Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πάει για χάλκινο η Εθνική


Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Εθνική νέων γυναικών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τις ΗΠΑ, έχασε 10-3 και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Εθνική νέων γυναικών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τις ΗΠΑ, έχασε 10-3 και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Μια… άλλη Εθνική έπαιξε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νέων γυναικών κόντρα στις ΗΠΑ. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ήρθε φυσιολογικά η ήττα με 10-3 από τις Αμερικανίδες που θα δώσουν τελικά το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, το χάλκινο, στον "μικρό" τελικό κόντρα στη Ρωσία.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 1-5, 1-2, 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Μπενέκου Άλκ. 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Χυδηριώτη, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Μ., Κώτσια, Σώρα, Μπενέκου Ι., Κοντογιάννη, Τερεφού.

0/3 π.π., 2 περιφέρεια, 1 φουνταριστό

ΗΠΑ (Νταν Κλατ): Τζόνσον, Γκρόσμαν, Φίσερ 1, Φατάλ 4, Σρέντερ, Βάβιτς 1, Νταμπί, Νέουσουλ 1, Ντονοχόε 2, Μπαρ, Χιλ, Γουίλιαμς 1, Γιόκουμ.

2/5 π.π., 4 περιφέρεια, 1 κόντρα, 3 φουνταριστό

Πάει για χάλκινο η Εθνική


Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά ο μοριακός έλεγχος του αίματος


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) από Δευτέρα έδωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Όπως επεσήμανε η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων με τις εταιρείες που προμηθεύουν τα εννιά Κέντρα Μοριακού Ελέγχου με αντιδραστήρια έχουν προχωρήσει και συνεπώς θα συνεχιστεί ομαλά ο μοριακό έλεγχος του αίματος.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος λήγει αύριο και ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παρουσιάζει καθυστερήσεις και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου τον Νοέμβριο. Για το κενό που δημιουργείται, ήδη, από τα μέσα Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων, καθώς λόγοι προστασίας της δημόσιας Υγείας επιτρέπουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα εντολή προς τις διοικήσεις να προχωρήσουν στη σύναψη των μεταβατικών συμβάσεων, αν και όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε αρκετά Κέντρα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι εταιρείες θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με αντιδραστήρια τα Κέντρα.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο έλαβε και η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Ιωάννα Μυρίλα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην πολιτεία «να μη δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική».


Διαβάστε περισσότερα...

Επιχειρηματίες κρατούν αποδείξεις «καβάντζα»


Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πέφτουν όσοι κρατούν αποδείξεις «καβάντζα» στα συρτάρια των επιχειρήσεών τους.

Αρκετά μάλιστα είναι τα εστιατόρια που αντί για αποδείξεις, δίνουν τα δελτία παραγγελίας. Πλέον το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έμαθε τα «τρικ» της φοροδιαφυγής και «τσιμπάει» τους φοροφυγάδες.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουνά από σκουπίδια στην Κέρκυρα


Τη φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από την Κέρκυρα, και συγκεκριμένα από κεντρικό δρόμο στην περιοχή Μεσογγή.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, τα βουνά σκουπιδιών στην περιοχή «αποτελούν καθημερινό φαινόμενο», ενώ συμπληρώνει με μια δόση ειρωνείας ότι «είναι η ανάπτυξη που έφτασε…»

ΦΩΤΟ-Βουνά από σκουπίδια στην Κέρκυρα


Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για να μην την "πατήσετε" με τα καυσόξυλα


Δυσκολία στο να συμφιλιωθούν με το νέο τρόπο διάθεσης των καυσόξυλων εμφανίζουν οι Έλληνες καταναλωτές,, όπως προστάζει από φέτος η σχετική αγορανομική διάταξη, είναι κάτι που, όπως φαίνεται, δεν "κόβεται" εύκολα.
Πάντως, η ζήτηση στην αγορά καυσόξυλου είναι ακόμα υποτονική, καθώς παρ' όλο που αυτή την περίοδο οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, η οικονομική δυσπραγία αποτρέπει τους περισσότερους από την αγορά προμηθειών.

Τα παραπάνω επεσήμανε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Καρδίτσας) και επιστημονικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξύλου Γεώργιος Νταλός. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως με δεδομένο ότι ο περσινός χειμώνας δεν ήταν τελικά τόσο ... βαρύς, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αποθέματα (καυσύξυλα, πέλλετ ή και μπρικέτα) και γι' αυτό "κανείς δεν βιάζεται να κάνει αγορές, ελπίζοντας μάλιστα ότι και φέτος ο καιρός θα είναι ήπιος", ενώ παραδοσιακά, όπως είπε, "ο Έλληνας αγοράζει τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου".

Επεσήμανε δε, πως την τρέχουσα περίοδο, οι τιμές στα καυσόξυλα κυμαίνονται από 57 έως 62 ευρώ το κυβικό. Μιλώντας γα τη "στροφή" των Ελλήνων στην καύση ξύλου, φαινόμενο που ζωντάνεψε και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και της σημαντικής ανόδου στην τιμή του πετρελαίου, ο κ. Νταλός σημείωσε ότι τα τζάκια που δεν έχουν ενεργειακή μορφή, "δυστυχώς δεν προσφέρουν πάνω από ένα 50% της απόδοσης που μπορεί να δώσει το καμένο ξύλο" και μόνο σε περίπτωση καθολικής αλλαγής η απόδοση ανεβαίνει στο 80%.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη λύση είναι το πέλλετ, που προσφέρει απόδοση έως και 98%, αφού εσωκλείει υγρασία λιγότερη του 10%, ενώ η αξία ενός τόνου, που κυμαίνεται από 250 ευρώ έως και 300 ευρώ, ισοδυναμεί με το μισό της θερμιδικής αξίας του πετρελαίου.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Επειδή κανείς δεν πρόκειται να πουλήσει ξύλο με το κιλό, αλλά με το κυβικό, αφού τα πρόστιμα είναι τσουχτερά (ξεκινούν από 1000 ευρώ), ο κ. Νταλός υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να εστιάσουν στον τρόπο στοίβαξης, προσέχοντας αυτός να είναι πυκνός.

Θα πρέπει δε, να ζητούν παραστατικά διακίνησης, αφού η λαθροϋλοτόμηση δεν αποτελεί πλέον εγκληματική ενέργεια μόνο για τον κάτοχο, αλλά παραπέμπεται με συνυπαιτιότητα κι αυτός που τα προμηθεύεται. Βέβαια, όπως ο ίδιος παραδέχεται, πάλι οι επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους, με στόχο να εξαπατήσουν τους καταναλωτές, όπως όταν τα καυσόξυλα πωλούνταν με το κιλό και "τα πότιζαν με νερό, με αποτέλεσμα, ουσιαστικά, οι αγοραστές να παίρνουν... νεράκι".

