Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση στα Αγραφιώτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ξέσπασμα της συγγενούς της Αγραφιώτου


Ξεσπά η εξαδέλφη της Ελευθερίας Αγραφιώτου για την άγρια δολοφονία της 69χρονης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι τραγικό αυτό που βρήκε την ξαδέρφη μου, δεν το περίμενε κανένας αυτό το πράγμα» δήλωσε στο eviazoom.gr η ξαδέλφη της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Το άσχημο είναι που υπήρχε το πτώμα και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε από την αστυνομία να κατέβει έναν όροφο κάτω, αν είναι δυνατόν. Εκεί είναι στέκι εγκλημάτων, όλοι το έλεγαν. Και ούτε καν το έψαξαν, ανέβασαν το αμάξι και κάτω ήταν η ξαδέρφη μου» ανέφερε συγκλονισμένη και πρόσθεσε « η Ελευθερία ήταν κοινωνική, αυτοδημιούργητη, μορφωμένη, δεν το έβαζε κάτω με τίποτα. Πολύ δυναμική γυναίκα».



--------------

Τι αποκαλύπτει η επιστήθια φίλη της Αγραφιώτου


Η επιστήθια φίλη της Ελευθερίας Αγραφιώτου τόνισε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι ο δολοφόνος γνώριζε την 69χρονη και πως είναι από το στενό της περιβάλλον.

"Ναι, είναι σίγουρα κάποιος που την γνώριζε" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε ότι ένας άνθρωπος συνεχώς πίεζε την Ελευθερία Αγραφιώτου ζητώντάς της χρήματα.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



--------------

Μαρτυρία για τη δολοφονία της Αγραφιώτου: Είδα το κτήνος του σούπερ μάρκετ


Το μυστήριο γύρω από τη φρικτή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου στο υπόγειο του τρόμου στο Μαρούσι πυκνώνει, καθώς στην υπόθεση – θρίλερ προστίθενται στοιχεία βασισμένα σε νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Η πιο σημαντική, μέχρι στιγμής, αφορά μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι είδε το κτήνος του σούπερ μάρκετ, αφού δέχτηκε και αυτή επίθεση, περίπου ένα μήνα πριν από τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε στον ίδιο χώρο η άτυχη 69χρονη.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά προς κάθε κατεύθυνση για το φόνο της συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν ήταν τυχαίο θύμα ενός μανιακού δολοφόνου ή στόχος συγκεκριμένου προσώπου με τον οποίο είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές.

Νέα διάσταση στις έρευνες δίνει, πάντως, η περιγραφή μίας γυναίκας που υποστηρίζει ότι στις αρχές Μαρτίου ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο, στο τρίτο υπόγειο του κτιρίου που στεγάζει το σούπερ μάρκετ, με έναν άνδρα που επιχείρησε να τη βιάσει.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία, που συνηγορεί στο εφιαλτικό σενάριο του αδίστακτου που στήνει καρτέρι σε υποψήφια θύματα, αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Σύμφωνα με τη γυναίκα ένας άνδρας περίπου 60 ετών και καραφλός κινούνταν αθόρυβα ανάμεσα σε κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σκοτεινό υπόγειο.Ξαφνικά σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, πετάχτηκε μπροστά της, ωστόσο εκείνη πρόλαβε να ξεφύγει, ενώ φέρεται ότι ενημέρωσε τους υπευθύνους του σούπερ μάρκετ για την περιπέτεια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας θα κληθεί για κατάθεση στην Αστυνομία τα επόμενα 24ωρα.

--------------

Στο «σκοτάδι» η έρευνα για τον δολοφόνο και βιαστή της Αγραφιώτου

Μανιακός δολοφόνος ή γνωστός της 69χρονης πίσω από το φριχτό έγκλημα.

Το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας δολοφόνος με σεξουαλικά κίνητρα, που δεν αποκλείεται να ξαναχτυπήσει, εξετάζουν πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έπεσαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς από τις εξετάσεις δεν προέκυψε ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού με αυτά του «δράκου» του Αμαρουσίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί έχουν καταλήξει σε δύο σενάρια.

Το πρώτο είναι να κυκλοφορεί ελεύθερος μανιακός δολοφόνος, ο οποίος δεν γνώριζε το θύμα και ενδεχομένως επιχειρήσει να οργανώσει ξανά σεξουαλικό έγκλημα. Τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι ο 30χρονος από τη Νέα Ιωνία που είχε συλληφθεί για απόπειρες βιασμού πεζών γυναικών στο Μαρούσι δεν είναι ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτη. Οι άνδρες της Ασφάλειας μετέφεραν, μάλιστα, τον 30χρονο στο χώρο του εγκλήματος, στο υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν αν έχει ξαναπάει στο σημείο. Με διάφορες τεχνικές αναπαράστασης τον άφησαν να κινηθεί στον χώρο, χωρίς όμως να μπορεί να προσανατολιστεί. Το περιβάλλον έμοιαζε άγνωστο σε αυτόν, ενώ δεν εμφάνισε ψυχολογικές μεταπτώσεις, παράξενη συμπεριφορά ή εκνευρισμό.

