Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πώς αλλάζει το σεξ με τα χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι ίδιο τον πέμπτο μήνα με τον πέμπτο χρόνο.

Οι άνθρωποι σε σχέσεις τείνουν να θεωρούν ότι το σεξ έχει διάφορες λειτουργίες.

Κατ' αρχάς είναι ωραίο, μας βοηθάει να συνδεθούμε με το σύντροφό μας και φυσικά είναι απαραίτητο για την αναπαραγωγή και αυτά είναι κάποια από τα παραδείγματα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτές οι λειτουργίες έχουν λιγότερη ή περισσότερη σημασία ανάλογα με το χρόνο που ένα ζευγάρι έχει σχέση.

Στην αρχή, η σημασία του σεξ είναι για να χτιστεί η σχέση και η οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Ούτως ή άλλως όταν γνωρίζονται δύο άνθρωποι δεν υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη ούτε έχει χτιστεί κάτι βαθύτερο ούτε φυσικά υπάρχει κανενός είδους δέσμευση. Η εμπιστοσύνη και η δέσμευση χρειάζονται χρόνο, οπότε στην αρχή της σχέσης, το σεξ παίζει σημαντικότερο ρόλο απ' ό,τι αργότερα.

Όταν περνάει ο καιρός, το σεξουαλικό πάθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για μία στρατηγική επανάκτησης της σχέσης.

Όταν δηλαδή παρουσιάζεται μία απειλή για τη σχέση, ένας τρίτος άνθρωπος, που δε σημαίνει απαραίτητα απιστία, αλλά μία απλή έλξη, αυτό το γεγονός μπορεί να ξυπνήσει πολύ έντονο σεξουαλικό πόθο.

Ακόμη και η ορολογία, αλλά και οι σεξουαλικές συμπεριφορές αλλάζουν με τα χρόνια.

Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι μπαίνετε μέσα σε ένα δωμάτιο και βρίσκετε το/τη σύντροφό σας γυμνό/ή και ιδρωμένο/η.

Αυτό το περιστατικό είναι πιθανότερο να προκαλέσει σεξουαλική έλξη στην αρχή παρά αργότερα στη σχέση, αν είμαστε μαζί για ένα διάστημα.

Επίσης, η ιδέα να υπάρχει πρώτα οικειότητα και μετά σεξουαλικές σχέσεις είναι πιο ερεθιστικό στις αρχές μίας σχέσης παρά αργότερα.

Εν κατακλείδι, οι σεξουαλικές συμπεριφορές αλλάζουν δραματικά κατά τη διάρκεια μίας σχέσης. Αυτό που σας ερεθίζει μετά από πέντε μήνες είναι πολύ πιθανό να μη σας ερεθίζει μετά από πέντε χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.