Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σώθηκε και αφιερώθηκε στο Θεό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο θάνατος τον πλησίασε, αλλά δεν τον άγγιξε. Νεαρός μαθητής στις 13 Απριλίου 2003 κατάφερε να σωθεί από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και έχασαν τη ζωή τους 21 συμμαθητές του. Ο νέος αυτός αποφάσισε τότε να υπηρετήσει τον Θεό και 10 χρόνια μετά, ανήμερα της γιορτής του αγίου Παντελεήμονα, χειροτονήθηκε διάκονος.

Ο Μακάριος Προδρομίτης τη μαύρη Κυριακή του Απριλίου του 2003 βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του μοιραίου λεωφορείου που μετέφερε μαθητές του Γυμνασίου Μακρυχωρίου.


Σώθηκε και αφιερώθηκε στο Θεό

Ένιωσε τον θάνατο να περνά δίπλα του και βίωσε τον πόνο από τον χαμό αγαπημένων του προσώπων. Η ημέρα του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα σημάδεψε τη ψυχή του. Ο έφηβος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Θεό, αφιερώθηκε σε Αυτόν και έγινε μοναχός.

Το Σάββατο, με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Παντελεήμονα, κατά την οποία εόρτασε τα ονομαστήριά του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αρχιερατικό συλλείτουργο.

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Βέροιας τέλεσε την "εις διάκονον χειροτονία" του μοναχού Μακάριου Προδρομίτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.