Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο άνδρας με το βιονικό πέος αναζητεί τους ανθρώπους που τον βοήθησαν


Θέλει να εκφράσει την ευγνωμωσύνη του.

Ο σοβαρός τραυματισμός στο πέος σημάδεψε ολόκληρη τη ζωή του 44χρονου σήμερα Mohammed Abad, ο οποίος πλέον αναζητεί τους ανθρώπους που τον βοήθησαν μετά το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.

Σε ηλικία 6 ετών ο άνδρας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο Huddersfield, με αποτέλεσμα να υποστεί πλήρη δυσλειτουργία του πέους του.

Ο 44χρονος έγινε γνωστός όταν μίλησε δημόσια για το πρόβλημά του. Το αίτημά του για χειρουργική λύση δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Channel 4 «Embarrassing Bodies» και το «βιονικό» μέλος του πρόσφατα «δοκιμάστηκε» χάρη στην εργαζόμενη στη βιομηχανία του σεξ Charlotte Rose.



Σήμερα ο Mohammed, που ζει στο Εδιμβούργο, επιχειρεί να εντοπίσει τους ανθρώπους που ήταν παρόντες τη μοιραία ημέρα που άλλαξε τη ζωή του.



Το τρομακτικό ατύχημα συνέβη τον Ιανουάριο του 1978 ενώ κατευθυνόταν σπίτι του μετά το σχολείο. Χωρίς και ο ίδιος να θυμάται το πώς, βρέθηκε μπροστά σε ένα αυτοκίνητο.

Πλέον θέλει να μιλήσει με όλους όσοι ήταν εκεί, συμμαθητές, μάρτυρες, γιατρούς και νοσοκόμες που τον βοήθησαν. «Ήθελα για καιρό να το κάνω, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς συνέβη. Δεν θυμάμαι πολλά, θυμάμαι μόνο πως ήταν χειμώνας και πως έπαιζα με το χιόνι με συμμαθητές μου. Ξέρω πως πολλοί έσπευσαν να με βοηθήσουν, θα ήθελα να τους συναντήσω και να τους ευχαριστήσω, τους χρωστώ τη ζωή μου», λέει ο ίδιος.



Ο Mohammed παρασύρθηκε από αυτοκίνητο για αρκετή απόσταση, έμεινε στο νοσοκομείο για τρείς ή τέσσερις εβδομάδες και συνέχισε να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία για πέντε χρόνια.

Οι γιατροί του «έφτιαξαν» τότε ένα σωληνάκι, χρησιμοποιώντας δέρμα από το πόδι του, ώστε να μπορεί να ουρεί. Ωστόσο δεν είχε καμία αίσθηση του πέους του ούτε μπορούσε να λειτουργήσει σεξουαλικά.

Παρότι υποβλήθηκε σε δεκάδες επεμβάσεις δεν κατάφερε να ουρήσει ξανά όρθιος.

Σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια, διαθέτει πλήρως λειτουργικό πέος με κουμπί on/off στους όρχεις του. Η δοκιμή έγινε με επαγγελματία καθώς η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει.

Πλέον ο 44χρονος αναζητεί την αγάπη κι ελπίζει να γίνει κάποτε πατέρας. Οι γιατροί λένε πως είναι πιθανό. Ο ίδιος συζητά και για το γύρισμα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Δασκάλα απολύθηκε λόγω φωτογραφιών με τα εσώρουχα


Την «έκαψε» το Facebook.

Η Gemma Laird απολύθηκε από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν ως δασκάλα αφού οι γονείς των μαθητών ανακάλυψαν πως στο παρελθόν η νεαρή κοπέλα εργαζόταν ως μοντέλο εσωρούχων και είχε κάνει μερικές προκλητικές φωτογραφίσεις. Το περιστατικό έγινε σε σχολείο της πόλης Craghead στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα η διεύθυνση του σχολείου είπε στην 21χρονη Gemma Laird ότι η παρουσία της στο σχολείο θα αμαύρωνε τη φήμη του και οι γονείς θα έχαναν τον σεβασμό τους για το εκπαιδευτικό ίδρυμα.



Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους γονείς αποκάλυψε ότι η 21χρονη δασκάλα ήταν και μοντέλο, αφού πρώτα είχε κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και είχε ανακαλύψει τον λογαριασμό της στο Facebook, όπου η ίδια είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες με εσώρουχα.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη ήταν αυτή που σκανδάλισε τους γονείς και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή της από το σχολείο.

Από την πλευρά της η δασκάλα αναφέρει πως οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιωτικοί, επομένως δεν θα μπορούσαν οι γονείς και τα παιδιά να δουν τις φωτογραφίες της. Μάλιστα είπε ότι πριν την πρόσληψη της στο σχολείο η διευθύντρια γνώριζε για την προηγούμενη δουλειά της, ωστόσο αποφάσισε να την απολύσει μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε από τους γονείς.



