Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Μάχομαι για την παιδεία και τα δικαιώματα των φτωχών»


Το μοντέλο Destiara Talita θα είναι υποψήφια στις εκλογές της Ταϊλάνδης.

Η Destiara Talita μέχρι σήμερα ήταν γνωστή στους συμπατριώτες της από τις καυτές της φωτογραφίσεις που πραγματοποίησε στην καριέρα της.

Το μοντέλο από την Ταϊλάνδη, διεκδικεί πλέον και μια θέση στο κοινοβούλιο της χώρας της, αφού κατεβαίνει σαν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές που θα γίνουν στις 9 Απριλίου.

Η ίδια δήλωσε πως «ο κόσμος πιστεύει πως δεν έχω να προσφέρω τίποτα σαν πολιτικός, επειδή έκανα το μοντέλο σε σέξι περιεχομένου περιοδικά».

«Εγώ μάχομαι για την δικαιοσύνη, την παιδεία και τα δικαιώματα των φτωχών και των γυναικών» υποστηρίζει η Talita που θα είναι υποψήφια με ένα μικρό κόμμα που ονομάζεται «Δικαιοσύνη και Ενότητα».
























Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωνε ζώα για σεξουαλική ικανοποίηση


Η νεαρή γυναίκα αντιμετωπίζει ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μια γυναίκα από το Μαϊάμι των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που επισύρουν ποινή μέχρι και 40 χρόνια φυλάκιση, γιατί σκότωνε ζώα την ώρα που προέβαινε σε σεξουαλικές πράξεις και κινηματογραφούσε τις σκηνές.

Η 28χρονη Sara Zamora αποκεφάλισε κότες, χτυπούσε μέχρι θανάτου κουνέλια με σκοπό τη σεξουαλική ικανοποίηση και τη δημιουργία φετιχιστικών βίντεο, σύμφωνα με την αστυνομία του Μαϊάμι.

Τα αρρωστημένα βίντεο κινηματογραφούνταν στο σπίτι του 54χρονου Adam Redford, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι σε με ένα ένταλμα σύλληψης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Miami Herald περιέχονται όλες οι φρικιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων που διέπραξε η νεαρή γυναίκα μαζί με άλλους σε ένα βίντεο με τίτλο «SOS Barn».

Σε αυτό φαίνεται η ίδια και άλλες γυναίκες να βασανίζουν και να σκοτώνουν πολλά ζώα, ανάμεσα στα οποία κότες και κουνέλια, για τη σεξουαλική ικανοποίηση των θεατών τους, όπως αναφέρει η έκθεση.



Οι αποτρόπαιες αυτές πράξεις αποτελούν μέρος ενός είδους πορνογραφίας που καλείται «crush», σύμφωνα με την Miami Herald.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η Zamora σε μια σκηνή φαίνεται να ακουμπά τα γεννητικά όργανα ενός άντρα με το αριστερό της χέρι, ενώ την ίδια ώρα «έκοβε το λαιμό μιας κότας με ψαλίδια για θάμνους».

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να έχει ομολογήσει την ενοχή της.

Αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κακοποίηση ζώων, κάθε μία από τις οποίες επισύρει ανώτατη ποινή πέντε χρόνια φυλάκιση.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρή η κόρη του μουσικού Γκέλντοφ


Νεκρή βρέθηκε η κόρη του διάσημου μουσικού Μπόμπ Γκέλντοφ, Πίτσις Γκέλντοφ,στο σπίτι της στην Βρετανία. Όπως αναφέρει το BBC, την 25χρονη τηλεπαρουσιάστρια βρήκαν νεκρή, άνδρες της αστυνομίας μετά από κλήση που δέχτηκαν.



«Σε αυτό το στάδιο, ο θάνατος της Γκέλντοφ, οφείλεται σε αιφνίδιο αιτίο», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον σκότωσε και μετά τον έβρασε στην κατσαρόλα


Aποτρόπαιο έγκλημα στην Χιλή. Μια γυναίκα πυροβόλησε και διαμέλισε τον σύντροφό της και μετά...τον μαγείρεψε.

Σύμφωνα με το Associated Press, η αστυνομία της χώρας είπε ότι η 38χρονη Ροσάνα Αντρέα Βάλντες εξοργίστηκε όταν έμαθε ότι ο 44χρονος Κλάουντιο Άντρες Μουνιόζ της έκλεψε περίπου 9.000 δολάρια που έκρυβε σε ένα ξύλινο κουτί.

Κατά τη διάρκεια άγριου καυγά, η 38χρονη γυναίκα τον πυροβόλησε στο στήθος. Στη συνέχεια τον τεμάχισε με ένα κουζινομάχαιρο και έβρασε το σώμα του για αρκετές ώρες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ακολούθως, έκρυψε τα ανθρώπινα μέλη σε νάιλον σακούλες μέσα στο αυτοκίνητό της.

Το φρικτό έγκλημα έγινε στην πόλη Μολίνα της Χιλής. Η γυναίκα παραδόθηκε στην αστυνομία και ομολόγησε την πράξη της.


Διαβάστε περισσότερα...

Πελάτης άφησε φιλοδώρημα 1.000 δολαρίων


Η σερβιτόρα του είπε ότι ονειρευόταν να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία.

Ένας γενναιόδωρος πελάτης ενός εστιατορίου άφησε φιλοδώρημα 1.000 δολαρίων σε λογαριασμό συνολικού ποσού 60,42 δολαρίων, όταν άκουσε ότι η σερβιτόρα που τον εξυπηρέτησε ονειρευόταν πάντα να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία, χώρα καταγωγής της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Tumblr, το οποίο επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την ιστορία αφηγείται η κόρη της σερβιτόρας.

