Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Φτιάξτε μάφιν για να ξεπεράσετε την αλλεργία στο γάλα



Όταν θερμαίνεται το γάλα αλλάζει το σχήμα των πρωτεϊνών του.

Η κατανάλωση ψημένων προϊόντων που περιέχουν γάλα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα να την ξεπεράσουν, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας μπορεί να οδηγήσουν στην αλλαγή της θεραπείας για την αλλεργία αυτής της μορφής, από την οποία υποφέρει σχεδόν το 3% των μικρών παιδιών.

Τα αλλεργικά παιδιά στα οποία δόθηκε γάλα ψημένο μέσα σε μάφιν, είδαν μετά από μήνες ή χρόνια τα συμπτώματα να εξαφανίζονται, πιο γρήγορα απ' ό,τι στα παιδιά που απλώς απέφευγαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είπε μία από τις συγγραφείς της έρευνας, η Άνα Νόβακ-Ουέγκρζιν, στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai της Νέας Υόρκης.

Η ίδια είπε, πάντως, ότι οι γονείς που έχουν παιδιά αλλεργικά στο γάλα θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό πριν δοκιμάσουν την... συνταγή με τα μάφιν.

Η αλλεργία στο γάλα δεν είναι η ίδια με την δυσανεξία στην λακτόζη, η οποία είναι η ανικανότητα χώνευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ιδέα πίσω από το πείραμα με τα μάφιν είναι ότι όταν θερμαίνεται το γάλα αλλάζει το σχήμα των πρωτεϊνών του, μειώνοντας την πιθανότητα να αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα.


Διαβάστε περισσότερα...