Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη


"Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι"

Μέσα στη θλίψη της βρίσκει το κουράγιο να παραμερίσει την οργή και να στείλει ένα μήνυμα σε όλους, με βασικούς αποδέκτες όσους μιλούν για εκδίκηση.

«Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους», δηλώνει η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, η μητέρα του Βαγγέλη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την τραγωδία στην οποία πρωταγωνίστησε.

Μαυροντυμένη και «σκιά του εαυτού της», όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν καλά, είναι η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλίου και η πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού που ετοίμαζε τα έγγραφα και τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

Η μοίρα τής επιφύλασσε το πιο σκληρό παιχνίδι, καθώς πρώτα κορυφώθηκε η αγωνία της για την «ξαφνική» εξαφάνιση του Βαγγέλη και στον επίλογο της τραγωδίας ο πόνος πλημμύρισε ολόκληρο το κορμί και το μυαλό της.

Ωστόσο, η τραγική μάνα παραμένει ευγενική, δραστήρια και δυναμική. «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι. Μόνο γι’ αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω. Με λεπτομέρεια και υπομονή. Να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα».

Μέσα στον πόνο της απώλειας του αγαπημένου της Βαγγέλη, η Μ. Γιακουμάκη ξεκαθαρίζει ότι μόνο η έρευνα της Αστυνομίας θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της.

«Αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω ως μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με το νόμο και ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι».

Η μητέρα του Β. Γιακουμάκη είναι σίγουρη ότι, αν ο γιος της επιθυμούσε να «ενοχοποιήσει» κάποιον ή κάποιους, θα το έκανε «πριν φύγει».

Μέσα στο σιωπηλό θρήνο της οικογένειάς της, είναι υπερήφανη για τη στάση σιωπής «που κράτησε ο Βαγγέλης, η οποία του έδωσε μεγάλη αξιοπρέπεια με όλα αυτά που έγιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή».

Οι γονείς και τα αδέρφια του Β. Γιακουμάκη τηρούν στάση σιωπής, για να τον πενθήσουν και να τον τιμήσουν ταυτόχρονα, καθώς, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν στο Σελλί Ρεθύμνου, ο Βαγγέλης «δεν είχε πολλά λόγια».

«Όταν όμως θα έχω νέα, να είστε σίγουρος ότι θα μιλήσω, γιατί το χρωστάω στη μνήμη του Βαγγέλη μου», λέει η Μ. Γιακουμάκη, βάζοντας τελεία στη συζήτηση.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews



---------------

«Δεν αποκλείουμε να δολοφόνησαν το Βαγγέλη Γιακουμάκη»

Ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά των υβριστών.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο δολοφονίας.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 είπε ότι αναμένει να λάβει από την αστυνομία το αποδεικτικό υλικό και αποκάλυψε ότι η οικογένεια θα υποβάλει μήνυση κατά των υβριστών του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο μια από τις πιθανές εκδοχές είναι η αυτοκτονία, ωστόσο, όπως είπε δεν μπορούν να αποκλειστούν και άλλες, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, για τις φήμες ότι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε ένα σημείωμα πριν το θάνατό του, στο οποίο κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα, ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους», ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Οι άγριες καταστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του.



---------------



Η συνάντηση που τάραξε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πού στρέφονται οι έρευνες.
Τις τρεις τελευταίες μέρες της ζωής του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη ερευνούν οι αρχές εκτιμώντας ότι εκεί θα βρουν απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Όπως γράφει το Έθνος, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε συνάντηση με τον πρώην συγκάτοικό του τρεις μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνάντηση αυτή φέρεται να τον τάραξε και από εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν ιδιαίτερα αγχωμένος.

Ο σπουδαστής είχε αποφοιτήσει και πήγε στη σχολή για να πάρει το απολυτήριό του.

Ωστόσο η γραμματεία ήταν κλειστή την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.

Εκεί και λίγο αργότερα στο λεωφορείο για τα Ιωάννινα συναντήθηκε με τον Βαγγέλη και ειχαν σύντομες συνομιλίες.

