Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ντεμπούτο με νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο US Open


Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο US Open με πανηγυρικό τρόπο. Στην πρώτη της εμφάνιση σε Grand Slam διοργάνωση στην καριέρα της, η 20χρονη Ελληνίδα νίκησε στα δύο σετ την Anastasia Sevastova και προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο, της πλουσιότερης διοργάνωσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο.



Καλύτερα δε θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο US Open η Σάκκαρη. Η 20χρονη Ελληνίδα, που τους τελευταίους μήνες είναι σταθερά η κορυφαία Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη και κοντά στο Top200 του κόσμου (στο Νο206 σήμερα), επιβλήθηκε της Sevastova με 6-2, 7-6 (2).

Αν και δεν είναι στις seeded παίκτριες, η Sevastova αποτελούσε ένα μεγάλο εμπόδιο για τη Μαρία, που κατάφερε να το ξεπεράσει και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί τρίτο σετ. Η 25χρονη Λετονή, Νο144 στον κόσμο, έχει πολλές εμπειρίες στην καριέρα της, έχει περάσει από το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης και το 2011 έφτασε στον 4ο γύρο του Australian Open.

Σύμφωνα με το tennisnews.gr, στον σημερινό αγώνα η Σάκκαρη ήταν η καλύτερη παίκτρια και κέρδισε άνετα το πρώτο σετ. Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, ωστόσο η πρωταθλήτριά μας κρατήθηκε μέχρι το τέλος, έσωσε ένα set point και έκανε ένα πολύ καλό tie-break, το οποίο πήρε με 7-2. Μετά από 1 ώρα και 13 λεπτά αγώνα, η πρώτη νίκη της Μαρίας σε Grand Slam τουρνουά ήταν γεγονός.

Να σημειωθεί πως η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα μετά από τη Λένα Δανιηλίδου και το Αυστραλιανό Όπεν του 2013, που πετυχαίνει νίκη σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Η νίκη αυτή ήρθε μάλιστα σε ένα τουρνουά με hardcourt, τη στιγμή που η Μαρία είχε να αγωνιστεί σε σκληρή επιφάνεια από τον Απρίλιο!

Στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε την An-Sophie Mestach από το Βέλγιο, που είναι στο Νο4 του ταμπλό και στο Νο102 του κόσμου, είτε τη Γιαπωνέζα, Junri Namigata.

Η φετινή διοργάνωση του US Open αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς τα χρηματικά του έπαθλα θα ξεπεράσουν τα 42 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον δήμο Πατρέων το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης


Στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΟΛΠΑ - δήμου.

Το σχέδιο προγραμματικής συμφωνίας του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) ΑΕ και δήμου Πατρέων, σχετικά με την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο δήμο και στους πολίτες της Πάτρας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας.

Το σχέδιο απεστάλη για διαβούλευση στο δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη, στον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα αλλά και στους φορείς της Πάτρας, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία πριν υπογραφεί από την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει.

Με την παρούσα σύμβαση, που η διάρκειά της είναι τριετής, καθορίζεται το πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠΑ ΑΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ κατά 100% και του δήμου, για την επίλυση της λιμενικής ζώνης της Πάτρας που θα αποδοθεί στους πολίτες της πόλης αλλά και οι χώροι που ορίζονται.

Στη σύμβαση διευκρινίζεται ότι ο ΟΛΠΑ ΑΕ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων γηπέδων κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης, δυνάμει της από 12/12/2002 σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης στη σύμβαση συνεργασίας ΟΛΠΑ και δήμου Πατρέων εξαιρούνται τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν ανάγκες δημοσίων υπηρεσιών επιχειρήσεων και οργανισμών. Σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται εξάλλου τα τμήματα του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου του λιμανιού που τυχόν θα απαιτούνται από το ελληνικό δημόσιο από καιρού εις καιρόν για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο δήμος Πατρέων θα έχει το δικαίωμα να αιτείται από τον ΟΛΠΑ ΑΕ την κατασκευή πολιτιστικών και αθλητικών χώρων αλλά και αναπλάσεων ενώ συμφωνείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στους χερσαίους χώρους του λιμανιού εκτός από αυτών που απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας.