«Μου είπαν ότι δεν ήθελαν να βλάψουν την εικόνα τους σχολείου, ότι δεν ήθελαν οι 6χρονοι μαθητές του να νομίζουν ότι είναι αποδεκτό το να είσαι μοντέλο. Με έκαναν να νοιώθω σαν πόρνη», δήλωσε η Laird μετά την δημοσίευση του περιστατικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα απειλεί να αποκηρύξει την εθισμένη στις πλαστικές κόρη της


Η Κινέζα που έχει κάνει 20 επεμβάσεις σε δύο χρόνια.

Η εμμονή μιας γυναίκας να μοιάσει με μια κινέζα ηθοποιό με το όνομα Fan Bingbing έχει βγάλει εκτός εαυτού τη μητέρα της, η οποία έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη και απειλεί να αποκηρύξει την κόρη της αν δεν σταματήσει να κάνει πλαστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τη γυναίκα αλλά και την κόρη της, η 29χρονη Yu Ning έχει δαπανήσει περίπου 123.000 δολάρια για τις 20 αισθητικές και χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια μόλις δύο ετών για να μοιάσει στην ηθοποιό. Όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα, η 61χρονη, απογοητευμένη από τις επεμβάσεις που κάνει η κόρη της και για τις συνεχείς αλλαγές στο πρόσωπό της, αποφάσισε να εμφανιστεί και να μιλήσει σε ένα δημοφιλές κινεζικό talk show για την ιστορία της.



Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης μητέρας και κόρης στον αέρα της εκπομπής, η μητέρα της Yu είπε με δάκρυα στα μάτια στον παρουσιαστή και στο κοινό που βρισκόταν εκεί πως αναγνωρίζει μόλις μετά βίας την κόρη της τώρα, μετά από τις τόσες πλαστικές και ότι οι συγγενείς έχουν αρχίσει να συγκρίνουν την εμφάνιση της 29χρονης με ένα τέρας.



«Κάθε φορά που την κοιτάζω, αυτή είναι διαφορετική. Μπορώ να την αναγνωρίσω δύσκολα παρ’ όλο που είμαι η μητέρα της», είπε η 61χρονη και θέλοντας να δείξει πόσο δραστικά μέτρα έχει σκοπό να πάρει, δήλωσε ότι θα την αποκηρύξει αν δεν σταματήσει αυτή η εμμονή της.

Η Yu, από την άλλη πλευρά, η οποία διευθύνει μια επιχείρηση ένδυσης στην Κίνα, δήλωσε ότι φιλοδοξεί να μοιάσει στη Fan Bingbing, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο όμορφες Κινέζες στη σόουμπιζ αυτή την περίοδο. Η ίδια επίσης παραδέχτηκε ότι ξεκίνησε να κάνει επεμβάσεις στην Κίνα αλλά πλέον πηγαίνει και αλλού, όπως στη Σεούλ για να επιτύχει ακόμη καλύτερα και φυσικά αποτελέσματα και να αλλάξει την εμφάνισή της. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι τα λόγια της μητέρας της την πληγώνουν, όπως λέει, αυτό δεν θα την σταματήσει από αυτό που έχει στο μυαλό της, να μοιάσει δηλαδή στην γνωστή ηθοποιό.



Το πιο ακραίο μάλιστα στο οποίο σκοπεύει να προχωρήσει, είναι μια δύσκολη επέμβαση για να αποκτήσει μερικούς πόντους παραπάνω στο ύψος της, βάζοντας κάποιου είδους εμφυτεύματα στην κνήμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα μέλη των καρτέλ ναρκωτικών είναι γεμάτοι τατουάζ;


Την απάντηση δίνει ο Tom Wainwright, ο συγγραφέας του βιβλίου «Narconomics».

«Υπάρχει ένας αλλόκοτος, οικονομικός λόγος που μέλη των καρτέλ ναρκωτικών επιλέγουν να κάνουν τατουάζ», αναφέρει ο Tom Wainwright, συγγραφέας του βιβλίου «Narconomics».

