Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι"

Μέσα στη θλίψη της βρίσκει το κουράγιο να παραμερίσει την οργή και να στείλει ένα μήνυμα σε όλους, με βασικούς αποδέκτες όσους μιλούν για εκδίκηση.

«Δεν θα ενοχοποιήσω αθώους ανθρώπους», δηλώνει η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, η μητέρα του Βαγγέλη, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την τραγωδία στην οποία πρωταγωνίστησε.

Μαυροντυμένη και «σκιά του εαυτού της», όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν καλά, είναι η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελλίου και η πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού που ετοίμαζε τα έγγραφα και τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις.

Η μοίρα τής επιφύλασσε το πιο σκληρό παιχνίδι, καθώς πρώτα κορυφώθηκε η αγωνία της για την «ξαφνική» εξαφάνιση του Βαγγέλη και στον επίλογο της τραγωδίας ο πόνος πλημμύρισε ολόκληρο το κορμί και το μυαλό της.

Ωστόσο, η τραγική μάνα παραμένει ευγενική, δραστήρια και δυναμική. «Είπα στον αστυνόμο “όταν έχεις νέα, να με ειδοποιήσεις”. Δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι. Μόνο γι’ αυτό παρακάλεσα τον αστυνόμο. Να κρίνουν σωστά θέλω. Με λεπτομέρεια και υπομονή. Να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα».

Μέσα στον πόνο της απώλειας του αγαπημένου της Βαγγέλη, η Μ. Γιακουμάκη ξεκαθαρίζει ότι μόνο η έρευνα της Αστυνομίας θα καταδείξει αν και ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της.

«Αν κάποιοι ευθύνονται, ξέρω τι πρέπει να κάνω ως μάνα. Αν κριθούν ένοχοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ως οικογένεια. Με το νόμο και ειρηνικό τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να την πληρώσουν αθώοι».

Η μητέρα του Β. Γιακουμάκη είναι σίγουρη ότι, αν ο γιος της επιθυμούσε να «ενοχοποιήσει» κάποιον ή κάποιους, θα το έκανε «πριν φύγει».

Μέσα στο σιωπηλό θρήνο της οικογένειάς της, είναι υπερήφανη για τη στάση σιωπής «που κράτησε ο Βαγγέλης, η οποία του έδωσε μεγάλη αξιοπρέπεια με όλα αυτά που έγιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή».

Οι γονείς και τα αδέρφια του Β. Γιακουμάκη τηρούν στάση σιωπής, για να τον πενθήσουν και να τον τιμήσουν ταυτόχρονα, καθώς, όπως λένε όσοι τον γνώριζαν στο Σελλί Ρεθύμνου, ο Βαγγέλης «δεν είχε πολλά λόγια».

«Όταν όμως θα έχω νέα, να είστε σίγουρος ότι θα μιλήσω, γιατί το χρωστάω στη μνήμη του Βαγγέλη μου», λέει η Μ. Γιακουμάκη, βάζοντας τελεία στη συζήτηση.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews



---------------

«Δεν αποκλείουμε να δολοφόνησαν το Βαγγέλη Γιακουμάκη»

Ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά των υβριστών.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείει ούτε το ενδεχόμενο δολοφονίας.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 είπε ότι αναμένει να λάβει από την αστυνομία το αποδεικτικό υλικό και αποκάλυψε ότι η οικογένεια θα υποβάλει μήνυση κατά των υβριστών του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο μια από τις πιθανές εκδοχές είναι η αυτοκτονία, ωστόσο, όπως είπε δεν μπορούν να αποκλειστούν και άλλες, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ, για τις φήμες ότι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε ένα σημείωμα πριν το θάνατό του, στο οποίο κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα, ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους», ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Οι άγριες καταστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες του πορίσματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του.



---------------



Η συνάντηση που τάραξε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πού στρέφονται οι έρευνες.
Τις τρεις τελευταίες μέρες της ζωής του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη ερευνούν οι αρχές εκτιμώντας ότι εκεί θα βρουν απαντήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Όπως γράφει το Έθνος, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε συνάντηση με τον πρώην συγκάτοικό του τρεις μέρες πριν χαθούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνάντηση αυτή φέρεται να τον τάραξε και από εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν ιδιαίτερα αγχωμένος.

Ο σπουδαστής είχε αποφοιτήσει και πήγε στη σχολή για να πάρει το απολυτήριό του.

Ωστόσο η γραμματεία ήταν κλειστή την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου.

Εκεί και λίγο αργότερα στο λεωφορείο για τα Ιωάννινα συναντήθηκε με τον Βαγγέλη και ειχαν σύντομες συνομιλίες.

Παρότι ο ίδιος έχει πει ότι ήταν άνευ ουσίας, το Έθνος αναφέρει, πως μαρτυρίες λένε όι από την ημέρα εκείνη ο Βαγγέλης ήταν σκεπτικός και προβληματισμένος.

Σημαντική θεωρείται και η συμπληρωματική κατάθεση που θα δώσει η μητέρα τις επόμενες μέρες. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορεί να θυμηθεί κάτι περισσότερο για όσα είπαν στο τηλέφωνο.

