Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα μεταθέσεων και αποσπάσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ενδεχόμενο μετάθεσης από το Σεπτέμβριο στον Ιούνιο εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.
Τρόπους για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού εξετάζουν αυτή την περίοδο στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει στη βουλή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου. Στα μέτρα που μελετώνται είναι η αλλαγή του χρονικού πλαισίου κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ».

Πρόκειται για ακόμα μια αλλαγή που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, αφού όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, από φέτος ισχύει η νέα προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης που ξεκινά στις 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 του ίδιου μήνα.

Η αλλαγή στην ημερομηνία των αιτήσεων συνταξιοδότησης αναμένεται να φέρει αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα τόσο των αποσπάσεων όσο και των μεταθέσεων. Οι μεταθέσεις που το προηγούμενο έτος ανακοινώθηκαν στις 12 Ιουνίου πιθανόν θα ανακοινώνονται μέσα στο Μάιο. Τον Ιούνιο θα ακολουθούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις των οποίων οι τελικοί πίνακες θα κυρώνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Αλλαγές, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» θα έχουμε και στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Το προηγούμενο έτος, η Α' φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ανακοινώθηκε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και η Β' φάση τέλη Οκτωβρίου. Το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να μειώσει στο ελάχιστο τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών καθώς δημιουργούν κενά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών.

Στόχος του υπουργείου είναι η μείωση του ποσοστού τους από το 3,5% το 2013 στο 1% του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού για το 2014. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των συνολικών αποσπάσεων και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης από 4.000 αναμένεται να μειωθεί στις 1000. Στόχος του υπουργείου είναι να πραγματοποιούνται οι αποσπάσεις μέχρι τέλη του Ιουνίου.

Τα κενά που θα αφήνουν οι αποσπασθέντες εκπαιδευτικοί θα καλύπτονται με προσλήψεις αναπληρωτών που πιθανόν θα πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δεδομένου ότι στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινούν τα μαθήματα.

Αρωγός στην προσπάθεια του υπουργείου για τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι το πληροφοριακό σύστημα myschool στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τις ώρες διδασκαλίας τους εκπαιδευτικούς καθώς και το μαθητικό δυναμικό.

Δεν αναμένονται αλλαγές ως προς τα μοριοδοτηθέντα κριτήρια των αποσπάσεων και μεταθέσεων. Επίσης ο υπουργός Παιδείας φαίνεται ότι σκοπεύει, να κάνει πράξη την εξαγγελία του Σεπτεμβρίου για οργανική θέση σε όλους τους εκπαιδευτικούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.