Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

21 αλήθειες για το σεξ που πρέπει όλοι να γνωρίζουν


Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας expert στο σεξ, υπάρχει πάντα κάτι νέο για να μάθετε γύρω από αυτό.

Από τρελούς τρόπους που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας μέχρι τα εντελώς παράξενα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πράξης. Διαβάστε παρακάτω όσα θα θέλατε να ξέρετε!

Το σεξ μειώνει το στρες
Σύμφωνα με έρευνα, το σεξ ηρεμεί τα νεύρα, χαλαρώνει, μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Μάλιστα σε μία μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν σεξουαλική επαφή πριν από μια δημόσια ομιλία ήταν λιγότερο αγχωμένοι.

Μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα όταν είστε άρρωστοι
Οι μελέτες δείχνουν ότι η διέγερση και ο οργασμός ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορεί αυτό να σας δίνει κουράγιο ωστόσο αν αισθάνεστε ότι η γρίπη σας περιτριγυρίζει μην θυσιάσετε την κοτόσουπα ή τον ύπνο για λίγο παραπάνω σεξ. Απλά κάντε και τα τρία.

Το λιπαντικό διευκολύνει τον οργασμό
Αν έχετε πρόβλημα οργασμό, όλα σας τα προβλήματα θα λυθούν με μια απλή προσθήκη στην κρεβατοκάμαρα: το λιπαντικό. Σχεδόν το 50% των ανδρών και των γυναικών που χρησιμοποίησαν λιπαντικό είπαν ότι ήρθαν πιο εύκολα στην κορύφωση, σύμφωνα με μια μελέτη από Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα για την Σεξουαλική Υγεία.

Το καλύτερο λιπαντικό είναι το;;;
Αν είστε λάτρεις της υγείας, το πιθανότερο είναι ήδη να ξέρετε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για τα πάντα. Είναι απολύτως φυσικό, μακράς διαρκείας και αντι-μυκητιακό.

Οι ετεροφυλόφιλες έχουν τους περισσότερους οργασμούς
Μελέτη που εξέτασε τη σχέση γενετήσιου προσανατολισμού και του οργασμού, διαπίστωσε ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες ολοκληρώνουν κατά 61,6% το χρόνο, ενώ οι ομοφυλόφιλες γυναίκες κατά 74,7%.

Άλλες τυχαίες περιπτώσεις με μεγάλα ποσοστά οργασμών
Οι κοκκινομάλες, οι Ρεπουμπλικάνοι, οι χρήστες του Android και οι ηλικιωμένες γυναίκες, έχουν επίσης υψηλά ποσοστά οργασμών!

Το σπέρμα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες
Τριάντα έξι θερμίδες σε ένα κουταλάκι του γλυκού, για να είμαστε ακριβείς. Αυτό, αν σε περίπτωση ανησυχείτε για τις θερμίδες και δεν θέλετε να ξεφύγετε.

Μετά το γυμναστήριο είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε σεξ
Η ροή του αίματος προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων σας είναι μεγαλύτερη μετά από μια προπόνηση, σύμφωνα με μια μελέτη. Για να μην αναφερθούμε στα επίπεδα τεστοστερόνης που ανεβαίνουν στα ύψη όσο γυμνάζεστε.

Είναι λίγοι και τυχεροί! Άλλωστε όπως ήδη ξέρετε οι οργασμοί είναι αρκετά περίπλοκοι, αλλά μερικοί τυχεροί άνθρωποι καταφέρνουν να φτάνουν σε οργασμό με την άσκηση. Πιθανότατα μετά από τριβή που δημιουργούν κάποιες ασκήσεις στα γεννητικά όργανα.

Και οι άντρες προσποιούνται οργασμό
Σχεδόν το 31% των αντρών έχουν προσποιηθεί οργασμό. Δεν το λέμε εμείς αλλά μια έρευνα του Time Out New York όπου διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες γνωρίζουν πολύ καλά τη μέθοδο της προσποίησης και ενίοτε την χρησιμοποιούν.

Οι ερωτευμένοι κάνουν καλύτερο σεξ
Μια πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας διαπίστωσε ότι οι ερωτευμένοι κάνουν εκρηκτικό σεξ.

Τα προφυλακτικά δεν επηρεάζουν την ευχαρίστηση
Την επόμενη φορά που ο καλός σας θα διαμαρτυρηθεί για την χρήση του προφυλακτικού, να ξέρετε ότι μπλοφάρει. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την ευχαρίστηση του σεξ με την χρήση του προφυλακτικού διαπίστωσε ότι και τα δύο φύλα απολαμβάνουν το σεξ με προφυλακτικό ή χωρίς, ακριβώς το ίδιο. Στην πραγματικότητα μάλιστα, τα προφυλακτικά μπορεί να κάνουν το σεξ ακόμη καλύτερο χάρη στις καινοτομίες τους.

Στα ταξίδια γίνονται τα περισσότερα one night stands
Το HostelBookers.com ρώτησε πάνω από 11.000 χρήστες σχετικά με τα «ζουμερά μυστικά του σεξ στα ταξίδια» και διαπίστωσε ότι το 52% των ανδρών και το 41% των γυναικών έκαναν one-night stands, ενώ ταξίδευαν.

Η σχέση της μιας βραδιάς μπορεί να οδηγήσει σε γάμο
Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά σύμφωνα με Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γάμου, το 1/3 των παντρεμένων ζευγαριών είχαν αρχικά βρεθεί μόνο για σεξ.

Η διέγερση των θηλών μπορεί να προκαλέσει οργασμό
Όταν οι θηλές διεγείρονται, εκκρίνεται ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί τις ίδιες συσπάσεις στον τράχηλο και τον κόλπο με τον οργασμό. Αυτό αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και μπορεί να προκαλέσει οργασμό.

Το σεξ μπορεί να οδηγήσει σε πιο σταθερούς κύκλους περιόδου για τις γυναίκες
Αν έχετε πρόβλημα με την περίοδο σας, το σεξ μπορεί να βοηθήσει (πέρα από τον γιατρό βεβαίως.) Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν πιο σταθερό κύκλο.

Ο πόνος μειώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ
Μικρόπονοι, ημικρανίες και πονοκέφαλοι μπορούν να φύγουν στο λεπτό απλά με ένα οργασμό! Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois στην Αμερική, σύμφωνα με την οποία οι μισές γυναίκες από όσες συμμετείχαν στην έρευνα και υπέφεραν από ημικρανίες, ένιωσαν τον πόνο να εξαφανίζεται μετά το σεξ.

Ένας στους 5 ανθρώπους χρησιμοποιεί το smart phone του κατά τη διάρκεια του σεξ.
Ναι, διαβάσετε ότι σωστά, κατά τη διάρκεια του σεξ. Τουλάχιστον οι ενήλικες μεταξύ 18 και 34 ετών φαίνεται πώς το κάνουν όπως υποστηρίζει μια έρευνα της Harris Interactive. Και πιθανότατα όχι για να κάνουν tweet.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τον καφέ παρά το σεξ
Έρευνα που έγινε σε πάνω από 7.000 άτομα, διαπίστωσε ότι το 51% αντέχει περισσότερο χωρίς σεξ από ό, τι χωρίς καφέ.

Μπορείτε να προκαλέσετε ονείρωξη ανάλογα με τη στάση του ύπνου σας
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Dreaming διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνταν μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι, έχουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα.

Οι κάλτσες βοηθούν τον γυναικείο οργασμό!
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο όπως ένας πολύ εύκολος και πρακτικός τρόπος για να ανέβει η λίμπιντο μιας γυναίκας είναι να φορέσει ένα ζευγάρι κάλτσες! Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν στην Ολλανδία, το 80% των γυναικών κατάφερνε να φτάσει σε οργασμό όταν φορούσε κάλτσες, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 50% όταν ήταν χωρίς.

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική σας ζωή
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες που έτρωγαν ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο έκαναν πέρα τον γιατρό αλλά είχαν καλύτερη σεξουαλική ποιότητα ζωής.

