Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στο νοσοκομείο από το... σεξ


Η τριλογία του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι» έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, έχοντας κάνει όλον τον (θηλυκό) πλανήτη να παραληρεί στη σκέψη του Κρίστιαν Γκρέι, του πάμπλουτου, αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που κρύβει ένα δωμάτιο γεμάτο με... πονηρά μυστικά και κλέβει την καρδιά (και όχι μόνο) της Αναστάζια Στιλ.

Το βιβλίο αυτό -που ανήκει στην κατηγορία του fan fiction, καθώς ξεκίνησε ως ένα «λίγο πιο τολμηρό» Twilight- έκανε πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, να δουν με άλλο μάτι τον έρωτα, μαθαίνοντάς τους τί σημαίνει το BDSM (Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism) και πώς μπορεί να μετατρέψει το ερωτικό παιχνίδι σε... υπερπαραγωγή.

Η συγγραφέας του βιβλίου, Ε. Λ. Τζέιμς, θέλησε να δώσει πικάντικες περιγραφές στις ερωτικές BDSM περιγραφές, κάτι που καταφέρνει μέχρι ένα σημείο. Έτσι, έδωσε και σε πολλά ζευγάρια την ιδέα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στα σκληροπυρηνικά παιχνίδια του BDSM.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι όλα τα ζευγάρια το ίδιο καλά προετοιμασμένα για κάτι τέτοιο. Όπως αποκαλύπτουν βρετανικές εφημερίδες, δεν είναι μικρός ο αριθμός των ατυχημάτων που προκαλούνται καθημερινά από αποτυχημένες απόπειρες ζευγαριών να αντιγράψουν τις ερωτικές σκηνές του βιβλίου. Μάλιστα, συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο καθημερινά δέχονται ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 600 επείγοντα περιστατικά (!), που οφείλονται σε προσπάθειες... απομίμησης των σεξουαλικών παιχνιδιών του Κρίστιαν Γκρέυ και της Αναστάζια Στιλ.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε το αρμόδιο υπουργείο της Μεγάλης Βρετανίας να δώσει οδηγίες στους οικογενειακούς γιατρούς, προκειμένου να προειδοποιήσουν τις οικογένειες για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα BDSM παιχνίδια.

Βέβαια, η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν πολύ μεγάλη παράδοση στην BDSM σκηνή, με πολλά σόου, μαγαζιά και φεστιβάλ στην επικράτειά της.

Απ' ό, τι δείχνει όμως ο αριθμός αύξησης των σεξουαλικών τραυματισμών, μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας παραμένει ανενημέρωτη σχετικά με το θέμα, με αποτέλεσμα να... την πατάει!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι λέσχες "δροσιάς" του Δήμου Αθηναίων


Από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ επτά κλιματιζόμενοι χώροι σε αντίστοιχες Λέσχες Φιλίας στην Αθήνα, θα παραμείνουν ανοιχτοί λόγω του καύσωνα, με απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

Οι συγκεκριμένες Λέσχες είναι:

1ο Δημοτικο Διαμέρισμα

α) Άγιος Παύλος - Μαμούρη & Δύμης,

β) Κουκάκι - Δράκου 26 -28 Κουκάκι

2o Δημοτικό Διαμέρισμα Νέος Κόσμος - Χελντράιχ 15

3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Πετράλωνα - Αθηνοδώρου 4

4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Κολοκυνθού - Αίμωνος 9

5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Ελευθέριος - Αχαρνών 372

7ο Δημοτικό Διαμέρισμα Βαφέως και Πανόρμου


Διαβάστε περισσότερα...

Δίκες high tech από τον Σεπτέμβριο


Η καθιέρωση της τηλεσυνεδρίασης, τηλεκατάθεσης και εικονοτηλεδιάσκεψης στα ελληνικά δικαστήρια αρχίζει με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, το οποίο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αρχικά διευκρινίζεται ότι τηλεκατάθεση είναι η προφορική εξέταση των προσώπων που δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η εξέταση γίνεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας τα οποία επιτρέπουν τη διεξαγωγή της εξέτασης από το δικαστήριο, μολονότι τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται εκτός της δικαστικής αίθουσας και σε άλλο τόπο.

Τηλεσυζήτηση είναι η διαδικασία συζήτησης με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, τα οποία επιτρέπουν τη διεξαγωγή της συζήτησης από το δικαστήριο, μολονότι ορισμένα από τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη δίκη βρίσκονται σε άλλο τόπο εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Εικονοτηλεδιάσκεψη είναι η χρησιμοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας, με την οποία καθίσταται δυνατή η μέσω τηλεπικοινωνιακής ζεύξης σε πραγματικό χρόνο μετάδοση εικόνας και ήχου με την οποία τα πρόσωπα, που μολονότι δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, μπορούν να βλέπουν, να ακούν και να επικοινωνούν ταυτόχρονα με τα πρόσωπα που βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα και αντίστροφα. Επίσης, πρόσωπα που δεν παρευρίσκονται στη δικαστική αίθουσα θεωρούνται οι διάδικοι, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, οι μάρτυρες, οι πραγματογνώμονες και οι διερμηνείς ή άλλα πρόσωπα που ορίστηκαν από το δικαστήριο να βοηθούν τους μάρτυρες ή την όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος η δικαστική αίθουσα στην οποία θα γίνει η τηλεοπτική συνεδρίαση πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ηλεκτρονικό και άλλο υποστηρικτικό εξοπλισμό, που να επιτρέπει τη λήψη και μετάδοση εικόνας και ήχου σε πραγματικό χρόνο χωρίς να αλλοιώνει τα πρόσωπα και τα αντικείμενα. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα αποτελείται από κάμερες υψηλής ευκρίνειας και γωνίας λήψης, μικρόφωνα υψηλής ευαισθησίας, καθώς και οθόνες μεγάλων διαστάσεων υψηλής ευκρίνειας και μεγάλης γωνίας θέασης.

Ακόμη, η διαδικασία τηλεσυζήτησης, τηλεξέτασης και τηλεκατάθεσης μπορεί να μαγνητοφωνηθεί, ενώ τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί (εφόσον αυτό είναι τεχνικώς δυνατό) να παρουσιάζονται με τη χρησιμοποίηση χωριστής μηχανής εικονοληψίας εγγράφων. Σε περίπτωση που δεν διατίθεται τέτοιος εξοπλισμός, οι δικαστικές αίθουσες πρέπει να διαθέτουν fax.

Παράλληλα, ο δικαστής, ο γραμματέας και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην τηλεοπτική συνεδρίαση, οφείλουν να παρευρίσκονται στις δικαστικές αίθουσες πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της μετάδοσης, ενώ δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη δικαστή στον συνδεδεμένο τηλεοπτικά απομακρυσμένο τόπο (εκτός της δικαστικής αίθουσας). Τον τηλεξοπλισμό τον χειρίζεται ο δικαστής και στην περίπτωση της προξενικής αρχής ο χειρισμός γίνεται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Η συζήτηση στην τηλεοπτική συνεδρίαση διεξάγεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ ο δικαστής ορίζει τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στις αίθουσες, διευθύνει τη συζήτηση, καθοδηγεί και δίνει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στα παρευρισκόμενα και στις δύο αίθουσες πρόσωπα. Κάθε μέλος του δικαστηρίου ή παράγοντας της δίκης έχει δικαίωμα να απευθύνει ερωτήσεις στους διαδίκους, τους μάρτυρες και τους πραγματογνώμονες που παρίστανται.

Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής συνεδρίασης υπογράφονται τα σχετικά πρακτικά, τα οποία αναφέρουν την ημερομηνία και τον τόπο της εξέτασης, την ταυτότητα των παρασταθέντων ή εξετασθέντων προσώπων, την ταυτότητα και την ιδιότητα αυτών που παρευρέθησαν, την όρκιση, καθώς και τις τεχνικές συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εξέταση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

7.000 θέσεις εργασίας από την Amazon


Η αμερικανική εταιρεία-γίγαντας της λιανικής στο Διαδίκτυο, Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι προσλαμβάνει 7.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα από τα κέντρα λήψης παραγγελιών της εταιρείας.

Η Amazon μέσω της ανακοίνωσής της εξήγησε ότι «προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών» πρόκειται να δημιουργήσει 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Θα προσληφθούν επιπλέον 2.000 υπάλληλοι για να καλύψουν θέσεις πλήρους, ή μερικής απασχόλησης για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Η αμερικανική εταιρία, υπενθύμισε πως ήδη έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, μέσα από τα κέντρα παραγγελιών, ή παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές, τα τελευταία χρόνια.

«Μόνον κατά το περασμένο έτος, η Amazon άνοιξε οκτώ κέντρα διαχείρισης παραγγελιών στις ΗΠΑ, το οποίο μεταφράζεται σε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινότητες».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το κέντρο διαχείρισης παραγγελιών της Amazon στην Τσατανούγκα του Τενεσί, στρέφοντας ξανά την προσοχή του στην οικονομία και την προστασία της μεσαίας τάξης.


Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες αιτήσεις για την "ΔΤ"


Στις 2.400 ανέρχονται οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνει ηλεκτρονικά από Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκπέμψει ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας κανονικό πρόγραμμα το συντομότερο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε θα καταστεί αυτό εφικτό.

Σε ότι αφορά του εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου.

Επίσης, ο πανελλήνιος σύλλογος σκηνοθετών και διευθυντών παραγωγής της ΕΡΤ επισημαίνει πως «υπάρχει αναντιστοιχία των αρχικών δεσμεύσεων για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων αποκλειστικώς από την ΕΡΤ με το διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση».

Τέλος, με επιστολή - καταγγελία του στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και προέδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την πιστοποίηση ECDL και αφορά εργαζόμενους της ΕΡΤ, τονίζει πως «το ζήτημα της πιστοποίησης ECDL για υποψήφιους εργαζόμενους στη «νέα ΕΡΤ» έχει σοβαρές εκπαιδευτικές, πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, λόγω αρνητικής δημοσιότητας, στο κύρος του Οργανισμού. Ο κ. Κουρουτός ζητάει να γίνει «ενδελεχής έλεγχος του εν λόγω προγράμματος και των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών του και να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του ΔΣ για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη η καταβολή της σύνταξης Αυγούστου από τον ΟΓΑ


Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 335.774.246 ευρώ.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Αυγούστου, θα καταβάλλει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) τη σύνταξη Αυγούστου σε 745.268 συνταξιούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, η σύνταξη θα καταβληθεί είτε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, είτε σε λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι, ενώ η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου ανέρχεται σε 335.774.246 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφεραν τα "χρυσά" κορίτσια


Στο εμπόδιο της Αυστραλίας σταμάτησε η προσπάθεια της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών να υπερασπιστεί τον τίτλο της Σαγκάης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε καθαρά 9-5 από την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης και πλέον θα διεκδικήσει μία θέση μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Τετάρτης (16:30) με τον Καναδά, ο οποίος νωρίτερα έχασε 17-9 από τη Ρωσία.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1



Διαβάστε περισσότερα...

Εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016


Η χώρα έχει κάνει συνολική πρόοδο, έστω και βραδεία, κυρίως στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, τονίζει η έκθεση της Κομισιόν, η οποία συνοδεύεται από το MoU, το οποίο ορίζει τις απαιτήσεις της Κομισιόν για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Οι μακροοικονομικές προοπτικές, αναφέρεται, παραμένουν εν γένει αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση και οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σε γενικές γραμμές στη σωστή τροχιά. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η αποστολή της τρόικας αρχικώς εντόπισε νέα ελλείμματα, ειδικά στον τομέα υγείας, που απειλούν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για πρωτογενές ισοζύγιο το 2013 και το 2014.

Το νέο δημοσιονομικό έλλειμμα οφείλεται σε υπερβάσεις δαπανών στον τομέα της υγείας, σε καθυστερήσεις στην έκδοση φόρων ακινήτων, σε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και στην απουσία εφαρμογής ορισμένων μέτρων. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να υιοθετήσει για να εξασφαλίσει τους στόχους.

Τα αυξημένα δημόσια έσοδα και η μεταρρύθμιση της μη αποδοτικής είσπραξης εσόδων αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες, τονίζεται στην έκθεση.

Η Κομισιόν τονίζει ότι ο κίνδυνος εφαρμογής του προγράμματος παραμένει σημαντικός. Ο βασικός αφορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα κατεστημένα συμφέροντα. Επιπλέον, η ανάκαμψη της οικονομίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκάλεσε η μεγάλη ύφεση το 2013 και η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν επίσης κάποια "θετικά ρίσκα". Συγκεκριμένα, η διαρκής ισχυρή εφαρμογή της πολιτικής μπορεί να βοηθήσει στην άρση της αβεβαιότητας και να παρακινήσει ταχύτερη επιστροφή των επενδύσεων, κυρίως των ξένων. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει κάποιος ισχυρότερος αντίκτυπος από την ένεση ρευστότητας που αναμένεται από την εκκαθάριση των οφειλών του Δημοσίου, τα προγράμματα δημόσιων έργων και την πιο δυναμική τουριστική σεζόν.

Τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Οκτωβρίου

Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τέσσερις ενέργειες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και επανέρχεται η τρόικα για τη νέα αξιολόγηση του προγράμματος προκειμένου να πάρει την επόμενη υποδόση.

1) Ειδικότερα, έως τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει να έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση μέσω σημαντικής μείωσης προσωπικού και εγκαταστάσεων των εταιριών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και Λάρκο, σε ευθυγράμμιση και με την κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις, με στόχο την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των μονάδων.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι οριστικές και θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.

2) Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις ανεξόφλητες οφειλές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, καθώς και να αποπληρώσει όλες τις μη αμφισβητούμενες οφειλές εντός του Αυγούστου.

3) Μία ακόμη εκκρεμότητα είναι ο ορισμός των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στο θεσμό της κινητικότητας.

4) Τέλος, θα πρέπει να αναθεωρηθεί με νομοθετική πράξη ο Κώδικας περί Δικηγόρων (Ν. 3026/1954), με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Οι κίτρινες κάρτες

Το δημοσιονομικό κενό. Το δημοσιονομικό κενό υπολογίζεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ και το χρηματοδοτικό, όπως είναι γνωστό σε 3,8 δισ. ευρώ και προκύπτει από το 2014. Αυτές οι προβλέψεις μάλιστα, στηρίζονται στην υπόθεση ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος στην ικανότητα τόσο της φορολογικής διοίκησης όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, στη συλλογή φόρων και εισφορών αντίστοιχα. Όπως επισημαίνεται, το φθινόπωρο, νέα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία θα παράσχουν μια πιο πλήρη εικόνα για το κενό που θα πρέπει να καλυφθεί το 2015-2016.