Η ίδια φέρεται να έχει πει ότι η μητέρα της σέρβιρε έναν άντρα, με τον οποίο έπιασαν κουβέντα και επάνω στη συζήτηση του ανέφερε ότι η οικογένειά της ήταν από τη Φλορεντία της Ιταλίας και πως ήθελε από πάντα να πάει εκεί.

«Σπούδαζε 8 χρόνια καλές τέχνες και τώρα εργάζεται ως σερβιτόρα» έγραψε η κόρη της, η οποία εργάζεται στο ίδιο εστιατόριο. Η ίδια είπε ακόμη ότι η μητέρα της έχει χωρίσει με τον πατέρα της εδώ και έξι χρόνια και «από τότε δεν έχει κανονική δουλειά». Δεν ανέφερε όμως ούτε σε ποιο εστιατόριο έγινε αυτό το περιστατικό, ούτε σε ποια πόλη.



Ο γενναιόδωρος πελάτης έφυγε από το εστιατόριο χωρίς να αναφέρει τίποτα. Άφησε ένα σημείωμα επάνω στην απόδειξη, το οποίο έλεγε: «Το εισιτήριό σου για την Ιταλία. Απόλαυσέ το!».

«Εκεί που αρχίζεις να χάνεις την πίστη σου στους ανθρώπους...» κατέληγε το κείμενο που ανέβασε στο διαδίκτυο η κόρη της τυχερής σερβιτόρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα παλιά χρέη δε διαγράφονται ποτέ!


Ογδοντατριάχρονος εξιλεώθηκε για τα «αμαρτήματά» του 73 χρόνια μετά.

Μια γυναίκα μπήκε πρόσφατα στο εστιατόριο «Lamb’s Grill» του Σολτ Λέικ και ζητώντας επίμονα να συναντήσει τον υπεύθυνο του καταστήματος. Φανερά αναστατωμένη έβγαλε από την τσέπη της ένα χαρτονόμισμα 5 δολαρίων και το έδωσε στον παραξενεμένο υπάλληλο.

«Ο πατέρας μου, το 1941, είχε δειπνήσει εδώ μ’ έναν φίλο του. Ήταν μόλις 10 χρονών και μόλις συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν να πληρώσουν το λογαριασμό, άρχισαν να τρέχουν! Το χρέος τους ήταν 1 δολάριο».

Η έκπληξη του υπεύθυνου έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν η γυναίκα τού εκμυστηρεύτηκε πως ο πατέρας της ζητάει ταπεινά συγγνώμη για το παλιό εκείνο λάθος του και πως περιμένει την «εξιλέωση» στο παρακαρισμένο αυτοκίνητό του έξω από το εστιατόριο. Μετά από 73 και πλέον χρόνια, ο ηλικιωμένος «εγκληματίας» εξακολουθούσε να αισθάνεται ντροπή για το παιδικό «έγκλημά» του.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, μετά από αυτό το απροσδόκητο συμβάν, ήταν συγκλονισμένος. «Τα 5 δολάρια αυτά δε μου ανήκουν», δήλωσε «και πρέπει να δοθούν στον παλιό ιδιοκτήτη του εστιατορίου ή στους απογόνους του».

Όσο για τον 83χρονο, ο υπεύθυνος ήταν κατηγορηματικός, «μπορεί να έρχεται να τρώει εδώ, αρκεί να μην ξαναεξαφανιστεί, όπως πριν 73 χρόνια», τόνισε χαριτολογώντας!



Διαβάστε περισσότερα...

Διαβόητες υποκλοπές που υπέσκαψαν την παγκόσμια νομιμότητα


Τα πλέον διαβόητα «Γουότεργκεϊτ» που κάνουν τη Στάζι να μοιάζει ερασιτέχνη!

Σε έναν πλανήτη που οι υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων και λογαριασμών είναι πια κοινός τόπος, δεν θα έπρεπε κανονικά να προκαλεί κανενός είδους εντύπωση όταν μια τέτοια υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι «κοριοί» είναι εγκατεστημένοι εκεί που πρέπει και οι ωτακουστές ξημεροβραδιάζονται να παρακολουθούν τα θύματα-στόχους, κάνοντας τον κόσμο ένα σαφώς ζοφερό μέρος να ζεις και να λειτουργείς. Κάτι που εξάλλου γνωρίζουμε πλέον όλοι.

Όταν όμως οι υποκλοπές έχουν την επίσημη ευλογία της κυβέρνησης και αφορούν σε μαζικά φαινόμενα, απειλώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο απόρρητο των επικοινωνιών, τα πράγματα γίνονται λιγάκι πιο σκοτεινά.

Κι έτσι η καθημερινή πρακτική των μαζικών υποκλοπών μετατρέπεται σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, με τον αντίκτυπο να είναι συνήθως διεθνής και τις θυελλώδεις αντιδράσεις να πυροδοτούν εξελίξεις.

Από όλες λοιπόν τις υποθέσεις μαζικών υποκλοπών που έχουν βρει τα τελευταία χρόνια τον δρόμο της δημοσιοποίησης, αυτές δεν μπορούν να ξεχαστούν, καθώς περιλαμβάνονται αναμφίβολα στις πλέον διαβόητες υποκλοπές που ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου...

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της Βρετανίας (Leveson Report)



Οι κατηγορίες που ήθελαν τους δημοσιογράφους των βρετανικών εφημερίδων του ειδησεογραφικού κολοσσού του Rupert Murdoch να έχουν χακάρει τα τηλέφωνα πολιτικών, διασημοτήτων και πολλών ακόμα «στόχων» έγιναν πρωτοσέλιδα στη Βρετανία το 2012, με το σκάνδαλο να προκαλεί το κλείσιμο μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, της News of the World, αλλά και να φέρνει ενώπιον του ανακριτή μεγαλοστελέχη του μητρικού ομίλου του Murdoch, News International.

