Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση στα Αγραφιώτου


Το ξέσπασμα της συγγενούς της Αγραφιώτου


Ξεσπά η εξαδέλφη της Ελευθερίας Αγραφιώτου για την άγρια δολοφονία της 69χρονης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι τραγικό αυτό που βρήκε την ξαδέρφη μου, δεν το περίμενε κανένας αυτό το πράγμα» δήλωσε στο eviazoom.gr η ξαδέλφη της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Το άσχημο είναι που υπήρχε το πτώμα και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε από την αστυνομία να κατέβει έναν όροφο κάτω, αν είναι δυνατόν. Εκεί είναι στέκι εγκλημάτων, όλοι το έλεγαν. Και ούτε καν το έψαξαν, ανέβασαν το αμάξι και κάτω ήταν η ξαδέρφη μου» ανέφερε συγκλονισμένη και πρόσθεσε « η Ελευθερία ήταν κοινωνική, αυτοδημιούργητη, μορφωμένη, δεν το έβαζε κάτω με τίποτα. Πολύ δυναμική γυναίκα».



--------------

Τι αποκαλύπτει η επιστήθια φίλη της Αγραφιώτου


Η επιστήθια φίλη της Ελευθερίας Αγραφιώτου τόνισε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι ο δολοφόνος γνώριζε την 69χρονη και πως είναι από το στενό της περιβάλλον.

"Ναι, είναι σίγουρα κάποιος που την γνώριζε" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε ότι ένας άνθρωπος συνεχώς πίεζε την Ελευθερία Αγραφιώτου ζητώντάς της χρήματα.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



--------------

Μαρτυρία για τη δολοφονία της Αγραφιώτου: Είδα το κτήνος του σούπερ μάρκετ


Το μυστήριο γύρω από τη φρικτή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου στο υπόγειο του τρόμου στο Μαρούσι πυκνώνει, καθώς στην υπόθεση – θρίλερ προστίθενται στοιχεία βασισμένα σε νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Η πιο σημαντική, μέχρι στιγμής, αφορά μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι είδε το κτήνος του σούπερ μάρκετ, αφού δέχτηκε και αυτή επίθεση, περίπου ένα μήνα πριν από τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε στον ίδιο χώρο η άτυχη 69χρονη.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά προς κάθε κατεύθυνση για το φόνο της συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν ήταν τυχαίο θύμα ενός μανιακού δολοφόνου ή στόχος συγκεκριμένου προσώπου με τον οποίο είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές.

Νέα διάσταση στις έρευνες δίνει, πάντως, η περιγραφή μίας γυναίκας που υποστηρίζει ότι στις αρχές Μαρτίου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο, στο τρίτο υπόγειο του κτιρίου που στεγάζει το σούπερ μάρκετ, με έναν άνδρα που επιχείρησε να τη βιάσει.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία, που συνηγορεί στο εφιαλτικό σενάριο του αδίστακτου που στήνει καρτέρι σε υποψήφια θύματα, αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύμφωνα με τη γυναίκα ένας άνδρας περίπου 60 ετών και καραφλός κινούνταν αθόρυβα ανάμεσα σε κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σκοτεινό υπόγειο.Ξαφνικά σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, πετάχτηκε μπροστά της, ωστόσο εκείνη πρόλαβε να ξεφύγει, ενώ φέρεται ότι ενημέρωσε τους υπευθύνους του σούπερ μάρκετ για την περιπέτεια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας θα κληθεί για κατάθεση στην Αστυνομία τα επόμενα 24ωρα.

--------------

Στο «σκοτάδι» η έρευνα για τον δολοφόνο και βιαστή της Αγραφιώτου

Μανιακός δολοφόνος ή γνωστός της 69χρονης πίσω από το φριχτό έγκλημα.

Το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας δολοφόνος με σεξουαλικά κίνητρα, που δεν αποκλείεται να ξαναχτυπήσει, εξετάζουν πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έπεσαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς από τις εξετάσεις δεν προέκυψε ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού με αυτά του «δράκου» του Αμαρουσίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί έχουν καταλήξει σε δύο σενάρια.

Το πρώτο είναι να κυκλοφορεί ελεύθερος μανιακός δολοφόνος, ο οποίος δεν γνώριζε το θύμα και ενδεχομένως επιχειρήσει να οργανώσει ξανά σεξουαλικό έγκλημα. Τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι ο 30χρονος από τη Νέα Ιωνία που είχε συλληφθεί για απόπειρες βιασμού πεζών γυναικών στο Μαρούσι δεν είναι ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Οι άνδρες της Ασφάλειας μετέφεραν, μάλιστα, τον 30χρονο στο χώρο του εγκλήματος, στο υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν αν έχει ξαναπάει στο σημείο. Με διάφορες τεχνικές αναπαράστασης τον άφησαν να κινηθεί στον χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να προσανατολιστεί. Το περιβάλλον έμοιαζε άγνωστο σε αυτόν, ενώ δεν εμφάνισε ψυχολογικές μεταπτώσεις, παράξενη συμπεριφορά ή εκνευρισμό.

Ένα άλλο συμπέρασμα των αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είναι ότι το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα στο χώρο του εγκλήματος δεν ταυτοποιούνται με κανέναν από τους σεσημασμένους δράστες που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Έτσι, οι έρευνες προσανατολίζονται σε άγνωστο άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογη εγκληματική πράξη. Οι αστυνομικοί εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή ότι το έγκλημα με θύμα την 69χρονη ήταν σεξουαλικό από το γεγονός ότι της είχαν αφαιρεθεί τα ρούχα από τη μέση και κάτω, όπως και από το γεγονός ότι ο δράστης δεν αφαίρεσε χρήματα ή κάτι άλλο από την τσάντα του θύματος που βρέθηκε στο σημείο.