Η είσπραξη φόρων. Η αύξηση των δημοσίων εσόδων και η αναμόρφωση του αναποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι πολύ σημαντικές προτεραιότητες , αλλά «παραμένουν ανησυχίες σχετικά με τη θέληση της ελληνικής διοίκησης να μαζέψει τα έσοδα αποτελεσματικά». Ανοίγει μάλιστα παράθυρο να μην εφαρμοστεί ο φόρος στα ακίνητα το 2014 αν δεν πειστεί η τρόικα ότι θα φέρει τα έσοδα 2,7 – 2,9 δισ. ευρώ που θέλει να εισπράξει. Σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.

Η πληρωμή των χρεών του Δημοσίου. Το πρόγραμμα για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που προέβλεπε την απελευθέρωση πιστώσεων ύψους 6 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο του 2013, έχει καθυστερήσει σημαντικά. Είναι απαραίτητο, να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, το δυνατόν συντομότερο, για να δοθεί μια ανάσα στην οικονομία μέσω της εισαγωγής ρευστότητας που αρκετές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη.

Ιδιωτικοποιήσεις. Περιορισμένη πρόοδος έχει γίνει σχετικά με την πώληση περιουσιακών στοιχείων μέσω ιδιωτικοποιήσεων, και οι εισπράξεις το 2013 είναι μέχρι τώρα καθαρά κάτω από τις προσδοκίες.

Το Δημόσιο. Ο περιορισμός της δημόσιας διοίκησης συνεχίζεται, αλλά περαιτέρω καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στην υλοποίηση των μεταρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης.

Οι αρχές ανανέωσαν τη δέσμευση τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, σταδιακά εντός του 2013. Οι αρχές έχασαν την προθεσμία που υπήρχε μέχρι το τέλος Ιουνίου για την ολοκλήρωση και υιοθέτηση «πλάνων στελέχωσης» για 450.000 υπαλλήλους, καθώς και για τη μεταφορά 12.500 υπαλλήλων στο σχήμα της κινητικότητας.

Έως το τέλος του Ιουνίου οι αρχές δεν είχαν υιοθετήσει πλάνα στελέχωσης πέρα από εκείνα που καλύπτουν 211.000 υπαλλήλους και είχαν υιοθετηθεί τον Απρίλιο, παρόλο που η προετοιμασία για άλλους 200.000 υπαλλήλους έχει προχωρήσει με αξιοσημείωτη ταχύτητα.

Κανένας υπάλληλος δεν είχε μπει στο σχήμα της κινητικότητας, εξαιτίας και τεχνικών ζητημάτων στο ταίριασμα των θέσεων που θα καταργηθούν, με τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν, αλλά κυρίως από την έλλειψη βούλησης που υπήρχε από τις αρχές μέχρι τον κυβερνητικό ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2013, ο οποίος έδωσε νέα ώθηση.

Οι τιμές. Μια επιπλέον εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά προϊόντων παραμένει κρίσιμη για να ενισχυθούν οι επενδύσεις, η καινοτομία και ο ανταγωνισμός και για να συμπληρωθούν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Η παρακολούθηση της αγοράς λιανικών πωλήσεων δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις ίσως να έχουν αρχίσει να αυξάνουν τον ανταγωνισμό και να μειώνουν τις τιμές.

Σημειώνεται πως επιπρόσθετη δράση έχει ληφθεί για να την απελευθέρωση του ωραρίου στο εμπόριο. Κάποια πρόοδος έχει γίνει στον τομέα των μεταφορών, για την χαλάρωση των περιορισμών στις οδικές μεταφορές και στην αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα.

Στο 1,6 δισ. ο στόχος από ιδιωτικοποιήσεις το 2013, αυγατίζει ο στόχος του 2014

Δεδομένων των πενιχρών εσόδων μέχρι στιγμής στο έτος από τις ιδιωτικοποιήσεις, η έκθεση μειώνει το φετινό στόχο κατά 1 δισ. Ειδικότερα, ο νέος στόχος εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις για την τρέχουσα χρήση ανέρχεται στο 1,6 δισ. ευρώ από προηγούμενο στόχο στα 2,6 δισ.

Παράλληλα, αυξάνεται ο στόχος για τα έσοδα της διετίας 2013 – 2014 στα 5,1 δισ. ευρώ, συνολικά 1 δισ. ευρώ περισσότερα για το 2014 από την πρόβλεψη του Μαϊου.

Ακόμη, η πώληση του κρατικού μεριδίου στα Ελληνικά Πετρέλαια μετατίθεται για το γ' τρίμηνο του 2014, μετά την πώληση της ΔΕΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη για την ανασφάλιστη εργασία


Σύσκεψη για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, συγκαλούν αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στη σύσκεψη όπου θα συμμετάσχουν το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, η Οικονομική Αστυνομία, και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ), θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, καθώς και οι 83 περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι στοχευμένοι έλεγχοι.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι «επώνυμοι» την ασφάλεια τους


Τέλος στην δωρεάν φύλαξη επωνύμων και επιχειρηματιών από αστυνομικούς σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.

Πλέον θα πρέπει οι ιδιώτες που επιθυμούν να έχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην προσωπική τους φρουρά να τους πληρώνουν από την τσέπη τους.

Συγκεκριμένα ο τιμοκατάλογος των αστυνομικών είναι ο εξής:

2.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που διατίθεται σε ιδιώτες
50 ευρώ ανά ημέρα για κάθε διατιθέμενο όχημα της ΕΛ.ΑΣ

Με το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται ότι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση – συνοδεία ασφάλειας) για διάρκεια μεγαλύτερη του ενός μηνός, εφόσον έχουν ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες για τους οποίους έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από σύνταξη σχετικής έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, (υπό τις προϋποθέσεις και τα χρονικά όρια των άρθρων 70 και 156 του π.δ.141/1991, όπως τροποποιήθηκαν από το π.δ. 100/2012), ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.

Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται κατά περίπτωση με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.

Η διαπιστωτική πράξη κοστολόγησης και το αναλυτικό τιμολόγιο εκδίδονται κάθε μήνα από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων διακόπτεται άμεσα η παροχή της προστατευτικής φύλαξης και των τυχόν διατιθέμενων μέσων και αντίγραφο του τιμολογίου αποστέλλεται για είσπραξη.

Με τις διατάξεις του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους διάθεσης του προσωπικού, των μέσων και των κάθε άλλης μορφής εξόδων που συνδέονται με την παροχή των ως άνω υπηρεσιών. Παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παγκόσμιο συνέδριο Φιλοσοφίας στην Ελλάδα


Για πρώτη φορά στη χώρα μας από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου.

Από τις 4 έως και τις 10 Αυγούστου 2013 οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ-UNESCO και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το θέμα του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου είναι: Η Φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής, θα είναι μία επιστροφή στις κλασικές πηγές της φιλοσοφίας, λαμβάνοντας υπ' όψη, εκτός των άλλων, ότι το 2013 συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος.

Πάνω από 2.000 σύγχρονοι θεράποντες της φιλοσοφίας από 105 χώρες κόσμου, θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα του ανθρώπου του 21 αιώνα και θα στείλουν μηνύματα για αξίες, θέσεις, πνευματικούς προσανατολισμούς και τη στάση των φιλοσόφων στο σύγχρονο κόσμο. Μεταξύ των συνέδρων συγκαταλέγονται κορυφαίες πνευματικές και φιλοσοφικές προσωπικότητες του κόσμου , όπως ο Γίργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Εκο, ο Αλέξανδρος Νεχαμάς, ο Μπιλ Μακμπράιτ, ο Ντέρμοτ Μόραν, ο Λούκα Σκαραντίνο, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ο Εβάνδρο Αγγάτσι, ο Τζών Μακντάουελ, ο Ενρίκο Μπέρτι, η Τζουλιάνα Γκοντσάλες, ο Γκέραντ Ζέελ, Μαριέτα Στεπάνιαντς, Πασχάλ Εντζελ και πολλοί άλλοι.

