Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης διαγράφονται για τον ιαματικό τουρισμό


Στο περίπτερο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος βρέθηκε ο Δημήτρης Μάρδας.

Σε ατμομηχανή ανάπτυξης του τουρισμού υγείας στη χώρα και κύριος αρωγός στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής σαιζόν δύναται να εξελιχθεί ο ιαματικός τουρισμός.

Την ανάδειξη της δυναμικής του θερμαλισμού στον τουρισμό αλλά και τις ευεργετικές επιδράσεις της υδροθεραπείας στους πολίτες ανέδειξε η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος να προβάλλει τις Ιαματικές Πηγές σε ειδικό περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος στις 22 Μαρτίου. Η εκδήλωση του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας επισκεπτόμενος το περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, σημείωσε ότι με τις ιαματικές πηγές δύναται να εξευρεθούν σημαντικά έσοδα για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες. Η εκμετάλλευσή τους οφείλει να δημιουργήσει υποδομές με στόχο την προσέλκυση κοινού κάθε εισοδήματος.

Επισημαίνεται ότι σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 82 επιχειρήσεις που προσφέρουν υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις: 38 από αυτές ανήκουν στους αντίστοιχους δήμους, 37 σε ιδιώτες και 7 στο κράτος (ΕΤΑΔ). Στο σύνολο αυτών των επιχειρήσεων, πωλήθηκαν 900.000 εισιτήρια το 2014 (το 70% σε δημοτικές επιχειρήσεις). Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός αν συγκριθεί με τα 2.500.000 εισιτήρια που πωλήθηκαν το 2010, πριν, δηλαδή, η οικονομική κρίση χτυπήσει την χώρα μας. Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνεται το 33,85% του συνόλου, ενώ αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη 80 Ιαματικές πηγές κατέθεσαν φάκελο αναγνώρισης του φυσικού τους πόρου ως ιαματικού Από αυτές οι 14 πήραν ΦΕΚ (3 δημοτικές, 11 ιδιωτικές), 24 έλαβαν θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του υπουργείου Τουρισμού και αναμένουν το ΦΕΚ και 34 περιμένουν να εξεταστεί ο φάκελος τους από την ΕΠΙΦΠ. Επίσης 8 Ιαματικές Πηγές θα καταθέσουν φάκελο μόλις δοθεί η σχετική παράταση προθεσμίας υποβολής των φακέλων, από το υπουργείο Τουρισμού.

Βραχίονας ανέλιξης του θεσμού του θερμαλισμού στην Ελλάδα είναι ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να προστατεύσει και να αναπτύξει τους ιαματικούς και μεταλλικούς φυσικούς πόρους της χώρας μας. Σήμερα, αριθμεί 55 δήμους – μέλη σε όλη την Ελλάδα, ενώ η έδρα του βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Ιωάννης Καραγιάννης η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της γεωλογικής της δομή είναι πλούσια σε ιαματικούς φυσικούς πόρους (μεταλλικό νερό, λάσπη, υδρατμούς). «Η τέχνη της υδροθεραπείας γεννήθηκε στην Ελλάδα 2.500 χρόνια πριν. Η υδροθεραπεία άνθισε στο Αιγαίο και αργότερα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Καραγιάννης υπογραμμίζει ότι «ο Σύνδεσμος αντιμετωπίζει κάθε είδους υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις σε θερμαλιστικό περιβάλλον ως μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης της ανθρώπινης υγείας. Αυτές οι μονάδες, οι οποίες επηρεάζουν το πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής τους, αποτελούν το κλειδί της οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και σχετίζονται με την τοπική ιστορία και παράδοση. Τα υδροθεραπευτήριά μας προσφέρουν όλες τις μορφές υδροθεραπείας: λουτροθεραπεία, ποσιθεραπεία, εισπνοθεραπεία, υδροκινησιοθεραπεία, αλλά και λασποθεραπεία, κλιματοθεραπεία και θαλασσοθεραπεία. Η υψηλή ποιότητα των ελληνικών ιαματικών νερών, τα οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε χημικά στοιχεία ενδείκνυνται για διάφορες παθήσεις όπως ρευματισμοί, αρθριτικά, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, νεφρολογικά προβλήματα. Ο στόχος, του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας εδώ και 33 χρόνια είναι να φέρει στο προσκήνιο τον Τουρισμό Υγείας και να προωθήσει τον θερμαλισμό και τις εφαρμογές του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαθιστούν τις ζημιές που άφησαν πίσω οι νοτιάδες στα Χανιά


Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Σε αποκατάσταση των ζημιών που «άφησε» πίσω της η χθεσινή κακοκαιρία προχωρούν σήμερα συνεργεία των δήμων Χανίων και Αποκορώνου.

Στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, ξεριζώθηκαν περίπου 70 δέντρα και από το πρωί συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου έχουν προχωρήσει σε εργασίες απομάκρυνσης και κοψίματος κλαδιών.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα ξεριζώθηκαν περίπου 100 δέντρα, πολλά εκ των οποίων, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών και δεν άντεξαν στη δύναμη των νοτιάδων που σε κάποια σημεία έπνεαν με ένταση 11 μποφόρ. «Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στην περιοχή μας οφείλεται στην άμεση κινητοποίηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών», ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης.

Οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Αποκόρωνα, που σταδιακά αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι χθες το βράδυ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες και άλλες καλλιέργειες της ίδιας περιοχής, όπου μετά από την καταγραφή θα γίνει αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο 44χρονος που βίαζε τα παιδιά της συντρόφου του


Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 44χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 44χρονος από το 2011 έως τον Ιούνιο του 2015 κακοποιούσε σεξουαλικά, τα δύο παιδιά της 37χρονης συντρόφου του. Για την ίδια υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και σε βάρος της μητέρας των δύο ανήλικων αδελφών.

Πρόκειται για τον:

ΤΣΙΖΙΡΟΓΛΟΥ Μηνά του Δημητρίου και της Ολυμπίας, γεν. στις 20-11-1972 στη Θεσσαλονίκη.



Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν σχεδιάζονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια αναφέρει αξιωματούχος της Ε.Ε.


Εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας στα αεροδρόμια, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, πάντως δεν αναμένεται ότι θα εισηγηθούν αυστηρότερους κανόνες όσον αφορά τους ελέγχους ασφαλείας με πανευρωπαϊκή ισχύ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα φιλοξενήσει μια σύνοδο ειδικών στην ασφάλεια των αερομεταφορών και από τα 28 κράτη μέλη, όπως δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Μεταφορές Βιολέτα Μπουλτς.

Αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει την 31η Μαρτίου. Εξάλλου, μια σύνοδος εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των χερσαίων μεταφορών προγραμματίζεται να γίνει την 11η Απριλίου.

«Η ασφάλεια είναι αρμοδιότητα των κρατών», υπενθύμισε ο αξιωματούχος. «Η Επιτροπή δεν πρόκειται να επιβάλει σε ένα μικρό αεροδρόμιο στη Φινλανδία τα ίδια μέτρα ασφαλείας που μπορεί να απαιτούνται για κόμβους μείζονος σημασίας, όπως αυτοί των Βρυξελλών ή του Παρισιού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να ζητηθεί η εγκατάσταση συσκευών ασφαλείας όπως σαρωτές σώματος στις εισόδους των αεροδρομίων, ο αξιωματούχος είπε πως αυτή είναι μια απόφαση που επαφίεται στις εθνικές αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το να προστεθούν κι άλλες διαδικασίες ελέγχων ασφαλείας μπορεί να μη βελτιώσει την ασφάλεια, επισήμανε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος των εταιρειών που διαχειρίζονται αεροδρόμια στην ΕΕ, το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων Ευρώπης (ACI Europe).

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε αντιθέτως να προκαλέσει «προβλήματα» και να «δημιουργήσει νέα ευάλωτα σημεία από την άποψη της ασφάλειας», καθώς εάν οι έλεγχοι γίνονται νωρίτερα, απλώς θα μετακινηθούν οι στόχοι πιθανών επιθέσεων, εξήγησε ο φορέας αυτός.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη παραπέμπεται η αναισθησιολόγος της μικρής Μελίνας


Η αναισθησιολόγος η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενη για κλοπή της ουσίας πεθιδίνη, το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, αφού οι δύο δικογραφίες για κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων συσχετίσθηκαν, ασκήθηκε δίωξη στη γιατρό για κλοπή και χρήση ουσιών, από μη τοξικομανή.
Η εισαγγελία παρέπεμψε την υπόθεση στο μονομελές πλημμελειοδικείο για να δικαστεί χωρίς πάντως να ορίσει ημερομηνία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή δημοσιογράφος Μαριλένα Φράγκου


Έφυγε πρόωρα από τη ζωή η Μαριλένα Φράγκου, μέλος του ΚΚΕ και δημοσιογράφος του 902 για πολλά χρόνια.



Γεννημένη τον Ιανουάριο του 1980, εντάχθηκε στην ΚΝΕ σε ηλικία μόλις 17 χρονών.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο Βύρωνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα


Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων για οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορούσε μόλις 5 καταγγελίες καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει σοβαρά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εμπόρου ΙΧ των Βορείων Προαστίων εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών που καταφθάνουν συνεχώς.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει και άλλους υποψήφιους ανυποψίαστους καταναλωτές που πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Επίσης στον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν κατατεθεί και άλλες καταγγελίες εναντίον του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ των Βορείων Προαστίων οι οποίες θα προωθηθούν στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να επιβάλλει νέα πρόστιμα.

Από την άλλη μεριά σε εκκρεμότητα παραμένουν οι καταγγελίες που έχει αποστείλει ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένει την εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα…


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάβαζε ο Κολοκοτρώνης Θουκυδίδη και ο Καποδίστριας Αριστοτέλη;


Η συνεισφορά της αρχαίας Ελλάδας στην Επανάσταση του 1821.

