Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ράμπα στην Βασιλική Αγ.Μάρκου ζητούν οι Minoistas
Ένα από τα αρχιτεκτονικά στολίδια του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η Βασιλική Αγίου Μάρκου που συχνά φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών, ενδιαφέρουσες ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες, χορωδίες κ.λ.π. είναι απαράδεκτο εν έτη 2012 να μην μπορεί να δεχτεί συμπολίτες μας με αναπηρία επειδή τους εμποδίζουν 4 σκαλοπάτια !!!

Επειδή και οι ανάπηροι έχουν ψυχή αλλά και έντονη την ανάγκη να ψυχαγωγηθούν και να νοιώσουν ενεργοί και χρήσιμοι, η κίνηση ενεργών πολιτών Minoistas διεκδικεί και απαιτεί από τον Δήμο Ηρακλείου να τοποθετήσει άμεσα ράμπα για αναπηρικές καρέκλες προκειμένου να έχει πρόσβαση και αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να μαζέψουμε ξανά 25 υπογραφές συμπολιτών μας για να το εντάξετε ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κόστος είναι ελάχιστο απέναντι στην χαρά και την ικανοποίηση που θα δώσετε σε δεκάδες συμπολίτες μας. Εξάλλου είναι μία πράξη που κάθε Ηρακλειώτης αλλά και πολλοί επισκέπτες της πόλης μας θα την χαρακτήριζαν ως αυτονόητη.

Πηγή: http://www.crete2day.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμα κινδύνου από άτομα με αναπηρίες για τις πιστώσειςΧιλιάδες συνάνθρωποί μας με νεφροπάθεια, θαλασσαιμία, αιμορροφιλία, σακχαρώδη διαβήτη, συγγενείς καρδιοπάθειες, μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, ψυχικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου ζητώντας εναγωνίως την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης στο πρόβλημα της διακοπής πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων, γεγονός που ζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την τελευταία διετία.

Ο κίνδυνος είναι υψηλός καθώς η αγορά των φαρμάκων αναλωσίμων υλικών κ.λπ. από τους πάσχοντες με ίδια οικονομικά μέσα είναι αδύνατη, ειδικά στην παρούσα στιγμή για ευνόητους και προφανείς λόγους.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από τη θέση του αντιπροσωπευτικότερου φορέα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους αναμένει τις απαραίτητες προσπάθειες για την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης, απευθυνόμενη με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Α. Ρουπακιώτη και Υγείας Χρ. Κίττα.

«Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο χώρο της υγείας την παρούσα οικονομική και κοινωνική περίοδο θέτουν όλες τις πλευρές προ των ευθυνών τους», αναφέρουν τα μέλη της Συνομοσπονδίας.


Πηγή: http://www.24h.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απαιτούν τα οφειλόμενα οι φαρμακοποιοίΤα βάζει με τον Ανδρ. Λοβέρδο ο Κ. Λουράντος.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και γι’ αυτό ζητά την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.

Μπορεί σήμερα να έγινε το πρώτο βήμα και τα νοσοκομεία να προμηθεύονται πλέον φάρμακα όμως άλυτο παραμένει ακόμη το θέμα που έχει ανακύψει με τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Γι’ αυτό και εκείνοι θεωρούν ότι η εξόφλησή τους είναι «ο μοναδικός τρόπος να αγοράσουμε πάλι φάρμακα, να επιβιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης». Ένα πρόβλημα, για το οποίο είχε μιλήσει στο newsbeast.gr και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Βέβαια, αναφέρουν ότι τα φάρμακα προς τους καρκινοπαθείς διανέμονται μόνο από τα νοσοκομεία και λένε ότι: «η κρίση, η σκληρή πιστωτική πολιτική ορισμένων εταιρειών και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που σωρηδόν εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το υπουργείο Υγείας, έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα. Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται όσοι υποφέρουν και οι έλληνες πολίτες να είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι».


Πάντως, τα έβαλε ανοιχτά με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Λουράντος, με επιστολή του.

Τι αναφέρει

«Με περίσσιο θράσος και λαϊκισμό ο τέως υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος τόλμησε να απαντήσει στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και μη αισθανόμενος το βάρος από αυτά που έκανε στο χώρο της υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ο κος Λοβέρδος:
Έκλεισε ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων.

Άφησε χωρίς φάρμακα σοβαρών παθήσεων τα νοσοκομεία.

Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντάς τον να καταρρεύσει από έλλειψη χρηματοδότησης. Ενέταξε σταδιακά όλα τα προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία μελέτη επιβίωσης και χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Στην κυριολεξία έστειλε τον ΕΟΠΥΥ στον Καιάδα.

Υποχρέωσε την χορήγηση των φαρμάκων σοβαρών παθήσεων (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμοσχεύσεις κ.λ.π.) αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τους με αυτά.
Υποσχέθηκε ότι θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τα προηγούμενα χρέη του πρώην ΟΠΑΔ μέχρι το τέλος του 2010 αρχικά και του 2011 μετά, διαφορετικά θα παραιτείτο. Τελικά ούτε την υπόσχεση για την παραίτησή του αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει. Τόσες παραιτήσεις έχει δηλώσει ... καμία δεν εφάρμοσε!

Δεν συνομίλησε ποτέ με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών στο γραφείο του παρά μόνο σε ανοικτές φιέστες, στις οποίες προσπαθούσε να ικανοποιήσει τον λαϊκισμό του και την ματαιοδοξία του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Στα ΜΜΕ δεν δέχτηκε ποτέ τον αντίλογο προσπαθώντας με τους μονολόγους του να κάνει το άσπρο μαύρο.

Θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας, προσπαθώντας πάντα να κάνει αυτό που είναι αποκλειστικά προς όφελός του.

Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά το τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν έχουν ανάγκη κανένα, για να αναδειχθεί ο ρόλος τους. Ούτε μαθήματα περί ευαισθησίας δέχονται, ειδικά από αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας ή η αναρρίχησή της σ’ αυτήν. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ποιοι τόσο καιρό έχουν υποκαταστήσει το ανύπαρκτο κράτος και ποιοι ασκούν την οικονομική πολιτική στον χώρο της υγείας.

Αναδείξαμε με την κινητοποίησή μας όλο το σάπιο κατεστημένο γύρω από το φάρμακο! Υποχρεώσαμε όλους αυτούς που μέχρι σήμερα σφύριζαν αδιάφορα, να ασχοληθούν με τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες πολίτες, έστω και με δηλώσεις ... συμπόνοιας. Επιτύχαμε να δημοσιοποιήσουμε το τεράστιο οικονομικό μας πρόβλημα, και να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο ως πιστωτές ενός διαλυμένου ασφαλιστικού συστήματος».


Διαβάστε περισσότερα...

Τοκετός μετά από καισαρική τομήΑλήθειες και μύθοι.

Ο φυσιολογικός τοκετός μετά από την διενέργεια καισαρικής τομής μπορεί να επιχειρηθεί εφόσον η γυναίκα εκδηλώσει την επιθυμία στον Γυναικολόγο της κατά την διάρκεια της κύησης και αφού προηγουμένως ενημερωθεί έγκαιρα για τις εναλλακτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες αλλά και τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατόν να επιχειρηθεί.

Στην περίπτωση που υπάρχει κάποια από τις λεγόμενες απόλυτες ενδείξεις διενέργειας καισαρικής τομής όπως π.χ. ανώμαλη προβολή του εμβρύου, το ενδεχόμενο της απόπειρας διενέργειας κολπικού τοκετού αποκλείεται εξ’ αρχής. Σημαντικό ρόλο στην λήψη της απόφασης για τον τρόπο διενέργειας του τοκετού διαδραματίζει ο αριθμός των καισαρικών που έχουν προηγηθεί, το είδος της τομής που έχει γίνει στην μήτρα καθώς και η ύπαρξη και άλλων γυναικολογικών επεμβάσεων στη μήτρα στο ιατρικό ιστορικό της.

Η απόπειρα διενέργειας κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή προϋποθέτει άρτια οργανωμένο μαιευτικό τμήμα με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό προκειμένου να χειριστεί τον τοκετό και να αναγνωρίσει έγκαιρα την ύπαρξη κάποιας επιπλοκής και να οδηγηθεί η γυναίκα εγκαίρως στο χειρουργείο αν παραστεί ανάγκη.

