Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Το προφυλακτικό του 21ου αιώνα


Στέλνει κύματα ηλεκτρισμού και… απόλαυσης!

Παρά τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία από τη χρήση προφυλακτικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα «κατηγορούν» για τη μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης που νιώθουν τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες.

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη δύο υποψήφιοι διδάκτορες του πανεπιστημίου Georgia Institute of Technology, κατασκεύασαν στο πλαίσιο του προγράμματος Digital Media μια πρωτότυπη συσκευή, η οποία στέλνει σύντομα ηλεκτρικά ερεθίσματα κατά μήκος ενός… προφυλακτικού.

Σύμφωνα με τους Firaz Peer και Andrew Quitmeyer το «Electric Eel» -όπως ονόμασαν τη συσκευή τους- μπορεί να… αυξήσει την ποσότητα και το εύρος των αισθήσεων που αισθάνεται κανείς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι δύο κατασκευαστές οραματίζονται, ότι το «ηλεκτρικό τους χέλι» θα μπορέσει να ενσωματωθεί απευθείας στα υπάρχοντα προφυλακτικά, διατηρώντας παράλληλα την προστασία που παρέχουν ήδη έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και όχι μόνο.

Επίσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν για το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζεται, καθώς είναι πολύ μικρή και μάλιστα την έχουν δοκιμάσει οι ίδιοι σε… προσωπικές δοκιμές!

Οι Peer και Quitmeyer ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να βρουν χρηματοδότες για την εφεύρεσή τους και να συγκεντρώσουν το ποσό των 10.000 δολαρίων μέχρι τις 31 Μαρτίου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αντικαταθλιπτικά τής προκάλεσαν πενθήμερη στύση


Η 29χρονη γυναίκα δε μπορούσε να περπατήσει και να σταθεί όρθια.

Πέντε επίπονες ημέρες, κατά τις οποίες στεκόταν με δυσκολία στα δυο της πόδια, πέρασε μία νεαρή γυναίκα η οποία υπέφερε από… ασταμάτητη στύση στην κλειτορίδα της μετά τη λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με το LiveScience η 29χρονη ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την ενίσχυση της λίμπιντο και πρόσφατα είχε αυξήσει τη δόση της. Η νεαρή γυναίκα συμμετείχε σε μια κλινική δοκιμή στο πλαίσιο της οποίας έπαιρνε τα αντικαταθλιπτικά wellbutrin (bupropion) και trazodone, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

Όταν άρχισε να νιώθει πόνο και παρατήρησε πρήξιμο στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων, σταμάτησε να λαμβάνει τα φάρμακα, ωστόσο τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν.

Η γυναίκα υπέφερε από πριαπισμό, μια κατάσταση η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες, όμως σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει και γυναίκες.

Το πέος, ή η κλειτορίδα των ασθενών που πάσχουν από πριαπισμό «γεμίζει» με αίμα, προκαλώντας επώδυνη και συνεχή στύση, που δεν υποχωρεί.

Προκαλείται από μια απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική λειτουργία των νεύρων που προκαλούν τη στύση, διευρύνοντας τις αρτηρίες του πέους.

Τα νεύρα «ξεχνούν» να στενέψουν και πάλι τις αρτηρίες μετά το πέρας της σεξουαλικής διέγερσης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πριαπισμού.

«Ο πόνος ήταν εξουθενωτικός, καθώς δε μπορούσε να περπατήσει, να καθίσει ή να σταθεί όρθια χωρίς να νιώθει ότι επιδεινώνεται» ανέφερε σχετική έκθεση για την υπόθεση της γυναίκας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Όταν την εξέτασαν γιατροί, διαπίστωσαν ότι κλειτορίδα της είχε γίνει μωβ και είχε πρηστεί φτάνοντας τα 2x7 εκατοστά. Της χορηγήθηκαν αποσυμφορητικά κάθε έξι ώρες και μία ημέρα μετά η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ομηρεία οι ιχθυοκαλλιέργειες


Σε αργό θάνατο οδεύει ο κλάδος.

Σε κατάσταση ομηρείας από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται οι ιχθυοκαλλιέργειες. Και ενώ το ζητούμενο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και η προσέλκυση ξένων επενδυτών, ο άλλοτε κραταιός και ελκυστικός σε επενδύσεις εξαγωγικός αυτός κλάδος της οικονομίας έχει καταδικαστεί σε αργό θάνατο.

Συνέλευση στο Νηρέα

Τη Δευτέρα 24/02 και έπειτα από συνεχείς αναβολές πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μετόχων και ομολογιούχων του Νηρέα, της ισχυρότερης ελληνικής εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας, και ως αναμενόταν αποφασίστηκε η αναβολή της εξόφλησης του ΜΟΔ για το τέλος Μαρτίου.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται κρίσιμη για τις εξελίξεις στο θέμα της μετοχοποίησης. Η τράπεζα βασικός ομολογιούχος συνδέει τη συνολική αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας, ζητούμενο και των τριών μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, οι τύχες των οποίων βρίσκονται στα «χέρια» των τραπεζιτών, με τη μετοχοποίηση των δανειακών υποχρεώσεών της.