Ο κ. Νταλός συστήνει - μεταξύ άλλων - στους καταναλωτές να προμηθεύονται οξιά και δρυ και να προσέχουν να μην πέσουν "θύματα" των κωνοφόρων δέντρων, αφού η καύση τους οδηγεί σε πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, όπως εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι καταναλωτές καλό θα ήταν να αφήσουν τα ξύλα που θα κάψουν για να ζεσταθούν στον ήλιο, έτσι ώστε αυτά να στραγγίξουν από την υγρασία που ενδεχόμενα θα έχουν, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Για τα πέλλετ, ο κ. Νταλός τονίζει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν το χρώμα του ξύλου, να είναι ανοιχτό αν είναι από κωνοφόρα δέντρα και λίγο σκούρο από πλατύφυλλα και σημειώνει πως και στις δύο περιπτώσεις οι αγοραστές θα πρέπει να ελέγχουν τη μυρωδιά, που θα πρέπει να παραπέμπει σε φρέσκο ξύλο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γρηγόρης Στεφανόπουλος: "Πρωτεργάτης στη δημιουργία ανανεώσιμων πρώτων υλών"


Ο 
Γρηγόρης Στεφανόπουλος είναι καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και πρωτεργάτης της μεταβολικής μηχανικής και της Βιοτεχνολογίας, του πεδίου πάνω στον οποίο η βιομηχανία έχει στηρίξει τις ελπίδες της για παραγωγή προϊόντων που δεν θα καταπονούν τις φυσικές πηγές και δεν θα μολύνουν την ατμόσφαιρα. 

Η μεταβολική μηχανική αποτελεί πλατφόρμα ανάπτυξης μια νέας βιώσιμης οικονομίας που στηρίζεται σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες αντί σε μη ανανεώσιμα καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακα ή φυσικό αέριο). 

Έχει συμβάλει σημαντικά στη σύνθεση νέων μεταβολικών μονοπατιών για την παραγωγή χημικών και καυσίμων. Οι μελέτες του οδήγησαν στην διευκρίνιση και πρόοδο της μεταβολικής μηχανικής ως ενός νέου τύπου οργανικής χημείας που μπορεί να επωφεληθεί από την δύναμη της μικροβιακής μεταβολικής μηχανικής για σύνθεση προϊόντων ποιότητας. 

Η εργαστηριακή δουλειά του Dr. Στεφανόπουλου περιλαμβάνει προσπάθειες να δημιουργηθούν μικρόβια που μπορούν να βοηθήσουν στην μετατροπή σακχάρων από ορισμένους τύπους φυτών σε αιθανόλη. Ηγείται δε, μιας ερευνητικής ομάδας που απαρτίζεται από 25 ερευνητές. 

Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1950 στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Αθηνών, αποφάσισε να συνεχίσει στις ΗΠΑ. Φοίτησε εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και έπειτα απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα. 

Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια, όπως στο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα και την παρούσα περίοδο είναι Καθηγητής Χημικής μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στο ΜΙΤ. 

Ο πολυβραβευμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής, μεταξύ άλλων τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο ENI (Eni Award) για τις ανανεώσιμες και μη συμβατικές πηγές ενέργειας (Renewable and Non-conventional Energy Prize). Το 2010 τιμήθηκε με το George Washington Carver Award, BIO (Biotech Industry Organization) και με δεκάδες άλλα βραβεία και διακρίσεις. 

Είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών, της Αμερικανικής Κοινότητας Χημικών, της Κοινότητας Βιομηχανικής Μικροβιολογίας, της Αμερικανικής Κοινότητας Μικροβιολογίας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής και της Αμερικανικής Ένωσης Επιστημονικής Προόδου. 

Έχει εκδόσει 5 βιβλία και πάνω από 330 συγγράμματα και 50 πατέντες. 


Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Παυλίδης: "Ο εφευρέτης του σημαντικότερου διαγνωστικού τεστ δυσλεξίας"


Ο Γιώργος Παυλίδης είναι καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κλινικός Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Penn State University των ΗΠΑ και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών. Είναι επίσης Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας από το 1983 ως σήμερα. 

Ο Έλληνας επιστήμονας αρίστευσε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας. 

Σε ηλικία 23 ετών γίνεται λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και μέχρι 25 ετών διηύθυνε 20 μεγάλα ερευνητικά προγράμματα στην Αγγλία, Ελλάδα και στις ΗΠΑ. 

Το 1978 εφηύρε το τεστ οφθαλμοκίνησης, διεθνώς γνωστό και ως PAVLIDIS TEST. Το συγκεκριμένο τεστ επιτρέπει, από την προσχολική ακόμα ηλικία, την ακριβή πρόγνωση-διάγνωση της δυσλεξίας και της διάσπασης προσοχής. Η μέθοδος αναγνωρίστηκε διεθνώς με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά, Αγγλία και χρησιμοποιείται από πολλά Πανεπιστήμια, ανάμεσά τους τα Harvard, Boston, Penn State, Columbia και πολλά άλλα. 

Έχει κάνει περισσότερες από 180 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βιβλίων.


Διαβάστε περισσότερα...

Το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς


Ο κύβος ερρίφθη. Η άρση του παγώματος των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, ασχέτως εάν σε πρώτη φάση τουλάχιστον αφορά τους έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το σύστημα και την οριζόντια ισχύουσα νομοθεσία εξασφάλισαν στάση πληρωμών.Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό που απομένει είναι αυτή η συμφωνία να γίνει πράξη και να περάσει και από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να πάρει την έγκριση της τρόικας, σε μια διαπραγμάτευση που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Οι «αδύναμοι πολίτες»
Κατά τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, θα υπάρξει προστασία για την πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών, ενώ στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να αναφέρει ότι το όλο θέμα αφορά, σε αυτήν τη φάση, κυρίως επιχειρηματίες και εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα.Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε ότι «η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξαιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως». Ο Ε. Βενιζέλος από την πλευρά του σημείωσε ότι «η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη».Αυτές οι δηλώσεις, πάντως, δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με το τι σημαίνει κοινωνικά αδύναμοι πολίτες, τι θα θεωρηθεί φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό και ποια είναι η... αντικειμενική αδυναμία λόγω κρίσης.Στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν ότι μια τάξη μεγέθους δίνει η τελευταία ρύθμιση που πέρασε το καλοκαίρι για τα ενήμερα δάνεια. Προβλέπεται ότι μπορούν να υπαχθούν σε αυτή μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας και άνεργοι με ετήσιο καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.λπ.) έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 1.1.2010 έως σήμερα.Στα σενάρια που κυκλοφορούν για την επερχόμενη ρύθμιση υπάρχει και ένα αρνητικό. Προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ποσό θα μειωθεί στα 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να έχει μειωθεί κατά 30% από την 1η/1/2011.

