Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο πρώτος σκύλος που έκανε ελεύθερη πτώση


Ο Whisper έγινε ο πρώτος σκύλος στην ιστορία που έκανε ελεύθερη πτώση και μάλιστα από την κορυφή του βουνού Eiger που βρίσκεται στις Άλπεις...

Ο skydiver, Ντιν Πότερ, έκανε base jumping από ύψος σχεδόν 4.000 μέτρων από το βουνό της Ελβετίας. Μάλιστα είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του κράνους του μία κάμερα ώστε να καταγράφει τις αντιδράσεις του σκύλου κατά τη διάρκεια του εξτρίμ σπορτ.

Δείτε το βίντεο
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκαρδιστικό! Όταν τα παιδιά κάθονται μπροστά σε υπολογιστή του '70


Όταν βγήκε ο πρώτος υπολογιστής, για πολλούς οι λειτουργίες του ξεπερνούσαν τη φαντασία.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αυτός ο υπολογιστής θεωρείται ένα άχρηστο εργαλείο για τους μπόμπιρες που κάθονται μπροστά του στα πλαίσια της σειράς "Kids React".

Κάποια από τα παιδιά με το που βλέπουν τον παλαιολιθικό υπολογιστή αναρωτιούνται "τι είναι αυτό;".

Στη συνέχεια οι απορίες πέφτουν "βροχή", όπως πού βάζει κανείς αυτό το τεράστιο πράγμα αν δεν έχει γραφείο, πού είναι το ποντίκι ή γιατί κανει τόσο θόρυβο... Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως ήταν το να τον θέσουν σε λειτουργία...

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νόμιζαν ότι θα ακούσουν κλασική μουσική. Έκαναν λάθος…


Οι συναυλίες κλασικής μουσικής σας φαίνονται βαρετές; Όχι αυτή. Οι τέσσερις κυρίες που παίρνουν μέρος μας εκπλήσσουν όχι μόνο με το μουσικό τους ταλέντο αλλά και με το χιούμορ και την πρωτοτυπία τους. Όχι μόνο δεν θα βαρεθείτε, αλλά θα θέλετε κι άλλο.

Το βίντεο των εξαιρετικών "Competitive Foursome" έχει προβληθεί 5.627.226 φορές!

Δείτε το βίντεο
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χτίζοντας με... οδοντογλυφίδες


Υπέροχες δημιουργίες.

Σχεδόν όλο ο κόσμος χρησιμοποιεί τις οδοντογλυφίδες για να καθαρίζει τα ενοχλητικά υπολείμματα του φαγητού από τα δόντια του. Όχι όμως κι ο Bob Morehead ο οποίος αφιέρωσε χρόνια και περισσότερες από 300.000 οδοντογλυφίδες για να δημιουργήσει τα γλυπτά του.

Τα κτήρια των φωτογραφιών είναι απλά μέρος του σχεδίου του το οποίο δεν είναι άλλο από την... ανέγερση ολόκληρης πόλης.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πλένετε σωστά το αυτοκίνητό σας


Εννιά μυστικά για… αρχάριους και μη.

Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που περιμένουν να… βρέξει για να ξεπλυθεί η βρωμιά από το αυτοκίνητό τους και θέλετε πάντα να το «έχετε στην τρίχα», ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά για το τέλειο πλύσιμο, όπως τα παρουσίασε η ιστοσελίδα popularmechanics.com.

1. Μην ακουμπάτε το αυτοκίνητο χωρίς κάποιου είδους «λιπαντικό» όπως: νερό, κερί ψεκασμού ή σαπούνι. Οι ουσίες αυτές θα αφαιρέσουν όλη τη βρωμιά (ή σκόνη) που έχει καθίσει στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να περάσετε την υπόλοιπη μέρα γυαλίζοντας τις γρατσουνιές.

2. Ακολουθήστε την εξής σειρά στο καθάρισμα: ρόδες, μπογιά, εσωτερικό και τέλος τα τζάμια. Διαφορετικά, θα χάσετε πολύ περισσότερο χρόνο πλένοντας ξανά και ξανά τα ίδια σημεία. Ξεκινώντας από τις ρόδες, θα αποφύγετε να πεταχτούν λάσπες στη μπογιά.

3. Η βρωμιά στις ρόδες πολλές φορές περιέχει σκόνη φρένων, που μπορεί να χαράξει τη μπογιά. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κουβά για τις βαμμένες περιοχές και άλλο για τις ρόδες.

4. Τρίψτε τις ρόδες με ειδικές βούρτσες, καθώς έχουν κατασκευαστεί για να φτάνουν σε όλα τα σημεία.

5. Να χρησιμοποιείτε πετσέτες με μικροΐνες και όχι σφουγγάρια, που είναι κατάλληλες για πλύσιμο και για στέγνωμα, χάρη στην ικανότητά τους να «ρουφούν» και να αποβάλλουν τη βρωμιά.

6. Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό, άνυδρο προϊόν πλυσίματος, εφαρμόζοντάς το με πετσέτα από μικροΐνες.

7. Για το κέρωμα, κάντε ένα ελαφρύ ψέκασμα σε υγρή επιφάνεια και στεγνώστε με μια πετσέτα. Αυτή θα εξαφανίσει κάθε ίχνος σκόνης που θα έχει μείνει από το πλύσιμο.

8. Ρίξτε αέρα σε στενά σημεία, όπως καθρέφτες, πίσω φώτα κ.τ.λ. προκειμένου να διώξετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, το οποίο θα εμφανιστεί όταν θέσετε σε κίνηση το αυτοκίνητο.

9. Τέλος, εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ικανότητες της ηλεκτρικής σας σκούπας, ρουφώντας κάθε ίχνος σκόνης από κάθε γωνιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.Διαβάστε περισσότερα...

Χαλαρώνει ο συναγερμός για τις πτήσεις στην Ισλανδία


Οι αρχές της Ισλανδίας μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για την πολιτική αεροπορία στο πορτοκαλί από το κόκκινο, λίγες ώρες αφότου το είχαν αυξήσει στο μεγαλύτερο επίπεδο λόγω της νέας έκρηξης στο ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα.

«Δεν εντοπίστηκε τέφρα. Ως εκ τούτου ο κωδικός χρώματος για την πολιτική αεροπορία στο Μπαρνταρμπούνγκα τέθηκε εκ νέου στο πορτοκαλί», ανέφερε η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Η ορατότητα έχει βελτιωθεί έπειτα από την έκρηξη στο Χόλουραουν, μια τοποθεσία όπου εκλύεται λάβα, βόρεια του παγετώνα Βάτναγιοκουλ. Η περιοχή αυτή ανήκει στο σύστημα του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο ακραίες οδικές διαδρομές


Φορέστε τη ζώνη σας... και φύγαμε.

Οι παρακάτω προορισμοί απευθύνονται σε ταξιδιώτες που ρισκάρουν, σε αυτούς που τους αρέσει η περιπέτεια, σε εκείνους που θέλουν κάθε λεπτό του ταξιδιού τους να εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης!

Οι πιο ακραίες οδικές διαδρομές, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι οι εξής:

Karakoram Highway, Πακιστάν και Κίνα


Τη διαδρομή αυτή ακολουθούσαν πριν από εκατοντάδες χρόνια οι έμποροι, καθώς αποτελούσε τμήμα του φημισμένου «Δρόμου του Μεταξιού».