Την υποχρέωση διατήρησης της καθαριότητας και ύδρευση των κοινοχρήστων χώρων, αναλαμβάνει ο δήμος Πατρέων.

Όλες οι φθορές βλάβες και η συντήρηση των χώρων που αφορούν τη σύμβασης συνεργασίας εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται, αναλαμβάνονται να εκτελεσθούν με προσωπικό και αποκλειστικές δαπάνες του ΟΛΠΑ.

Τέλος, το δημόσιο δικαιούται να ασκήσει το δικαίωμα παρέμβασης στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο η την παρούσα σύμβαση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυγουστιάτικη πανσέληνος δίπλα στα αρχαία


Ποιοι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί για το κοινό το ερχόμενο Σάββατο.

Λίγο πριν από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού το ερχόμενο Σάββατο (29 Αυγούστου) σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα για την Πανσέληνο, προστίθενται στο πρόγραμμα ορισμένες ακόμα εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει εκδήλωση με θέμα «Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο». Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.

Τo Κάστρο Τρικάλων, το Σάββατο 29 Αυγούστου, θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων μουσική εκδήλωση με τίτλο «Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων» και τραγούδια από Ομάδα Καλλιτεχνών της πόλης με τη συνοδεία ορχήστρας.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου, στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 μουσική εκδήλωση «Φεγγάρι, μάγια μου' κανες» με την Ζαφειρώ Χατζηφωτίου (τραγούδι) και τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου (κιθάρα). Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός έως τις 23:30.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής Μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας και τον Δημήτρη Λιγνό. Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό από 20:30 έως 23:30.

Υπενθυμίζεται ότι ο πίνακας των εκδηλώσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού www.yppo.gr καθώς επίσης ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη


Η έναρξη θα γίνει με ποδηλατοδρομία ειρήνης, στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ξεκινούν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 149 θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η έναρξη θα γίνει με ποδηλατοδρομία ειρήνης, στις 7:30 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης τη διασταύρωση Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου και τερματισμό την είσοδο του χωριού.

Την ίδια μέρα, στις 8:30 το βράδυ, στον τόπο μαρτυρίου "Οικία Νταμπούδη" θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο της Χαρούλας Αποστολίδου με τίτλο «Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον ουρανό πηδούν φωτιές" με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας "Ληνός" των εργαζομένων του "Γ.Ν. Παπανικολάου».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με επιμνημόσυνη δέηση στον "Φούρνο Γκουραμάνη", από όπου, μία ώρα αργότερα, θα ξεκινήσει η "1η Λαμπαδηφορία Ειρήνης".

Την Τετάρτη, 2 του μηνός, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, καταθέσεις στεφάνων, καταθέσεις στεφάνων και τήρηση σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

«Η ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας» τονίζει, σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσθέτοντας: «Έχουμε μια εθνική αποστολή, ένα ιερό καθήκον. Να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να διδάξουμε αυτά τα γεγονότα στα παιδιά μας, που ζουν σήμερα χωρίς να φταίνε τις συνέπειες ενός άλλου πολέμου, ενός οικονομικού πολέμου, που βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται σκοτεινό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα προϋπολογισμού 720.000 ευρώ εγκρίθηκαν στο Ρέθυμνο


Προβλέπονται αποκαταστάσεις των ζημιών της επαρχιακής οδού «Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη».

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, τα αποτελέσματα των διαγωνισμών τριών έργων προϋπολογισμού 240.000 ευρώ το καθένα.

Από τις εργολαβίες αυτές, η πρώτη περιλαμβάνει τις αποκαταστάσεις των ζημιών της επαρχιακής οδού «Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη» και συγκεκριμένα των τμημάτων, στα οποία υπάρχει πρόβλημα βατότητας (Κρύα Βρύση, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη).

Με τη δεύτερη θα γίνουν οι αποκαταστάσεις στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Μυλοποτάμου και με την τρίτη οι αποκαταστάσεις του επαρχιακού δικτύου του δήμου Αμαρίου. Οι συμβάσεις των έργων θα υπογραφούν άμεσα και στις εργασίες περιλαμβάνονται ασφαλτικά, τοιχία αντιστήριξης, εξυγιάνσεις εδάφους και καθαρισμός τάφρων.