Ο Καποδίστριας διάβαζε Αριστοτέλη, για να μάθει την τέχνη διοίκησης του οίκου, τις μορφές του πολιτεύματος, το εκπαιδευτικό σύστημα της Άριστης Πολιτείας; Πού «κολλάει» η αρχαία Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821; Τι έμαθε ο Κολοκοτρώνης από τον Θουκυδίδη για τη διεξαγωγή του πολέμου και τις διεθνείς σχέσεις;

Τους ...Βίους Παραλλήλους της αρχαίας και της εξεγερμένης Ελλάδας, μέσα από κοινές ηθικές αξίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις ανέδειξε φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στην κεντρική εκδήλωση, που διοργάνωσε το μεσημέρι για τον επίσημο εορτασμό της επετείου της Εθνεγερσίας.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας, με θέμα «Παρόν και παρελθόν: οι αρχαίοι Έλληνες και εμείς», εκφώνησε ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλειος Κάλφας, επιχειρώντας μία διαφορετική θεώρηση της ελληνικής επανάστασης, έξω από το αυστηρό πλαίσιο των ιστορικών γεγονότων, εξετάζοντας, πώς επηρέασε τους εξεγερμένους Έλληνες το παρελθόν τους, η σχέση τους με την αρχαία Ελλάδα.

«Ο Κοραής το 1821, εφόσον δε μπορεί να μετέχει στην επανάσταση, καθώς είναι στο Παρίσι, σαν συμμετοχή εκδίδει τα Πολιτικά, του Αριστοτέλη. Δε φαντάζεται ότι οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης θα το διαβάσουν από το αρχαίο κείμενο- γιατί δεν το μεταφράζει, απλώς το εκδίδει- αλλά θεωρεί ότι αυτό είναι μία συνεισφορά, ότι δε μπορεί ένα Έθνος να διεκδικεί την ελευθερία του, όταν δεν έχει πρόσβαση σε κάποιες πηγές, που τις θεωρεί βασικά γνωρίσματα αυτού, που θα λέμε δυτικός πολιτισμός, δηλαδή του ευρωπαϊκού πολιτισμού», εξήγησε ο κ.Κάλφας, μιλώντας στο «Πρακτορείο fm» και στην εκπομπή «καθημερινά» με τη Νικόλ Καζαντζίδου. «Ειδικά τα πολιτικά του Αριστοτέλη, που κατά τη γνώμη του, είχαν και μία σημασία για την οργάνωση της Νέας Πολιτείας, αν η Επανάσταση θα πήγαινε καλά, όπως όντως πήγε», πρόσθεσε.

«Οι Ευρωπαίοι ήταν και παραμένουν φιλέλληνες»

Ένα ακόμη στοιχείο για τη «συνεισφορά» των αρχαίων Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821 αφορά την εικόνα, που διαμόρφωσαν οι άλλες χώρες για την εξέγερση, μέσα από την εικόνα, που είχαν διαμορφώσει για την αρχαία Ελλάδα. «Το 1821 είναι περίοδος μετά την πτώση του Ναπολέοντα και την επικράτηση της Ιεράς Συμμαχίας, η οποία είναι πολύ αρνητική σε οποιοδήποτε επαναστατικό κίνημα. Υποθέτω ότι αν ήταν οποιοδήποτε άλλο Έθνος εξεγερμένο και όχι το ελληνικό δε θα είχε την αντιμετώπιση, τη θετική, που είχε από τις μεγάλες δυνάμεις, ακριβώς λόγω του φοβερά ισχυρού ρεύματος του φιλελληνισμού, ο οποίος είχε αναπτυχθεί τα προηγούμενα χρόνια και ο οποίος ακόμη συνεχίζεται», σημείωσε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι «αγαπάνε την αρχαία Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και συμπονούν τους εξεγερμένους Έλληνες, θεωρώντας ότι υπάρχει μία συνέχεια, στον ίδιο τόπο, που έχει την ίδια γλώσσα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση της επικουρικής συνδικαλιστικής σύνταξης


Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει 11 συνδικαλιστές.

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων που ελάμβαναν μεγαλοσυνδικαλιστές επί σειρά ετών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν καταθέσει έντεκα συνδικαλιστές κρίνοντας ότι η περικοπή έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος τους στην κοινωνική ασφάλιση.

Συγκεκριμένα , στην απόφαση του το Α Τμήμα του ΣτΕ αναφέρει ότι «η διακοπή καταβολής των ως άνω συντάξεων των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μειώνει μεν το ύψος του εισοδήματος των δικαιούχων αυτών από συντάξεις δεν θίγει όμως τον πυρήνα του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος, διότι οι δικαιούχοι αυτών εξακολουθούν να λαμβάνουν συνταξιοδοτικές παροχές λόγω απασχολήσεως».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι η νομοθετική διάταξη που επέβαλε την περικοπή των επικουρικών συνδικαλιστικών συντάξεων απέβλεψε «σε σκοπό δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος συνίσταται πρωτίστως στον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος και δευτερευόντως στην εξοικονόμηση πόρων». Την σύνταξη ελάμβαναν οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ξεκίνησε να καταβάλλεται το 1937 με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937 και με απόφαση του υπουργού Εργασίας του 1951. Το 1999 επήλθε συγχώνευση Ταμείων και μετά την εφαρμογή του νόμου 2676/1999 τα συνδικαλιστικά στελέχη ελάμβαναν μόνο την επίμαχη επικουρική σύνταξη, η οποία κατ' ανώτατο όριο έφθανε τα 500 – 600 ευρώ. Όμως, την 1η Ιανουαρίου 2013 με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργήθηκε η παροχή της επίμαχης επικουρικής σύνταξης κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013-16.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα αποχή έως τις 4 Απριλίου αποφάσισαν οι δικηγόροι


