Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Προβληματισμός, διαβουλεύσεις και πρόστιμα για τα βοσκοτόπια


«Η απόφαση για τους βοσκοτόπους δε θα έχει επίπτωση στις κοινοτικές ενισχύσεις»

Συνάντηση με εκπροσώπους από τη Θεσσαλία είχε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Καμία αρνητική επίπτωση ως προς το ύψος των κοινοτικών ενισχύσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι δεν θα υπάρξει για την περιοχή της Θεσσαλίας από την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή των βοσκοτόπων.

Αυτό διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και τους βουλευτές Χρήστο Κέλλα, Χρήστο Μπουχώρη, Κώστα Τσιάρα και Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες, για να εκπονηθούν το συντομότερο δυνατόν τα προσωρινά Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκησης, που θα αυξήσουν τις επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες και θα εξασφαλίσουν ορθολογική, δίκαιη και βιώσιμη διαχείρισή τους προς όφελος των κτηνοτρόφων.

----------------------

Ευννοημένοι δύο στους τρεις κτηνοτρόφους στην προγραμματική περίοδο 2015-2020

Σύσκεψη για το θέμα της κατανομής των βοσκοτόπων πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΚ.

Κερδισμένοι ή χαμένοι οι κτηνοτρόφοι από την κατανομή των βοσκοτόπων για την νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020; Από την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους δεν φαίνεται να υπάρχει σημαντική μείωση των επιδοτήσεων και αυτό οφείλεται στην αύξηση των κονδυλίων για την κτηνοτροφία από το 19% στο 25% που προβλέπεται στο φάκελο για τη νέα ΚΑΠ. Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Παναγιώτης Πεβερέτος στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η αύξηση του φακέλου αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα από την ανισοκατανομή των δικαιωμάτων, τα οποία καθορίζονται φέτος και θα ακολουθούν τους κτηνοτρόφους για το διάστημα 2015-2020».

Από την προσωμείωση, δε, που έκανε η ΓΑΙΑ Επιχειρείν- με βάση την κοινή υπουργική απόφαση- για τις μεταβολές των άμεσων ενισχύσεων στους αμιγείς κτηνοτρόφους, προκύπτει ότι σταδιακά έως το 2019 ένας στους τρεις θα απωλέσει έως το 10% και οι δύο στους τρείς θα δουν αυξήσεις οι οποίες θα ξεκινούν από 10% και σε κάποιες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 60%. Εκτίμηση, που ο εκπρόσωπος της ΓΑΙΑ Δημήτρης Καπνιάς συνέδεσε άμεσα με την αύξηση της χρηματοδότησης του κλάδου στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ.

Ωστόσο, ο κ. Πεβερέτος επισήμανε ότι με την κοινή υπουργική απόφαση δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με την ανισοκατανομή των βοσκοτόπων ενώ εγείρονται ερωτηματικά για σειρά θεμάτων όπως για παράδειγμα πότε θα συνταχθούν προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και αν μπορούν δήμοι και περιφέρειες να υποστηρίξουν την κατανομή. Για το τελευταίο θεωρεί, όπως είπε, επιβεβλημένη τη συμμετοχή των συνεταιριστικών οργανώσεων των κτηνοτρόφων και προς τούτο ζητά σχετική τροποποίηση της απόφασης.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε σημαντική μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων, η έκταση των οποίων σήμερα ανέρχεται περίπου σε 14,5 εκατ. στρέμματα και όπως τόνισε ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Μάκης Αλεξανδρόπουλος, η κοινή υπουργική απόφαση διατυπώθηκε «γενικά, μελετημένα και χωρίς νούμερα», ώστε στην πορεία να ενσωματωθούν στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο γίνεται περισσότερες εκτάσεις βοσκοτόπων με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο.

Σε μια προσπάθεια να ενταχθούν περισσότερες εκτάσεις στο σύστημα, προχωρούν όπως είπε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, επτά προσωρινά διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, τα οποία θα ανατεθούν σε ισάριθμους αναδόχους και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο. Σχέδια, τα οποία θα εντάσσουν στις επιλέξιμες εκτάσεις, παραλίμνιες, παραποτάμιες και με ξυλώδη βλάστηση εκτάσεις.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τις οργανώσεις-μέλη του ΣΕΚ, εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Μακεδονίας-Θράκης και Κρήτης αλλά και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

----------------------

Προβληματισμός της ΚΕΔΕ για την χωροθέτηση των βοσκοτόπων

Για ανισότητες που προκύπτουν κάνει λόγο η Ένωση.

Να αρθούν οι ανισότητες που δημιουργεί μεταξύ των κτηνοτρόφων διαφόρων περιοχών της χώρας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα βοσκοτόπια, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της και όπως ειπώθηκε οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας είναι αδικημένοι, ενώ είναι ευνοημένοι οι συνάδελφοί τους, στις νησιώτικες περιοχές.

«Ένας κτηνοτρόφος με 100 αιγοπρόβατα, στην Κεντρική Μακεδονία θα λάβει μόλις 48 εκτάρια επιλέξιμου βοσκοτόπου, ενώ στην Κρήτη θα λάβει 113. Με αυτόν τον τρόπο κτηνοτρόφοι διαφορετικών Περιφερειών θα λάβουν και διαφορετικά ποσά ενίσχυσης», είπε ο δήμαρχος Δομοκού και πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τζιαχρήστας.

