Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η θηλυκή συμμορία με τα ποδήλατα στο Λος Άντζελες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φεμινίστριες πάνω σε δυο ρόδες.

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει ποτέ για τις Ovarian Psycos. Πρόκειται για μια «ταξιαρχία» που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, οι οποίες κινούνται με τα ποδήλατά τους κάνοντας οργανωμένες βόλτες στους δρόμους της γειτονιάς Boyle Heights, κάθε μήνα από το 2010, προσφέροντας ένα είδος... σωτηρίας για όσους δεν έχουν μέλλον στην κοινότητά τους.

«Είμαστε όλες γυναίκες, με χρωματιστά ποδήλατα, μια ταξιαρχία που σκοπό έχει την σωματική, συναισθηματική και πνευματική επούλωση της κοινότητάς μας», λέει η Xela de la X, η «εγκέφαλος» της ομάδας.

Ο γυναικείος «στρατός» με τις ποδηλάτισσες, «οργώνει» τις γειτονιές εκείνες που έχουν «τραυματιστεί» από τη βία, έχουν υποφέρει από την ανέχεια, την οικονομική μιζέρια, αυτές που είναι ξεχασμένες από τις αρχές όπου πολλές γυναίκες ασφυκτιούν από την έλλειψη ελευθερίας. Οι Ovarian έχουν γίνει κάτι σαν φάρος ελπίδας, καθώς εμψυχώνουν τις κοινότητες προωθώντας με ειρηνικό τρόπο τα φεμινιστικά ιδανικά. Για τη συγκεκριμένη «συμμορία», προβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λος Άντζελες, ένα αφιερωματικό ντοκιμαντέρ.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.