Παρότι ο ίδιος έχει πει ότι ήταν άνευ ουσίας, το Έθνος αναφέρει, πως μαρτυρίες λένε όι από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης ήταν σκεπτικός και προβληματισμένος.

Σημαντική θεωρείται και η συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει η μητέρα τις επόμενες μέρες. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί να θυμηθεί κάτι περισσότερο για όσα είπαν στο τηλέφωνο.

---------------
Τι έδειξε το βίντεο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τι λένε αστυνομικοί που το είδαν.
Ένα ιδιότυπο παιχνίδι έντονης πάλης φαίνεται ότι δείχνει το βίντεο διάρκειας 1 λεπτού και 47 δευτερολέπτων που παρέδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο βίντεο απεικονίζονται ο Βαγέλης Γιακουμάκης και τέσσερις ακόμη σπουδαστές σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι μακριάς γαϊδούρας πάνω σε κρεβάτι δωματίου της εστίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν φαίνεται να προκύπτουν σαφείς ενδείξεις τραμπουκισμού ή επίθεσης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο αναμένεται οι πρωταγωνιστές να κληθούν για τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Από τις αναφορές των μαρτύρων προκύπτουν ιδιότυπα καψώνια στρατιωτικού τύπου, στα όρια του εκφοβισμού με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αν κάποιος έβλεπε τις καταθέσεις και περιοριζόταν στις αναγνώσεις τότε μπορεί να έκανε λόγο για ακραίο εκφοβισμό. Υπάρχει όμως ένα... αλλά. Σχεδόν όλες καταλήγουν πως ο Βαγγέλης συμμετείχε σε αυτά και σε ελάχιτα δυσανασχετούσε και ζητούσε τη διακοπή τους» δηλώνουν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στο βίντεο εμφανίζονται πεντε νέοι σε κατάσταση έντονης πάλης. Γνωρίζουν ότι καταγράφονται και γελούν όλοι.

«Βλέπουμε πέντε παιδιά να παλεύουν μέσα σε δωμάτιο της εστίας. Κάποια στιγμή πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον σαν μακριά γαίδούρα, πάνω σε ένα κρεβάτι. Ανάμεσά τους είναι και ο Βαγγέλης. Στην εξέλιξη κάποιος κάθεται πάνω στον Βαγγέλη που είναι ξαπλωμένος. Έπειτα κάποιοι τον τραβούν από τα πόδια και τη φόρμα και τον ρίχνουν κάτω. Όταν σηκώνεται γελάνε μαζί». λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

---------------


Νέα διάσταση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα διάσταση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας, αλλά και συγγενικά μέλη, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δολοφονική ενέργεια.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



---------------


"Δεν είναι όπως τα λένε με τον Βαγγέλη"

Ο πατέρας ενός απόφοιτου της Γαλακτοκομικής σχολής, ο οποίος ήταν "παρών" στο περιστατικό με το σπάσιμο του κρεβατιού του Βαγγέλη Γιακουμάκη το Μάρτιο του 2014, μίλησε στην εκπομπή «Μία».

«Ο γιος μου, δεν ξέρει τίποτα και ούτε είχε δει κάτι τέτοιο. Εγώ τον ρώτησα τι γινόταν στη Σχολή με τον Βαγγέλη και μου είπε ότι δεν είναι όπως τα λένε και ότι καλαμπούρια έκαναν σε όλους. Δεν έκαναν κάτι σοβαρό. Όλα τα κοπέλια 18 χρονών είναι ζωηρά.» σημείωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Ο γιος μου μου είπε πως ”Καλαμπούρια κάναμε όλοι μεταξύ μας. Και σε μένα έκαναν.” Δεν είχε δει κάτι σοβαρό το παιδί μου και εξάλλου δεν έμεναν και στο ίδιο δωμάτιο.»