Ο Δημήτρης Τζιαχρήστας ζήτησε ο εθνικός βοσκότοπος να ανέλθει και πάλι στα 27 εκατομμύρια εκτάρια, όπως ήταν μέχρι το 2012, ενώ επισήμανε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία τι θα δηλωθεί φέτος, διότι με τη νέα ΚΑΠ αυτό θα ισχύσει για τα επόμενα επτά χρόνια.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δεν έχουν χωροθετηθεί οι βοσκότοποι. Πρότεινε δε να αναλάβουν οι δήμοι το κόστος των μελετών χωροθέτησης, αφού οι αγροτικές ενώσεις είτε έχουν κλείσει είτε υπολειτουργούν και αμέσως μετά η κυβέρνηση να τις νομοθετήσει.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση των χωροθετήσεων θα μπορούσε να γίνει και μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

----------------------

Πρόστιμο «φωτιά» από την Ε.Ε. για τους βοσκοτόπους

Αφορά τη διαχείρισή τους και ανέρχεται σε 322 εκατ. ευρώ.

Πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ έχει επιφέρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μέχρι σήμερα ανορθολογική διαχείριση των βοσκοτόπων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση με την πρόσφατη έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατανομή και διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών στους κτηνοτρόφους.

«Μόλις πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε και νέο πρόστιμο από την Ε.Ε., αυτή τη φορά για τη διαχείριση των βοσκοτόπων. Είναι ύψους 322 εκατ. ευρώ και αφορά στην περίοδο 2009-2011, ενώ επίκειται και νέο, ανάλογου ύψους, για την περίοδο 2012-2014», ανέφερε ο κ. Αποστόλου εκφράζοντας την ανησυχία του για την πιθανότητα να απαιτήσει η Ε.Ε. να ανακτηθεί μέρος του ποσού από τους κτηνοτρόφους.

Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το υπουργείο αφ' ενός δε θίγεται κανένα από τα προϋπάρχοντα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, αμβλύνονται οι διαφοροποιήσεις, αποφεύγονται μη ρεαλιστικές θέσεις και αφ' ετέρου για πρώτη φορά δημιουργείται απόθεμα επιλέξιμων εκτάσεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου και το σχέδιο νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες. Αφού καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο, τότε θα εξεταστούν κι άλλες δράσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Παραγωγής και Κτηνιατρικής Μάκης Αλεξανδρόπουλος θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα των δυσλειτουργιών της σημερινής διαχείρισης, ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει κτηνοτρόφος στον Έβρο αλλά το βοσκοτόπι του να φαίνεται στην Εύβοια. «Φανταστείτε τι θα γινόταν σε περίπτωση ελέγχου. Γι' αυτό με ξεκάθαρη στρατηγική θέλουμε να πάμε σε μια πραγματική και δυναμική κτηνοτροφία», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα η έκταση των επιλέξιμων εκτάσεων ανέρχεται σε 14,8 εκατ. στρέμματα και στόχος του υπουργείου μετά την ολοκλήρωση των οριστικών σχεδίων βόσκησης είναι αυτές να φτάσουν σε βάθος τριετίας τα 30 εκατ. στρέμματα. Άλλωστε εγκρίθηκε ήδη η σύνταξη των πρώτων επτά προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων - η ανάθεση τους θα «τρέξει» τις επόμενες ημέρες- τα οποία θα στηρίξουν τοπικές πρακτικές με την ένταξη για παράδειγμα παραλιμνίων εκτάσεων. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα στο τέλος Αυγούστου και αμέσως μετά θα προχωρήσει η ένταξη των επιλέξιμων εκτάσεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόθεση του υπουργείου είναι οι εκτάσεις που θα ενταχθούν στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ως επιλέξιμες, να είναι απολύτως τεκμηριωμένες και σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Κοντά σε συμφωνία

Εν τω μεταξύ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως «η κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας έχει αναλάβει την υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να αλλάξει σελίδα η πορεία της χώρας. Σε αυτήν την σκληρή διαπραγμάτευση, με τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προχωράμε και είμαστε μέχρι σήμερα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Καταλήγουμε σε μια συμφωνία, εντός των επομένων ωρών, των επομένων ημερών, που ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει και μας κρατά όρθιους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενεργός άνθρακας εστάλη κατά λάθος σε εργαστήρια πολιτειών των ΗΠΑ


Δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Από στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα στάλθηκαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένα να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος των προσπαθειών του αμερικανικού στρατού να δημιουργήσει δοκιμαστικό το οποίο θα χρησιμοποιείται επιτόπου για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε μια προσπάθεια μέγιστης προσοχής, (το Πεντάγωνο) έχει αναστείλει τις αποστολές του υλικού αυτού από τα εργαστήριά του ώσπου να τελειώσει η έρευνα», είπε ο εκπρόσωπός του, συνταγματάρχης Στηβ Ουόρεν. Δεν διευκρινίστηκε αν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια έχουν υποβληθεί σε προληπτική θεραπεία.

Παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί πριν από 11 μήνες όταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ στην Ατλάντα είχε στείλει κατά λάθος δείγματα ενεργού άνθρακα, αντί κατεστραμμένου, σε παράρτημα που δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να χειριστεί ενεργά δείγματα, εκθέτοντας δεκάδες υπαλλήλους σε κίνδυνο. Οι υπάλληλοι είχαν υποβληθεί σε εμβολιασμούς κατά του άνθρακα ενώ τους είχε χορηγηθεί προληπτική θεραπεία με αντιβίωση, και δεν είχε αρρωστήσει κανείς.