Επισκέφθηκαν το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή επανέλαβε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Έτσι, η Σ.Ε διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει έως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος αποφάσισε:

-Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

-Την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τη δημιουργία Επιτροπής για θέματα προσφύγων και μεταναστών, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκε την Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Μαύρη ημέρα" για την Κρήτη: Και τρίτη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες


"Μαύρη μέρα" σήμερα για την Κρήτη καθώς μέσα σε λίγες ώρες έγιναν τρεις αυτοκτονίες, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, με θύματα έναν 73χρονο, μια 43χρονη και μια 40χρονη αντίστοιχα.

Το τελευταίο περιστατικό αυτοχειρίας σημειώθηκε στον Μασταμπά Ηρακλείου όταν μια 40χρονη γυναίκα πήδηξε από τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αυτοκτονίας όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα ήταν επιβαρυμένη ψυχολογικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, μια 43χρονη γυναίκα "βούτηξε" στη θάλασσα του Πλατανιά και έβαλε τέλος στη ζωή της παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της αδελφής της να την σώσει ενώ το μεσημέρι στα Χανιά, 73χρονος αυτοκτόνησε με φρικτό τρόπο, αφού πέρασε μια σακούλα στο λαιμό του, άνοιξε μια τρύπα και στη συνέχεια εισέπνευσε υγραέριο.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Με τις καθιερωμένες 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και τον εωθινό από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσουν αύριο οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (στις 6.21 π.μ.).

Στη συνέχεια -περί τις 7 το πρωί- οι φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων θα παιανίσουν εμβατήρια με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί στην Κυψέλη, η μπάντα του Στρατού Ξηράς στην περιοχή από το Παναθηναϊκό Στάδιο έως το αρχαιολογικό Μουσείο και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Συντάγματος.

Στις 8.00 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Δύο ώρες αργότερα θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη. την έναρξη της οποίας θα σημάνουν οι 21 βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού.

Στις 10:55 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα ακολουθήσει η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώπιόν του.

Στις 18:40 μ.μ. θα επαναληφθούν οι 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο Λυκαβηττού και ένα λεπτό αργότερα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαίοι αμφορείς ανασύρθηκαν από μηχανότρατα στη Λέσβο


Παραδόθηκαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στο νησί.

Αρχαίοι αμφορείς, 21 στον αριθμό, διαφόρων μεγεθών (ύψους από 15 έως 80 εκατοστά) ανασύρθηκαν από τη μηχανότρατα «ΠΑΝΑΓΙΑ Μ» νηολογίου Μύρινας και παραδόθηκαν από τον κυβερνήτη της στο Λιμεναρχείο Μύρινας.

Αρχαίοι αμφορείς ανασύρθηκαν από μηχανότρατα στη Λέσβο

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι αμφορείς ανασύρθηκαν από τη μηχανότρατα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του ακρωτηρίου «Μούρτζουφλος».

Μαζί δε με έναν άλλον αμφορέα που είχε παραδοθεί από τον κυβερνήτη μηχανότρατα της μηχανότρατας «Π.Γ. ΨΑΡΡΟΣ» ανασυρθείς από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λήμνου, παραδόθηκαν στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στο νησί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για την τρομοκρατία


Με ακόμη μία πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση να προστίθεται στον κατάλογο με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα παιδιά σας έχουν ξεκινήσει τις ερωτήσεις τύπου: «Γιατί οι άνθρωποι βλάπτουν ο ένας τον άλλον;».

Τι απάντηση μπορεί να δώσει ένας γονιός σε αυτό το σπαρακτικό ερώτημα;

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να μιλήσετε στα παιδιά για τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι μια αναγκαιότητα . Λόγω του κόσμου στον οποίο ζούμε και τον ασταμάτητο βομβαρδισμό ειδήσεων, οι γονείς πρέπει να συζητήσουν αυτό το λεπτό θέμα με τα παιδιά τους. Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν.

Μάθετε τι ξέρουν
Όλοι θα θέλαμε τα παιδιά μας να μη μάθουν ποτέ την έννοια της τρομοκρατίας, αλλά δεν μπορούμε να τα αφήνουμε να μεγαλώνουν σε μια γυάλα, όσο και να το θέλουμε. Τα παιδιά είναι πολύ διαισθητικά και διορατικά. Αν δεν το ακούσουν στην τηλεόραση, τα άλλα παιδιά θα τους το πουν. Μπορεί επίσης να παρατηρήσουν ότι οι γονείς τους ακούν με μεγαλύτερη προσοχή απ’ ότι συνήθως τις ειδήσεις ή να ακούσουν συνομιλίες μεταξύ ενηλίκων. Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβη, εξακολουθούν να ξέρουν ότι κάτι έγινε. Αν τους εξηγήσετε με απλά λόγια θα αποφευχθεί η σύγχυση και θα βοηθήσετε τα παιδιά να αισθανθούν καλύτερα.

