Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σκυλί έσωσε νεογέννητο ασβό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζύγιζε μόλις 80 γραμμάρια!
Ένας νεογέννητος ασβός κατάφερε να επιζήσει χάρη σε ένα σκυλάκι Jack Russell, το οποίο το περιμάζεψε από το κρύο και το πήρε μαζί του στο σπίτι του αφεντικού του.

Ο μικροσκοπικός ασβός, που πήρε το όνομα «Little Star», ζύγιζε μόλις 80 γραμμάρια και είχε παγώσει από το κρύο, όμως επανήλθε μόλις η ιδιοκτήτρια του σκύλου το έπιασε στα χέρια της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η γυναίκα από το Derbyshire παρατήρησε «κάτι ροζ» στο στόμα του σκύλου της και τότε είδε ένα μικρό νεογέννητο ζωάκι να πέφτει από το στόμα του στο πάτωμα της κουζίνας της.

Στην αρχή της φάνηκε ότι ήταν νεκρό, όμως ο νεογέννητος ασβός επανήλθε μόλις τον έπιασε στα ζεστά της χέρια. Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε την τοπική υπηρεσία για τη φροντίδα άγριων ζώων, η οποία περιμάζεψε και πήρε υπό τη φροντίδα της το «μικρό αστέρι».



Είναι το πρώτο ορφανό ζωάκι που έφτασε στην υπηρεσία Secret World Wildlife Rescue στο Σόμερσετ της Αγγλίας για τη φετινή χρονιά. Η οργάνωση φροντίζει πάνω από 5.000 τραυματισμένα και ορφανά ζώα κάθε χρόνο.



«Οι νεογέννητοι ασβοί δε συνηθίζουν να βγαίνουν επάνω στο έδαφος πριν από τις 10-12 πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Αυτός ο μικρός είναι πολύ τυχερός που επέζησε» είπε η υπεύθυνη της οργάνωσης Pauline Kidner.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.