Η πολύκροτη υπόθεση οδήγησε σε πολύμηνη έρευνα για την ηθική και τη δεοντολογία του Τύπου, με επικεφαλής τον Lord Leveson, ο οποίος στις 1.987 σελίδες της έκθεσής του (Leveson Report) κατονόμασε περισσότερους από 300 προβεβλημένους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της δημοσιογραφικής υποκλοπής, ανάμεσά τους αστέρες του Χόλιγουντ, πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογραφικές πηγές, ακόμα και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ! Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ, τα προσωπικά δεδομένα παραβιάστηκαν σε τουλάχιστον 4.775 ανθρώπους, σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα...

Η κυβερνο-υποκλοπή της Google



Αν δεν υπήρχε η τρομακτικότατη υπόθεση με την NSA που παρακολουθεί την οικουμένη, αυτό θα ήταν στα σίγουρα το μεγαλύτερο ιντερνετικό πρόγραμμα υποκλοπών των ΗΠΑ! Ο διαδικτυακός κολοσσός τρύπωνε λοιπόν στα μη κρυπτογραφημένα δίκτυα Wi-Fi στις αμερικανικές γειτονιές, ως μέρος της υπηρεσίας Street View. Ο στόλος των αυτοκινήτων της Google που καταγράφουν φωτογραφίες των δρόμων μετατράπηκαν από το 2008-2010 σε κινούμενα κατασκοπευτικά οχήματα, συλλαμβάνοντας μικρά αποσπάσματα της διαδικτυακής κίνησης από πολλές χιλιάδες routers.

Όταν η υπόθεση μάλιστα έφτασε στο δικαστήριο, η Google υπεραμύνθηκε του δικαιώματός της στην υποκλοπή, ισχυριζόμενη ότι δεν συνιστούσε έγκλημα η παρακολούθηση των μη κρυπτογραφημένων δικτύων Wi-Fi! Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν ωστόσο άλλη γνώμη, την ίδια στιγμή που οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις της Google μέσα από τις αναρίθμητες υπηρεσίες της έχουν μπει συχνά στο στόχαστρο των ερευνών αλλά και του δημόσιου λόγου...

Το «Γουότεργκεϊτ της Ανατολικής Ευρώπης» - Η υπόθεση υποκλοπών της Βουλγαρίας



Ένα γκρι βανάκι εφοδιασμένο με κεραίες που το λένε «Συλλέκτη», ένας σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών που καταστρέφει με κατσαβίδι τον σκληρό δίσκο του υπουργικού υπολογιστή, ένας πρώην υπουργός Γεωργίας καλωδιωμένος ως τα νύχια που επισκέπτεται το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού. Όλα είναι σκηνές από το «Βουλγαρικό Γουότεργκεϊτ» του 2013, το σκάνδαλο που έκανε τον γύρο του κόσμου και άφησε τη σκιά του στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο γενικός εισαγγελέας λοιπόν της Σόφιας, Nikolay Kokinov, συνομιλεί κυνικά με τον πρώην υπουργό Γεωργίας Miroslav Naydenov και τον πρώην πρωθυπουργό Boyko Borisov, αποκαλύπτοντας σκάνδαλο με ευρωπαϊκά κονδύλια και διαφθορά, τα αλισβερίσια πολιτικής εξουσίας και Τύπου, καθώς και την κυβερνητική τοποθέτηση φίλα προσκείμενων ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Η συζήτηση, προϊόν υποκλοπής, ώθησε τον δημόσιο λόγο να συζητήσει περί ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας, την ίδια στιγμή που ο νέος γενικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη και κατά τεσσάρων αξιωματούχων της αστυνομίας, που είχαν στήσει το δίκτυο παρακολούθησης πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, σε μια σκοτεινή υπόθεση που εμπλέκει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rosen Plevneliev, ήταν θύμα του παρακρατικού δικτύου υποκλοπών...

Η διαβόητη υπόθεση κατασκοπείας της Ινδίας (Gujarat)



Η 24ωρη παρακολούθηση μιας γυναίκας στην Gujarat με εντολή του εξ απορρήτων του υποψηφίου για την πρωθυπουργία της χώρας Narendra Modi έφερε τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σύστημα της Ινδίας. Η αστυνομία λοιπόν της Gujarat υπέκλεπτε παρανόμως και χωρίς σχετικό ένταλμα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της εν λόγω αρχιτέκτονος στα τέλη του 2013, με τις «φασιστικές πρακτικές» της κυβέρνησης, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι δημόσιοι κατήγοροι, να μην μπορούν να περάσουν στα ψιλά.

Ανεξάρτητη επιτροπή ερευνά σήμερα το θέμα και όλοι στην Ινδία περιμένουν το πόρισμα, το οποίο αναμένεται να κάψει πολλούς στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης αλλά και να φέρει στο φως κι άλλες τέτοιες υποθέσεις κυβερνητικής «αδιακρισίας» σε βάρος αθώων πολιτών...

