Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Προσέφεραν τα στήθη τους για φιλανθρωπικό σκοπό


Γιαπωνέζες πορνοστάρ άφησαν να τους… ψηλαφίσουν για καλό σκοπό.

Μια ομάδα από χαρούμενες πορνοστάρ από τη μακρινή Ιαπωνία, κατάφερε και συγκέντρωσε ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό, απλά αφήνοντας ελεύθερα τα στήθη τους προς το κοινό, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης κατά του AIDS...

Εννιά αστέρια ταινιών αποκλειστικά για ενήλικες, αποκάλυψαν τα στήθη τους για τις ανάγκες του «Boob Aid» και μια σειρά από συμμετέχοντες άρχισαν να τα αγγίζουν, σε μια τελετή που μόνο δυσαρεστημένους «πελάτες» δεν άφησε. Οι φιλάνθρωποι αφού ψέκαζαν τα χέρια τους με απολυμαντικό, στη συνέχεια άγγιζαν τα στήθη των κοριτσιών με αρκετά διακριτικό, είναι η αλήθεια, τρόπο όπως αναφέρουν τα διεθνή μίντια.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια αυτής της πιπεράτης εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη περασμένη Κυριακή στο Τόκιο, περισσότερα από 2.300 ζευγάρια χέρια «ψαχούλευαν» για περίπου οχτώ ώρες και το ποσό που συγκεντρώθηκε αγγίζει τα 23.000 δολάρια.






Διαβάστε περισσότερα...

Σε καθεστώς προστασίας ο υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων


Κατατέθηκε στο ΣτΕ σχέδιο προεδρικού Διατάγματος.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σχέδιο προεδρικού Διατάγματος με το οποίο χαρακτηρίζεται περιφερειακό πάρκο ο υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων Αττικής και τίθεται σε καθεστώς προστασίας. Παράλληλα, καθορίζονται οι ζώνες και τα μέτρα προστασίας της περιοχής καθώς και οι περιορισμοί δόμησης.

Ο χαρακτηρισμός έχει ως στόχο την προστασία, διατήρηση, αναβάθμιση της φύσης και του τοπίου ως «πολύτιμου φυσικού πόρου, στην χερσαία και θαλάσσια περιοχή του κόλπου Βουκαρίου του Δήμου Μεγαρέων», σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Η συγκεκριμένη περιοχή περικλείεται από την χερσόνησο της Αγίας Τριάδας και τον λόφο του μοναστηριού του Αγίου Αθανασίου προς το Πέραμα, καθώς και της περιφερειακής ζώνης και της θαλάσσιας περιοχής του όρμου του Βουρκαρίου.

Το πάρκο χωρίζεται σε ζώνες, όπως είναι υψηλής προστασίας, προστασίας τοπίου, πολιτιστικής κληρονομιάς, γεωργικής χρήσης και κατοικίας, κ.λπ. και ανάλογα επιτρέπονται διάφορες κατασκευές και χρήσεις.

Στο πάρκο θα κατασκευαστεί κτήριο περιβαλλοντικής ενημέρωσης (60 τετραγωνικά μέτρα), αναψυκτήρια (30 τ.μ.), περίπτερα (30 τ.μ.), γεωργικές αποθήκες (30 τ.μ.), κατοικίες (150 τ.μ.), δρόμοι, καθιστικά, κ.λπ., ενώ επιτρέπονται τα έργα συντήρησης, επισκευής και αντικατάστασης των υπόγειων αγωγών πετρελαίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια.



Διαβάστε περισσότερα...

Απλοποίηση των προ τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών


Προσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου.

Με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και τη χρήση της τεχνολογίας, ξεκίνησε σήμερα η διαβούλευση του προσχέδιου που ετοίμασε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την Διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και την απλοποίηση των προ τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών.