Φτάνοντας και οι δύο σε οργασμό επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία
Το τελευταίο μάλλον είναι αυτονόητο είναι όμως και επιστημονικά αποδεδειγμένο αφού έρευνα διαπίστωσε ότι η επικοινωνία μετά το σεξ είναι πιο οικεία και ανοιχτή, αν φτάσουν και οι δύο σύντροφοι σε οργασμό.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μετά από πόσα ραντεβού «επιτρέπεται» το σεξ


Τι απάντησαν 11.000 άνθρωποι από 24 πόλεις.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι με δύο δεκαδικά ψηφία, όχι λιγότερα. Ρωτήθηκαν 11.000 άνθρωποι από 24 πόλεις από όλο τον κόσμο, για το πόσα ραντεβού πρέπει να βγει ένα ζευγάρι πριν καταλήξει στο κρεβάτι-όχι για ύπνο.

Θέλετε να μάθετε την απάντηση; Πολλοί όπως, κυρίως ανυπόμονοι θα διαφωνήσουν κάθετα: η πλειονότητα ανέφερε τα 3,53 ραντεβού, ενώ άλλοι στο τέταρτο (το ίδιο με το προηγούμενο δηλαδή).

Μόνο 1 στους 10 απάντησε ότι επιτρέπεται από το πρώτο ραντεβού. Το δημοψήφισμα διεξήχθη από την Global Dating Survay για λογαριασμό του Time Out.



Διαβάστε περισσότερα...

Το γουρουνάκι με το... ανδρικό μόριο στο πρόσωπό του


Όταν γεννήθηκε το απέρριψε η μητέρα του - Δείτε φωτογραφίες.

Ένα παραμορφωμένο χοιρίδιο με ανθρώπινο πρόσωπο και με ένα ανδρικό μόριο στο μέτωπό του, γεννήθηκε σε επαρχιακή πόλη στην Κίνα.

Ο κτηνοτρόφος Tao Lu, είπε σε τοπικά μέσα ότι το περίεργο αυτό ζώο αν και αρχικά επέζησε παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε από τη μαμά του, εντούτοις πέθανε παρά το γεγονός ότι ο Tao του έδινε γάλα με το μπιμπερό.

Ο 40χρονος κτηνοτρόφος, ανέβασε τις φωτογραφίες του χοιριδίου στα social media και άμεσα αυτές έγιναν viral, πριν τα αποκτήσει κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. «Κρίμα που πέθανε», είπε «θα έβγαζα πολλά λεφτά από αυτό από ανθρώπους που θα μου προσέφεραν χρήματα για να το αποκτήσουν». Πάντως, σκοπεύει να εκθέσει το άψυχο ζώο στο κοινό.






Διαβάστε περισσότερα...

Δράση ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για νέους


Στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ασφάλειας στο ίντερνετ.

Η Microsoft Hellas σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα από ένα κόμικ και τον κεντρικό του χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση και με βασικό μήνυμα «Be Socially Safe», περισσότεροι από 120 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν σε έναν διαδραστικό διάλογο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, εστιάζοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κεντρικός χαρακτήρας του κόμικ και πρωταγωνίστρια της φετινής εκδήλωσης ήταν η Helen Η. η οποία αφηγήθηκε μέσα από την εικονογραφημένη ιστορία, την πραγματική της εμπειρία, την οποία βίωσε έπειτα από μια απρόσεκτη διαδικτυακή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, με την ενθάρρυνση ψυχολόγων από «Το Χαμόγελου του Παιδιού» οι μαθητές αποκάλυψαν προσωπικές τους εμπειρίες, αναδεικνύοντας σημαντικούς κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια οθόνη, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο εθισμός στο διαδίκτυο, κ.α.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα των σύγχρονων τεχνολογιών και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι νέοι να τις αξιοποιήσουν, διατηρώντας παράλληλα τη διαδικτυακή τους ταυτότητα, ασφαλή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνεται κάθε χρόνο, με στόχο να ενθαρρύνει την υπεύθυνη χρήση των online τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Φέτος, το μήνυμα που καλούνται να στηρίξουν οι «πρεσβευτές» της ημέρας είναι το «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».

Η Microsoft Hellas αγκαλιάζει αυτή τη δράση, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις για περισσότερα από δέκα χρόνια ενώ τα τελευταία πέντε γίνονται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελου του Παιδιού». Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές από το 1o Γυμνάσιο Μεγάρων, το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, το 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ συμμετείχαν διαδικτυακά το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Καστελόριζου, εθελοντές της πλατφόρμας YouSmile.gr και το Λύκειο Κορίνθου, μέσα από το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού» δήλωσε: «Είναι τιμή μας που για 5η συνεχή χρονιά ενώνουμε τις υγιείς δυνάμεις μας με την Microsoft Hellas σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα στα 20 χρόνια δράσης του, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Σήμερα οι απειλές και οι κίνδυνοι για ένα παιδί βρίσκονται και στο διαδίκτυο. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών στη χώρα μας, ακολουθώντας τη νέα τάση που καθιστά την τεχνολογία βασικό «εργαλείο» εκπαίδευσης και χρησιμοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητές της, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στους σημαντικούς χορηγούς του, δημιούργησε τον «Οδυσσέα», το 1ο κινητό εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας. Ρόλος όλων μας είναι να προστατεύουμε τα παιδιά, να τα ενημερώνουμε για την καλή χρήση του διαδικτύου καθώς και για τις κακοτοπιές που ίσως συναντήσουν. Αποκτώντας την εμπιστοσύνη των παιδιών τους εξασφαλίζουμε, σίγουρα, κι ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Το διαδίκτυο έχει έρθει στη ζωή μας προκειμένου να μας διευκολύνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα, γεγονός που το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο και παράλληλα μια ψηφιακή απεικόνιση της καθημερινής πραγματικότητας. Η διατήρηση της ασφάλειας του διαδικτυακού χώρου είναι πολύ σημαντική και μας αφορά όλους, όχι μόνο τα παιδιά. Όπως στη ζωή θέτουμε και ακολουθούμε άγραφους κανόνες που μας προστατεύουν από τους κινδύνους, έτσι και στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ορισμένα «φίλτρα», προκειμένου να είμαστε ασφαλείς. Όπως κάθε χρόνο, η Microsoft στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, σε συνεργασία με "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Ειδικά φέτος σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσαμε ως δημιουργικό όχημα ένα κόμικ, έτσι ώστε να αναδείξουμε μια πραγματική ιστορία, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν εάν δε τα χειριστούμε σωστά».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απολύθηκε από το δημόσιο γραμματέας του ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο


Φέρεται να είχε στήσει «επιχείρηση» με πλαστές βίζες.

Το δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε γραμματέα του Γενικού Προξενείο μας στο Αργυρόκαστρο, που φέρεται να είχε στήσει «επιχείρηση» στην οποία εξέδιδε πλαστές βίζες εισόδου Σένγκεν σε Αλβανούς υπηκόους. Μάλιστα, ο υπάλληλος σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσε πλούσια ζωή ενώ είχε μεγάλη…αδυναμία σε νεαρές κοπέλες από τη γειτονική χώρα αφού φέρεται να άνοιγε για εκείνες με μεγάλη ευκολία τα σύνορα!

Το ΣτΕ επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης του έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όταν έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών απόρρητο έγγραφο στο οποίο αναφερόταν ότι σε αποθήκη δίπλα στο Προξενείο εντοπίστηκαν έξι πακέτα που περιείχαν 763 αιτήσεις με συνημμένα δικαιολογητικά για την χορήγηση θεωρήσεων Σένγκεν της διετίας 2006-2007.