Το δεύτερο σενάριο των αξιωματικών της Ασφάλειας είναι το έγκλημα να μην είναι μόνο σεξουαλικό αλλά να έχει και προεκτάσεις προσωπικού ή οικονομικού χαρακτήρα. Η Ελευθερία Αγραφιώτου πριν από μερικούς μήνες είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα έναντι 50.000 ευρώ. Συνήθιζε να κυκλοφορεί με ένα ακριβό αυτοκίνητο που το πάρκαρε κάτω από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο, μέχρι που άγνωστοι της το έκλεψαν και αγόρασε το Opel Corsa. Οι αστυνομικοί ερευνούν το κατά πόσο κάποιοι μπορεί να στοχοποίησαν την 69χρονη για να της αφαιρέσουν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, όπως και το ενδεχόμενο να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Δίνω 70% πιθανότητες το έγκλημα να είναι αμιγώς σεξουαλικό και να έγινε από μανιακό δολοφόνο που δεν τη γνώριζε και 30% πιθανότητες ο δράστης να τη γνώριζε και είτε να είχε μαζί της προσωπικές διαφορές είτε να είχε οικονομικό κίνητρο», λέει ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας στην εφημερίδα.

Στον τόπο της δολοφονίας τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων συνέλεξαν δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού από τις κολώνες του υπόγειου γκαράζ, τις πόρτες του κλιμακοστασίου, τις κουπαστές από τα κάγκελα, το δάπεδο και τα ρούχα του θύματος. Από αυτά τρία διαφορετικά DNA βρίσκονταν πιο κοντά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ένα από αυτά ανήκει στον δολοφόνο. Το αποτύπωμα παπουτσιού που είχε βρεθεί και εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι ανήκει τελικά στο θύμα.

--------------

«Ο δολοφόνος είναι μέσα από το περιβάλλον της»

Αποκάλυψη φίλης της Ελευθερίας Αγραφιώτου για το τραγικό συμβάν.

Συγκλονίζουν τα λόγια της φίλης της Ελευθερίας Αγραφιώτου, που βρέθηκε δολοφονημένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Η γυναίκα μίλησε στην εκπομπή του star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», και έκανε λόγο για τον ύποπτο ρόλο ανθρώπου από το κοντινό της περιβάλλον. Μάλιστα όπως τόνισε, η ίδια πιστεύει ότι το κίνητρο ήταν η περιουσία της άτυχης γυναίκας.

«Γνώρισα την Ελευθερία Αγραφιώτου στο νοσοκομείο πριν μια πενταετία που είχα τον πατέρα μου άρρωστο και εκείνη είχε τη μητέρα της. Η τελευταία επικοινωνία με την κ. Αγραφιώτου ήταν 14 Απριλίου και είχαμε συνεννοηθεί να βγούμε για καφέ. Εγώ έπαιρνα τηλέφωνο από το χωριό και δεν το σήκωνε το τηλέφωνο κανένας στο σπίτι, ούτε το κινητό τηλέφωνο σήκωνε. Εντάξει δεν έδωσα σημασία. Βλέπω από την τηλεόραση ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά δεν υπολόγιζα ότι θα έφτανε σε αυτό το τραγικό τέλος» διηγείται η φίλη της 69χρονης.

Και συνέχισε:

«Είναι σίγουρα μέσα από το περιβάλλον της. Είναι σίγουρα 100%. Έβαλε τα άτομα αυτή για να τη βγάλουν από τη μέση και για αυτό δεν πάρθηκε ούτε το κινητό της, ούτε τα λεφτά από την τσάντα της για να μην δώσουν στοιχεία ότι ήταν κλοπή. Σίγουρα ήταν κάποιος που γνώριζε. Την πίεζαν να δώσει τα χρήματα. Της έλεγα «μην λες ότι πούλησες το σπίτι σου, έχεις κάποια χρήματα, μη τα λες οπουδήποτε γιατί όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Την συμβούλευα παρόλο που είμαι πολύ πιο μικρή στην ηλικία. Είχε δώσει αρκετά χρήματα, άνω των 10.000 ευρώ, που την πίεζε» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Το πρόβλημα της ήταν το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν 5 χρόνια πριν όταν τη γνώρισα. Ψάχνουμε τον «δράκο», δεν είναι το παλικάρι, είναι μέσα από το σπίτι.»


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εξελίξεις στην υπόθεση στα Τρίκαλα


Τρίκαλα: Τα ψυχολογικά προβλήματα της 53χρονης οδήγησαν στη φρίκη


Έντονα ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει η 53χρονη γυναίκα που κρατούσε τη σορό του νεκρού συζύγου της στο διαμέρισμα στα Τρίκαλα, όπου διέμενε με τα δυο ανήλικα παιδιά τους, εδώ και τρεις μήνες.

Για την εν λόγω υπόθεση ο «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει τις αρχές από τον Μάρτιο του 2015, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Γιαννόπουλος, είχαν δεχτεί μία ανώνυμη κλήση από κάποιον γείτονα ο οποίος ενημέρωσε ότι η οικογένεια αυτή έχει πρόβλημα και υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η καταγγελία αφορούσε τότε την παραμέληση των ανήλικων παιδιών, που σήμερα είναι 11 και 13 ετών.