Ο αυτοκινητόδρομος Karakoram, γνωστός ως KKH, βρίσκεται στο υψηλότερο υψόμετρο στον κόσμο (για διεθνή δρόμο). Τα 1.200 χιλιόμετρα της διαδρομής του διασχίζουν την οροσειρά Karakoram, μέσα από μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά σκηνικά που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Κατά την κατασκευή του σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 εργάτες.

Ένα ταξίδι εδώ δε θα σας κάνει μόνο να θαυμάσετε την ομορφιά της Φύσης, αλλά και το συνεχή αγώνα του ανθρώπου να «την κατακτήσει».

Πού: από το Abbottabad (κοντά στο Islamabad) του Πακιστάν μέχρι το Kashgar της Κίνας.

Πότε: την Άνοιξη (Μάιος-Ιούνιος) και στις αρχές του Φθινοπώρου (Σεπτέμβριος με Οκτώβριο). Κάποια τμήματα του δρόμου είναι κλειστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων, όπως επίσης και το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των μουσώνων, γιατί μπορεί να σημειωθούν κατολισθήσεις.

Πώς: οι δημόσιες συγκοινωνίες μεταξύ των κύριων πόλεων στην πορεία του KKH είναι φτηνές και συχνές. Πολλοί ταξιδιώτες αφιερώνουν δύο με τρεις εβδομάδες για να καλύψουν όλη τη διαδρομή. (Φροντίστε να έχετε πάρει βίζα και για τις δύο χώρες που θα επισκεφθείτε).

Η κατάσταση του οδοστρώματος είναι χειρότερη στην πλευρά του Πακιστάν και η λέξη «αυτοκινητόδρομος» χρησιμοποιείται «θεωρητικά». Έχουν προγραμματιστεί έργα ανακατασκευής του (η κινεζική πλευρά είναι ήδη έτοιμη), με τα τμήματα που ανήκουν στο Πακιστάν να χρηματοδοτούνται από την Κίνα.

Canning Stock Route, Αυστραλία

Η ιστορική διαδρομή Canning Stock Route μέσα από την άγρια φύση της αυστραλιανής ερήμο αποτελεί το όνειρο κάθε περιπετειώδους ταξιδιώτη.

Στα 1.820 χιλιόμετρα της διαδρομής κανείς έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους ιδιοκτήτες ερημικών εκτάσεων. Οι κοινότητες των Tjurabalan, Ngurrara, Martu και Birriliburu είναι ακόμη ζωντανές, δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής.

Πού: από το Wiluna στο Hall’s Creek της Δυτικής Αυστραλίας.

Πότε: τους κρύους μήνες (από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο).

Πώς: μπορεί κανείς να ξεκινήσει είτε από το τέλος είτε από την αρχή της διαδρομής! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 18 μέρες για να τη διασχίσει. Υπάρχουν πέντε κοινότητες, απ’ όπου μπορεί κανείς να εφοδιαστεί με καύσιμα και τρόφιμα στη διαδρομή. Κατά τ’ άλλα θα είστε εσείς και... η έρημος!

Καλό θα ήταν ο οδηγός να έχει προηγούμενη εμπειρία οδήγησης σε... έρημο, καθώς επίσης και μηχανικές γνώσεις σε περίπτωση που κάτι συμβεί με το αυτοκίνητο.

North Yungas Road, Bolivia

Δεν έχει πάρει άδικα το παρατσούκλι «Camino de la Muerte» (Ο δρόμος του θανάτου).

Η φημισμένη διαδρομή από τη Λα Παζ της Βολιβίας μέσα από τα τροπικά δάση της περιοχής Yungas δεν είναι για όσους έχουν... υψοφοβία!

Έχουν σημειωθεί πολλά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα (κάθε χρόνο σκοτώνονται κατά μέσο όσο 200 άνθρωποι στα μόλις 69 χιλιόμετρα της διαδρομής).

Πού: από τη La Paz στο Coroico.

Πότε: για λόγους ασφαλείας θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε την εποχή των βροχών (από μέσα Δεκέμβρη μέχρι αρχές Μαρτίου).

Πώς: η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για να γνωρίσετε το γεμάτο στροφές τοπίο είναι ο «Κύκλος του Θανάτου» (Death Road Cycle) (www.gravitybolivia.com). Ο δρόμος τελειώνει στο Coroico, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στο βολιβιανό αλτιπλάνο. Η περιοχή είναι διάσημη ως σημείο αφετηρίας για ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τον Αμαζόνιο.

Manali-Leh Highway, Ινδία

Η 490 χιλιομέτρων διαδρομή είναι μία από τις ωραιότερες της Ινδίας, καθώς περνά ανάμεσα από χιονισμένες βουνοκορφές, υψηλά υψόμετρα, ποτάμια και παγετώνες που λιώνουν.

Πού: ξεκινά από το Manali (Himachal Pradesh) και τελειώνει στο Leh (Ladakh).

Πότε: ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Πώς: εξαιτίας του χιονιού ο δρόμος είναι προσβάσιμος μόνο τέσσερις μήνες το χρόνο. Ο πιο φτηνός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς είναι με λεωφορείο (δημόσια και ιδιωτική συγκοινωνία). Για τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας φροντίστε να κλείσετε τη θέση σας έγκαιρα, μερικές ημέρες πριν την αναχώρηση. Το υψηλότερο σημείο της διαδρομής φτάνει τα 5.420 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και το ταξίδι διαρκεί δύο ημέρες, με μια στάση για ύπνο στην πόλη Keylong.

Υπάρχουν ακόμη και ταξί, που μπορείτε να νοικιάσετε με άλλους, μειώνοντας το χρόνο της διαδρομής στις 16-18 ώρες περίπου.

Trans-Sahara Highway, Αλγερία, Νίγηρας και Νιγηρία

Η απόλυτη περιπέτεια στην έρημο. Μια διαδρομή «μαμούθ» 4.500 χιλιομέτρων μέσα από τρεις χώρες.

Απευθύνεται μόνο σε... όσους αντέχουν τη ζέστη και τις κακουχίες.

Πού: από την Αλγερία και μέσω του Νίγηρα η διαδρομή καταλήγει στη Νιγηρία.

Πότε: τους κρύους μήνες (από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο)

Πώς: δεν είναι «αστείο» ταξίδι. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για το αυτοκίνητο, ενώ θα πρέπει να έχει φροντίσει κανείς για καύσιμα και εφόδια, πέρα από τη βίζα για κάθε χώρα. Όποιος το αποτολμήσει καλό είναι να πληροφορηθεί για τα πάντα εγκαίρως, όπως για παράδειγμα ότι βάσει νόμου στην Αλγερία οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πρέπει να «νοικιάσουν» έναν τοπικό συνοδό στα νότια της χώρας, καθώς επίσης και ότι τα σύνορα Αλγερίας Νίγηρα είναι συχνά κλειστά σε ξένους, λόγω της πολιτικο-κοινωνικής αστάθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελία www.sahara-overland.com.


Διαβάστε περισσότερα...