Για την επίτοκο που έχει στο ιστορικό της τουλάχιστον μία καισαρική τομή ισχύει ειδικό πρωτόκολλο χορήγησης φαρμάκων κατά τον τοκετό. Η ενίσχυση των ωδινών δεν ενδείκνυται, ούτε η πρόκληση τοκετού. Πρέπει να διενεργείται καρδιοτοκογραφία συνεχώς και ο Γυναικολόγος να ενημερώνεται τόσο για την εξέλιξη του τοκετού όσο και για κάθε ένδειξη δυσχέρειας του εμβρύου ή της μητέρας.

Η σοβαρότερη επιπλοκή του κολπικού τοκετού είναι η ρήξη της μήτρας, που μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν αναγνωριστεί έγκαιρα. Τα σχετικά χαμηλά ποσοστά ρήξης μήτρας, που αναφέρονται στις έρευνες που δημοσιεύονται, οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο γεγονός πως γίνεται αυστηρή επιλογή των γυναικών που επιτρέπεται να επιχειρήσουν τον κολπικό τοκετό, ή ακόμα και στο γεγονός πως οι επιπλοκές αναγνωρίζονται εγκαίρως και αντιμετωπίζονται με καισαρική τομή πριν καταλήξουν σε βλάβες όπως η ρήξη της μήτρας.

Ο κολπικός τοκετός δεν επιτρέπεται να επιχειρηθεί σε όλες τις γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή και είναι μία διαδικασία που -όταν επιλεγεί- παρουσιάζει αυξημένη πιθανότητα επιπλοκών έναντι του φυσιολογικού τοκετού μία γυναίκας, που δεν έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε χειρουργική επέμβαση στην μήτρα. Ο Γυναικολόγος που παρακολουθεί την γυναίκα κατά την διάρκεια της κύησης είναι εκείνος που θα την ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα και θα της εξηγήσει τις επιλογές της προκειμένου στην συνέχεια να αποφασίσουν από κοινού ποιος είναι ο ενδεδειγμένος και ταυτόχρονα ασφαλής τρόπος γέννησης του παιδιού της.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στο ΗράκλειοΦόβοι για νέο αδιέξοδο.

Σε λεπτό πάγο βαδίζει το μεταφορικό έργο των μαθητών για τη νέα σχολική περίοδο και όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν νέο αδιέξοδο.

Το υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται ... αμετανόητο καθώς η νέα εγκύκλιος που εστάλη στους δήμους είναι ίδια και απαράλλαχτη με την υπουργική απόφαση του 2011, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, μεσούσης της σχολικής χρονιάς.

Η εγκύκλιος έχει φτάσει στη Λότζια και οι αρμόδιοι που επεξεργάζονται το φάκελο είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι για θετική έκβαση στην υπόθεση.

«Φοβάμαι νέο αδιέξοδο» δηλώνει στο prismanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλυτάκης και συμπληρώνει «περιμέναμε αλλαγές, τουλάχιστον στα σημεία που είχαν δημιουργήσει πριν από μήνες το ναυάγιο στο διαγωνισμό για το μεταφορικό έργο των μαθητών στο Ηράκλειο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη».

Αυτό σημαίνει πως ο νέος διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα έχει εκτός απροόπτου την ίδια κατάληξη, ναυάγιο. Αγκάθι, αποτελεί το βασικό αίτημα των λεωφορειούχων για τα μισθώματα.

Το ΚΤΕΛ εκτιμά ότι τα χρήματα που προβλέπονται στη σύμβαση δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα του μεταφορικού έργου (η εγκύκλιος δεν προβλέπει τα «νεκρά» δρομολόγια, αυτά δηλαδή που γίνονται από το σημείο στάσης του οχήματος μέχρι το σημείο παραλαβής των μαθητών) και είχε ... σαμποτάρει το διαγωνισμό με αποχή. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να κάνει και αυτή τη φορά.

«Εμείς θα ξεκινήσουμε την καταγραφή των μαθητών και των δρομολογίων όπως οφείλουμε να κάνουμε. Πάντως δεν είμαι αισιόδοξος ότι ο διαγωνισμός αυτή τη φορά θα είναι γόνιμος» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα παιδείας και νεολαίας του δήμου Ηρακλείου Νίκος Γιαλυτάκης.

Η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχε επισημάνει ότι σε σχέση με τον προγραμματισμό για τη μεταφορά των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, παραμένει ορατός ο κίνδυνος να μην έχει λυθεί το θέμα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο βασικό λόγος η απίστευτη «βαβυλωνία» που έχει προκύψει στην όλη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι οι προβλεπόμενοι πόροι για τη μεταφορά των μαθητών για το 2012 ανέρχονται στο ίδιο με το 2011 ποσό των 140 εκατ. ευρώ, εξαιτίας όμως των συνεχών παρατάσεων για την οριστική επίλυση του προβλήματος, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του πραγματικού προϋπολογισμού.


Διαβάστε περισσότερα...

Αλεύρι και λάδι χωρίς μεσάζοντεςΣτο Κιλκίς την 1η Ιουλίου.

Η δημοτική αρχή Κιλκίς στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει και με στόχο τη στήριξη των καταναλωτών και των νοικοκυριών του Δήμου που δοκιμάζονται σήμερα εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας, συμμετέχει στο κίνημα διάθεσης φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάρακα Κρήτης θα προβεί στη διάθεση αλευριού και λαδιού την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012.

Η ΕΑΣ θα διαθέτει προς πώληση αλεύρι με τιμή κιλού τα 0,50 ευρώ, ενώ ο Συνεταιρισμός Χάρακα Κρήτης εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο και αγουρέλαιο σε συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 14 και 15 ευρώ αντίστοιχα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. και το κόστος μεταφοράς και συσκευασίας.

Η διάθεση των προϊόντων θα λάβει χώρα την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο Κιλκίς από τις 10 το πρωί.

Όπως αναφέρει το eptalofoskilkis.blogspot.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για παραγγελίες (δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, προϊόν, ποσότητα, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας) στο Δημαρχείο στο τηλέφωνο 23413 52156 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς στο τηλ. 23410 24880.

Έντυπο παραγγελίας έχει αναρτηθεί την ιστοσελίδα του Δήμου (e-kilkis.gr) στην κατηγορία γενικά νέα-ανακοινώσεις, το οποίο αφού συμπληρωθεί μπορεί να αποστέλλεται στο email journalist@dhmoskilkis.gr ή και με φαξ στο 23413 52147.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι την Τετάρτη θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών με τα φάρμακα

"Η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι την Τετάρτη στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στις ιδιωτικές κλινικές μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ", είπε ο υπουργός Υγείας μετά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.


«Έχει οριστικοποιηθεί η λύση από τις αντίστοιχες φαρμακευτικές εταιρίες και τα φάρμακα αυτά θα διακινούνται κανονικά από εδώ και εμπρός» τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττα.


Όπως εξήγησε «οι πληρωμές θα γίνονται άμα την παραγγελία και τη παραδόσει και αυτό θα συνεχιστεί αυτό μέχρις ότου βέβαια αναλάβει η νέα κυβέρνηση η οποία θα λύσει οριστικά το θέμα. Γι’ αυτό οι καρκινοπαθείς ας μην ανησυχούν».


Για τις προμήθειες των νοσοκομείων είπε ότι υπάρχει μια νομικής φύσεως εμπλοκή. «Τα χρήματα βρίσκονται στα νοσοκομεία και είναι διαθέσιμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες να λυθεί αυτό το νομικής, φύσεως θέμα. Είμαστε σε επαφή με τους προμηθευτές, έχουν κατανοήσει το πρόβλημα και δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει άμεση παρακώλυση στην προμήθεια των νοσοκομείων» σημείωσε.