«Είναι ευκολότερο για τα καρτέλ, να τους ελέγχουν. Αν δείτε φωτογραφίες από μέλη συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ, για παράδειγμα, θα δείτε ότι είναι καλυμμένοι με τατουάζ από τα κάτω άκρα ως το κεφάλι. Είναι δύσκολο για εκείνους να βρουν μια νέα δουλειά κάπου αλλού», σημειώνει και εξηγεί το γιατί. «Φανταστείτε, για παράδειγμα να εργάζεστε για το Business Insider και να θέλετε να βρείτε κάπου αλλού δουλειά- είστε ελεύθεροι να το πράξετε. Αλλά αν έχετε το Business Insider χαραγμένο στο πρόσωπό σας, τότε είναι δυσκολότερο... Αυτή η λογική ακολουθείται και στον κόσμο των ναρκωτικών. Αν θέλετε να γίνετε μέλος συμμορίας, δε μπορείτε να το κάνετε εκτός και αν έχετε τατουάζ. Με αυτά ''σημαδεύουν'' τους ''υπαλλήλους'' τους. Οι άνθρωποι κάνουν αυτά τα τατουάζ για τους δικούς τους λόγους, φυσικά. Υπάρχει βέβαια και μια οικονομική λογική πίσω από τα τατουάζ: συμβολίζουν τον ισόβιο δέσιμο με την συμμορία, δεν μπορούν να φύγουν, να εργαστούν κάπου αλλού... Αυτό σημαίνει η συμμορία τους φέρεται όπως αυτή θέλει...», αναφέρει ο ίδιος στο παρακάτω βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περικοπές ακόμη και σε τρόφιμα, θέρμανση, νερό και υγεία


Εννέα στους δέκα Θεσσαλονικείς έχουν μειώσει τις δαπάνες τους.

Σε μείωση των δαπανών τους ακόμη και για είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα ή το νερό, η υγεία και η εκπαίδευση, έχουν προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο σχεδόν εννέα στους δέκα Θεσσαλονικείς (ποσοστό 88,1%), σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και η εταιρεία ερευνών TOTHEPOINT.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 765 καταναλωτών στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 29 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου, παρουσιάστηκε χτες κατά την τακτική γενική συνέλευση του ΚΕΠΚΑ.

Αναλυτικότερα, 88,1% των καταναλωτών δήλωσαν ότι έχουν μειώσει γενικά την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο. Από αυτούς 82,1% περιόρισαν τις αγορές ένδυσης – υπόδησης, 70% τα έξοδα για διασκέδαση, 63,1% τις δαπάνες για αγορά τροφίμων, 43,5% για διακοπές, 39,1% για θέρμανση, 36,5% για καλλυντικά, 35,8% για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, 35% για μετακινήσεις, 32,8% για οικιακό εξοπλισμό, 30,9% για είδη προσωπικής υγιεινής, 30,7% για είδη καθαριότητας σπιτιού, 23,6% για υγεία και 20,3% για την εκπαίδευση.

Πλέον, η τιμή -και όχι η ποιότητα- αποτελεί το πρώτο κριτήριο αγοράς τροφίμων για σχεδόν τους μισούς καταναλωτές (48,3%, έναντι 37.7% το 2015). Η ποιότητα ως κριτήριο επιλογής πέρασε σε δεύτερη μοίρα το 2016, αφού το ποσοστό όσων την προτάσσουν, όταν πρόκειται να αγοράσουν τρόφιμα, υποχώρησε φέτος σε 16,4% από 32,6% πέρυσι.

Σε σύγκριση με το 2015, το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι έχουν περιορίσει τις δαπάνες αυξήθηκε σημαντικά το 2016. Το ποσοστό των καταναλωτών, που δήλωσαν ότι έχουν μειώσει γενικά την κατανάλωση, αυξήθηκε φέτος στο 88,1% (85,1% πέρυσι), ενώ ανά κατηγορία δαπανών, η εικόνα διαμορφώθηκε ώς εξής:


  • Το 2015, 70,5% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για ένδυση-υπόδηση. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 82,1%.
  • Το 2015, 54,6% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για διασκέδαση. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 70,0%.
  • Το 2015, 43,1% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για τρόφιμα. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 63,1%.
  • Το 2015, 20,9% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για μετακινήσεις. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 35,0%.
  • Το 2015, 26,2% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για θέρμανση. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 39,1%.
  • Το 2015, 41,5% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για διακοπές. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 43,6%.
  • Το 2015, 22,6% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες (35,8% το 2016).
  • Το 2015, 15,8% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για είδη καθαριότητας σπιτιού. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 30,7%.
  • Το 2015, 12,4% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για είδη προσωπικής υγιεινής. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 30,9%.
  • Το 2015, 20,6% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για καλλυντικά. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 36,5%.
  • Το 2015, 14,2% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για οικιακό εξοπλισμό. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 32,8%.
  • Το 2015, 12,8% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για υγεία. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 23,6%.
  • Το 2015, 10,1% των καταναλωτών δήλωναν ότι είχαν περιορίσει τα έξοδα για εκπαίδευση. Το 2016, το ποσοστό αυξήθηκε στο 20,3%.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός υποχρέωσης κοινής φορολογικής δήλωσης τα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης


Κοινοποίηση της αριθμ. 266/2014 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση τα ζευγάρια που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το Β Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απάντησε , με την γνωμοδότηση του, σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών κρίνοντας ότι «δεν παρέχεται έδαφος αναλογικής εφαρμογής διατάξεων της ισχύουσας για τους συζύγους φορολογικής νομοθεσίας οι οποίες πρέπει να ερμηνεύονται στενά , αποκλειόμενης της διασταλτικής ερμηνείας ή της αναλογικής εφαρμογής τους στους συμβίους του συμφώνου συμβίωσης». «Κατ’ ακολουθίαν», αποφαίνεται το Β΄τμήμα του ΝΣΚ «τα πρόσωπα που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης δεν υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος».

Το ανώτατο δικαστήριο , επικαλείται την εισηγητική έκθεση του νόμου σύμφωνα με την οποία «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο έχουν ως αφετηρία την αρχή ότι στην ελεύθερη συμβίωση επικρατεί η ελευθερία της βούλησης των προσώπων , και όχι ο θεσμικός χαρακτήρας, όπως συμβαίνει στο γάμο». Η αρχή αυτή, όπως επισημαίνεται στην γνωμοδότηση έχει ως συνέπεια « ο /η σύζυγος από τον γάμο να μην εξομοιώνεται με τον/την σύμβιο/α του συμφώνου συμβίωσης, ούτε υπάρχει νομοθετική βούληση της κατά κανόνα αναλογικής εφαρμογής των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας για το γάμο στα πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση


Οι ρυθμίσεις έχουν βρει σύμφωνη την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την έρευνα και την τεχνολογία.

Εκτός των άλλων, στο νομοσχέδιο όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνονται και ρυθμιστικές διατάξεις για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, των κέντρων ξένων γλωσσών και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, σκοπός των ρυθμίσεων είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο το οποίο θα επιτρέπει στο υπουργείο να ελέγχει τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Οι ρυθμίσεις έχουν βρει σύμφωνη την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία κάνει λόγο για «χτύπημα στη μαύρη και αδήλωτη εργασία», ενώ σε σημερινή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της διαπλοκής, επισημαίνει ότι η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί «παράδειγμα διαπλοκής τμήματος των ΜΜΕ με τις επιχειρηματικές δυνάμεις του χώρου».

Σημειώνεται, ότι οι σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ορίζουν τις σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, και παράλληλα προβλέπουν διαδικασίες ελέγχου για τις απολύσεις, με την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (αποτελούμενη από εκπροσώπους από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την ΟIΕΛΕ και την αντιπροσωπευτικότερη εργοδοτική οργάνωση ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων), που θα έχει την αρμοδιότητα εξέτασης της βασιμότητας της απόλυσης. Επίσης, ορίζεται και πλαίσιο ελέγχου των δραστηριοτήτων εκτός του ωρολόγιου προγράμματος.

Ακόμη, καθορίζεται το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών στις 21 ώρες (η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου συνεπάγεται την απονομή 25 ενσήμων μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα), ενώ καθορίζονται και οι ημέρες διακοπών και αργιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίλης: Οι ανοιχτές τεχνολογίες είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της παιδείας μας


Τις προηγμένες υποδομές για την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα παρουσίασε το ΕΔΕΤ.

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υποδομών προς όφελος της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας γενικότερα, τόνισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο κατά την οποία το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) παρουσίασε τις σύγχρονες ηλεκτρονικές υποδομές και υπηρεσίες που διατίθενται στην ελληνική ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δραστηριότητες της ΕΔΕΤ που έχουν σχέση με τον τομέα των εξελιγμένων διαδικτυακών τεχνολογιών, όπως τα ακαδημαϊκά ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, οι ασφαλείς τηλεδιασκέψεις «ePresence», οι ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας «ΔΙΑΥΛΟΣ», ο υπερυπολογιστής «ARIS» για την εκτέλεση υπολογισμών και πειραμάτων μεγάλης κλίμακας, το ηλεκτρονικό σύστημα για τη διανομή ακαδημαϊκών συγγραμμάτων «Εύδοξος» και το κεντρικό σύστημα πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ».