Το πρόσφατο δείγμα στάλθηκε την Παρασκευή από τη Γιούτα σε εργαστήρια στις πολιτείες Μέριλαντ, Τέξας, Ουισκόνσιν, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρσεϋ, Τενεσί, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Βιρτζίνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο ίδιος ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τη Νότια Κορέα «το δείγμα απεστάλη στην αεροπορική βάση Οσάν και καταστράφηκε σύμφωνα με τις αρμόζουσες διαδικασίες».

------------

Βάκιλος του άνθρακα στον αμερικανικό στρατό

Η αεροπορική βάση του Οσάν τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Είκοσι δύο στρατιώτες ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στον βάκιλο που προκαλεί την ασθένεια του άνθρακα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης σε αμερικανική βάση στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «κανένας κίνδυνος» για τον πληθυσμό, η αεροπορική βάση στο Οσάν εξηγεί ότι υπήρξε συναγερμός όταν αποκαλύφθηκε ότι βάκιλοι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ήταν πιθανόν ενεργοί.

«Είκοσι δύο στρατιώτες ενδέχεται να έχουν εκτεθεί κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής αυτής άσκησης», προσθέτει η βάση σε ανακοίνωση. Ωστόσο, κανένας από τους στρατιώτες αυτούς δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα μόλυνσης.

Το εν λόγω δείγμα χρησιμοποιήθηκε «σε περιβάλλον εργαστηρίου», σε αυτόνομη εγκατάσταση της στρατιωτικής βάσης. «Οι ειδικές ομάδες σε επικίνδυνα υλικά απέκλεισαν την εγκατάσταση, την απολύμαναν και κατέστρεψαν τους βάκιλους», πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αμερικανικό στρατιωτικό εργαστήριο είχε στείλει βάκιλους της ασθένειας του άνθρακα -που είχαν ακτινοβοληθεί ώστε να εξουδετερωθούν- σε εργαστήρια στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.

Τουλάχιστον ένα από τα εργαστήρια αυτά, που βρίσκεται στην ανατολική πολιτεία Μέριλαντ, διαπίστωσε την παρουσία ενεργών βακίλων στις 22 Μαΐου στο δείγμα του και ειδοποίησε τις αρχές.

Η αεροπορική βάση του Οσάν, 105 χλμ. νότια της Σεούλ, είναι μία από τις πολλές βάσεις όπου σταθμεύουν οι 28.500 αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr=
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σερραίος “εξολοθρευτής” φιδιών


Αντιμετωπίζει τα ερπετά με σκουπόξυλο και τσεκούρι - Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο ίντερνετ.
Με όπλα ένα σκουπόξυλο και ένα τσεκούρι, ένας Σερραίος μάχεται κυριολεκτικά με φίδια που είχαν την «ατυχία» να βρεθούν στην αυλή του σπιτιού του!

Η μάχη του Σερραίου με τα φίδια απαθανατίστηκε σε ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΕΠΙΛΟΓΕΣ στις Σέρρες και έγινε viral στο διαδίκτυο, μέσα σε λίγες ώρες, με το κοινό να μιλά για το Σερραίο «φιδοκτόνο», προσθέτοντας τη φράση «Φίδι καλό μόνο νεκρό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, η κατάσταση δίπλα από τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα των Σερρών έχει φτάσει στο απροχώρητο, με μικρά και μεγάλα φίδια να φτάνουν στις αυλές παρακείμενων κατοικιών.

Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο ελληνικό διαδίκτυο…



--------------

Ο Σερραίος “εξολοθρευτής” φιδιών έγινε… διεθνής


Ένα νέο βίντεο έχει κάνει την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον γνωστό, πλέον, Σερραίο «εξολοθρευτή» των φιδιών, Ευτύχη Σαρόγλου, οποίος περιγράφει μπροστά στην κάμερα πως απέτρεψε επίθεση φιδιού ανήμερα του Πάσχα σε άπταιστα… αγγλικά.

Ο Έλληνας «Κροκοδειλάκιας», φορώντας γυαλιά και κυνηγετικό καπέλο, εξιστορεί στα αγγλικά πως απέτρεψε την επίθεση ενός φιδιού, ο ίδιος αναφέρει ότι είναι οχιά, σε ένα μικρό κοριτσάκι ανήμερα του Πάσχα, ενώ αντί για μπαλτά, εκείνη τη φορά σκότωσε το φίδι το Ροτβάιλερ του.

Δείτε το βίντεο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

«"Όχι" στον όρο που επιβάλει δωρεά σε ιδρύματα ως αντίτιμο της αποφυλάκισης κρατουμένων»


Διαμαρτυρία από την «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 19 Μαΐου 2015, στον κρατούμενο Σ.Σ., ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και η αίτηση αποφυλάκισής του έγινε δεκτή, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και η καταβολή ποσού των 1.000 ευρώ στο κοινωφελές ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ωστόσο, ο Σ.Σ, είναι άπορος, αδυνατεί να καταβάλει το ποσό και το αποτέλεσμα είναι να παραμένει στη φυλακή.
Με σύνθημα «Δεν είναι δωρεά είναι εκβιασμός» και αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικής δωρεάς σε κοινωφελή ιδρύματα, ως προϋπόθεση για την αποφυλάκιση των κρατουμένων, η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε συνάντηση που είχαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ευτύχιο Φυτράκη, ο τελευταίος επισήμανε πως «το υπουργείο θέλει να διορθώσει το πρόβλημα και επεξεργάζεται το ζήτημα», διευκρίνησε, όμως, πως «οι αποφάσεις αυτές είναι αρμοδιότητα των δικαστηρίων, όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δύναται να επέμβει».