«Στείλαμε έγγραφη καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να γίνει η έρευνα… Τελικά, πήγαν μία φορά, αλλά δεν διαπίστωσαν κάτι μεμπτό. Στη συνέχεια λάβαμε μία κλήση προχθές και καλέσαμε κατευθείαν την ασφάλεια, η οποία πήγε και διαπίστωσε το πρόβλημα, και έτσι ξετυλίχθηκε το θέμα αυτό» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Star.

Δείτε το βίντεο:



----------------

Σοκαρισμένος ο αδελφός του νεκρού άνδρα στα Τρίκαλα


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" η 53χρονη γυναίκα κρατούσε τη σορό του νεκρού συζύγου της στο διαμέρισμα στα Τρίκαλα για έξι με οκτώ εβδομάδες.

Ο αδελφός του νεκρού συζύγου σημείωσε στην εκπομπή ότι είχαν να μιλήσουν περίπου δύο μήνες.

"Ο αδελφός μου ήταν άρρωστος. Είχε καρκίνο στον προστάτη. Τώρα από κει και πέρα τι έγινε μέσα σε αυτό το σπίτι δεν ξέρω" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Είμαι σοκαρισμένος με αυτό που έχει γίνει" τόνισε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

Τι λέει ο ιατροδικαστής για τη σορό του 75χρονου στα Τρίκαλα


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Τρικάλων με την γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά της που ζούσαν μαζί με το πτώμα του 75χρονου συζύγου και πατέρα.

Ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Κραβαρίτης σημείωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι ο 75χρονος βρισκόταν για έξι με οκτώ εβδομάδες νεκρός στο σπίτι του.

Ο ιατροδικαστής επίσης σημείωσε: "Ο θάνατος ήταν παθολογικής αιτίας και ο θανών ήρθε στο νεκροτομείο με τον καθετήρα!".

Δείτε το βίντεο από το STAR:



----------------

Στο ψυχιατρείο η σύζυγος του νεκρού καθηγητή στα Τρίκαλα

Υποστήριξε ότι κρατούσε το πτώμα στο σπίτι γιατί δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκε η σύζυγος του Τρικαλινού καθηγητή ο οποίος παρέμενε νεκρός επί 4 μήνες στο σπίτι του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από τις ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr η γυναίκα εξετάστηκε χθες από ειδικό ψυχίατρο ο οποίος διέγνωσε διαταραχή προσωπικότητας και έκρινε πως πρέπει να μεταφερθεί για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική. Η σύζυγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να αφήσει τον σύζυγο και πατέρα να φύγει από το σπίτι!


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραδίδονται στους συγγενείς τα λείψανα καταδρομέων από την Ελλάδα


Σκοτώθηκαν το 1974 στην Κύπρο.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να παραδοθούν στους συγγενείς τα λείψανα 15 καταδρομέων από την Ελλάδα, οι οποίοι τον Ιούλιο του 1974 έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρίφθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που τους μετέφερε για βοήθεια στην Κύπρο. Τα λείψανα των καταδρομέων βρέθηκαν θαμμένα μαζί με το αεροσκάφος στην εκσκαφή, που έγινε στην περιοχή του Τύμβου Μακεδονίτισσας. Το αεροσκάφος, λόγω της σύγχυσης που επικρατούσε, είχε καταρριφθεί από την αεράμυνα της Εθνικής Φρουράς.

Την ολοκλήρωση των επιστημονικών διαδικασιών ταυτοποίησης των λειψάνων με την μέθοδο DNA ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, ο οποίος μαζί με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία, Ηλία Φωτόπουλο, επισκέφτηκαν το ανθρωπολογικό εργαστήριο στην Έγκωμη.

Ο κ. Φωτίου εκ μέρους της κυπριακής Πολιτείας ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των πεσόντων για τα σαράντα δύο χρόνια αναμονής.

Οι συγγενείς, είπε ο κ. Φωτίου, θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα και αμέσως μετά θα γίνει η τελετή επιστροφής και παράδοσης των λειψάνων στις οικογένειές τους.

Από τους 31 καταδρομείς και μέλη του πληρώματος, ταυτοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 28, ανέφερε ο κ. Φωτίου και προσέθεσε ότι υπολείπεται ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση των λειψάνων ακόμα τριών επιβαινόντων στο αεροσκάφος. «Εκτιμούμε ότι τα λείψανα τους τα έχουν άλλες οικογένειες στην Ελλάδα (σ.σ: στις οποίες δόθηκαν πριν χρόνια κατά λάθος) ή περιλαμβάνονται στα λείψανα, που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν μέχρι σήμερα, λόγω επιστημονικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από χημικές ουσίες, με τα οποία ψεκάζονταν στο παρελθόν», ανέφερε.

Ο επίτροπος προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειές για επίλυση των επιστημονικών προβλημάτων που αφορούν τα λείψανα αυτά συνεχίζονται, τόσο στην Κύπρο, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, όσο και σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κυπριακή κυβέρνηση και σε όλους τους άλλους φορείς που συνέβαλαν στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των λειψάνων. «Καθήκον δικό μας, πλέον, είναι να αντιμετωπίσουμε, και αντιμετωπίζουμε, με δέος τους συγγενείς αυτών των ανθρώπων, να τους δώσουμε τη σωστή ενημέρωση ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βερναρδάκης για τις προσλήψεις στο δημόσιο


Στις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω του ασφαλιστικού και τις δυνατότητες που υπάρχουν για προσλήψεις αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ερωτηθείς εάν ισχύει ότι περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι δεν υπάρχουν ακόμα ακριβή στοιχεία.