Η Επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο), όπου, εκτός των άλλων, θα λάβει χώρα μεγάλη μουσική εκδήλωση προς τιμή των συνέδρων.

Οι κανονικές πολυήμερες και πολυπληθείς εργασίες του Συνεδρίου, αρχής γενομένης από την Κυριακή το πρωί, θα γίνουν στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη. Ορισμένες Συνεδρίες, με βαθύ συμβολικό νόημα, θα γίνουν στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνος, στην Πνύκα, λίκνο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, στο Λύκεο του Αριστοτέλη και στην Αγία Φωτεινή Ιλισού (τόπος όπου λαμβάνει χώρα ο διάλογος του Πλάτωνος Φαίδρος).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτές για παρακολούθηση και συμμετοχή σε όσους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα χρειαστεί γι' αυτό να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνεδρίου και να καταβάλουν οικονομική συνδρομή για την κάλυψη των εξόδων του Συνεδρίου (secretariat@wcp2013.gr).

Οι εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που ενδιαφέρονται να διαπιστευθούν για την παρακολούθηση και την επικοινωνιακή προβολή του συνεδρίου μπορούν θα απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και να συμπληρώσουν την φόρμα διαπίστευσης www.wcp2013.gr (Press Accreditation Form).



Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για τη διαδικτυακή πύλη prosvasi-amea.gov.gr στο Ηράκλειο Κρήτης


Ανακοίνωση 29.07.13

Σε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης www.prosvasi-amea.gov.gr του Έργου: Σύστημα Συλλογής, Παραγωγής, Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου (ΣΥ.Σ.Π.Ε.Α.Π.). του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) καλεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, Πλατεία Ελευθερίας 11.

Χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη ο Αν. Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γεώργιος Κοτζιάς.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 121 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Να διαψεύσει ο Γ. Στουρνάρας!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.07.2013

Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με τον Τύπο, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Η δήλωση είχε ως εξής: «Πρώτοι θα δουν την έξοδο οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες», αναφορικά με τη διαθεσιμότητα. Αυτή η δήλωση, δεν έχει διαψευστεί.

Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον υπουργό και την κυβέρνηση. Καλούμε τον κ. Στουρνάρα να πάρει δημόσια θέση για αυτή τη δήλωση με ανακοίνωσή του. Εάν δεν ανακαλέσει, ταυτίζεται με τους πλέον συντηρητικούς, τους πλέον αντι - αναπηρικούς κύκλους της ελληνικής κοινωνίας.

Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί, συνιστά δήλωση ανοίγματος κοινωνικού Καιάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης καλεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να πάρουν θέση! Εκφράζει παράλληλα τη βαθύτατη θλίψη του που η ΟΛΜΕ δεν πήρε θέση στην ανακοίνωσή της αναφορικά με τη συνάντηση.

Το αναπηρικό κίνημα δεν θα δεχθεί τέτοια ρατσιστική, τέτοια προσβλητική συμπεριφορά, μια συμπεριφορά υβριστική και ξένη προς τον πολιτισμό για τα θέματα της Αναπηρίας από κανέναν, πόσο μάλλον από εκπρόσωπο της Πολιτείας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα ΜΜΕ να μην αποτύπωσαν σωστά τις δηλώσεις του υπουργού.

Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί αυτό, είναι ο ίδιος να τις διαψεύσει.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για τον τομέα της Αποκατάστασης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29.07.2013

Αυτό έδειχναν τα στοιχεία του ΚΕΣΥ από σχετική μελέτη των προβλημάτων που αφορούν στην αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, τα οποία χρονολογούνται από το έτος 2000 και παραμένουν χωρίς να έχει σημειωθεί καμία πρόοδος το έτος 2013. Αντιθέτως σε υπολειτουργία βρίσκεται το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Η κατάργηση της διοικητικής του αυτοτέλειας και η ενσωμάτωσή του στο ΚΑΤ αποδεικνύει ότι το μοναδικό κέντρο Αποκατάστασης τείνει να αφομοιωθεί από το ασθμαίνων σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημιουργίας δικτύου Μονάδων Αποκατάστασης το οποίο θα έχει ως κέντρο αναφοράς της το αυτόνομο και ανεξάρτητο ΕΚΑ. Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου και προς ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών των ατόμων με αναπηρία απαιτείται η δημιουργία νέων Μονάδων Αποκατάστασης στελεχωμένων με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου αποκατάστασης αποτελεί η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΚΑΦΚΑ.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 129 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ωράριο των φαρμακείων


Σε διάλογο καλούν το δήμαρχο Αθηναίων οι φαρμακοποιοί.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είναι απαράδεκτο, το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής.

«Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική» αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και προσθέτουν ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι ο φαρμακοποιός, σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου, θα πρέπει να ζει μόνο μέσα στο φαρμακείο του και τον καλεί σε διάλογο με τους φαρμακοποιούς προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, που να εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας.

Ο Σύλλογος συνεχίζει τις ενέργειες και τις επαφές του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθεί το -όπως αναφέρει- «έκτρωμα Λοβέρδου» και να αντικατασταθεί από έναν νέο, ευέλικτο και επιστημονικά αποδεκτό νόμο, ο οποίος θα ρυθμίζει οριστικά το ωράριο των φαρμακείων και δεν θα αφήνει στη διακριτική ευχέρεια τη λειτουργία του φαρμακείου, το οποίο θα πρέπει κάθε εβδομάδα να μένει ανοιχτό για περισσότερες από 60 ώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει ακόμα ανθρωπιά εκεί έξω


Οι καλές τους πράξεις το αποδεικνύουν.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν: 
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για ασέλγεια 64χρονου σε 5χρονη!


Πρώην δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα
.
Ένας 64χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας της Πάτρας, την ώρα που ασελγούσε σε βάρος μια 5χρονης Ρομά.

Επί τόπου μετά από τηλεφώνημα περιοίκων έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ το οποίο συνέλαβε τον 64χρονο την ώρα που είχε απομονώσει την πεντάχρονη.

Το κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή.



Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα υποθηκοφυλακεία η κτηματογράφηση σε εννέα νομούς


Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.

Εννέα πρωτεύουσες νομών, η Σπάρτη, το Ναύπλιο, η Τρίπολη, η Κόρινθος, η Πρέβεζα, η Ηγουμενίτσα, η Ζάκυνθος, η Λάρισα και η Καρδίτσα εντάσσονται το προσεχές διάστημα σε λειτουργία Κτηματολογίου. Στις περιοχές αυτές έχουν καταγραφεί κοντά στα 700.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 350.000 δικαιούχους. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στις πόλεις αυτές και το αρχείο κτηματογράφησης παραδίδεται στα αρμόδια κατά τόπους υποθηκοφυλακεία, τα οποία ξεκινούν να λειτουργούν ως Κτηματολογικά Γραφεία.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του ο υπουργός, «τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσουν 26 ακόμα μεγάλα αστικά κέντρα- ανάμεσά τους οι πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, πόλεις με μεγάλο αριθμό δικαιούχων, ενώ και οι υπόλοιπες περιοχές του προγράμματος, αναμένεται να συμβασιοποιηθούν σύντομα και να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανιάτη, «με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο μειώθηκαν τα στάδια της διαγωνιστικής διαδικασίας, έχουμε θέσει ως στόχο οι μελέτες να ανατίθενται σε 6-12 μήνες αντί σε 2-3 έτη που γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία της κτηματογράφησης της υπόλοιπης χώρας θα ξεκινήσει μέσα στο 2014».