Για το θέμα των φαρμακοποιών, είπε ότι η νέα κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τα οφειλόμενα στους φαρμακοποιούς πριν το τέλος του 2012. «Εμείς έχουμε εξασφαλίσει, έχουν αποπληρωθεί μάλλον οι υποχρεώσεις μας προς τους φαρμακοποιούς του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου. Για τον Μάρτιο έχουν καταβληθεί 200 εκατομμύρια, που αντιπροσωπεύουν το 70 με 75% περίπου του χρέους. Υπάρχουν τα 70 εκατομμύρια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η υποχρέωσή μας του Μαρτίου», είπε.


«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιλύσουμε τα προβλήματα, τα οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι προβλήματα των τελευταίων 15 ημερών. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες το καταλαβαίνουν αυτό» σημείωσε ο υπηρεσιακός υπουργός.


Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «αποτελεί θράσος και δειλία κάποιοι να έχουν διαχειριστεί επί 2,5 χρόνια τα προβλήματα της υγείας και να επιρρίπτουν ευθύνες σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που τα διαχειρίζεται για 15 περίπου μέρες.... Αυτοί που μας απειλούν ότι αν δεν εφαρμόσουμε το Μνημόνιο θα φέρουμε στη χώρα την καταστροφή και το χάος είναι οι ίδιοι που έφεραν στη χώρα την καταστροφή και το χάος και πρέπει τώρα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτες προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, να αποτραπούν ενδεχόμενα ανθρωπιστικής κρίσης για τη χώρα μας».


Όπως είπε ζήτησε από τον υπουργό να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που εμφανίστηκε σε ελλείψεις φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς, ενώ έκανε λόγο για υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, «ενός οργανισμού που αν δεν έχει πόρους δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός».
Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν τα σχολεία της ομογένειας


Επιμένει το υπουργείο Παιδείας στο λάθος που εκνευρίζει και απογοητεύει την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ένα έγγραφο – ντοκουμέντο με το οποίο οι γραφειοκράτες του υπουργείου Παιδείας εφιστούσαν την προσοχή στους υπαλλήλους των προξενείων να μην εγγραφούν άλλα παιδιά στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο που θορύβησε τους ομογενείς της Γερμανίας, ίσως να αποτελεί συνέπεια της κρίσης. Όμως όπως γράφουν αρκετοί συμπατριώτες μας από τη Γερμανία στο enikos.gr, για πάρα πολλά χρόνια και με πολλές θυσίες κατάφεραν να κρατήσουν τα ελληνικά σχολεία ανοιχτά στη Γερμανία και έρχονται τώρα «οι γραφειοκράτες του υπουργείου με μια ψυχρή απόφαση να εκδιώξουν την ελληνική παιδεία από τη Γερμανία». Ανάστατοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας, έστειλαν επιστολή – απάντηση στο υπουργείο Παιδείας.

Δείτε εδώ τι έγραψαν στο υπουργείο:
Και αυτό είναι το έγγραφο – οδηγία της ντροπής από το υπουργείο Παιδείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Κατάλογος Ειδικών Σχολείων

Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής

Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ΥΠΕΠΘ) έχει στην αρμοδιότητα της τα θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έχει υπό την εποπτεία της όλες τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ηλικίες μαθητών 4-22 ετών.


Στο έργο της συνεπικουρείται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΥΣΕΕΠ), που χειρίζεται θέματα του προαναφερόμενου προσωπικού, καθώς και από το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου το οποίο είναι το αρμόδιο εισηγητικό όργανο για το σύνολο των θεμάτων της Ειδικής Αγωγής.

Η Διεύθυνση υλοποιεί την εκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΕΠΘ για τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), αφενός μέσω των Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και των Κέντρων Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) για θέματα ενημέρωσης, συμβουλευτικής, και σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και αφετέρου μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα οργάνωσης και στελέχωσης των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ).

Τμήμα Α΄: Διοικητικού

Τηλ: 210 3314553
Το Τμήμα Α΄ (Διοικητικού) είναι υπεύθυνο για θέματα αλληλογραφίας και διεκπεραίωσης των σχετικών εγγράφων της Υπηρεσίας, καθώς επίσης για την τήρηση του αρχείου και του υλικού.

Τμήμα Β΄: Εφαρμογής Προγραμμάτων

Τηλ: 210 3235751
Το Τμήμα Β΄ (Εφαρμογής Προγραμμάτων) είναι υπεύθυνο για θέματα καταγραφής στατιστικών δεδομένων των ΣΜΕΑ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν μαθητές, εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ΚΔΑΥ, καθώς και την εκπόνηση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τμήμα Γ΄: Διδακτικών Βιβλίων, Μέσων Διδασκαλίας και Εξοπλισμού

Τηλ: 210 3247761
Το Τμήμα Γ΄ (Διαγνωστικών και Εξοπλιστικών μέσων) είναι υπεύθυνο για την αναζήτηση επιστημονικών διαγνωστικών μέσων, σχολικών βιβλίων, καθώς και οποιασδήποτε μορφής εποπτικών κι εξοπλιστικών μέσων.

Επικοινωνήστε:
Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής
Ερμού 15
Αθήνα 10185
Τηλ: 210 3235932
Φαξ: 210 3235876