Σημείωσε ωστόσο ότι εάν ισχύει αυτός ο αριθμός, ανεβαίνει ο αριθμός των δυνατοτήτων για προσλήψεις. «Θα είναι 8.000 προσλήψεις βάσει του 1 προς 5 και επιπλέον 6.500 που έρχονται από το παρελθόν που δεν κάναμε χρήση του δικαιώματος αυτού, δηλαδή σύνολο 15.000 προσλήψεις περίπου θα είναι η δυνατότητα μας» τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης πρόσθεσε επίσης ότι «οι μηχανισμοί της υγείας, η εκπαίδευση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι οι τομείς που θα δοθεί προτεραιότητα για προσλήψεις».

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδεψε σε 12 διαφορετικές χώρες μέσα σε 24 ώρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ!


Πήρε αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα για το ταξίδι-αστραπή.

Αυτός ο άνδρας έκανε το δικό του ρεκόρ επισκεπτόμενος τις περισσότερες χώρες μέσα σε ένα 24ωρο περνώντας τα τελευταία σύνορα έχοντας μόνο επτά λεπτά στη διάθεσή του.

Ο Adam Leyton, χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, αναγκάστηκε ακόμη και να τρέξει μερικά χιλιόμετρα για να βεβαιωθεί ότι πάτησε το πόδι του σε 12 χώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας του. Ο 39χρονος έσπασε το ρεκόρ του 1993 κατά το οποίο 11 χώρες είχαν επισκεφτεί σε μία μέρα. Ο ίδιος βρίσκεται σε αναμονή για την επίσημη ανάδειξή του ρεκόρ του από τα Γκίνες και όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 07:01 το πρωί της περασμένης Τετάρτης από το Perl της Γερμανίας.



Ο 39χρονος που είναι και πατέρας τριών παιδιών έκανε μια γρήγορη εκκίνηση επισκεπτόμενος τέσσερις χώρες σε 74 λεπτά με τη Γαλλία και το Βέλγιο να ακολουθούν το Λουξεμβούργο. Πέταξε στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία και πήρε μια πτήση για την Κοπεγχάγη στη Δανία πριν διασχίσει τη γέφυρα Oresund στη Σουηδία. Επέστρεψε στην Κοπεγχάγη πριν πάρει μια άλλη πτήση για τη Βαρσοβία στην Πολωνία. Κατάφερε να κοιμηθεί μόλις δύο ώρες παίρνοντας το νυχτερινό τρένο στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία από όπου στη συνέχεια πήγε στην Τσεχία. Η Ουγγαρία ήταν ο επόμενος προορισμός όπου έτρεξε για να φτάσει στα σύνορα. Πέρασε τα σύνορα για την Αυστρία όπου είχε μόνο λίγα λεπτά στη διάθεσή του να ξοδέψει εκεί.



«Ήμουν απολύτως συνεπαρμένος, δάκρυα έτρεχαν στα μάτια μου. Ο κόσμος γύριζε γύρω μου και ήμουν κουρασμένος» ανέφερε ο ίδιος μετά το ρεκόρ του και αποκαλύπτει ότι η ιδέα ήρθε όταν διάβασε την ιστορία τριών ανδρών που επισκέφτηκαν με αυτοκίνητο πολλές χώρες μέσα σε μία μέρα. Ο Leyton μαζί με το ταξίδι του κατάφερε να συγκεντρώσει μερικά χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό για τα θνησιγενή βρέφη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας


Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Τέξας από τις πλημμύρες που σαρώνουν την πολιτεία, ενώ χείμαρροι λάσπης κατέστρεψαν σπίτια και παρέσυραν αυτοκίνητα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι, σε επίπεδα ρεκόρ, έπληξαν το δυτικό τμήμα του Χιούστον, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ. Προς το παρόν, η κομητεία της Ουάσιγκτον (ανατολικό Τέξας) έχει πληγεί περισσότερο, καθώς έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι.

Τρία από τα θύματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά λασπόνερα, σύμφωνα με έναν επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κρίσεων στο Τέξας. Η πόλη Μπρένχαμ έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά καθώς το ύψος της βροχής που έπεσε σε διάστημα 48 ωρών έφτασε τα 48 εκατοστά. Οι κάτοικοι της πόλης με δυσκολία διασχίζουν δρόμους και πεζοδρόμια, καθώς τα πάντα έχουν πλημμυρίσει. Η κακοκαιρία κόπασε από την Παρασκευή το βράδυ, όμως τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει, λόγω της υπερχείλισης των ποταμών.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πλημμύρες στο Τέξας στα τέλη Απριλίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "χωριό που δεν υπήρχε" έγινε περιζήτητος προορισμός


Το Φουρόρε είναι ένα μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Ιταλίας, που βρίσκεται στην Ακτή του Αμάλφι.



Η γεωγραφική του θέση και η δυσκολία στην πρόσβαση έκαναν γνωστό το Φουρόρε σε όλη την Ιταλία ως το «χωριό που δεν υπάρχει». Το χωριό δεν είχε κεντρική πλατεία και τα σπίτια δεν ακουμπούσαν το ένα το άλλο.





Ο δήμαρχος θέλοντας να ξαναβάλει το χωριό στον χάρτη και να προσελκύσει τουρίστες ζήτησε το κάθε σπίτι να βαφτεί σε έντονο χρώμα έτσι ώστε να μη περνά απαρατήρητο από τα βλέμματα των περαστικών και των ταξιδιωτών.





Έτσι κάθε Σεπτέμβριο καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο συρρέουν στην περιοχή για να πάρουν μέρος σε μία πρωτότυπη διοργάνωση που τους δίνει τη δυνατότητα να βάψουν τις προσόψεις των κτιρίων και των σπιτιών στα χρώματα της αρεσκείας τους.





