Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πίσω στα θρανία χιλιάδες αστυνομικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα θρανία θα καθίσουν χιλιάδες αστυνομικοί για να εκπαιδευτούν σε θέματα που σχετίζονται με τους χρήστες ουσιών. Στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΣΠΑ, με θέμα «Κατάρτιση Αστυνομικών σε Θέματα Εξαρτήσεων» εγκαινιάζεται ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης αστυνομικών στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, θα διεξαχθούν τέσσερις κύκλοι εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του 2014, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση αστυνομικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ στην ήπια αστυνόμευση των εξαρτημένων ατόμων, υπό το πρίσμα της μείωσης της βλάβης και με σκοπό την προστασία της υγείας των τοξικοεξαρτημένων και των αστυνομικών. Η εκπαίδευση υλοποιείται σε διαδοχικές φάσεις και μέσα από την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού υλικού σε κάθε φάση, με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης. «Η εκπαίδευση έχει, σε μεγάλο βαθμό, διαδραστικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ανάπτυξη πρακτικών ήπιας αστυνόμευσης, με την αξιοποίηση και οργάνωση της εμπειρίας των αστυνομικών» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παραγωγή πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, βασισμένου στα αποτελέσματα των σεμιναρίων, το οποίο θα υιοθετηθεί από τον ΟΚΑΝΑ και την Αστυνομική Ακαδημία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.