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

Ο 50χρονος της υπόθεσης Γιακουμάκη: Το έχω μετανιώσει


"To έχω μετανιώσει. Θεωρώ τον Βαγγελάκη και δικό μου παιδί" δηλώνει ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη που αναζητείται από τις αρχές, καθώς είναι το ένα από τα τρία άτομα που εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προσβάλουν χυδαία τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσω blog.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



Η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Αγγουράκη μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τονίζοντας ότι ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη της έχει καταστρέψει τη ζωή διαδίδοντας ότι είχε σχέση μαζί της.

«Έφυγα από τη Θεσσαλονίκη γιατί η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη! Εκτός από τους τοίχους της Θεσσαλονίκης είχε γίνει μια απίστευτη συκοφαντία εναντίον μου και στο διαδίκτυο. Έχω δεχτεί ακραίες επιθέσεις και επικίνδυνες τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Κάποιοι βάλθηκαν να μου καταστρέψουν τη ζωή, όπως το συγκεκριμένο άτομο, αλλά και οι μιμητές του στο διαδίκτυο. Είχα μια επαφή μαζί του για μια επαγγελματική μου εργασία στην ΕΤ 3», σημειώνει η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

Δήλωση "βόμβα" θείου του Γιακουμάκη: Δεν είναι αυτόχειρας


«Δεν θεωρώ ότι είναι αυτόχειρας ο Βαγγέλης», τόνισε ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Χιωτάκης και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι αυτό είναι έγκλημα. Και αυτοί που το έκαναν ας βγούνε να πούνε την πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ


Διαβάστε περισσότερα...

Επί τάπητος τα προβλήματα της ΛΑΡΚΟ


Συνάντηση Σκουρλέτη με τους εργαζόμενους.

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους, ζητώντας ενημέρωση και για τις επερχόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πεδίο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης, ζήτησαν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, πατέρα τριών παιδιών, εκτιμώντας ότι η απόλυσή του τον Αύγουστο του 2014 ήταν άδικη. Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι το ζήτημα με την απόλυση πρέπει να επιλυθεί σε θετική κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν τις εργολαβίες, μέσω των οποίων απασχολούνται εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτουν επί χρόνια πάγιες ανάγκες της επιχείρησης, αν και υπαμειβόμενοι. Ζήτησαν να προσληφθούν οι εργαζόμενοι απευθείας από την εταιρεία και να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία τους σε αυτήν, τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχες μονάδες, εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και διεύρυνση του έργου της.

Ο υπουργός Εργασίας επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ, μια παραγωγική μονάδα με ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της χώρας.

Επίσης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής της διοίκησης της εταιρείας. Η νέα διοίκηση πρόκειται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους με σκοπό να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιωάννινα: Αρκούδα κατέστρεψε μελισσοκομείο


«Μύρισε» Άνοιξη και μία αρκούδα, που μόλις ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και ήταν μάλλον πεινασμένη, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε μελισσοκομείο στο χωριό Τύρια Ιωαννίνων, σε περιοχή κοντά στη έξοδο της Εγνατίας Οδού, για Αγία Αναστασία.

«Παγώσαμε όταν αντικρίσαμε τις κατεστραμμένες κυψέλες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου «Αρισταίος», Αναστάσιος Ποντίκης, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως τις ζημιές στις κυψέλες προκάλεσε αρκούδα που μύρισε μέλι.

Ο κ. Ποντίκης μαζί με κάποιον συνάδελφό του, πήγαιναν προς το δικό τους μελισσοκομείο, όταν αντίκρισαν τι είχε συμβεί στην περιουσία συνάδελφου τους.

Ο τρόπος που επιτίθεται η αρκούδα στα μελίσσια όπως αναφέρει ο κ. Ποντίκης είναι χαρακτηριστικός και τον περιγράφει. «Διαλύει τις κυψέλες, τις ανοίγει, τις σηκώνει στον αέρα και μετά τις τσακίζει στο έδαφος. Βγάζει όλα τα πλαίσια από μέσα και αφήνει ίχνη και με τα νύχια της. Είναι τόσο δυνατό το ζώο που καταστρέφει ολοσχερώς την κυψέλη, καθώς χώνει τα νύχια της. Όταν επιτίθεται σε ένα μελισσοκομείο, δεν πιάνει μία κυψέλη, προκαλεί μεγάλη καταστροφή σε όλες. Η μανία της είναι μεγάλη, πηγαίνει για να φάει, οι μέλισσες επιτίθενται εναντίον της και τις καταστρέφει».