Ένα άλλο συμπέρασμα των αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών είναι ότι το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα στο χώρο του εγκλήματος δεν ταυτοποιούνται με κανέναν από τους σεσημασμένους δράστες που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος. Έτσι, οι έρευνες προσανατολίζονται σε άγνωστο άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογη εγκληματική πράξη. Οι αστυνομικοί εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή ότι το έγκλημα με θύμα την 69χρονη ήταν σεξουαλικό από το γεγονός ότι της είχαν αφαιρεθεί τα ρούχα από τη μέση και κάτω, όπως και από το γεγονός ότι ο δράστης δεν αφαίρεσε χρήματα ή κάτι άλλο από την τσάντα του θύματος που βρέθηκε στο σημείο.

Το δεύτερο σενάριο των αξιωματικών της Ασφάλειας είναι το έγκλημα να μην είναι μόνο σεξουαλικό αλλά να έχει και προεκτάσεις προσωπικού ή οικονομικού χαρακτήρα. Η Ελευθερία Αγραφιώτου πριν από μερικούς μήνες είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα έναντι 50.000 ευρώ. Συνήθιζε να κυκλοφορεί με ένα ακριβό αυτοκίνητο που το πάρκαρε κάτω από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο, μέχρι που άγνωστοι της το έκλεψαν και αγόρασε το Opel Corsa. Οι αστυνομικοί ερευνούν το κατά πόσο κάποιοι μπορεί να στοχοποίησαν την 69χρονη για να της αφαιρέσουν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, όπως και το ενδεχόμενο να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Δίνω 70% πιθανότητες το έγκλημα να είναι αμιγώς σεξουαλικό και να έγινε από μανιακό δολοφόνο που δεν τη γνώριζε και 30% πιθανότητες ο δράστης να τη γνώριζε και είτε να είχε μαζί της προσωπικές διαφορές είτε να είχε οικονομικό κίνητρο», λέει ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας στην εφημερίδα.

Στον τόπο της δολοφονίας τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων συνέλεξαν δεκάδες ανόμοια αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού από τις κολώνες του υπόγειου γκαράζ, τις πόρτες του κλιμακοστασίου, τις κουπαστές από τα κάγκελα, το δάπεδο και τα ρούχα του θύματος. Από αυτά τρία διαφορετικά DNA βρίσκονταν πιο κοντά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ένα από αυτά ανήκει στον δολοφόνο. Το αποτύπωμα παπουτσιού που είχε βρεθεί και εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι ανήκει τελικά στο θύμα.

--------------

«Ο δολοφόνος είναι μέσα από το περιβάλλον της»

Αποκάλυψη φίλης της Ελευθερίας Αγραφιώτου για το τραγικό συμβάν.

Συγκλονίζουν τα λόγια της φίλης της Ελευθερίας Αγραφιώτου, που βρέθηκε δολοφονημένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Η γυναίκα μίλησε στην εκπομπή του star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», και έκανε λόγο για τον ύποπτο ρόλο ανθρώπου από το κοντινό της περιβάλλον. Μάλιστα όπως τόνισε, η ίδια πιστεύει ότι το κίνητρο ήταν η περιουσία της άτυχης γυναίκας.

«Γνώρισα την Ελευθερία Αγραφιώτου στο νοσοκομείο πριν μια πενταετία που είχα τον πατέρα μου άρρωστο και εκείνη είχε τη μητέρα της. Η τελευταία επικοινωνία με την κ. Αγραφιώτου ήταν 14 Απριλίου και είχαμε συνεννοηθεί να βγούμε για καφέ. Εγώ έπαιρνα τηλέφωνο από το χωριό και δεν το σήκωνε το τηλέφωνο κανένας στο σπίτι, ούτε το κινητό τηλέφωνο σήκωνε. Εντάξει δεν έδωσα σημασία. Βλέπω από την τηλεόραση ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά δεν υπολόγιζα ότι θα έφτανε σε αυτό το τραγικό τέλος» διηγείται η φίλη της 69χρονης.

Και συνέχισε:

«Είναι σίγουρα μέσα από το περιβάλλον της. Είναι σίγουρα 100%. Έβαλε τα άτομα αυτή για να τη βγάλουν από τη μέση και για αυτό δεν πάρθηκε ούτε το κινητό της, ούτε τα λεφτά από την τσάντα της για να μην δώσουν στοιχεία ότι ήταν κλοπή. Σίγουρα ήταν κάποιος που γνώριζε. Την πίεζαν να δώσει τα χρήματα. Της έλεγα «μην λες ότι πούλησες το σπίτι σου, έχεις κάποια χρήματα, μη τα λες οπουδήποτε γιατί όλος ο κόσμος δεν είναι ίδιος. Την συμβούλευα παρόλο που είμαι πολύ πιο μικρή στην ηλικία. Είχε δώσει αρκετά χρήματα, άνω των 10.000 ευρώ, που την πίεζε» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Το πρόβλημα της ήταν το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν 5 χρόνια πριν όταν τη γνώρισα. Ψάχνουμε τον «δράκο», δεν είναι το παλικάρι, είναι μέσα από το σπίτι.»


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.