Οι αποδείξεις και οι... συνεργάσιμοιΠολλές αναγνώσεις δέχεται η φράση του πρωθυπουργού γι' αυτούς που "αποδεδειγμένα εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους".Εκτιμάται ότι για να αποδείξει κάποιος ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει το στεγαστικό του δάνειο θα πρέπει να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας για τις τράπεζες και το κράτος ώστε να αποδεικνύεται αυτή η αδυναμία.Μια τέτοια απόδειξη θα μπορούσε να είναι π.χ. η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο στην τράπεζα της δήλωσης εισοδήματος 2013 στην οποία πέρα από τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, περιλαμβάνει τόκους καταθέσεων (αν υπάρχουν), κινητή και ακίνητη περιουσία, ενοίκια κ.ά.Παράλληλα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, θα πρέπει να υπάρξει θεσμοθέτηση αντικειμενικών κριτηρίων όπως είναι οι «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης», αλλά και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», δηλαδή εκείνου που επιθυμεί να εξυπηρετήσει το δάνειό του και να μπει σε ρύθμιση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.Οι «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης» επιδιώκεται να αποτελέσουν ένα εργαλείο το οποίο θα μπορέσει να διευκολύνει τη συζήτηση μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας, αλλά και μπούσουλα πάνω στον οποίο θα μπορέσει να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία.Στο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, θα υπάρχουν συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια. Μεταξύ αυτών το κόστος διαβίωσης του κάθε νοικοκυριού, τα έσοδα της οικογένειας από μισθούς και εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητη περιουσία κ.ά. Στόχος είναι το μέρος του καθαρού εισοδήματος που απομένει να πηγαίνει στην εξυπηρέτηση της δόσης του δανείου.Μέσω των αποδεκτών δαπανών διαβίωσης και του κατά πόσον ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος θα επιχειρηθεί να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους δανειολήπτες με ένα μοντέλο εξατομικευμένης αναδιάρθρωσης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει το πλέγμα δράσεων. Ήδη οι επαφές μεταξύ στελεχών των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τραπεζών και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού και αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα μετά και το πράσινο φως που έδωσαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.Πάντως δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι στον τελευταίο νόμο που πέρασε το καλοκαίρι και αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες προβλέπεται η αναστολή των καταγγελιών και των ατομικών διώξεων. Συγκεκριμένα ο νομοθέτης αναφέρει ότι "ο δανειστής υποχρεούται να απόσχει από κάθε καταγγελία της υπαχθείσας στο πρόγραμμα δανειακής σύμβασης και από κάθε ατομική δίωξη κατά του οφειλέτη, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διευκόλυνσης.
 Επίσης ο δανειστής υποχρεούται να απόσχει από κάθε ατομική δίωξη κατά του εγγυητή".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Γ. Περαντάκος


Έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 45 χρόνων ο τραγουδιστής Γιώργος Περαντάκος. Πέρυσι ακριβώς αυτή τη μέρα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ράνια. Αλλά ο καρκίνος είχε τρυπώσει στη ζωή του. Έδωσε γενναία τη μάχη του με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων, αλλά δεν άντεξε.

Ο Γιώργος Περαντάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Πήγε στην Αθήνα για σπουδές και παράλληλα έκανε μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι και εμφανίστηκε σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε συναυλίες ανά την Ελλάδα.

«Έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Γ. Περαντάκος


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικοί τοποθετούσαν κρυφές κάμερες σε τουαλέτες κρατουμένων


«Αυτό που κάνουν είναι ανώμαλο», καταγγέλουν τα θύματα.

Αγωγή κατά των αστυνομικών του τμήματος του Puyallup στην πολιτεία της Ουάσιγκτον κατέθεσαν έντεκα γυναίκες και ένας άνδρας καθώς ισχυρίζονται ότι κρυφές κάμερες τοποθετημένες στις τουαλέτες τους κατέγραφαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία , όταν οι αστυνομικοί συνελάμβαναν, κυρίως γυναίκες, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τις οδηγούσαν στο τμήμα κι εκεί τις υποχρέωναν να βγάλουν τα ρούχα τους και να φορέσουν τη φόρμα του κρατουμένου.

Βεβαίως όλη αυτή η διαδικασία γινόταν υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών.

Η αστυνομία αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία υποστηρίζοντας πως δίνουν στους υπόπτους ρούχα πριν τους φωτογραφήσουν και μαγνητοσκοπούνται για λόγους ασφαλείας.

Μια εκ των γυναικών που δεν αποκάλυψε το όνομα της μίλησε στο CNN τονίζοντας «Αυτό που κάνουν είναι ανώμαλο. Είναι σαν να βλέπουν πορνό. Νιώθω απίστευτη παραβίαση. Ικανοποίησαν την αρρωστημένη φαντασία τους βλέποντας με γυμνή».

Σύμφωνα με την ίδια αστυνομικοί που την παρακολουθούσαν έκαναν άσεμνα σχόλια, όπως «Μου αρέσουν οι κοκκινομάλλες« και «Έχεις ωραίο σώμα».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φθηνό φαγητό στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης


Ξεκινά τη Δευτέρα το πρόγραμμα «Ανοιχτή Κουζίνα».

Ένα νέο πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Πρόκειται για την «Ανοιχτή Κουζίνα» που θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (11:30 π.μ. – 15:30 μ.μ.) στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27).

Το μενού κυρίως από τη μεσογειακή κουζίνα, με ποικιλία από πέντε διαφορετικά είδη καθημερινά (κρεατικό, πουλερικό ή ψάρι, λαδερό, ζυμαρικό και όσπριο) και με συνοδευτικό ψωμί θα προσφέρεται στην τιμή των 2,20 ευρώ (μετά τη μείωση του ΦΠΑ).

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνική πολιτικής θέτει σε προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων.

«Θέτοντας σε εφαρμογή την ‘’Ανοιχτή Κουζίνα’’ συμπληρωματικά με την παροχή πληθώρας Δράσεων Αλληλεγγύης, πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο συμβάλλουμε έμπρακτα στην στήριξη αρκετών οικογενειών και συνανθρώπων μας», σημειώνει η διοίκηση του δήμου.



Διαβάστε περισσότερα...

Eπιστρέφει από 9 Σεπτεμβρίου ο δακτύλιος


Αναλυτικά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Επανέρχονται από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και το Μεγάλο Δακτύλιο.

Συγκεκριμένα:

Ι. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ):

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό, στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:
α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ ΔΜΕΟ/οικ./3253/στ/0718/Φ.911 από 20/22.8.2013 (ΦΕΚ Β΄ 2048) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, δηλαδή:

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο,υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και,

Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Αιτήσεις για εξαίρεση

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.
Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενους σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α΄, θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2013, κατά τιςημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00΄ έως 14:00΄ και Σάββατο, ώρες 08.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος).
Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2012-2013, δεν ισχύουν για τη νέα περίοδο 2013-2014.

ΙΙ. ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1990, εντός της ζώνης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.

Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.
Τα όρια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς καιλεωφόρους:
Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

ΙΙΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 200,00 €).

Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων της παραπάνω περίπτωσης Ι, (β΄), αλλά και τους περιορισμούς της περίπτωσης ΙΙ, που προβλέπονται από τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (www.ypeka.gr).


Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινά παράλυτος μετά το τσίμπημα κουνουπιού


Άνδρας από την Ξάνθη προσεβλήθη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Καθηλωμένος στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εδώ και μέρες μετά και την προσβολή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου βρίσκεται ένας ηλικιωμένος από την Ξάνθη σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Πρόκειται για άνδρα κάτοικο του Μαγικού του δήμου Αβδήρων Ξάνθης ο οποίος την περασμένη Τετάρτη παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο της πόλης με υψηλό πυρετό.