Ακολουθώντας τα στοιχεία η έρευνα έδειξε πως από τις 763 αυτές αιτήσεις, οι 681 αφορούσαν άτομα εκτός της περιοχής της δικαιοδοσίας του επίμαχου Προξενείου. Από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν σωρεία παρατυπιών όπως πλαστά και παραποιημένα έγγραφα από Αστυνομικό Τμήμα, ΚΕΠ κ.λ.π.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των θεωρήσεων εισόδου στην χώρα μας ήταν αυξημένος την διετία 2006-2008, ενώ μόλις έφυγε ο προξενικός υπάλληλος ο αριθμός μειώθηκε αισθητά.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Μια οικιακή βοηθός από την Αλβανία κατέθεσε ότι όσο διάστημα υπηρετούσε ο επίμαχος υπάλληλος στο Προξενείο έβλεπε «ύποπτες» κινήσεις καθώς κάθε Δευτέρα πάνω στο γραφείο έβλεπε αλβανικά διαβατήρια είτε μέσα σε εφημερίδες είτε μέσα σε πλαστές σακούλες.

Στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου χορηγούντο παράνομες θεωρήσεις, με ανύπαρκτα, πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά, που όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Πάντως, η μεθόδευση της χορήγησής τους προσφέρεται για «σκέψεις περί χρηματισμού», σημειώνεται στην ΕΔΕ.
Απολογούμενος ο υπάλληλος παραδέχτηκε ότι χορηγούσε θεωρήσεις εισόδου με πλαστά δικαιολογητικά, όμως, όπως είπε το έκανε κατόπιν «παρεμβάσεων» και «επιμόνων πιέσεων σημαινόντων προσώπων». Αυτός ήταν ένας ισχυρισμός που δεν έπεισε τις αρμόδιες αρχές και τελικά το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών του επέβαλλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης – επικυρώθηκε από το ΣτΕ- για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους, της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος, καθώς και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά


Μπαλόνια και γλυκίσματα για τα παιδιά.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, με το τρενάκι του Πειραιά, θα περιηγούνται δωρεάν τα παιδιά και οι επισκέπτες.

Θα εκτελείται κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία Γρ. Λαμπράκη 150 (μπροστά στο κτίριο του πρώην ΥΕΝ), Βασ. Γεωργίου, Ηρ. Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μουτσοπούλου- Πασαλιμάνι και επιστροφή στην αφετηρία.

Επίσης, στα παιδιά θα μοιράζονται μπαλόνια και γλυκίσματα, ενώ στην Πλατεία Κοραή ο δήμος έχει προγραμματίσει θεματικές εκδηλώσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι αλμπίνο του Πουέρτο Ρίκο


Οι λευκοί πουθ δεν είναι λευκοί.

Το Πουέρτο Ρίο έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά αλμπινισμού και συνδρόμου Hermansy-Pudlak (HPS) στον κόσμο-μια σπάνια ασθένεια που εμφανίζεται πιο συχνά σε ανθρώπους που έχουν αλμπινισμό.

Η φωτογράφος Adriana Monsalve επιχείρησε να «διαλύσει» τις παρανοήσεις σχετικά με τα άτομα με αλβινισμό στην όμορφη σειρά της, «Clear As Black».

Ως γυναίκα με ανοιχτόχρωμο δέρμα αλλά που είναι ισπανόφωνη και μαύρη, η Monsalve αρχικά δίσταζε να προσεγγίσει το θέμα της το οποίο την ώθησε να αντιμετωπίσει την ίδια της την ιστορία το να ταξινομείται ανάλογα με την εμφάνισή της. «Κοιτάζοντας κάποιος εμένα, δεν θα ξέρει τι είμαι. Είμαι λευκή, αλλά είμαι μαύρη….», λέει η ίδια.


















Διαβάστε περισσότερα...

Από μικροσκόπιο θα περνούν οι απειλές μέσω διαδικτύου


Τη δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας ανακοινώνουν οι ΗΠΑ.

Στη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για την παρακολούθηση απειλών στον κυβερνοχώρο, η οποία θα συγκεντρώνει και θα αναλύει πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων, προχωρά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Το Κέντρο Συγκέντρωσης και Αξιολόγησης Πληροφοριών και Αντιμετώπισης Απειλών στο Διαδίκτυο (Cyber Threat Intelligence Integration Center, CTIIC) θα αποτελεί ένα «κέντρο πληροφοριών το οποίο θα "συνδέει τις τελείες" μεταξύ ποικίλων απειλών για την εθνική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ούτως ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμοί να έχουν επίγνωση αυτών σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο πραγματικό χρόνο», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του αξιωματούχου, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το θέμα της ασφάλειας των ψηφιακών υποδομών έχει μετακινηθεί στην κορυφή της ατζέντας του Ομπάμα για το 2015 μετά τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχτηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των εταιρειών Sony Pictures, Home Depot Inc, Target Corp καθώς και τα συστήματα της ίδιας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Σκοπός του CTIIC θα είναι η «απρόσκοπτη ροή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υπεύθυνες για τον διαμοιρασμό με τον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο αξιωματούχος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο Reuters.

Για τις απειλές αυτές υπάρχουν αρμόδια τμήματα σε διάφορες υπηρεσίες (NSA, υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, FBI, CIA). Στόχος είναι το κέντρο να αξιολογεί τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που συγκεντρώνονται.

Τη δημιουργία της υπηρεσίας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα σήμερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, Λίζα Μόνακο. Η κυβέρνηση Ομπάμα παρομοίασε τη νέα αυτή υπηρεσία με τον Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 μετά τις επικρίσεις που είχε δεχτεί η τότε κυβέρνηση για με την αδυναμία αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Καμία από τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες δεν έχει την ευθύνη των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και ως εκ τούτου πρέπει να καλυφθούν αυτά τα κενά προκειμένου να βοηθήσουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Οι πολυετείς προσπάθειες να ψηφιστεί από το Κογκρέσο ένας νόμος ο οποίος θα ενθάρρυνε τις εταιρείες που έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση να μοιράζονται τα δεδομένα με την κυβέρνηση αλλά και μεταξύ τους, αλλά το θέμα προσέκρουε στο ζήτημα των νομικών ευθυνών και τις ανησυχίες για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Δεν κατέστη δυνατό να εγκριθεί ποτέ ένας νόμος, αφού οι εταιρείες έθεταν θέμα για ενδεχόμενες ευθύνες κατά το νόμο, ενώ οι ανησυχίες για το προσωπικό απόρρητο που εξέφρασαν ομάδες που προασπίζονται τις πολιτικές ελευθερίες συνέβαλαν στην αποτυχία της προσπάθειας προώθησης του νόμου αυτού.

Η νομοθεσία που προτείνει η κυβέρνηση Ομπάμα επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η ασφάλεια και στην ανάγκη να καθησυχαστούν οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, προσφέροντας αποποίηση ευθύνης στις εταιρείες που παρέχουν πληροφορίες στην κυβέρνηση σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα ζητεί από τις εταιρείες να αφαιρούν τυχόν προσωπικά δεδομένα από τις πληροφορίες που αποστέλλουν στις αρχές.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφέρεται σε άλλο σχολικό κτίριο το 4ο Δημοτικό Σχολείο στα Γιάννενα


Το σχολείο τυλίχτηκε στις φλόγες το πρωί.

Στο νέο σχολικό κτίριο στην Ανατολή Ιωαννίνων θα στεγαστεί προσωρινά το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τους χώρους του σήμερα το πρωί. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9:45 και ξεκίνησε από την ξύλινη στέγη του κτιρίου.

Η αντίδραση των 14 εκπαιδευτικών ήταν άμεση. Χωρίς να δημιουργήσουν πανικό, εκκένωσαν αμέσως το σχολείο από τους 123 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες διδασκαλίας και τους μετέφεραν στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται απέναντι. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, «το κύριο μέλημα τώρα είναι η γρήγορη μετεγκατάσταση του σχολείου, καθώς οι ζημιές είναι εκτεταμένες και θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκατάσταση του κτιρίου. Από την πλευρά τού δήμου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, με στόχο να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σχολείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για καινούργιο κτίριο, που δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα και απαιτούνται εργασίες, τόσο εντός του κτιρίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές για τα παιδιά. Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατολή, υπήρξε συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας, Παντελή Κολόκα, με την αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη και θα ισχύσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση η πάγια διαδικασία που ακολουθεί η Περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών».