Ειδικά Γυμνάσια (Επικράτεια)
Παραθέτουμε τη λίστα με τα Ειδικά Γυμνάσια της Επικράτειας. Διορθώστε μας σε κάθε περίπτωση, που διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία που παρατίθενται έχουν ελλείψεις ή λάθη.
Επεξηγήσεις ακρωνυμίων:
ΝΚ: Νοητική Καθυστέρηση
Ειδικό Γυμνάσιο Σωματικά Αναπήρων Αθήνας
Ύδρας 2, 163 45 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 99 35 514
Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών για Κωφά-Βαρήκοα Παιδιά
Κορυτσάς 19, Κοντόπευκο, 153 43 Αγ. Παρασκευή
Τηλ.: 210 60 12 946
Ειδικό Γυμνάσιο Σωματικά Αναπήρων στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων
Λεωφόρος Χασιάς (9η στάση ΕΙΑΑ), 131 22 Ν. Λιόσια
Τηλ.: 210 23 13 777, 210 23 10 733
Ειδικό Γυμνάσιο για Κωφά-Βαρήκοα Παιδιά Αργυρούπολης
Φειδίου 27 και Υμηττού 4, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 99 32 732
Ειδικά Τμήματα Βαρηκόων στο 18ο Γυμνάσιο Πατρών
Ναυπάκτου 29, 263 31 Αρόη Πάτρας
Τηλ.: 22 67 79/61 12 37
Ειδικό Γυμνάσιο Σωματικά Αναπήρων στην ΕΛΕΠΑΑΠ Θεσσαλονίκης
Ελαιώνας Πυλαίας, 555 35 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 31 85 44
Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών-Βαρηκόων στο Παράρτημα Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών Θεσσαλονίκης
Τέρμα Πανοράματος, 552 00 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 34 36 20
Ειδικά Τμήματα Κωφών στο Γυμνάσιο Μαλακοπής
Γρηγ. Λαμπράκη 204, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη 543 52
Τηλ.: 2310 93 03 14
Ειδική Τάξη Κωφών-Βαρηκόων στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας
Λειτουργεί στο 5ο Καλαμάτας
Τηλ.: 27210 21 145, 22 828
Ειδική Τάξη Κωφών-Βαρηκόων
3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
Τηλ.: 2810 22 40 78
Ειδική τάξη στο Βελισσάριο Ιωαννίνων (Ν.Κ.)
Κερκύρας 3, Σεισμόπληκτα, 455 00 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 42 087
Ειδικά Δημοτικά Σχολεία (Επικράτεια)
Παραθέτουμε τη λίστα με τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία στην Αττική. Διορθώστε μας σε κάθε περίπτωση, που διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία που παρατίθενται έχουν ελλείψεις ή λάθη.
Επεξηγήσεις ακρωνυμίων:
ΝΚ: Νοητική Καθυστέρηση
ΝΚΟ: Νοητική Καθυστέρηση Οριακή
ΣΑ: Σωματική Αναπηρία
ΝΠΙΔ: Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου
ΝΠΔΔ: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου
Αττικής
ΑΘΗΝΑ
Πειραματικό 10/θ Μαρασλείου Διδασκαλείου Δ.Ε. (ΝΚ)
Σολομωνίδου 68, 161 21 Καισαριανή
Τηλ.: 210 72 11 289
9ο 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (ΝΚ)
Πόντου και Αγ. Θωμά 115 27
Τηλ.: 210 77 98 704
3ο Πειραματικό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας (ΝΚ)
Μαρασλή 4, 106 76 Αθήνα
Τηλ.: 210 72 40 687
4ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ιλίσσια (ΝΚ)
Νικοπόλεως 29-35, 112 35 Αθήνα
Τηλ.: 210 86 10 410, 210 86 76 570
6ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (ΝΚ)
Αριστάρχου 24, 116 34 Παγκράτι
Τηλ.: 210 72 44 493
8ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (ΝΚ)
Τέω 56, 111 42 Λαμπρινή
Τηλ.: 210 29 21 577
10/θ Ειδικό Σχολείο στην ΕΛΕΕΠΑΑΠ (ΣΑ)
Κόνωνος 16, 116 34 Παγκράτι
Τηλ.: 210 72 25 178
16/θ Ειδικό Σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών (ΕΙΠΚ) (ΝΠΔΔ)
Ζαχάρωφ 1, 162 31 Αμπελόκηποι
Τηλ.: 210 64 11 940
1ο και 2ο 7/θ Ειδικό Σχολείο στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα (ΝΚ)
Πεντέλης 58, 151 26 Μαρούσι
Τηλ.: 210 80 21 600
3/θ Ειδικό Σχολείο Περισσού-Ν. Ιωνίας (ΝΚ)
Φερτεκίου 1, 142 33 Περισσός
Τηλ.: 210 27 54 570
3/θ Ειδικό Σχολείο στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (“Νταού Πεντέλης”) (ΝΚ)
Ραφήνα 190 09
Τηλ.: 22940 777 777
4/θ Ειδικό Σχολείο Ν. Ηρακλείου (εκπαιδεύσιμα ΝΚ)
Ν. Καζαντάκη 21, 141 21 Ν. Ηράκλειο
Τηλ.: 210 27 11 590
5/θ Ειδικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης (ΣΑ)
Πεντέλης Αττικής, 152 36
Τηλ.: 210 80 41 433
6/θ Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Αθηνών
Ευνάρδου 16, Πλατεία Δροσοπούλου, 152 37 Φιλοθέη
Τηλ.: 210 68 10 579
Ιδιωτικό Ειδικό 1/θ Σχολείο Αιμ. Θανάσουλα “Χλόη” (ΝΚ)
Λ. Κηφισίας 307, 145 61 Κηφισιά
Τηλ.: 210 80 81 190
1ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Περιστερίου (ΝΚ)
Φιλικών 65, 121 31 Περιστέρι
Τηλ.: 210 57 14 104
1ο 8/θ Ειδικό Σχολείο Ιλίου (ΝΚ)
Πολυτέκνων 20, 131 21 Ίλιον
Τηλ.: 210 26 19 117
3ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω (ΝΚ)
Ολυμπίας και Κορίνθου, 122 43 Αιγάλεω
Τηλ.: 210 59 06 750
5/θ Ειδικό Σχολείο Ιδρύματος Προστασίας και Αποκαταστάσεως Απροσαρμόστων Παιδιών (ΙΠΑΑΑΠ) “Θεοτόκος” (ΝΠΙΔ)
Κοιμ. Θεοτόκου 2, 131 21 Ίλιον
Τηλ.: 210 23 14 222, 210 23 11 070
1ο 7/θ Ειδικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου (ΝΚ)
Σουλίου 47, 173 42 Αγ. Δημήτριος-Μπραχάμι
Τηλ.: 210 99 20 604
1ο 2/θ Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας (ΝΚ)
Σαπφούς και Καλυψούς, 176 76 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 93 76 855
6/θ Ειδικό Σχολείο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
Ελ. Βενιζέλου 210, 176 75 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 95 88 066, 210 95 95 880
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλόκωφων Καλλιθέας
Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) 210, 176 75, Καλλιθέα
Τηλ.: 210 9588137
E-mail: mail@dim-ekt-kallith.att.sch.gr
12/θ Ειδικό Σχολείο Κωφών–Βαρήκοων Αργυρούπολης
Ηλεκτρουπόλεως 44, 164 52 Αργυρούπολη
Τηλ.: 210 99 32 814
Ειδικό Τμήμα Τυφλών Μαθητών στο 2ο Μοσχάτου
Α΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
12/θ Ειδικό Σχολείο “Παμμακάριστος” για κοινωνικά δυσπροσάρμοστα παιδιά (ΝΚ)
Μαραθώνος 1, 190 05 Νέα Μάκρη
Τηλ.: 22940 91 206
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
Τηλ.: 22940 91 206
Β΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (ΝΚ)
Νεαπόλεως και Διονύσου, 136 71 Αχαρνές, Εργατικές Κατοικίες
Τηλ.: 210 24 40 709
Γ΄ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
4/θ Ειδικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Βούλας (σωματικά ανάπηρα)
Αλκυονίδων 1, 166 73 Βούλα
Τηλ.: 210 89 55 615
Α΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου (ΝΚ)
Αλαμάνας και Μπουμπουλίνας, 134 51
Τηλ.: 210 26 86 990
Β΄ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
5/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας (ΝΚ)
Ιάκχου και Παγκάλου, 192 00 Ελευσίνα
Τηλ.: 210 55 46 276
Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
1ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά – Παλαιά Κοκκινιά (ΝΚΟ)
Αγ. Παύλου 12, 185 42 Πειραιάς
Τηλ.: 210 49 16 302
1ο 4/θ Ειδικό δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας (ΝΚ)
Μάρκου Μπότσαρη 48 και Αγ. Παντελεήμονος, 186 48 Δραπετσώνα
Τηλ.: 210 46 16 494
2ο 2/θ Ειδικό Σχολείο Πειραιά (ΝΚ)
Ν. Χατζηκυριάκου 27, 185 39 Πειραιάς
Τηλ.: 210 45 30 918
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου (ΝΚ)
Μπαλή και Μπέτσου, 187 58 Κερατσίνι
Τηλ.: 210 43 11 939
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πειραιά (ΝΚ)
Καραολή και Δημητρίου 25, 188 63 Πειραιάς
Τηλ.: 210 44 15 600
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού (ΝΚ)
Μακεδονίας 33, 181 21 Κορυδαλλός
Τηλ.: 210 56 20 131
Ειδικό Σχολείο Τυφλών στο 35 ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
3/θ Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών
Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας (ΝΚ)
Ρ. Φεραίου 9,187 57 Κερατσίνι
Τηλ.: 210 46 58 666