Οι μελισσοκόμοι, προσπαθούν να προστατέψουν τα μελισσοκομεία με ηλεκτρικές περιφράξεις, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προστατευτούν, όπως υποστηρίζουν.

Κρούσματα επιθέσεων αρκούδας σε μελισσοκομεία των Ιωαννίνων παρατηρούνται τα τελευταία 2 χρόνια με τα περισσότερα πέρυσι. Μέχρι τότε, οι μελισσοκόμοι ήταν ανυποψίαστοι και δεν είχαν πάρει μέτρα προστασίας.

Ο κ. Ποντίκης επισημαίνει πως οι επιθέσεις αρκούδας στις περιουσίες τους, έρχονται να προστεθούν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ,για παράδειγμα η χρήση των φυτοφαρμάκων. Τέλος, αναφέρει πως δεν είναι μόνο οι υλικές ζημιές αλλά και το ζωικό κεφάλαιο, γιατί «δεν είναι εύκολο να φτιάξεις ένα μελίσσι παραγωγικό».

Πριν από 10 ημέρες, ανάλογη επίθεση αρκούδας στην ίδια περιοχή, προξένησε καταστροφές σε άλλο μελισσοκομείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κλινική για αποτοξίνωση η Λάιζα Μινέλι


Σε κλινική αποτοξίνωσης για κατάχρηση ουσιών εισήχθη για μία ακόμα φορά η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια, Λάιζα Μινέλι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.



«Η Λάιζα Μινέλι έχει αγωνιστεί γενναία με τις καταχρήσεις ουσιών ανά τα χρόνια και όποτε θεώρησε ότι χρειαζόταν να ζητήσει βοήθεια το έκανε», δήλωσε ο Σκοτ Γκορενστάιν.

«Σημειώνει σημαντική πρόοδο σε κλινική», πρόσθεσε ενώ αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.
Διαβάστε περισσότερα...

Το call girl που παντρεύεται τους πελάτες της


Το κάνει για να μη νιώθει ενοχές.

Ονομάζεται Fairuza, και εργάζεται ως call girl προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε σιίτες μουσουλμάνους. Η 25χρονη είναι ιδιαίτερη περίπτωση, μιας και πριν προβεί στις «αμαρτωλές» πράξεις της, παντρεύεται τους πελάτες της. Η νεαρή πραγματοποιεί μια γρήγορη τελετή, διαβάζοντας ένα θρησκευτικό κείμενο στα αραβικά και παίρνει τα χρήματα ως «προίκα». Ο γάμος βέβαια δεν διαρκεί, καθώς μετά την ερωτική πράξη, το «ζευγάρι» παίρνει διαζύγιο.

Με αυτό τον τρόπο, η Fairuza δεν νιώθει ενοχές για τη θρησκεία της. Η ίδια δήλωσε σε δημοσιογράφο της The Sun, ότι αν ένας πελάτης θελήσει να χρησιμοποιήσει ξανά τις υπηρεσίες της, θα πρέπει να περιμένει τρεις μήνες.

«Σε παντρεύομαι για μια ώρα και συμφωνώ με τα χρήματα που μου δίνεις. Είναι 300 λίρες για τις υπηρεσίες μου και 50 λίρες για τον γάμο. Αν θέλεις να επαναληφθεί, μπορούμε να το ξανακάνουμε μετά από τρεις μήνες», είναι οι όροι που θέτει η νεαρή.