Επίσης την 1η Σεπτεμβρίου 2015 δημοπρατείται η αποκατάσταση των ζημιών της επαρχιακής οδού «Ρέθυμνο- Αρκάδι-Σχολή Ασωμάτων» προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και στις 8 Σεπτεμβρίου 2015 η αποκατάσταση των ζημιών της επαρχιακής οδού «Aσώματος-Ιερά Μονή Πρέβελη» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφόνησαν στον «αέρα» δύο δημοσιογράφους στις ΗΠΑ - Όλες οι εξελίξεις


Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.

Μία δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης έπεσαν νεκροί στη Βιρτζίνια, από πυρά που δέχθηκαν σήμερα, την ώρα που έπαιρναν συνέντευξη η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργάζονταν.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης της συνέντευξης στην κομητεία Μπέντφορντ, όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης τους, το τηλεοπτικό δίκτυο το WDBJ7.

Ο γενικός διευθυντής του WDBJ7 Τζέφρι Μαρκς ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων: πρόκειται για τη ρεπόρτερ Άλισον Πάρκερ και τον εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ. Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβολεί, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.



«Διαπιστώσαμε με τη βοήθεια της αστυνομίας και δικών μας εργαζομένων ότι η Άλισον και ο Άνταμ πέθαναν σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 06:45 (τοπική ώρα) όταν ακούστηκαν πυρά», δήλωσε ο Τζέφρι Μαρκς στο CNN.

«Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα, δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ύποπτος ή ο δολοφόνος», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι νωρίτερα είχε συνομιλήσει με την αστυνομία της κομητείας Φράνκλιν.

Η Άλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η Άλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε», ανέφερε.

Το tweet του σταθμού για την απώλεια των δημοσιογράφων:




-----------------------

Ο κάμεραμαν κατέγραψε το δολοφόνο του

Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία δυο δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια.

Ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, δολοφονώντας εν ψυχρώ την 24χρονη δημοσιογράφο Alison Parker, και τον εικονολήπτη Adam Ward κατά τη διάρκεια μιας live μετάδοσης για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ, καταγράφηκε σε πλάνο.

Ο άτυχος Ward, όπως μεταδίδει το dailybeast, κατέγραψε με την κάμερά του τον άντρα που ελάχιστες στιγμές αργότερα θα του αφαιρούσε τη ζωή. Όπως φαίνεται και από το καρέ, ο δράστης φορά μαύρα ρούχα και φαίνεται να σημαδεύει τον άτυχο άντρα.




Τα δυο θύματα, η δημοσιογράφος Alison Parker και ο εικονολήπτης Adam Ward

-----------------------

Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη του δολοφόνου των δυο δημοσιογράφων

Δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό πιθανότατα ο δράστης.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων της τηλεόρασης σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια έχει αναγνωριστεί και πιστεύεται ότι είναι ένας δυσαρεστημένος νυν ή πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό όπου δούλευαν και τα θύματά του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι Μακόλιφ διαβεβαίωσε ότι η επίθεση εναντίον του 27χρονου εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ και της 24χρονης δημοσιογράφου Άλισον Πάρκερ δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια. «Είναι μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο», τόνισε ο κυβερνήτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό WTOP.

Ο τηλεοπτικό σταθμός WTVR του Ρίτσμοντ -θυγατρική εταιρεία του CBS News- και το ραδιόφωνο WTOP ανέφεραν εξάλλου ότι ο ύποπτος επιβαίνει σε ένα όχημα και καταδιώκεται από την αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι, περίπου 190 χιλιόμετρα από το Ρίτσμοντ, ενώ η νεαρή ρεπόρτερ έπαιρνε μια συνέντευξη που μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι WDBJ7. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και η δημοσιογράφος και η γυναίκα από τον οποίο έπαιρνε τη συνέντευξη άρχισαν να ουρλιάζουν και έσκυψαν για να προστατευτούν.

Ένας εκπρόσωπος του καναλιού, που ρωτήθηκε από το CNN αν είχε δεχτεί απειλές, είπε ότι «πότε-πότε λαμβάνουμε παλαβά μηνύματα ή κάτι τέτοιο και τα ελέγχουμε» αλλά, όπως υπογράμμισε "κανείς μας δεν θυμάται (μια απειλή) αυτού του είδους".

