Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Μεξικό ζει η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιο είναι το μυστικό της.

Ήταν 27 ετών όταν ξέσπασε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, στα 75 της δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και πλησίαζε τον ένα αιώνα ζωής όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου.

Η Leandra Becerra Lumbreras από το Μεξικό είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Σύμφωνα με φίλους και συγγενείς της, η Leandra, που λατρεύει τη σοκολάτα, έκλεισε την Κυριακή 127 χρόνια ζωής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, η Leandra δε θα δεχτεί επίσκεψη από την ομάδα των ρεκόρ Γκίνες, κι αυτό γιατί έχει χάσει το πιστοποιητικό γεννήσεως της εδώ και 40 χρόνια σε μια μετακόμιση.

Υποστηρίζει ότι γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1887 και το μυστικό της μακροζωίας της είναι η καλή διατροφή, η σοκολάτα, ο καλός ύπνος και το γεγονός ότι… δεν παντρεύτηκε ποτέ!

Η μεξικάνικη εφημερίδα El Horizonte ανέφερε, ότι η πρώην μοδίστρα από την πόλη Zapopan έχει ήδη δει τα πέντε παιδιά της και πολλά από τα εγγόνια της να πεθαίνουν.

Σημειώνει ακόμη ότι η Leandra έχει 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα.



«Έχει πλήρη διαύγεια. Οι ιστορίες της από την επανάσταση είναι μοναδικές. Ήταν πάντοτε μαχητής στη ζωή της. Έραβε και ύφαινε μέχρι πριν από δύο χρόνια. Ποτέ δε σταμάτησε να είναι ενεργή και πιστεύουμε ότι γι’ αυτό έζησε τόσο πολύ» δήλωσε η εγγονή της, Miriam Alvear.

«Οι γονείς της ήταν τραγουδιστές και της ίδιας της αρέσει πολύ να διασκεδάζει τα εγγόνια της με παλιά τραγούδια που της είχαν μάθει. Η υγεία της είναι πολύ καλή. Δεν έχει διαβήτη, ούτε υπέρταση κι έτσι μπορεί να τρώει όσες σοκολάτες και γλυκά θέλει» πρόσθεσε.

Παρά τα… χρόνια της, η Leandra δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο. Ο τίτλος αυτός ανήκει στην Misao Okawa από την Ιαπωνία, η οποία είναι 12 χρόνια μικρότερή της.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.