Μία από τις ομορφιές του χωριού είναι το φιόρδ. Πρόκειται για ένα στενό φαράγγι που δημιουργήθηκε από το ρεύμα Schiato και καταλήγει στη θάλασσα.

Με την κίνηση του αυτή ο δήμαρχος μετέτρεψε το Φουρόρε σε περιζήτητο προορισμό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών


Ένα τρομακτικό ατύχημα σημειώθηκε σε αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών στην Ισπανία. Ένας αναβάτης έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει από τη μηχανή.

Από την πτώση αποσπάστηκε το δοχείο της βενζίνης από τη μοτοσικλέτα, εκτινάχτηκε δεκάδες μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει ένας άλλος αναβάτης με τη μηχανή του.

Το δοχείο της βενζίνης εξερράγη και οι αγωνοδίκες διέκοψαν άμεσα τον αγώνα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρωσε πρόστιμο 212 δολαρίων μόνο με νομίσματα του ενός σεντ


Πήγε στο ταμείο με τα χρήματα σε... κουβάδες - Δείτε το βίντεο.

Κατά 15 χιλιόμετρα υπερέβη το όριο ταχύτητας ο Brett Sanders από το Τέξας αλλά ήταν αρκετό για να πάρει κλήση. Αντιδρώντας στην τιμωρία του αυτή, την οποία χαρακτήρισε «εκβιασμό», πλήρωσε τα 212 δολάρια που ήταν το πρόστιμο, 190 ευρώ δηλαδή, με νομίσματα του ενός σεντ!

Οργισμένος ο άνδρας κινήθηκε νομικά ζητώντας δικαίωση, επειδή θεωρούσε πως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ήταν οριακή. Έχασε όμως τη δίκη κι έτσι έπρεπε να πληρώσει το πρόστιμό του. Και το έκανε, κουβαλώντας τα νομίσματα με κουβάδες.

«Ήταν ένα μέσο διαμαρτυρίας. Δεν έβλαψα κανέναν, δεν έθεσα τη ζωή κανενός σε κίνδυνο», τόνισε στο NBC 5.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι θέσεις κάτω η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας


Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στη συνολική κατάταξη μετά του Καζακστάν.

Κατά έξι θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά υποχώρησε η Ελλάδα στην παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας του 2016, που καταρτίζει το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη του Μάνατζμεντ (IMD), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 56η θέση μεταξύ 61 χωρών. Μάλιστα, σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στη συνολική κατάταξη, μετά από εκείνη του Καζακστάν, που υποχώρησε κατά 13 θέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), εθνικού εκπροσώπου του IMD, «capital controls, πολιτική αβεβαιότητα, κυβερνητική αναβλητικότητα, αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και έλλειμμα διεθνούς αξιοπιστίας, είναι οι βασικοί παράγοντες που φέρνουν την Ελλάδα σε όρους ανταγωνιστικότητας πάνω μόνον από την ευρισκόμενη σε κοινωνική αναταραχή Βραζιλία, την Ουκρανία που βιώνει εμπόλεμη κατάσταση και τη Βενεζουέλα, η οποία πωλεί τα αποθέματά της σε χρυσό για να εισάγει είδη πρώτης ανάγκης».

Για την κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από τη συνεργασία του ΣΒΒΕ με το IMD, η υπεύθυνη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Μελετών του ΣΒΒΕ συνεργάσθηκε και φέτος, για 15η χρονιά, με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το οποίο παρείχε τα μακροοικονομικά δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας για το 2015 (σ.σ. η επετηρίδα του 2016 καταρτίζεται με βάση στοιχεία του 2015).

Υποχώρησε κατά 14 θέσεις στον δείκτη επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας

Για την εξαγωγή της συνολικής θέσης μιας χώρας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας αξιολογούνται περισσότεροι από 340 δείκτες σε τέσσερις κατηγορίες: «Οικονομική Αποδοτικότητα», «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα», «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα» και «Υποδομές».

Στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η Ελλάδα κατατάχθηκε 58η, διατηρώντας την ίδια θέση με την προηγούμενη χρονιά. Στην κατηγορία των δεικτών της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα υποχώρησε κατά δύο (2) θέσεις, καταλαμβάνοντας την 59η και σημειώνοντας την τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 61 χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφεται στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας»: η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 57η από την 43η θέση που κατείχε το 2013, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 14 θέσεις. Στην κατηγορία των «Υποδομών», τέλος, σημειώθηκε επίσης επιδείνωση της κατάταξης της χώρας μας κατά τρεις θέσεις: συγκεκριμένα από την 35η θέση του 2014, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η, οπισθοδρομώντας και επιστρέφοντας περίπου στη θέση που είχε το 2013.

Η σημαντική επιδείνωση που σημειώθηκε στην κατηγορία της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας» κατά 14 ολόκληρες θέσεις το 2015 σε σχέση με το 2014, στην οποία αποδίδεται και η υποχώρηση της Ελλάδας στη συνολική κατάταξη, οφείλεται -σύμφωνα με τον ΣΒΒΕ- στην πιστωτική ασφυξία και την έλλειψη ρευστότητας των εγχώριων επιχειρήσεων κατά το 2015, όπως αποτυπώνονται στους σχετικούς δείκτες: η Ελλάδα κατέλαβε την τελευταία θέση (61η) στους δείκτες χρηματοοικονομικού κινδύνου και λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ενώ, σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση (60η θέση στις 61 χώρες) στο δείκτη διαθεσιμότητας πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, η χαμηλή αξιοπιστία της χώρας μας έχει επηρεάσει την εικόνα («image») της Ελλάδας στο εξωτερικό (60η θέση - προτελευταία) γεγονός που αντανακλάται στη δυσκολία των μεταποιητικών επιχειρήσεων να εξάγουν τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές.