Οι στρατιωτικές υποκλοπές του δικαστικού σώματος της Κολομβίας



Ήταν το 2011 όταν ξεδιπλωνόταν σε όλη του τη ζοφερή μεγαλοπρέπεια το σκάνδαλο υποκλοπών της Κολομβίας, μια πολύκροτη υπόθεση που ενέπλεκε τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία, ακόμα και τον στρατό της χώρας. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, το δίκτυο κατασκοπείας είχε στήσει κοριούς στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας, υποκλέπτοντας ταυτοχρόνως τα τηλέφωνα των δικαστών και παρακολουθώντας κάθε τους κίνηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η παράνομη παρακολούθηση της δικαστικής εξουσίας εκπορεύτηκε κατευθείαν από το γραφείο του πρώην προέδρου Alvaro Uribe, ο οποίος στα 8 χρόνια της θητείας του στον ηγετικό θώκο της Κολομβίας έγινε ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Κι ενώ επισήμως η δικαιολογία για την υποκλοπή ήταν ο εντοπισμός φαινομένων διαφθοράς στο ανώτατο δικαστικό σώμα, με πηγές να θέλουν δικαστές να διατηρούν στενές επαφές με το οργανωμένο έγκλημα, σύντομα έγινε σαφές ότι στο σκοτεινό παιχνίδι των παρακολουθήσεων περιλαμβάνονταν κυβερνητικοί εκβιασμοί, καθώς το όλο πλάνο ήταν μια προσπάθεια του Uribe να αποπροσανατολίσει τις δικαστικές έρευνες από τους δεσμούς που έχουν ένοπλες αντάρτικες ομάδες με εκπροσώπους του λαού. Το δεξί χέρι του πρώην προέδρου, ο Bernardo Moreno, παραμένει προφυλακισμένος περιμένοντας την πολύκροτη δίκη...

Το αντισυνταγματικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων της διακυβέρνησης Μπους



Σε μια υπόθεση που θάφτηκε πριν φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2013, η συζήτηση αφορούσε στο κατά πόσο έχει το δικαίωμα η αμερικανική κυβέρνηση να υποκλέπτει τις συνομιλίες πολιτών χωρίς εντάλματα και νομικές διαδικασίες και από την άλλη αν μπορεί ο πολίτης να διαμαρτυρηθεί με μηνύσεις κατά της κυβέρνησης. Η υπόθεση ήταν μάλιστα η μία και μοναδική που ενοχοποιούσε με πάσα επισημότητα το -τότε- απόρρητο Terrorist Surveillance Program του ανένδοτου «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» που είχε κηρύξει ο πρώην πρόεδρος Μπους εναντίον όλων, εμφανώς και κατά των αμερικανών πολιτών, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2005.

Κι ενώ στο πρώτο δικαστήριο οι υπεύθυνοι εκτελεστές του κατασκοπευτικού προγράμματος είχαν καταδικαστεί, η υπόθεση απορρίφθηκε πριν φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάνοντας όλους να καταλάβουν ότι το Κογκρέσο δεν θα επέτρεπε ποτέ στους πολίτες-θύματα των κρατικών υποκλοπών να μηνύσουν την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τα συνταγματικά τους δικαιώματα ποδοπατήθηκαν από το κυβερνητικό σχήμα που καταπάτησε τους δικούς του νόμους κατά των υποκλοπών! Το Κογκρέσο εξάλλου ενέκρινε το κατασκοπευτικό πρόγραμμα του Μπους για το εσωτερικό της Αμερικής το 2008, ενώ το 2013 επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στον εν λόγω πλάνο για άλλα 5 χρόνια...

Το ολικό πλάνο παρακολουθήσεων της NSA (κατά παντός υπευθύνου και μη)



Εδώ τα λόγια περιττεύουν, καθώς το πλέον εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων και υποκλοπών που γνώρισε ποτέ ο πολύπαθος κόσμος μας επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, όπως το περιγράφουν γλαφυρά οι αποκαλύψεις των ντοκουμέντων του Έντουαρντ Σνόουντεν. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Αμερικής, η διαβόητη NSA, έστησε λοιπόν ένα δαιδαλώδες πλέγμα παρακολουθήσεων τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο, υποκλέπτοντας πρακτικά τα πάντα: από τα τηλέφωνα και τους προσωπικούς λογαριασμούς 35 και πλέον ηγετών του κόσμου (στους οποίους περιλαμβάνονταν ακόμα και οι στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής), τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κρατών-μελών της (χαρακτηριστικές εδώ είναι οι σφοδρές αντιδράσεις Γαλλίας και Γερμανίας), αλλά και το 75% των τηλεφωνικών κλήσεων που γίνονται σε αμερικανικό έδαφος! Ο μηχανισμός είχε στήσει τα πλοκάμια του και στο διαδίκτυο, με τα διαβόητα κατασκοπευτικά λογισμικά της NSA (όπως το τρομακτικότατο «Prism») να είναι σε θέση να εγκαινιάσουν με πρωτόγνωρη δυναμική την καλύτερη ενσάρκωση του «Μεγάλου Αδερφού» που είδαμε ποτέ.

Κι ενώ οι αποκαλύψεις συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά, όσο η ανάγνωση των χιλιάδων απόρρητων ντοκουμέντων για τη δράση της NSA -που έδωσε ο Σνόουντεν στη δημοσιότητα- προχωρά, όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν πλέον να νιώθουν ασφαλείς από την κυβερνητική αδιακρισία. Και προφανώς έχουν δίκιο οι Αμερικανοί που διαμαρτύρονται για τις -υποκριτικές;- ευρωπαϊκές αντιδράσεις, καθώς το ίδιο κάνουν οι γαλλικές και γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που καρπώνονται τα οφέλη του μυστικού αμερικανικού προγράμματος υποκλοπών...

Ειδική μνεία: Ο «πατριάρχης» όλων, το αμίμητο Γουότεργκεϊτ



Σε κάτι που δεν χρειάζεται συστάσεις και μας έρχεται από τα παλιά, λειτουργώντας ως προάγγελος θα έλεγε κανείς των ζοφερών σημερινών «παιδιών» του, το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ έλαβε χώρα κατά την προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον και κατέληξε με την προεδρική παραίτηση τον Αύγουστο του 1974 και την ποινική δίωξη αρκετών συμβούλων του. Η υπόθεση πήρε το όνομά της από το οικιστικό συγκρότημα «Watergate Complex» της Ουάσιγκτον, στο οποίο είχε το στρατηγείο της η Democratic National Committee, όπου και εισέβαλαν πέντε άντρες στις 17 Ιουνίου 1972 για να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, με τον πρόεδρο Νίξον καταμεσής της προεκλογικής εκστρατείας για τη δεύτερη θητεία του. Και οι 5 διαρρήκτες ήταν άμεσα ή έμμεσα υπάλληλοι της Επιτροπής Επανεκλογής του Νίξον και η διάρρηξη ήταν μία μόνο από τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που έκαναν για λογαριασμό του προέδρου.

