Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

«Η ζωή της κόρης μου είναι μόνο το facebook»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στους νέους το φαινόμενο της ιντερνετικής εξάρτησης.
Το φαινόμενο της ιντερνετικής εξάρτησης, ιδίως στις μικρές ηλικίες, παίρνει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, στοιχεία ευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2012, έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες –μαζί με τη Ρουμανία- στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου στα παιδιά.

Από τον Ιούνιο του 2007, στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού ξεκίνησε η προσέλευση εφήβων που αντιμετώπιζαν δυσκολίες σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου, το οποίο άρχισε να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους».

«Περισσότεροι από 500 έφηβοι έχουν απευθυνθεί σε εμάς με συμπεριφορές εξάρτησης, ενώ το 80% των προσερχόμενων εφήβων στη Μονάδα με άλλο αίτημα χρειάζονται υποστήριξη σε θέματα ορθής διαδικτυακής διαχείρισης», δηλώνει στα «Νέα» η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας, Άρτεμις Τσίτσικα.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Μονάδας, το 2,5% των εφήβων στη χώρα μας είναι εξαρτημένο από το διαδίκτυο. Μάλιστα, το ποσοστό των νεαρών χρηστών οι οποίοι έχουν συμπεριφορές που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε διαδικτυακό εθισμό από το 12,8% που ήταν το 2007, ξεπερνά πλέον το 20%.

Πρόκειται για παιδιά που φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές εξαιτίας της εξάρτησης, έφηβοι που για χάρη της πολύωρης ενασχόλησης στο διαδίκτυο δεν φροντίζουν τον εαυτό τους, τη σωματική τους υγιεινή, αφήνουν ακόμα και σχολείο.

«Η κόρη μου πριν από περίπου έναν χρόνο άνοιξε λογαριασμό στο facebook. Είχαν όλοι οι συμμαθητές της και το ζητούσε επίμονα. Έτσι δεν μπόρεσα να της το αρνηθώ. Το πρόβλημα είναι πως πια η ζωή της είναι μόνο το facebook. Διαβάζει και το έχει ανοιχτό μην τυχόν και χάσει κάποια ειδοποίηση. Οι βαθμοί της, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν πέσει πολύ. Φαίνεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το προφίλ της και γι’ αυτό βγάζει συνεχώς φωτογραφίες για να τις ανεβάζει. Ακόμα και τη νύχτα κοιμάται σχεδόν αγκαλιά με το κινητό της. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να το πάρω, βρίσκεται σε πανικό και το αποτέλεσμα είναι να γίνονται πολύ έντονοι καβγάδες», δηλώνει μια μητέρα που απευθύνθηκε στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας για τη 13χρονη κόρη της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.