Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Σε οργανική θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Τη δημιουργία δημόσιων σχολών και ινστιτούτων που θα παρέχουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για όλους προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέχει επίσης διαβεβαιώσεις ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει.

«Κατ’ αρχάς δεν έχει υπάρξει καμία απόλυση. Από τους 150.000 εκπαιδευτικούς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.100 όταν η δημοσιοποιημένη απειλή ξεπερνούσε τους 7.500.

Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει».

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος αποκαλύπτει και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αποκτήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο οργανική θέση στο σχολείο.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο του 2013 αποκτούν οργανική θέση στο σχολείο χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.