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ


Οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας προς την κυβέρνηση.

Επείγοντα μέτρα χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων.

Λίγες ώρες πριν η Κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "εύχεται και ελπίζει οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους να έχουν αίσια έκβαση ώστε να υλοποιηθούν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, τα οποία είναι αναγκαία όχι μόνο για την μη περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης".

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ στέκεται σε δύο επιμέρους σημεία των προγραμματικών δηλώσεων. Το πρώτο αναφέρεται στην αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας, της μετενέργειας, του θεσμού της διαιτησίας καθώς και την κατάργηση της ηλικιακής διάκρισης ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού. Η ΓΣΕΒΕΕ καθώς και οι λοιποί κοινωνικοί εταίροι, όπως υπενθυμίζει, είχαν εκφράσει σε υψηλούς τόνους τον Ιανουάριο του 2012 στον τότε πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο την αντίθεσή τους για την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και για τον μονομερή προσδιορισμό - τη μείωση δηλαδή - του κατώτατου μισθού. Με την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τους λοιπούς κοινωνικούς εταίρους αλλά και με την κυβέρνηση για την αποκατάσταση των απωλειών στις αποδοχές των εργαζομένων, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση υπόψη και τις «αντοχές» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το δεύτερο σημείο αναφέρεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και στην προσπάθεια που θα καταβάλει η Ελληνική Κυβέρνηση - σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας - ώστε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων να εξαιρείται από το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και από τις ρήτρες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Το σημείο αυτό ανταποκρίνεται σε αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ που είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 και στην τότε Κυβέρνηση αλλά και στους εκπροσώπους της Τρόικα. Η ανάγκη για την ενίσχυση των Δημοσίων Επενδύσεων ως απαραίτητης συνθήκης για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κατεύθυνση της σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης προκύπτει από δύο ιστορικά δεδομένα. Πρώτον, ποτέ στη ιστορία η οριστική έξοδος από μία βαθειά ύφεση δεν επιτεύχθηκε μόνο με τις ιδιωτικές επενδύσεις. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία και με δεδομένη την προϊούσα χρηματιστικοποίηση των οικονομιών οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν κατά κανόνα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και ακολουθούν πορεία ομόρροπη προς τον οικονομικό κύκλο, οι ιδιωτικές επενδύσεις από μόνες τους δεν εξασφαλίζουν μία βιώσιμη ανάπτυξη. Το δεύτερο ιστορικό δεδομένο συνάγεται εύκολα από το ρόλο που έχουν εδώ και σαράντα χρόνια διαδραματίσει οι δημόσιες επενδύσεις στη συνολική δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα. Εξαιτίας της υπανάπτυξης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Ελλάδα - υπανάπτυξη που εκδηλώνεται κατ' έτος από τον ίδιο τον τρόπο ψήφισής του - οι δημόσιες επενδύσεις ποτέ δεν υπήρξαν εργαλείο αντικυκλικής πολιτικής. Ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να επιτρέψουν τη διεύρυνση του επιχειρηματικού τους ορίζοντα και με τον τρόπο αυτό να δώσουν τη δυνατότητα να σχηματισθούν οικονομίες κλίμακας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στρατούλης: Εγγυημένες οι συντάξεις ως το τελευταίο ευρώ - Μέτρα για ΚΕΠΑ, ΑμεΑ και ασφάλιση


«Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας».

Διαβεβαίωση ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κανένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Ο κ. Στρατούλης παρουσίασε όλα τα άμεσα μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση η οποία, όπως τόνισε, εγγυάται τις συντάξεις έως το τελευταίο ευρώ.

«Είδα πολλούς ανησυχούντες βουλευτές από την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ακόμη δεν αποδεχθήκαμε τις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας. Για μια ακόμη φορά τους διαβεβαιώνουμε ότι ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε φοβόμαστε, ούτε θα υπαναχωρήσουμε από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και θα τηρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα την πρόσφατη λαϊκή εντολή. Θα καταφέρουμε να κάνουμε παρελθόν την τρόικα και τα καταστροφικά μνημόνια. Αυτή η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις των συνταξιούχων ως το τελευταίο ευρώ» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η κυβέρνηση μας δεν συζητά και δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας για το ασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση μας θα σταματήσει, έχει ήδη σταματήσει, το νέο αντικοινωνικό έγκλημα το οποίο ετοιμαζόταν σε βάρος των συνταξιούχων, και δεν θα εφαρμόσει και ήδη δεν εφαρμόζει αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα, μέσω του γνωστού mail Χαρδούβελη» ανέφερε.

Επομένως και με βάση όσα ανέφερε ο κ. Στρατούλης:

- «Δεν θα προχωρήσει ούτε η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις κατώτατες συντάξεις, ούτε ο περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και η κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1.1.2016 που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε ο περιορισμός των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και η κατάργηση τους από 1.1.2016 με την ενσωμάτωσή τους στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ούτε η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62 για τις γυναίκες τις εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, για τα άτομα με αναπηρία, για τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

- Θα αποκατασταθεί πλήρως ο δημόσιος, καθολικός, αναδιανεμητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης. Άμεσα θα προχωρήσει η κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων των Ν. 3863/2010 και Ν. 3865/2010 ή άλλων νόμων με τους οποίους από 1.1.2015, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό με εγγυημένη από το κράτος μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαία και με το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης να θεωρείται και μεταλλάσσεται σε ανταποδοτικό, ατομικό.

- Η κυβέρνηση βάζει φρένο στις νέες μειώσεις των συντάξεων για το 2015 και μετά, με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία με την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων με τις οποίες θα μειώνονταν συνεχώς τα επόμενα χρόνια οι κύριες, επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές. Αναστέλλεται λοιπόν η εφαρμογή των διατάξεων για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Για το ΕΚΑΣ που είχε προϋπολογιστεί ότι θα περιοριζόταν ο αριθμός των δικαιούχων του, έχει δοθεί εντολή να καταβληθεί και φέτος κανονικά όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

- Καταργείται άμεσα η ρήτρα θανάτου στις επικουρικές συντάξεις.

- Αναστέλλεται η εφαρμογή και στη συνέχεια καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις και θα αναθεωρηθεί επί τα βελτίω ο μαθηματικός τύπος στις εφάπαξ παροχές. «Επομένως, ακυρώσαμε τη νέα μείωση ύψους 8% των επικουρικών συντάξεων που είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση από 1.3.2015, υπήρχε σχέδιο υπουργικής απόφασης, καθώς και τις συνολικές νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων ύψους 15% για το 2015 που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει και προϋπολογίσει» είπε ο κ. Στρατούλης.

- Για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων, θα ισχύσουν όλες οι παραπάνω δεσμεύσεις και επιπλέον θα ανασταλούν οι διατάξεις που καταργούν την αυτοτέλεια των επικουρικών τους ταμείων.

- Η κυβέρνηση θα σεβαστεί όλα τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πλέον βεβαιότητα στη δυνατότητα συνταξιοδότησής τους και να αποφευχθούν ανατροπές στον προγραμματισμό της ζωής τους.

- Θα γίνει αποκατάσταση της λεηλασίας των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, η οποία συντελέστηκε στα χρόνια των μνημονίων. Θα γίνει σταδιακά, με βάση τους ρυθμούς επανεκκίνησης και ανάκαμψης της οικονομίας μας, με αρχή από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ως εκ τούτου, ως πρώτο μέτρο θα γίνει η επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

- Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη απονομή των συντάξεων και των εφάπαξ, ώστε να σταματήσει η ντροπή της αναμονής. Αυτό θα γίνει με επιστροφή των διαθεσίμων που απολύθηκαν από τα ασφαλιστικά με τον νόμο της διαθεσιμότητας και που εκτιμάται ότι είναι 200 υπάλληλοι, αλλά και με προσλήψεις προσωπικού στα τμήματα ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή και στα τμήματα παροχών των ασφαλιστικών ταμείων. Στην κατεύθυνση αυτή θα στηριχθεί η ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων που λειτουργούν ήδη ή θα δημιουργηθούν και νέα αν χρειαστεί.