Αρχικά δεν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του, ωστόσο δυο ημέρες μετά και με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται ο ίδιος εισήχθη στην Παθολογική.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο των εξετάσεων προέκυψε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με το νευρολογικό του σύστημα να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί προσωρινά να περπατήσει.



Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά είδη για παιδιά άπορων οικογενειών


Ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων στην Κομοτηνή.

Σχολικές τσάντες, βιβλία και βοηθήματα, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, φόρμες γυμναστικής και αθλητικά είδη, για την ενίσχυση απόρων οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώνονται στην Κομοτηνή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής και με τον Σύλλογο Πολυτέκνων του Νομού Ροδόπης.

Μέσα από σειρά δράσεων, θα συγκεντρωθούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για παιδιά άπορων μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών της περιοχής, ώστε να μπορέσουν και αυτοί οι μαθητές να βρεθούν στις αίθουσες έχοντας τα απαραίτητα «όπλα» για τη μάθηση.

Για το λόγο αυτό, τα είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση ή καινούρια.

Η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επί της οδού Φιλικής Εταιρίας 63 (κτίριο 13ου δημοτικού σχολείου). Από τη δράση θα ενισχυθούν οικογένειες, το εισόδημα των οποίων είναι κάτω των 7.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπές στο μέτρο των αποδείξεων


Επί τάπητος πρόκειται να τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα των αποδείξεων, και συγκεκριμένα το νέο σύστημα που θα ισχύσει από το 2014, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με το θέμα, θα παρουσιάσουν το πλαίσιο του νέου μέτρου συλλογής αποδείξεων.

Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Επίσης, οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.

Θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.).

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα και οι τελικές αποφάσεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα γενικότερα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε από το κώμα και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος


Δεν θυμόταν καν ποιος ήταν ο πατέρας.

Έπεσε σε κώμα 12 εβδομάδων έπειτα από αυτοκινητικό ατύχημα που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο και όταν συνήλθε ανακάλυψε ότι είναι τριών μηνών έγκυος… μόνο που δεν θυμόταν ποιος ήταν ο πατέρας.

Ο λόγος για την Gemma Holmes στην οποία οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες να επιζήσει καθώς είχε πολλαπλά κατάγματα ενώ είχε σπάσει και την πλάτη της. Επίσης, είχε υποστεί σημαντική απώλεια μνήμης, με αποτέλεσμα να μην θυμάται τίποτα από τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής της.

Δεδομένου ότι η ίδια ήταν σε κώμα, οι γιατροί και οι γονείς της έπρεπε να πάρουν την απόφαση για το αν θα κρατούσε το παιδί που κυοφορούσε και έκριναν ότι η διαδικασία της γέννας θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για την ίδια καθώς δεν θα ήταν εφικτό να υποβληθεί σε επέμβαση στην πλάτη πριν από τη γέννηση του μωρού.

Ωστόσο εκείνη, κόντρα στις προβλέψεις και τις προειδοποιήσεις αποφάσισε να φέρει στον κόσμο το παιδί της με καισαρική.

Σήμερα, η Gemma ζει σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ περαιτέρω εξετάσεις θα δείξουν αν μια επέμβαση θα μπορούσε να της επιτρέψει κάποια στιγμή να περπατήσει ξανά.








Διαβάστε περισσότερα...

51% οι γυναίκες, 49% οι άνδρες στην Ελλάδα


Δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός της Χώρας ανήλθε σε 10.815.197 άτομα από τα οποία οι 5.302.703 είναι άνδρες (ποσοστό 49,0 %) και 5.512.494 γυναίκες(ποσοστό 51,0%).

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών 50,7% εμφανίζεται
στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών 51,8% εμφανίζεται στην Περιφέρεια Αττικής. Στους εννέα από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες με εξαίρεση το δήμο Ρόδου όπου οι γυναίκες αποτελούν το 49,9%. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών (54,3%) εμφανίζεται στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγαλύτερη μέση ηλικία 44,2 έτη εμφανίζεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ η μικρότερη μέση ηλικία 39,8 έτη εμφανίζεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η μέση ηλικία του μονίμου πληθυσμού της Ελλάδας είναι 41,9 έτη με την Περιφερειακή ενότητα Μυκόνου να παρουσιάζει την μικρότερη μέση ηλικία κατοίκων (37,0 έτη) και την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη (49,0 έτη) .

Η μεγαλύτερη μέση ηλικία, 57,9 έτη, παρουσιάζεται στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ενώ η μικρότερη μέση ηλικία, 35,3 έτη, παρουσιάζεται στο δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, προκύπτει ότι το 50,3% του πληθυσμού της χώρας είναι κατά νόμο έγγαμοι (έγγαμοι, σύμφωνο συμβίωσης, σε διάσταση). Το 39,0% του συνολικού πληθυσμού είναι άγαμοι, με τους άνδρες να υπερτερούν (21,5% του πληθυσμού ).

Ακόμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής 9.903.268 άτομα έχουν ελληνική υπηκοότητα, 199.101 άτομα έχουν υπηκοότητα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 708.003 άτομα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών και 4.825 άτομα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υπηκοότητα.


Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρενόχλησε σεξουαλικά 18 γυναίκες


Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο Μπομπ Φίλνερ παραιτήθηκε χθες, έξι εβδομάδες αφού 18 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες μια πρώην εργαζόμενη στο Δήμο, τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Φίλνερ, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραιτήθηκε αφού το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε να πληρώσει μέρος των νομικών εξόδων του από την αγωγή σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Loa Angeles Times».

Ο 70χρονος Φίλνερ εξελέγη το Νοέμβριο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Καλιφόρνιας και της όγδοης μεγαλύτερης των ΗΠΑ. Ήταν ο πρώτος Δημοκρατικός που εξελέγη δήμαρχος της πόλης μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών.

Φανερά συγκινημένος σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Φίλνερ ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες του Σαν Ντιέγκο, την πρώην αρραβωνιαστικιά του και τις γυναίκες που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά. "Δεν είχα πρόθεση να γίνω προσβλητικός, να παραβιάσω τον προσωπικό ή το συναισθηματικό χώρο σας", δήλωσε.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοντ Γκλόρια θα αναλάβει το ρόλο του δημάρχου μέχρι να διεξαχθεί μια ειδική εκλογή μέσα σε διάστημα 90 ημερών από την ημέρα της παραίτησης του Φίλνερ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποια ακίνητα κινδυνεύουν από την άρση των πλειστηριασμών


Στην αναζήτηση των κριτηρίων που θα προστατεύσουν την κύρια κατοικία των κοινωνικά αδύνατων και όσων αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων προχωρεί η κυβέρνηση. Αυτά θα τεθούν υπόψη και της τρόικας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Στόχος επίσης των όσων κριτηρίων μπουν είναι να εντοπιστούν και οι «μπαταχτσήδες», γι' αυτό τον λόγο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα αναζητήσουν όσους έχουν πάρει δάνεια αλλά την ίδια στιγμή αν και διαθέτουν καταθέσεις δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Αλλαγές

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έκαναν χθες γνωστά ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά και από πηγές αξιωματούχων του υπουργείου Ανάπτυξης, οι αλλαγές που έρχονται ή μελετώνται είναι:

1. Μπαίνει τέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2014 στο καθεστώς της οριζόντιας απαγόρευσης πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και άλλων ακινήτων. Για την ακρίβεια παύει να ισχύει ρύθμιση με την οποία προστατεύονται όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή ενός οφειλέτη ανεξάρτητα από την ιδιότητά του εφόσον πρόκειται για οφειλές μόνο προς πιστωτικά ιδρύματα κάτω των 200.000 ευρώ.