Επιστολή απόγνωσης από τους εργαζόμενους του Δία

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες καταγγέλλουν την αδράνεια των πιστωτριών τραπεζών και των αρμόδιων κρατικών φορέων, η οποία κινδυνεύει να αποβεί μοιραία για το μέλλον των θέσεων εργασίας. Όπως δηλώνουν με επιστολή τους, μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της εταιρείας παρά το γεγονός ότι ο βασικός μέτοχος του Ομίλου τους σε συνεργασία με τον βασικό προμηθευτή ιχθυοτροφών «BIOMAR ΑΒΕΕΙ» έχει υποβάλει «Επιχειρηματικό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης» προς τις τράπεζες, προκειμένου να διασωθεί ο όμιλος και ενώ ο βασικός μέτοχος και η διοίκηση έχουν αποδεχθεί πλήρως την μετοχοποίηση μέρους των οφειλών των τραπεζών και της εταιρείας «BIOMAR ΑΒΕΕΙ» παραμένοντας πλέον μειοψηφία στο νέο μετοχικό σχήμα από τις 9 Ιανουαρίου 2014, με ταυτόχρονη πλήρη εκχώρηση του μάνατζμεντ στις τράπεζες ήδη από την τις 6 Δεκεμβρίου 2013.

Με δεμένα τα χέρια μέτοχοι και ομολογιούχοι

Και ενώ ιθύνοντες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και με δεμένα τα χέρια, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι εταιρείες έχουν ενεργήσει σε πλήρη συμφωνία με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εντούτοις οι τράπεζες αντί να ωθήσουν τη διαδικασία προς την εξεύρεση εποικοδομητικής λύσης, η οποία θα δώσει πνοή ζωής και νέα προοπτική στον κλάδο είτε προτάσσουν συνεχώς κωλύματα είτε λειτουργούν με ρυθμούς εξαιρετικά αργούς.

Βαλτώνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες

Οι τράπεζες ελέγχουν τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας είτε κατέχοντας σημαντικά μερίδια των μετοχών των εταιριών είτε μέσω πολύ υψηλών δανείων, συνεπώς εν μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού τους οι αποφάσεις και οι ενέργειες τους έχουν «ειδικό» βάρος. Προς το παρόν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει, καθώς η αναβλητική στάση των τραπεζών δεν επιτρέπει οποιαδήποτε ενέργεια διαρθρωτικής ή επενδυτικής υφής, ενώ κάθε κωλυσιεργία επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες για το παρόν και υπονομεύει το μέλλον του εξωστρεφούς αυτού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Χαμένες… στη μετάφραση οι επενδυτικές ευκαιρίες

Στα πηγαδάκια των ειδικών, τα σχόλια για τους αποθαρρυμένους ξένους επενδυτές, οι πόροι των οποίων θα προσέφεραν ανάσα σε επιχειρήσεις η ρευστότητα των οποίων βρίσκεται στο κόκκινο, και την αδυναμία εύρεσης σημείου επαφής με τα τραπεζικά στελέχη δίνουν και παίρνουν.

Τη στιγμή που η χώρα κυνηγά με το τουφέκι νέους επενδυτές, οι τράπεζες φαίνεται να τους εκδιώχνουν κακήν κακώς από έναν πλέον εξωστρεφή κλάδο, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, με την πρόφαση διαφόρων προσκομμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν φαίνεται φως στο τούνελ για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, αν δεν αλλάξει η ακολουθούμενη από τις τράπεζες πρακτική απραξίας, που ως δείχνουν τα πράγματα και επισημαίνουν οι παράγοντες της αγοράς θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε λουκέτα και τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Το πλήθος των χαμένων θέσεων εργασίας, όπως αναφέρεται στις ζητήσεις των ειδικών, ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 εργαζόμενους στην πλειονότητά τους σε επαρχιακές και νησιωτικές περιοχές όπου η ανεργία καλπάζει.

Το σημαντικότερο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν

Τα ιχθυηρά αποτελούν το σημαντικότερο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν μετά το λάδι και την ελιά. Η Ελλάδα, μάλιστα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπούρας και λαβρακίου παγκοσμίως με παραγωγή που ανήλθε στους 123.000 τόνους το 2013 και εξαγωγές που ξεπέρασαν τα €400 εκατ. το 2012. Ωστόσο, οι τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας βρίσκονται εγκλωβισμένες στα δίχτυα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα 900 εκατ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας


Αναλυτικά τα σχέδια που παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Η επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να αποφέρει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μείωση των δαπανών κατά 240 δισ. ευρώ το χρόνο και 2.000.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα σε συμπόσιο με θέμα «Αειφόρες Κοινότητες στη ΝΑ Ευρώπη» που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επίσης, ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τα προγράμματα, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, με τα οποία το ΥΠΕΚΑ υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες για εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτά είναι τα εξής:

- Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΟΤΑ, με το οποίο προβλέπεται η υλοποίηση δράσεων με στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, δίνοντας, κυρίως, έμφαση στα δημοτικά κτίρια, αλλά και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον τομέα των δημοτικών μεταφορών και στις ενεργοβόρες δημοτικές εγκαταστάσεις. Εκατόν σαράντα πέντε έργα από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν, ήδη, ενταχθεί στο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 98.000.000 ευρώ, ενώ προωθείται η ένταξη άλλων 11 έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ.

- Το πρόγραμμα Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημοσίων Ανοικτών Χώρων. Ολοκληρώθηκε η ένταξη 16 πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ. Από τις προτεινόμενες βιοκλιματικές αναβαθμίσεις αναμένεται η βελτίωση του μικροκλίματος του πυκνοδομημένου αστικού ιστού των γύρω περιοχών και η αύξηση των χώρων πρασίνου.

