Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μπέζας: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και για το φαινόμενο του ιού της γρίπης, μίλησε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, τα τελευταία 30 χρόνια, από τη δημιουργία του ΕΣΥ», δήλωσε ο κ. Μπέζας, επισημαίνοντας: «Ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί ως ασφαλιστικός οργανισμός Υγείας, έχοντας το ίδιο όνομα, έχει γιατρούς αυτή τη στιγμή στη λειτουργία του. Δηλαδή, έχει γιατρούς στην κεντρική του υπηρεσία. Οι Επιτροπές (για την προέγκριση φαρμάκων, για την έγκριση θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, αδειών εγκυμοσύνης) θα λειτουργούν με γιατρούς που είναι ακόμη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Έχουν εκδοθεί σχεδόν όλες οι υπουργικές αποφάσεις, εκτός από την υπουργική απόφαση για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο θα καλύπτει και τη νοσηλεία του εξωτερικού. Θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες. Ακόμη, όμως και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα για νοσηλεία στο εξωτερικό, αυτό με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία και με εντολή του υπουργείου Υγείας και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ μπορούμε να το καλύψουμε άμεσα, δηλαδή μπορούμε να προεγκρίνουμε τη μετάβαση στο εξωτερικό».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου να δηλώσουν, αν ενδιαφέρονται να μπουν στο νέο σύστημα. «Ήδη μέχρι χθες το μεσημέρι έχει κάνει αίτηση να μεταφερθεί στο νέο σύστημα το 63% περίπου του διοικητικού προσωπικού, το 68% του υγειονομικού προσωπικού και το 14% των γιατρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον ιό της γρίπης, ο κ. Μπέζας δήλωσε: «Αυτό που είπαμε ως πολιτική ηγεσία είναι ότι δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό στον κόσμο. Υπάρχει μία έξαρση σε σχέση με το 2013. Αυτό παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο στη χώρα μας. Για τα άτομα τα οποία είναι σε κατηγορία υψηλού κινδύνου υπάρχουν επαρκή εμβόλια. Μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα. Προληπτικά μέτρα γενικότερα στον πληθυσμό έχει δώσει με πολλές ανακοινώσεις του το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Είναι κάτι το οποίο θα λήξει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες».

Σχετικά με τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει ήδη υπογράψει μία υπουργική απόφαση η οποία δίνει την εντολή στον ΕΟΦ να εξετάσει τα δεδομένα που ισχύουν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να διευρύνει - επεκτείνει τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Δείτε τα βίντεο από το Star:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.