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Νίκος Φίλης επεσήμανε πως το υπουργείο αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους από το νέο ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών και την ενίσχυση της παραγωγής εκπαιδευτικού περιεχομένου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στόχος, τόνισε, είναι να προωθήσουμε τη διασύνδεση όλων των αρμοδίων φορέων με δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων και υπολογιστικές υπηρεσίες νέας γενιάς και να παράσχουμε υπηρεσίες προς τους φοιτητές και τους ερευνητές για τα συγγράμματα, την πρακτική άσκηση, την ηλεκτρονική τηλεκπαίδευση και τη διάθεση του ψηφιακού περιεχομένου των ακαδημαϊκών μαθημάτων, καθώς και την πρόσβασή τους στη διεθνή βιβλιογραφία και στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

«Οι ανοιχτές τεχνολογίες είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της παιδείας μας», τόνισε ο κ. Φίλης για να προσθέσει ότι «η γνώση είναι δημοκρατικό κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι ανοιχτή».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης, τόνισε ότι ο αγώνας για την ανάταξη της παραγωγικής μηχανής της χώρας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, είναι σκληρός και διαρκής και προσέθεσε ότι ο χώρος της έρευνας και της καινοτομίας έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο, καθώς η χώρα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, νέους επιστήμονες με μεράκι και σημαντική κατάρτιση. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο ρόλο της ΕΔΕΤ, έργο της οποίας, όπως είπε, είναι να αναβαθμίζει την κουλτούρα της Καινοτομίας και να αποτρέπει τη «διαρροή εγκεφάλων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δημήτρης Τζώρτζης, που είναι επιφορτισμένος για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», τόνισε ότι «η σύγκλιση της χώρας μας με τις προηγμένες κοινοτικές χώρες στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί θεμελιώδη στόχο για όλους μας, προσθέτοντας ότι το στοίχημα κερδήθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς εκσυγχρονίστηκε το διαπανεπιστημιακό οπτικό δίκτυο κορμού με υπερυψηλές ταχύτητες, δημιουργήθηκαν νέα σύγχρονα κέντρα δεδομένων μεγάλης κλίμακας και αναπτύχθηκαν καινοτομικές διαδικτυακές εφαρμογές για τη διευκόλυνση όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τοξικομανής σκότωσε με κουζινομάχαιρο την ηλικιωμένη μητέρα του


Τραγωδία στον Ταύρο.

Μια οικογενειακή τραγωδία συνέβη στον Ταύρο, όπου ένας τοξικομανής έσφαξε με κουζινομάχαιρο την 84χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα, πήγε στη θεία του και της ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο δράστης, που είχε γεννηθεί το 1969, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, κακοποιούσε αρκετά συχνά τη μητέρα του και γι' αυτό το λόγο η αστυνομία είχε κληθεί αρκετές φορές να επέμβει.

Το σώμα της άτυχης 84χρονης είναι ακόμα μέσα στο σπίτι, παρουσία ιατροδικαστή.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ζητούσε ο αεροπειρατής στη Λάρνακα


Όλο το χρονικό του τρόμου και το αλαλούμ που προκλήθηκε στην Κύπρο.

Ένα θρίλερ έξι ωρών που ευτυχώς έληξε αναίμακτα και με όλους τους επιβάτες της πτήσης MS181, που νωρίς το πρωί της Τρίτης απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας με προορισμό το Κάϊρο, αλλά κατέληξε σε εκείνο της Λάρνακας στην Κύπρο, σώους και αβλαβείς.

Με τη σύλληψη από τις κυπριακές αρχές, λίγο πριν τις 15.00, του Αιγύπτιου πρώην αξιωματικού Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά, έληξε αίσια η αεροπειρατεία, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί σε αεροσκάφος τύπου airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, ενώ αυτό βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου. Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο, επέβαιναν συνολικά 72 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, οι οποίοι αφήνονταν ελεύθεροι κατά διαστήματα. Ανάμεσα τους και οι μητροπολίτες Ιωανουπόλεως, Δαμασκηνός, και Νιτρίας, Νικόδημος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες, την αστυνομία και το ΥΠΕΞ για τις συντονισμένες ενέργειες και τον τερματισμό της αεροπειρατείας.

Το αεροσκάφος ελέγχθηκε από πυροτεχνουργούς της κυπριακής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά.

Μετά το αίσιο τέλος της αεροπειρατείας η υπουργική ομάδα (υπουργοί Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, και Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης) έδωσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία ήταν παρών και ο Αιγύπτιος πρέσβης Χουσεΐν Μουμπάρακ.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι κατά τη διαχείριση της υπόθεσης οι κυπριακές αρχές είχαν ως πρώτιστο μέλημά τους την ασφάλεια των επιβατών-ομήρων, κάτι το οποίο τελικά επετεύχθη.

Υπήρξε, επισήμανε, πλήρης συνεργασία με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, και ο πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία βρισκόταν στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από την πρώτη στιγμή. Ανέφερε, επίσης, ότι όπως διαφάνηκε από τις διαπραγματεύσεις με τον Αιγύπτιο αεροπειρατή, επρόκειτο για άτομο με ασταθή ψυχολογική κατάσταση, ενώ μετά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι τα πυρομαχικά που έφερε πάνω του ήταν... καλύμματα φορητών τηλεφώνων.