Στόχος είναι να διευρυνθεί ο θεσμό του εγκεκριμένου εμπόρου, να αξιοποιεί το ΓΕΜΗ και τα Επιμελητήρια για σειρά διαδικασιών όπως τα Πιστοποιητικά Καταγωγής και να απλοποιηθεί η εξαγωγή προϊόντων διττής χρήσης. Υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη συνεδρίασε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Εξωστρέφειας όπου παρουσιάστηκε σήμερα το Προσχέδιο Νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σημεία των διατάξεων που προωθούνται είναι τα ακόλουθα:

1. Η αναβάθμιση του ΓΕΜΗ, το οποίο είναι το μόνο υποχρεωτικό εμπορικό μητρώο της χώρας, ούτως ώστε να φιλοξενεί δύο νέα πεδία δεδομένων στα οποία θα καταχωρούνται όλοι οι εξαγωγείς και οι έμποροι - παραγωγοί προϊόντων διπλής χρήσης.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δύνανται οι αρμόδιοι φορείς όπως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τα κατά τόπους επιμελητήρια και λοιποί φορείς του εξαγωγικού εμπορίου να έχουν άμεση, σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των επιχειρήσεων που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα, ιδίως για τους εξαγωγείς που είναι παραγωγοί ή/και έμποροι προϊόντων διπλής (διττής) χρήσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα ειδικό και ευαίσθητο για την εθνική μας ασφάλεια εξαγωγικό πλαίσιο, προκειμένου να σχεδιάζονται και να συντονίζονται δράσεις για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, σε εθνικό και τοπικό/περιφερειακό επίπεδο.

Με τις δύο αυτές νέες προσθήκες στην βάση δεδομένων του ΓΕΜΗ συμπληρώνεται η ηλεκτρονική χαρτογράφηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, με αξιόπιστο τρόπο και διευκολύνεται η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων και του κράτους αλλά και η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση της ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες πληροφορίες δεν απαντώνται σε κάποιο άλλο μητρώο της χώρας που να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ετοιμότητα όπως το ΓΕΜΗ.

2. Η εισαγωγή του θεσμού του Εγκεκριμένου Εμπόρου για τους εμπόρους μεταποιημένων οπωροκηπευτικών.

Ο θεσμός του Εγκεκριμένου Εμπόρου προβλέπεται ήδη για τους εμπόρους νωπών οπωροκηπευτικών στο άρθρο 12 του Κανονισμού 543/2011 και εφαρμόζεται ήδη στην χώρα μας, ενώ με την με αριθμό 2533/63997/2013 (ΦΕΚ Β' 1380/06.06.2013) κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξειδικεύτηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του. Ο θεσμός παρουσιάζει ιδιαίτερη πρακτική σημασία, ενόψει των ωφελημάτων που αποκτά ο έμπορος από την εγγραφή του στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ).

Ο εγκεκριμένος έμπορος νωπών οπωροκηπευτικών δεν υποχρεούται να εκδώσει πιστοποιητικό εμπορίας ελέγχου προδιαγραφών (πιστοποιητικό συμμόρφωσης) αλλά απλή βεβαίωση ελέγχου. Επιπλέον, η υποχρέωσή του για πρότερη κοινοποίηση (Αναγγελία) ως προτελωνειακή διαδικασία δυνάμει των απαιτήσεων του Κανονισμού 882/2004 γίνεται μέσω του ΜΕΝΟ, και με αυτόν τον τρόπο καταργείται πλέον η γραφειοκρατία της προγενέστερης διαδικασίας αναγγελίας και η επιβάρυνση του σχετικά υψηλού κόστους και των χρονικών καθυστερήσεων, ειδικά σε περιπτώσεις απεργιών. Τέλος, οι εγκεκριμένοι έμποροι και μόνο αυτοί, εμπίπτουν αυτοδικαίως στην πιο χαμηλή κατηγορία ελέγχου για τα εξαγωγικά τους φορτία και υπόκεινται σε ελέγχους σε ποσοστό μικρότερο του 2% επί του συνόλου των φορτίων τους.