Με την κατάργηση αυτής της διάταξης υπολογίζεται ό,τι θα εντοπιστούν δανειολήπτες οι οποίοι αν και έχουν τρία και τέσσερα ακίνητα και προφανώς και υψηλά εισοδήματα, εντούτοις δεν πληρώνουν καλυπτόμενοι από την απαγόρευση της διενέργειας των πλειστηριασμών. Εκτιμάται λοιπόν ό,τι με το τέλος αυτής της ρύθμισης θα βγουν στο σφυρί περί τα 7.000 ακίνητα με εμπορική χρήση ή άλλη εκτός αυτής της κύριας κατοικίας.

2. Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει η διάταξη με την οποία προστατεύεται η κύρια ή μοναδική κατοικία ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής, την ιδιότητα του οφειλέτη αλλά και του δανειστή (τράπεζα, ιδιώτης). Προϋπόθεση είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας (200.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά 50%. Δηλαδή για έναν άγαμο είναι 300.000 ευρώ. Για έγγαμο ζευγάρι ανεβαίνει στα 375.000 ευρώ. Για κάθε παιδί το όριο ανεβαίνει κατά 25.000 ευρώ κι έτσι μία τετραμελής οικογένεια έχει πήχυ προστασίας τα 450.000 ευρώ. Με τα όρια αυτά προστατεύονται και νοικοκυριά με διαμερίσματα και μεζονέτες σε ακριβές περιοχές. Υπάρχει η πιθανότητα, τα όρια αυτά να κατέβουν. Είτε π.χ. το όριο των 200.000 ευρώ να κατέβει στα 150.000 ή 120.000 ευρώ.

3. Ένα άλλο κριτήριο που ίσως πέσει στο τραπέζι είναι το ύψος του ανεξόφλητου δανείου. Διαφορετική αντιμετώπιση πρέπει να έχει εκείνος που χρωστά το 80% του υπολοίπου από εκείνο που έχει αποπληρώσει το ίδιο ποσοστό.

4. Δεν αποκλείεται επίσης να εξεταστεί η θέσπιση της πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Με τον τρόπο αυτό βγαίνουν στο... σφυρί το πολύ 25.000 ακίνητα για τα οποία αν και είχαν ξεκινήσει το 2008 οι σχετικές διαδικασίες, εντούτοις δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της νομοθετικής ρύθμισης. Κάθε χρόνο και μετά λοιπόν θα «ξεπαγώνουν» ακίνητα των ετών που έπονται του 2008. Δηλαδή το 2015 θα βγουν στο «σφυρί» ακίνητα του 2009.

5. Κατά το υπουργείο Ανάπτυξης, με την τελευταία τροποποίηση του νόμου Κατσέλη όσοι καταθέσουν αίτηση στο ειρηνοδικείο και μέχρι την έκδοση προσωρινής διαταγής αλλά και από την έκδοση αυτής μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστέλλεται κάθε καταδιωκτικό μέσο σε βάρος των δανειοληπτών. Έτσι προστατεύουν με τον τρόπο αυτό την κύρια κατοικία τους.

6. Θα προστατεύεται η κύρια κατοικία των ανέργων, των πολύτεκνων και ενδεχομένως και ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

7. Από τον Σεπτέμβριο θα καθιερωθούν και οι θεσμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» αλλά και των «αναγκαίων δαπανών διαβίωσης» βάσει των οποίων θα γίνονται ρυθμίσεις δανείων με σκοπό τη διευκόλυνση εκείνων που πραγματικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να διαφυλάττουν την κύρια κατοικία τους.

8. Σε ισχύ βέβαια είναι και ο νόμος 4161/2013 που προσδιορίζει συγκεκριμένο τρόπο ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων ενήμερων οφειλετών.

Τέλος το 2014

•Μπαίνει τέλος από την 1η Ιανουαρίου του 2014 στο καθεστώς της οριζόντιας απαγόρευσης πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και άλλων ακινήτων.

•Παύει να ισχύει ρύθμιση με την οποία προστατεύονται όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή ενός οφειλέτη ανεξάρτητα από την ιδιότητά του εφόσον πρόκειται για οφειλές μόνο προς πιστωτικά ιδρύματα κάτω των 200.000 ευρώ

• Εκτιμάται λοιπόν ό,τι με το τέλος αυτής της ρύθμισης θα βγουν στο σφυρί περί τα 7.000 ακίνητα με εμπορική χρήση ή άλλη εκτός αυτής της κύριας κατοικίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει»


Κ. Αρβανιτόπουλος: Σε οργανική θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέχει επίσης διαβεβαιώσεις ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει.

«Κατ’ αρχάς δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση. Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500.

Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη


«Οδηγός» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στην προσπάθειά της να ενισχύσει το Ταμείο Υποτροφιών των Αρσακείων, ώστε να υπάρξει δυνατότητα στήριξης μαθητών των Σχολείων των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ένα ταξίδι στην Λιλιπούπολη» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30

Όσοι είχαν στο παρελθόν την τύχη να επισκεφτούν τη μυθική και συνάμα τόσο αληθινή αυτή χώρα, μιλούν για μια ξεχωριστή και απολαυστική εμπειρία και γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία επιστρέφουν σ’ αυτήν. Όσοι δεν την έχουν ακόμα επισκεφτεί και ανυπομονούν να τη γνωρίσουν, τώρα έχουν μια μοναδική ευκαιρία.

Μικροί και μεγάλοι, φανατικοί λάτρεις της Λιλιπούπολης και καινούριοι φίλοι, δεν έχετε παρά να ανοίξετε τα φτερά της φαντασίας σας και να ...προσγειωθείτε στις κερκίδες του Ηρωδείου.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι της Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και μουσικοί ρυθμοί του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Χριστοδούλου θα σας ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Λιλιπούπολης, ενός παραμυθιού με ελληνική ιθαγένεια, που φτιάχτηκε πριν από 37 χρόνια με ενθουσιασμό, πάθος, χιούμορ και σεβασμό στο παιδί. Ενός παραμυθιού που κρύβει άπειρες εκπλήξεις και δυνάμεις και ξεπερνάει κάθε έννοια του συμβατικού διαχρονικού, ανοίγοντας κάθε φορά καινούριους ορίζοντες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί, τόσο πολύ και επί τόσα χρόνια εξακολουθούν να διασκεδάζουν, να συγκινούνται και να ξεσηκώνονται με τους στίχους και τις μουσικές τραγουδιών όπως το «Χοντρό Μπιζέλι», η «Ρόζα Ροζαλια», το «Μουσείο», και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια της Λιλιπούπολης.