Είχαμε μια τέτοια υποψία, είπε ο κ. Κασουλίδης, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα, ενώ δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας, οι οποίοι τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού απορρίφθηκε το αίτημα του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους προκειμένου να αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη. Επίσης, είχε ζητήσει να αφεθούν ελεύθερες γυναίκες, που κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ενεργοποιήθηκε αμέσως το σχέδιο "Ασπίδα", το οποίο λειτούργησε πολύ καλά.

Την πλήρη συνεργασία και συντονισμό με τις κυπριακές αρχές επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, και ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο, ο οποίος ευχαρίστησε τις κυπριακές αρχές για την επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Πριν από την παράδοση του αεροπειρατή, οι επτά άνθρωποι -τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη από το πλήρωμα- που παρέμεναν στο αεροσκάφος κατάφεραν να βγουν από τη σκάλα, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και με μισή ώρα διαφορά μεταξύ τους, ενώ τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ένας άνδρας εγκατέλειψε το αεροσκάφος από παράθυρο του πιλοτηρίου.

Ο αεροπειρατής είχε ζητήσει το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να έρθει σε επαφή με την πρώην σύζυγό του, η οποία είναι Ελληνοκύπρια. Η Αστυνομία την βρήκε και την πήγε στο αεροδρόμιο για να τον πείσει να παραδοθεί.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημάδια κόπωσης εμφανίζουν οι γυναικείοι συνεταιρισμοί


Συνάντηση εκπρόσωπων με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην ανάγκη «φρεσκαρίσματος» των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών της δυτικής Μακεδονίας κατά τη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σήμερα στην Κοζάνη. Όπως σημείωσαν, η δραστηριότητα των γυναικείων συνεταιριστικών οργανώσεων, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης.

Από στοιχεία που παρουσίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ελένη Τσομίδου, από τους 140 συνεταιρισμούς πολλοί υπολειτουργούν, κάποιοι έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους και κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν σε λειτουργία. Για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρθηκε, έγιναν ορισμένες βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε να διευκολύνεται η ίδρυση και διατήρηση των γυναικείων συνεταιρισμών ακόμη και με την συμμετοχή τριών ατόμων. Όλες οι βελτιώσεις που έχουν γίνει θα συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Η εκπρόσωπος της ομάδας Leader πρότεινε στα νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα να υπάρξει πρόβλεψη ώστε οι γυναικείοι συνεταιρισμοί να ενισχύονται με επιπλέον επιδότηση απ’ ό,τι τα άλλα φυσικά πρόσωπα, ως αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του νομικού προσώπου.

Εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον ενός εγχειρήματος που το ξεκίνησαν με όρεξη κι διάθεση πριν από είκοσι χρόνια και που σήμερα σε κάποιες περιπτώσεις κινδυνεύει να συντριβεί από την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών που αγόραζαν τα προϊόντα τους και τους ασφυκτικούς περιορισμούς της αγοράς.

«Πουλάμε τα προϊόντα μας με πίστωση και αγοράζουμε πρώτες ύλες μετρητής», τόνισαν πολλές από τις εκπροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών που έλαβαν τον λόγο, ενώ άλλες ζήτησαν από τους εκπροσώπους του υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη, ώστε οι συνεταιρισμοί να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές και σε οργανωμένα υπαίθρια παζάρια ανά την Ελλάδα».

Η συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, εντάσσεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και κινήτρων ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου


Ποιες ταινίες ξεχώρισαν στη φετινή τελετή - Δείτε φωτογραφίες από τη λαμπερή εκδήλωση.

Με μεγάλο νικητή την ταινία Τετάρτη 04:45, που απέσπασε 9 βραβεία, αλλά και τις ταινίες Ουζερί Τσιτσάνης, Erotica, Exotica, etc, Smac κ.ά., που πρωταγωνίστησαν στην φετινή τελετή, απονεμήθηκαν εχθές τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΤΕ ΤV.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από το καλλιτεχνικό στερέωμα και προσωπικότητες του κινηματογράφου και της τέχνης, ενώ την τελετή απονομής τίμησε με την παρουσία της η κορυφαία βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι ταλαντούχοι και ανερχόμενοι ηθοποιοί Γιώργος Νανούρης και Λένα Παπαληγούρα, ενώ στη σκηνή της Στέγης παρέλασαν προσωπικότητες της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, η σπουδαία ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ο αμερικανός συγγραφέας / σεναριογράφος Martin Sherman, ο αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο πολυβραβευμένος Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο νικητής του φετινού βραβείου Χορν Αργύρης Πανταζάρας, ο ηθοποιός/εικαστικός Άγγελος Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι.