Παράλληλα, όπως τόνισε, «μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας οργάνωσης, διάρθρωσης και υλικοτεχνικής υποστήριξης των Κτηματολογικών Γραφείων από την ΕΚΧΑ Α.Ε. με τον ίδιο νόμο, προχωρούμε στην οριστικοποίηση της δομής του Εθνικού Κτηματολογίου. Στόχος μας είναι η αποτελεσματική οργάνωση αποκεντρωμένων σύγχρονων υπηρεσιών για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τον πολίτη και κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

Σε Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Καρδίτσα, Σπάρτη και Ναύπλιο ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των γραφείων έχει οριστεί η 30ή Ιουλίου, σε Τρίπολη και Πρέβεζα η 1η Αυγούστου, ενώ το Κτηματολογικό Γραφείο της Λάρισας αναμένεται να λειτουργήσει από την 16η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με το άνοιγμα των Κτηματολογικών Γραφείων σηματοδοτείται η μετάβαση από το παλιό σύστημα «Μεταγραφών και Υποθηκών» στο νέο σύστημα του Κτηματολογίου. Συγκεκριμένα, τα βιβλία που τηρούσε το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο για τις περιοχές αυτές επέχουν θέση αρχείου, ενώ όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον από το Κτηματολογικό Γραφείο και οι εγγραφές που αφορούν τα ακίνητα γίνονται στο Σύστημα Πληροφορικής Εθνικού Κτηματολογίου (ΣΠΕΚ).

Η αρχική εγγραφή κάθε ακινήτου -νομική και χωρική πληροφορία- αποτυπώνεται πάνω στο λεγόμενο Κτηματολογικό Φύλλο του ακινήτου, αντίγραφο του οποίου μπορεί να αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος στο Κτηματολογικό Γραφείο (κόστος 4,5 ευρώ ανά φύλλο).

Η αρχική εγγραφή είναι δυνατό να διορθωθεί μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, στο στάδιο της λειτουργίας, σύμφωνα όμως με διαδικασίες που ορίζει ρητά ο νόμος και όχι με μια απλή δήλωση του ενδιαφερομένου, δηλαδή, η δήλωση ιδιοκτησίας του ν.2308/1995 δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Η διόρθωση αυτή είναι δυνατή μέσα σε προθεσμία πέντε ετών από την ημερομηνία ένταξης μιας περιοχής στο Κτηματολογικό Γραφείο. Για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού ή τους νόμιμα εργαζόμενους στο εξωτερικό η αντίστοιχη προθεσμία είναι επτά έτη.

Μετά τη λήξη των παραπάνω προθεσμιών, οι αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. Αυτό σημαίνει ότι μετά την οριστικοποίηση των εγγραφών:

α) Τα ακίνητα που για οποιοδήποτε λόγο δεν δηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης και έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.

β) Κάποιος, που δεν αναγράφεται ως δικαιούχος στις οριστικές εγγραφές, δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει την κυριότητα του ακινήτου, παρά μόνο να αξιώσει χρηματική αποζημίωση γι’ αυτό.



Διαβάστε περισσότερα...

«Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα»


Συνεχίζει να δίνει τη μάχη της η 16χρονη Μυρτώ.

Συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή της η 16χρονη Μυρτώ η οποία πέρσι έπεσε θύμα του αδίστακτου Πακιστανού Αχμέτ Μακάς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Ο κακοποιός ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο, όπως είχε υποστηρίξει, και η άρνηση της έφηβης τον οδήγησε να της χτυπάει το κεφάλι στα βράχια.

Η Μυρτώ, μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, νοσηλεύεται εδώ και 1,5 μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. Στο πλευρό της ο καθηγητής του Χάρβαρντ και χειρούργος στο Νοσοκομείο Γιώργος Βέλμαχος, ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής των γιατρών που φρόντισαν τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ο κ. Βέλμαχος, μιλώντας μέσω Skype στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας της Μυρτούς και εξήρε το σημαντικό ρόλο που παίζει στη διαδικασία ανάρρωσής της η μητέρα της Μαίρη.

«Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα. Η Μυρτώ έχει μια σοβαρά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι τελευταίοι μήνες είναι δύσκολη. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά έχω δει βελτίωση σταδιακή όσο καιρό είναι εδώ πέρα, οπότε αισιοδοξώ ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα με τον καιρό» είπε ο κ. Βέλμαχος.

Στο πλευρό της δεν φεύγει ποτέ, σύμφωνα με το γιατρό, η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου. «Είναι μόνη της εδώ στην Αμερική, συνεννοείται με όλους μόνη της. Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι εκεί από το βράδυ ως το πρωί. Η Μυρτώ στενοχωριέται αφάνταστα όταν η μητέρα της δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει τα πάντα και έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στο κορίτσι» επισημαίνει ο κ. Βέλμαχος.

Η 16χρονη θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο στο λαιμό προκειμένου οι γιατροί να τοποθετήσουν μια βαλβίδα ώστε στο μέλλον να μπορέσει να ξαναμιλήσει, ενώ ο εγκέφαλός της πρέπει να μάθει να λειτουργεί από την αρχή.

«Έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει» λέει ο κ. Βέλμαχος.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεψαν τα ποδήλατα με τα οποία κάνουν δωρεάν βόλτα οι δημότες


Καταδικάζει το περιστατικό ο δήμος Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Βιώσιμη Κινητικότητα με Ποδήλατο» διαπίστωσαν ότι άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής διέρρηξαν και αφαίρεσαν τέσσερα καινούργια ποδήλατα από το δημοτικό σταθμό φύλαξης ποδηλάτων που βρίσκεται στον Καράβολα.

Η Δημοτική Αρχή αλλά και το σύνολο της κοινωνίας του Ηρακλείου καταδικάζει ενέργειες σαν κι αυτή που ουσιαστικά στρέφονται ενάντια στους ίδιους τους πολίτες αφού πλήττουν κοινωφελείς δράσεις που παρέχει δωρεάν ο δήμος προς το κοινωνικό σύνολο.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά προκαλούν μόνο αγανάκτηση και οργή καθώς τα εν λόγω ποδήλατα αποτελούν δημόσιο κτήμα και χρησιμοποιούνται δωρεάν από τους πολίτες.

Ο κ. Βαρδαβάς συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το κίνητρο της πράξης αυτής και κάλεσε τους κατοίκους του Ηρακλείου να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία τονίζοντας ότι η δυναμική του προγράμματος «Βιώσιμη Κινητικότητα με Ποδήλατο» δεν πρόκειται να ανακοπεί από τέτοια περιστατικά αλλά αντιθέτως θα ενισχυθεί με ακόμη περισσότερες δράσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό έχει επιληφθεί η Υ.Α Ηρακλείου.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία απόψε στο πάρκο Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο


Έργα Haydn και Vivaldi.

Συναυλία με έργα Haydn και Vivaldi παρουσιάζει απόψε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Μεικτή Χορωδία του Δήμου, στο Κέντρο Τεχνών.
Συναυλία απόψε στο πάρκο Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο

Σολίστ: Σωτηρία Γιαννούδη (σοπράνο), Βασιλική Τσιλιακού (μέτζο-σοπράνο)

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου

Κέντρο Τεχνών, προαύλιο
Βασ. Σοφίας-Πάρκο Ελευθερίας
Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής
τηλ. 210 7224028.

Ώρα: 21.00
Είσοδος ελεύθερη


Διαβάστε περισσότερα...

Αποστέλλεται σύντομα νέα «φουρνιά» εκκαθαριστικών


Ολοκληρώθηκε και η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2011.