Για τις υπηρεσίες της, η 25χρονη λαμβάνει τουλάχιστον 300 με 350 λίρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες φωτογραφίες από το κολαστήριο που σοκάρουν


Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Σήμερα, με επιστολή διαμαρτυρίας τους, ξεκίνησαν απεργία πείνας αλλά και αποχή στα φάρμακα, ενώ μέσω του λογαριασμού στο twitter που διατηρούν, ανέβασαν νέες σοκαριστηκές φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους η οποία μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Δείτε τις φωτογραφίες:






















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία στο πλοίο Highspeed 5 - Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις


Τραγωδία στο πλοίο Highspeed 5

Νεκρό μέλος του πληρώματος - Δείτε νέες φωτογραφίες στο newsbeast.gr.

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Highspeed 5 της εταιρείας Hellenic Seaways, όταν από τη μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε έχασε τη ζωή του ένα μέλος του πληρώματος, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ το πλοίο βρισκόταν για επισκευαστικές εργασίες, στον Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Το απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα 21 άτομα από τα πέντε επισκευαστικά συνεργεία που εργάζονταν επί του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Highspeed 5 όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα, η φωτιά έχει κατασβεστεί και η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνα στο εσωτερικό του πλοίου. Στη σημείο έχουν σπεύσει επίσης αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο.

Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πρόκειται να διερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εργασίες που γίνονταν επί του πλοίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από το σημείο της τραγωδίας…









































----------------

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για τη φωτιά


«Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα και έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

«Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.

Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

----------------

Οργή στα ναυτεργατικά σωματεία

Ευθύνες στο υπουργείο Ναυτιλίας και στους εφοπλιστές για τα μέτρα προστασίας.

Για ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κάνουν λόγο, σε κοινή ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «ο Στεφενσων» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Όπως αναφέρουν «οι ευθύνες του ΥΝΑ και των εφοπλιστών για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, γίνονται ακόμα βαρύτερες, γιατί από το τραγικό γεγονός του NORMAN ATLANTIC, και σε άλλα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καμία έκθεση συμβάντων δεν έχει δοθεί, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για να συγκαλύπτουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου».

----------------

Προσαγωγές για την τραγωδία στο Κερατσίνι


Σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι αρχές για την τραγωδία που σημειώθηκε στο φλεγόμενο πλοίο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Κερατσίνι.

Ο ηλεκτρολόγος του πλοίου στο όποιο εκτελούνταν εργασίες συντήρησης βρήκε τραγικό θάνατο καθώς εγκλωβίστηκε στο κατάστρωμα και δεν κατάφερε να αποβιβαστεί.

Συμφώνα με πληροφορίες προηγήθηκε έκρηξη αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το σημείο από όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και τι ακριβώς την προκάλεσε. Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.



----------------

Έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για την τραγωδία στο Κερατσίνι

Τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο ενός εργαζόμενου στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πλοίο στο Κερατσίνι, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Κατόπιν εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα από ειδικούς επιθεωρητές του Σώματος, που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό περιστατικό. Παράλληλα, γίνεται καταγραφή και επανεξέταση των φακέλων όλων των ελέγχων των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το συγκεκριμένο πλοίο είχε ελεγχθεί στις 10 Μαρτίου από Μικτή Επιτροπή Ελέγχου και δεν εντοπίστηκαν παραβάσεις. Οι Μικτές Επιτροπές Ελέγχου είχαν αδρανοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2014 και επανεργοποιήθηκαν πρόσφατα, με εντολή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη.

«Το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας για την ενίσχυση των υπηρεσιών και μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού τους ρόλου, είναι δεδομένη» σημειώνεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες τραγωδίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία, αλλά και για να αναβαθμισθεί το οικείο θεσμικό πλαίσιο» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας στο μετρό Θεσσαλονίκης


Συγκέντρωση εργαζομένων στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε στάσεις εργασίας, σήμερα και αύριο, από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου σε μια προσπάθεια «αφύπνισης» των φορέων της πόλης και ενημέρωσης των πολιτών «για τις υπόγειες αλήθειες του έργου». και θα κάνουν πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για να προχωρήσει το έργο και για να αποτραπούν απολύσεις, μεταξύ άλλων ο κίνδυνος απόλυσης την προσεχή Παρασκευή «πάνω από εκατό εργαζομένων στον κατασκευαστικό κλάδο του έργου». Ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει «άμεσα» πρωτοβουλίες και «να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι η Αττικό Μετρό και ο ανάδοχος και να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε ο 24χρονος γιος της εκπαιδευτικού που δολοφονήθηκε στη Βούλα


Θα οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής για να εξεταστεί.