- Θα επανεξεταστεί, με στόχο την κατάργηση, το ζήτημα των 100 ημερών ασφάλισης για κάθε χρόνο της τελευταίας πενταετίας πριν τη σύνταξη, για τις μειωμένες συντάξεις, ώστε να μην στερούνται οι άνεργοι και άνεργες αυτά τα πέντε χρόνια, ούτε οι ασθενείς τη λήψη της σύνταξης.

- Θα μειωθούν άμεσα κατά το ήμισυ τα ένσημα που προβλέπονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Θα γίνουν 50 ένσημα, όπου προβλεπόταν να είναι 100 και σε 60 ένσημα, όπου προβλεπόταν να είναι 120 ένσημα.

- Θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση των ΚΕΠΑ ώστε να μην εγκλωβίζονται χιλιάδες ΑμεΑ και να έχουν γρηγορότερες αποφάσεις πιστοποίησης αναπηρίας. Στόχος είναι το διάστημα αναμονής των ΑμεΑ να φτάσει στους δύο μήνες το πολύ. Θα εφαρμοστεί η νομοθεσία ώστε η καταβολή του παράβολου όταν ζητούν να κριθεί η υγεία τους να γίνεται όχι από ασφαλισμένους και ΑμεΑ, αλλά από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Οι ανασφάλιστοι θα απαλλάσσονται από τα 46 ευρώ για να κριθεί η αναπηρία τους. Θα επανασυσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή για να επανεξετάσει τον κατάλογο των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

- Θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και όσων υπάγονται στα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων, ώστε και οι ίδιοι να ανακουφιστούν αλλά και οι φορείς τους να βελτιώσουν την εισπραξιμότητα και τα έσοδα τους. Ειδικότερα, θα υπάρξει αποποινικοποίηση οφειλών στα ασφαλιστικά τους ταμεία, «είναι χουντική διάταξη. Στα δικά τους ταμεία χρωστάνε, δεν χρωστάνε χρήματα των ασφαλισμένων» θα γίνεται θεώρηση των βιβλιαρίων τους για τους ίδιους και τα παιδιά τους, θα υπάρξει βελτίωση της ρύθμισης για τη δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης για να έχουν δυνατότητες περισσότερες και διευκόλυνση της συνταξιοδότησης των αυτοαπασχολουμένων που ενώ συμπληρώνουν τις άλλες προϋποθέσεις αν χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους. Το όριο αυτό θα αλλάξει.

- Θα υπάρξει επαναφορά της μηνιαίας σύνταξης των 360 του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.



Διαβάστε περισσότερα...

«Ήμουν σε κώμα στην εντατική»


Ο ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας για το πώς έχασε την ακοή του από το ένα αυτί
.
Για το ατύχημα που τον έκανε να πέσει σε κώμα και να χάσει την ακοή του από το ένα του αυτί, μίλησε ο γνωστός ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας σε συνέντευξή του.



«Ένα σοβαρό ατύχημα στα 18 μου. Χρειάστηκε τουλάχιστον ένας χρόνος για να συνέλθω. Ήμουν σε κώμα στην εντατική μία εβδομάδα και δύο μήνες στο νοσοκομείο. Πέρασαν έξι μήνες για να περπατήσω ξανά. Από τα πολλά ηρεμιστικά φάρμακα που έπαιρνα καθημερινά δεν καταλάβαινα πολλά. Δεν με επηρέασε αρνητικά ευτυχώς. Εισέπραξα πολλή αγάπη όσο καιρό νοσηλευόμουν. Με πρόσεχαν όλοι. Το μόνο κουσούρι που μου άφησε το ατύχημα είναι ότι έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί. Μάλιστα, επειδή οι φίλοι μου ασυναίσθητα μου μιλούσαν από το αριστερό αυτί που δεν ακούω, έκανα ένα τατουάζ που γράφει "out of order"» εξομολογήθηκε στο περιοδικό «Εγώ».

Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε και για το αν επηρεάστηκε από το ατύχημα:

«Όχι. Ήμουν δεκαοχτώ χρόνων. Δεν καταλάβαινα τι ζημιά είχα πάθει. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, δεν περπατούσα, ενώ είχα και μεγάλο πρόβλημα στο ένα μου χέρι. Όντας φύσει και θέσει αισιόδοξος όμως, σκεφτόμουν "δεν γίνεται να μην περάσει"».

Όσο για το αν στάθηκε αφορμή αυτή η εμπειρία για να αλλάξει φιλοσοφία ζωής, ο ίδιος είπε:

«Ναι. Ζω πια το σήμερα και προετοιμάζω ένα όμορφο αύριο, χωρίς να σχεδιάζω όμως ούτε να κρατώ «καβάτζες» για τα επόμενα δέκα χρόνια. Με ενδιαφέρει μόνο τι θα κάνω στο άμεσο μέλλον».



Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο


Τι δείχνουν στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Αρνητικό κατά 9.273 είναι το ισοζύγιο των ροών της μισθωτής απασχόλησης τον Ιανουάριο του 2015, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Ιανουαρίου του 2015 και του Ιανουαρίου του 2014, προκύπτει για τον Ιανουάριο 2015 (αρνητικό ισοζύγιο 9.273 θέσεων εργασίας, έναντι θετικού ισοζυγίου (6.397) τον Ιανουάριο του 2014.

Τα αναλυτικά στοιχεία του «Εργάνη» πάντως, δείχνουν ότι ο μήνας Ιανουάριος, εμφανίζει αρνητικό ισοζύγιο από το 2001 έως σήμερα, με μοναδική εξαίρεση, τον Ιανουάριο του έτους 2014, όπου το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 6.397 θέσεις εργασίας.

Το υψηλότερο αρνητικό ισοζύγιο Ιανουαρίου εμφανίζεται τον Ιανουάριο του 2009 όπου χάθηκαν 28.995 θέσεις εργασίας και το χαμηλότερο τον Ιανουάριο φέτος, με απώλειες 9.273 θέσεων εργασίας.

Οι ροές απασχόλησης είναι σταθερά αρνητικές από τον Σεπτέμβριο του 2014, με υψηλότερο αρνητικό ισοζύγιο τον Οκτώβριο κατά 66.636 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, τον Ιανουάριο του 2015, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 91.987, ενώ οι αποχωρήσεις σε 101.260. Από τις 101.260 συνολικά αποχωρήσεις, οι 46.354 ήσαν οικειοθελείς και οι 54.906 αφορούσαν καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Οι κλάδοι στους οποίους τον περασμένο μήνα έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις, είναι η εκπαίδευση, η επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, οι χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών, οι εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες και η βιομηχανία τροφίμων.

Αντίθετα το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων τον περασμένο μήνα, εμφανίζουν τα καταλύματα, οι δραστηριότητες των υπηρεσιών εστίασης οι διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, η γραμματειακή υποστήριξη, το λιανικό εμπόριο και οι δραστηριότητες απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά το είδος των προσλήψεων, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αναλογούν περίπου στο μισό του συνόλου των συμβάσεων, ενώ οι υπόλοιπες αντιστοιχούν σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του «Εργάνη» από το σύνολο των συμβάσεων που υπογράφηκαν από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, το 50,23% αφορούν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και το 50,46% ελαστικές μορφές απασχόλησης. Από αυτές ποσοστό 36,08% είναι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και 14,38% συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στα στοιχεία Ιανουαρίου 2015. Το 50,23% των συμβάσεων είναι πλήρους απασχόλησης και το 49,77% μερικής και εκ περιτροπής εργασίας. Από αυτές το 34,73% είναι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και το 15,04% εκ περιτροπής εργασίας.