Από τις πληροφορίες που έχουν ξεκινήστε τη συνομιλία και στη συνέχεια αφήστε τα παιδιά να κατευθύνουν τη συζήτηση με ερωτήσεις για τις ανησυχίες τους. Πείτε για παράδειγμα: Μπορεί να έχεις ακούσει ότι κάτι θλιβερό έχει συμβεί στις Βρυξέλλες. Θα ήθελες να το συζητήσουμε;». Αν δεν είστε σίγουροι για τις πληροφορίες που έχει ακούσει το παιδί σας στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό και δεν θέλετε να ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας, απλώς ρωτήστε για την ημέρα του ή αν έχει ακούσει τίποτα ενδιαφέρον και περιμένετε αν θα το αναφέρει.

Μιλήστε γι’ αυτό περισσότερο από μια φορά
Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν πως μπορούν να σας κάνουν ερωτήσεις για δύσκολα θέματα ξανά και ξανά. Ακόμα κι αν το έχετε συζητήσει στο παρελθόν, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να μιλάτε επειδή είναι πιθανό το παιδί να δεχθεί παραπληροφόρηση από τους συμμαθητές τους αυτές τις μέρες.

Απλά πράγματα
Περιορίστε την τηλεόραση, έτσι ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν πληροφορίες που είναι κατάλληλες για την ηλικία τους και να μη δουν σκληρές εικόνες. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) εξέδωσε πρόσφατα μια ανακοίνωση προειδοποιώντας για την έκθεση των παιδιών στις ειδήσεις: «Ως παιδίατροι, γνωρίζουμε ότι η βία μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στα παιδιά, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για εκμάθηση. Η AAP προτρέπει όλους τους γονείς να ελέγχουν τις εικόνες βλέπουν τα παιδιά και τις πληροφορίες που ακούν.».

Κρατήστε τις λεπτομέρειες για τον εαυτό σας
Είναι λογικό να μην μπορείτε να κρύψετε την είδηση αλλά κρατήστε τις σοκαριστικές λεπτομέρειες για τους εαυτούς σας.

Προσέξτε τις συζητήσεις σας
Προσέξτε τι λέτε μπροστά στα παιδιά με τον σύζυγο ή πρόσωπα του συγγενικού και φιλικού σας περιβάλλοντος. Τα παιδιά απορροφούν όλες τις πληροφορίες που δέχονται και μπορεί να παρακολουθούν τις συζητήσεις σας ακόμη κι αν βρίσκονται σε άλλο δωμάτιο. Δώστε λοιπόν προσοχή στα λεγόμενά σας και γενικότερα κρατήστε τα μακριά από τις συζητήσεις των «μεγάλων».

Καθησυχάστε τα
Μπορεί να παραδεχτείτε ότι αυτό που συνέβη είναι τρομακτικό, πρέπει όμως να καθησυχάσετε τα παιδιά με τα λόγια και τη συμπεριφορά σας,

Τονίστε ότι ενώ υπάρχουν κάποιοι κακοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, οι καλοί είναι περισσότεροι. Μπορεί τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις όπως: Θα είμαστε εντάξει; ή Γιατί αυτοί οι κακοί άνθρωποι δεν βρίσκονται στη φυλακή;. Η απάντηση που θα δώσετε είναι η εξής: "Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι εργάζονται για να αισθανόμαστε όλοι μας ασφαλείς. Οι μπαμπάδες και οι μαμάδες, η αστυνομία, το κράτος, οι πυροσβέστες, οι δάσκαλοι στο σχολείο.". Κάντε μια λίστα με το παιδί σας με όλους τους καλούς ανθρώπους που γνωρίζετε για να του δείξετε πόσο μεγάλη υποστήριξη έχετε.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι δράστες της εκάστοτε τραγωδίας έχουν συλληφθεί μην ξεχάσετε να το αναφέρετε.

Προοπτικές
Τα ανήσυχα παιδιά κάνουν την τρίχα τριχιά και μπορούν εύκολα να οδηγηθούν σε καταστροφικά συμπεράσματα. Όταν λοιπόν ένα παιδί ακούει για μια παγκόσμια τραγωδία λόγω του άγχους του μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η άμεση ασφάλειά του βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορεί να μην αισθάνεται ασφάλεια ακόμη και στο σχολείο ή σε δημόσιο χώρο. Αυτό είναι εξουθενωτικό για ένα παιδί. Για να το βοηθήσετε, μπορείτε να κάνετε τα εξής: Δείξετε στο παιδί σας σε ένα χάρτη τον τόπο που συνέβη η τραγωδία. Παρά το γεγονός ότι ως ενήλικες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι τραγωδίες μπορεί να συμβούν οπουδήποτε, τα παιδιά είναι πιο εγωκεντρικά. Αποστασιοποιηθείτε από την τραγωδία και βοηθήστε το παιδί να αισθανθεί ασφάλεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθήστε την συμπεριφορά του παιδιού σας. Εάν έχετε ανησυχίες, αναζητήστε την επαγγελματική βοήθεια ενός ψυχολόγου. Τα σημάδια που πρέπει να σας θορυβήσουν, είναι:


  1. Συχνοί εφιάλτες.
  2. Ο φόβος της μετάβασης σε δημόσιους χώρους ή / και στο σχολείο.
  3. Σωματικές ενοχλήσεις (στομαχόπονος, πονοκεφάλους και άλλες ενοχλήσεις).
  4. Φόβος να κοιμηθεί μόνος του/της.
  5. Φόβος του αποχωρισμού.
  6. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια, εβδομάδες και μήνες μετά το συμβάν.