Η 4η εκκαθάριση Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συνολικά με την 4η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα: 1.033.280 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, 587.994 είναι μηδενικά και 472. 599 πιστωτικά.

Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση. Το ενδεικτικό εκκαθαριστικό θα αντικατασταθεί από το οριστικό από την 01/08/2013 και μετά.

Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2011 με την δεύτερη αποστολή των εκκαθαριστικών:

Ο ΦΑΠ 2011 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο 2013. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό θα αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9 εντός της ημέρας.

Η υποβολή των δηλώσεων Φυσικών Προσώπων «συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, «και υπολογίζεται πως εντός της εβδομάδας θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Καθημερινά πάνω από 150.000 δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με τις συνολικές υποβολές να έχουν ξεπεράσει τα 3,3εκ.

Τέλος, και σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να προσκομίσουν στην ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, ενημερώνουμε πως φέτος, με την κατάργηση της χρονοβόρας διαδικασίας καταστάσεων επεξεργασίας ο φόρτος στις ΔΟΥ θα είναι σημαντικά μειωμένος, ενώ με τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, οι φορολογούμενοι που καλούνται να στείλουν δικαιολογητικά είναι σημαντικά λιγότεροι (δείγμα 86.000 σε άνω των 3,3εκ. υποβολών δηλαδή 2,5% περίπου).

Υπενθυμίζουμε πως κάθε χρόνο από υποβολές με λανθασμένα στοιχεία ή μη υπαρκτές παρακρατήσεις, πραγματοποιούνται αχρεώστητες επιστροφές φόρου οι οποίες, μέσω ακριβώς αυτών των διαδικασιών, θα είναι σημαντικά μειωμένες φέτος», καταλήγει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό θα πει υπομονή…


Ζευγάρι γιορτάζει 70 χρόνια γάμου!

Μία ημέρα γεμάτη διασκέδαση είναι αυτή που περνούν οι περισσότεροι επισκέπτες σε ένα θεματικό πάρκο. Αλλά για τον 94χρονο Gene Williams και την 90χρονη σύζυγό του Martha η επίσκεψη έχει κι έναν τόνο ρομαντισμού.


Αυτό θα πει υπομονή…

Το ζευγάρι επισκέπτεται το θεματικό πάρκο Kennywood στο Pittsburgh της Pennsylvania εδώ και δεκαετίες και πρόσφατα γιόρτασε εκεί την 70η επέτειο γάμου.

Στον Gene αρέσει πολύ να ανεβαίνει με τη γυναίκα της ζωής του στο τρένο «The Racer», το αγαπημένο του roller coaster, και να της κρατά το χέρι κατά τη διάρκεια της «βόλτας». Παρότι το ίδιο το τρενάκι δεν έχει κάτι το ρομαντικό, εκείνος το βρίσκει το ρομαντισμό στο να μοιράζεται την εμπειρία με τη σύζυγό του.

«Δεν έχει τίποτα το ρομαντικό από μόνο του. Αλλά το ότι είμαστε μαζί είναι ρομαντικό», δηλώνει στο δίκτυο WTAE4 του Pittsburgh.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγχρωμοι απέκτησαν λευκό μωρό


Ο 28χρονος Francis Tshibangu και η 25χρονη σύζυγος του Arlette, οι οποίοι έχουν και ένα άλλο 3χρονο αγοράκι, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τον Daniel, μόλις γεννήθηκε. Είχε κατάξανθα μαλλιά και ολόλευκο δέρμα.


Η πρώτη σκέψη του πατέρα όταν είδε το μωρό, ήταν να αναρωτηθεί αν είναι πραγματικά δικό του. Όταν όμως έσκυψε να τον φιλήσει παρατήρησε πως ο Daniel είχε τη μύτη του αλλά και το στόμα του.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για μια παράξενη μίξη γονιδίων, κατά την οποία υπερισχύουν τα λευκά. Ίσως δε, πρόκειται και για μια σπάνια μορφή αλμπινισμού κατά την οποία η μελανίνη είναι μόνο μερικώς απούσα. Υπάρχουν εξ' άλλου 4 ειδών αλμπινισμού.



Διαβάστε περισσότερα...

Aιτήσεις για ρύθμιση οφειλών


Σε λειτουργία είναι η εφαρμογή υποβολής αίτησης για την πάγια ρύθμιση 12 δόσεων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 24) για ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση:

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει πως στις 25/07/2013, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί και επικοινωνηθεί, ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή υποβολής αίτησης για την πάγια ρύθμιση 12 δόσεων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 24) για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέσα στο 2013.

Με την ενεργοποίηση της εφαρμογής αυτής, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υλοποίησης των νέων ρυθμίσεων.

Η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή είτε στην ρύθμιση της νέας αρχής (για οφειλές μέχρι 31/12/2012), είτε στην πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση http://www.gsis.gr.

Καλούνται οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να τις ρυθμίσουν. Υπενθυμίζουμε πως ιδιαίτερα όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πριν το 2013 και δικαιούνται να ενταχθούν στην ρύθμιση της νέας αρχής μπορούν να εξοφλούν σε 48 δόσεις (και σε ορισμένες περιπτώσεις σε 100 δόσεις), μέχρι το τέλος Ιουλίου. Από τον Αύγουστο και μετά, οι δόσεις μειώνονται κατά μία για κάθε μήνα που περνάει.

Τέλος, ενημερώνουμε πως μετά και από τροπολογία στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, φορολογούμενοι που δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις λόγω άσκησης ποινικής δίωξης, αποκτούν αυτό το δικαίωμα, όσο δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή».



Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα για την πάλη


Συμβολικό μήνυμα δόθηκε από την αρχαία Ολυμπία για να παραμείνει η πάλη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίζει το οικονομικό φακέλωμα


Απόφαση με την οποία ξεκινά η διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών των τραπεζών με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως ανακοινώθηκε, στην απόφαση ορίζεται το είδος, η διαδικασία, ο χρόνος υποβολής και κάθε άλλο θέμα σχετικά με τα υποβαλλόμενα στοιχεία που αφορούν πελάτες πιστωτικών ιδρυμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 2 και 8 του άρθρου 82 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στην υποχρέωση αυτή εντάσσονται:

Α. Ελεύθεροι επαγγελματίες που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων που υπερβαίνουν το εκάστοτε όριο που τίθεται με την απόφαση αρ. 281/5/17-3-2009 (ΦΕΚ. 650/Β/9-4-2009) της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Β. Νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο έτος υπερέβησαν το εκάστοτε όριο του ποσού που τίθεται με την απόφαση αρ. 281/5/17-3-2009 της ως άνω Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ στοιχεία για κάθε κατηγορία πελατών τους. Η διαβίβαση θα γίνεται απευθείας στη ΓΓΠΣ, μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου με τη χρήση διαδικτύου. Οι προδιαγραφές του αρχείου, ο τρόπος διαβίβασης και το χρονοδιάγραμμα διαβίβασης αρχείων, θα αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Η συχνότητα διαβίβασης στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 30η Απριλίου του επόμενου έτους από το έτος αναφοράς.

Τα ιδρύματα διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από τη διαβίβασή τους. Η ΓΓΠΣ θα διατηρεί τα στοιχεία για διάστημα έξι ετών από την παραλαβή τους.