Τον Ιανουάριο του 2015, συνολικά 2.284 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας. Από τις μετατροπές αυτές, οι 1.215 έγιναν μετά από συμφωνία εργαζομένου και εργοδότη και οι 2.086, με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Τον ίδιο μήνα υπογράφηκαν πέντε επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες αφορούν 982 εργαζομένους με μειώσεις μισθών 10,69% κατά μέσο όρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Εκπαίδευση


Παράλληλη στήριξη ανεξάρτητα από την ύπαρξη Τμήματος Ένταξης.

Ιδιαίτερη θα είναι η μέριμνα για την Ειδική Εκπαίδευση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη στην Βουλή ο οποίος τόνισε ότι «η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι θεμελιώδης δείκτης πολιτισμού».

Το νομοσχέδιο για την ειδική εκπαίδευση που θα συνταχθεί από μηδενική βάση με συνεξέταση των προτάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων αναμένεται να αποτελέσει τον «οδηγό» της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες αν και ολοκλήρωσαν τις διαβουλεύσεις δεν προχώρησαν παραπέρα με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθούν τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Η πρώτη διαβούλευση του νομοσχεδίου της Ειδικής Αγωγής ξεκίνησε στις 17 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου συγκεντρώνοντας 4.881 σχόλια με τα 1.055 εξ αυτών να αφορούν το άρθρο για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής. Στη διαβούλευση όπως προκύπτει από τα σχόλια συμμετείχαν πολλοί φορείς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλάζει, καθώς τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον διαδέχεται ο κ. Λοβέρδος και το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής μετά από αλλαγές τίθεται ξανά σε διαβούλευση το διάστημα 8 με 14 Δεκεμβρίου συγκεντρώνοντας 3.565 σχόλια. Ξανά τα περισσότερα σχόλια συγκεντρώνει το άρθρο για τους αναπληρωτές.

Οι εκλογές πάγωσαν τις εξελίξεις και όπως σημειώσαμε «πάγωσαν» και το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής αφού θα συνταχθεί από μηδενική βάση.

Ο υπεύθυνος για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης είχε ξεχωριστή θεματικά για την Ειδική Αγωγή ενώ η εκτενής αναφορά του σε θέματα που αφορούν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αποδεικνύουν ότι είναι άριστος γνώστης των θεμάτων.

Για την Παράλληλη Στήριξη που στο προηγούμενο σχέδιο νόμου αναφερόταν ότι όπου υπάρχει ιδρυμένο και λειτουργεί Τ.Ε. δεν χορηγείται εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης ο κ. Κουράκης επεσήμανε ότι παράλληλη στήριξη χορηγείται στο μαθητή με αναπηρία ανεξάρτητα από την ύπαρξη τμήματος ένταξης στο σχολείο.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση και υποστήριξη των θεσμοθετημένων διαγνωστικών φορέων ΕΔΕΑΥ και ΚΕΔΔΥ ενώ Θα προχωρήσει από φέτος στην εφαρμογή του ενιαίου πίνακα πρόσληψης αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και στην αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των κλάδων τους.

Έμφαση δόθηκε στη συμπερίληψη ενώ για τα Ειδικά Σχολεία υπογράμμισε ότι θα σχεδιαστούν εξατομικευμένα προγράμματα γνωστικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού περιεχομένου προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή και θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες και στους μαθητές και στις οικογένειές τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα απείλησε με μαχαίρι δημοτικούς υπαλλήλους


Με ένα μαχαίρι απείλησε τους εργαζόμενους της Δημοτικής Υπηρεσίας Πρόνοιας Βόλου μια 32χρονη μητέρα. Η 32χρονη έφτασε στα γραφεία της Υπηρεσίας κρατώντας την απόφαση βάσει της οποίας της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της, τα οποία δόθηκαν για υιοθεσία.

Η 32χρονη, συνοδευόμενη από την 59χρονη μητέρα της αρχικά διαπληκτίστηκε με δύο υπαλλήλους. Στη συνεχεία η 32χρονη τους απείλησε με μαχαίρι, το οποίο της έδωσε η μητέρα της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-volos.gr.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, οι οποίοι και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Που επικεντρώνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο φοιτητή


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί απο τις 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Epirus TV, μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ όσο περνούν οι μέρες η οικογένεια του 20χρονου ζει το δικό της δράμα.

Απο την πρώτη στιγμή η μητέρα του ταξίδεψε στα Ιωάννινα και μετά απο λίγες μέρες έφτασαν και συγγενείς του αγνοουμένου.

Όσες μαρτυρίες συγκεντρώθηκαν δεν έχουν βοηθήσει στο να συμπληρωθεί το παζλ της μυστηριώδους εξαφάνισης του σπουδαστή.

Οι ελπίδες των Αρχών στρέφονται τώρα στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και στο υλικό απο τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στη σχολή που σπούδαζε ο Βαγγέλης στην περιοχή του Κατσικά.

Δραματική έκκληση απευθύνουν οι γονείς του σε όποιον γνωρίζει κάτι να τηλεφωνήσει στην Αμεση Δράση ή στο 10-65.



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται στην παραλίμνια περιοχή του Κατσικά.

Δείτε το βίντεο του Epirus TV




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια καταδίωξη on camera


Μια άγρια καταδίωξη κατέγραψαν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες . Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός ενός οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί για έναν τυπικό έλεγχο. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε η καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας συγκρούστηκε με τρία οχήματα. Ο δράστης ήταν αποφασισμένος να μην συλληφθεί και γι’ αυτό το λόγο όταν το αυτοκίνητο του ακινητοποιήθηκε έκλεψε το όχημα άλλου οδηγού και προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά δεν τα κατάφερε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδήλωση στο Λονδίνο για τον Έλληνα ποδηλάτη


Εκατοντάδες ποδηλάτες διαδήλωσαν στο Λονδίνο στη μνήμη του Έλληνα ποδηλάτη Άκη Κολλάρου.





Ο 34χρονος μουσικός και παραγωγός, Άκης Κολλάρος, έχασε τη ζωή του την προηγούμενη εβδομάδα, όταν την ώρα περνούσε με το ποδήλατό του από την Homerton High Street συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.



Η ομάδα «Σταματήστε να σκοτώνετε τους ποδηλάτες» διοργάνωσε στην μνήμη του διαμαρτυρία και ζητά να διαχωρίζονται οι λωρίδες για τους ποδηλάτες αλλά και να υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των φορτηγών.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στις εργασιακές σχέσεις


Τις βασικές αλλαγές που οδηγούν σε αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και οδηγούν στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ παρουσίασε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Bουλή ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Αναλυτικά αφορούν:

1.Με το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου θα προωθηθούν μία σειρά διατάξεων που σχετίζονται με τις τη θεσμική αποκατάσταση και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή η τήρησή τους και από εργοδότες που δεν είναι στις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις.
Η διάρκεια της μετενέργειας (που έχει περιοριστεί από τους έξι στους τρεις μήνες).
Η διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Τα επιδόματα που θα καλύπτονται κατά τη διάρκεια της μετενέργειας (π.χ. Γάμου) των συμβάσεων

2.Kαταργούνται οι αντεργατικες ρυθμίσεις που από την μια, μείωσαν τον κατώτατο μισθό στα 586 και 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών και πάγωσαν της τριετίες, πρακτικά επ’ αόριστον.

Παράλληλα προωθείται η ικανοποίηση του διακηρυγμένου στόχου της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας στον τρόπο διαμόρφωσης των αμοιβών.

Σημειώνεται πως το 2012 ο κατώτερος μισθός είχε μειωθεί με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα υποχώρησε στα 586 ευρώ από τα 751 ευρώ (μείωση 22%) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών και στα 510 ευρώ για τους νέους (μείωση 32%).

