Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινά η ετήσια σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο καιρός ίσως καθυστερήσει την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Η αμφιλεγόμενη εξάμηνη περίοδος κυνηγιού δελφινιών ξεκινά σήμερα στη διαβόητη πόλη Taiji της Ιαπωνίας, ωστόσο ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Κάθε χρόνο άνθρωποι από τη νοτιοδυτική αυτή πόλη της χώρας «μαντρώνουν» εκατοντάδες δελφίνια σε έναν απομονωμένο κόλπο και τα σφάζουν.

«Η κυνηγετική περίοδος των δελφινιών ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ένα ανώτερο στέλεχος της ένωσης αλιέων της Taiji, προσθέτοντας ότι σήμερα ξεκίνησε και η σεζόν για το κυνήγι φαλαινών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο.


Ξεκινά η ετήσια σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία

Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Την περασμένη σεζόν, ακτιβιστές από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd, μετέδωσαν πλάνα σε ζωντανή σύνδεση από τη σφαγή που συντελείται στην περιοχή.

Οι υποστηρικτές του «εθίμου» δηλώνουν ότι είναι μια παράδοση και υπογραμμίζουν, ότι τα ζώα που πέφτουν θύματα αυτής της βιαιότητας δεν κινδυνεύουν από εξαφάνιση.

Λένε ακόμη, ότι οι Δυτικοί που εκφράζουν αντιρρήσεις είναι υποκριτές και αγνοούν τους τεράστιους αριθμούς των αγελάδων, γουρουνιών και προβάτων που σφάζονται για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση σε τροφή σε άλλες περιοχές της Γης.

Οι επικριτές της πρακτικής αυτής λένε από την πλευρά τους, ότι δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση για το κρέας των ζώων αυτών, το οποίο σε κάθε περίπτωση περιέχει επικίνδυνα επίπεδα υδραργύρου. Υποστηρίζουν ακόμη ότι το κυνήγι είναι επικερδές λόγω των υψηλών τιμών που μπορούν να πιάσουν τα ζωντανά δελφίνια, όταν πωλούνται σε ενυδρεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.