Θεσσαλονίκης
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ν.Κ.)
Κέννεντυ και Καραϊσκάκη 1 α , 546 41
Τηλ.: 2310 81 71 85
2 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης (σωματικά ανάπηρα) ΕΛΕΠΑΑΠ
Ελαιώνες Πυλαίας, 555 35 Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 31 84 55
3 ο 4/θ Ειδικό Σχολείο Θεσ/νίκης (Ν.Κ.)
Σαρανταπόρου και Δαβάκη 40, Αν. Ηλιούπολη 564 31
Τηλ.: 2310 65 62 35
4 ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Θεσ/νίκης (Ν.Κ.)
Μαζαράκη 1, 546 27
Τηλ.: 2310 53 46 54
5 ο 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης (Ν.Κ.) (ασκήσιμα παιδιά) στο Ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμων”
7 ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, 545 00
Τηλ.: 2310 68 12 21/68 12 23
6 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσ/νίκης (ασκήσιμα Ν.Κ.) στο Ίδρυμα “Αγ. Δημήτριος”
Τζων Κέννεντυ 62, 555 35 Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 31 86 44
7/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδας (ΨΚΒΕ) (Ν.Κ.)
Πεύκα Θεσσαλονίκης, 570 10
Τηλ.: 2310 67 36 66
8 ο 2/θ Ειδικό Σχολείο Θεσ/νίκης (Ν.Κ.)
Αρχαιοτήτων 3, 546 32 Καλλιθέα
Τηλ.: 2310 62 88 28
9 ο 3/θ Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
Κωνσταντινουπόλεως 49, 546-32
Τηλ.: 2310 85 66 55
10 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ν.Κ.)
Κρήτης 88, 546 55
Τηλ.: 2310 42 68 05
11 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Κεντρικό Νοσοκομείο (Ν.Κ.)
Εθνικής Αμύνης 41, 564 35
Τηλ.: 2310 21 12 21 εσ. 209
12 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Στιλπ. Κυριακίδη 1, 546 36
Τηλ.: 2310 99 34 72
13 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ν.Κ.)
Σχολείων 4, 563-34 Ελευθέριο – Κορδελιό
Τηλ.: 2310 76 60 86
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Βόρειας Ελλάδας
Βασ. Όλγας 32, 546 42 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 85 77 22
ΝΠΙΔ 9 /θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών (ΕΙΠΚ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Τέρμα Πανοράματος, 552 36
Τηλ.: 2310 34 30 93 (65)
Υπόλοιπης Ελλάδας
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (Ν.Κ.)
Τέρμα Ψηλοβράχου, 301 00
Τηλ.: 26410 25 666
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου (Ν.Κ.)
Κύπρου 80, 302 00 Μεσολόγγι
Τηλ. 26310 22 787
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Άργους (Ν.Κ.)
Γούναρη 276, 212 00 Άργος
Τηλ.: 27510 21 144
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πειραματικό 3/θ Ειδικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (Ν.Κ.)
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
Τηλ.: 27120 29 522
ΑΡΤΑΣ
1 ο 3/θ Ειδικό Σχολείο Άρτας (Ν.Κ.)
340 Σύνταγμα Ευζώνων 32, 491 00 Άρτα
Τηλ.: 26810 20 245
ΑΧΑΪΑΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Πατρών (Ν.Κ.)
Παράρτημα, Αξιού 12, 265 00 Πάτρα
Τηλ.: 2610 43 35 12, 27 95 12
2 ο 6/θ Ειδικό Σχολείο Πατρών στο Ίδρυμα “ΜΕΡΙΜΝΑ” (Ν.Κ.)
Άλσος Γηροκομείου, 265 00 Πάτρα
Τηλ.: 2610 34 64 40
2/θ Ειδικό Σχολείο Πατρών ΠΙΚΠΑ (σωματικά ανάπηρα)
Ιγνατίου 3, 261 31 Πάτρα
Τηλ.: 2610 62 03 42
2/θ Ειδικό Σχολείο Πατρών για τυφλά παιδιά
Ρωμανού 40, 264 42
Τηλ.: 2610 65 39 82
2/θ Ειδικό Σχολείο Πατρών (Ν.Κ.)
Μαραγκοπούλου 30, 263 25
Τηλ.: 2610 27 95 12
2/θ Ειδικό Σχολείο Αιγίου
Πάροδος Κορίνθου, 251 00 Αίγιο
Τηλ.: 2610 27 95 12
8/θ Ειδικό Σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφαλάλων (ΕΙΠΚ) Παράρτημα Πατρών
Πάροδος Ναυπάκτου 4, Αρόη Πάτρα
Τηλ.: 2610 22 31 10
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θηβών (Ν.Κ.)
Σωκράτους 11, 322 00 Θήβα
Τηλ.: 22610 24 739
4/θ Ειδικό Σχολείο Λειβαδιάς (Ν.Κ.)
Καραγιαννοπουλου 42, 321 00
Τηλ.: 22610 27 003
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
2/θ Ειδικό Σχολείο Γρεβενών (Ν.Κ.)
Πλατεία Ελευθερίας 22, 511 00
Τηλ.: 26420 22 969
ΔΡΑΜΑΣ
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας (Ν.Κ.)
Τέρμα Παρμενίωνος, 661 00
Τηλ.: 25210 36 363
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πειραματικό 2/θ Ειδικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου (Ν.Κ.)
Πλατεία Ακαδημίας, 851 00
Τηλ.: 22410 25 866
1 ο 7/θ Ειδικό Σχολείο Ρόδου (Ν.Κ.)
Βασ. Ηρακλείου 77, 851 00
Τηλ.: 22410 31 520
4/θ Ειδικό Σχολείο Καλύμνου (Ν.Κ.)
Ανάστασης, 852 00
Τηλ.: 22430 29 952
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Ρόδου
ΕΒΡΟΥ
Πειραματικό 3/θ Ειδικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης (Ν.Κ.)
Ζαρίφη 5, 681 00 Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 25510 31 214
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου (Ν.Κ.)
Β. Γεωργίου 23, 683 00
Τηλ.: 25330 23 209
2/θ Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας (Ν.Κ.)
Αγ. Θεοδώρου 17, 682 00
Τηλ.: 25520 22 345
ΕΥΒΟΙΑΣ
1 ο 5/θ Ειδικό δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Ν.Κ.)
Νεοφύτου 30, 341 00
Τηλ.: 22210 83 296
1/θ Ειδικό Σχολείο Κωφών–Βαρηκόων Χαλκίδας
Νεοφύτου 30, 341 00
Τηλ.: 22210 83 296
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου (Ν.Κ.)
Μπόχαλης, 291 00
ΗΛΕΙΑΣ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου (Ν.Κ.)
Πάροδος Λαμπετίου, 271 00
Τηλ.: 26210 22 932
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών
ΗΜΑΘΙΑΣ
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας (εκπαιδεύσιμα Ν.Κ.)
Ημαθίωνος 2, 591 00 Βέροια
Τηλ.: 23310 21 551, 67 780
4/θ Ειδικό Σχολείο Νάουσας στο ΤΕΛ Νάουσας (Ν.Κ.)
Αγ. Νικολάου 19, 592 00
Τηλ.: 23320 23 014
3/θ Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (Ν.Κ.)
Κνωσού 1, 713 05
Τηλ.: 2810 281 754
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Πειραματικό 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου (Ν.Κ.)
Λ. Ακαδημίας 8, 713 05 Ηράκλειο
Τηλ.: 2810 284-267
2 ο 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης (Ν.Κ.)
Λ. Καλοκαιρινού 197, 712 01
Τηλ.: 2810 341 790
1 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης (Ν.Κ.)
Κνωσού 1, 713 05
Τηλ.: 2810 281 754
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Ηρακλείου
Κνωσού 126α, 713 06
Τηλ.: 2810 230 139
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (Ν.Κ.)
Αγ. Αποστόλων 25, 461 00
Τηλ.: 26550 23 834
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών (Ν.Κ.)
Κτήριο 1 ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών, 463 00 Φιλιάτες
Τηλ.: 26640 22 348
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πειραματικό 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων (Ν.Κ.)
Δωδώνης 6, 452 21 Ιωάννινα
Τηλ.: 26510 31 547
1 ο 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Ν.Κ.)
Αγ. Σαράντα 3, 453 32
Τηλ.: 26510 31 547
2 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Ν.Κ.)
Κατίνας Παξινού 28, 452 21
Τηλ.: 26510 26 587
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Κωφά-Βαρήκοα)
Β. Ηπείρου 22 (Γαλακτοκοπική), 453 33
Τηλ.: 26510 29 329
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (σωματικά ανάπηρα) ΕΛΕΠΑΑΠ
Κιάφας και Κομνηνών, 454 45
Τηλ.: 26510 34 493
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Ιωαννίνων
Γλυκιδών 1, 452 21
Τηλ.: 26510 78 608
3 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Ιωαννίνων Σχολείο (αυτιστικά παιδιά)
Παιδόπολη Αγία Ελένη, 455 00
Τηλ.: 26510 70 421
ΚΑΒΑΛΑΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Ν.Κ.)
Τέρμα Ιοκάστης-Παιδόπολη, Τ.Θ. 1043
Τηλ.: 2510 83 70 03, 24 30 03
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Ίδρυμα Αγ. Μαρίνας (Ν.Κ.)
Περιγιάλι, 650 00 Καβάλα