3. Η αποτύπωση με σαφή τρόπο των υποχρεώσεων των εξαγωγέων προϊόντων διπλής (διττής) χρήσης (προϊόντα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτική όσο και για στρατιωτική χρήση) καθώς και η εισαγωγή της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για χορήγηση άδειας εξαγωγής, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα κατά την εφαρμογή του υποχρεωτικού ενωσιακού πλαισίου για τον ευαίσθητο αυτό τομέα παραγωγής και εμπορίας τα οποία αναστέλλουν την εξαγωγική δραστηριότητα τους.

Δηλαδη, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα εφαρμογής του ενωσιακού και εθνικού πλαισίου που είχαν ανακύψει για την έκδοση της σχετικής άδειας, καθώς εξειδικεύεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και τερματίζεται η σύγχυση σχετικά με τις αρμοδιότητες των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής 'Αμυνας όσον αφορά στις άδειες εξαγωγής προϊόντων διπλής χρήσης. Τέλος, συνδέεται η διαδικασία αυτή με την υποχρεωτική πλέον εγγραφή των εξαγωγέων προϊόντων διπλής χρήσης στο αντίστοιχο μητρώο του ΓΕΜΗ.

4. Η ένταξη των προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε καθεστώς απλουστευμένης διαδικασίας διασάφησης και άδειας εκτελωνισμού.

Καταργείται η εξαίρεση που είχε επιβληθεί στα προϊόντα αυτά, από τις απλουστευμένες τελωνειακές διαδικασίες εξαγωγής προκειμένου να μειωθούν οι χρόνοι και τα κόστη εξαγωγής των προϊόντων αυτών, δεδομένου ότι η καταργούμενη με το παρόν εξαίρεση δεν προβλέπεται από σχετική διάταξη του ενωσιακού δικαίου. Δίδεται περιθώριο έξι μηνών για την τεχνική προσαρμογή των συστημάτων του ICISnet στην νέα ρύθμιση.

5. Η καθιέρωση της δυνατότητας υποβολής αίτησης και έκδοσης του Πιστοποιητικού Καταγωγής με χρήση ψηφιακής υπογραφής.

Το Πιστοποιητικό Καταγωγής των ελληνικών προϊόντων εκδίδεται από τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια σε έντυπη μορφή και η όλη διαδικασία γίνεται χειρόγραφα με αυτοπρόσωπη παρουσία. Για την παροχή της ίδιας υπηρεσίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (όπως σε Γαλλία, Η. Βασίλειο, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Ισπανία) εφαρμόζεται η πρακτική της έκδοσης του πιστοποιητικού μέσω πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών διαδικασιών.

Εισάγεται η διαδεδομένη αυτή ευρωπαϊκή πρακτική για την διευκόλυνση των εξαγωγέων και την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παράλληλα προς την έντυπη διαδικασία. Η ρύθμιση οδηγεί σταδιακά σε αναβάθμιση των ψηφιακών εφαρμογών που παρέχουν τα επιμελητήρια., τα οποία είναι υποχρεωμένα να ενσωματώνουν τις ενωσιακές προδιαγραφές για τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες. Προτείνεται να μην υπάρξει αύξηση του κόστους έκδοσης/ θεώρησης των πιστοποιητικών καθώς αυτό είναι σύμφωνο με τις βέλτιστες πρακτικές άλλων κρατών-μελών. Το κόστος της προσαρμογής των επιμελητηρίων βαρύνει τα ίδια ως φορείς εκδήλωσης της κρατικής μέριμνας για την ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου.

6. Η απαλλαγή από δασμούς και λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις των πλοίων που επισκευάζονται, μετασκευάζονται ή έχουν κατασχεθεί σε ελληνικούς λιμένες και αγκυροβόλια.