3. Προωθούνται παρεμβάσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να συνδέεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας το ύψος της αποζημίωσης που χορηγείται σε περίπτωση απόλυσης, καθώς, σήμερα, από 16 έτη προϋπηρεσίας και άνω η αποζημίωση παραμένει σχεδόν ίδια.

Επίσης προωθείται και την αλλαγή του ορίου για τις ομαδικές απολύσεις προκειμένου από το 5% που βρίσκεται σήμερα να υποχωρήσει στο 2%.



Διαβάστε περισσότερα...

Γέμισε νερό η Κορώνεια - Ανέβηκε η στάθμη στην Κερκίνη


Σχεδόν τα δύο μέτρα έχει φτάσει η στάθμη στη λίμνη Κορώνεια, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, γεγονός που θα πρέπει, όμως, να συνδυαστεί και με αναγκαία μέτρα για να αναζωογονηθεί η "ταλαιπωρημένη" λίμνη.

"Σύμφωνα με μετρήσεις, η στάθμη έχει ανέβει ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε καθόλου νερό, ενώ είναι από τις λίγες φορές που ο κύριος τροφοδότης της Κορώνειας, ο ποταμός Μπογδάνας, έχει συνέχεια νερό επί 3 μήνες" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμών Κορώνειας- Βόλβης, λέκτορας του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ Δήμητρα Μπόμπορη ενώ επισημαίνει ότι θα πρέπει να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να μπορέσει, σε βάθος χρόνου, να αναπτυχθεί υδρόβια ζωή.

"Ένα καλό υδρολογικό έτος, σε συνδυασμό με έργα που πρέπει να γίνουν, μπορεί να δώσει 'ανάσα' στον υδροφόρο ορίζοντα" πρόσθεσε, αξιολογώντας ως πρωταρχικό έργο σωτηρίας, τον περιορισμό των αντλήσεων για την κάλυψη γεωργικών αναγκών.
Γέμισε νερό η Κορώνεια - Ανέβηκε η στάθμη στην Κερκίνη - ΦΩΤΟ

"Την άνοιξη θα αρχίσουν να αντλούνται μεγάλες ποσότητες για τα χωράφια, με αποτέλεσμα να πέσει και πάλι η στάθμη του νερού" είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στη Βόλβη, τόνισε ότι η στάθμη του νερού έχει ανέβει πολύ, πλημμυρίζοντας παρόχθιες περιοχές, στο δάσος της Απολλωνίας και κάποια σημεία βόρεια των χωριών Μικρή και Μεγάλη Βόλβη.

Αυξημένη είναι η στάθμη των νερών και στην λίμνη Κερκίνη

Αυξημένη είναι η στάθμη των νερών και στην λίμνη Κερκίνη, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης να καλεί, αύριο, σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρου Ναζιρίδη, εντοπίζεται στη λεκάνη απορροής που είναι στη Βουλγαρία, όπου σημειώθηκαν πολλές βροχοπτώσεις και χιόνια.



"Η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει περί τα 3,5 μέτρα, κάτι που βέβαια έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια" είπε ο κ. Ναζηρίδης, εξηγώντας ότι για να πέσει η στάθμη, πρέπει να ανοίξουν τα φράγματα.



"Αν, όμως, 'αποσυμφορηθεί' η λίμνη, η ποσότητα του νερού είναι τόσο μεγάλη που θα πλημμυρίσει κομμάτι του κάμπου των Σερρών" διευκρίνισε.

Ανέβηκε η στάθμη του νερού και στις Πρέσπες

Σημαντική άνοδο της στάθμης του νερού παρατηρήθηκε και στις Πρέσπες, με τη Μικρή να έχει ανέβει 24 εκατοστά και 26 η Μεγάλη Πρέσπα.

"Για πρώτη φορά είχαμε τόσο απότομη άνοδο της στάθμης, την οποία αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά, με σταδιακή μείωση, με το θυρόφραγμα στη Μικρή Πρέσπα" αποκαλύπτει η βιολόγος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών Ειρήνη Κουτσερή, προσθέτοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την κατάσταση και λαμβάνονται άμεσα, διαχειριστικά μέτρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα δρομολόγια


Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά για βορειανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα - Παλούκια γίνονται κανονικά.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας- Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη- Ζάκυνθος και Κυλλήνη- Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου- Αντίρριου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

---------

Κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, τα καράβια που εκτελούν το δρομολόγιο θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κυλλήνης, τουλάχιστον, μέχρι τις 05:00 το πρωί της Τετάρτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίκαλα: 56χρονος πυροβόλησε σκύλο


Στη σύλληψη 56χρονου στα Μεγάλα Καλύβια προχώρησαν Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Τρικάλων.

Ο 56χρονος με την χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, το χρησιμοποιηθέν όπλο καθώς και ένα φυσίγγιο κατασχέθηκαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ για τη... λάθος οικογένεια


Δικαστήριο στη Γαλλία έκρινε υπέρ της αποζημίωσης των οικογενειών δύο νεαρών γυναικών, οι οποίες από ένα μπέρδεμα στο μαιευτήριο όπου γεννήθηκαν πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, δόθηκαν σε άλλες οικογένειες.

Η κλινική στη νότια Γαλλία που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης θα κληθεί τώρα να καταβάλει αποζημίωση συνολικά σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ στις γυναίκες αυτές και στις οικογένειές τους , έπειτα από την σημερινή απόφαση δικαστηρίου στην πόλη Γκρας.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν ως αποζημίωση οι οικογένειες.

Τα χρήματα θα μοιραστεί η κάθε νεαρή γυναίκα, που θα λάβει από 400.00 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν οι γονείς και τα αδέλφια τους.

Τα δύο νεογέννητα κορίτσια διαγνώστηκαν με ίκτερο λίγο μετά τη γέννησή τους τον Ιούλιο του 1994 και τοποθετήθηκαν στην ίδια θερμοκοιτίδα σε μία κλινική στις Κάννες.

Από λάθος μία νοσηλεύτρια παρέδωσε τα νεογέννητα, το ένα στην οικογένεια του άλλου.

Ο πατέρας του ενός κοριτσιού, της Μανόν Σερανό, προβληματιζόταν όσο το παιδί μεγάλωνε για το αν ήταν η βιολογική του κόρη εξαιτίας του σκουρόχρωμου δέρματός της. Εξέταση DNA αποκάλυψε ότι η Μανόν, που όταν υποβλήθηκε σε αυτή ήταν δέκα ετών, δεν ήταν βιολογικό παιδί ούτε του πατέρα ούτε της μητέρας της.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στη διεξαγωγή έρευνας η οποία έφερε στο φως το μπέρδεμα στο μαιευτήριο και κατέστησε εφικτή την ταυτοποίηση των βιολογικών οικογενειών των κοριτσιών.

Τα κορίτσια γνώρισαν δηλαδή τους βιολογικούς τους γονείς όταν ήταν δέκα ετών, αλλά συνέχισαν να ζουν με τους γονείς που τα είχαν αναθρέψει.

"Βρίσκεσαι ενώπιον μίας γυναίκας που είναι η βιολογική σου μητέρα, αλλά που είναι μία άγνωστη", δήλωσε η Μανόν Σερανό αναφερόμενη στην πρώτη της συνάντηση με την πραγματική της οικογένεια.

Οι γονείς πάντως είχαν εκφράσει εξαρχής την ανησυχία τους ότι ενδεχομένως να έφυγαν από την κλινική με το λάθος μωρό.

Όπως είπαν η μία μητέρα, η Σοφί Σερανό, και η μη βιολογική της κόρη Μανόν, οι συνήγοροι υπεράσπισης της κλινικής είχαν υποστηρίξει στο δικαστήριο και στην δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών τον Δεκέμβριο ότι ευθύνονταν οι μητέρες που δεν αναγνώρισαν τα παιδιά τους.