Κοιμάσαι με φως; Έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να παχύνεις


Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να κοιμούνται με αναμμένο φως στην κρεβατοκάμαρά τους ή μπαίνει πάρα πολύ φως απ' έξω (π.χ. από το δρόμο), έχουν αυξημένη πιθανότητα να βάλουν παραπάνω κιλά, σύμφωνα με μία νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που συσχετίζει το «φωτεινό» ύπνο με την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Έμιλι ΜακΦάντεν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τον καθηγητή Αντονι Σουέρντλοου του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας "American Journal of Epidemiology", μελέτησαν στοιχεία για 113.000 γυναίκες σχετικά με τις νυχτερινές συνήθειές τους.

Οι γυναίκες ταξινομήθηκαν σε ομάδες, ανάλογα με το πόσο φωτεινό ήταν το δωμάτιό τους την ώρα του ύπνου τους (αρκετά, για να διαβάσει κανείς, αρκετά για να διακρίνει κανείς μόνο το χέρι του, τελείως σκοτεινά, κλπ). Στη συνέχεια, συσχετίστηκαν οι απαντήσεις τους με διάφορους δείκτες παχυσαρκίας, όπως ο δείκτης σωματικής μάζας (αναλογία βάρους προς ύψος), η περιφέρεια της μέσης και η αναλογία μέσης-γοφών.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συσχέτιση έδειξε ότι όσο πιο φωτεινό ήταν το δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν μία γυναίκα τόσο πιο υπέρβαρη ή παχύσαρκη ήταν.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η η μελέτη τους αναδεικνύει μεν μία συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στο φως τα βράδια και στην τάση για πάχος, χωρίς, όμως, να μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώτος παράγων όντως αποτελεί την αιτία για το δεύτερο. Όπως είπε ο Σουέρντλου, «προς το παρόν, υπάρχουν ανεπαρκή στοιχεία ότι, αν κανείς σκοτεινιάσει το δωμάτιό του, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αδυνατίσει». Τόνισε, όμως ότι τα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα και χρειάζονται περαιτέρω μελέτη.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το νυχτερινό φως αποδιοργανώνει το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου, που έχει ρυθμιστεί, έτσι ώστε κανείς να είναι ενεργός τη μέρα και αδρανής τις νύχτες. Το τεχνητό φως (με το οποίο π.χ. εργάζονται οι άνθρωποι σε νυχτερινές βάρδιες) έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί ορμονικές, μεταβολικές και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν βλάπτει να προσπαθήσει κανείς να κάνει πιο σκοτεινή την κρεβατοκάμαρά του μήπως έτσι χάσει μερικά κιλά. Ας έχει υπόψη του ότι μερικά ξυπνητήρια βγάζουν αρκετό φως, όπως και ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής.Διαβάστε περισσότερα...

Ferrari με καρότσα γίνεται;


Το πρώτο αγροτικό με V12 καρδιά!
Τι κι αν η φίρμα από το Μαρανέλο συνεχίζει να ορκίζεται ότι δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ σεντάν και SUV;

Όσο υπάρχουν τύποι που βάζουν τα Φεραρικά τους να κάνουν τις βαριές δουλειές, η Ferrari συναντά επικινδύνως το αγροτικό.

Και σε ένα τέτοιο ευτυχές πάντρεμα, έχουμε πλέον μπροστά μας το πρώτο αγροτικό Ferrari, το Ferrari 412 Pickup Truck συγκεκριμένα!

Η υπέροχη μετατροπή έγινε από τη London Motor Group για λογαριασμό εκπομπής της βρετανικής τηλεόρασης («Ultimate Wheels») και βασίζεται στην άλλοτε θρυλική Ferrari 412 του 1989.Οι τρελοί επιστήμονες λοιπόν της London Motor Group, η οποία κατέχει το London Motor Museum αλλά και το London Supercar Workshop, πήρε ένα κλασικό Φεραρικό της δεκαετίας του ’80, αφαίρεσε πορτμπαγκάζ και πίσω θέσεις και τα αντικατέστησε με μια μοναδική ξύλινη -φυσικά!- καρότσα. Και βέβαια το εγχείρημα εκτελέστηκε στην εντέλεια…Η LMG δεν περιόρισε βέβαια τις μετατροπές μόνο στο επίπεδο της «αγροτικοποίησης» του κομψοτεχνήματος, αλλά πείραξε εξατμίσεις, αναρτήσεις και πολλά ακόμα, φιλοδωρώντας τη Ferrari ακόμα και με ηχοσύστημα από την Bang & Olufsen! Στον V12 των 4,9 λίτρων δεν έβαλαν πάντως καθόλου το χεράκι τους, αφήνοντάς τον φόρο τιμής στους μηχανικούς του Μαρανέλο.Και για την ιστορία του πράγματος, το να πάρεις μια κλασική Ferrari και να την πειράξεις σε τέτοιο βαθμό, τα θέλει τα κότσια του…
Διαβάστε περισσότερα...

"Τεμπέλικοι" τρόποι για... επίπεδη κοιλιά


Για πολλούς ανθρώπους αποτελεί τεράστιο πρόβλημα το πάχος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς. Και επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε την υπομονή, τη διάθεση ή το χρόνο για γυμναστήριο, ανακαλύψαμε... 8 «τεμπέλικους» τρόπους για να γίνει η κοιλιά-σανίδα.

1. Σταθείτε σε… όρθια στάση

Η όρθια στάση του σώματος κάνει το κορμί να φαίνεται ακόμη και 2,5 κιλά πιο αδύνατο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βέβαια αν θέλετε να φαίνεστε ακόμη πιο αδύνατοι ένας ιδανικός τρόπος είναι το γνωστό πλέον pilates, που βοηθάει σημαντικά στην καλύτερη στάση του σώματος.

2. Μόδα αδυνατίσματος

Το σωστό ρούχο μπορεί να «κρύψει» τα περιττά κιλά και να κάνει τη μέση σας να φαίνεται δαχτυλίδι. Αυτό βέβαια για να το καταφέρετε θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή του υφάσματος, άρα λίκρα και ελαστικά είναι απαγορευτικά. Επίσης φορέστε ένα μπλουζάκι, πουκάμισο ή φόρεμα, για τις κυρίες, το οποίο θα επικεντρώνει την προσοχή οπουδήποτε αλλού εκτός από την κοιλιά. Άλλος ένας έξυπνος τρόπος είναι να καλύψτε τη συγκεκριμένη περιοχή με μία μεγάλη σκουρόχρωμη ζώνη ενώ καλό θα ήταν να διαλέγετε μικρά σχέδια και κάθετες ρίγες σε ότι φοράτε.

3. Κοιμηθείτε μία ώρα νωρίτερα

Για αρχή θα γλιτώσετε τα βραδινά τσιμπολογήματα, που μετανιώνετε το αμέσως επόμενο πρωί. Η σωστή διατροφή, τις σωστές ώρες βοηθούν σημαντικά στο να διατηρήσετε μία επίπεδη, ή σχεδόν επίπεδη κοιλιά. Μία καναδική έρευνα έδειξε ότι ενήλικες οι οποίοι κοιμόνταν κάθε βράδυ 5 με 6 ώρες είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν 5 επιπλέον κιλά και ήταν περίπου 60% πιο παχύσαρκοι στην περιοχή της κοιλιάς από αυτούς που κοιμόνταν 7 με 8 ώρες.