Η διάταξη εξομοιώνει τα πλοία που επισκευάζονται, μετασκευάζονται ή έχουν κατασχεθεί με τα πλοία που βρίσκονται υπό συντήρηση ή σε κίνηση και λειτουργία. Με την διάταξη αποκαθίσταται μία ανισότητα στον σχετικό κλάδο, ώστε ακόμα και για ολιγόωρες επισκευές για το ίδιο πλοίο να μην ισχύουν άλλοι κανόνες φορολόγησης. Η διαφορετική αντιμετώπιση δεν δικαιολογείται ενόψει των αυστηρών υποχρεώσεων ενημέρωσης προς τα τελωνεία και τα λιμεναρχεία για την κατάσταση των εφοδίων τους.

Εκτιμάται ότι η προσθήκη αυτή ενισχύει τον σχετικό κλάδο καθώς οι εφοδιασμοί πλοίων αποτελούν δυναμική εξαγωγική αγορά, και η επιβολή τυχόν δασμών και φόρων ή ενός πολύπλοκου εσωτερικού νομικού πλαισίου που αντιμετωπίζει διαφορετικά ίδιες, επί τη βάση των αναγκών τους, καταστάσεις, καθιστά τον ελληνικό χώρο ακριβό, μη ανταγωνιστικό και νομικά επισφαλή.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Αιτωλοακαρνία και το Ηράκλειο πρωταθλητές των κενών στην πρωτοβάθμια


Τα κενά μετά τις αποσπάσεις ξεπερνούν τα 1000 στις δυο διευθύνσεις.

Τον αριθμό των κενών μετά τις αποσπάσεις έδωσαν σε δημοσιότητα οι δυο αιρετοί στο ΚΥΠΣΕ κ. Παληγιάννης και κ. Μπράτης. Μέσα από τα στοιχεία που παραθέτουν οι δύο αιρετοί γίνεται αντιληπτό το μεγάλο πρόβλημα των κενών που αντιμετωπίζουν τόσο τα δημοτικά όσο και τα νηπιαγωγεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι Ηράκλειο και Αιτωλοακαρνανία είναι οι δύο περιοχές με τα περισσότερα κενά καθώς αριθμούν 229 έκαστη. Τριψήφιο αριθμό κενών έχουν και τα Δωδεκάνησα με 188 ελλείψεις δασκάλων. 166 είναι τα κενά στις Κυκλάδες, ο ίδιος αριθμός στη Δυτ. Αττική ενώ τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Ηλεία, η Λακωνία, το Λασίθι, ο Πειραιάς καθώς και η Ανατολική Αττική..

Νηπιαγωγοί

Μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους νηπιαγωγούς καθώς τριψήφιο αριθμό κενών έχει η Αιτωλοακαρνανία με 128 κενά και το Ηράκλειο με 117. 91 κενά νηπιαγωγών έχουν οι Κυκλάδες και 66 η Δυτ.Αττική.

Ειδικότητες

Εκτός από τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς κενά υπάρχουν και στις ειδικότητες. Η περιοχή με τα περισσότερα κενά για τους καθηγητές αγγλικών είναι ο Πειραιάς με 91 και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 53 ενώ υπάρχουν πολλές περιοχές με διψήφιο αριθμό κενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κοινές ειδικότητες, όπως αναφέρουν οι δυο αιρετοί τα κενά είναι λιγότερα επειδή αποσπάσθηκαν εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. στην Π.Ε.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι πολλά κενά έχουν και οι θεατρολόγοι καθώς μόνο στη Β Αθήνας τα κενά φθάνουν τα 66 ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των κενών και στους καθηγητές της πληροφορικής.



ΚΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
229
128
139
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
229
117
219
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
166
91
108
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θάφτηκε κάτω από την άμμο ενώ έπαιζε στην παραλία


Το 9χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε τραγωδία μετατράπηκε το μπάνιο μιας οικογένειας σε παραλία του Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου είχαν πάει μαζί με φίλους.