Η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα προβληθεί αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 2 την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 20.15.

Η πολυβραβευμένη βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Η Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, που κέρδισε το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου

Ο νικητής του βραβείου Α’ Ανδρικού Ρόλου Στέλιος Μάινας και η Χάρις Αλεξίου

Ο υποδιευθυντής κινηματογραφικών & θεματικών καναλιών του ΟΤΕ TV, Αλέξανδρος Χριστογιάννης, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλη Κατσούφη

Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβογιάννη, Στεφανία Γουλιώτη

Αργύρης Πανταζάρας

Η νικήτρια του βραβείου Β’ Γυναικείου Ρόλου Βασιλική Τρουφάκου

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Νανούρης και Λένα Παπαληγούρα μαζί με τους Στέλιο Μάινα και Χάρις Αλεξίου

Βασιλική Τρουφάκου, Δήμητρα Ματσούκα

Τόνια Σωτηροπούλου


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος ο 49χρονος κατηγορούμενος για τον φόνο της συζύγου του


Μαραθώνια εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας και της έκδοσης της απόφασης για το τι μέλλει γενέσθαι για τον 49χρονο που κατηγορείται για τον φόνο της 47χρονης συζύγου του, την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Καληδονία στο Κολυμπάρι Χανίων

Ο 49χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί, διαδικασία που διήρκεσε πολλές ώρες.

Στις 16:15 Εισαγγελέας και Ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα και της παρουσίασης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση πως η σύζυγός του αυτοκτόνησε και ο ίδιος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον θάνατό της.

Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος κατηγορείτο για ανθρωποκτονία απο πρόθεση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή αφού στο σπίτι του είχαν βρεθεί:

Τέσσερα πιστόλια, και 5 γεμιστήρες,
Δύο κυνηγετικά όπλα
266 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
Δύο κάλυκες, και σπρέι πιπεριού,
Σουγιάς με μήκος λάμας 9 εκ.,
Μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκ. και μεταλλική λάμα μήκους 26 εκ.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση φιλόζωων στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Αφορμή το περιστατικό κακοποίησης κουταβιού μέχρι θανάτου.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυναν φιλοζωικές οργανώσεις στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του 39χρονου που κατηγορείται ότι κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του. Αρκετές δεκάδες φιλόζωοι, κάποιοι εξ αυτών μαζί με τα σκυλιά τους, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην είσοδο των δικαστηρίων, εκφράζοντας την οργή τους για το περιστατικό και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου ως δράστη.

Το κάλεσμα των διοργανωτών διαδόθηκε γρήγορα μέσω του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αίθουσα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η δίκη, γέμισε ασφυκτικά. Ενδεικτικό της μαζικής συμμετοχής αποτελεί το γεγονός ότι το «παρών» έδωσαν άνθρωποι ακόμη κι από πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον μαρτυρούσε πλακάτ φιλοζωικής οργάνωσης από το Βόλο.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, εξέλιξη που προκάλεσε την αγανακτισμένη αντίδραση μικρής μερίδας συγκεντρωμένων. Δεν έλειψαν, μάλιστα, κάποιες μικροεντάσεις, αλλά η κατάσταση γρήγορα αποκλιμακώθηκε. Ομάδα διαδηλωτών, αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο, πραγματοποίησε πορεία μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, με κατάληξη την περιοχή της οδού Γιαννιτσών, όπου φαίνεται ότι είναι η οικία του κατηγορούμενου. Ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Η υπόθεση είδε την περασμένη εβδομάδα το «φως» της δημοσιότητας. Ο 39χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε με αντικείμενο και με πρωτοφανή σκληρότητα το ηλικίας τριών μηνών σκυλάκι του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος ήταν ότι το άτυχο ζώο ούρησε στη βεράντα του σπιτιού του. Γείτονες φαίνεται πως αντιλήφθηκαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων. Το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο αλλά τελικά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και, εκτός από την ποινική διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του, επιβλήθηκε σε βάρος του διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστός για δύο ακόμη μέρες λόγω έργων ο δρόμος Καστέλι - Χερσόνησος


Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης.

Συνεχίζονται οι ασφαλτικές εργασίες στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Καστέλι - Χερσόνησος από σήμερα έως 31 Μαρτίου 2016 και θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της οδού Καστέλι-Χερσόνησος από την είσοδο του Καστελίου έως τη διασταύρωση για Καλό Χωριό, λόγω μη επαρκούς πλάτους της οδού για εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων παράλληλα με τις ασφαλτικές εργασίες.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους οδηγούς ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται προς Καστέλι θα διεξάγεται μέσω Ποταμιών-Ασκοί-Λύττος-Καστέλι, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται προς Χερσόνησο από Καστέλι θα γίνεται μέσω Λύττος-Ασκοί-Ποταμιές- Χερσόνησος.