4. Νερό αντί για αναψυκτικό

Όσο δροσιστικό και ευχάριστο στη γεύση είναι ένα αναψυκτικό, έστω και αυτά με ελάχιστες θερμίδες, αφήνουν τα «κατάλοιπά» τους στην περιοχή της κοιλιάς. Αντίθετα το «παραδοσιακό» νερό, εμφιαλωμένο ή όχι, ενυδατώνει και σας γλυτώνει από τα περιττά παχάκια. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό τη μέρα, για να διατηρείτε τον οργανισμό σας και την κοιλιά σας σε φόρμα.

5. Τέρμα οι υδατάνθρακες

Εάν αντικαταστήσετε τα γεύματα που περιέχουν υδατάνθρακες με δημητριακά ολικής άλεσης και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, θα δείτε σύντομα την κοιλιά σας να συρρικνώνεται. Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες το τήρησαν, κατάφεραν να μειώσουν το πάχος της κοιλιάς δύο φορές περισσότερο από αυτούς που δεν το έκαναν.

6. Ξηροί καρποί για αδύνατη κοιλιά

Η αργιρίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε αφθονία στο καρπούζι, μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, η προσθήκη της αργιρίνης στη διατροφή ενισχύει την οξείδωση του λίπους και της γλυκόζης ενώ παράλληλα αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία συντελεί στο κάψιμο θερμίδων. Επειδή όμως δεν είναι η εποχή του, το συγκεκριμένο αμινοξύ μπορείτε να το βρείτε στα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια.

7. Βάλτε ξίδι στη διατροφή σας

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την ιαπωνική Ένωση Επιστήμης και Διατροφής, έδειξε ότι οποιοδήποτε ξίδι, συμβάλλει στην καταπολέμηση του πάχους. Στην μελέτη που συμμετείχαν 175 υπέρβαροι Ιάπωνες άνδρες και γυναίκες, αποδείχτηκε ότι όσοι κατανάλωναν ένα ποτό που περιέχει είτε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως για 12 εβδομάδες είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και η περίμετρος της μέσης τους μειώθηκε αισθητά από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου. Το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξύδι, μπορεί να «μεταλλάξει» τα γονίδια που αποκλείουν τις πρωτεΐνες και διασπούν το λίπος.

8. Τρώτε αργά

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει και …παχαίνει. Είναι γεγονός ότι υπό καθεστώς πίεσης έχουμε την τάση όλοι να «καταβροχθίζουμε» ακόμη και τα πιο υγιεινά γεύματα. Εάν αντίθετα καταναλώνετε το γεύμα σας σε πιο αργούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, θα μειώνατε τα επίπεδα κορτιζόνης μαζί με την ποσότητα του φαγητού, κάτι που οδηγεί στην καλύτερη κατανομή του λίπους και όχι στην τελική συσσώρευσή του γύρω από την κοιλιά.
Διαβάστε περισσότερα...

Για όσους δένονται με τα παλιά αντικείμενα τους


Το ψυγείο το 'σκασε.

Δείτε το όμορφο βίντεο...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσθυμία: Μια ήπια αλλά επίμονη κατάθλιψη


Η δυσθυμία είναι μία μορφή κατάθλιψης, η οποία είναι ηπιότερη από τη μείζονα κατάθλιψη αλλά έχει χρόνιο χαρακτήρα. Τα συμπτώματα της συνήθως διαρκούν τουλάχιστον για δύο χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις πολύ περισσότερο. Παρόλο που τα συμπτώματα της δυσθυμίας δεν έχουν την ίδια ένταση με αυτά της κατάθλιψης, η διαταραχή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ατόμου δραστικά κι αυτό είναι επειδή έχει τόσο μεγάλη διάρκεια.

Εάν υποφέρεις από δυσθυμία, είναι πιθανόν να έχεις συμπτώματα όπως:
Απώλεια ενέργειας και συνεχή κούραση
Συναίσθημα θλίψης
Δυσκολία συγκέντρωσης και λήψης αποφάσεων
Εκνευρισμό ή έντονο θυμό
Απώλεια ευχαρίστησης στις καθημερινές δραστηριότητες σου
Χαμηλή αυτοεκτίμηση και έντονη αυτοκριτική
Απελπισία και απαισιοδοξία
Μειωμένη ή αυξημένη όρεξη για φαγητό
Προβλήματα με τον ύπνο

Για να διαγνωσθεί δυσθυμία, τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον για δύο χρόνια και να μην απουσιάζουν ποτέ περισσότερο από δύο μήνες.Συχνά στη δυσθυμία, υπάρχει συννοσηρότητα με άλλες διαταραχές όπως μείζονα κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κατάχρηση ουσιών και διαταραχές προσωπικότητας.

Λόγω του χρόνιου αλλά ήπιου χαρακτήρα της δυσθυμίας, οι δυσθυμικοί μπορεί να φαίνονται στους άλλους απλώς ως «μελαγχολικά άτομα». Επίσης ,επειδή η δυσθυμία εμφανίζεται νωρίς στη ζωή κάποιου και κρατάει χρόνια, συχνά ο ίδιος ο δυσθυμικός μπορεί να νομίζει ότι το συναίσθημα θλίψης που αισθάνεται είναι φυσιολογικό κι έτσι να μην κάνει απόπειρες να θεραπευτεί.

Τα άτομα με δυσθυμία, έχουν αυξημένο ρίσκο να αναπτύξουν μείζονα κατάθλιψη από τον υπόλοιπο πληθυσμό, κι αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο,τότε είναι που συνήθως που ζητούν θεραπεία. Η εμφάνιση ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου σ’ένα άτομο με δυσθυμία, ονομάζεται «διπλή κατάθλιψη».

Τα αίτια

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς ποιά είναι τα αίτια της δυσθυμίας. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι γενετικοί, βιοχημικοί, περιβαλλοντικοί και ψυχολογικοί παράγοντες θα μπορούσαν να συντελούν στην εμφάνιση της διαταραχής. Για παράδειγμα, άτομα με οικογενειακό ιστορικό κατάθλιψης, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από δυσθυμία ή άλλες μορφές κατάθλιψης. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί α) στην κληρονομικότητα β) στο ότι η κατάθλιψη είναι μια συμπεριφορά που το άτομο «έμαθε» μεγαλώνοντας στο συγκεριμένο οικογενειακό περιβάλλον γ) και στα δύο.

Πιστεύεται ότι βιοχημικοί παράγοντες όπως για παράδειγμα, χαμηλά επίπεδα του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη πιθανόν να συνδέονται με τη δυσθυμία και γενικά την κατάθλιψη. Όμως, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι ότι τα χαμηλό επίπεδο σεροτονίνης είναι το αρχικό αίτιο κι όχι απλό συνεπακόλουθο της κατάθλιψης. Επίσης, το γεγονός πως τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα (οι Εκλεκτικοί Αναστολείς της Επαναπρόσληψης της Σεροτονίνης), έχουν συχνά θετικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της διάθεσης δεν αποδεικνύει ότι οι διαταραχές της σεροτονίνης είναι το αίτιο της δυσθυμίας όπως και η έλλειψη ασπιρίνης δεν είναι το αίτιο των πονοκεφάλων.

