Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πώς γινόταν το φλερτ τον 19ο αιώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κόρτε... τυπωμένο σε κάρτες - Δείτε τις εικόνες.

Πολύ πριν τα πρώτα κινητά και το «μοντέρνο» φλερτ πίσω από απρόσωπες οθόνες, αινιγματικά sms και αναπάντητες κλήσεις, οι ερωτοχτυπημένοι και οι ρομαντικοί που έψαχναν την αγάπη κατέφευγαν σε άλλες τακτικές.

Στην Αμερική του τέλους του 19ου αιώνα τη λύση έδιναν οι κάρτες τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι έδιναν στις γυναίκες που τους έλκυαν.

Ο συλλέκτης Alan Mays διαθέτει έναν θησαυρό τέτοιων vintage μέσων φλερτ με γραμμένες φράσεις όπως: «Μπορεί να μου επιτραπεί η μεγάλη ευχαρίστηση να σας συνοδεύσω στο σπίτι το απόγευμα;»

Όπως γράφει η Daily Mail, υπήρχαν δύο ειδών κάρτες στις δεκαετίες του 1870 και του 1880. Το ένα είδος περιλαμβάνει κάρτες γνωριμίας και επέτρεπαν στους κυρίους να συστηθούν επισήμως, κάτι σαν τις σύγχρονες business card.

Το άλλο είδος περιλαμβάνει κάρτες κατάλληλες για πιο ανεπίσημες συναντήσεις που αφορούσαν κυρίως άνδρες που αναζητούσαν γυναικεία συντροφιά. Συνήθως είχαν γραμμένο κάποιο σύντομο μήνυμα χιουμοριστικό, κάνοντας πιο ανάλαφρες τις συνθήκες της «γνωριμίας».

«Αγαπητή δεσποινίς: είστε καλή και λογική, έχετε όλα τα γυναικεία θέλγητρα, τα μάτια σας μοιάζουν με τα αστέρια, θα είμαι δυστυχισμένος αν δεν μπορώ να σας αγαπήσω», γράφει μία από αυτές τις κάρτες.

«Μπορώ να δω το σπίτι σας; Ή θα χρειαστεί να στηθώ στο φράχτη και να σας δω να περνάτε;», γράφει μία άλλη.
Κάποιες είναι πιο… αντιπροσωπευτικές των προθέσεων.

«Πολύ επιθυμώ να σας γνωρίσω. Εάν συμφωνείται παρακαλώ επιστρέψτε αυτή την κάρτα σημειώνοντας μέρα, ώρα και μέρος για τη συνάντηση στην άλλη πλευρά», αναφέρει μία κάρτα.

Μια άλλη είναι πιο ξεκάθαρη: «Είμαι ο…. Ποια στο διάβολο είστε εσείς;»

Συνηθισμένες ήταν και οι κάρτες που έγραφαν όλο το ζητούμενο: «Μπορώ να έχω την ευχαρίστηση να δω το σπίτι σας απόψε; Εάν ναι, κρατείστε αυτή την κάρτα. Αν όχι, παρακαλώ επιστρέψτε τη». Αν μη τι άλλο, πρακτικές.

Δείτε τις εικόνες



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.