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας (εκπαιδεύσιμα Ν.Κ.)
Σαρανταπόρου 89, 431 00
Τηλ.: 24410 41 534
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (Ν.Κ.)
Δέρπφελδ 13, 491 00
Τηλ.: 26610 31 755
ΚΙΛΚΙΣ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (Ν.Κ.)
Τέρμα Σαλαμίνας, 611 00
Τηλ.: 23410 25 848
ΚΟΖΑΝΗΣ
5/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (Ν.Κ.)
3 ης Σεπτεμβρίου 20 α, 501 00
Τηλ.: 26410 25 183
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας (Ν.Κ.)
Αρχή Δημοκρατίας 1, 502 00
Τηλ.: 24630 81 144
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου (εκπαιδεύσιμα Ν.Κ.)
Κολοκοτρώνη 27 (συστέγαση με 1 ο και 13 ο Δημοτικά Σχολεία Κορίνθου, 201 00 Κόρινθος)
Τηλ.: 27410 20 778
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου (εκπαιδεύσιμα Ν.Κ.)
Βρονάδων 2, 841 00 Ερμούπολη
Τηλ.: 22810 28 332
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάξου
ΛΑΡΙΣΑΣ
Πειραματικό Ειδικό 4/θ Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας (Ν.Κ.)
Μουσών, 413 34 Νεάπολη
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Ν.Κ.)
Γιάννουλη Λάρισας, 415 00
Τηλ.: 2410 59 12 58
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
5/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου (Ν.Κ.)
Παλαιολόγου 78, 721 00
Τηλ.: 28410 26 803
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας (Ν.Κ.)
Κόρακα 43, 772 00 Ιεράπετρα
Τηλ.: 28420 26 374
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σητείας (Ν.Κ.)
Θερίσσου 11, Σητεία 723 00
Τηλ.: 28430 23 003
ΛΕΥΚΑΔΑ
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας (Ν.Κ.)
ΛΕΣΒΟΥ
Πειραματικό 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης (Ν.Κ.)
Γ. Μούρα 10, 811 00 Μυτιλήνη
Τηλ.: 22510 22 871
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
1 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου Ν.Κ.)
Χρ. Σμύρνης 25, 384 46
Τηλ.: 24210 82 413
2 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Ν.Κ.)
Ορφανοτροφείου 4, 383 33
Τηλ.: 24210 82 413
2/θ Ειδικό Σχολείο δημοτικής αγωγής ανηλίκων Βόλου (κοινωνικά δυσπροσάρμοστα)
Τέρμα Αναπαύσεως 2-Ταξιαρχών, 384 46 Ν. Ιωνία Βόλου
Τηλ.: 24210 61 206
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Βόλου
Κύπρου – Γ. Δήμου, 382 21
Τηλ.: 24210 43 731
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού (Ν.Κ.)
371 00 Αλμυρός
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (Ν.Κ.)
1 ο Δ. Σχολικό Συγκρότημα – Φαρές, 241 00
Τηλ.: 27210 24 290
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών
Κτήριο “ΚΑΦΚΑ” Φιλιατρά, Τ.Κ. 24300
Τηλ.: 27610 32243
Φαξ: 27610 62864
e-mail: mail@dim-eid-filiatr.mes.sch.gr
ΞΑΝΘΗΣ
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (Ν.Κ.)
Μαραθώνος 2, 671 00
Τηλ.: 25410 29 373
ΠΕΛΛΑΣ
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών (Ν.Κ.)
Μ. Αλεξάνδρου 112, 581 00 Γιαννιτσά
Τηλ.: 23820 21 834
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας (Ν.Κ.)
Καράνου 18, 582 00
Τηλ.: 23810 25 228
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (Ν.Κ.)
584 00 Αριδαία
Τηλ.: 23840 24 780
ΠΙΕΡΙΑΣ
1 ο 6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Ν.Κ.)
Περιφερειακή, 602 00
Τηλ.: 23510 35 222
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας (Ν.Κ.) Αρκαδίου 6, 481 00
Τηλ.: 26820 28 300
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
1 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής (Ν.Κ.)
Μεραρχίας Σερρών 1, 691 00
Τηλ.: 25310 26 536
ΣΑΜΟΥ
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου (Ν.Κ.)
Θεμιστοκλή Σοφούλη, 831 00
Τηλ.: 22730 28 338
ΣΕΡΡΩΝ
6/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών (Ν.Κ.)
Δ. Μαρούλη 43, 621 00
Τηλ.: 23210 29 349
ΝΠΙΔ 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών (ΕΙΠΚ), Παράρτημα Σερρών
Κουρέως Στεργίου 1, 621 00
Τηλ.: 23210 21 989
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
1 ο 4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Ν.Κ.)
Νέα Ζωαγορά, 421 00
Τηλ.: 24310 72 950
1 ο 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας (Ν.Κ.)
Αγ. Στεφάνου 4, 422 00
Τηλ.: 24320 22 936
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πειραματικό 4/θ Ειδικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας (Ν.Κ.)
Ι. Παπασιοπούλου 2, 351 00
Τηλ.: 22310 25 574
4/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
Πρεβέζης 2, 351 00
Τηλ.: 22310 26 334
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πειραματικό 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας (Ν.Κ.)
Αριστοτέλους 1, 531 00
Τηλ.: 23850 22 480
1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου
Νότιος Περιφερειακή οδός, 532 00 Αμύνταιο
Τηλ.: 23860 22 959
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκιδικής (Ν.Κ.)
Πολύγυρος, 631 00
Τηλ.: 23710 24 868
ΧΑΝΙΩΝ
1 ο 3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων (ασκήσιμα Ν.Κ.)
Ελ. Βενιζέλου 107 α , 731 00
Τηλ.: 28210 59 386
2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην ΕΛΕΠΑΑΠ Χανίων (σωματικά ανάπηρα)
Ξανθουδίδου 26, 731 34
Τηλ.: 28210 43 249/56 604
ΝΠΔΔ 2/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών (ΕΙΠΚ), Παράρτημα Καστελίου Κισάμου Κρήτης
734 00 Καστέλι Κισάμου
Τηλ.: 28220 23 455
ΝΠΔΔ 8/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Εθνικού Ιδρύματος Απροσάρμοστων Παίδων Κρήτης
Εμμ. Πιπμλή (τέρμα), 731 00 Χανιά
Τηλ.: 28210 51 597
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών
Τηλ.: 28210 54 717
ΧΙΟΥ
3/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου (Ν.Κ.)
Λιβανού 45, 821 00
Τηλ.: 2 2710 22 130
Ειδικά Λύκεια (Επικράτεια)
Παραθέτουμε τη λίστα με τα Ειδικά Λύκεια της Επικράτειας. Διορθώστε μας σε κάθε περίπτωση, που διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία που παρατίθενται έχουν ελλείψεις ή λάθη.
Ειδικό Λύκειο Σωματικά Αναπήρων Αθήνας
Ύδρας 2, 163 45 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 99 64 996
Ειδικό Λύκειο Αθηνών για Κωφά-Βαρήκοα Παιδιά
Κορυτσάς 9, Κοντόπευκο 153 43 Αγ. Παρασκευή
Τηλ.: 210 60 12 922
Ειδικό Λύκειο Σωματικά Αναπήρων στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων
Λεωφ. Χασιάς (9 η στάση ΕΙΑΑ), 131 22 Ίλιον
Τηλ.: 210 23 13 777, 23 10 733
Λυκειακές Τάξεις Κωφών-Βαρηκόων Αργυρούπολης
Φειδίου 27 και Υμηττού 4, 164 52
Τηλ.: 210 99 32 732
Ειδικές τάξεις Κωφών-Βαρηκόων στο 18 ο Γυμνάσιο Πατρών
Ναυπάκτου 29, Αρόη Πάτρας 262 31
Τηλ.: 2610 62 24 36
Ειδικό Λύκειο Κωφών-Βαρηκόων στο Παράρτημα
Εθνικού Ιδρύματος Προστασίας Κωφών Θεσσαλονίκης
Τέρμα Πανοράματος, 552 00 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 34 36 20
Ειδικά Τμήματα Κωφών στο Λύκειο Μαλακοπής
Γρηγ. Λαμπράκη 204, 543 52 Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 90 66 00
Ειδικές Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές (Επικράτεια)
Παραθέτουμε τη λίστα με τις Ειδικές Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές της Επικράτειας. Διορθώστε μας σε κάθε περίπτωση, που διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία που παρατίθενται έχουν ελλείψεις ή λάθη.
ΤΕΣΕΑ Κωφών-Βαρηκόων
Αγ. Παρασκευή, Κορυτσάς 19, 153 43
Τηλ.: 210 60 11 299
ΤΕΣΕΑ στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων (ΕΙΑΑ)
Λεωφ. Χασιάς (9 η στάση ΕΙΑΑ), 131 22 Ίλιον
ΤΕΣΕΑ (για εφήβους με Ν.Κ.) Καλλιθέας
Ανδρομάχης 274, 176 74 Τζιτζιφιές Καλλιθέα
Τηλ.: 210 94 22 555
ΤΕΣΕΑ Κωφών-Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
Γεωργικής Σχολής 95, 545 00
Τηλ.: 47 12 12
Διαβάστε περισσότερα...