Τέλος, παράγοντες όπως η κοινωνική απομόνωση, κάποιες χρόνιες ασθένειες , οικονομικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και δύσκολα γεγονότα στη ζωή μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση δυσθυμίας.

Για να αντιμετωπίσεις τη δυσθυμία
Αναζήτησε θεραπεία. Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη βελτίωση της διάθεσης σου. Η βασική αρχή αυτής της ψυχοθεραπείας είναι ότι η διάθεση ενός ατόμου σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο σκέψης του. Οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν τα συναισθήματα μας,τη συμπεριφορά μας, ακόμα και το σώμα μας. Μαθαίνοντας λοιπόν ν’αναγνωρίζουμε τις αρνητικές σκέψεις και πώς να τις αντικαθιστούμε με πιο ισορροπημένες εναλλακτικές, η διάθεση μας βελτιώνεται.
Προσπάθησε να μην απομονώνεσαι. Η απομόνωση πιθανόν να εντείνει την μελαγχολική σου διάθεση. Αντίθετα, η υποστήριξη από οικογένεια και φίλους έχει θεραπευτική διάσταση.
Πρόσεξε τη διατροφή και τον ύπνο σου. Η σωστή διατροφή επηρεάζει όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία. Πολύ σημαντικός είναι και ο ύπνος. Η έλλειψη ύπνου, θα κάνει τα συμπτώματα σου χειρότερα κι ίσως αισθανθείς ακόμα πιο έντονη θλίψη και εκνευρισμό.
Διαχειρίσου τον χρόνο σου. Προσπάθησε να οργανώσεις τη μέρα σου με δραστηριότητες. Εάν σε βοηθάει, κάνε μια λίστα με τα πράγματα που έχεις ή θέλεις να κάνεις σε καθημερινή βάση.
Ενσωμάτωσε στη ζωή σου σωματική άσκηση. Η άσκηση όχι μόνο ενισχύει το φυσικό τονωτικό του οργανισμού μας, τις ενδορφίνες, αλλά προκαλεί και την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων καθώς και των μεταξύ τους συνδέσεων όπως τα αντικαταθλιπτικά.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετρήστε με το χέρι σας το φαγητό σας και χάστε βάρος!


Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να υπολογίζετε με ακρίβεια τις ποσότητες του φαγητού που πρέπει να καταναλώνετε εάν θέλετε να χάσετε βάρος, συνιστούν αμερικανοί ειδικοί.Η παλάμη, η γροθιά και τα δάκτυλά σας δείχνουν ακριβώς τις ποσότητες από ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να υπερβαίνει όποιος θέλει να χάσει τα περιττά του κιλά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους. Οι ειδικοί λένε ότι οι μεγάλες μερίδες είναι ένας από τους κύριους λόγους της παχυσαρκίας - γι’ αυτό καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να βρεθεί τρόπος απλού και εύκολου υπολογισμού τους. Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να φάτε κρέας, πρέπει να περιορισθείτε σε μία ποσότητα όση η παλάμη σας, ενώ οι υδατάνθρακες (λ.χ. ρύζι, μακαρόνια, πουρές, πατάτες) δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ποσότητα που αντιστοιχεί στην σφιγμένη γροθιά σας. Η σφιγμένη γροθιά αντιστοιχεί επίσης σε διπλή μερίδα παγωτό - συνεπώς για να φάτε μια υγιεινή ποσότητα, πρέπει να καταναλώσετε τη μισή. Όσον αφορά την ποσότητα του τυριού, θεωρείται υγιεινή ένα κομμάτι όσο ο δείκτης και ο αντίχειράς σας μαζί, ενώ μία φέτα ψωμί δεν πρέπει να αλείφεται με ποσότητα βουτύρου μεγαλύτερη απ’ ό,τι η τελευταία φάλαγγα (αυτή που έχει το δακτυλικό αποτύπωμα) του δείκτη σας.

Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) από την πλευρά της μετράει με άλλο τρόπο τις φυσιολογικές μερίδες. Έτσι, μία κανονική τηγανίτα έχει μέγεθος όσο ένα CD, μία μερίδα μαγιονέζα το μέγεθος δύο νομισμάτων των 2 ευρώ καιμία μερίδα κρέας το μέγεθος μίας τράπουλας. Αντίστοιχα, μία μερίδα ψάρι έχει το μέγεθος ενός μπλοκ επιταγών, μία μέτρια πατάτα το μέγεθος του «ποντικιού» του ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία μερίδα ζυμαρικών το μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Μία μερίδα τυρί, τέλος, έχει μέγεθος όσο και τέσσερα ζάρια.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξαναχτίζεται η θρυλική Γέφυρα του ποταμού Κβάι


Την κινηματογραφική γέφυρα από την κλασική ταινία του 1957 θ' «αναβιώσουν» οι αρχές της Σρι Λάνκα.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο έχουν βάλει μπρος οι αρχές στη Σρι Λάνκα, που σκοπεύουν να ξαναχτίσουν την κινηματογραφική γέφυρα που καταστράφηκε σε μια σκηνή από την κλασική ταινία του 1957, η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι.

Στην ταινία, Βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου αναγκάζονται από τους Ιάπωνες να χτίσουν μια γέφυρα για τον σιδηρόδρομο Ταϊλάνδης-Βιρμανίας. Ωστόσο, το κινηματογραφικό σκηνικό είχε στηθεί σε ένα ποτάμι της Σρι Λάνκα, όπου γυρίστηκε και η επίμαχη σκηνή καταστροφής της γέφυρας (φωτ).
Ξαναχτίζεται η θρυλική Γέφυρα του ποταμού Κβάι

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές ελπίζουν να χτίσουν τη γέφυρα του ποταμού Kelani- και όχι Κβάι - μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να κατευνάσουν τους ντόπιους με την προσέλκυση νέων τουριστών. Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι αντιδρούν στην προγραμματισμένη κατασκευή φράγματος , καθώς η περιοχή έχει γίνει ήδη τουριστικός προορισμός για ράφτινγκ και καγιάκ, λόγω των λευκών, ορμητικών νερών.

Η πραγματική γέφυρα του Ποταμού Κβάϊ βρίσκεται στον ποταμό Μαε Κλονγκ ή Κβάϊ Γιάϊ στην πόλη Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης, 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

H Πραγματική Ιστορία της Γέφυρας

Πριν και κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν η Βιρμανία ήταν υπό Ιαπωνική κατοχή, οι Ιάπωνες θέλησαν να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής για να δημιουργήσουν μια νέα οδό ανεφοδιασμού των ιαπωνικών στρατευμάτων στη Βιρμανία, θέλοντας να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για εισβολή στην Ινδία. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε τη Μπανγκόκ με τη Ρανγκούν στη Βιρμανία θα χρειάζονταν να δουλέψουν περισσότεροι από 200.000 εργάτες για τουλάχιστον 6 χρόνια.