Η βραδιά κάτω από την Ακρόπολη προβλέπεται συναρπαστική!

Το ταξίδι στη Λιλιπούπολη θα είναι γεμάτο ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές, και με καταπληκτικούς «οδηγούς» :

• την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που με την δυναμική, έμπειρη και φωτεινή της παρουσία μετουσιώνει την Λιλιπουπολιτική μουσική εμπειρία σε άλλες ουράνιες σφαίρες
• τον έξοχο σολίστ Βασίλη Αγροκώστα, που με τη νεανική του ζωντάνια προσθέτει μια νέα διάσταση στο Λιλιπουλιτικό μουσικό σύμπαν
• τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου κάτω από τη δημιουργική μπαγκέτα του Στάθη Σούλη
• τον Μουσικό Όμιλο Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης με πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, που κάτω από την άκρως αποτελεσματική διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη, ανεβάζει τον πήχυ της δυναμικής των Λιλιπουλιτικών τραγουδιών

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση της μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο κοινό, έχουν την υπογραφή της Ρεγγίνας Καπετανάκη. Η Ρεγγίνα Καπετανάκη με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια της θρυλικής σειράς εκπομπών του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ως το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. Το 1978 ήρθε η Άννα Παναγιωτοπούλου με όλη την συγγραφική της δεινότητα και ταλέντο συμπληρώνοντας την δυναμική ομάδα των τεσσάρων: Μαριανίνα Κριεζή, Ρεγγίνα Καπετανάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Βλάχου.

Το καινούριο στοιχείο στη παράσταση του Ηρωδείου, σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι η προσθήκη ξεκαρδιστικών, άκρως ανατρεπτικών και απολαυστικών αποσπασμάτων από τις εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη», ενώ δεν θα λείψουν και πολλές άλλες μικρές εκπλήξεις. Τα αποσπάσματα που θα παρουσιαστούν ανήκουν στις Μαριανίνα Κριεζή, Αννα Παναγιωτοπούλου, Ρεγγίνα Καπετανάκη και Ελένη Βλάχου.

Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούλη» διοργανώνεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία και εκτός από την πολιτιστική της διάσταση, υπηρετεί και έναν μεγάλο σκοπό: την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων. Για τους δημιουργούς της Λιλιπούπολης που πιστεύουν ότι η Εκπαίδευση στις δύσκολες μέρες που ζούμε δέχεται σοβαρό πλήγμα με θύματα τα ίδια τα παιδιά, η συναυλία του Ηρωδείου έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί υπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό!

«Όταν πέρυσι», λέει η Ρεγγίνα Καπετανάκη, «γνώρισα προσωπικά το κάθε κορίτσι και αγόρι της καταπληκτικής χορωδίας του Αρσακείου και μετά δούλεψα μαζί τους ενθουσιάστηκα και μετά, το πιο σπουδαίο τους αγάπησα. Μας συγκίνησαν με την προσφορά τους, τον ενθουσιασμό τους, το ταλέντο τους, την αστείρευτη ενέργεια και εξυπνάδα τους. Όποιος δεν έχει δει τη χορωδία να ερμηνεύει τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι «Ανατολή και Δύση» της Λένας Πλάτωνος, είναι καιρός να έρθει να το απολαύσει. Επίσης αν θέλει να νιώσει πώς σείεται η γη με το τραγούδι του Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Δεν είμαστε Ζουλού», αρκεί να έρθει στο Ηρώδειο. Εκεί θα καταλάβει την δυναμική της υπέροχης νεολαίας μας και σίγουρα θα του φύγει η κατάθλιψη των καιρών».

Συντελεστές της Παράστασης

Σκηνοθεσία, Χορογραφία/Κίνηση, Ιδέα & Σχεδιασμός: Ρεγγίνα Καπετανάκη
Μουσική καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Μαραγκόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζή

Μουσική
Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Χριστοδούλου

Ερμηνεύουν
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Έκτακτη συμμετοχή
Βασίλης Αγροκώστας

Σολίστ και Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου
Φωνητική διδασκαλία: Ρόζα Πουλημένου

Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης
Διεύθυνση και διδασκαλία χορωδίας - Χορωδιακή επεξεργασία: Χριστίνα Βαρσάμη- Κούκνη
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Επιμέλεια μουσικής διδασκαλίας: Θωμάς Κοντογεώργης
Βίντεο και ειδικά εφέ: Αντώνης Κοτζιάς
Επιμέλεια κοστουμιών: Πηνελόπη Μάμαλου
Βοηθός Σκηνοθέτου: Ασημένια Παπαδοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Αιμιλία Τσάμη
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Ζαργάνης
Παραγωγή: Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος


Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»


Πόλη των νέων της Ευρώπης θέλει να γίνει η Θεσσαλονίκη.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες της Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις που αφορούν την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς. Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου διεκδίκησε και κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο και πλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ετοιμάζεται να παρουσιάσει δημόσια το πρόγραμμα των δράσεων που ως στόχο θα έχουν να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε πόλη των νέων της Ευρώπης.

Η επόμενη χρονιά, τονίζει το ΑΜΠΕ, αναμένεται να είναι «ανήσυχη», «ζωηρή», «πολυδιάστατη» καθώς η Θεσσαλονίκη - μεταξύ άλλων - θα φιλοξενήσει διεθνείς εκδηλώσεις, όπως: σειρά από συνέδρια, σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια, παρουσιάσεις σε θέματα νεολαίας και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, ιδρύματα και άλλους φορείς από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία με όμορους δήμους, ώστε οι νέοι να γνωρίσουν συνολικά το πολεοδομικό συγκρότημα.

Το πρόγραμμα της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» αποσκοπεί στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως δημοφιλούς προορισμού νεολαίας στην Ευρώπη, ενώ η διοργάνωση βάζει ένα «στοίχημα»: μέσα από τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών - και ειδικά των νέων - να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο, μακριά από εθνικισμούς και κοινωνικούς αποκλεισμούς που θα «επενδύει» στη δημοκρατία.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους του εξωτερικού. Περιμένουν από τη Θεσσαλονίκη να κάνει την έκπληξη σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ (για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014) Μαρία Πασχαλίδου.

«Περιμένουν τα καλύτερα από εμάς και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Θα πρέπει να τους φιλοξενήσουμε σωστά και να τους παρέχουμε υπηρεσίες με στόχο να ξαναέρθουν. Να τους πείσουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας νεανικός προορισμός. Να κερδίσουμε τις εντυπώσεις», τόνισε.

Εκπρόσωποι των νέων από την Ευρώπη θα πάρουν μια «γεύση» από το ... τι εστί Θεσσαλονίκη, καθώς τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη η Συνέλευση των Μελών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, με τη συμμετοχή 260 εκπροσώπων. Παράλληλα, θα γίνει η επίσημη τελετή επιλογής και ανακοίνωσης για το ποια πόλη θα κερδίσει τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2016».