- Το πρόγραμμα Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια που αποσκοπεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιδεικτικών έργων κατασκευής πράσινων δωμάτων σε δημόσια κτίρια, εντός του ιστού των ελληνικών πόλεων. Ογδόντα εφτά προτάσεις έχουν, ήδη, αξιολογηθεί θετικά για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

- Το πρόγραμμα Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές «Κοινότητες» που επιδιώκει την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών απομονωμένων «κοινοτήτων» και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας την προστιθέμενη αξία και τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας. Εφτά προτάσεις έχουν, ήδη, αξιολογηθεί θετικά για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 37.000.000 ευρώ.

Σε αυτά προστίθενται οι πόροι του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον, περίπου 700 εκατ. ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση άνω των 65.000 κατοικιών ελληνικών νοικοκυριών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Τα οφέλη από τα παραπάνω προγράμματα στοχεύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δήμων, τη μείωση του αντίστοιχου δημοσιονομικού ενεργειακού κόστους, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της μείωσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτοι 2.000 αναπληρωτές


Η μεγάλη καθυστέρηση αποδίδεται στη μη απόδοση κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες είναι 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μέσω του ΕΣΠΑ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων για τα ολοήμερα σχολεία καθώς και στο πρόγραμμα «διερεύνηση παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Σε σχετική τους ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι για τους 2000 εκπαιδευτικούς προκύπτουν ζητήματα επιβίωσης καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποδίδουν τη μεγάλη καθυστέρηση στη μη απόδοση των κονδυλίων των προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ενημερωτικό των αιρετών του ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή και κα Αναγνώστη έγινε αναφορά στο πρόβλημα της μη πληρωμής των αναπληρωτών στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο. Οι αιρετοί τόνισαν στο κείμενό τους ότι δεν είχαν πιστωθεί καθόλου χρήματα για τους αναπληρωτές των περιοχών αυτών! « Η λύση που προωθείται είναι έγκριση για μεταφορά χρημάτων από άλλες πράξεις για πίστωση του συγκεκριμένου λογαριασμού. Απαιτείται, ωστόσο, πολιτική απόφαση και έγκριση για μια τέτοια ενέργεια». Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν του αιρετούς ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το ζήτημα


Διαβάστε περισσότερα...

Τι ζητούν οι καθηγητές για την αναπλήρωση των μαθημάτων και την ύλη


Αίτημα της ΟΛΜΕ για κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης για αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων.

Έκκληση προς την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας απευθύνει η ΟΛΜΕ ζητώντας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274) που μεταξύ των άλλων επιβάλει να γίνονται μαθήματα την Μ. Εβδομάδα (μέχρι 3 ημέρες) αλλά και με παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3).

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι «στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει. Επίσης είναι και ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων».

Επίσης ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται συνειδητοποιώντας τις δικές της ευθύνες για τις ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά. Επίσης ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών γιατί από την άλλη πλευρά χάνονται μαθήματα καθώς υπάρχουν πάνω από 2.000 κενά εκπαιδευτικών. Μάλιστα αναρωτιέται «Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;».

«Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Τέλος η ΟΛΜΕ καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικών με παιδαγωγικά κριτήρια, και σε συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, να στείλουν τις δικές τους προτάσεις εκτιμώντας τα προβλήματα σε σχέση με την αναπλήρωση της ύλης με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια. Επίσης υπενθυμίζει ότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση.



Διαβάστε περισσότερα...

Η χειρότερη δουλειά του κόσμου


Το δράμα του εργαζόμενου.

Δείτε το βίντεο... και θα καταλάβετε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεμάχισε το γιο της γιατί την αποσύνδεσε από το ίντερνετ


Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Μια γυναίκα από τη Ρωσία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση γιατί σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε τον 11χρονο γιο της γιατί την αποσύνδεσε από το ίντερνετ.

Η 34χρονη ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε πολλές φορές στο πρόσωπο τον 11χρονο με έναν πλάστη ως τιμωρία, επειδή άλλαξε τις ρυθμίσεις του διαδικτύου στο σπίτι τους.

Όταν κατάλαβε ότι το παιδί ήταν νεκρό, αποφάσισε να τεμαχίσει τον 11χρονο και να κρύψει τα μέλη του σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο κοντά στο σπίτι τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Εξακολουθεί να «αιμορραγεί» η Φουκουσίμα


Σε κακή διαχείριση αποδίδεται η διαρροή τοξικού ύδατος.

Η κακή διαχείριση ευθύνεται για τη χειρότερη διαρροή τοξικού ύδατος τους τελευταίους έξι μήνες στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, όπως δήλωσε η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐιτσι, δέχεται επικρίσεις για ανεπαρκή διαχείριση της κρίσης μετά τη διαρροή σχεδόν 100 τόνων νερού που περιέχει υψηλά επίπεδα ραδιενεργού υλικού από δεξαμενή αποθήκευσης του σταθμού την περασμένη εβδομάδα, γράφει η εφημερίδα Tokyo Shimbun.

Η διαρροή αποδόθηκε σε λανθασμένη ρύθμιση της βαλβίδας -η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του μολυσμένου ύδατος της δεξαμενής- και στην έλλειψη συναγερμού που να προειδοποιεί για την αύξηση των επιπέδων του νερού στη δεξαμενή.

Αξιωματούχοι της Tepco παραδέχτηκαν ότι εργαζόμενοι στην αίθουσα ελέγχου δεν παρατήρησαν αρκετά νωρίς το πρόβλημα. «Η παράλειψη ελέγχου του επιπέδου του νερού στις δεξαμενές ήταν ένα πρόβλημα από άποψης πρόληψης επιδείνωσης της κατάστασης», δήλωσε ο επίτροπος της Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας Τογιόσι Φουκέτα.