---------------
Τι έδειξε το βίντεο με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τι λένε αστυνομικοί που το είδαν.
Ένα ιδιότυπο παιχνίδι έντονης πάλης φαίνεται ότι δείχνει το βίντεο διάρκειας 1 λεπτού και 47 δευτερολέπτων που παρέδωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο βίντεο απεικονίζονται ο Βαγέλης Γιακουμάκης και τέσσερις ακόμη σπουδαστές σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι μακριάς γαϊδούρας πάνω σε κρεβάτι δωματίου της εστίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν φαίνεται να προκύπτουν σαφείς ενδείξεις τραμπουκισμού ή επίθεσης σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο αναμένεται οι πρωταγωνιστές να κληθούν για τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Από τις αναφορές των μαρτύρων προκύπτουν ιδιότυπα καψώνια στρατιωτικού τύπου, στα όρια του εκφοβισμού με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αν κάποιος έβλεπε τις καταθέσεις και περιοριζόταν στις αναγνώσεις τότε μπορεί να έκανε λόγο για ακραίο εκφοβισμό. Υπάρχει όμως ένα... αλλά. Σχεδόν όλες καταλήγουν πως ο Βαγγέλης συμμετείχε σε αυτά και σε ελάχιτα δυσανασχετούσε και ζητούσε τη διακοπή τους» δηλώνουν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στο βίντεο εμφανίζονται πεντε νέοι σε κατάσταση έντονης πάλης. Γνωρίζουν ότι καταγράφονται και γελούν όλοι.

«Βλέπουμε πέντε παιδιά να παλεύουν μέσα σε δωμάτιο της εστίας. Κάποια στιγμή πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον σαν μακριά γαίδούρα, πάνω σε ένα κρεβάτι. Ανάμεσά τους είναι και ο Βαγγέλης. Στην εξέλιξη κάποιος κάθεται πάνω στον Βαγγέλη που είναι ξαπλωμένος. Έπειτα κάποιοι τον τραβούν από τα πόδια και τη φόρμα και τον ρίχνουν κάτω. Όταν σηκώνεται γελάνε μαζί». λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

---------------


Νέα διάσταση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα διάσταση στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας, αλλά και συγγενικά μέλη, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δολοφονική ενέργεια.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



---------------


"Δεν είναι όπως τα λένε με τον Βαγγέλη"

Ο πατέρας ενός απόφοιτου της Γαλακτοκομικής σχολής, ο οποίος ήταν "παρών" στο περιστατικό με το σπάσιμο του κρεβατιού του Βαγγέλη Γιακουμάκη το Μάρτιο του 2014, μίλησε στην εκπομπή «Μία».

«Ο γιος μου, δεν ξέρει τίποτα και ούτε είχε δει κάτι τέτοιο. Εγώ τον ρώτησα τι γινόταν στη Σχολή με τον Βαγγέλη και μου είπε ότι δεν είναι όπως τα λένε και ότι καλαμπούρια έκαναν σε όλους. Δεν έκαναν κάτι σοβαρό. Όλα τα κοπέλια 18 χρονών είναι ζωηρά.» σημείωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Ο γιος μου μου είπε πως ”Καλαμπούρια κάναμε όλοι μεταξύ μας. Και σε μένα έκαναν.” Δεν είχε δει κάτι σοβαρό το παιδί μου και εξάλλου δεν έμεναν και στο ίδιο δωμάτιο.»

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

Ο 50χρονος της υπόθεσης Γιακουμάκη: Το έχω μετανιώσει


"To έχω μετανιώσει. Θεωρώ τον Βαγγελάκη και δικό μου παιδί" δηλώνει ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη που αναζητείται από τις αρχές, καθώς είναι το ένα από τα τρία άτομα που εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να προσβάλουν χυδαία τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσω blog.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



Η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Αγγουράκη μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τονίζοντας ότι ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη της έχει καταστρέψει τη ζωή διαδίδοντας ότι είχε σχέση μαζί της.

«Έφυγα από τη Θεσσαλονίκη γιατί η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη! Εκτός από τους τοίχους της Θεσσαλονίκης είχε γίνει μια απίστευτη συκοφαντία εναντίον μου και στο διαδίκτυο. Έχω δεχτεί ακραίες επιθέσεις και επικίνδυνες τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Κάποιοι βάλθηκαν να μου καταστρέψουν τη ζωή, όπως το συγκεκριμένο άτομο, αλλά και οι μιμητές του στο διαδίκτυο. Είχα μια επαφή μαζί του για μια επαγγελματική μου εργασία στην ΕΤ 3», σημειώνει η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Mία":



---------------

Δήλωση "βόμβα" θείου του Γιακουμάκη: Δεν είναι αυτόχειρας


«Δεν θεωρώ ότι είναι αυτόχειρας ο Βαγγέλης», τόνισε ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Χιωτάκης και πρόσθεσε: «Και πιστεύω ότι αυτό είναι έγκλημα. Και αυτοί που το έκαναν ας βγούνε να πούνε την πραγματικότητα».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.