Ο θεσμός της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ (Ολλανδία). Το 2010, τον τίτλο κέρδισε το Τορίνο (Ιταλία), το 2011 η Αμβέρσα (Βέλγιο), το 2012 η Μπράγκα (Πορτογαλία) και το 2013 το Μάριμπορ (Σλοβενία). Μετά τη Θεσσαλονίκη, το 2015 τη "σκυτάλη" θα πάρει η Κλουζ - Ναπόκα (Ρουμανία).


Διαβάστε περισσότερα...

O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο την 1η Σεπτεμβρίου


Ξεχωριστοί ερμηνευτές συναντούν μουσικά το συνθέτη.

Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, ξεχωριστοί ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους και συναντούν μουσικά, τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

«Με λογισμό και μ' όνειρο», ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του σε μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας -σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ'όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι ο Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια, η Νατάσα Μποφίλιου στην πρώτη και πολύ δημιουργική συνεργασία τους, ο Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη και τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει παγκόσμια, συμφωνικά έργα του συνθέτη.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν την 1η Σεπτεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τραγουδιών που ο κόσμος έχει αγαπήσει και τραγουδήσει...από τα περίφημα «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Μητέρα Μεγαλόψυχη», το «Καφενείον η Ελλάς».....

Το μοναδικό σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν, ο διάσημος Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, η περίφημη αυλήτρια του Νάι Σύλβια Κουτρούλη, το 16μελες φωνητικό και 8μελες Βυζαντινό σύνολο και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν νεκρός επί 45 λεπτά και επανήλθε στη ζωή


Ξεγέλασε το θάνατο.
Ο Anthony Yahle από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε να ξεγελάσει το θάνατο.

O 37χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οχάιο όπου σταμάτησε η καρδιά του να χτυπάει. Για 45 λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε ο 17χρονος γιος του έσκυψε πάνω από τον πατέρα του και φώναξε: «Μπαμπά, δεν θα πεθάνεις σήμερα».

Σαν από θαύμα η καρδιά του Anthony ξεκίνησε να χτυπά αργά και πέντε ημέρες αργότερα βρισκόταν στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα συντήρησης σχολικών μονάδων στα Χανιά


Αλλάζουν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γενικό «λίφτινγκ» σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά επιχειρεί ο δήμος Χανίων, καθώς όπως ανακοινώθηκε υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο που ανέλαβε το έργο «Επισκευές σε σχολικές μονάδες Δήμου Χανίων», προϋπολογισμού 352.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνουν επισκευές αντικεραυνικών συστημάτων σε μεγάλο αριθμό σχολείων που έχουν πρόβλημα με το αντικεραυνικό σύστημα λόγω των κλοπών που έχουν γίνει, καθώς και ελαιοχρωματισμός σχολικών μονάδων.

Επιμέρους παρεμβάσεις θα γίνουν ακόμα στο παλιό δημοτικό σχολείο Βαμβακοπούλου στο παλιό δημοτικό σχολείο Αρωνίου, στο νέο δημοτικό σχολείο Βαμβακοπούλου στο 2ο νηπιαγωγείο Χανίων και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Παράλληλα στο γυμνάσιο Δαράτσου, το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο δημοτικό, το 2ο λύκειο το ειδικό δημοτικό-ειδικό νηπιαγωγείο, τη σχολή επαγγελματικής κατάρτισης και το 3ο νηπιαγωγείο, θα γίνει καθαίρεση παλιών κουφωμάτων καθώς και επισκευή τους.

Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση σημείων που έχουν υποστεί διάβρωση κυρίως λόγω υγρασίας.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Ξυνίδης, «η Δημοτική Αρχή των Χανίων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προγραμματίζει και υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την ερχόμενη σχολική χρονιά». Ο κ. Ξυνίδης πρόσθεσε πως «οι εν λόγω παρεμβάσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέζησε από πόλεμο για να πεθάνει από ξυλοδαρμό νεαρών


Ο 88χρονος Delbert Belton δέχτηκε επίθεση σε πάρκινγκ.

Επέζησε από πυροβολισμό που δέχτηκε στο πόδι στη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου για να πεθάνει από ξυλοδαρμό κάποιων νεαρών. Ο λόγος για τον βετεράνο πολέμου Delbert Belton που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού πριν από μερικές ημέρες στην Ουάσιγκτον ενώ πήγαινε να παίξει μπιλιάρδο.

Ο άνδρας που ήταν ηλικίας 88 ετών και είχε εργαστεί παλιότερα ως υπάλληλος σε εταιρεία αλουμινίου δέχτηκε την επίθεση στο πάρκινγκ όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Οι δράστες τον χτύπησαν και στη συνέχεια τον άφησαν ριγμένο στο δρόμο.

Η μεταφορά του στο νοσοκομείο δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στη ζωή, αφού υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.
Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες δεν είχαν προηγούμενα με το θύμα και τον επέλεξαν στην τύχη.

Οι φίλοι του Delbert Belton μιλούν για έναν άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα τους όταν τον χρειάζονταν και που μπορούσε να γίνει φίλος με οποιονδήποτε μέσα σε λίγα λεπτά. Συντετριμμένοι τώρα από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αδυνατούν να αποδεχτούν το συμβάν και το μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι στην απονομή δικαιοσύνης.

Η αστυνομία αναζητά δύο αφροαμερικανούς ηλικίας 16-19 ετών ως δράστες της επίθεσης ενώ εκτιμά ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα την οδηγήσει στα ίχνη τους.


Επέζησε από πόλεμο για να πεθάνει από ξυλοδαρμό νεαρών


Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστή τραγουδίστρια πάσχει από Πάρκινσον


Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια Λίντα Ρόνσταντ πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και λέει πως δεν μπορεί πια "να τραγουδήσει ούτε μια νότα", ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η οργάνωση AARP.

Σε συνέντευξή της στην AARP που θα δημοσιευθεί την ερχόμενη εβδομάδα, η 67χρονη Ρόνσταντ λέει πως η διάγνωση για το Πάρκινσον έγινε πριν από οκτώ μήνες και της έδωσε μια απάντηση στο γιατί δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

"Κανένας με Πάρκινσον δεν μπορεί να τραγουδήσει, όσο σκληρά κι αν προσπαθεί", δήλωσε στη συνέντευξή της σ' αυτή την οργάνωση (λόμπι) που ασκεί πιέσεις υπέρ των συμφερόντων των ηλικιωμένων Αμερικανών.
Η AARP διευκρινίζει πως η Ρόνσταντ χρησιμοποιεί μπαστούνια για να περπατάει σε ανώμαλο έδαφος και αναπηρική καρέκλα όταν ταξιδεύει.

"Το Πάρκινσον είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί, έτσι όταν τελικά πήγα σ' ένα νευρολόγο και είπε 'ω, έχετε τη νόσο του Πάρκινσον' έπαθα μεγάλο σοκ. Δεν θα το υποψιαζόμουν ούτε σ' ένα εκατομμύριο, σ' ένα δισεκατομμύριο χρόνια", λέει στη συνέντευξη.