Οι πρόωρες αποφυλακίσεις γίνονται, σύμφωνα με το άρθρο 100, παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα. Το 2010, με τον νόμο 3904, τροποποιήθηκε ο Ποινικός Κώδικας και συγκεκριμένα το άρθρο 100, αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας. Στην τρίτη παράγραφο αυτού του άρθρου προστέθηκε, μεταξύ άλλων, στους όρους αναστολής υπό επιτήρηση, η περίπτωση (θ), σύμφωνα με την οποία μπορεί να επιβληθεί ως όρος «η προσφορά ποσού, ύψους μέχρι 10.000 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα».

Το 2012 κρατούμενοι στις φυλακές Ναυπλίου δεν μπόρεσαν να αποφυλακιστούν, καθώς τους επιβλήθηκε αυτός ο όρος, με την υποχρέωση να καταβάλουν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ποσά 3.000-8.000 ευρώ.

Το 2014, ο όρος επιβλήθηκε σε πέντε οροθετικούς κρατούμενους, υποχρεώνοντάς τους να καταβάλουν 800 - 5.000 ευρώ, οι τέσσερις, εκ των οποίων, δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και παρέμειναν στη φυλακή.

Η «Πρωτοβουλία» ζητά την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης για λόγους αρχής, καθότι ένας κρατούμενος είναι σαν να τιμωρείται για δεύτερη φορά και μάλιστα εκβιαστικά, αφού ι διακυβεύεται η αποφυλάκισή του, εφόσον έχει, ήδη, εκτίσει την ποινή του και έχει πληρώσει το χρηματικό ποσό που του έχει επιβάλει αρχικά το δικαστήριο. Επίσης, ζητεί να καταργηθεί ο όρος, για το λόγο πως εμποδίζεται η αποφυλάκιση των κρατουμένων και διαχωρίζονται οι υπο αποφυλάκιση άνθρωποι σε έχοντες και μη. Επιπλέον, ζητά από τις κοινωφελείς οργανώσεις να τοποθετηθούν δημόσια και να μη δέχονται δωρεές από κρατούμενους ως αντίτιμο της ελευθερίας τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη διευθυντή κλινικής στη Θεσσαλονίκη


Κρίθηκε ένοχος για το θάνατο ασθενούς ύστερα από φωτιά.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε διευθυντή νευροψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το θάνατο, από αμέλεια, ηλικιωμένου ασθενούς, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2009 σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά φαίνεται ότι προκλήθηκε με υπαιτιότητα άλλου ασθενούς και είχε ως αποτέλεσμα να καούν το σεντόνι και το στρώμα του 71 ετών άνδρα, ο οποίος τη στιγμή εκείνη ήταν δεμένος στο κρεβάτι του από το ένα χέρι και το ένα πόδι (χιαστί).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ασθενής υπέστη μεταξύ άλλων πολύ-οργανική ανεπάρκεια και εγκαύματα 3ου βαθμού, εκ των οποίων επήλθε, 44 μέρες αργότερα, ο θάνατός του, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ο κατηγορούμενος γιατρός δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη κι ο τότε γενικός γιατρός βάρδιας της κλινικής, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία, κατά την αγόρευσή της στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε συστηματική παρακολούθηση των ασθενών της κλινικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει με τους μισθούς στην ΕΡΤ


Αναμένεται υπουργική απόφαση για αναδρομική πληρωμή.

Για την έναρξη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης διευκρινίζεται, ότι σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας δημοσίευσης του Ν.4324/2015 δηλ. της 29 Απριλίου 2015 και της ανάληψης των καθηκόντων των εργαζομένων θα συμπεριληφθεί στην προβλεπόμενη, με το άρθρο 14 παρ. 2 του νόμου, Κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

Η έκδοση της εν λόγω Κ.Υ.Α. θα γίνει πολύ σύντομα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το δυστύχημα στα ΕΛ.ΠΕ.


Τρεις εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια η διαδικασία απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου 2015, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήδη, μετά την ολοκλήρωση και παράδοση στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του προκαταρκτικού πορίσματος, η Διοίκηση κίνησε τις προβλεπόμενες από τον Εσωτερικό Κανονισμό της Εταιρείας διαδικασίες για τους εννέα εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη και «παράλληλα, πέρα από την ύπαρξη των κατάλληλων κανονισμών και διαδικασιών, απαιτείται ριζική αλλαγή κουλτούρας μέσα και από την δρομολόγηση σημαντικών οργανωτικών αλλαγών, που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ασφάλεια και υγιεινή στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις μας και θα δώσουν την αναγκαία ώθηση στην ψυχολογία του προσωπικού. Οι αλλαγές αυτές έχουν ήδη αποφασιστεί, προγραμματίστηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης».

Στόχος της νέας διοίκησης του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι η απόλυτη διασφάλιση της καθημερινής ασφάλειας των εργαζομένων, πρωτίστως, αλλά και των εγκαταστάσεων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά στο μέλλον.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρούσματα ψευδών ελέγχων σε κρεοπωλεία


Τι τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.
Κρούσματα εξαπάτησης καταγράφηκαν σε κρεοπωλεία των Αθηνών και του Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Η ΠΟΚΚ προειδοποιεί τους κρεοπώλες «να μην δέχονται τον έλεγχο, αν δεν υπάρξει επίδειξη της υπηρεσιακής και αστυνομικής ταυτότητας των ελεγκτών της περιφέρειας και αν δεν είναι τουλάχιστον δυο ελεγκτές, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, να επιδεικνύουν την εντολή ελέγχου, με τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «bucket list» του σκύλου


Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία του Thomas και του Poh.