Εντοπίστηκε στο χωριό Στιμάγκα Κορινθίας, ο 24χρονος γιος της 60χρονης εκπαιδευτικού, η οποία βρέθηκε άγρια δολοφονημένη την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο σπίτι της στη Βούλα.

Την άτυχη γυναίκα είχε βρει ο σύζυγός της, στο υπόγειο του σπιτιού τους, άγρια δολοφονημένη με 33 μαχαιριές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης της δολοφονίας είχε επιχειρήσει να κάψει τη σορό της γυναίκας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο γιος της 60χρονης αναζητείτο εδώ και μέρες από τις Αρχές, προκειμένου να εξεταστεί και να οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 24χρονος άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με γραφείο στις Βρυξέλλες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου


«Μονόδρομος η άμεση πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων» λέει η περιφερειάρχης.

Την ίδρυση ευρωπαϊκού γραφείου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε από τη Σάμο η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου.

Στόχος είναι η Περιφέρεια να βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων και να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελός της, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως δήλωσε η κ. Καλογήρου, «η εξωστρέφεια αποτελεί τη μοναδική ίσως απάντηση στην κρίση και η άμεση πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων είναι μονόδρομος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αναζητά εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για να ξεφύγει από τον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίσταται σε εθνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι ένας: Να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας».

Επίσης, η κ. Καλογήρου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της περιφέρειας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες, από τις 5 ως τις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της Συνόδου Επιχειρηματικότητας. Μία εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία από το Αμερικανοευρωπαϊκό Επιμελητήριο, ενώ η τρίτη από την περιφέρεια Β. Αιγαίου με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα μηχανή ανάπτυξης της Περιφέρειας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία μιας βέρας


Το Μάτλοκ είναι μια κωμόπολη της Αγγλίας με 9.543 ψυχές, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Βρίσκεται ανάμεσα στο Νότιγχαμ, το Σέφιλντ και το Ντέρμπι και μάλιστα σχεδόν σε ίσες αποστάσεις.




Και όπως συμβαίνει ακόμα και στις πιο μικρές πόλεις της Μ. Βρετανίας, το Μάτλοκ είχε φυσικά και την ποδοσφαιρική του ομάδα.

Η Μάτλοκ Τάουν πάντα έπαιζε στις χαμηλές ερασιτεχνικές κατηγορίες τοπικού επιπέδου.

Από τα αποδυτήρια της πέρασαν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, που όλοι τους έτρεφαν όνειρα για μια επαγγελματική καριέρα.

Ανάμεσά τους υπήρχε το 1938 και ένας 17χρονος φωνακλάς μέσος, ο Τζον Τόμπσον, που δεν σταματούσε να κυνηγάει την μπάλα στο γήπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος με αστείρευτες δυνάμεις.

Τα όνειρά του όμως για μία σπουδαία καριέρα διακόπηκαν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



Δυστυχώς όχι μόνο πήραν αναβολή αλλά και χάθηκαν μαζί με τη ζωή του στη φωτιά του πολέμου κατά μυστηριώδη μάλιστα τότε τρόπο.

Χρειάστηκε να περάσουν 70 χρόνια ώστε να γίνει γνωστή η αλήθεια, ο τρόπος δηλαδή που έφυγε ο Τζον από τη ζωή αλλά ακόμα και ο τόπος της υπέρτατης θυσίας.

Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια που μόνο η ίδια η ζωή ξέρει να πλάθει και να ορίζει.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μάτλοκ Τάουν κατετάγη στην πολεμική αεροπορία και γρήγορα εκπαιδεύτηκε ως πιλότος και συνάμα ιπτάμενος μηχανικός σε μοίρες βομβαρδιστικών αεροπλάνων τύπου Χάλιφαξ.

Μετά από μια σειρά αποστολών βομβαρδισμού τοποθετήθηκε σε μια μοίρα αεροπλάνων τύπου Χάλιφαξ που αντικείμενο είχε μόνον μυστικές, άκρως απόρρητες αποστολές.

Ούτε καν οι οικείοι του Τόμπσον γνώριζαν πού πετούσε ο πιλότος Τζον. Ούτε ακόμα και η σύζυγός του Τζόις Μόζλεϊ, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1944 και έζησαν ως παντρεμένο ζευγάρι μόλις για ένα Σαββατοκύριακο, γνώριζε κάτι από αυτό το μυστήριο.

Και ξαφνικά, η απόλυτη σιωπή. Η επίσημη ενημέρωση των αρχών ανέφερε την πτώση του αεροσκάφους του σμηνία Τζον Τόμπσον και την απώλεια του επταμελούς πληρώματος χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Για την ακρίβεια, στις 29 Οκτωβρίου 1944 απογειώθηκαν από μία βάση της Ιταλίας 14 αεροπλάνα της 148ης μοίρας προκειμένου να τροφοδοτήσουν με πολεμικό υλικό αντάρτες στην Αλβανία εναντίον φασιστικών μονάδων.

Τα 12 επέστρεψαν κανονικά, δύο αναφέρθηκαν ως αγνοούμενα, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν μαρτυρίες για την πτώση τους.

Αρχικά, στους συγγενείς έφθασε η φήμη ότι το Χάλιφαξ κατέπεσε στην Αδριατική Θάλασσα.

Αργότερα, κάποιος τους μίλησε για κατάρριψη πάνω από την Πολωνία.

Κανείς δεν ήξερε με σιγουριά να παράσχει πληροφορίες για την τύχη του Τόμπσον και του πληρώματός του.

Η ζωή κυλούσε πια σε ειρηνικούς ρυθμούς.

Η Τζόις Μόζλεϊ κουράστηκε να περιμένει και αργότερα παντρεύτηκε εκ νέου για να φύγει τελικά από τη ζωή το 1995. Η ιστορία μας μεταφέρεται στη γειτονική Αλβανία.

Το 1960, λοιπόν, ένας Αλβανός χωρικός, ο Γιάχο Κάλα, μάζευε ξύλα για το τζάκι του σπιτιού του, σε ένα βουνό περίπου 35χλμ βόρεια μακριά από τα Τίρανα.

Και ξάφνου έπεσε πάνω σε κάτι παλιοσίδερα. Ηταν τα συντρίμμια του Χάλιφαξ. Είχε χτυπήσει στο βουνό. Λίγο πιο κει, βρήκε ένα κομμένο σκελετωμένο χέρι με μια βέρα στο δάχτυλο.

Την πήρε μαζί του και είδε ότι είχε χαραγμένα δύο ονόματα: «Τζον, Τζόις».

Η ιστορία άρχισε να γράφεται εκ νέου.

Πραγματοποίησε το θέλημα του πατέρα του

Ο Γιάχο, φοβούμενος το καθεστώς Χότζα στην πατρίδα του, δεν μίλησε στις αρχές για το εύρημά του.

Μίλησε, όμως, αργότερα στον γιο του, Τσεμίλ, και του ζήτησε να υποσχεθεί ότι θα κάνει τα πάντα, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της χρυσής βέρας.

Ο Τσεμίλ έγινε αστυνομικός στη ζωή του και τελικά πήρε την απόφαση να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μάθει τη λύση του μυστηρίου.

Απευθύνθηκε στις πρεσβείες της Μ.Βρετανίας και ΗΠΑ, στα Τίρανα, και ζήτησε τη βοήθειά τους για έρευνα.

Τρεις μήνες αργότερα ήρθε η απάντηση.