Οι παράνομες δραστηριότητες περιλάμβαναν εκλογικές απάτες, πολιτική κατασκοπεία, σαμποτάζ, διαρρήξεις, ύποπτους φορολογικούς ελέγχους, «ξέπλυμα» παράνομων κονδυλίων και ένα εκτεταμένο φυσικά δίκτυο υποκλοπών. Κι όταν το Ανώτατο Δικαστήριο υποχρέωσε στις 24 Ιουλίου 1974 τον Νίξον να παραδώσει όλο το υλικό της υποκλοπής, με τον πρόεδρο να εμπιστεύεται απρόθυμα στο δικαστήριο τις κασέτες στις 30 του μήνα, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να παραιτηθεί, κάτι που συνέβη 10 μέρες αργότερα. Οι ηχογραφήσεις ενοχοποίησαν περαιτέρω τον Νίξον και τους βοηθούς του και η καταδίκη του θα ήταν ομόφωνη αν στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς δεν λάμβανε πλήρη και άνευ όρων προεδρική χάρη από τον Τζέραλντ Φορντ για όλα τα κακουργήματα που διέπραξε στην προεδρία...



Διαβάστε περισσότερα...

Πασχαλινό διήμερο για παιδιά διοργανώνει η «Αποστολή»


Διασκεδαστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου.

Εορταστικό Πασχαλινό διήμερο διοργανώνει η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 7 στο Μοσχάτο.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, 11:00π.μ. – 02:00μ.μ., θα στηθούν διασκεδαστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη από χρώματα και μουσικές, τα παιδιά θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα από το ελληνικό Πάσχα, θα φτιάξουν τα δικά τους καλλιτεχνήματα για να τα πάρουν μαζί τους ή για να ενισχύσουν την ανοιξιάτικη δωροαγορά.
Η γιορτή περιλαμβάνει και διαγωνισμό: Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, θα παίξουν για να διεκδικήσουν το βραβείο του «Πασχαλοκούνελλου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου:
" Κάλαντα και Λαζαράκια "

Το διήμερο του Λαζάρου και των Βαίων, παράλληλα με τον θρησκευτικό του χαρακτήρα, περιλαμβάνει και παραδοσιακές ανοιξιάτικες εκδηλώσεις που συνδυάζονται με το άγγελμα της Ανάστασης και γιορτάζονται με ξεχωριστό τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά θα μάθουν τα κάλαντα του Λαζάρου και μέσα από οπτικοακουστικό υλικό θα κατανοήσουν το νόημα της γιορτής.

Στο δημιουργικό κομμάτι, θα κατασκευάσουν τα "Λαζαράκια" , τις πατροπαράδοτες κούκλες και θα στολίσουν καλάθια ώστε να είναι έτοιμα για να σας τα "ψάλλουν"...

Κυριακή των Βαίων 13 Απριλίου:
"Τα ζωγραφιστά αυγά και οι Αναστάσιμες λαμπάδες"

Γιατί τσουγκρίζουμε τα κόκκινα αυγά; Γιατί οι νονοί φέρνουν λαμπάδα;

Μαθαίνοντας τους Πασχαλινούς συμβολισμούς, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν χρωματιστά αυγά και θα διακοσμήσουν μόνα τους το κερί που θα κρατήσουν ή θα προσφέρουν το βράδυ της Ανάστασης.

Η γιορτή των παιδιών θα ολοκληρωθεί με ένα ομαδικό παιχνίδι, που θα αναδείξει την νικήτρια ομάδα, για το έπαθλο του "ΠΑΣΧΑΛΟΚΟΥΝΕΛΟΥ 2014"

Κάθε όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα λειτουργεί ΔΩΡΟΑΓΟΡΑ, με δημιουργίες των παιδιών.

Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 10 Απριλίου στο τηλέφωνο: 2104833080 από 12:00 – 20:00 ή στη γραμματεία του "ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ" ΚΔΑΠ Μοσχάτου, τις ίδιες ώρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν σωφρονιστικοί και δικαστικοί


Οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην μεθαυριανή, 9 Απριλίου 2014, πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ενώ τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι κατά την 9η Απριλίου 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, 2) Επισκεπτήρια συνηγόρων και 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, την ημέρα αυτή θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις και μεταγωγές των κρατουμένων στις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση του18μήνου, καθώς οι τακτικές ή οι έκτακτες παραλαβές και οι μεταγωγές στα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μανιακός με το σφυρί τρομοκρατεί το Λονδίνο


Τρεις γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ηλικίας περίπου 30 ετών, δέχθηκαν επίθεση με σφυρί τα ξημερώματα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, από έναν άνδρα που τις αιφνιδίασε ενώ κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, ο ύποπτος εισέβαλε στο δωμάτιο που βρισκόταν στον έβδομο όροφο του Cumberland.

«Στη συνέχεια κάποια από τις ενοίκους του δωματίου φαίνεται πως αιφνιδίασε τον άνδρα. Εκείνος λοιπόν χτύπησε τις γυναίκες με ένα σφυρί που βρήκε μέσα στο δωμάτιο» περιέγραψαν οι ερευνητές.