Το επιχείρημά αυτό είχε ανατρέψει άμεσα η Μανόν Σερανό η οποία είχε υπερασπιστεί την γυναίκα που την ανέθρεψε.

"Διαμαρτυρήθηκε, βρέθηκε ενώπιον μίας καταρτισμένης νοσηλεύτριας, ήταν πολύ νέα, μόλις είχε γεννήσει. Επομένως είναι παράλογο να κατηγορείται, το βρίσκω απάνθρωπο".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πουλούσε παράνομα βιβλία στο ίντερνετ


Υπόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς διέθετε παράνομα σε χρήστες του διαδικτύου βιβλία εκδοτών και συγγραφέων – μελών το Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση με εμπλοκή αγνώστου ατόμου, χρήστη του διαδικτύου, που χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, αναπαρήγαγε, παρουσίαζε και διέθετε παράνομα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σε άλλους χρήστες, ηλεκτρονικά βιβλία εκδοτών και συγγραφέων - μελών του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ.).

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ανάλυσης, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι η διάθεση πραγματοποιούνταν μέσω ειδικών αρχείων (torrent), τα οποία μεταφόρτωνε ο δράστης από τον λογαριασμό του, σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στις οποίες ήταν εγγεγραμμένος με ψευδώνυμο.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και εντοπισμό του δράστη.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη και ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και πρόεκυψε η εμπλοκή του 62χρονου στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι του 62χρονου, ταυτοποιήθηκε ότι τυγχάνει ο κάτοχος και διαχειριστής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, μέσω της οποίας λάμβανε χώρα η συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξωτερικός σκληρός δίσκος, χωρητικότητας 1 ΤΒ, με μεγάλο πλήθος βιβλίων (περί τα 23.300 βιβλία), ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο μήνες τα σκουπίδια στοιβάζονται στους δρόμους της Τρίπολης


Περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καθαρίσει η Τρίπολη από τα σκουπίδια, όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Τότσης, σε σύσκεψη φορέων και πολιτών, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Ο κ. Τότσης ανέφερε ότι έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το σημείο προσωρινής εναπόθεσή τους, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χώροι που εξετάζονται από τη δημοτική Αρχή αναφορικά με την καταλληλότητά τους, για να οδηγηθούν τα σκουπίδια.

Στο μεταξύ, σε τρεις ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας, αφότου η Τρίπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν έχει ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων γιατί δεν υπάρχει νόμιμος χώρος να διατεθούν. Τα σκουπίδια βρίσκονται επί δύο μήνες στους δρόμους της πόλης, σχηματίζουν τεράστιους λόφους και σε κάποια σημεία, κυριολεκτικά, έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κάλεσε την αρμόδια διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ και έως αύριο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθεί την Τρίπολη επιθεωρητής Υγείας, προκειμένου να καταγράψει την υφισταμένη κατάσταση και να διαπιστώσει τις συνέπειες αναφορικά με την επιβάρυνση των ρύπων στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Τράπεζα" με περούκες για γυναίκες ασθενείς


Μια μικρή "τράπεζα" με περούκες, οι οποίες διατίθενται δωρεάν σε γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους στη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, δημιούργησε, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η ΑΕΛΙΑ, μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή, η "τράπεζα" διαθέτει 17 περούκες που προέρχονται από δωρεές γυναικών που είτε νόσησαν, είτε τις είχαν και δεν τις χρειάζονται πια.

"Είχαμε περισσότερες περούκες και τις διαθέσαμε. Τις δίνουμε στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού που τις έχουν ανάγκη και δεν θέτουμε ως όρο να τις επιτρέψουν, όταν δεν τις χρειάζονται πια. Όμως, επειδή η αίσθηση της αλληλεγγύης είναι αναπτυγμένη στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο, πιστεύουμε ότι θα τις επιστρέψουν όταν ξαναποκτήσουν μαλλιά" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΕΛΙΑ Νίκος Κανόπουλος, απευθύνοντας έκκληση σε άτομα που έχουν περούκες σε καλή κατάσταση και δεν τις χρειάζονται να τις διαθέσουν στην "τράπεζα" προκειμένου να φανούν χρήσιμες σε άτομα που τις χρειάζονται.

Η ΑΕΛΙΑ βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών, αλλά και των ανδρών που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο του μαστού, εδώ και έναν χρόνο, προσφέροντας κάθε μήνα πέντε δωρεάν μαστογραφίες σε αποδεδειγμένα άπορες γυναίκες, αλλά και σε άντρες, ενώ μελλοντικός της στόχος είναι να αποκτήσει μια δικιά της κινητή μονάδα με υπερηχογράφο και μαστογράφο προκειμένου να κάνει εκστρατείες προληπτικών εξετάσεων στην επαρχία.

"Έχουμε ιατρικό προσωπικό και θέλουμε να αποκτήσουμε μία κινητή μονάδα, που πρωταρχικά θα πρέπει να έχει υπερηχογράφο για να μπορούν να γίνονται υπερηχογραφήματα σε νέες γυναίκες, στις οποίες δεν κρίνεται απαραίτητο να γίνει μαστογραφία. Σήμερα, η μοναδική κινητή μονάδα που λειτουργεί είναι αυτή του Θεαγενείου. Για να αποκτήσουμε μια τέτοια κινητή μονάδα θα χρειαστούμε γύρω στις 150.000 ευρώ, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει άμεσα" εξηγεί ο κ. Κανόπουλος.

Εκτός από τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, η ΑΕΛΙΑ παρέχει τη δυνατότητα αποκατάστασης μαστού σε αποδεδειγμένα άπορες γυναίκας. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο κ. Κανόπουλος, υποβλήθηκε σε αποκατάσταση μαστού μια άπορη γυναίκα, και το κόστος, που υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ, καλύφθηκε από προσφορές εταιρειών, γιατρών και κλινικών που συνεργάζονται με την ΑΕΛΙΑ.

"Ο καρκίνος του μαστού, με τις επιδημικές τάσεις που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια, επηρεάζει τη ζωή, όχι μόνο των γυναικών και των ανδρών που νοσούν, αλλά και τις οικογένειές τους και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Η παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της νόσου, η ιατρική έρευνα, η υποστήριξη ασθενών και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει πετύχει πολλά. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να μετάσχει στη μάχη αυτή. Οραματιστήκαμε, λοιπόν, μια εποχή, που δεν θα χάνονται ασθενείς από τον καρκίνο του μαστού, που όλοι μας θα έχουμε ίσες ευκαιρίες στις πιο σύγχρονες θεραπείες, που θα γίνονται λιγότερα λάθη, μια εποχή χωρίς ντροπή και οίκτο στο άκουσμα καρκίνος του μαστού" προσθέτει ο κ. Κανόπουλος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της ΑΕΛΙΑ, στις 16 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στο καφέ-μπαρ Oval (Φιλικής Εταιρείας 1) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις δράσεις που προγραμματίζει για το 2015.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ατελείωτη η τραγωδία για την οικογένεια του τρίχρονου αγοριού


Τι να πει κανείς σε αυτούς τους τραγικούς γονείς που περιμένουν μια εβδομάδα τώρα να πάρουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού τους για να μπορέσουν να κάνουν τη κηδεία.

Ο λόγος για το μόλις 2,5 ετών αγοράκι, που την περασμένη Τρίτη το πρωί βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου στο Πολυδένδρι Δομοκού.

Το παιδάκι ήταν αλβανικής υπηκοότητας και δεν ήταν δηλωμένο πουθενά, ούτε στην Αλβανία, ούτε στη Ελλάδα, αφού οι γονείς είναι χωρίς χαρτιά.

Έτσι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη θανάτου από την ιατροδικαστική υπηρεσία και το παιδί παραμένει στο ψυγείο του νεκροθαλάμου στο νοσοκομείο Λαμίας για μια εβδομάδα.

Πρέπει να γίνει τεστ DNA για να διαπιστωθεί και τυπικά - επίσημα ποιοι είναι οι γονείς του παιδιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...