Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Λιγότεροι ανήλικοι θα καταλήγουν στις φυλακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρασκευόπουλος: Να προωθήσουμε την απεξάρτηση ως εναλλακτική της φυλάκισης.

Τον περιορισμό του αριθμού των πράξεων και των εγκλημάτων που μπορεί να οδηγήσουν έναν ανήλικο στη φυλακή με στόχο «οι φυλακές ανηλίκων να μην έχουν πελατεία» προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Δεν είναι η φυλακή που βοηθάει έναν άνθρωπο να φύγει από την εγκληματικότητα αλλά η απεξάρτηση, πρέπει να κάνουμε το πάν ώστε να προωθήσουμε την απεξάρτηση ως εναλλακτική της φυλάκισης» δήλωσε στο «Κόκκινο».

Ο υπουργός επανέλαβε την δέσμευσή του για τη κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ λέγοντας πως «θα πάψουν να υπάρχουν καταστήματα με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα, το οποίο επιβάρυνε τόσο την ποινή, ανατρέποντας την αναλογικότητα που προσδιόρισε η δικαιοσύνη. Κάποιοι κρατούμενοι θα συνεχίσουν έχουν ιδιαίτερη φύλαξη αλλά θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε.

Προέταξε την αντιμετώπιση των συνθηκών με κοινωνικά μέσα ως μέτρο πρόληψης της παραβατικότητας που λόγω της κρίσης έχει λάβει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου, τονίζοντας πως «η αντεγκληματική δραστηριότητα του κράτους δεν μπορεί να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος προανήγγειλε επανεξέταση του μέτρου της 18μηνης προσωρινής κράτησης κάνοντας λόγο για πολύπλοκο και υπαρκτό θέμα και υποσχόμενος να κινηθεί προς τη κατεύθυνση κατάργησής του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.