Πού αποδίδεται η επιδείνωση

Η επιδείνωση της κατάταξης της χώρας μας αποδίδεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΒΒΕ στοςυ εξής παράγοντες:

-στην επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και κλίματος, που μεταφράζεται σε κατακρήμνιση του δείκτη «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας» της ελληνικής οικονομίας κατά 14 θέσεις, και,

-στην υποχώρηση της επίδοσης στους επιμέρους δείκτες Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας και Υποδομών κατά δυο και τρεις θέσεις αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

«Η Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (WCY) του IMD, αποτελεί το πλέον αξιόπιστο "εργαλείο" διεθνών επενδυτών στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων σε χώρες και περιφέρειες, για την εξαγωγή της απόφασής τους που αφορά στην επιλογή τοποθεσίας χωροθέτησης των διεθνών τους δραστηριοτήτων» υπογραμμίζεται στην ανακοινωση του ΣΒΒΕ.

Κατά τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) η πτώση της Ελλάδας κατά έξι (6) θέσεις στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD για το 2015, συνιστά σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση της ανάταξης της οικονομίας της χώρας και για το σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων.

Οι πέντε προκλήσεις

Με βάση τις επιδόσεις της Ελλάδας στους 342 δείκτες (ποσοτικούς και ποιοτικούς) που αξιολογούνται από το IMD, το Ινστιτούτο θεωρεί ότι οι πέντε κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εΕλληνικής οικονομίας είναι:

1. η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, για την ουσιαστική ενίσχυση της διεθνούς τους ανταγωνιστικότητας,

2. η προσέλκυση και υλοποίηση ξένων και εγχώριων επενδύσεων,

3. η ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος, με προτεραιότητες τη μεταποιητική δραστηριότητα και την ενίσχυση της καινοτομίας,

4. η απλοποίηση και ο εξορθολογισμός του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ειδικά σε όρους αποτελεσματικότητας του φορολογικού πλαισίου, και,

5. η υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, προσαρμοσμένων όμως στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων.

«Το μήνυμα από τα αποτελέσματα είναι σαφές: οι θυσίες της τελευταίας επταετίας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των πολιτών δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Για αυτό και το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να συνοδευτεί και από ταχεία επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πώς; Με την παροχή ρευστότητας, με την αλλαγή του επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος, με φιλική αντιμετώπιση από το κράτος και τους δημόσιους λειτουργούς των υγιών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που στηρίζουν τη χώρα και, πάνω από όλα, με την προσήλωση της κυβέρνησης και του πολιτικού προσωπικού στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Για τον ΣΒΒΕ η έξοδος από την κρίση έχει μια βασική προϋπόθεση: την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Σ ΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης.

Την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (World Competitiveness Yearbook - WCY) εκδίδει κάθε χρόνο η παγκοσμίου φήμης επιχειρηματική σχολή της Λωζάνης (Ελβετία).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινδυνεύει με καταστροφή ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφάλος στην Αυστραλία


Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η μαζική λεύκανση των κοραλλιών έχει καταστρέψει τουλάχιστον το 35% του βόρειου και του κεντρικού Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, ανακοίνωσαν σήμερα αυστραλοί επιστήμονες, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την τοποθεσία αυτή που η UNESCO έχει συμπεριλάβει στην Κοινή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας και η οποία δημιουργεί κάθε χρόνο για την Αυστραλία έσοδα περίπου 5 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας από τον τουρισμό.

Κινδυνεύει με καταστροφή ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφάλος στην Αυστραλία

Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν πως η θνησιμότητα των κοραλλιών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς μέρος από το εναπομείναν 65% των κοραλλιών στον βόρειο ύφαλο και τον κεντρικό ύφαλο δείχνει πως δεν μπορεί να ανακάμψει από τη λεύκανση.

Η έκθεση των επιστημόνων ρίχνει σκιά στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου με υπόβαθρο την κλιματική αλλαγή και επιστήμονες δήλωσαν ότι η UNESCO ενδέχεται να αναθεωρήσει την απόφασή της να μην περιλάβει αυτόν τον χώρο της Κοινής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας στον κατάλογό της με τους χώρους που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν τον Μάρτιο ότι μόλις 7% του Μεγάλου Κορραλιογενούς Υφάλου έχει αποφύγει τις ζημιές από τη λεύκανση και εξέφρασαν μεγάλους φόβους ιδιαίτερα για τα κοράλλια στον βόρειο ύφαλο.

Έπειτα από περαιτέρω αεροπορικές παρατηρήσεις και καταδύσεις που έγιναν για να εκτιμηθεί η ζημιά σε 84 υφάλους στην περιοχή, αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν πως οι συνέπειες από τη λεύκανση είναι σοβαρότερες απ' ό,τι ανέμεναν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακές εικόνες από το χώρο ταφής των Μάγια σε καταβόθρα της μεξικανικής ζούγκλας


Δείτε τις σπάνιες υποβρύχιες φωτογραφίες.

Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν το εγχείρημα ενός τολμηρού δύτη ο οποίος βούτηξε στα βαθιά νερά για να συλλάβει την εικόνα μιας καταβόθρας των Μάγια.