Η συνέντευξη δινόταν στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θέρετρου Smith Mountain Lake. Η Βίκι Γκάρντνερ, η συνεντευξιαζόμενη γυναίκα που είναι μέλος του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, έχει τραυματιστεί και εισήχθη σε νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

«Δεν κρύβουμε το από πού μεταδίδουμε (τις ειδήσεις), ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε τώρα» είπε ο εκπρόσωπος του καναλιού.

Ο σταθμός ανέφερε στον ιστότοπό του ότι τα δύο θύματα κατάγονταν από την περιοχή. Η Πάρκερ μεγάλωσε στο Μάρτινσβιλ και ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζέιμς Μάντισον ενώ ο Γουάρντ είχε φοιτήσει στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια. Ήταν και οι δύο αρραβωνιασμένοι και επρόκειτο να παντρευτούν.

-----------------------

Αυτοκτόνησε ο δράστης της δολοφονίας εναντίον δύο δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Ανήρτησε βίντεο της επίθεσης στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας δημοσιογράφου και ενός εικονολήπτη στη Βιρτζίνια έδωσε τέλος στη ζωή του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

virginia

Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι ήταν νυν ή πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανήρτησε δύο βίντεο στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Facebook.

Στο βίντεο που εμφανίζεται στον λογαριασμό του χρήστη διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων.

-----------------------

Ο δράστης «ανέβασε» στο twitter τη δολοφονία των δυο δημοσιογράφων

Σοκαριστικές εικόνες απο τη στιγμή της διπλής εκτέλεσης - Απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Bryce Williams ο άνθρωπος που εν ψυχρώ δολοφόνησε σήμερα στη Βιρτζίνια δυο δημοσιογράφους, λίγο πριν βάλεις τέλος στη ζωή του ανέβασε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό του στο twitter τη στιγμή της εκτέλεσης των συναδέλφων του.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης απενεργοποίησε τον λογαριασμό του δράστη, ωστόσο, άλλοι χρήστες είχαν προλάβει και με την μέθοδο του print screen αποθήκευσαν τα τελευταία τιτιβίσματα του δράστη.



-----------------------

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την κατάσταση του δράστη στη Βιρτζίνια

Το κανάλι WDBJ7 μετέδωσε ότι ο δολοφόνος έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο άνδρας που σκότωσε δύο δημοσιογράφους σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια και βιντεοσκόπησε την πράξη του, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχικά το κανάλι WDBJ7 για το οποίο εργάζονταν τα θύματα είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Στη συνέχεια όμως, επικαλούμενο νεώτερες πληροφορίες, μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με έναν άλλον τοπικό σταθμό, τον WHSV TV, ο ένοπλος ονομάζεται Βέστερ Λι Φλάναγκαν και είναι 41 ετών. Το πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί σε έναν αυτοκινητόδρομο.

-----------------------

Ωμό βίντεο από τη δολοφονία των δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια


Ο δράστης κινηματογραφούσε τη στιγμή της εκτέλεσης - Προσοχή σκληρές εικόνες.

Ένα «ωμό» βίντεο που φέρεται ότι ανήρτησε ο ίδιος ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, σε έναν λογαριασμό στο Twitter κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία λεπτά. Σε αυτό το βίντεο διακρίνεται ένα χέρι που κρατάει ένα πιστόλι και στοχεύει μια δημοσιογράφο, ντυμένη με κόκκινη φούστα και μαύρη μπλούζα, την ώρα που παίρνει συνέντευξη από μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά.

Προφανώς κανείς δεν προσέχει το όπλο, καθώς ο εικονολήπτης έχει στραμμένη την πλάτη του και η δημοσιογράφος είναι απορροφημένη στη συνέντευξη.

Κατόπιν η κάμερα -ή το κινητό τηλέφωνό με το οποίο τραβήχτηκε το βίντεο- χαμηλώνει και ο ένοπλος πυροβολεί οκτώ φορές.

Στις εικόνες διακρίνεται καθαρά το χέρι που κρατάει το πιστόλι και το γαλάζιο καρό πουκάμισο που φοράει ο δράστης.

Ακολουθούν χαοτικές εικόνες και το βίντεο σταματάει.













Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι των δυο θυμάτων

Η Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ ήταν μια φιλόδοξη ομάδα: μια νεαρή δημοσιογράφος και ένας εικονολήπτης σε τοπικό σταθμό της Βιρτζίνια που συχνά κάλυπταν μαζί «ελαφρά» θέματα για την πρωινή εκπομπή του καναλιού WDBJ7.

Σήμερα, ήταν μια συνηθισμένη ημέρα και για τους δύο. Η ώρα ήταν 6.45 το πρωί και ήδη βρίσκονταν έξω, μεταδίδοντας ζωντανά μια συνέντευξη, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

Η 24χρονη Άλισον και ο 27χρονος Άνταμ πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ζωντανή μετάδοση, με τις κραυγές τους να ακούγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες από την Μπριτζγουότερ Πλάζα, ένα τοπικό θέρετρο με πολλά εστιατόρια και καταστήματα. Ο ύποπτος για τη δολοφονία τους είναι ένας νυν ή πρώην συνάδελφός τους που έχει ήδη συλληφθεί, σοβαρά τραυματισμένος αφού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Ο δράστης, καταδιωκόμενος από αστυνομικούς σε έναν αυτοκινητόδρομο, αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το όχημά του ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματισμένο από σφαίρα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τους αγαπούσαμε» είπε ο γενικός διευθυντής του WDBJ, ο Τζεφ Μαρκς, σε μια μελαγχολική εκπομπή, με τους λυγμούς των εργαζομένων στον σταθμό να ακούγονται καθαρά στο βάθος.

Η Πάρκερ και ο Γουορντ κατάγονταν από τη Βιρτζίνια. Η νεαρή ρεπόρτερ είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως μαθητευόμενη από το κανάλι WDBJ πριν από τέσσερα χρόνια, έφυγε για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν επέστρεψε. Για τους συναδέλφους της, ήταν μια κεφάτη, έξυπνη γυναίκα, πολύ γρήγορη στη δουλειά της, που εκτός από εξωτερικά ρεπορτάζ είχε ήδη αναλάβει και ρόλο αναπληρώτριας παρουσιάστριας. Όταν κάποιος συνάδελφός της αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, η Άλισον του συμπαραστεκόταν, εμφανιζόταν στο σπίτι του με φαγητό ή με λουλούδια για να τον παρηγορήσει.

Ο Γουόρντ ήταν ένας νεαρός πάντα χαμογελαστός που ετοιμαζόταν να φύγει από τη Βιρτζίνια για να ακολουθήσει την αρραβωνιαστικιά του, την παραγωγό Μελίσα Οτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Άλισον ήταν αρραβωνιασμένη με τον παρουσιαστή Κρις Χερστ. «Ήταν η λαμπρότερη γυναίκα που έχω γνωρίσει» έγραψε ο Χερστ στο Twitter, δηλώνοντας «αποσβολωμένος» από τον χαμό της.

Στην αίθουσα σύνταξης του σταθμού, το κλίμα το πρωί ήταν χαρούμενο. Ήταν η τελευταία ημέρα της Μελίσα Οτ στη δουλειά, η οποία γιόρταζε τον αρραβώνα της με τον Γουόρντ και τη μετακόμισή της στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη με γλυκά και μπαλόνια. Η προσωπική σελίδα του 27χρονου εικονολήπτη στο Facebook έχει παντού φωτογραφίες του ίδιου με την Μελίσα, ακόμη και μία από την πρόταση γάμου που της έκανε.

«Συνέβαιναν πολλά θετικά πράγματα στον Άνταμ τελευταία. Και η Άλισον, α, αυτή ήταν μια ροκ σταρ» σχολίασε η παρουσιάστρια Κίμπερλι Μακμπρούμ.

-----------------------

Σοκαρισμένη η Αμερική μετά την διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Ο Λευκός Οίκος και η Χίλαρι Κλίντον ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η ένοπλη βία.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε για άλλη μια φορά σήμερα το Κογκρέσο να νομοθετήσει προκειμένου να τεθεί ένα πλαίσιο στην πώληση και τη χρήση όπλων, μετά τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων σε απευθείας μετάδοση από έναν ένοπλο συνάδελφό τους στη Βιρτζίνια.

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγωδία, ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπογράμμισε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να λάβει «λογικά» μέτρα για να περιοριστούν αυτού του είδους τα δράματα που πλέον έχουν γίνει «πολύ συχνά» στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 και πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι «θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να σταματήσουμε τη βία, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο».