Η 9χρονη Isabel Grace Franks, σύμφωνα με τη Mirror, καταπλακώθηκε στην άμμο ενώ έπαιζε στην παραλία μαζί με τα αδέλφια της.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας του Λίνκολν Σίτι, τα παιδάκια έσκαβαν μια μεγάλη τρύπα στην άμμο.

Το άτυχο κοριτσάκι έμεινε θαμμένο κάτω από την άμμο για επτά λεπτά περίπου. Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να την την βγάλουν από την άμμο ήταν αναίσθητη και δεν ανέπνεε.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.



Διαβάστε περισσότερα...

Δικέφαλο φίδι βρέθηκε στην Τουρκία


Ένα δικέφαλο φίδι εντόπισε αγρότης στην βορειοανατολική Τουρκία, στην επαρχία της Giresun κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Το ερπετό βρίσκεται σε καραντίνα και παρατηρείται από ειδικούς επιστήμονες που φροντίζουν ώστε να τρέφεται επαρκώς. Το φίδι υπολογίζεται ηλικιακά στις δύο εβδομάδες, ενώ έχει μήκος 20 εκατοστών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοιραία πτήση με ανεμόπτερο


Η φονική πτήση έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στις Πλαταιές, όταν μια παρέα αιωροπτεριστών είχαν πάει για "πτήσεις" στη Βοιωτία. Σύμφωνα πληροφορίες μία 48χρονη πέταξε με μονοθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς τύπου "Παραπέντε" και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καταπέσει σε πλαγιά του Κιθαιρώνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν άλλοι αιωροπτεριστές και σωστικά συνεργεία. Η 48χρονη εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένη και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θηβών.

Δυστυχώς η 48χρονη από την Αθήνα δεν άντεξε και τρεις ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Εισαγγελέα για την "ματωμένη" βάφτιση


Στον Εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκε ο 52χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που συνελήφθη το πρωί της Κυριακής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, μετά τον τραυματισμό δύο ατόμων από σφαίρες στη διάρκεια γλεντιού βάφτισης στο κατάστημά του.

Ο 52χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ άγνωστα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ακόμη τα στοιχεία του ατόμου που έριξε άσκοπους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανδρών ηλικίας 33 και 69 ετών.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα στο χώρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 68 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα


Εκπτώσεις στον ενιαίο φόρο των ακινήτων για τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα προβλέπονται στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, που αναμένεται να κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή την Παρασκευή.

Η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα δίνεται, ωστόσο, υπό προϋποθέσεις οι οποίες θα προσδιοριστούν τις επόμενες ημέρες. Δηλαδή ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ούτε το ποσοστό της έκπτωσης, αλλά ούτε και τα κριτήρια βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι δικαιούχοι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μείωση κάτω από 30% και πιθανότατα γύρω στο 20%.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο "Ελπίς" οι ανασφάλιστοι δικηγόροι για επείγοντα περιστατικά


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς», ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της οφειλόμενης κοινωνικής αλληλεγγύης, την έναρξη της συνεργασίας τους, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και στους δικηγόρους, οι οποίοι για λόγους ανεξαρτήτους της θέλησής τους αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και παραμένουν ανασφάλιστοι.



Έτσι, από αύριο Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, το ανωτέρω νοσοκομείο θα παρέχει στους δικηγόρους του Ταμείου Υγείας Δικηγόρων Αθηνών που δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο υγείας ή ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα, για τα επείγοντα περιστατικά.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ελπίς» θα γίνεται με προσκόμιση παραπεμπτικού από το Κοινωνικό Ιατρείο «Αποστολή» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής (www.mkoapostoli.com) και με σχετικό σημείωμα του ΔΣΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το διοικητή του νοσοκομείου, το διοικητικό συμβούλιο και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τονίζει ότι θα είναι στη διάθεσή τους για παροχή κάθε συνδρομής και διευκόλυνσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο άνθρωπος που ανέδειξε τη Louis Vuitton


Ο Yves Carcelle, ο άνθρωπος που θεωρείται ότι ανέδειξε τη Louis Vuitton στη μεγαλύτερη μάρκα πολυτελείας στον κόσμο, πέθανε την Κυριακή.