Η απόφαση ισχύει για τα στοιχεία της χρήσης 2011 και των επομένων. Ειδικά, για την πρώτη εφαρμογή, η αποστολή των στοιχείων που αφορούν το έτος 2011 θα γίνει έως την 30/10/2013 και η αποστολή αρχείων των στοιχείων που αφορούν το 2012 θα γίνει μέχρι την 31/12/2013.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν σεμινάρια για Αυστραλία


Δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Αυστραλία για σπουδές, καθώς και για πρώην κάτοικους της Αυστραλίας (Αυστραλοί υπήκοοι), που σκέφτονται να επιστρέψουν, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Το ΙΤΗΕΑ (ΙΤΗΕΑ: Institute of Tertiary and Higher Education Australia – Ινστιτούτο Τριτοβάθμιας και Ανωτάτης Εκπαίδευσης Αυστραλίας -www.ithea.vic.edu.au) είναι αναγνωρισμένο, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το οποίο διαθέτει τους ακόλουθους κλάδους φοίτησης: Αγγλική (επίπεδο αρχάριων ως τριτοβάθμιο επίπεδο), Παιδικές Υπηρεσίες (Βρεφονηπιακές Υπηρεσίες), Κοινωνικές Υπηρεσίες και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα από τα σεμινάρια αυτά να επικοινωνήσουν με τον Παναγιώτη Ιασωνίδη (Γενικό Διευθυντή του ΙΤΗΕΑ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο pj@ithea.vic.edu.au και να δηλώσουν συμμετοχή, δηλώνοντας τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πόλη κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλικία.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα σεμινάρια θα επιτραπεί μόνο με σχετική πρόσκληση από το ΙΤΗΕΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

Η εφορία θα... σηκώνει καταθέσεις


Σε αυτόματες αναλήψεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου θα προχωρούν οι φορολογικές αρχές από το φθινόπωρο, βάσει του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, κατόπιν μιας νέας συμφωνίας με την τρόικα των δανειστών!

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα καταργηθεί ουσιαστικά η διάταξη που προβλέπει το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα.

Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, χωρίς να εξετάζουν από που προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για ποσά μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών! Στόχος του μέτρου είναι να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα».

Στο κείμενο του νέου Μνημονίου, που υπέγραψε, πριν από λίγες μέρες ο κ. Στουρνάρας, προβλέπεται η λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία διογκώνονται κάθε μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

SOS από τις φυλακές Ναυπλίου


Οι εργαζόμενοι στις φυλακές Ναυπλίου διαμαρτύρονται για τον υπερπληθυσμό στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, μιας και οι κρατούμενοι κοιμούνται έως και στα πατώματα.

Διαβάστε την επιστολή τους:

"Μετά τις τελευταίες παραλαβές νεοεισερχόμενων κρατουμένων εξαντλήσαμε εντελώς τα όριά μας και από άποψη δύναμης κρατούμενων που μπορούμε να φιλοξενούμε στα πατώματα του καταστήματος κράτησής μας και από άποψη υπομονής.

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στο κατάστημά μας το οποίο διαιωνίζετε τα τελευταία 4 έτη ακόμα δεν έχει βρει λύση. Τα αστυνομικά τμήματα μας απαντούν ‘’είστε υποχρεωμένοι βάση Νόμου να παραλαμβάνετε και βρείτε τα με το υπουργείο σας’’, και το υπουργείο μας δεν έχει δώσει καμιά ουσιαστική λύση ή απάντηση, επαναλαμβάνουμε εδώ και 4 χρονιά. Σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τους νόμους, απλά πλέον αυτό ξεπερνά κάθε λογική και γίνεται εγκληματικό.

Διπλά εγκληματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι εργαζόμαστε μετά την εξέγερση και για 6 μήνες χωρίς ούτε τον βασικό για την φύλαξη υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο οποίος και είχε καταστραφεί. Όλα αυτά φυσικά στις πλάτες μας και ταυτόχρονα τα καθημερινά παράπονα των κρατουμένων, που και αυτοί πλέον δείχνουν να έχουν φτάσει στα όριά τους από κάθε άποψη και ο πρώτος άνθρωπος για να ξεσπάσουν φυσικά είμαστε εμείς.

Το να αναφερθούμε ξανά στο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας που έχουμε ασκώντας τα καθήκοντά μας το θεωρούμε περιττό. Πλέον αυτό που μας φοβίζει είναι πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ένα τόσο μεγάλο όγκο κρατουμένων 620, σε εγκαταστάσεις για 330 κρατουμένους και με άλλους 70 να είναι στα κατά τόπους Α.Τ. και να προορίζονται για εμάς χωρίς να υπάρχει καθόλου χώρος πια για να τοποθετηθούν.

Σκεπτόμενοι όλα αυτά στο έκτακτο Δ.Σ. του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την 26-07-2013 και αντιλαμβανόμενοι τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν είτε σε κάποιον από εμάς, είτε στο κατάστημα κράτησής μας, είτε στην τοπική κοινωνία αποφασίσαμε να προλάβουμε καταστάσεις και όχι να γίνουμε ξανά μάρτυρες ανεξέλεγκτων επικίνδυνων και καταστροφικών γεγονότων που ποιος ξέρει τι έκταση μπορεί να έχουν.

Κατόπιν τούτων αποφασίσαμε ομόφωνα από την ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, μετά από την εξουσιοδότηση που έχουμε λάβει από το σώμα της Γενικής μας Συνέλευσης, 24 ώρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των οποίων δεν θα παραλαμβάνεται κανένας νεοεισερχόμενος κρατούμενος μέχρι η δύναμη του καταστήματός μας να επανέλθει σε ασφαλή και λειτουργικά επίπεδα.

Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του καταστήματος:

Με μεταγωγές όσων κατάδικων κρατουμένων εκτίουν ποινές κάθειρξης άνω των 15 ετών καθώς και όσων εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Κρατούμενοι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο κατάστημά μας αλλά σε μεγαλύτερης ασφάλειας καταστήματα κράτησης.

Με μεταγωγές των πειθαρχικά τιμωρημένων κρατουμένων οι οποίοι αν και δημιούργησαν ένα τεράστιο θέμα ασφαλείας με την εξέγερση στης 05 Μαρτίου 2013, ακόμα βρίσκονται στο κατάστημα μας.

Με την άμεση εξεύρεση λύσης φυλάκισης όσων κρατουμένων προέρχονται με μικρές ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης από Αθήνα και οι οποίοι είναι αδύνατον να απορροφηθούν αποκλειστικά και μόνο από το κατάστημα κράτησής μας.

Αυτό λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων Αστυνομικών Διευθύνσεων που προφυλακίζουν στο Κατάστημα μας, Αργολίδα-Αρκαδία-Κορινθία-Αχαΐα-Μεσσηνία-Ηλεία-Επτάνησα και που λόγω της υπερβολικής απορρόφησης κρατούμενων από Αθήνα, αδυνατούμε να παραλάβουμε από αυτές".



Διαβάστε περισσότερα...

Διπλή πρόκληση από την τρόικα


Ξαφνικό θάνατο τύπου ΕΡΤ εισηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα για δομές του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων ένα ολόκληρο υπουργείο και μια γενική γραμματεία, με στόχο να καλυφθούν οι στόχοι των αποχωρήσεων και της κινητικότητας έως τα τέλη του έτους.

Η τρόικα φέρεται να εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα ύπαρξης του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς απασχολεί περί τα 712 άτομα.

Στην κεντρική δομή του υπουργείου απασχολούνται 392 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που αλληλοκαλύπτονται με τις υπηρεσίες των καλλικρατικών δήμων και της περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να βρει τους 5.500 εργαζόμενους που υπολείπονται από τον στόχο των 12.500 μέχρι τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, η τρόικα έκρινε σε συζήτηση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «η κυβέρνηση μπορεί να ζήσει και χωρίς τις υπηρεσίες του ΥΜΑΘ» για να πάρει τότε ιδιαίτερα σκληρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με «εθνικούς λόγους» και «πολιτικούς συμβολισμούς».