«Το μένος αυτής της επίθεσης είναι ασυνήθιστο. Θα ήθελα πολύ να μιλήσω στα πρόσωπα εκείνα που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο και γύρω από αυτό, χθες μεταξύ 1- 2 το πρωί» είπε ο Άντι Τσάλμερς, επικεφαλής ερευνητής της αστυνομίας.

«Τα τρία θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας των ασθενοφόρων. Έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Η κατάσταση της υγείας μιας εκ των γυναικών είναι κρίσιμη. Οι άλλες δύο έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα αλλά η ζωή τους δε βρίσκεται σε κίνδυνο, εξήγησαν μέλη του προσωπικού πρώτων βοηθειών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα συμψηφισμών ΦΠΑ στην αγορά


Θα εφαρμοστεί το σύστημα Εκκαθαρισμένων Πράξεων.

Με την εφαρμογή του συστήματος Εκκαθαρισμένων Πράξεων (Cash Accounting Scheme) στην καταβολή του ΦΠΑ που ισχύει σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ισπανία, Πορτογαλία και η Μάλτα επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει στην πράξη το συμψηφισμό του ΦΠΑ μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών αλλά και ιδιωτών μεταξύ τους και να δώσει έτσι μεγάλη ανάσα ρευστότητας στην αγορά. Πρόκειται για το νέο σύστημα συμψηφισμού του ΦΠΑ που εξαγγέλθηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το σημερινό φορολογικό-λογιστικό σύστημα, όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών βασίζεται στο σύστημα Δεδουλευμένων Πράξεων (Accrual Based Scheme) το οποίο θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την οικονομική στενότητα που προκαλεί στις επιχειρήσεις αλλά και για το γεγονός ότι έχει οδηγήσει πολλές υποθέσεις στα φορολογικά δικαστήρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο βασικός λόγος αυτής της ασφυξίας είναι η μη έγκαιρη πληρωμή τιμολογίων και παραστατικών που έχουν εκδοθεί, ακόμα και από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα ο εκδότης του παραστατικού να είναι υπόχρεος έναντι της φορολογικής διοίκησης, να αποδώσει ΦΠΑ που δεν έχει εισπράξει.

Παράλληλα ο παραλήπτης του απολαμβάνει όλων των πλεονεκτημάτων αφού ενώ δεν έχει πληρώσει την αξία της υπηρεσίας ή του προϊόντος, μπορεί να εκπίπτει τον αντίστοιχο ΦΠΑ και τέλος να γράφει δαπάνες με αποτέλεσμα τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματός του.

Σύμφωνα με αυτό το νέο σχήμα που θα εφαρμοσθεί από το Φθινόπωρο, όταν μία επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο είναι υπόχρεη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, σε αντίθεση με το υφιστάμενο σύστημα όπου ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα σε 20 ημέρες ασχέτως αν αυτό πληρωθεί 6 μήνες αργότερα. Επιπλέον, ο παραλήπτης των παραστατικών εκπίπτει τον ΦΠΑ μόνο όταν πληρώσει το παραστατικό.
Το σχήμα αυτό προβλέπεται σε προαιρετική βάση για τα κράτη-μέλη, στο 'Αρθρο 1 παρ. 7 της Οδηγίας 2010/45/EΕ (με το οποίο τροποποιήθηκε η Οδηγία 2006/112/EΚ με την εισαγωγή του άρθρου 167α). Βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε., τα κράτη-μέλη καθορίζουν ένα όριο τζίρου μέχρι 500.000 Euro για τους φορολογούμενους που μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση του συστήματος στην επικράτειά τους, ενώ το όριο αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 2.000.000 Euro μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα οφέλη του νέου συστήματος είναι η εφαρμογή στην πράξη του Συμψηφισμού του ΦΠΑ όχι μόνο ανάμεσα σε ιδιώτες και Δημόσιο αλλά και ανάμεσα σε ιδιώτες, η απελευθέρωση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από φορολογικές και άλλες υποθέσεις, καθώς και το δικαιότερο φορολογικό σύστημα, παράλληλα με την αντιμετώπιση του φαινομένου των εικονικών τιμολογίων. Επίσης εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αποφυγή της δημιουργίας ενός νέου κύματος ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί μόνο σε ένα μήνα - Ιανουάριος 2014 - ανήλθαν σε 962 εκ. Euro, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων οφειλών να υπερβαίνει σήμερα τα 63 δις Euro).

Το νέο καθεστώς θα λειτουργεί σε προαιρετική βάση. Από τη στιγμή που μία επιχείρηση έχει αποφασίσει να το εφαρμόσει θα υπάρχει μία ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής ενός έτους. Θα εφαρμόζεται σε όλες τις συναλλαγές της εκτός από εκείνες που νόμιμα εξαιρούνται από το καθεστώς του ΦΠΑ, όπως οι ενδοκοινοτικές εξαγορές, οι συναλλαγές για τις οποίες εφαρμόζεται ο αντίστροφος μηχανισμός φορολόγησης ή οι εξαιρούμενες εξαγωγές. Η επιχείρηση θα είναι ελεύθερη να παραιτηθεί από την εφαρμογή του καθεστώτος, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσει το σύστημα και πάλι μέχρις ότου παρέλθουν τρία χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο επώδυνος αιφνιδιασμός του αλιγάτορα


Επιχείρησε να φάει ηλεκτροφόρο χέλι - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.
Πικρά το μετάνιωσε ο εικονιζόμενος αλιγάτορας που επέλεξε ένα ηλεκτροφόρο χέλι για να γευματίσει. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο αλιγάτορας να δαγκώνει το χέλι, σε τοποθεσία που δεν προσδιορίζεται, ωστόσο αμέσως τον χτυπά το ηλεκτρικό φορτίο του χελιού.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα μικρά χέλια μπορούν να παράγουν έως 100 βολτ ενώ τα μεγαλύτερα ακόμα και 650!