Η κατασκευή της γραμμής ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε από τους Ιάπωνες για τον ανεφοδιασμό του μετώπου της Βιρμανίας για περίπου 2 χρόνια, μέχρι και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τον Αύγουστο του 1945.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Η κύρια εργατική δύναμη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Γραμμής του Θανάτου» ήταν οι αιχμάλωτοι πολέμου από το μέτωπο της ΝΑ Ασίας, αλλά και Ασιάτες εργάτες από διάφορες χώρες. Σύμφωνα με το «Ερευνητικό Κέντρο Σιδηροδρομικής Γραμμής Ταϊλάνδης-Βιρμανίας», οι καταγεγραμμένοι αιχμάλωτοι πολέμου που εργάστηκαν για την κατασκευή της γραμμής ήταν 30.131 Βρετανοί, 17.990 Ολλανδοί, 13.004 Αυστραλοί και 686 Αμερικάνοι. Για τους Ασιάτες που χρησιμοποιήθηκαν είτε ως εργάτες, είτε ως σκλάβοι, μπορούν να γίνουν μόνο εκτιμήσεις. Υπολογίζεται ότι συνολικά εργάστηκαν περίπου 90.000 Βιρμανοί, 75.000 Μαλαισιανοί, 7.500 Ινδονήσιοι και 5.200 Σιγκαπουριανοί.

Συνολικά περίπου 13.000 αιχμάλωτοι πολέμου πέθαναν κατά την διάρκεια των εργασιών. Αιτία του θανάτου τους ήταν τα βασανιστήρια, ο υποσιτισμός και οι εκτελέσεις. Από τους αμάχους που δούλευαν στην γραμμή, πέθαναν περίπου 100.000.Διαβάστε περισσότερα...

Αλκοολισμός: Πώς διαπιστώνεις ότι υπάρχει πρόβλημα;


Το αλκοόλ και η κατανάλωση του είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας :το να βγούμε έξω με φίλους για ένα ποτό, να πιούμε ένα κρασάκι με το φαγητό ή να γιορτάσουμε ένα σημαντικό γεγονός με το άνοιγμα μιας σαμπάνιας. Το αλκοόλ είναι πολλές φορές συνδεδεμένο με ευχάριστες στιγμές, στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και είναι διαθέσιμο σχεδόν παντού,από το σουπερμάρκετ και την κάβα μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς μας. Λόγω του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία μας επιτρέπει, αποδέχεται και πολλές φορές ενθαρρύνει τη χρήση αλκοόλ, είναι συχνά δύσκολο να διαπιστώσει κανείς εάν όντως έχει περάσει στην αντίπερα όχθη και έχει αρχίσει να καταναλώνει αλκόολ με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Πόσο αλκοόλ είναι ασφαλές να καταναλώνουμε;

Η κατανάλωση αλκοόλ μετριέται σε μονάδες, όπου 1 μονάδα αντιστοιχεί σε 8-10mg καθαρού αλκοόλ. Μια μονάδα αλκοόλ εμπεριέχεται σε ένα μικρό ποτήρι μπύρα ή ένα μικρό ποτήρι ουίσκι ή ένα ποτηράκι κρασί. Η συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης είναι 14 μονάδες την εβδομάδα για τις γυναίκες και 21 μονάδες για τους άντρες. Αυτά τα όρια θεωρούνται ασφαλή από τους ειδικούς, ενώ κατανάλωση μεγαλύτερη από την αναφερόμενη, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν καταναλώνω το αλκοόλ καταχρηστικά;

• Εάν καταναλώνεις περισσότερο αλκοόλ απ’ότι θα ήθελες και νιώθεις ότι σου είναι δύσκολο να ελέγξεις την ποσότητα

• Εάν μετά την κατανάλωση αλκοόλ νιώθεις τύψεις και ντροπή

• Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να λέει ψέματα σε σχέση με πόση ποσότητα κατανάλωσες ή εάν ήπιες

Εάν έχεις «κενά μνήμης» για τα πράγματα που έκανες όσο έπινες

• Εάν χρειάζεσαι το ποτό για να χαλαρώσεις ή να αλλάξεις τον τρόπο που νιώθεις

• Εάν χρησιμοποιείς αλκοόλ σε καταστάσεις που είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια σου(για παράδειγμα στο αυτοκίνητο όταν οδηγείς)

• Εάν αρχίζεις να παραμελείς κάποιες από τις υποχρεώσεις σου(π.χ εργασία, οικογένεια)

• Εάν συνεχίζεις να πίνεις ακόμα κι αν έχεις διαπιστώσει ότι το αλκοόλ έχει προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις σου

Τότε σίγουρα η χρήση αλκοόλ που κάνεις έχει ξεφύγει από τα ασφαλή όρια και έχει γίνει κατάχρηση.

Η λεπτή γραμμή που χωρίζει την κατάχρηση αλκοόλ από την εξάρτηση στο αλκοόλ(τον αλκοολισμό) είναι η σωματική εξάρτηση. Εάν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι να πιείς πολύ περισσότερο από τους άλλους προκειμένου να νιώσεις την επίδραση του αλκοόλ και εάν νιώθεις ότι πρέπει να πιείς για να μη νιώσεις «άρρωστος» (για να μην έχεις δηλαδή συμπτώματα στέρησης όπως ζαλάδα, τάση προς έμετο, τρέμουλο, εφίδρωση κ.α), τότε είσαι πιθανώς εξαρτημένος από το αλκοόλ.

Πώς αντιμετωπίζεται; Πώς μπορώ να σταματήσω να πίνω;

• Κάθε μεγάλη απόφαση και αλλαγή ξεκινά με μία δέσμευση. Δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και ύστερα αρχίζουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για αυτή την αλλαγή. Γι’αυτό, δεσμεύσου ότι θα σταματήσεις να πίνεις. Δώσε αυτή την υπόσχεση στον εαυτό σου. Στα αρχικά στάδια της απόφασης σου, μπορεί να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στην επιθυμία σου να κόψεις το ποτό και στα ωφέλη που το αλκοόλ μπορεί να σου προσέφερε. Εάν το αλκοόλ ήταν μια «απόδραση» από τα καθημερινά προβλήματα για σένα, μπορεί να θές να το κόψεις αλλά ταυτόχρονα να μην ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα αυτά. Μπορεί το άγχος σου να μεγαλώνει όταν σκέφτεσαι ότι δεν θα έχεις πια το αλκοόλ να σε βοηθάει. Η διεργασία αυτή δεν είναι πάντα κάτι που συμβαίνει συνειδητά, γι’αυτό προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι νομίζεις ότι θα χάσεις και τι θα κερδίσεις σταματώντας το αλκοόλ. Παρομοίως σκέψου τι θα χάσεις και τι θα κερδίσεις, συνεχίζοντας το αλκοόλ.

• Θέσε στόχους. Πώς θα ήθελες να σταματήσεις να πίνεις; Μειώνοντας την ποσότητα σιγά-σιγά; Η μήπως προτιμάς να σταματήσεις αμέσως; Η επιλογή αυτή πολλές φορές εξαρτάται από τη σοβαρότητα της χρήσης που κάνεις. Σε σοβαρές περιπτώσεις εξάρτησης, συνίσταται να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου γιατρού ή κλινικής που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια σου με φαρμακευτική αγωγή. Το σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ στην περίπτωση σοβαρής εξάρτησης μπορεί να κρύβει κινδύνους που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα όταν παρακολουθείσαι από κάποιον ειδικό.