Μακάρι να μην χρειαζόταν να κάνετε αυτές τις συζητήσεις με τα παιδιά. Είναι πραγματικά κρίμα να προκαλείται φόβος και τρόμος σε αυτές τις μικρές ψυχούλες. Αλλά να θυμάστε ότι μετά την βροχή έρχεται το ουράνιο τόξο και ότι πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι το σκοτάδι δεν μπορεί να σβήσει το φως.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος ΙΚΑ περί παράτασης χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν και εκκρεμεί εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.


Ανακοίνωση 24.03.2016


Σε συνέχεια της χθεσινής εγκυκλίου περί της χορήγησης αναπηρικής σύνταξης ή επιδομάτων, δημοσιεύουμε την εγκύκλιο του ΙΚΑ για την παράταση χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν και εκκρεμεί εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

-----------

22.03.2016: Εγκύκλιος για τη γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 55 του ν. 4369/2016

Εγκύκλιος από το υπουργείο Εργασίας για την παράταση καταβολής συντάξεων αναπηρίας.

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Η εγκύκλιος σε μορφή PDF (136.82 KB)
-----------

24.03.2016:Εγκύκλιος ΙΚΑ περί παράτασης χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν και εκκρεμεί εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α.

Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 55 του Ν. 4369/2016 περί παράτασης χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν και εκκρεμεί εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. από το ΙΚΑ.

Λοιπά σχετικά αρχεία:
Διαβάστε περισσότερα...

Κακοποίησε τον σκύλο του μέχρι θανάτου


Συνελήφθη χθες ένας 39χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Για βάναυση κακοποίηση του σκύλου του, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του, συνελήφθη χθες ένας 39χρονος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε αναβολή, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Ο 39χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε με αντικείμενο και με πρωτοφανή σκληρότητα το τριών μηνών σκυλάκι του (ημίαιμο). Γείτονες φαίνεται πως αντιλήφθηκαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μέλη φιλοζωικής οργάνωσης. Αμέσως ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία που συνέλαβε τον 39χρονο.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνίατρο, αλλά τελικά υπέκυψε στα βαριά τραύματά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβολή των εισφορών στον ΟΑΕΕ μέχρι τις 31 Μαρτίου


Αφορά το 1ο δίμηνο του 2016 και τις δόσεις ρυθμίσεων.

Η Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής εισφορών 1ου διμήνου 2016, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Την ίδια ημέρα, θα καταβληθούν, μέσω μέσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή):

- Η μηνιαία δόση ρυθμίσεων Ν. 4152/2013, Ν. 4321/2015.

- Η μηνιαία δόση των ανωτέρω ρυθμίσεων που δεν εξοφλήθηκε την 29.2.2016 με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις.

Ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση των δόσεων.

Από τον ΟΑΕΕ προτείνεται η έγκαιρη πίστωση του λογαριασμού από την Τετάρτη 30.3.2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλα τα απίθανα που συναντά κανείς σε μια έκθεση με εκκλησιαστικά είδη


Όσοι πιστοί... προσέλθετε.

O Louis De Belle ήταν πάντα περίεργος να διερευνήσει τις επιχειρήσεις που προμήθευαν με εκκλησιαστικά είδη τις εκκλησίες. Έτσι, επισκέφτηκε την έκθεση Koine, μια εμπορική έκθεση στην Vicenza της Ιταλίας. Το περασμένο έτος, η έκθεση προσέλκυσε πάνω από 13.000 επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους παραβρέθηκαν ιερείς, καλόγριες και φυσικά πιστοί από πάνω από 65 χώρες. Οι εικόνες που τράβηξε ο De Belle, συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του, «Besides Faith».

«Οι εκθέσεις είναι κάτι σαν μεγάλα σόου, και, κατά τη γνώμη μου, η θρησκεία δεν είναι τίποτα λιγότερο από αυτό…», δηλώνει σχετικά ο φωτογράφος. Η έκθεση διήρκεσε τέσσερις ημέρες, και ο De Belle κατέγραψε μερικούς από τους συνολικά 347 εκθέτες.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε η ΓΣΕΕ


Στις 31 Μαρτίου λήγει και όπως τονίστηκε η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη δέσμευση της για 3μηνη παράταση.