Είναι ασαφές ωστόσο τι απέγινε ο αλιγάτορας καθώς αρχικά φαίνεται να επιπλέει ακίνητος, σαν νεκρός, αλλά στο τέλος του βίντεο φαίνεται να κουνά το πόδι του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό τροχαίο είχε ο Κώστας Σπυρόπουλος


«Άγιο είχε» ο Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς χθες νωρίς το απόγευμα γλύτωσε από ένα άσχημο τροχαίο ατύχημα που είχε.



Πήγαινε στο Ήβη και στο «Τοκ-τοκ», που σκηνοθετεί ο ίδιος και πρωταγωνιστεί επίσης, ενώ ένιωσε ξαφνικά το αυτοκίνητό του να γλιστράει στον βρεγμένο δρόμο και να πέφτει με δύναμη στις μπάρες της Εθνικής Οδού.

Λίγο μετά, αυτό είχε γίνει σμπαράλια, μια άμορφη μάζα και κανείς από όσους ήταν σε γύρω και διερχόμενα οχήματα δεν πίστευε ότι εκείνος θα έβγαινε χωρίς γρατζουνιά. Κι όμως, έτσι έγινε. Το αυτοκίνητό του έγινε κομμάτια και ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό, πέρα από το μεγάλο σοκ για αυτό που του συνέβη φυσικά… Λίγη ώρα μετά μάλιστα, βγήκε στη σκηνή κι έπαιξε χωρίς να καταλάβει κανείς τι είχε περάσει…
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί


Αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 9 Απριλίου τα νοσοκομεία, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ζητά «να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας που έχουν αποσαρθρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στελεχωθούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία γιατροί ΕΣΥ». Ζητά ακόμη «να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία που κινδυνεύουν τον επόμενο μήνα να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».



Διαβάστε περισσότερα...

Στα 833 ευρώ το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα


Στα 500 ευρώ, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

Αυτό προκύπτει έως τώρα από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαιούχοι του βοηθήματος εκτιμάται ότι μπορεί να είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

Ειδικά, για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν.

Για να υπολογιστεί το ποσό του βοηθήματος, το οποίο ορίζεται στα 500 ευρώ, υπάρχει οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, που κλιμακώνεται από 1 για τον πρώτο ενήλικα, 1/3 για κάθε άλλον ενήλικα και 1/6 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας έως 24 ετών. Δηλαδή, το ποσό των 500 ευρώ για τον άγαμο προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, ώστε να ανέρχεται τελικά σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Το βοήθημα θα παρέχεται, μετά από αίτηση - ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου και διασταύρωση των στοιχείων του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι η ειδική επιτροπή της κυβέρνησης θα συνεχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη


Οι εργαζόμενοι συμμετέχον στη γενική απεργία.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στα σχολεία


Τι προβλέπει υπουργική απόφαση.

Ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης της ύλης σε σχολεία όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού έδωσε την απάντηση ότι σχετικά με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών ισχύει η 116379/Γ2/11-10-2011 υπουργική απόφαση με θέμα «Συμπληρωματικές Ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών».

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση εξασφαλίζεται, με τους παρακάτω τρόπους:

α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.

γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).

δ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.

ε. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με την σωρευτική εφαρμογή των ανωτέρω και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.

2. Με την αναπλήρωση πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε μάθημα η κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας.

3. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο διευθυντής συγκαλεί το σχολικό συμβούλιο ανά δεκαπενθήμερο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.

Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το σχολικό συμβούλιο, το οποίο προτείνει στον διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την οριστική διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.

Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του διανυομένου τριμήνου/τετραμήνου, από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.

Ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σε περίπτωση που το σχολικό συμβούλιο δεν υποβάλει την πρότασή του εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου, ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εισηγείται απευθείας τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς πρόταση του σχολικού συμβουλίου. Την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων

Θυμίζουμε ότι με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αριθμόν 170 ορίζεται ότι σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών. Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης. Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.

Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Ήδη υπάρχουν περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εφάρμοσαν το ΠΔ. Συγκεκριμένα η διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με έγγραφό της κάνει γνωστό στις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων σε Κω και Κάλυμνο ότι θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα και συγκεκριμένα στις 24 και 25 Απριλίου ανάλογα με τις μέρες κατάληψης.



Διαβάστε περισσότερα...

Δένουν κάβους τα πλοία την Τετάρτη


Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση της ΠΝΟ, χωρίς, ωστόσο να ληφθεί, κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στη ναυτική εργασία.

Ωστόσο, με τη ρύθμιση αυτή έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους οι ακτοπλόοι, ενώ η ΠΝΟ έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού «ΠΕΝΕΝ» τονίζει ότι «η επάνδρωση και οι οργανικές συνθέσεις στην Ακτοπλοΐα θα είναι η επόμενη επίθεση σε βάρος των Ναυτεργατών, καθώς ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτό».

«Η 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί συνέχεια του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών σε μία σκληρή αναμέτρηση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση που θέλουν την κατάργηση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων στην απεργία και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, με επιστολή του προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τον πλοηγικό σταθμό Πειραιά, τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών και της Διώρυγας της Κορίνθου, ανακοινώνει την ακινητοποίηση για ένα 24ωρο των ρυμουλκών σκαφών από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο αλλά και γενικότερα, όλους τους εργαζόμενους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

3 λεπτά που θα σε συγκινήσουν


Καθημερινά ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με καταστάσεις που με μια απλή μας βοήθεια θα μπορούσαν να έχουν εντελώς διαφορετική κατάληξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένας μοναχικός άνδρας κάνει ένα ξεραμένο φυτό να ανθίσει, να ταΐσει ένα πεινασμένο σκυλί, να στείλει ένα κοριτσάκι που ζητιάνευε στο σχολειό και τελικά να έχει την αγάπη όλων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Νερό ώρα μηδέν" στο Μουσείο Γουλανδρή


Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε σήμερα το δεύτερο μέρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών (ΣΥΔΕΣΥΣ) «Νερό ώρα μηδέν», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, σε συνεργασία με την Robotixlab.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία που έχει η προστασία των υδάτινων πόρων και η αντιμετώπιση του νερού ως «πηγή ζωής». Έμαθαν, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, πώς η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαταριών μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και κατανόησαν τη σημασία της ανακύκλωσης.