• Εάν νομίζεις ότι μπορείς να το κόψεις μειώνοντας, οργάνωσε ένα σχέδιο που θα ακολουθήσεις. Πώς θα μειώσεις;Θα πίνεις λιγότερα ποτά την ημέρα; Θα έχεις μέρες χωρίς αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας; Διάλεξε τον τρόπο εκείνο που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα για σένα.

• Πρακτικά, άδειασε το σπίτι, το αυτοκίνητο σου και τον εργασιακό σου χώρο από κάθε ίχνος αλκοόλ.Μην μπείς στον πειρασμό να αφήσεις κάπου ένα «μπουκαλάκι για ώρα ανάγκης». Ανακοίνωσε στον περίγυρο σου ότι κάνεις προσπάθεια να κόψεις το αλκοόλ και ζήτησε την υποστήριξη τους.

• Όταν νιώθεις την παρόρμηση να πιείς, προσπάθησε να αποσπάσεις την προσοχή σου κάνοντας κάτι άλλο, όπως το να πάς μια βόλτα ή να κάνεις δουλειές του σπιτιού. Θύμησε στον εαυτό σου τους λόγους για τους οποίους θέλεις να το κόψεις κι αν συνεχίζεις να νιώθεις την παρόρμηση να πιείς δοκίμασε να μιλήσεις σε κάποιον που ξέρει την κατάσταση και τον οποίο εμπιστεύεσαι.

• Βρές την κατάλληλη θεραπεία για σένα.Είναι σημαντικό να έχεις στήριξη στην προσπάθεια σου. Θα μπορούσες να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου, ψυχιάτρου ή να απευθυνθείς σε κάποια ομάδα ΑΑ (Ανώνυμοι Αλκοολικοί).


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεύτερος με καλύτερη φετινή επίδοση ο Φιλιππίδης


Τη δεύτερη θέση στα άλμα επί κοντώ, με την καλύτερη φετινή επίδοσή του κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης, στο διεθνές μίτινγκ της ΙΑΑΦ που έγινε σήμερα στο Βερολίνο.Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5.70. Ο Φιλιππίδης δεν τα κατάφερε στα 5.80 όπως και ο Πολωνός Σομπέρα που πέτυχε ατομικό ρεκόρ ενώ ο συμπατριώτης του Πάβελ Βοζερκόσφκι πέρασε με την πρώτη βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο στα 5.92 αλλά απέτυχε.

Ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασε με την πρώτη τα 5.40, 5.50, 5.60, με την δεύτερη προσπάθεια τα 5.70.

Την Παρασκευή ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στον τελικό του επί κοντώ στο Diamond League των Βρυξελλών.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα


Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο τέκνα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ 2014 το οποίο αφορά 300.000 οικογένειες ενώ όσοι έχουν ένα παιδί η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινάει την 1 Οκτωβρίου 2014 με λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στις 31 Ιανουαρίου 2015 εκείνοι με τρία παιδιά και πάνω έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Ιουλίου 2014 και υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Να τονιστεί ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών ενώ η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ ενώ θα είναι και μειωμένο κατά 50%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσαν το μωρό τους και σκηνοθέτησαν την απαγωγή του


Ένα μωρό που είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Τετάρτη κοντά στο Γκερέ της κεντρικής Γαλλίας βρέθηκε νεκρό σήμερα και οι γονείς του «ομολόγησαν» ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ο Λοάν εντοπίστηκε νεκρός σε μία λίμνη. Οι γονείς ομολόγησαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter.

O πατέρας και η μητέρα, ηλικίας 31 και 24 ετών αντίστοιχα, είχαν καταγγείλει ότι το παιδί τους ηλικίας 4 μηνών είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ωστόσο τέθηκαν υπό κράτηση χθες εξαιτίας «ασυνεπειών και κατάθεσης μη αληθοφανών γεγονότων», εξήγησε ο εισαγγελέας του Γκερέ, Σεμπαστιέν Φάρζ.

«Έχω λόγους να πιστεύω ότι οι γονείς συμμετείχαν στα γεγονότα» είχε δηλώσει ο εισαγγελέας, διευκρινίζοντας ότι το μωρό ίσως να «υπέστη σωματική βία».

Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι γονείς τελικά ομολόγησαν, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία «τιμωρία με κακή κατάληξη, με απρόσμενες και ανεπιθύμητες συνέπειες» είπε στο γαλλικό πρακτορείο μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα.Το ζευγάρι οδήγησε σήμερα τους ερευνητές στο σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει τη σορό του μικρού Λοάν, 30 χιλιόμετρα από το σπίτι τους, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 27 Αυγούστου οι γονείς είχαν καταγγείλει στην αστυνομία την εξαφάνιση του παιδιού τους από ένα χώρο αναψυχής 12 χιλιόμετρα από το σπίτι τους.

Είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς ότι το παιδί τους, που βρισκόταν σε ένα πορτ μπεμπέ το οποίο είχαν αφήσει δίπλα στο αυτοκίνητό τους απήχθη από έναν άγνωστο, ενώ εκείνοι έπαιζαν ένα παιχνίδι με μεταλλικές μπάλες (πετάνκ).

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για ένα «βίαιο οικογενειακό κλίμα».

Ο πατέρας της οικογένειας είχε καταδικαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο για «βίαιη» συμπεριφορά και πολλοί συγγενείς είχαν καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Βιομηχανία πτυχίων «μαϊμού» σε Ελλάδα και Κύπρο


Πριν από αρκετά χρόνια ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κρατικό νοσοκομείο κοντά στο Χίλτον. Μετά από ώρα ένας καθηγητής πήγε στο διοικητή του νοσοκομείου και του είπε ότι πήγε και έδινε ιατρικές οδηγίες στον επώνυμο «ασθενή», ο γιατρός με το «μαϊμού» πτυχίο. Ηταν πασίγνωστος προστατευόμενος του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Σημίτη (αυτή η φήμη τουλάχιστον τον ακολουθούσε στο νοσοκομείο), ο οποίος ΔΕΝ είχε άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος!

Μετά λίγο καιρό από το σούσουρο αποκαλύφθηκε και είπαν ότι οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Ουδείς ασχολήθηκε με τη συνέχεια... Διότι η εν λόγω «μαϊμού» είχε πτυχίο, το οποίο φαινόταν ότι πήρε σε χρόνο-ρεκόρ και σε λιγότερα από τα χρόνια αναγκαστικής φοίτησης κατά 6 μήνες...

Είχαν κάνει λάθος τις ημερομηνίες από το άγχος να τον βάλουν στο κρατικό νοσοκομείο με τη «γνωριμία».

Είπαν τότε ότι θα γίνεται στο εξής εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα πτυχία γιατί το κακό είχε παραγίνει με τα αγορασμένα με διάφορους τρόπους πτυχία. Άλλα με μετεγγραφές από δήθεν πανεπιστήμια εξωτερικού, άλλα μέσω νεολαιών, άλλα γιατί συγγενής είχε το «μέσον» ως καθηγητής, ως πολιτικός κ.λπ. Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος πουθενά. Έτσι δεν ήταν έκπληξη η αποκάλυψη προ μηνός ότι μια κυρία ετών 50 ασκούσε επί... 20 χρόνια τη δικηγορία με κανονική πινακίδα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας αν και δεν είχε πάρει ποτέ πτυχίο Νομικής.

