Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τα 10 λεπτά τρέξιμο ισοδυναμούν με 3 χρόνια ζωής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη μακροζωία. Πείτε ναι στα λαχανικά, στα φρούτα, τα Ω3 λιπαρά, το άπαχο κρέας και προσθέστε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας. Εκτός από την σιλουέτα σας, προσέχει και την υγεία σας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the American College of Cardiology.

Οι ερευνητές, λοιπόν, μελέτησαν την πορεία της υγείας εκατοντάδων ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου και διαπίστωσαν πως το γρήγορο τρέξιμο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα κατέληξαν ότι οι άνθρωποι που τρέχουν για τουλάχιστον 5 λεπτά την ημέρα ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν προτιμούν αυτή τη μορφή άσκησης.

Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να κάνετε μαραθώνιο, μιας και οι μελετητές ανακάλυψαν πως είτε τρέχετε 10 λεπτά είτε 100 την ημέρα, τα οφέλη για την υγεία σας είναι τα ίδια. Μάλιστα σύμφωνα με τον Timothy Church, καθηγητή του Pennington Institute, το καθημερινό τρέξιμο μας χαρίζει 3 χρόνια ζωής.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.