Ο βαθύς κρατήρας βρίσκεται στην καρδιά του δάσους των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό και πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία νεκροταφείου των Μάγια, ένα απόκοσμο σπήλαιο γεμάτο με οστά και απολιθώματα.

Οι θεαματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το γάλλο φωτογράφο άγριας ζωής και υποβρύχιων λήψεων Fabrice Guerin, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο οποίο ήθελε να μάθει περισσότερα για τη συναρπαστική καταβόθρα.

«Όταν βουτήξεις εδώ, γίνεσαι ένας άνθρωπος της περιπέτειας και αρχαιολόγος. Πίσω από κάθε βράχο μπορείτε να ανακαλύψετε μια νέα σκηνή. Η ατμόσφαιρα είναι αξέχαστη. Να βουτάς σε ένα σύννεφο θείου, σε ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες για να αντιμετωπίσετε έναν κροκόδειλο όταν βγαίνετε από μια σπηλιά και να δείτε σκελετούς και απολιθώματα των Μάγια. Είναι απίστευτο», αναφέρει ο φωτογράφος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτή η καταπληκτική εμπειρία είναι μοναδική και προσφέρεται σε μια μαγευτική τοποθεσία. Υπάρχει άπλετος φυσικός φωτισμός και τα νερά είναι πεντακάθαρα, οπότε υπάρχει η δυνατότητα για εντυπωσιακές φωτογραφίες, πράγμα που αποδεικνύει το έργο του γάλλου φωτογράφου που βούτηξε στα νερά της καταβόθρας.

«Ο μυστικισμός, η ομορφιά και η ευφορία των εν λόγω υποβρύχιων τοπίων με κάνει να νιώθω ότι ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο», λέει ο ίδιος. Οι εικόνες δείχνουν το απόκοσμο σπήλαιο στα καταγάλανα νερά και και τις εντυπωσιακές αντανακλάσεις από το φως του ήλιου. Το φυσικό αυτό φως γεμίζει όλες τις γωνιές και δίνει την ευκαιρία για λήψεις που δεν μπορεί να κάνει κανείς εύκολα σε άλλη περίπτωση.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στην τσέπη μας από την 1η Ιουνίου


Το ημερολόγιο των αυξήσεων που ξεδιπλώνονται στις επόμενες 48 ώρες - Αυτός είναι ο λογαριασμός των νέων φόρων.
Από την Τετάρτη αρχίζουν να ξεδιπλώνονται τα πρώτα βαριά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους έρχονται νέες επιβαρύνσεις που πέρασαν πρόσφατα από τη Βουλή.

Έρχονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, λόγω της νέας αυξημένης παρακράτησης φόρου, αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών εξαιτίας των αυξήσεων που αρχίζουν να εφαρμόζονται στους έμμεσους φόρους, ενώ αμέσως μετά το εκκαθαριστικό της Εφορίας για τα εισοδήματα του 2015, έρχονται τα ραβασάκια του νέου ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Τα μέτρα του Ιουνίου

- Αύξηση στον ΦΠΑ. Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από το 23% στο 24%. Αυξάνεται ο ΦΠΑ σε έντεκα νησιά από το 16% στο 24%. Οι επιβαρύνσεις αφορούν έντεκα νησιά και συγκεκριμένα Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.

Πανελλαδικά η αύξηση του κανονικού συντελεστή στο 24% συνεπάγεται επιβαρύνσεις στις τιμές βασικών ειδών στο καλάθι της νοικοκυράς (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, αναψυκτικά, χυμοί), αλλά και σε εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, καύσιμα στον κλάδο της εστίασης, σε εργασίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες, άνθη, φυτά και αποχέτευση.

-Από την 1η Ιουνίου 2016 επιβάλλεται ειδικό τέλος σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση. Υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, πριν όμως επιβληθεί ο ΦΠΑ. Σε έναν λογαριασμό 55 ευρώ τον μήνα, χωρίς ΦΠΑ, το ειδικό τέλος ανέρχεται σε 5,5 ευρώ.

- Αλλάζει η τιμή της μπίρας. Στη λιανική, από την 1η Ιουνίου, κάθε κουτάκι μπίρας (των 330 ml) θα κοστίζει 20% παραπάνω. Αιτία, ο διπλασιασμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

- Αλλάζει η μηνιαία παρακράτηση. Έρχονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις λόγω της αυξημένης παρακράτησης.

Πιθανότερο θεωρείται - αν και μένει να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από τη ΓΓΔΕ για να οριστικοποιηθεί - ότι οι αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση φόρου από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο θα προσμετρηθούν στο εκκαθαριστικό των δηλώσεων του 2017. Από τον Ιούνιο πάντως σε κάθε περίπτωση μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ θα πρέπει να προετοιμάζονται για μαχαίρι στις μηνιαίες τους αποδοχές από 2,5 έως και 22,7 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που τους βαρύνουν.

- Νέο καθεστώς στα αυτοκίνητα. Τον Ιούνιο αλλάζει και το καθεστώς φορολόγησης των Ι.Χ. όσον αφορά τα τέλη ταξινόμησης.

Ειδικότερα, τα νέα τέλη διαμορφώνονται ως εξής:

4% επί της λιανικής τιμής εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ,
8% επί της λιανικής τιμής εφόσον αυτή κυμαίνεται από 14.001 έως και 17.000 ευρώ,
16% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ. με τιμή προ φόρων από 17.001 έως και 20.000 ευρώ,
24% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ. με τιμή από 20.001 έως και 25.000 ευρώ,
32% επί της λιανικής τιμής για Ι.Χ. με τιμή από 25.000 ευρώ και πάνω.
Τα τέλη ταξινόμησης που θα προκύπτουν με βάση τους παραπάνω συντελεστές θα προσαυξάνονται ή θα μειώνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων. Ειδικότερα, για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο θα προβλέπεται έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης κατά 5%, ενώ για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 101 έως και 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο δεν προβλέπεται καμία μεταβολή.