Σε μήνυμά που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Κλίντον ανέφερε ότι «προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων», του Άνταμ Γουόρντ και της Άλισον Πάρκερ.

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια φέρεται ότι είναι ένας Αφροαμερικανός πρώην εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό WDBJ7, ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik που επικαλείται αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Φλάναγκαν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Πάρκερ έκανε «ρατσιστικά σχόλια». Ο λογαριασμός αυτός έχει πλέον απενεργοποιηθεί.

-----------------------

Προβληματική η συμπεριφορά του δολοφόνου της Βιρτζίνια

Είχε μηνύσει τηλεοπτικό σταθμό για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντί του.

Ο εκτελεστής δύο συναδέλφων του δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια είχε μηνύσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, ισχυριζόμενος ότι γίνονταν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι μαύρος.

Ένας παραγωγός είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, όπως υποστήριζε ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε το 2000 σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού WTWC του Ταλαχασί. Ισχυριζόταν εξάλλου ότι ένα διευθυντικό στέλεχος χαρακτήριζε «τεμπέληδες» τους Αφροαμερικανούς.

Αργότερα ο Φλάναγκαν εργάστηκε για τον σταθμό WDBJ7 στη Βιρτζίνια, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Οι παρουσιαστές του καναλιού είπαν ότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, όχι με καλό τρόπο.

Η διαφορά του με τον τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα λύθηκε εξωδικαστικά και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στον σταθμό αυτό εργαζόταν τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και νυχτερινός ρεπόρτερ. Οι υπεύθυνοι του WTWC υποστήριξαν την εποχή εκείνη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών, σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας Tallahassee Democrat.

Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι ο Φλάναγκαν είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος αυτού είπε ότι αποφοίτησε το 1995 με πτυχίο στα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπαν Γκι-μουν: Όλες οι χώρες πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στους μετανάστες


«Οι εκτοπισμένοι σήμερα είναι περισσότεροι απ’ ότι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, από το Παρίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, κάλεσε σήμερα «όλες τις χώρες, στην Ευρώπη και πέραν αυτής, να δείξουν έλεος και να κάνουν πολύ περισσότερα» ώστε να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, από την έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Μπαν Γκι-μουν είπε ότι χιλιάδες μετανάστες «επιχειρούν ένα επικίνδυνο ταξίδι» και «δεν θα έπρεπε, κατά την άφιξή τους, να αντιμετωπίζουν νέες δοκιμασίες».

«Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι εκτοπισμένοι από ποτέ, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Συρία και αλλού, χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν για να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις. Άλλοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και αναζητούν τρόπο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε.

«Χαιρετίζω τις χώρες που επιδεικνύουν αλληλεγγύη και καλώ τις άλλες, στην Ευρώπη και αλλού, να δείξουν συμπόνια και να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης», συνέχισε.

«Με τις παρεμβάσεις μας πρέπει να σώσουμε ζωές, να αγωνιστούμε κατά των διακρίσεων, να βρούμε νομικές λύσεις, να εξετάσουμε τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» κατέληξε ο Μπαν που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι και την Τρίτη συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη για τρομοκρατικό χτύπημα… 19 χρόνια μετά


Σαουδάραβας κατηγορείται για μια βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 19 Αμερικανούς στρατιώτες.

Μετά από 19 χρόνια, οι σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να συλλάβουν έναν άνδρα που φέρεται ότι ήταν ο εγκέφαλος μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 19 Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Asharq al-Awsat.

Ο Άχμετ Ιμπραχίμ αλ Μουγκάσιλ κατηγορείται ότι σχεδίασε, μαζί με τους συνεργούς τους, την επίθεση με ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο, που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου 1996 στο Χόμπαρ της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 19 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 372 άνθρωποι.

Το βυτιοφόρο εξερράγη έξω από ένα πολυώροφο κτίριο όπου διέμεναν οι Αμερικανοί αλλά και πολλοί άλλοι αλλοδαποί.

