Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και κοινωνικές παραμέτρους θα επιτρέπει η ρύθμιση για τη μερική άρση των πλειστηριασμών στην οποία καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση η οποία προβλέπει θέσπιση πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με αφετηρία το 2009. Επίσης θα συνυπολογίζεται το ανεξόφλητο ποσό του δανείου.

Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες δόσεις, θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση. Παράλληλα, θα προβλέπεται σταδιακή μείωση του ποσού των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη για προστασία από πλειστηριασμούς, πιθανώς κατα 10% το χρόνο.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διατηρήσει το δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες) ενώ θα καθιερωθούν οι θεσμοί του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” και των “αναγκαίων δαπανών διαβίωσης”.

Έτσι θα γίνονται ρυθμίσεις δανείων προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να είναι συνεπείς αλλά έχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Η ηγεσία του ΥΠΑΝ εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 τον χρόνο και αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δεν θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000 - 7.000 ακίνητα τον χρόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.