15 Ιουνίου τα προνοιακά επιδόματαΣτις 15 Ιουνίου θα δοθούν στους δικαιούχους τα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με όσα είπε στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Μπαλασόπουλος.


Το βίντεο της εκπομπής θα το βρείτε εδώ... http://www.antenna.gr/webtv

Η ακόλουθη εικόνα είναι από στιγμηότυπο της σημερινής εκπομπήςΔιαβάστε περισσότερα...

Κρύος ιδρώτας στο δημόσιο! - Με νόμο θα επιστρέψουν επιδόματα και υπερωρίες που έπαιρναν παράνομα!- Από τα 140 δις για δαπάνες απέρριπταν μόνο το 1 δις για τα ματια του κόσμου
- Υπερωρίες και εκτός έδρας με τα οποία χτίζεις σπίτι!
- Οι υπάλληλοι ακόμα και αφού τους ανακάλυπταν αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα!


Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει παράνομα με τη μορφή επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε για συμμετοχή σε επιτροπές, είτε ως υπερωρίες και εκτός έδρας από χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο.
Αυτά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά.

Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 που είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει διαφυγή για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια εις βάρος των υπολοίπων.

Μέχρι σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελούσε ανάχωμα για όλους αυτούς. Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι όταν ο Πάρεδρος ή Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες δαπάνες, αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο.

Μόνο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, είχε στείλει τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμώνστη Δικαιοσύνη. Τα χρήματα όμως δεν επέστρεφαν πίσω λόγω του νόμου που προστάτευε τους... παρανομούντες.

Τώρα όμως γίνεται δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο προεγκρίνει εντάλματα πληρωμής του δημοσίου ύψους 140 δισ. ευρώ (διάφορες πληρωμές για μισθούς, συμβάσεις κλπ). Πρόκειται για συναλλαγές και πληρωμές υπουργείων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΙΔ κ.λπ.

Από αυτά ετησίως απορρίπτονται δαπάνες περίπου 1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 139 δις προεγκρίνονται.

Ακόμα και εκείνοι που είχαν προειδοποιηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στήλωναν τα πόδια και πολύ απλά αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παρακάτω ακολουθούν υποθέσεις που οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου:

- Στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας μοιράστηκαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις σε υπαλλήλους.

- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περίπου 12 υπάλληλοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (σε Καναδά και Βρυξέλλες), εισέπρατταν το αυξημένο ποσό της αποζημίωσης EUROCONTROL (ανέρχεται και στα 1.500 ευρώ μηνιαίως) ενώ παράλληλα ορισμένοι υπέγραφαν «παρών» στις μονάδες τους στην Ελλάδα για να εισπράττουν το επίδομα, ενώ πολλοί υπάλληλοι πληρώνονταν για «μαϊμού» υπερωρίες.

- Στο ΝΑΤ ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια είχαν εισπράξει «πάγια γραφικά έξοδα» χιλιάδων ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται.

- Στο υπουργείο Υγείας μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πλασματικές υπερωρίες και επιτροπές «μαϊμού».

Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Mερική απασχόληση: Τι είναι και πόσο αμείβεταιΗ οικονομική κρίση και η ύφεση, που μαστίζουν την αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με άμεση συνέπεια τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση και την αντίστοιχη αύξηση εκείνων, που απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική απασχόληση.


Στην χώρα μας η μερική απασχόληση τυγχάνει, πλέον, ευρύτατης πρακτικής εφαρμογής, αφού εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την εργοδοτική πλευρά, λόγω της μείωσης που επιφέρει στο κόστος της παρεχόμενης εργασίας.

Από τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας προκύπτει ότι ένας στους δύο «τυχερούς» που καταφέρνουν να βρουν δουλειά, υποχρεώνεται να υπογράψει σύμβαση μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας. Οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης στο πρώτο δίμηνο του 2012 ήταν 32.577 έναντι 43.900 το 2011 και 79.932 το 2010.

Από την άλλη, οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης ήταν 26.076 και οι συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης 8.670. Που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, οι προσλήψεις με ευέλικτες σχέσης απασχόλησης ξεπέρασαν τις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης.

Ομως τι είναι η μερική απασχόληση;


Μερική απασχόληση υπάρχει όταν συμφωνείται παροχή εργασίας μικρότερης διάρκειας από την πλήρη / κανονική, με μικρότερη αντίστοιχα αμοιβή. Συνήθης μορφή μερικής απασχόλησης είναι εκείνη κατά την οποία ο εργαζόμενος εργάζεται την ημέρα λιγότερες ώρες από το ημερήσιο ωράριο πλήρους απασχόλησης. Στην περίπτωση αυτή η εργασία πρέπει να παρέχεται συνεχόμενα και μια φορά ημερησίως.

Οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ για τους "μερικώς απασχολούμενους" με τα νέα δεδομένα σύμφωνα με το υπ. Εργασίας (από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη σε ερώτημα της ΓΣΕΒΕΕ):

Εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 25 ετών

-Για προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.

-Για προϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.

-Για προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.

-Για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.

Εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών

-Για 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.

-Για 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το ωράριο

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κ. Καρούζο, Δικηγόρο, ειδικευμένο στο εργατικό δίκαιο, ο μειωμένος χρόνος απασχόλησης καθ’ εαυτός δεν συνεπάγεται και την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου της μερικής απασχόλησης. Αυτό ισχύει και σε κάθε περίπτωση που υπάρχει μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς αντίστοιχη μείωση αποδοχών.

Το μικρότερο ωράριο προσδιορίζεται όχι μόνο βάσει του νομίμου ωραρίου, αλλά και βάσει του συγκεκριμένου ωραρίου που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη κατηγορία μισθωτών με πλήρεις αποδοχές και πάντα σε σχέση με το εφαρμοζόμενο στην εκάστοτε επιχείρηση ωράριο.

Σε συνάρτηση με τον χρόνο εργασίας υπολογίζονται και οι αποδοχές των εργαζομένων με σύμβαση ή σχέση εργασίας μερικής απασχόλησης όπως και οι αποδοχές του συγκρίσιμου εργαζόμενου και αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας της μερικής απασχόλησης. Εφόσον το ωράριο απασχόλησής των μερικώς απασχολουμένων μισθωτών είναι μικρότερο των τεσσάρων (4) ωρών ανά ημέρα, οι αποδοχές τους προσαυξάνονται κατά 7,5%.

Αν η μερική απασχόληση έχει καθοριστεί με ημερήσιο ωράριο μικρότερης διάρκειας από το κανονικό, η παροχή της συμφωνημένης εργασίας των μερικώς απασχολούμενων πρέπει να είναι συνεχόμενη και να παρέχεται μία φορά την ημέρα. Ευκαιριακή παροχή εργασίας, η οποία δεν προκύπτει από κάποια σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου δεν εμπίπτει στην έννοια της μερικής απασχόλησης.

Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων μεταφοράς μαθητών, νηπίων και βρεφών και οι συνοδοί αυτών, που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε νηπιαγωγεία, καθώς και οι καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ισχύ της σύμβασης μερικής απασχόλησης είναι:

α) η γραπτή συμφωνία εργοδότη - εργαζομένου και

β) η αναγγελία της ως άνω συμφωνίας στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας εντός 8 ημερών.

