Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Απαιτούν τα οφειλόμενα οι φαρμακοποιοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα βάζει με τον Ανδρ. Λοβέρδο ο Κ. Λουράντος.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και γι’ αυτό ζητά την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.

Μπορεί σήμερα να έγινε το πρώτο βήμα και τα νοσοκομεία να προμηθεύονται πλέον φάρμακα όμως άλυτο παραμένει ακόμη το θέμα που έχει ανακύψει με τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Γι’ αυτό και εκείνοι θεωρούν ότι η εξόφλησή τους είναι «ο μοναδικός τρόπος να αγοράσουμε πάλι φάρμακα, να επιβιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης». Ένα πρόβλημα, για το οποίο είχε μιλήσει στο newsbeast.gr και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Βέβαια, αναφέρουν ότι τα φάρμακα προς τους καρκινοπαθείς διανέμονται μόνο από τα νοσοκομεία και λένε ότι: «η κρίση, η σκληρή πιστωτική πολιτική ορισμένων εταιρειών και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που σωρηδόν εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το υπουργείο Υγείας, έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα. Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται όσοι υποφέρουν και οι έλληνες πολίτες να είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι».


Πάντως, τα έβαλε ανοιχτά με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Λουράντος, με επιστολή του.

Τι αναφέρει

«Με περίσσιο θράσος και λαϊκισμό ο τέως υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος τόλμησε να απαντήσει στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και μη αισθανόμενος το βάρος από αυτά που έκανε στο χώρο της υγείας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Ο κος Λοβέρδος:
Έκλεισε ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων.

Άφησε χωρίς φάρμακα σοβαρών παθήσεων τα νοσοκομεία.

Δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ αφήνοντάς τον να καταρρεύσει από έλλειψη χρηματοδότησης. Ενέταξε σταδιακά όλα τα προβληματικά Ασφαλιστικά Ταμεία χωρίς καμία μελέτη επιβίωσης και χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Στην κυριολεξία έστειλε τον ΕΟΠΥΥ στον Καιάδα.

Υποχρέωσε την χορήγηση των φαρμάκων σοβαρών παθήσεων (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμοσχεύσεις κ.λ.π.) αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τους με αυτά.
Υποσχέθηκε ότι θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τα προηγούμενα χρέη του πρώην ΟΠΑΔ μέχρι το τέλος του 2010 αρχικά και του 2011 μετά, διαφορετικά θα παραιτείτο. Τελικά ούτε την υπόσχεση για την παραίτησή του αποδείχθηκε ικανός να υλοποιήσει. Τόσες παραιτήσεις έχει δηλώσει ... καμία δεν εφάρμοσε!

Δεν συνομίλησε ποτέ με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών στο γραφείο του παρά μόνο σε ανοικτές φιέστες, στις οποίες προσπαθούσε να ικανοποιήσει τον λαϊκισμό του και την ματαιοδοξία του, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.
Στα ΜΜΕ δεν δέχτηκε ποτέ τον αντίλογο προσπαθώντας με τους μονολόγους του να κάνει το άσπρο μαύρο.

Θα μείνει στην ιστορική μνήμη μας, ως ο Υπουργός που απέτυχε να υλοποιήσει οτιδήποτε εξήγγειλε στον χώρα της υγείας, προσπαθώντας πάντα να κάνει αυτό που είναι αποκλειστικά προς όφελός του.

Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν πολύ καλά το τι έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και δεν έχουν ανάγκη κανένα, για να αναδειχθεί ο ρόλος τους. Ούτε μαθήματα περί ευαισθησίας δέχονται, ειδικά από αυτούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της εξουσίας ή η αναρρίχησή της σ’ αυτήν. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ποιοι τόσο καιρό έχουν υποκαταστήσει το ανύπαρκτο κράτος και ποιοι ασκούν την οικονομική πολιτική στον χώρο της υγείας.

Αναδείξαμε με την κινητοποίησή μας όλο το σάπιο κατεστημένο γύρω από το φάρμακο! Υποχρεώσαμε όλους αυτούς που μέχρι σήμερα σφύριζαν αδιάφορα, να ασχοληθούν με τους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες πολίτες, έστω και με δηλώσεις ... συμπόνοιας. Επιτύχαμε να δημοσιοποιήσουμε το τεράστιο οικονομικό μας πρόβλημα, και να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε άλλο ως πιστωτές ενός διαλυμένου ασφαλιστικού συστήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.