Η βέρα ανήκε στον σμηνία Τζον Τόμπσον και ακόμα έμαθε ότι υπάρχουν συγγενείς του εν ζωή.

Αμέσως, μια αποστολή Βρετανών, Αμερικανών και Αλβανών εξέτασε τα συντρίμμια που είχαν επιζήσει στον χρόνο και απεφάνθη ότι πρόκειται για το «Χάλιφαξ» του Βρετανού πιλότου.

Οργανώθηκε μία εκδήλωση στο υπουργείο εθνικής άμυνας των γειτόνων μας, όπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκε η αδελφή του Τόμπσον, η Ντόροθι Γουέμπστερ, 92 χρονών σήμερα.

Ο ίδιος ο Τσεμίλ Κάλα πέρασε μάλιστα στο δάχτυλό της τη βέρα του αδελφού της.

Επίσης, έλαβε, ως ενθύμιο της απώλειάς του, ένα μικρό κομμάτι από τα συντρίμμια του αεροπλάνου του, καθώς και ένα κομμάτι πέτρας από το βουνό που τον κράτησε για πάντα στο έδαφός του.

«Τώρα ξέρουμε πού βρίσκεται ο θείος μου. Είναι πάνω εκεί, στο βουνό, ένας ήρωας, και η ψυχή του μπορεί επιτέλους να αναπαυτεί» δήλωσε ο ανιψιός του, Μπράιαν Γουέμπστερ.

Ο Τσεμίλ Κάλα, φανερά συγκινημένος, είπε πως μπορεί επιτέλους να μιλήσει, για την ευτυχή κατάληξη, στον τάφο του πατέρα του.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσω ενός tweet επέστρεψαν στη μητέρα τους


Ένας δημοσιογράφος στο Νέο Δελχί συνόδευε τους γονείς του στον σιδηροδρομικό σταθμό, όταν είδε τρία αδέρφια, ηλικίας 7, 5 και 4 ετών, μόνα και εγκαταλελειμμένα, να έχουν αγκαλιάσει το ένα το άλλο για να προστατευθούν από το κρύο.



Ο 33χρονος Abhishek Shukla βιαζόταν να φύγει από το σημείο, αλλά έστειλε ένα μήνυμα στο Twitter, στο οποίο έγραφε: «Μπορεί κάποιος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Νέο Δελχί, στην είσοδο της πλατφόρμας 16;».



Το tweet του δημοσιογράφου έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά και ο αστυνομικός διευθυντής Madhur Verma, που το είδε, έστειλε αμέσως ομάδα αστυνομικών στο σημείο για να αναζητήσουν τα παιδιά.

Τα τρία αδέρφια, η 7χρονη Rahnuma, ο 5χρονος Raja, και η 4χρονη Sanya, είχαν στο μεταξύ μεταφερθεί σε μια άλλη πλατφόρμα του σταθμού, στην οποία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς πεινασμένα και φοβισμένα.



Οι γονείς των τριών παιδιών είναι χωρισμένοι και τα είχε πάρει, για μία ημέρα, ο πατέρας τους, που ζει σε άλλο κρατίδιο. Όταν βράδιασε ο άντρας τα άφησε στον σιδηροδρομικό σταθμό και τους είπε ότι θα περάσει η μητέρα τους να τα πάρει.

Η αστυνομία παρέδωσε τα παιδιά στην μητέρα, η οποία δήλωσε ότι ο πρώην σύζυγός της δεν της είχε ζητήσει να πάει στον σταθμό για να πάρει τα παιδιά και ανέφερε ότι νόμιζε πως ήταν ακόμα με τον πατέρα τους.



Ο αστυνομικός διευθυντής Madhur Verma ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τα τρία παιδιά είναι πλέον ασφαλή στο σπίτι τους, κοντά στην μητέρα τους. Οι χρήστες στο διαδίκτυο επαίνεσαν με θετικά σχόλια τον Verma για την καλή δουλειά που έκανε ο ίδιος και η ομάδα του!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...