Επικαλούμενη Σαουδάραβες αξιωματούχους, η εφημερίδα γράφει ότι ο ύποπτος κρυβόταν για μεγάλο διάστημα στο Ιράν όμως πρόσφατα εντοπίστηκε στον Λίβανο. Δεν διευκρινίζει όμως ούτε το πώς συνελήφθη, ούτε το πότε μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Ο Μουγκάσιλ θεωρείται ηγέτης του στρατιωτικού τμήματος της οργάνωσης Χεζμπολάζ αλ Χιτζάζ που συνδέεται με το Ιράν. Η αμερικανική δικαιοσύνη θεωρούσε υπεύθυνη για την επίθεση την οργάνωση αυτή, όμως οι Σαουδάραβες ουδέποτε κατηγόρησαν ευθέως το Ιράν και για μια περίοδο δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να ευθυνόταν για την επίθεση η Αλ Κάιντα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤτΕ επέστρεψε ένα εκατ. ευρώ στον δήμο Καλαμάτας


Είχαν δοθεί στο κράτος για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος επέστρεψε στην Εθνική Τράπεζα και σε λογαριασμό του δήμου Καλαμάτας ποσό ενός εκατ. ευρώ, σε συνέχεια επιστροφής ίδιου ποσού στις 22 Ιουλίου 2015, ανακοινώνει ο δήμος Καλαμάτας.

Έχουν πλέον επιστραφεί δύο εκατ. από τα τρία εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί από το δήμο στο κράτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

«Τα χρήματα που επεστράφησαν, χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση έργων του δήμου. Το υπόλοιπο ένα εκατ. βρίσκεται στη διάθεση του δήμου ανά πάσα στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιρρησίας συνείδησης επιτέθηκε και χτύπησε ανήλικο


Έχασε το ευνοϊκό καθεστώς στράτευσης.

Η βίαιη συμπεριφορά που επέδειξε 19χρονος αντιρρησίας συνείδησης σε βάρος ανηλίκου όχι μόνο ήρθε σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του αλλά στάθηκε και η αφορμή για να χάσει το ευεργέτημα της εναλλακτικής εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας που του είχε χορηγηθεί. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έκρινε πως «η συμπεριφορά του είναι αντίθετη προς τις πεποιθήσεις του περί βίας, τις οποίες είχε επικαλεσθεί δια να τύχει του ευεργετήματος της εναλλακτικής θητείας».

Επιπλέον, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι «η άσκηση βίας είναι ευθέως αντίθετη στους σκοπούς του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού» στο οποίο υπηρετούσε εναλλακτικά την θητεία του ο 19χρονος.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ο 19χρονος, ο οποίος είχε εξαιρεθεί της ενόπλου στρατιωτικής του θητείας επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, φέρεται να χαστούκισε και να κλότσησε ανήλικο του Κέντρου Προστασίας.

Όταν ο 19χρονος κλήθηκε σε απολογία ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον ανήλικο καθώς επανειλημμένα του επετίθετο φραστικά, του έκανε χειρονομίες και του πέταγε πέτρες με σκοπό να τον χτυπήσει.

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού επέβαλε στον νεαρό την πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών τριών μηνών και αμέσως μετά ο διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας κήρυξε τον αντιρρησία συνείδησης έκπτωτο του ευνοϊκού καθεστώτος της εναλλακτικής υπηρεσίας εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο 19χρονος άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια ο αντιρρησίας συνείδησης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας.

Τελικά, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του αντιρρησία συνείδησης, ξεκαθαρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιβολή της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, δεν συνδέεται με την απόφαση του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας που έχει το τελικό λόγο για την αφαίρεση του ευεργετήματος της εναλλακτικής εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του.

Και αυτό γιατί όσο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, θεωρείται στρατευμένος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανησυχία για την εξέλιξη της βεντέτας στα Χανιά


Στην εντατική παραμένει το θύμα - Μετανοιωμένος δηλώνει τώρα ο δράστης.