Ήταν η μεγαλύτερη διαρροή μολυσμένου νερού μετά τη διαρροή περίπου 300 τόνων άκρως μολυσμένου ύδατος από μια άλλη δεξαμενή τον Αύγουστο, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Το τσουνάμι το Μάρτιο του 2011 που έπληξε τον πυρηνικό σταθμό, οδήγησε στην τήξη των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του, με αποτέλεσμα την έκλυση τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

Η διαχειρίστρια εταιρία Tepco διοχετεύει νερό στους τρεις αντιδραστήρες προκειμένου να διατηρούνται ψυχροί και προσπαθεί να διαχειριστεί διαρροές από τις τεράστιες δεξαμενές που έχουν τοποθετηθεί στο σταθμό μετά το πυρηνικό δυστύχημα για την αποθήκευση του νερού το οποίο είναι μεν απαλλαγμένο από το ραδιενεργό καίσιο αλλά παραμένει μολυσμένο σε ραδιονουκλεΐδια που εκπέμπουν ακτίνες Β.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρόφιλος αποπειράθηκε να κάνει σεξ με πτώμα


Αποκοιμήθηκε επάνω στο φέρετρο και συνελήφθη.

Οι Αρχές της Καμπότζης συνέλαβαν έναν 47χρονο άντρα, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να κάνει σεξ με ένα πτώμα, μία ημέρα μετά την κηδεία του.

Ο άντρας έσκαψε τον τάφο για να φτάσει στο «αντικείμενο του πόθου του», ωστόσο στη συνέχεια αποκοιμήθηκε επάνω στο φέρετρο και τελικά συνελήφθη.

Περαστικοί είχαν το πόδι του να ξεπροβάλλει από τον τάφο και ειδοποίησαν τους γονείς της νεαρής κοπέλας που είχε ταφεί μία ημέρα πριν εκεί.

Ο 47χρονος Chin Chean ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησε να σκάβει τον τάφο στις 10 το βράδυ, την επόμενη της κηδείας ενός 17χρονου κοριτσιού, στην οποία είχε μάλιστα παραστεί και ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη δημοσίευμα της Cambodia Daily που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Chean κατάφερε να ανοίξει το φέρετρο όμως στη συνέχεια –όπως φέρεται να είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς- αποκοιμήθηκε επάνω στο πτώμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Η αθωότητα και η σκληρή πραγματικότητα


Βίντεο καταγγέλλει τις ανισότητες στην εκπαίδευση.

Μια πρωτότυπη καταγγελία, με την εικόνα βρεφών και την παρωδία ενός παιδικού τραγουδιού περιλαμβάνει ένα βίντεο που έβγαλε το συνδικάτο μετάλλου της Γερμανίας, με τον τίτλο «Εσείς παιδάκια ελάτε» (Ihr Kinderlein kommet…).

Το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν οι δημιουργοί του βίντεο μέσα από τις όμορφες εικόνες των μωρών και την τρυφερή παιδική φωνούλα που τραγουδάει, αφορά μια πολύ άσχημη πραγματικότητα: Αυτή που δεν επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, να πορευτούν ισότιμα και να σταδιοδρομήσουν στη ζωή τους. Εν ολίγοις, το συνδικάτο μετάλλου καταγγέλλει την ταξικότητα της εκπαίδευσης και την κοινωνική αδικία που αυτό αποτελεί.

Το κλιπ εντάσσεται στην καμπάνια «Επανάσταση Εκπαίδευση» (Revolution Bildung) που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο το συνδικάτο IG Metall.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: Τέλος οι απολύσεις το 2015


Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί με την τρόικα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «σημαντικό όπλο» για την διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι έχει εξηγήσει στην τρόικα πως από το 2015 «δεν θα δεχθεί άλλες απολύσεις» στο δημόσιο τομέα, ενώ λίγο νωρίτερα τόνισε ότι κάποιοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν από το δημόσιο, αποφεύγοντας ωστόσο, να διευκρινίσει το ακριβές νούμερο.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές στο Β’ εξάμηνο του 2014.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Χέρι» στα χρήματα φορέων βάζει το υπουργείο Οικονομικών


Εσωτερικός δανεισμός που επιδρά αρνητικά στη ρευστότητα.

Φθηνό τρόπο εξασφάλισης ρευστότητας βρήκε το υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας όμως στα «κρύα του λουτρού» φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Έρευνα των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, από τον ΟΔΔΗΧ και το Γενικό Λογιστήριο τους Κράτους αποκάλυψε ότι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είχαν συνολικά διαθέσιμα 3 δισ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σήμερα η νομοθεσία προβλέπει πως όταν οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης έχουν τρεις συνεχόμενες πλεονασματικές χρήσεις το πλεόνασμα μεταφέρεται στον προϋπολογισμό. Αντίθετα όταν εμφανίζουν έλλειμμα αυτό καλύπτεται από τον Προϋπολογισμό του Κράτους.

Για να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων, αλλά και για να καλύψει με φθηνό τρόπο τις τρέχουσες ανάγκες το Δημόσιο, απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα προβλέπει πως ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει repos τα οποία θα διαθέσει στη συνέχεια σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ουσιαστικά η κεντρική κυβέρνηση θα δανεισθεί από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης αντί να δανειστεί από τις τράπεζες όπως κάνει μέχρι σήμερα με τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου.