Σκαλίζοντας αυτή την υπόθεση φτάσαμε στον περίφημο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης), τον κρατικό οργανισμό αναγνώρισης τίτλων σπουδών από το εξωτερικό, το παλιό διαβόητο για τα σκάνδαλα ΔΙΚΑΤΣΑ.

Φτάσαμε με το ερώτημα:

Μπορεί να αναγνωρίζονται προγράμματα σπουδών και πτυχία ιδιωτικών πανεπιστημίων της Λευκωσίας Κύπρου ως ισότιμα και αντίστοιχα των ελληνικών κρατικών πανεπιστημίων όταν αυτά τα προγράμματα δεν έχουν εγκριθεί ουσιαστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς της Κύπρου;

Και αν σπεύσατε να υποθέσετε ότι μπορεί να μπήκαν λάθρα στον ΔΟΑΤΑΠ 2-3 τέτοιες περιπτώσεις κάποιου που προφανώς είχε το ειδικό «σούπερ» μέσον, βιαστήκατε...

Οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες, κάπου μεταξύ 400-500 και όχι από τον καιρό του Νώε...

Στην έρευνά μας φτάσαμε στον υπουργό Παιδείας της Κύπρου, Κώστα Καδή, ο οποίος θεώρησε το θέμα τόσο σοβαρό, ώστε διέκοψε τη συμμετοχή του σε Συμβούλιο και απαντώντας επιβεβαίωσε ουσιαστικότατα το σκάνδαλο.

Λίγο αργότερα την ίδια επιβεβαίωση είχαμε και από τον πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ, κ. Κατρανίδη.

Και οι δύο, όμως, απέδωσαν τα σκάνδαλα σε παρελθόντα χρόνο, αλλά υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά στον χρονικό συντονισμό για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν ότι υπάρχει σοβαρό θέμα τουλάχιστον στην αρχή του 2014 και όπως μας είπε στην επικοινωνία μας τόσο ο πρόεδρος κ. Κατρανίδης όσο και η αρμόδια του τομέα κ. Αλαχούζου, από τότε και σταμάτησαν να αναγνωρίζουν αυτούς τους τίτλους σπουδών και βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεννόηση με τις κυπριακές αρχές.

Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου κ. Καδής μάς είπε ότι από τον περασμένο Αύγουστο έβαλαν ασφαλιστικές δικλίδες στη βιομηχανία παραγωγής τέτοιων τίτλων σπουδών.

Το κόλπο όλο (από ένα μέχρι στιγμής και όχι από όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία παράγουν και σπουδαίο έργο) στηρίχθηκε, όπως μας είπε ο κ. Καδής, στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της αναγνώρισης και της αξιολόγησης των τίτλων σπουδών.

Όπως μας εξήγησε, τα πανεπιστήμια που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας έχουν και την αναγνώριση των τίτλων. Όμως επειδή τα προγράμματα σπουδών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της νόμιμης λειτουργίας, αυτά τα προγράμματα που προέρχονται κατ' αρχήν από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο πρέπει να λάβουν και έγκριση αξιολόγησης.

«Τον τελευταίο μήνα ζητήσαμε από όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προϋποθέσεις και χρονικούς προγραμματισμούς για να αξιολογούνται όλα τα νέα προγράμματα», μας είπε ο κ. Καδής και αναγνώρισε σαφώς ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ελληνικού ΔΟΑΤΑΠ μάς είπε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο έβαλε στοπ στην αναγνώριση για δύο κυρίως λόγους:

1. Από παρεμβάσεις πανεπιστημίων.

2. Από παρεμβάσεις πολιτών.

«Για όσα έχουν συμβεί πριν από τον περασμένο Φεβρουάριο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», μας είπε ο κ. Κατρανίδης.

Όμως το «γιατί και αν θα έπρεπε να γίνει έρευνα» είναι πολύ σοβαρό θέμα, αφού τουλάχιστον κάποιοι εκατοντάδες κυκλοφορούν ήδη με αναγνώριση σπουδών που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει. Κάτι σαν τις προαναφερόμενες συγκεκριμένες περιπτώσεις που εξελίχθηκαν σε σκάνδαλα είναι και αυτές.

Ζητούνται απαντήσεις

Ποια λογική και ποια ερμηνεία δικαίου μπορεί να δικαιολογήσει την άσκηση, στην Ελλάδα, επαγγέλματος από εκατοντάδες επιστήμονες που δεν έχουν τίτλο σπουδών ουσιαστικά αναγνωρισμένο στη χώρα στην οποία υποτίθεται ότι σπούδασαν;

Ποια λογική και ποια Δικαιοσύνη δέχεται την ανάδειξη αυτών των επιστημόνων και των επαγγελματιών ως ανταγωνιστών άλλων που ξόδεψαν χρόνο και χρήμα αλλά και την υγεία τους για να σπουδάσουν πραγματικά;

Ποια λογική και ποια ερμηνεία δικαίου δέχεται αυτή την ακραία επιείκεια, την ώρα που με νόμους τερματίζουν τις σπουδές άλλων που μπήκαν με κανονικές εξετάσεις ξοδεύοντας χρήμα και αίμα;

Τα ερωτήματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Κατά τις πληροφορίες, που θα μπορούσαμε να αποδείξουμε μόνο με παράνομα οπτικοακουστικά μέσα, για πλείστους όσους από αυτούς τους εκατοντάδες έχουν ενδιαφερθεί πολύ μεγάλα πολιτικά τζάκια στην Ελλάδα.

Μια απλή ανάγνωση του καταλόγου αυτών που πήραν αυτές τις αναγνωρίσεις δίνει απάντηση στο πώς άνοιξε αυτή η βιομηχανία και ποιους εξυπηρέτησε. Μόνο που δύσκολα θα γίνει έρευνα.

Όπως δεν έγινε και εκείνη με το γιατρό επί Χριστόδουλου και η οποία θα οδηγούσε σε ενδιαφερόμενο από το τότε προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

WhatsApp: Ξεπέρασε τα 600 εκατ. ενεργούς χρήστες


Τέσσερις μήνες πέρασαν από την πρώτη αναφορά της Facebook για το πλήθος χρηστών της υπηρεσίας WhatsApp μετά την εξαγορά της (έναντι ποσού ρεκόρ $16 δισ.) και σήμερα ο ιδρυτής Han Koum ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πλέον οι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 100 εκατ.!

Τον Απρίλιο ο αριθμός ήταν στα 500 εκατ. και τώρα έφτασε 600 εκατ., ενώ όπως σημειώνει η ιστοσελίδα TheNextWeb σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες που μετρούν όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες, η WhatsApp καταμετρά μόνο τους μηνιαία ενεργούς.

Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το Viber διαθέτει 100 εκατ. χρήστες.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί η Facebook αυτήν την τεράστια βάση χρηστών, με δεδομένο ότι κάπως πρέπει να κάνει απόσβαση την επένδυση της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο αρχιτέκτονας είναι ζωόφιλος


Κτίσματα με φαντασία.

Δείτε τις φωτογραφίες...Διαβάστε περισσότερα...