Υπήρξε ένας δυναμικός και αυτοδημιούργητος άνθρωπος και κατείχε σημαντικό ρόλο στην κεφαλή του οίκου Louis Vuitton για περισσότερο από δύο δεκαετίες, μέχρι το 2012 οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση του αλλά παρέμεινε στη γαλλική εταιρία ως διευθυντής του art museum Foundation Louis Vuitton,το οποίο θα ανοίξει του χρόνου, στο Παρίσι.

Ο 66χρονος άντρας που έπασχε από καρκίνο, έχασε τελικά τη μάχη με την επάρατο νόσο την Κυριακή, οκτώ μήνες μετά την τιμητική διάκριση του με τον τίτλο του Officer of The Legion of Honour! H τιμητική αυτή διάκριση θεωρείται από τις σημαντικότερες στη Γαλλία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η λίμνη που γέμισε νεκρά ψάρια


Τουλάχιστον 48 τόνοι νεκρών ψαριών εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στη λίμνη Καχιτιτλάν, κοντά στη μεξικανική πόλη Γκουανταλαχάρα στο δυτικό Μεξικό, γεγονός που ενδέχεται να οφείλεται στην κακή διαχείριση των λυμάτων ενός εργοστασίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.





«Το φαινόμενο είναι σοβαρό, κατά συνέπεια το αντιμετωπίζουμε και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουμε τις εργασίες για δύο ακόμη ημέρες», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Μαγκνταλένα Ρουίς Μεχία αρμόδια για το περιβάλλον του κρατιδίου Χαλίσκο.



Η δημαρχία του Τλαχομούλκο, όπου βρίσκεται η λίμνη, εκτίμησε ότι η οικολογική αυτή καταστροφή ενδέχεται να συνδέεται με ένα κυκλικό φαινόμενο «εξαιτίας των μεταβολών της θερμοκρασίας και της μείωσης του οξυγόνου».

Όμως οι αρχές του κρατιδίου πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό το φαινόμενο αυτό να οφείλεται σε βιομηχανική αμέλεια, διότι είναι το τέταρτο επεισόδιο μαζικού θανάτου ψαριών φέτος.

Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία του περιβάλλοντος του κρατιδίου Χαλίσκο έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη διαχείριση των λυμάτων πολλών εργοστασίων που βρίσκονται κοντά στη λίμνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έμφραγμα υπέστη η Ζέτα Αιμιλιανίδου


Έμφραγμα του μυοκαρδίου υπέστη την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Εργασίας της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ήδη διάνοιξη αρτηριών και ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, εξελίσσεται πολύ ομαλά και είναι εκτός κινδύνου.

Η Υπουργός νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρδιάς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα την υπουργό Εργασίας, στην ιδιωτική κλινική, όπου νοσηλεύεται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με την κυρία Αιμιλιανίδου και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αδέρφια στην ίδια πόλη φοιτητές


Την δυνατότητα να σπουδάζουν στην ίδια πόλη θα έχουν τα αδέρφια, με την προϋπόθεση όμως, ότι θα υπάρχουν ομοειδή τμήματα, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να «ανασάνουν» οικονομικά οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις μίας διπλής φοίτησης.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτήτρια ετών… 69


Ένα χρόνο πριν κλείσει τα 70 της χρόνια κατάφερε να κάνει ένα από τα μεγάλα της όνειρα πραγματικότητα. Έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στη σχολή της προτίμησης της.

Σε λίγες ημέρες θα παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ροδόπη: Τρία νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επέστρεψε και φέτος ο ιός του Δυτικού Νείλου με καταγεγραμμένα τρία κρούσματα στην περιοχή της Ροδόπης μέσα στον Αύγουστο, γεγονός που γεννά ανησυχία παρότι πρακτικά η επικίνδυνη περίοδος έχει παρέλθει.