Με κάθε σύμβαση repos ο ΟΔΔΗΧ θα προβεί σε συμφωνία με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης μέσω της οποίας οι τελευταίοι θα επενδύουν συγκεκριμένο ποσό για χρονική διάρκεια ολίγων ημερών, εβδομάδων, ή μηνών με ανάλογο επιτόκιο αγοράς.

Συγκεκριμένα, θα συνάπτει συμφωνία πώλησης και επαναγοράς (sell - buy back) τίτλων, ίσης αξίας με το ύψος του ποσού που θα επενδυθεί. Οι δεδουλευμένοι τόκοι των τίτλων που θα χρησιμοποιούνται για τη συμφωνία repos θα εισπράττονται από τον αρχικό κάτοχο, ήτοι το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα επιτόκια αγοράς για προτεινόμενο διάστημα 15 ημερών θα κυμαίνονται στα επίπεδα του 1,70% , όταν σήμερα με τα τρίμηνα έντοκα το Δημόσιο δανείζεται με επιτόκιο 3,6%.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο «εσωτερικός δανεισμός» δεν επιβαρύνει ούτε το έλλειμμα ούτε το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των εν λόγω συμφωνιών εντάσσονται στο πλαίσιο του ενδοκυβερνητικού χρέους.

Πάντως, ζήτημα θα προκύψει εάν κάποιος φορέας που έχει «επενδύσει» τα διαθέσιμα του σε repos χρειασθεί άμεσα χρηματοδότηση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αντλήσει τα ποσά που χρειάζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως μεγάλο μέρος των ταμειακών διαθεσίμων είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες και η απόσυρση του θα επιδράσει μερικώς στην -ήδη αρνητική- ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Στροφή από τη δημόσια στην ιδιωτική παιδεία στην Αυστραλία


Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται έχουν πλήξει τη δημόσια εκπαίδευση.

Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα της παιδείας, σε όλο τον κόσμο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται και στην Αυστραλία έχουν πλήξει τη δημόσια εκπαίδευση. Οι πολιτικές αυτές υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης, συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση και ενισχύουν την ιδιωτική παιδεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αυστραλίας που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη.

Σημειώνεται ότι της Ομοσπονδίας ηγείται ο ομογενής Άντζελο Γαβριελάτος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά και τις εξελίξεις στην ελληνική παιδεία και έχει στενές σχέσεις με την ΟΛΜΕ, που εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο με τον Γιώργο Αλεβυζάκη.

Στην δική του ομιλία στο συνέδριο ο κ. Αλεβυζάκης υποστήριξε ότι στην Ελλάδα, η εκπαίδευση χάνει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. «Η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές, η ψηφισμένη τιμωρητική αξιολόγηση οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς μας» ανέφερε.



Διαβάστε περισσότερα...

Επτά προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα ανακοίνωσε ότι προωθεί το ΕΒΕΠ


Θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Πειραιά.

Επτά προτάσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, οι οποίες εάν υλοποιηθούν θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Πειραιά και της κοινωνίας του, ζητεί να προωθηθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς.

Και τούτο, με επιστολές του στον πρωθυπουργό, την ηγεσία των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και Eσωτερικών, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής, τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, τον δήμαρχο Πειραιά και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, στις επιστολές το ΕΒΕΠ επισημαίνει ότι προωθεί ένα σύνολο προτάσεων με στόχο, αφενός τη συνεργασία στο σχεδιασμό κρίσιμων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τον Πειραιά και αφετέρου την προώθηση έργων στρατηγικής σημασίας για το Επιμελητήριο που ταυτόχρονα παρουσιάζουν ωριμότητα να υλοποιηθούν κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020, με φορέα επίβλεψης ή/και λειτουργίας το ΕΒΕΠ και συνεργαζόμενους φορείς ή συνεργαζόμενους δυνητικούς δικαιούχους:

1. Δημιουργία και Λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και Ναυτιλιακών Αξιών Πειραιά (Χ.Ε.Π.).

2. Δημιουργία Συστάδας Επιχειρήσεων με έμφαση στη Ναυτιλία και συναφείς υπηρεσίες (Clusters).

3. Δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Α.Κ.Ε.).

4. Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Επ.).

5. Γραφείο Σύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Απασχόληση (Κόμβος Ε.Β.Ε.Π.).

6. Δράσεις Κατάρτισης μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (KΕ.ΔΙ.Π.).

7. Κατάρτιση, Συμβουλευτική, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας Ανέργων (Δυναμώνω-Συνεχίζω).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητών που εισήχθησαν με την ειδική κατηγορία 5 % - μέχρι 28 Φεβρουαρίου


Ανακοίνωση 24.02.14

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι επιτυχόντες, οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά τα σχολικά έτη 2009−2010, 2010−2011, 2011−2012 και 2012−2013, με την ειδική κατηγορία 5%, δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ.

Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009−2010 και 2010−2011 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση της Σχολής ή του Τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι.

Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2011−2012 και 2012−2013 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής της Σχολής ή του τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών, ανεξάρτητα εάν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στη Σχολή ή στο Τμήμα ή στο Πρόγραμμα Σπουδών που εισήχθησαν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από τις 17-02-2014 έως τις 28-02-2014 στην αντίστοιχη Σχολή ή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι. ή στο αντίστοιχο Πρόγραμμα Σπουδών της Α.Ε.Α. που επιθυμούν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στην Φ1/21140/Β3/14-02-2014 (ΦΕΚ Β’ 349) υπουργική απόφαση δικαιολογητικά.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 35 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων εκπαιδευομένων στο πλαίσιο του Έργου «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των ατόμων με Ψυχική Αναπηρία» μέχρι την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014


Ανακοίνωση 24.02.14

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ. (Ν.Π.Ι.Δ.) στο πλαίσιο του Υποέργου 2 της Πράξης «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», που υλοποιείται μέσω του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Ότι στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. 836/6.2.14 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εκπαιδευομένων του Έργου «Ενδυνάμωση της Συλλογικής Έκφρασης και της Συνηγορίας των Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία»(Υποέργο 2) για την Σπάρτη.

παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μέχρι την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

Η παράταση δίνεται λόγω μη κατάθεσης επαρκούς αριθμού αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Συνημμένα:

1 Η αρ. πρωτ. 836/ 6.2.2014 πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος εκπαιδευομένων
2. Αίτηση υποψηφιότητας εκπαιδευομένου


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 96 KB)
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 100 KB)
Πρόσκληση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 105 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Άτομα με Αναπηρία"


Ανακοίνωση 24.02.14

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014
Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», Αίθουσα «Νίκη», Πανεπιστημίου 52, Αθήνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09:00 – 09:45 Προσέλευση - Εγγραφές
09:45 – 10:00 Έναρξη Ημερίδας - Χαιρετισμοί
κα Ευθυμία Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής
Εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνα
Εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)
10:00 - 10:15 «Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ και το έργο της», κ. Ιωάννης Μοσχολιός, Πρόεδρος της Α.Σ.
10:15 – 10:45 «Το σύγχρονο περιβάλλον στην Επιχειρηματικότητα και το Marketing», Δρ. Γεώργιος Πανηγυράκης, Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
10:45 – 11:15 «Προσβάσιμος Τουρισμός», κα Κωνσταντίνα Μπόγρη, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής Υπουργείου Τουρισμού
11:15 – 11:30 «Δήμος Μαραθώνα: Βραβευμένος ως πιο Προσβάσιμος Ευρωπαϊκός Τουριστικός Προορισμός 2013 - Μία καλή πρακτική», Εκπρόσωπος Δήμου Μαραθώνα
11:30 – 12:00 «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Το ελληνικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», Δρ. Κωνσταντίνος Γεώρμας, Προϊστάμενος Τμήματος Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
12:00 – 12:30 «Η ολιστική προσέγγιση της προσβασιμότητας και οι επιπτώσεις της στον τουρισμό», κα Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Εμπειρογνώμων Προσβασιμότητας, Συνεργάτης ΕΣΑμεΑ
12:30 – 12:45 «Η συμβολή του ΟΑΕΔ στην ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και της Απασχόλησης των ΑμεΑ», Εκπρόσωπος ΟΑΕΔ (* δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή)
12:45 - 13:00 Συζήτηση – Συμπεράσματα
13:00 Λήξη - Ελαφρύ γεύμα
Συντονισμός κ. Ιωάννης Κώνστας, Ινστιτούτο Μελετών Επιχειρήσεων & Εκπαίδευσης


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 514 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμός στο facebook με ανταλλαγές συντρόφων


Η επικίνδυνη μόδα του swinging, με έναν στους δέκα να καταλήγει στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας αφροδίσια νοσήματα.

Η ρουτίνα, η περιέργεια για να ανακαλύψουν το καινούριο και η «πιπεράτη» ικανοποίηση της κατάκτησης οδηγούν καθημερινά ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην τονωτική… συνταγή του swinging ή την «ανταλλαγή συντρόφων», όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το οποίο αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας.

Όμως επειδή φαίνεται ότι γίνεται πλέον ανεξέλεγκτα, ακόμη και μέσω facebook, το swinging καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, σύμφωνα με έρευνες, ένας στους δέκα που αντάλλαζε ερωτικούς συντρόφους διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από χλαμύδια και ένας στους 20 από γονόρροια.

Οι επιστήμονες κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσοι έχουν δοκιμάσει την εν λόγω ερωτική «συνταγή».

Στην Αθήνα υπάρχει ήδη club swinging, που οι θαμώνες του συνεχώς αυξάνονται, ενώ στο διαδίκτυο υπάρχει ειδικό σάιτ, όπου μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στο προφίλ άλλων ζευγαριών και να γνωρίσει παντρεμένους ανθρώπους με το ίδιο ενδιαφέρον.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρεπορτάζ της FIFA για την εθνική των αστέγων της Ελλάδας


Ένα πολύ συγκινητικό ρεπορτάζ για την εθνική ομάδα των αστέγων φιλοξένησε η τηλεόραση της FIFA. Ο τίτλος είναι ο εξής: «Είναι ένα σύμβολο ελπίδας». Παίκτες της εθνικής ομάδας των αστέγων μιλούν στην κάμερα και εξηγούν πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς στην Ελλάδα της κρίσης να έχουν την συγκεκριμένη διέξοδο. Εμπνευστές της δημιουργίας της εθνικής ομάδας των αστέγων ήταν οι συντελεστές του περιοδικού "σχεδία", ενώ βασικό στυλοβάτη του όλου εγχειρήματος αποτελεί η ΜΚΟ "Διογένης".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα της Ύπατης Αρμοστείας για τη ρατσιστική βία


Τι συμβαίνει όταν δεν λειτουργούν τα φυσιολογικά μας αντανακλαστικά; «Όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα». Το νέο διαφημιστικό σποτ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει ως στόχο να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενισχύει την εκστρατεία της ενάντια στη ρατσιστική βία με αυτό το νέο διαφημιστικό σποτ.