Στη συνέχεια προβλέπεται προσαύξηση των τελών ταξινόμησης σε ποσοστό:

10% για εκπομπές ρύπων από 121 έως και 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο,
20% για εκπομπές ρύπων από 141 έως και 160 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο,
30% για εκπομπές ρύπων από 161 έως και 180 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο,
40% για εκπομπές ρύπων από 181 έως και 200 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και
60% για εκπομπές ρύπων από 201 έως και 250 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Πληρωμή φόρων για τα εισοδήματα του 2015

Η πρώτη δόση του φόρου για τα εισοδήματα του περασμένου έτους εξοφλείται έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι σαφώς πιο τσουχτερά σε σχέση με πέρυσι για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες αλλαγές σε κλίμακα, αφορολόγητο και ειδική εισφορά αλληλεγγύης ισχύουν για τα εισοδήματα του 2016.

Νέος αυξημένος ΕΝΦΙΑ

Αυξημένο φόρο θα πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ (μειώθηκε κατά 100.000 ευρώ το αφορολόγητο του συμπληρωματικού φόρου), όσοι έχουν οικόπεδα (οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου αυξήθηκαν έως και κατά 25%), όσοι έχουν αγροτεμάχια (περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου όπως και τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων) καθώς και όσοι έχουν ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (δεν προβλέφθηκε η περυσινή έκπτωση φόρου 20%).

Ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα αρχίσει να εξοφλείται κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο.

Ενδεικτικό των επιβαρύνσεων είναι ότι ιδιοκτήτες με αξία ακίνητης περιουσίας 400.000 ευρώ ενώ φέτος πλήρωσαν συμπληρωματικό φόρο 100 ευρώ, με το νέο καθεστώς θα κληθούν να καταβάλουν 425 ευρώ (αύξηση 325 ευρώ). Επίσης ιδιοκτήτες με αξία ακίνητης περιουσίας 500.000 ευρώ ενώ πλήρωναν μέχρι φέτος συμπληρωματικό φόρο 300 ευρώ, με τις επικείμενες αλλαγές θα πληρώσουν το 2016 συμπληρωματικό φόρο 925 ευρώ (αύξηση 625 ευρώ).

Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, αυξάνεται ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Οι επιχειρήσεις δέχονται σημαντικό πλήγμα καθώςν τα ακίνητά τους που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας παύουν να απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και πλέον φορολογούνται με συντελεστή 1 τοις χιλίοις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κατασκοπεύοντας» τις πλαστικές σακούλες στους δρόμους της πόλης


Το πρότζεκτ της ομάδας ακτιβιστών «I Spy A Bag» - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πλαστικές σακούλες στο αστικό τοπίο. Να «διακοσμούν» δρόμους, πεζοδρόμια, δέντρα, συρμάτινους φράχτες, αλσύλλια. Συνηθισμένο θέαμα, πια.

Συνηθισμένο; Όχι, δεν πρέπει, λένε τα μέλη της ομάδα ακτιβιστών «I Spy A Bag» (Κατασκοπεύω μια σακούλα).

Σκέφτηκαν λοιπόν να απαθανατίσουν πλαστικές σακούλες στους δρόμους της μεγαλούπολης, για να συγκινηθούν και άλλοι ακτιβιστές και τραβήξουν κι εκείνοι δικές τους φωτογραφίες. Να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο με αυτές, μήπως και συγκινηθούν οι κάτοικοι της πόλης και πάψουν να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες.

Μέσα σε έξι μήνες, οι «I Spy A Bag» συγκέντρωσαν 1.500 φωτογραφίες από πλαστικές σακούλες, τεμπέλικα να πετούν εδώ κι εκεί μέσα στη Νέα Υόρκη. Έκπληξη: Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες, τα φωτογραφικά θέματα ζηλευτά ακόμη κι από επαγγελματίες φωτογράφους.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεπαλέζος ο νικητής του μαραθωνίου του Έβερεστ


Αγώνας δρόμου στην κορυφή του κόσμου.

Στρατιώτης από το Νεπάλ είναι ο νικητής του μαραθωνίου στο μεγαλύτερο υψόμετρο, που γίνεται στο Έβερεστ. Ο Bed Bahadur Sunuwar ήταν ένας από τους τουλάχιστον 150 ντόπιους και ξένους δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα, ο οποίος άρχισε στο base camp του Νεπάλ.

Νεπαλέζος ο νικητής του μαραθωνίου του Έβερεστ

Ο ετήσιος αγώνας αποτελεί γιορτή προς τιμήν της πρώτης κατάκτησης της κορυφής του κόσμου από τους Tenzing Norgay και Edmund Hillary το 1953.

Ο νικητής μαραθωνοδρόμος ολοκλήρωσε τον αγώνα- κατεβαίνοντας περίπου 2000 μέτρα στις πλαγιές του Έβερεστ- σε τέσσερις ώρες και δέκα δεύτερα.

«Η διαδρομή είναι δύσκολη αλλά και εκπληκτική. Είμαι περήφανος που κέρδισα», δήλωσε ο 29χρονος.

Από το Νεπάλ ήταν και ο περσινός νικητής ενώ στον μαραθώνιο συμμετείχαν περίπου 30 ντόπιοι και 130 ξένοι δρομείς, από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Αυστραλία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...