Το έργο «Βελτίωση Υφιστάμενου δρόμου Καστέλι - Χερσόνησος» εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο παρατηρητικός μπαμπάς και η μάχη της κόρης του με τον καρκίνο


Μια γυαλάδα στο μάτι της μικρής άλλαξε τη ζωή της οικογένειας.

Πριν τρία χρόνια, την ώρα που έβαζε την κόρη του Freya στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, ο Russell Marshall παρατήρησε κάτι που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της οικογένειάς του.

Ο προσεκτικός πατέρας πρόσεξε μια ασυνήθιστη «γυαλάδα» στο ένα μάτι της μικρής, κάτι που η γυναίκα του Debra περιέγραψε ως κάτι σαν λάμψη από φλας που φαινόταν όμως μόνο όταν το κεφάλι της Freya ήταν υπό συγκεκριμένη γωνία!

Έμοιαζε σαν ένα παιχνίδι του φωτός και θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητο. Το ζευγάρι όμως παραξενεύτηκε και αποφάσισε να κοιτάξει τις φωτογραφίες της μικρής τους κόρης που είχαν βγάλει με φλας. Τότε πρόσεξαν ένα γαλακτερό χρώμα στο μάτι και η σύντομη αναζήτηση έβγαλε τη λέξη «ρετινοβλάστωμα».

Η Debra πήγε την κόρη της στο γιατρό και όταν εκείνος δεν μπόρεσε να κάνει κάποια παρατήρηση τη πήγε και στον οπτικό. «Μας είπε πως έβλεπε κάτι στο πίσω μέρος του βολβού του ματιού και κάλεσε τον οφθαλμίατρο», περιγράφει η Debra, που άκουσε το γιατρό να της λέει πως η λίγων μηνών κόρη της είχε καρκίνο. «Έμεινα σα χαζή, τον άκουγα σαν να ήμουν κάτω από το νερό. Σαν να μην συνέβαινε σε μας», εξηγεί στην εφημερίδα Mirror.

Το ρετινοβλάστωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του ματιού και η Freya είχε δύο όγκους στο αριστερό μάτι, σε σημείο που δεν επιτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπιση.

«Μας είπαν πως οι πιθανότητες η Freya να σώσει το μάτι της ήταν 50-50», προσθέτει.

Επί δύο χρόνια ταξίδευαν κάθε τρεις εβδομάδες στο Southampton- η οικογένεια μένει στα Channel Islands- για τις χημειοθεραπείες του κοριτσιού και περαιτέρω εξετάσεις.

«Κάθε δεύτερη χημειοθεραπεία έπρεπε να πηγαίνουμε στο Λονδίνο να δούμε αν η θεραπεία είχε αποτέλεσμα και μετά να επιστρέφουμε στο Southampton για τον επόμενο κύκλο», περιγράφει η Debra.

Η Freya αντιμετώπισε με υπομονή όσα της συνέβαιναν, ήταν άσχημα μετά τη χημειοθεραπεία αλλά μετά ξανάβρισκε την ενέργειά της.

«Τη θήλαζα σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας της, πιστεύω πως αυτό συνέβαλε στο ότι διατηρήθηκε σε μια σχετικά καλή κατάσταση», τονίζει η μητέρα της.

Η τελευταία χημειοθεραπεία ήταν τον Οκτώβριο του 2013 αλλά ύστερα από επιπλέον εξετάσεις ήρθαν άσχημα νέα. Τον Ιανουάριο του 2015 ο καρκίνος είχε επιστρέψει.

Αυτή τη φορά συστήθηκε θεραπεία με ακτινοβολίες. Συγκεκριμένα ένας μικροσκοπικός ειδικός δίσκος τοποθετείται στο μάτι, όσο πιο κοντά στον όγκο γίνεται και παραμένει εκεί για ώρες. Η Freya έπρεπε να τον κρατήσει για 21 ώρες.

Για ακόμα μια φορά το 3χρονο σήμερα κοριτσάκι έδωσε μάθημα με τη γενναιότητά του και ανταπεξήλθε με υπομονή.

Η Freya δεν έχει ακόμα «καθαρίσει» με τον καρκίνο αλλά εξακολουθεί να διαψεύδει όλα τα προγνωστικά και δεν έχει χάσει ούτε το μάτι ούτε την όρασή της.

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά έχουμε και πολλή βοήθεια από τους ειδικούς και η Freya είναι μια ‘κανονική’, χαρούμενη, 3χρονη πριγκίπισσα», καταλήγει η μαμά της.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...