Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επικαιροποίηση αδειών φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

Με εγκύκλιο, που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα, ενόψει της διαδικασίας νομοθετικής ρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την επικαιροποίηση των αδειών που χορηγούνται σε φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, με σκοπό την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και την αποδοτικότερη λειτουργία αυτών

Οι άδειες των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επικαιροποιούνται με την κατάθεση των δικαιολογητικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και θα ανακοινώνονται με Πράξη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το σχετικό παράβολο που συνοδεύει τις αιτήσεις θα πρέπει να αποδίδεται υπέρ του ΚΑΕ : 3444 .

Οι άδειες των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

Οι άδειες των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο , των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Η αναγγελία επικαιροποίησης όλων των προαναφερόμενων αδειών θα υποβάλλεται έως την 31η Ιουλίου κάθε δεύτερου έτους, εκτός των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία ισχύει η 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.