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί με την παρακολούθηση του μνημονίου, η συζήτηση επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και την υπαγωγή ορισμένων υπηρεσιών του στα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε συμβεί επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η τρόικα εκτιμά ως «υπαναχώρηση» την επανασύσταση του εν λόγω υπουργείου και θεωρεί τους «συμβολικούς λόγους» υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες «πολυτέλεια».

Δεν επέμεινε ωστόσο παραπάνω, ρίχνοντας το μπαλάκι στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες λαμβάνουν και τις τελικές αποφάσεις. Κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε σχετικά τον Τύπο στις Βρυξέλλες επισήμανε ότι «το σχέδιο της κινητικότητας, οι επιλογές και η εφαρμογή του είναι ιδέες και αρμοδιότητες αποκλειστικά της κυβέρνησης», συμπληρώνοντας ότι η τρόικα θα δεχθεί «όποιο πλάνο βγαίνει στα νούμερα».

Η τρόικα, βεβαίως, έχει υπόψη πως με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα έσοδα των δήμων πρόκειται να συρρικνωθούν δραματικά. Συνεπώς, τα στελέχη της υπονοούν πως στο τέλος η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει σε αυτό που ονομάζουν πιο «ρεαλιστικές επιλογές».

Επόπτη εσόδων στέλνει η τρόικα

Να τοποθετήσει δικό της επόπτη για τη συλλογή των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα προσανατολίζεται η Κομισιόν, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων των εταίρων. Μετά την προφανή αποτυχία της task force του Χορστ Ράιχενμπαχ να δώσει άμεσες λύσεις, με επίπτωση στον ελληνικό Προϋπολογισμό, και καθώς η υστέρηση εσόδων φέρνει το πρόγραμμα και την κοινωνία στα όριά τους, οι Βρυξέλλες αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και -αν μη τι άλλο- να αποκαλύψουν εκ των έσω τι τελικά πάει στραβά.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κούρεμα» ανάσα σε πολύτεκνους


Ιδιαίτερα ευνοϊκή απόφαση υπέρ υπερχρεωμένης πολύτεκνης οικογένειας έλαβε το ειρηνοδικείο Νεάπολης, διατάσσοντας "κούρεμα χρέους σε ποσοστό 82%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους σε ποσό στο νομό Λασιθίου μέχρι σήμερα, καθώς η οικογένεια όφειλε σε τράπεζες και στον ΟΕΚ 226.213 ευρώ και καλείται να πληρώσει 40.000 ευρώ, μετά την απόφαση του ειρηνοδικείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σώθηκε και αφιερώθηκε στο Θεό


Ο θάνατος τον πλησίασε, αλλά δεν τον άγγιξε. Νεαρός μαθητής στις 13 Απριλίου 2003 κατάφερε να σωθεί από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και έχασαν τη ζωή τους 21 συμμαθητές του. Ο νέος αυτός αποφάσισε τότε να υπηρετήσει τον Θεό και 10 χρόνια μετά, ανήμερα της γιορτής του αγίου Παντελεήμονα, χειροτονήθηκε διάκονος.

Ο Μακάριος Προδρομίτης τη μαύρη Κυριακή του Απριλίου του 2003 βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του μοιραίου λεωφορείου που μετέφερε μαθητές του Γυμνασίου Μακρυχωρίου.


Σώθηκε και αφιερώθηκε στο Θεό

Ένιωσε τον θάνατο να περνά δίπλα του και βίωσε τον πόνο από τον χαμό αγαπημένων του προσώπων. Η ημέρα του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα σημάδεψε τη ψυχή του. Ο έφηβος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Θεό, αφιερώθηκε σε Αυτόν και έγινε μοναχός.

Το Σάββατο, με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Παντελεήμονα, κατά την οποία εόρτασε τα ονομαστήριά του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Βέροιας τέλεσε την "εις διάκονον χειροτονία" του μοναχού Μακάριου Προδρομίτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πιο κοντά" στο Αλτσχάιμερ


Γερμανοί επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα τεστ αίματος που θα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα τη νόσο Αλτσχάιμερ. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμα μια αξιόπιστη βιολογική διαγνωστική μέθοδος και οι γιατροί συνήθως αρκούνται σε απεικονίσεις του εγκεφάλου, νοητικά-μνημονικά τεστ και γενικότερη αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σάαρλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Genome Biology», σύμφωνα με το BBC, έδειξαν ότι η ανάλυση μιας μορφής του γενετικού υλικού στο αίμα (των microRNAs) μπορεί να προειδοποιήσει για την αφανή εμφάνιση και εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου. Το αιματολογικό-γενετικό τεστ δοκιμάστηκε σε 202 ανθρώπους, με ποσοστό επιτυχίας 93% στην ακρίβεια της διάγνωσης.

Η νόσος εξελίσσεται στον εγκέφαλο επί χρόνια προτού εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματά της (π.χ. απώλεια μνήμης) και οι γιατροί ελπίζουν ότι στο μέλλον -αν διαθέτουν έγκαιρη διάγνωση- θα προλαβαίνουν να χορηγούν στους ασθενείς την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία, προτού καταστραφούν ανεπανόρθωτα μεγάλα τμήματα του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν 12 microRNAs, τα επίπεδα των οποίων διαφέρουν στο αίμα των ασθενών με Αλτσχάιμερ σε σχέση με εκείνα των υγιών. Όμως, όπως είπαν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, εωσότου βελτιωθεί κι άλλο η ακρίβεια του τεστ, κάτι για το οποίο θα χρειαστούν μερικά χρόνια ακόμα. Μια βασική πρόκληση είναι να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του τεστ να διακρίνει το Αλτσχάιμερ από άλλες νευρολογικές παθήσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιους χτυπά η οικονομική κρίση


Από την αρχή της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης στην Ευρώπη, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τους ψυχικά υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που συμπεριέλαβε και την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη μελέτη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι, στις ευρωπαϊκές χώρες, οι ψυχικά ασθενείς (ιδίως οι άνδρες και τα άτομα με χαμηλή μόρφωση) έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την κρίση, γεγονός που τους καθιστά περαιτέρω ευάλωτους και επιτείνει την κοινωνική απομόνωσή τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκράχαμ Θόρνικροφτ και τη δρα Σάρα Έβανς-Λάκο του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", σύμφωνα με το ΒΒC, ανέλυσαν στοιχεία από τις 27 χώρες της ΕΕ (με τη βοήθεια και του «Ευρωβαρόμετρου»), τα οποία αφορούσαν πάνω από 20.000 ανθρώπους και κάλυπταν την περίοδο 2006-2010.

Το 2006 η μέση ευρωπαϊκή ανεργία για τους ψυχικά υγιείς ήταν 7,1% και για τους ψυχικά ασθενείς 12,7%, ενώ το 2010 τα αντίστοιχα ποσοστά ήσαν 9,8% και 18,2%, δηλαδή υπήρξε αύξηση 2,7% για την πρώτη ομάδα και 5,5% (υπερδιπλάσια) για τη δεύτερη ομάδα των ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα. Ειδικότερα για τους άνδρες με τέτοια προβλήματα, η ανεργία ήταν 13,7% το 2006, αλλά αυξήθηκε στο 21,7% το 2010.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο περισσότερο σε μια χώρα τα άτομα με ψυχικές διαταραχές στιγματίζονται ως επικίνδυνοι, τόσο περισσότερο απειλούνται με ανεργία, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οπότε γίνονται περικοπές θέσεων εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...