Ήδη εδώ και μήνες τόσο η Ξάνθη όσο και η Καβάλα βρίσκονται στη σχετική λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του ιού, καθώς τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ μόλις πέρσι η Ξάνθη αριθμούσε τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά αμέσως μετά την Αττική.

Με εντολή του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το πρωί της Δευτέρας και επισήμως, δίδεται προτεραιότητα στις περιοχές υψηλού κίνδυνου, και ήδη πραγματοποιούνται και προγραμματίζονται:

- ενέργειες εξουδετέρωσης εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό σύστημα,

- εντομολογική εποπτεία ακμαίων κουνουπιών,

- παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας,

- ελεγχόμενες δράσεις υπολειμματικής ακμαιοκτονίας.

Παράλληλα, δεδομένου ότι και η εγρήγορση των πολιτών είναι απαραίτητη, αφενός κοινοποιούνται για οποιαδήποτε πληροφόρηση και συνεργασία, τα τηλέφωνα των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας (2531354127 & 54109), αφετέρου συνιστάται η σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, ήτοι:

- Χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.

- Χρήση αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών) σε παράθυρα, πόρτες, φεγγίτες, αεραγωγούς τζακιού.

- Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, καθώς ο δροσερός αέρας αν δεν σκοτώνει τα κουνούπια, εντούτοις μειώνει τη δραστηριότητά τους.

- Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων, αφού αυτό το χρώμα ελκύει λιγότερο τα κουνούπια.

- Κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, και φυλλωσιών, καθώς αποτελούν σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.

- Πότισμα κατά τις πρωινές ώρες.

- Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια στα λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζούσε σε συνθήκες του περασμένου αιώνα


Εικόνες που σοκάρουν αντίκρισαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν είδαν έναν 70χρονο κατάκοιτο με ανοιχτές πληγές να είναι περικυκλωμένος από έντομα.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στο κέντρο της πόλης, όταν μία οικογένεια που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για ένα «τραύμα στο πόδι του 70χρονου».

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο πάγωσαν όμως στο θέαμα που αντίκρισαν.

Είδαν τον 70χρονο άνδρα να είναι ξαπλωμένος σε κρεβάτι και να είναι γεμάτος με ανοιχτές πληγές από την ακινησία. Ο χώρος που βρισκόταν ήταν γεμάτος σκουπίδια ενώ το σώμα του ήταν γεμάτο σκουλήκια.

Αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ανοιχτές πληγές που έχει στο σώμα φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός πληγών που έχουν προκληθεί από σακχαρώδη διαβήτη, από την ακινησία και την έλλειψη καθαριότητας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άντρας που γεννήθηκε με το κεφάλι ανάποδα


Ο Claudio Vieira de Oliveira γεννήθηκε με το κεφάλι ανάποδα και με παραμορφωμένα άκρα εξαιτίας μια σπάνιας πάθησης. Κατάφερε ωστόσο να γίνει πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.



Ο ίδιος δίνει μάχη με τη ζωή από τη μέρα που γεννήθηκε. Οι γιατροί που τον έφεραν στη ζωή συμβούλευσαν τη μητέρα του να τον αφήσει χωρίς φαγητό για να πεθάνει καθώς ήταν σίγουροι ότι δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει. 






Ωστόσο, ο Κλαούντιο από το Μόντε Σάντο της Βραζιλίας διέψευσε όλα τα ιατρικά προγνωστικά και σήμερα, 37 ετών πλέον, βοηθάει μέσα από συνέδρια στα οποία συμμετέχει εκατοντάδες ανθρώπους με προβλήματα υγείας.



Κατάφερε επίσης να είναι ανεξάρτητος, να κινείται μόνος του με ειδικά παπούτσια που κάνει παραγγελία και να σπουδάσει λογιστική.