Αν θυμάστε την ταινία «Bucket List» ξέρετε πως αφορά μια λίστα που περιλαμβάνει όλα αυτά που πρέπει να κάνεις πριν αποχαιρετήσεις τον κόσμο. Μια τέτοια bucket list έφτιαξε και ο Thomas Neil Rodriguez για να περάσει με τρόπο αξέχαστο το τελευταίο διάστημα της ζωής του ο επί 15 χρόνια «κολλητός» φίλος του, ο τετράποδος Poh.

Ο Thomas, γνωστός και ως DJ Neil Armstrong, υιοθέτησε τον ημίαιμο Poh από καταφύγιο ζώων στη Νέα Υόρκη, τον Δεκέμβριο του 1999. Ο Poh ήταν τότε μόλις οκτώ εβδομάδων.

Ύστερα από 15 χρόνια αδιάκοπης συντροφιάς, αγάπης και αφοσίωσης, συντετριμμένος ο Thomas πληροφορήθηκε από τον κτηνίατρο πως ο Poh έχει δύο όγκους στην κοιλιά του, οι οποίοι δεν είναι εγχειρήσιμοι και πως ο τετράποδος σύντροφός του δεν είχε ακόμα πολλή ζωή.

Προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε στιγμή με τον σκύλο του, ο Rodriguez αποφάσισε να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στην Αμερική, να μοιραστούν μια περιπέτεια από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ δημιουργώντας μια bucket list εμπειριών που θα μοιράζονταν.

Αγόρασε ένα ειδικό καρότσι για να μπορεί να μεταφέρει τον Ph όταν πια δεν μπορούσε να περπατήσει ή κουραζόταν εύκολα.

Αρχικά ο Thomas, η σύντροφός του και ο Poh ξεκίνησαν από το σπίτι τους στο Queens και ταξίδεψαν οδικώς στη Βαλτιμόρη και το Μέριλαντ όπου ο Poh κοιμήθηκε στο δικό του queen-size κρεβάτι ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια οδήγησαν ως το Nashville του Tennessee όπου ο Poh απόλαυσε το φημισμένο μπάρμπεκιου πριν επισκεφθούν το Μέμφις όπου έκαναν παρέα σε τουρίστες που επισκέπτονταν την έπαυλη Graceland αποτίνοντας φόρο τιμής στον Elvis Presley.

Τις επτά εβδομάδες που ακολούθησαν οι τρεις τους διένυσαν σχεδόν 20.000 χιλιόμετρα επισκεπτόμενοι 35 αμερικανικές πόλεις μεταξύ άλλων στη Βόρεια Καρολίνα, το Τέξας, το Όρεγκον, την Αριζόνα, την Ουάσινγκτον, την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

Αναγκάστηκαν ωστόσο να επιστρέψουν όταν ο 15χρονος Poh ήταν πια πολύ άρρωστος για να ταξιδέψει. Σήμερα ο Rodriguez προσπαθεί να κάνει τη ζωή του σκύλου του όσο πιο εύκολη γίνεται, στην καθημερινότητά τους στη Νέα Υόρκη.

«Δεν ξέρω πόσο θα ζήσει. Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι. Φαντάζομαι πως δεν έχω πολύ καιρό μαζί του και γι’ αυτό κανόνισα αυτό το ταξίδι. Αρχικά νόμιζα πως δεν θα τα καταφέρει ούτε για δύο εβδομάδες αλλά να που περάσαμε μαζί επτά. Είμαι ευλογημένος. Ο κόσμος νομίζει πως εγώ φροντίζω τον Poh αλλά στην πραγματικότητα εκείνος φροντίζει εμένα», δήλωσε ο Thomas στο ABC.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στιγμιότυπα της περιπέτειάς τους ανέβηκαν στο Instagram με το hashtag #pohthedogsbigadventure.

Η σελίδα έχει σήμερα περισσότερους από 3000 followers.

Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο Poh είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει και στον Ειρηνικό Ωκεανό. «Πάντα ήθελα να κολυμπήσει, του αρέσει πολύ κι έτσι ήταν θεραπευτικό γι’ αυτόν. Ήταν σαν να έγινε πέντε χρόνια νεότερος», εξηγεί ο Thomas.

Μεταξύ των σημείων που επισκέφθηκαν ήταν και το Walk Of Fame στο Χόλιγουντ, η γέφυρα Golden Gate Bridge στο Σαν Φρανσίσκο, θεματικό πάρκο στη Σάντα Μόνικα και η Times Square τη νύχτα.

Δεν ήταν όμως όλα ρόδινα στο ταξίδι τους. Προς το τέλος ο Rodriguez έγραψε στο Instagram πως ο Poh έπαθε μια πολύ άσχημη κρίση που τον έκανε να ουρλιάξει από τον πόνο.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η δουλειά του του επιτρέπει να ταξιδεύει κι έτσι δεν του ήταν δύσκολο να οργανώσει το ταξίδι. «Ταξιδεύω πάντα αλλά ο Poh είναι το σπίτι μου, νομίζω πως αυτό το καταλαβαίνουν πολλοί που έχουν σκύλο. Αυτό το ταξίδι ήταν και για εκείνον αλλά και για μένα», κατέληξε.


