Στόχος του βίντεο είναι να μας παρακινήσει να αναλογιστούμε ποιες είναι οι συνέπειες της αδιαφορίας απέναντι στη ρατσιστική βία, ενώ επισημαίνει ότι κρούσματα ρατσισμού συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι: «Όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βίντεο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γάτες βλέπουν αυτά που για εμάς είναι αόρατα


Ανιχνεύουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι γάτες θεωρούνται από πολλούς ως σύμβολα μυστικισμού χάρη στο κομψό κι ευέλικτο σώμα τους, κι εκείνο το βλέμμα τους που μπορεί να σε «μαγνητίσει».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, υπάρχει ακόμη ένας λόγος για τον οποίο σωστά τους αποδίδεται ο τίτλος των «μυστηριωδών» πλασμάτων.

Οι γάτες βλέπουν πράγματα που εμείς δε μπορούμε να δούμε με τα δικά μας μάτια!

Οι γάτες, όπως και κάποια άλλα ζώα, μπορούν να δουν ψυχεδελικές ρίγες επάνω σε λουλούδια ή φανταχτερά μοτίβα στα φτερά πτηνών, που οι άνθρωποι απλά… αγνοούν.

Επίσης, σε αντίθεση με τις γάτες, για τους ανθρώπους παραμένει αόρατο το τοπίο με ίχνη από ούρα –αυτό ίσως και να μην είναι κακό- διαφόρων ζώων, γράφει η Jennifer Viegas στο Discovery News.

Το μυστικό πίσω από την όραση των μικρών τετράποδων φίλων μας βρίσκεται στο υπεριώδες φως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B, οι γάτες, οι σκύλοι και άλλα ζώα μπορούν να δουν αυτόν τον τύπο φωτός, που είναι συνήθως αόρατος στους ανθρώπους.

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πραγμάτων που αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία, την οποία κάποια ευαίσθητα ζώα μπορούν να δουν, ενώ εμείς όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ronald Douglas, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Μερικά από αυτά είναι για παράδειγμα, ορισμένα μοτίβα επάνω στα λουλούδια που δείχνουν πού είναι το νέκταρ, ή ίχνη από ούρα που οδηγούν στο θήραμα. Επίσης, οι τάρανδοι μπορούν και βλέπουν τις πολικές αρκούδες καθώς το χιόνι αντανακλά την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η λευκή γούνα όχι».

Οι γάτες, οι σκύλοι και οι τάρανδοι, λοιπόν, μπορούν να εντοπίσουν με τα μάτια τους ζώα με λευκή γούνα, όπως ένα λαγό ο οποίος χοροπηδά ανάμεσα στο χιόνι, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι το μόνο που θα έβλεπαν θα ήταν… άσπρο χιόνι.

Ο Douglas, καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ο οποίος ειδικεύεται στα οπτικά συστήματα και η Glen Jeffery, καθηγήτρια νευροεπιστημών στο πανεπιστήμιο University College London, υποστηρίζουν ότι οι γάτες, οι σκύλοι, τα τρωκτικά, οι σκαντζόχοιροι, οι νυχτερίδες, οι νυφίτσες και τα okapis μπορούν και ανιχνεύουν σημαντικά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας.

«Εδώ και πολλές δεκαετίες γνωρίζουμε ότι πολλά ασπόνδυλα, όπως οι μέλισσες, βλέπουν το υπεριώδες φως» συνέχισε ο Douglas, λέγοντας ακόμη ότι τα πουλιά, τα ψάρια και ορισμένα ερπετά και αμφίβια προστέθηκαν στην ίδια λίστα σχετικά πρόσφατα.

«Ωστόσο, οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα περισσότερα θηλαστικά δε μπορούν να δουν την υπεριώδη ακτινοβολία, επειδή δεν έχουν καμία οπτική χρωστική ουσία με μέγιστη ευαισθησία στο υπεριώδες φως, αλλά αντίθετα έχουν φακούς, όπως αυτούς του ανθρώπου, που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία να φτάνει στον αμφιβληστροειδή» είπε ακόμη.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι οπτικές χρωστικές ουσίες είναι αυτές που απορροφούν το φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρική δραστηριότητα που μεταδίδεται μέσω των νευρικών κυττάρων. Φαίνεται, ότι δεν είναι πάντα απαραίτητες για την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αντί αυτών, τα «οφθαλμικά μέσα» (τα διαφανή μέρη του οφθαλμού όπως ο κερατοειδής και ο κρυσταλλοειδής φακός) σε ορισμένα ζώα μεταδίδουν μήκη κύματος υπεριώδους φωτός.

Η ικανότητά τους αυτή επιτρέπει να περάσει περισσότερο φως στον αμφιβληστροειδή, «κάτι που θα ήταν πολύ καλό για μια νυχτόβια γάτα» συνέχισε.

Θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει ακόμη γιατί οι γάτες παθαίνουν «εμμονή» με ασυνήθιστα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτί. Μερικές φορές προστίθενται τεχνικά λευκαντικά στο χαρτί, σε υφάσματα ή σε απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων, σε καλλυντικά και σαμπουάν προκειμένου να κάνουν τα αντικείμενα να μοιάζουν πιο φωτεινά. Από τη στιγμή που τα οπτικά λευκαντικά αυτά απορροφούν το φως στο υπεριώδες φάσμα, μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στα μάτια ζώων ευαίσθητα στις ακτίνες UV.

