Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Όσοι προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά δεν έχουν θέση στο Δημόσιο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χριστοφιλοπούλου: Θα βρούμε τους επιπλέον 4.000 υπαλλήλους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Πρέπει να έχουμε μία σωστή Δημόσια Διοίκηση», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι: «Εκεί που πλεονάζουν υπάλληλοι, πρέπει να μεταφερθούν εκεί που έχουν ελλείψεις». Υποστήριξε ότι το πρώτο είναι να γίνει σωστή και σοβαρή αναδιάρθρωση και κατ’ επέκταση επανατοποθέτηση του προσωπικού.

«Το ότι μπήκαν όλοι οι υπάλληλοι ανεξαρτήτως προσόντων, σημαίνει ότι δεν έγιναν οριζόντιες παρεμβάσεις.

Οι υπάλληλοι με διδακτορικά και μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι: «Μέσα από τα οργανογράμματα θα βρούμε τους επιπλέον 4.000 υπαλλήλους μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Ξεκαθάρισε όμως ότι: «Όσοι έχουν προσόντα και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ κινδυνεύουν λιγότερο». Και ανέφερε τα προσόντα των εργαζομένων στο Δημόσιο με τα νέα δεδομένα, λέγοντας: «Τα προσόντα, η εργασιακή εμπειρία και η εμπειρία τους σε άλλες θέσεις, ξένες γλώσσες υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι πλαστά. Όσοι κορόιδεψαν για να μπουν στο Δημόσιο, δεν έχουν θέση στο Δημόσιο» σημειώνοντας ότι: «Οι αξιολογήσεις γίνονται από τριμελείς επιτροπές».

Πρόσθεσε πάντως ότι όσοι είναι αποσπασμένοι σε θέσεις ανάγκης, δεν κινδυνεύουν ενώ σημείωσε ότι θα γίνουν προσλήψεις κάποιων το επόμενο διάστημα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.