Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζει να δίνει τη μάχη της η 16χρονη Μυρτώ.

Συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή της η 16χρονη Μυρτώ η οποία πέρσι έπεσε θύμα του αδίστακτου Πακιστανού Αχμέτ Μακάς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Ο κακοποιός ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο, όπως είχε υποστηρίξει, και η άρνηση της έφηβης τον οδήγησε να της χτυπάει το κεφάλι στα βράχια.

Η Μυρτώ, μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, νοσηλεύεται εδώ και 1,5 μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. Στο πλευρό της ο καθηγητής του Χάρβαρντ και χειρούργος στο Νοσοκομείο Γιώργος Βέλμαχος, ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής των γιατρών που φρόντισαν τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ο κ. Βέλμαχος, μιλώντας μέσω Skype στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της υγείας της Μυρτούς και εξήρε το σημαντικό ρόλο που παίζει στη διαδικασία ανάρρωσής της η μητέρα της Μαίρη.

«Τα πράγματα είναι σταθερά και αισιόδοξα. Η Μυρτώ έχει μια σοβαρά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι τελευταίοι μήνες είναι δύσκολη. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά έχω δει βελτίωση σταδιακή όσο καιρό είναι εδώ πέρα, οπότε αισιοδοξώ ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα με τον καιρό» είπε ο κ. Βέλμαχος.

Στο πλευρό της δεν φεύγει ποτέ, σύμφωνα με το γιατρό, η μητέρα της Μαίρη Κοτρώτσου. «Είναι μόνη της εδώ στην Αμερική, συνεννοείται με όλους μόνη της. Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί είναι εκεί από το βράδυ ως το πρωί. Η Μυρτώ στενοχωριέται αφάνταστα όταν η μητέρα της δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει τα πάντα και έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στο κορίτσι» επισημαίνει ο κ. Βέλμαχος.

Η 16χρονη θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο στο λαιμό προκειμένου οι γιατροί να τοποθετήσουν μια βαλβίδα ώστε στο μέλλον να μπορέσει να ξαναμιλήσει, ενώ ο εγκέφαλός της πρέπει να μάθει να λειτουργεί από την αρχή.

«Έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει» λέει ο κ. Βέλμαχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.