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέσχεσαν 200.000 πτερύγια καρχαρία στον Ισημερινό


Συνελήφθησαν τρεις λαθρέμποροι.

Περίπου 200.000 πτερύγια καρχαρία ανακοίνωσε πως κατέσχεσε η κυβέρνηση του Ισημερινού, συλλαμβάνοντας παράλληλα τρεις λαθρεμπόρους στη Μάντα, κύριο αλιευτικό λιμάνι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χοσέ Σεράνο ανακοίνωσε την κατάσχεση στο Twitter, όπου ανήρτησε φωτογραφίες από τα χιλιάδες πτερύγια καρχαρία που κατασχέθηκαν, τα οποία είναι περιζήτητα στην Ασία όπου χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και στην παραδοσιακή ιατρική.

Τουλάχιστον 300.000 καρχαρίες έχουν σκοτωθεί από τους λαθραλιευτές, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες υπογράμμισαν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Τα πτερύγια κατασχέθηκαν σε πολλές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι αρχές του λιμανιού της Μάντα.

Η νομοθεσία του Ισημερινού απαγορεύει την αλιεία καρχαριών από το 2007. Οι λαθραλιείς αιχμαλωτίζουν τους καρχαρίες για να τους κόψουν τα πτερύγια και στην συνέχεια τους ξαναρίχνουν ακρωτηριασμένους στην θάλασσα όπου και πεθαίνουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροσκάφος έχασε και τους δύο κινητήρες του στον άερα!


«Έχασε» 13.000 πόδια πριν οι κυβερνήτες ανακτήσουν τον έλεγχο.

Αεροσκάφος Airbus A330 των αερογραμμών της Σιγκαπούρης με περισσότερους από 180 επιβαίνοντες έχασε προσωρινά την ισχύ και των δύο μηχανών του ενώ πετούσε μέσα σε καταιγίδα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η πτήση SQ836 είχε απογειωθεί το Σάββατο από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν προς τη Σανγκάη όταν «συνάντησε κακοκαιρία στα 39.000 πόδια σχεδόν τρεισήμισι ώρες μετά την απογείωση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.

«Οι δύο κινητήρες βρέθηκαν προσωρινά εκτός και οι πιλότοι ακολούθησαν τις επιχειρησιακές διαδικασίες για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους. Η πτήση συνεχίστηκε μέχρι τη Σανγκάη και προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως έγινε έλεγχος και στις δύο μηχανές μετά τη άφιξη στη Σανγκάη και πως δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Flightradar 24, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αέρα ανάγκασε το Airbus να κατέβει 13.000 πόδια πριν το πλήρωμα προλάβει να βάλει και πάλι σε λειτουργία τις μηχανές.

Οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης ωστόσο δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την αναφορά αυτή αλλά τόνισαν πως βρίσκονται στη διαδικασία εξέτασης του περιστατικού με την κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων Rolls-Royce, καθώς και με την Airbus.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρα με Σπίρτζη - Επιμένουν στην 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλεια των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Φοβούμαστε ότι αν δεν σκύψουν στο πρόβλημα αυτό τον Ιούλιο και Αύγουστο θα αρχίσει το ένα αεροδρόμιο να βγαίνει πίσω από το άλλο», καταγγέλλει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωματείου υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

«Δεν μπαίνει κανένα θέμα ασφάλειας», διαβεβαίωσε με παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Δείτε το βίντεο του Mega:



-------------

Επιμένουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην πραγματοποίηση της 48ης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.

Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν στην απεργία τους και ζητούν "άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη για μια ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό συζήτηση και εύρεση λύσης στα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ΥΠΑ". Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν τον αναπληρωτή υπουργό πως "επέλεξε το δρόμο της αναίτιας και στείρας αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στα ΜΜΕ, όπου χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ «κινδυνολόγους», «ονειροπόλους και εκτός του θεσμικού τους ρόλου» και προσθέτουν πως «αν και είχαμε ζητήσει συνάντηση εδώ και 4 μήνες, εκείνος μας απαξίωσε - και σε μια προσπάθειά να μας εκθέσει επικοινωνιακά, ανακοίνωσε από τα ΜΜΕ ότι θα συναντηθεί σήμερα μαζί μας».

«Μετά την εξέλιξη αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. υπουργό, σεβόμενοι τις αρχές μας και την ευθύνη μας προς το χώρο των αερομεταφορών, διατηρώντας στο ακέραιο τις καταγγελίες μας για την οικονομική ασφυξία στην ΥΠΑ που θα έχει απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για το τουρισμό, την Υπηρεσία και την Ελλάδα».