Η συμφωνία μπορεί να καταρτισθεί εξ αρχής ή κατά τη διάρκεια της σχέσεως εργασίας και πρέπει να περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία της μερικής απασχόλησης, δηλαδή το μειωμένο χρόνο απασχόλησης και τις μειωμένες αποδοχές. Ο εργοδότης δε δικαιούται να μειώσει τις αποδοχές του εργαζόμενου για χρόνο λιγότερο του νομίμου, εάν δε συμφωνηθεί αυτό γραπτά και από τον εργαζόμενο. Εάν δεν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τότε η σύμβαση μερικής απασχόλησης θεωρείται άκυρη και ισχύει σύμβαση πλήρους απασχόλησης.

Στην περίπτωση των μερικώς απασχολούμενων μισθωτών ισχύουν στο σύνολό τους η εργατική νομοθεσία καθώς και οι γενικές αρχές του εργατικού δικαίου.

Ειδικότερα:

(1) Διατηρούν όλα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα οποία κατοχυρώνει ο νόμος και για τους πλήρως εργαζομένους.

(2) Εχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σχέσης εργασίας τους, η οποία προσαρμόζεται χρηματικά στο ύψος των μειωμένων αποδοχών τους. Ο εργοδότης δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει αποζημίωση, εάν η σύμβαση διήρκεσε λιγότερο των 2 μηνών.

(3) Εχουν την αξίωση της καταβολής της νόμιμης προσαύξησης σε περίπτωση παροχής εκ μέρους τους εργασίας Κυριακή ή αργία.

(4) Δικαιούνται άδειας και επιδόματος αδείας που χορηγείται με βάση τις αποδοχές που θα λάμβανε ο εργαζόμενος αν εργαζόταν τις ημέρες της άδειάς του. Εάν εργάζονται κάθε ημέρα, τότε προσμετρούνται όλες οι ημέρες εργασίας, μειωμένες ανάλογα με τον αριθμό μειωμένων ωρών.

(5) Ασφαλίζονται υποχρεωτικά στους οικείους οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, στον Ο.Α.Ε.Δ. και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

(6) Λαμβάνουν επιδόματα εορτών .

(7) Εχουν το δικαίωμα να προηγηθούν έναντι τρίτων στην κάλυψη θέσης πλήρους απασχόλησης στην ίδια επιχείρηση.

(8) Σε περίπτωση που, σύμφωνα με το νέο νόμο, παραστεί ανάγκη και υποχρεωθούν από τον εργοδότη σε παροχή πρόσθετης εργασίας, δικαιούνται πρόσθετης αμοιβής ποσοστού 10%. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν παροχή εργασίας πέραν της συμφωνηθείσης, όταν η απασχόληση λαμβάνει χώρα κατά συνήθη τρόπο.

(9) Σε επιχειρήσεις 20 ατόμων και άνω, έχουν δικαίωμα μετά τη συμπλήρωση 1 έτους εργασίας να ζητήσουν τη μετατροπή της σύμβασης εργασίας από πλήρη σε μερική απασχόληση με δικαίωμα επανόδου σε πλήρη απασχόληση εκτός αν η άρνηση δικαιολογείται από τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Στην αίτηση πρέπει να προσδιορίζονται η διάρκεια της μερικής απασχόλησης και το είδος αυτής.

Αν ο εργοδότης δεν απαντήσει εγγράφως μέσα σε ένα μήνα θεωρείται ότι το αίτημα του εργαζομένου έχει γίνει δεκτό.

(10) Ο χρόνος της μερικής απασχόλησης λαμβάνεται υπόψη ως χρόνος προϋπηρεσίας όπως και για τον συγκρίσιμο εργαζόμενο. Για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αυτής, μερική απασχόληση που αντιστοιχεί στον κανονικό (νόμιμο ή συμβατικό) ημερήσιο χρόνο του συγκρίσιμου εργαζόμενου αντιστοιχεί σε μία ημέρα προϋπηρεσίας.

(11) Παρέχεται δυνατότητα συμμετοχής στις δραστηριότητες της επαγγελματικής κατάρτισης που εφαρμόζει η επιχείρηση υπό συνθήκες ανάλογες με εκείνες που αφορούν τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, παρέχονται οι ίδιες κοινωνικές υπηρεσίες που υπάρχουν στη διάθεση των άλλων εργαζόμενων στην επιχείρηση.

(12) Ο εργοδότης ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τον αριθμό των απασχολουμένων με μερική απασχόληση σε σχέση με την εξέλιξη του συνόλου των εργαζομένων καθώς και για τις προοπτικές πρόσληψης εργαζομένου με πλήρη απασχόληση.


Διαβάστε περισσότερα...

«Εκτός από τα φάρμακα έχουμε πρόβλημα και με τις ακτινοβολίες»Τι λέει στο newsbeast.gr η πρόεδρος των καρκινοπαθών, Ζωή Γραμματόγλου.

«Το πρόβλημα με τα φάρμακα που προμηθεύονται οι καρκινοπαθείς υπάρχει το τελευταίο εξάμηνο απλώς τώρα έγινε γνωστό», παραδέχεται στο newsbeast.gr η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών- εθελοντών- φίλων- ιατρών, Ζωή Γραμματόγλου.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καρκινοπαθείς είναι τεράστια με αποκορύφωμα τον Γολγοθά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γύρω από την παροχή φαρμάκων. Αλλά ελπίζει ότι από σήμερα θα αρχίσει να λύνεται το πρόβλημά τους λόγω του εφοδιασμού των νοσοκομείων με φάρμακα που εξαγγέλθηκε.

Εκτός όμως από όλα αυτά τα προβλήματα, υπάρχει και ένα ακόμη που εδώ και πολύ καιρό δεν αλλάζει, όπως λέει, το οποίο δεν είναι άλλο από τις ακτινοβολίες. «Με τις ακτινοβολίες υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στα κρατικά νοσοκομεία. Μία ακτινοβολία μπορεί να πάρει και τέσσερις με πέντε μήνες αναμονή για να βρεις θέση».

Κραυγές απόγνωσης από τους καρκινοπαθείς

Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν ασθενείς που έψαχναν απεγνωσμένα σκευάσματα σε φαρμακεία και νοσοκομεία, τα οποία, επειδή δεν έβρισκαν, αναγκάζονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Αυτός ήταν και ο Γολγοθάς χιλιάδων ασθενών καθώς και των συγγενών τους, οι οποίοι αναζητούσαν τη θεραπεία τους… Κάποιοι μάλιστα πήγαιναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά δεν έβρισκαν τίποτα με αποτέλεσμα να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.

Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις ασθενών που προμηθεύονταν με αρκετή καθυστέρηση το απαραίτητο σκεύασμα, κάτι που έθετε σε κίνδυνο την εξέλιξη της θεραπείας τους. Γι’ αυτό τώρα η κ. Γραμματόγλου εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει από σήμερα λύση για τους καρκινοπαθείς δεδομένου ότι αρχίζει ο ανεφοδιασμός των νοσοκομείων.Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά στη ΘεσσαλονίκηΤο κινητό πολυϊατρείο θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους για 3 ημέρες.

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής προληπτικής ιατρικής συνεχίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας εξετάσεις δίχως κόστος για τα παιδιά.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη όπου και το κινητό πολυϊατρείο του συλλόγου «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται από τις 5 έως 7 Ιουνίου, έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά της πόλης.

Η μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους και θα είναι στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς καθώς και εργαζόμενους του οργανισμού. Τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ιατρική προληπτική εξέταση στις εξής ειδικότητες: παιδιατρικό, οδοντιατρικό, ωτορινολαρυγγικό και οφθαλμολογικό.

Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι και για τις 3 ημέρες από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο περίμενε για τα προνοιακά επιδόματαΣτα δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που αντιστοιχεί στα προνοιακά επιδόματα για τον Νομό Ξάνθης τα οποία μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους, ενώ όπως όλα δείχνουν η αποπληρωμή των επιδομάτων θα καθυστερήσει αρκετά.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου το Υπουργείο καθυστερεί την αποπληρωμή των επιδομάτων καθώς έχει ζητήσει από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρόνοιας να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι δικαιούχοι κατά τη διάρκεια της απογραφής τους, πριν προχωρήσει στην καταβολή των επιδομάτων, διαδικασία ωστόσο αρκετά χρονοβόρα.


Διαβάστε περισσότερα...