Ο ίδιος αναφέρει: "Απ' όταν ήμουν παιδί μου άρεσε να είμαι συνέχεια απασχολημένος, δε μου άρεσε να βασίζομαι σε άλλους".

Δείτε το βίντεο



Ο 37χρονος μπορεί να ανοίγει μόνος του την τηλεόραση, να μιλά στο κινητό, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο και να γράφει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν το σχολείο γίνεται… περιπέτεια


Αρκετοί γονείς στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη παρακαλάμε τα παιδιά μας να σηκωθούν κάθε πρωί από το κρεβάτι τους για να πάνε στο σχολείο ενώ συχνά χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί είναι απαραίτητο και σε τι χρησιμεύει.



Αντίθετα, σε κάποια άλλα σημεία του πλανήτη, τα μικρά παιδιά χρειάζεται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα σε κακοτράχαλους γκρεμούς ή να διασχίσουν ποτάμια, να ταξιδέψουν για ώρες και να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μάθουν λίγα γράμματα.

Το αυτονόητο για εμάς σχολείο, είναι μια μεγάλη πολυτέλεια για πολλά παιδιά στον κόσμο. Όχι μόνο δεν είναι δωρεάν αλλά και η μετακίνηση μπορεί να σου κοστίσει πολύ ακριβά κι όχι μόνο σε χρήμα…

Δείτε τις φωτογραφίες

Ταξίδι 5 ωρών κάνουν τα παιδιά, ακροβατώντας σε στενά μονοπάτια στα βουνά, για να φθάσουν στο σχολείο στο Gulu της Κίνας.







Μαθητές σκαρφαλώνουν σε κατακόρυφες ξύλινες σκάλες στην περιοχή Zhang Jiawan στη Βόρεια Κίνα.





Παιδιά ταξιδεύουν ανάμεσα στα χιονισμένα Ιμαλάια στο χωριό Zanskar στα Ινδικά Ιμαλάια.



Μαθητές προσπαθούν να φθάσουν στο σχολείο τους διασχίζοντας μια σπασμένη γέφυρα στην Ινδονησία. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα μια μεγάλη εταιρεία μετάλλου χρηματοδότησε την κατασκευή μιας νέας γέφυρας.







Εναέρια πτήση στα 800m από το ποταμό Rio Negro στην Κολομβία.





Μαθητές κάνουν κανό σε ένα μυστηριακό τοπίο στο Riau της Ινδονησίας.



Ανάμεσα σε αιωνόβια τεράστια δέντρα, οι μαθητές προσπαθούν να φθάσουν στο σχολείο τους στην Ινδία.



Χαρούμενη μια μικρή μαθήτρια πηγαίνει στο σχολείο πάνω σε ένα ταύρο, στην Μιανμάρ.




Δεκάδες μαθητές στοιβαγμένη σε ένα τρίκικλο πηγαίνουν στο σχολείο τους στη Beldanga της Ινδίας.



Διασχίζοντας μια σπασμένη γέφυρα μέσω χιονοθύελλας στην επαρχία Sichuan στην Κίνα.



Πόσα παιδιά χωράνε σε μια άμαξα; Στο Δελχί της Ινδίας πάρα πολλά...



Μια αυτοσχέδια γέφυρα βοηθά τους μαθητές να φθάσουν στο σχολείο τους στο Cilangkap της Ινδονησίας.



Ταξίδι 125 μιλίων σε κακοτράχαλα επικίνδυνα βράχια για τους μαθητές στα βουνά Pili στην Κίνα.



Μικροί "ταρζάν" διασχίζουν μια αυτοσχέδια αερογέφυρα πάνω από τον ποταμό Padang, στη Sumatra της Ινδονησίας.





Τα λάστιχα των φορτηγών θα μετατραπούν σε βάρκες για να περάσουν τον ποταμό τα παιδιά από την επαρχία Rizal στις Φιλιππίνες.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...