Το μεσημέρι, η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία, όπως επισημαίνουν τα μέλη της, απειλούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα, ο Χρ. Σπίρτζης, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκαθάρισε πως δεν τίθενται ζητήματα ασφαλείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο ως προς την απαξίωση της ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια και δήλωσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκτρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Σε ερώτηση για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «αν ένα μέρος των εργαζομένων θέλει να κάνει κάποιες κινητοποιήσεις είναι δικό του θέμα και είναι αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα. Εμείς δεν θα κάνουμε κάποια κίνηση ενάντια στις κινητοποιήσεις τους. Όλοι κρίνονται και από τον ελληνικό λαό και από τους εργαζόμενους της ΥΠΑ, για τις θέσεις που κρατάνε».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άη Στράτης εκπέμπει SOS - Αποκλεισμένο το νησί για 38 μέρες


Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι του Άη Στράτη διαμαρυρόμενοι για την "ακτοπλοϊκή απομόνωση" του νησιού, η οποία μετρά περισσότερο από ένα μήνα. Η δήμαρχος του νησιού Μαρία Κακαλή έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία τον ενημερώνει σχετικά με την κατάσταση και ζητεί την παρέμβασή του προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν την Τρίτη και την Τετάρτη οι υπηρεσίες του Δήμου. Οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο με πανό που έγραφε: «Η Πολιτεία Αδιαφορεί. Οι 300 του Άη Στράτη εκπέμπουν SOS».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, επίσης, οι εθνοφύλακες του νησιού αποφάσισαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, αν μέχρι την Παρασκευή δεν αντιμετωπισθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του μικρού νησιού.



Ήδη έχουν συμπληρωθεί 38 μέρες χωρίς απευθείας σύνδεση με την πρωτεύουσα και μοναδική σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμος αποτελεί η Λήμνος.

Στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Αγ. Ευστράτιου με την ηπειρωτική χώρα, αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

«Μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) βάση της οποίας κηρύχθηκε έκπτωτη η ναυτιλιακή εταιρεία που εξυπηρετούσε την επιδοτούμενη-άγονη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να προχωρήσει τάχιστα στην εύρεση άλλου πλοίου για την εξυπηρέτηση των νησιών», σημειώνει.

«Περιθώρια άλλων καθυστερήσεων από την πλευρά της Πολιτείας δεν υπάρχουν. Η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ειδικά ο Άγιος Ευστράτιος, εδώ και δύο μήνες, είναι μεγάλη και ενδεχόμενη παράταση της σημερινής κατάστασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα καταδικάσει το νησί σε μόνιμο οικονομικό μαρασμό».

Ανάλογο πρόβλημα, όμως, αντιμετωπίζει και η Λήμνος, όπου τοπικές αρχές και φορείς αναμένουν την παρέμβαση του υπουργείου καθώς έχουν ανακύψει πολλά προβλήματα που αφορούν τη μεταφορά προϊόντων και, βεβαίως, απειλούν, τον τουριστικό δρομολόγιο.

Το μοναδικό δρομολόγιο από τον Πειραιά εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα και διαρκεί 22 ώρες, αφού το πλοίο διασχίζει το... μισό Αιγαίο πριν φτάσει στη Μύρινα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ελληνικό 2ευρώ θα τυπωθεί σε όλη την Ευρωζώνη


Επιλέχτηκε μετά από ψηφοφορία με αφορμή την επέτειο της ευρωπαϊκής σημαίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιορτάζει τα 30 χρόνια από την υιοθέτηση της σημαίας με τα δώδεκα αστέρια, με την έκδοση ενός ξεχωριστού κέρματος των 2 ευρώ.

Η Κομισιόν πραγματοποίησε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή του σχεδίου του ξεχωριστού κέρματος, μεταξύ 5 διαφορετικών σχεδίων. Τελικά, ήταν η ελληνική συμμετοχή αυτή που αναδείχθηκε νικήτρια, με την επιλογή του ευρώ που σχεδίασε ο γλύπτης Γιώργος Σταματόπουλος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο συγκέντρωσε περίπου το 30% των ψήφων, διευκρίνισε η Επιτροπή.

Η επιλογή αυτή δεν σηματοδοτεί καμία ξαφνική επέλαση φιλελληνισμού απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα, επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς η εθνικότητα κάθε σχεδίου δεν είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Η μπροστινή όψη του επιλεγέντος νομίσματος αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με το δημιουργό του, «12 αστέρια που μεταμορφώνονται σε ανθρώπινες φιγούρες που υποδέχονται τη γέννηση μίας νέας Ευρώπης».

«Περίπου 75 εκατομμύρια κέρματα με αυτό το νέο σχέδιο θα τυπωθούν από τις 19 χώρες της ευρωζώνης και θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα πορτοφόλια των πολιτών στη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου αυτού του έτους», διευκρίνισε η Επιτροπή.

Τα αναμνηστικά κέρματα θα είναι όλα των 2 ευρώ και προορίζονται να κυκλοφορήσουν στο σύνολο της επικράτειας της Ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα...

Επικαιροποίηση αδειών φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης


Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

Με εγκύκλιο, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα, ενόψει της διαδικασίας νομοθετικής ρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την επικαιροποίηση των αδειών που χορηγούνται σε φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, με σκοπό την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και την αποδοτικότερη λειτουργία αυτών

Οι άδειες των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επικαιροποιούνται με την κατάθεση των δικαιολογητικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και θα ανακοινώνονται με Πράξη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το σχετικό παράβολο που συνοδεύει τις αιτήσεις θα πρέπει να αποδίδεται υπέρ του ΚΑΕ : 3444 .

Οι άδειες των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Οι άδειες των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο , των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Η αναγγελία επικαιροποίησης όλων των προαναφερόμενων αδειών θα υποβάλλεται έως την 31η Ιουλίου κάθε δεύτερου έτους, εκτός των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία ισχύει η 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Διαμαρτυρία για τη Μονάδα Αγωγής Κωφών του Παν. Πατρών


Δελτίο Τύπου 28.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1483

Με επιστολή της στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών, η ΕΣΑμεΑ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη μη πρόβλεψη πλήρωσης της θέσης της Διευθύντριας της Μονάδας Αγωγής Κωφών του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, μετά τη συνταξιοδότηση της κας Λαμπροπούλου.