Την παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε η ΓΣΕΕ στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Στις 31 Μαρτίου λήγει και όπως τονίστηκε η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη δέσμευση της για 3μηνη παράταση της και στο διάστημα αυτό θα γίνουν συζητήσεις μεταξύ εργοδοτικών και συνδικαλιστικών φορέων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν γίνει η παράταση οι Συλλογικές Συμβάσεις των χιλιάδων εργαζομένων, θα γίνουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και έρμαιο οι εργαζόμενοι στα χέρια του κάθε εργοδότη.

Όπως έγινε σαφές και από την ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου θα επιδιωχθεί αρχικά η παράταση της Συλλογικής Σύμβασης και εν συνεχεία θα γίνει κάθε ενέργεια ώστε να επανέλθει το πλαίσιο των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και η μετενέργεια, η καθολικότητα και η υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η θηλυκή συμμορία με τα ποδήλατα στο Λος Άντζελες


Φεμινίστριες πάνω σε δυο ρόδες.

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει ποτέ για τις Ovarian Psycos. Πρόκειται για μια «ταξιαρχία» που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, οι οποίες κινούνται με τα ποδήλατά τους κάνοντας οργανωμένες βόλτες στους δρόμους της γειτονιάς Boyle Heights, κάθε μήνα από το 2010, προσφέροντας ένα είδος... σωτηρίας για όσους δεν έχουν μέλλον στην κοινότητά τους.

«Είμαστε όλες γυναίκες, με χρωματιστά ποδήλατα, μια ταξιαρχία που σκοπό έχει την σωματική, συναισθηματική και πνευματική επούλωση της κοινότητάς μας», λέει η Xela de la X, η «εγκέφαλος» της ομάδας.

Ο γυναικείος «στρατός» με τις ποδηλάτισσες, «οργώνει» τις γειτονιές εκείνες που έχουν «τραυματιστεί» από τη βία, έχουν υποφέρει από την ανέχεια, την οικονομική μιζέρια, αυτές που είναι ξεχασμένες από τις αρχές όπου πολλές γυναίκες ασφυκτιούν από την έλλειψη ελευθερίας. Οι Ovarian έχουν γίνει κάτι σαν φάρος ελπίδας, καθώς εμψυχώνουν τις κοινότητες προωθώντας με ειρηνικό τρόπο τα φεμινιστικά ιδανικά. Για τη συγκεκριμένη «συμμορία», προβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λος Άντζελες, ένα αφιερωματικό ντοκιμαντέρ.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο κελί 73χρονος για παρενόχληση ανήλικης


Την πλησίασε με πρόφαση να της δείξει τα κλουβιά με τα καναρίνια που διατηρούσε στο σπίτι του.

Με χειροπέδες βρέθηκε 73χρονος από τη Λεμεσό, ως ύποπτος για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 12χρονου κοριτσιού. Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία με την ενδεδειγμένη διακριτικότητα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το Γραφείο Ευημερίας. Η σχετική καταγγελία έγινε από τους γονείς της ανήλικης, οι οποίοι κατέφυγαν στο ΤΑΕ Λεμεσού αναφέροντας ότι η μικρή τούς εκμυστηρεύτηκε ότι ο 73χρονος την ενόχλησε με άσεμνες χειρονομίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού που ανέλαβαν την υπόθεση, ο ύποπτος που είναι γείτονας και άτομο το οποίο σχετιζόταν φιλικά με τη γιαγιά του κοριτσιού, προχθές την παρενόχλησε σεξουαλικά. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα ίδια η ανήλικη ανέφερε σε οπτικογραφημένη κατάθεσή της στους ανακριτές και στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς της, ο 73χρονος την πλησίασε με πρόφαση να της δείξει τα κλουβιά με τα καναρίνια που διατηρούσε στο σπίτι του.

Στη συνέχεια την οδήγησε στο υπόγειο του σπιτιού του όπου προέβη σε άσεμνες πράξεις εναντίον της, δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα, ενώ ταυτόχρονα τη χάιδευε άσεμνα σε διάφορα μέρη του σώματός της.

Ο 73χρονος, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά την καταγγελία που έγινε εναντίον του, ανακρινόμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας στους ανακριτές ότι «εγώ τέτοιο πράμα δεν έκαμα», όπως γράφει ο Φιλελεύθερος.

Σήμερα ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με αίτημα της Αστυνομίας την έκδοση διατάγματος περαιτέρω κράτησής του ώστε να δοθεί η χρονική ευχέρεια για ολοκλήρωση των αστυνομικών ανακρίσεων και ερευνών. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της άσεμνης επίθεσης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικου κοριτσιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν τον άνδρα που έβαλε τη φωτιά στο Σφηνάρι Κισσάμου


Στο δόκανο των Ανακριτικών Αρχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, έπεσε άνδρας 67 ετών που ομολόγησε την πράξη του, ως ο υπεύθυνος για την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στης 22/3/2016 και αποτέφρωσε πάνω από 200 στρέμματα στην περιοχή του χωριού Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου.

Ο εν λόγω δράστης συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιες χώρες ζουν οι περισσότεροι άθεοι


Οι έξι χώρες του κόσμου με τα μεγαλύτερα ποσοστά αθεϊσμού.

Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο γυρνάει την πλάτη στην πίστη, όπως γράφει η Independent. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Νορβηγία είναι η χώρα με τους περισσότερους άθεους καθώς, για πρώτη φορά στα χρονικά, το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν στον Θεό (39%), ξεπέρασε αυτό των πολιτών που πιστεύουν (37%).

Στις ΗΠΑ, ένα έθνος που στα χαρτονομίσματά τους αναγράφεται η φράση «στο Θεό που πιστεύουμε» («In God We Trust»), η πίστη στη Χριστιανική θεότητα παρουσιάζει επίσης χαμηλά ποσοστά. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι διπλάσιοι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στον Θεό το 2004, συγκριτικά με τα ποσοστά του 1980.

Παρακάτω, παρουσιάζεται ένας χάρτης με τις χώρες όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά αθεΐας – σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Νορβηγία.

Σύμφωνα με το χάρτη (όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο περισσότεροι οι άθεοι) η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων που δεν πιστεύουν στο Θεό είναι η Κίνα, και ακολουθεί η Ιαπωνία.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των άθεων στη Γαλλία και την Τσεχία, αλλά και στην Αυστραλία και την Ισλανδία.

Η Ελλάδα απεικονίζεται με γκρι χρώμα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη γιατρός με φακελάκι 1.000 ευρώ


Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία.

Συνελήφθη 62χρονος γιατρός – χειρουργός δημόσιου Νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός της απαίτησε την καταβολή 1.000 ευρώ, για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την 18-3-2016.

Σήμερα, το πρωί η καταγγέλλουσα παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ στον γιατρό, ο όποιος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα (24-3-2016), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η Σελήνη μάς έδειχνε ένα διαφορετικό «πρόσωπο»


Οι πόλοι του φεγγαριού δεν ήταν πάντα στη σημερινή θέση τους.

Η Σελήνη δεν έδειχνε στη Γη πάντα το ίδιο «πρόσωπο». Ο άξονας περιστροφής της έχει μετακινηθεί κατά τουλάχιστον έξι μοίρες πριν από περίπου τρία δισεκατομμύρια χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι πόλοι του φεγγαριού δεν ήταν στη σημερινή θέση τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάθιου Ζίγκλερ του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης στην Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», μελετώντας παλαιότερα στοιχεία δορυφόρων της NASA σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, ανακάλυψαν ότι αυτή η δραματική μετακίνηση έχει αφήσει ακόμη τα ίχνη της στον δορυφόρο μας.



Η αιτία για την κλίση του άξονα και την μετατόπιση των πόλων πιστεύεται ότι είναι η αρχαία γεωλογική και ηφαιστειακή δραστηριότητα κάτω από τη μεγαλύτερη σεληνιακή θάλασσα, τον «Ωκεανό των Καταιγίδων», που βρίσκεται στη φωτεινή πλευρά του δορυφόρου μας (και όπου σχηματίζεται η ψευδαίσθηση ενός ανθρώπινου προσώπου). Η μετακίνηση των έξι μοιρών ή περίπου 200 χιλιομέτρων δεν έγινε απότομα, αλλά αργά, σε διάστημα περίπου ενός δισεκατομμυρίου ετών.

Η υπόγεια ηφαιστειακή δραστηριότητα έλιωσε ένα τμήμα του μανδύα της Σελήνης (του στρώματος κάτω από τον φλοιό), ωθώντας το στην επιφάνεια, όπου σχημάτισε τις σημερινές τεράστιες εκτάσεις βασαλτικής λάβας. Παράλληλα, εκτός από το να αλλάξει το «πρόσωπο» του φεγγαριού, αυτή η σημαντική μετατόπιση μάζας προκάλεσε και τη σταδιακή μετατόπιση του σεληνιακού άξονα.

«Η ίδια αιτία που δημιούργησε τη σκούρα λάβα, η οποία σχημάτισε το "πρόσωπο του ανθρώπου" στο φεγγάρι, ευθύνεται επίσης για την μετατόπιση του άξονα - και έχει καταγραφεί στους πολικούς πάγους της Σελήνης» δήλωσε ο Ζίγκλερ.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, αυτό εξηγεί, επίσης, γιατί κάποτε οι πόλοι του φεγγαριού είχαν πολύ περισσότερους πάγους από ό,τι σήμερα. Λόγω της μετατόπισης των πόλων, ένα μεγάλο μέρος των πάγων έπαψαν να είναι κρυμμένοι από τον ήλιο και έλιωσαν.

Προηγούμενες μελέτες πάντως είχαν εκτιμήσει ότι ο άξονας της Σελήνης μπορεί να είχε «γείρει» πολύ περισσότερο, έως και 35 μοίρες σε σχέση με την αρχική θέση του. Συνεπώς το ζήτημα παραμένει μάλλον ανοιχτό, εωσότου συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, τα μόνα άλλα σώματα στο ηλιακό σύστημά μας που πιστεύεται ότι έχουν γνωρίσει στο παρελθόν παρόμοια μετακίνηση του άξονα περιστροφής και των πόλων τους, είναι η Γη, ο Άρης, ο δορυφόρος Εγκέλαδος του Κρόνου και ο δορυφόρος Ευρώπη του Δία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...