Ορισμένοι άνθρωποι, όπως για παράδειγμα όσοι έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, μπορούν να δουν κάποιο υπεριώδες φως, όμως οι περισσότεροι δε μπορούν.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να είναι επιβλαβής» είπε η Jeffery στο Discovery News. «Εργάζομαι πολύ στην Αρκτική, όπου τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας είναι πάρα πολύ υψηλά, ειδικά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς υπάρχει αρκετό χιόνι και πάγος. Οι επιφάνειες αυτές αντανακλούν το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα τα ζώα να εκτίθενται σε αυτή και από πάνω, αλλά και από κάτω. Αν δε φοράς ειδικά γυαλιά, τα μάτια σου πονάνε μέσα στα πρώτα 15 λεπτά».

Έρευνες σε ταράνδους, ωστόσο, έχουν δείξει ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεσή τους σε υπεριώδες φως δεν τους ενοχλεί καθόλου.

Οι γάτες, οι τάρανδοι και κάποια άλλα ζώα που μπορούν και ανιχνεύουν τις ακτίνες UV μπορεί να διαθέτουν κάποιο προστατευτικό μηχανισμό. Επίσης, πιστεύεται ότι το υπεριώδες φως τείνει να δημιουργεί πιο θολές εικόνες.

«Οι άνθρωποι είναι καλοί σε ένα πράγμα: να βλέπουν λεπτομέρειες» πρόσθεσε ο Douglas και κατέληξε: «Ίσως γι’ αυτό διαθέτουν ένα φακό που ‘απομακρύνει’ το υπεριώδες φως. Αν δεν τον είχαν ο κόσμος ίσως να τους φαινόταν πιο θολός».



Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις και μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας των μαθητών


Στόχος η ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Έγγραφο με «Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και να εξασφαλιστεί η τήρηση των συστάσεων και μέτρων, ειδικότερα στην περίπτωση άθλησης των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει:

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας του πληθυσμού, και ειδικότερα των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται αυξημένες συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) στην ατμόσφαιρα και μετά την έκδοση της (ζ) σχετ. ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1.Ως Αιωρούμενα Σωματίδια (Α.Σ.10), ορίζονται τα σωματίδια που διέρχονται δια στομίου κατά μέγεθος διαλογής, όπως ορίζεται στη μέθοδο αναφοράς για τη δειγματοληψία και μέτρηση ΑΣ10 (ΕΝ12341), με αποτελεσματικότητα πενήντα τοις εκατό (50%) ως προς τη συγκράτηση των σωματιδίων αεροδυναμικής διαμέτρου δέκα μικρομέτρων (10μm).

2.Ως επίπεδα συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) ορίζονται οι μέσες εικοσιτετράωρες τιμές των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10), εκφρασμένες σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο περιβάλλοντα αέρα (μg/m3), με βάση τις οποίες κηρύσσονται τα διάφορα στάδια ενημέρωσης και προστασίας του πληθυσμού.

3.Ανάλογα με τα επίπεδα συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) και για συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 50 μg/m3 , όπως αυτά ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ενημερώνεται ο πληθυσμός μέσω συστάσεων με στόχο:

- τη μείωση της έκθεσής του σε υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης (αποφυγή παρουσίας σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένονται υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης)

- τη μείωση της προσλαμβανόμενης ημερήσιας δόσης (αποφυγή σωματικής άσκησης και έντονων δραστηριοτήτων)

- την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν συμπτωμάτων (χρήση κατάλληλων φαρμάκων, κλήση ιατρικής βοήθειας εάν καταστεί αναγκαίο).

Παράλληλα, όπου χρειάζεται λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στη δεύτερη στήλη του Πίνακα παρουσιάζονται οι συστάσεις προς τα άτομα αυξημένου κινδύνου και τον γενικό πληθυσμό ανάλογα με τα επίπεδα συγκέντρωσης Α.Σ, ενώ, στην τρίτη στήλη αναφέρονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.


24ωρες συγκεντρώσεις PM10(μg/m3)

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

51-75
Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη
σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Καμία σύσταση
76-100
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς και παιδιά
θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
  • Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα

Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα
μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει
τη σωματική του άσκηση- δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

101-150
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών

θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

  • Άτομα με άσθμα μπορεί να
χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό

>150
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα
  • καρδιοπαθείς
  • παιδιά καθώς και
  • τα άτομα άνω των 65 ετών
θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής
σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε
περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Άτομα με άσθμα μπορεί να
χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές
ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί
επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται
επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε
σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε
εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές
με αυξημένη κυκλοφορία..


24ωρες συγκεντρώσεις PM10(μg/m3)

Μέτρα για την προστασία του πληθυσμού
>150
Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και
σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκλήρωσαν το έργο τους στην Κεφαλονιά οι επιτροπές των ΚΕΠΑ


Σε τρεις μέρες κλήθηκαν προς εξέταση 251 άτομα.

Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή των έκτακτων υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) που πραγματοποιήθηκαν στις 18-20/02/2014 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Στο τριήμερο αυτό κλήθηκαν προς εξέταση 251 άτομα, εξετάστηκαν 218, εκ των οποίων τα 10 στην οικία τους, ενώ 33 δεν προσήλθαν.

Η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει, επίσης, ότι οι γιατροί του Ειδικού Σώματος που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή, εξέτασαν σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και τις βραδινές ώρες, όλα τα εκκρεμή περιστατικά Κεφαλονιάς και Ιθάκης που προσήλθαν, καθώς και αυτά που δήλωσαν αδυναμία προσέλευσης, τα οποία και εξετάστηκαν κατ’ οίκον.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του ΙΚΑ ευχαριστεί, «τους γιατρούς, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος».



Διαβάστε περισσότερα...