Η Μονάδα Αγωγής Κωφών του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, μοναδική στη χώρα μας, έχει προσφέρει σπουδαίο ερευνητικό, διδακτικό και κοινωνικό έργο από το 1988 που λειτουργεί έως σήμερα, μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί.

Δυστυχώς μετά τη συνταξιοδότηση της κας Λαμπροπούλου Βενέττας, Διευθύντριας της Μ.Α.Κ. του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, δεν έχει γίνει κάποια πρόβλεψη για την πλήρωση της εν' λόγω θέσης. Αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την εκπαίδευση των κωφών - βαρηκόων παιδιών και θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο χώρο των κωφών.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την κάλυψη της εν λόγω θέσης, ώστε να μην ζημιωθεί ο χώρος των κωφών ανεπανόρθωτα.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.62 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Θα αφήσει στο δρόμο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο;


Δελτίο Τύπου 27.05.2015


Αρ. Πρωτ.: 1465


Επείγουσα επιστολή προς τον κ. Δ. Δημητρίου, πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με κτίριο της Εταιρείας που μέχρι πρόσφατα στέγαζε δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρία στη Σάμο. Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα» και αφορά στη στέγασή του σε ένα κτίριο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σάμου.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Σάμου για τη στέγαση παιδικής βιβλιοθήκης, χωρίς όμως ποτέ να λειτουργήσει. Ο Δήμος το παραχώρησε στη «Μέλισσα» προκειμένου να δημιουργηθούν και λειτουργήσουν εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία φροντίδας και υποστήριξης ατόμων με βαριές αναπηρίες μέσω κρατικών δομών.

Τα μέλη του Συλλόγου προσάρμοσαν το κτίριο με εθελοντική εργασία και προσωπικές δαπάνες των γονέων, προκειμένου να λειτουργήσει η παιδική βιβλιοθήκη, αλλά να δοθεί και η ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν στα προγράμματα λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α., υπηρεσίες πολύ σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειές τους, διότι συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στις 14.05.2015 όμως, οι υπηρεσίες της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησαν το κτίριο από το Δήμο, για παραβίαση των όρων παραχώρησης, αφήνοντας χωρίς στέγη το Σύλλογο και τα παιδιά με αναπηρία και χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για να βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά με αναπηρία σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν αντίστοιχες προνοιακές δομές.

Οι επιστολές ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Συλλόγου «Μέλισσα»
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.32 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροσβεστική και Αστυνομία και για τους μαθητές της θεωρητικής του 2015-16


Πώς κατανέμονται οι στρατιωτικές σχολές και οι σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Σε 3 από τα 5 επιστημονικά πεδία εντάχθηκαν οι σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας κίνηση που προκαλεί ανακούφιση σε πολλούς υποψηφίους της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών που επιθυμούσαν την εισαγωγή στις εν λόγω σχολές και κάποιοι εξ αυτών σκέφτονταν να αλλάξουν ακόμα και κατεύθυνση. Επίσης και οι σχολές της Πυροσβεστικής - Ανθυποπυραγών και πυροσβεστών – εντάχθηκαν τόσο στο 1ο επιστημονικό πεδίο όσο και στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο.

Όπως φαίνεται από τους πίνακες που ακολουθούν εισαγωγή σε τμήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μπορούν να διεκδικήσουν οι μαθητές και των τριών Ομάδων Προσανατολισμού αφού οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν τμήματα του 1ου πεδίου όπου εντάσσονται τα εν λόγω τμήματα, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών μπορούν να επιλέξουν το 2ο πεδίο όπου πέρα των άλλων στρατιωτικών σχολών είναι ενταγμένες Αστυνομία και Πυροσβεστική και τέλος οι υποψήφιοι της Ομάδας Οικονομίας και Πληροφορικής επιλέγοντας το 5ο επιστημονικό πεδίο.

1.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤ.ΝΟΜ.ΣΥΜΒ. (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΣΧΟΛΗ  ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ
Σ.Π.Α.
ΣΧΟΛΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Σ.Π.Α.

2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΟΠΛΑ                   
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) – ΣΩΜΑΤΑ                      
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ        
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ                            
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)                        
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ (ΣΙΡ)                        
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Σ.Μ.Υ.Ν.)        
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΟΠΛΑ   
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) – ΣΩΜΑΤΑ 
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ           
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ     
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α.)    
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)    
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ      
Α.Ε.Ν.
ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ       
Α.Ε.Ν.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ                  
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ                                                                       
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΣΧΟΛΗ  ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ            
Σ.Π.Α.
ΣΧΟΛΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ             
Σ.Π.Α.

3. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΣΑΝ)      
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                        
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ               
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ            
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ         
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ

5. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ           
ΣΤΡΑΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    
Α.Ε.Ν.
ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ       
Α.Ε.Ν.
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ                                
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ                                                                               
ΑΣΤ.ΣΧΟΛΕΣ
ΣΧΟΛΗ  ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ                
Σ.Π.Α.
ΣΧΟΛΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                     
Σ.Π.Α.

Ποια επιστημονικά πεδία μπορεί να επιλέξουν οι υποψήφιοι κάθε Ομάδας Προσανατολισμού

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΑΡΧΑΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΑΡΧΑΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΑΡΧΑΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΘΕΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΟΘ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗΣ
Ν.ΓΛΩΣΣΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...