Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η βαλίτσα ρομπότ έρχεται... μόνη της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η βαλίτσα ρομπότ είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη και βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Η βαλίτσα Hop είναι η πρώτη ρομποτική βαλίτσα που σας ακολουθεί, χωρίς να χρειάζεται να την τραβάτε εσείς.



Η επαναστατική βαλίτσα αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά αποσκευών και αναμένεται να φέρει θεαματικές αλλαγές στον τομέα του ταξιδιού. Η βαλίτσα στην πραγματικότητα συνδέεται με το χρήστη της μέσω του smartphone του και περιέχει τρεις δέκτες που είναι σε θέση να λαμβάνουν, να εντοπίζουν και να ερμηνεύουν σήματα που υπολογίζουν τη θέση του τηλεφώνου, άρα και του ταξιδιώτη, σε σχέση με τη βαλίτσα.

Το σύστημα κίνησης της βαλίτσας βασίζεται σε πεπιεσμένο αέρα, και ακολουθεί το χρήστη σε σταθερή απόσταση. Εάν το σήμα χαθεί, ο χρήστης ειδοποιείται από το smartphone και η ίδια βαλίτσα κλειδώνει. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να προγραμματιστούν κινούμενες βαλίτσες ώστε να ακολουθούν η μια την άλλη ή ακόμα και να μεταφέρονται μαζικά από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Μια βαλίτσα που μπορεί να κινηθεί μόνη της θα μπορούσε να βελτιώσει τον τρόπο που ταξιδεύουν άτομα με κινητικά προβλήματα ή να βοηθήσει στις μετακινήσεις τους ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών και ηλικιωμένων, δυνητικά ίσως να μπορούσε και να καταργήσει τους ιμάντες μεταφοράς των αεροδρομίων ή και τα καροτσάκια.

Οι εφευρέτες πίσω από την κινούμενη βαλίτσα έχουν βασιστεί στην τεχνολογία που υπάρχει σήμερα σε χλοοκοπτικές μηχανές ή αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των smartphone νέας γενιάς.

Παρά το γεγονός ότι η βαλίτσα Hop βρίσκεται ακόμη στο πρωτότυπο, είναι μια ματιά στο μέλλον των αποσκευών που μάλλον δεν θα αργήσουμε να δούμε.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.