Είχαν μια μοναδική εμπειρία εισαγωγής στον κόσμο της ρομποτικής. Ταξίδεψαν νοερά στο 2083 όπου διαπίστωσαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο περιβάλλον η κακή διαχείριση αποβλήτων συσσωρευτών, με τη μόλυνση του νερού από κάδμιο και άλλα τοξικά.

Τα παιδιά έκαναν πειράματα μέσω υπολογιστών, κατασκεύασαν τα δικά τους ρομπότ και με αυτά συμμετείχαν σ’ ένα διασκεδαστικό «παιχνίδι καθαρισμού τοξικών αποβλήτων», ενώ στο τέλος έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Ίδρυμα Χατζηκώνστα» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, κ. Λουκάς Χριστοδούλου, «το Σύστημα επενδύει στον χώρο της παιδείας, της έρευνας και της καινοτομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, αλλά και στην έμπρακτη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα επαναληφθεί το προσεχές Σάββατο, ενώ έχει προγραμματισθεί σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τη συνεργασία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του ΣΥΔΕΣΥΣ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν φρούτα στα σχολεία


Μετά τη Θεσσαλονίκη αρχίζει αύριο, Τρίτη και στην Αττική, η υλοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας στα σχολεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την εκ περιτροπής διανομή, πραγματοποιείται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και φρουτοσαλάτας, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν, σε πέντε δόσεις, συνολικά 10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα.

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αλλά και από το πρόγραμμα της επιδότησης γάλακτος στα σχολεία, θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας, καθώς η κατανάλωσή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγιεινή διατροφή» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι ο τομέας των φρούτων και των λαχανικών θα στηριχθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, με τη νέα Συμφωνία που επήλθε επί ελληνικής Προεδρίας και αφορά το σχέδιο Κανονισμού για τα μέτρα ενημέρωσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις αγορές των τρίτων χωρών. Με τον νέο αυτόν Κανονισμό εκσυγχρονίζεται αφενός το θεσμικό πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ και αφετέρου αυξάνονται σταδιακά και σημαντικά, τα διατιθέμενα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία από 61,5 εκατ. ευρώ το 2013 θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ έως το 2020.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νεογέννητη Chanel αγωνίζεται για τη ζωή της


Από τη γέννα στο χειρουργείο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια νέα ευκαιρία στη ζωή διεκδικεί η μικρή Chanel Murrish που μπήκε για πρώτη φορά στο χειρουργείο μόλις… λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά πρόβλημα στην καρδιά. Η νεογέννητη υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και είναι προφανώς η νεότερη που υποβάλλεται σε μια τέτοια εγχείρηση, «ρεκόρ» που δύσκολα άλλος θα καταρρίψει.

Η 5 εβδομάδων σήμερα Chanel έπασχε από μια σπάνια καρδιοπάθεια που είχε ήδη διαγνωστεί από τη μήτρα και οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της πως δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιζήσει.

Οι χειρουργοί έδωσαν μάχη για να τοποθετήσουν ένα στεντ στην καρδιά του κοριτσιού ούτως ώστε να αντέξει έως τη δεύτερη εγχείρηση που είχε προγραμματιστεί για μια εβδομάδα αργότερα.

Η 24χρονη μητέρα της Fay, από τη Βρετανία, γνώριζε από την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της πως η κόρης της έπασχε από μια σπάνια καρδιοπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα μόνο η μία πλευρά της καρδιάς να χτυπά κανονικά.

Οι γιατροί συνέστησαν τερματισμό της κύησης, καθώς η Chanel είχε πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης, αλλά η Fay και ο σύζυγός της Micheal αποφάσισαν να της δώσουν μια ευκαιρία από τη στιγμή που την ένιωσαν να κλωτσά μέσα στην κοιλιά της μαμάς της.

«Η Chanel απέδειξε πως είναι αποφασισμένη να ζήσει, είμαι πολύ περήφανη για εκείνη» , δήλωσε η μητέρα της. Σύμφωνα με τους γιατρούς η συγκεκριμένη καρδιοπάθεια θέτει σε κίνδυνο ένα στα τρία εκατομμύρια παιδιά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, oι γιατροί έδωσαν στο ζευγάρι τρεις επιλογές: να τερματίσουν την κύηση άμεσα, να αφήσουν τη Chanel να γεννηθεί και να τη δουν να πεθαίνει λίγο μετά στην αγκαλιά τους ή να προχωρήσουν σε χειρουργικές επεμβάσεις- και διάλεξαν την Τρίτη.

Η μικρή μεταφέρθηκε στο χειρουργείο πριν καν η μαμά της την κρατήσει στην αγκαλιά της, μόλις γεννήθηκε. Υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση μια εβδομάδα αργότερα. Σήμερα παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά δίνει τη μάχη της και την έχουν ήδη γνωρίσει τα αδέλφια της Chase και Cole.

Το μέλλον της περιλαμβάνει ακόμα πολλά χειρουργεία αλλά εκείνη δυναμώνει μέρα με τη μέρα.








Διαβάστε περισσότερα...