Η Ρόνσταντ έχει κερδίσει σχεδόν μια ντουζίνα βραβεία Γκράμι και έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σ' όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ο οποίος πρόκειται να εκδώσει φέτος τα απομνημονεύματά της.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στην Αριζόνα και το 1974 το άλμπουμ της "Heart Like a Wheel" περιέλαβε επιτυχίες όπως τα "You're No Good", "When Will I Be Loved" και "It Doesn't Matter Anymore". Το άλμπουμ ανέβηκε στο Νο. 1 των μουσικών τσαρτ και πούλησε περισσότερα από 2 εκατ. αντίτυπα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς


Συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και κοινωνικές παραμέτρους θα επιτρέπει η ρύθμιση για τη μερική άρση των πλειστηριασμών στην οποία καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση η οποία προβλέπει θέσπιση πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με αφετηρία το 2009. Επίσης θα συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο ποσό του δανείου.

Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες δόσεις, θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση. Παράλληλα, θα προβλέπεται σταδιακή μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη για προστασία από πλειστηριασμούς, πιθανώς κατα 10% το χρόνο.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διατηρήσει το δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες) ενώ θα καθιερωθούν οι θεσμοί του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” και των “αναγκαίων δαπανών διαβίωσης”.

Έτσι θα γίνονται ρυθμίσεις δανείων προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να είναι συνεπείς αλλά έχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Η ηγεσία του ΥΠΑΝ εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 τον χρόνο και αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δεν θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000 - 7.000 ακίνητα τον χρόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγαίνουν από τον «Τειρεσία»


Ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα στείλει χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα εκτός «Τειρεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής», η πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του «Τειρεσία» από ένα πιο ευέλικτο μοντέλο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχεδιάζεται να ενταχθεί στο πακέτο εξαγγελιών που θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό, πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έχουν ήδη λάβει σχετικές εισηγήσεις από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, αλλά και από τους φορείς της αγοράς.

Ο νέος... «Τειρεσίας» προσβλέπει στην παύση της «τυφλής» καταχώρησης στο σύστημα προσώπων και επιχειρήσεων για πολύ χαμηλά ποσά, πράγμα που έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε καθ’ όλα υγιείς δανειολήπτες. Η κυβερνητική απόφαση, πέραν της απαλλαγής χιλιάδων περιπτώσεων δανειοληπτών, από το στίγμα του «Τειρεσία» θα αποτελέσει και δείγμα καλών προθέσεων για την αγορά.

Σήμερα εντός της λίστας του «Τειρεσία» υπολογίζεται ότι βρίσκονται περισσότερες από 1,5 εκατ. περιπτώσεις συναλλαγών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7.500 οι χήροι και οι χήρες στην Ξάνθη


Στους δήμους με τη μικρότερη μέση ηλικία συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με την Ελληνική Στατική Αρχή, ο δήμος Ξάνθης που παρουσιάζει μέσο όρο ηλικίας τα 36,9, χρόνια σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκύπτει από την ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων που παρουσιάζονται στην απογραφή, καθώς από αυτά προκύπτει πως στην Π.Ε. Ξάνθης, η οποία αριθμεί 111.222 κατοίκους, οι 42.605 είναι άγαμοι και οι 58.836 έγγαμοι. Οι χήροι και οι χήρες ανέρχονται σε 7.581 ενώ οι χωρισμένοι σε 2.200.

Η κατανομή του πληθυσμού στους τέσσερεις επιμέρους δήμους, καθιστά τον δήμο Ξάνθης, τον δήμο με τους περισσότερους κατοίκους αριθμώντας 65.133, ακολουθεί ο δήμος Αβδήρων με 19.005 κατοίκους, ο δήμος Μύκης με 15.540 και ο δήμος Τοπείρου με 11.544.

Περισσότερες οι γυναίκες από τους άνδρες

Ο αριθμός των γυναικών παρουσιάζεται μεγαλύτερος από αυτών των ανδρών, καθώς στην Ξάνθη οι γυναίκες ανέρχονται σε 56.202, ενώ οι άνδρες σε 55.202.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνο στα λόγια έπεσε ο ΦΠΑ


Σε παταγώδη αποτυχία οδηγείται, προς το παρόν, η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, καθώς μόλις δύο στις δέκα επιχειρήσεις μείωσαν τις τιμές τους, και μάλιστα στο 75% των προϊόντων τους, σε ποσοστό που κατά μέσο όρο δεν ξεπερνά το 6%.

Εκπρόσωποι του κλάδου, ωστόσο, εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το προσεχές διάστημα πολλές επιχειρήσεις θα «ρίξουν» τις τιμές τους καθώς, όπως υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου της εστίασης, πολλοί είναι αυτοί που ακόμη δεν έχουν προλάβει να τυπώσουν καινούργιους τιμοκαταλόγους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα έχουν διανεμηθεί περίπου 16.000 ειδικά σήματα, με τα οποία γνωστοποιείται στους καταναλωτές ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει μειώσει τις τιμές, όταν στη χώρα μας λειτουργούν περίπου 70.000 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δηλαδή το 23% των καταστημάτων -μόλις 2 στα 10- προχώρησε σε μείωση τιμών. Εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν έχουν προλάβει, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, να αλλάξουν τους τιμοκαταλόγους τους, ενώ ανασταλτικό παράγοντα έπαιξε το γεγονός ότι τον Αύγουστο αρκετά τυπογραφεία έκλεισαν.

Όπως αναφέρει στο real.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, «στόχος μας είναι εντός του Σεπτεμβρίου να έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα περίπου 30.000 επιχειρήσεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι στιγμής, από τα 25.000 εστιατόρια και καφετέριες που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής 2.500 έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα (δηλαδή μόλις 1 στα 10), ενώ απογοητευτική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη όπου μόλις 400 καταστήματα έχουν ρίξει τις τιμές, αλλά και στην Πάτρα, που δεν ξεπερνούν τα 200. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στα νησιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κρήτη, όπου μόλις 22 επιχειρήσεις εστίασης έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα μείωσης ΦΠΑ.

«Σαφάρι» ελέγχων

Τα φορολογικά έσοδα από την απόδοση του ΦΠΑ θα κρίνουν, σε μεγάλο βαθμό, τη μονιμότητα του μέτρου. Το μεγάλο στοίχημα, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου, είναι να πειστούν εκ του αποτελέσματος τόσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και οι εκπρόσωποι των δανειστών ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν δημιούργησε νέα δημοσιονομική «τρύπα», έδωσε οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις, μειώθηκαν τα «λουκέτα» και αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι έλεγχοι που θα διενεργούνται στην αγορά -και κυρίως στις τουριστικές περιοχές- μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου από 1.400 στελέχη του ΣΔΟΕ και εφοριακούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός ετήσιος τζίρος στην εστίαση ανήλθε στα 6,5 δισ. ευρώ πέρυσι από 11,5 δισ. ευρώ το 2008, πρώτη χρονιά που οικονομία της χώρας ήταν σε ύφεση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στο real.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επώνυμων και Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης Αθανάσιος Παπανικολάου, σύμφωνα με τον οποίο «η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να είναι αποτελεσματική και να αυξηθούν να δημόσια έσοδα, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανακάμψουν».


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...