Παραμένει στα Χανιά η ανησυχία για την εξέλιξη της βεντέτας που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο δράστης έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα και έχει ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στο επόμενο 48ώρο, ενώ το θύμα νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων, συνεχίζοντας να δίνει την προσωπική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα του 25χρονου που πυροβόλησε επανειλημμένα τον 24χρονο συντοπίτη του σε κεντρικό μπαρ της πόλης, κάνει έκκληση να πάψει η αντιδικία και να προστατευθούν τα παιδιά της, από τυχόν αντίποινα - ενώ συγγενείς και φίλοι παραμένουν στο σπίτι του θύματος και στους χώρους του νοσοκομείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, ενώ το θύμα βρίσκεται σε καταστολή για τρίτη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες ιατροί του, θα προσπαθήσουν αύριο Πέμπτη να τον επαναφέρουν ξυπνώντας τον.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει ρίζες στο 2011, όταν ο 57χρονος τότε πατέρας του θύματος, είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 43χρονο τότε, πατέρα του σημερινού δράστη, με αφορμή έναν καυγά μεταξύ των δύο νεαρών στην περιοχή Τσικαλαριά. Εκείνη την ημέρα, το τωρινό θύμα είχε τραυματισθεί στο λαιμό από σκάγια της καραμπίνας του ίδιου του του πατέρα, όταν εκείνος είχε προσπάθησε να εκφοβίσει τον πατέρα του σημερινού δράστη.

Το δικαστήριο καταδίκασε στη συνέχεια τον 57χρονο σε 11 χρόνια φυλακής με αποτέλεσμα την αντίδραση της οικογένειας του 43χρονου. Ο γιος του 43χρονου και σημερινός δράστης, επιμένει πως από τότε και μέχρι σήμερα, προσπαθούσε να αποφεύγει συναντήσεις με τον γιο του ανθρώπου που σκότωσε τον πατέρα του, κάτι το οποίο τον απασχολούσε έντονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 25χρονος δείχνει μετανιωμένος. Όπως όμως ανέφερε σε φίλο του, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το γεγονός ότι το βράδυ της απόπειρας, το θύμα, ενώ τον είδε ότι καθόταν στο μαγαζί, δεν έφυγε, αλλά κάθισε απέναντι του σχεδόν περιπαικτικά.

Στις περιοχές όπου διαμένουν οι οικογένειες του δράστη και του θύματος, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Όλοι τελικά εύχονται να ξεπεράσει τον κίνδυνο ο 24χρονος, ώστε τα πνεύματα να καταλαγιάσουν και «να αποτραπούν τα χειρότερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις χαμηλότερες βάσεις


Εισαγωγή με λιγότερα από 5.000 μόρια.

Εκτός από τα υψηλόβαθμα τμήματα που συγκεντρώνουν και τα φώτα της δημοσιότητας υπάρχουν και τμήματα με αρκετά χαμηλές βάσεις εισαγωγής. Μέσα από μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι η χαμηλότερη βάση εισαγωγής στις φετινές πανελλαδικές διαμορφώθηκε στα 3.539 μόρια για τους υποψηφίους της κατηγορίας 90% (Γενική Σειρά- ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β) και αφορούσε το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα.

Κάτω από τα 5000 μόρια διαμορφώθηκε η βάση και σε άλλα τμήματα που σχετίζονται με τις τουριστικές σπουδές όπως είναι η Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στα Γρεβενά και τη Λευκάδα με βάση εισαγωγής 4.048 και 4.062 μόρια αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα η χαμηλότερη βάση εισαγωγής σημειώθηκε στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας Θεσσαλονίκης με 5.597 μόρια ενώ χαμηλές βάσεις είχαν και τα τμήματα Γερμανικής Γλώσσας σε Αθήνα (6.636) και Θεσσαλονίκη (6.682).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο πάνω τμήματα απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα οπότε και δε συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις πολλών υποψηφίων.

Οι χαμηλότερες βάσεις σε τμήματα χωρίς ειδικό μάθημα

Στα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής σημειώθηκε στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Ληξούρι. Η βάση εισαγωγής για την κατηγορία του 90% ήταν 6.799 μόρια. Το Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη είχε βάση 6.996 μόρια.

Όσον αφορά τα ΑΕΙ για ακόμη μια χρονιά το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας στη Μυτιλήνη καθώς και το τμήμα Γεωγραφίας στην ίδια πόλη είχαν τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής καθώς ο τελευταίος εισακτέος για το πρώτο τμήμα συγκέντρωσε 7.876 μόρια και για το άλλο τμήμα 7.648 μόρια. Τα δυο αυτά τμήματα εντάσσονται στο 2ο επιστημονικό πεδίο.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη ανθρωπιάς από Γιαννιώτα


Στο πλευρό του αθλητή των Special Olympics, Παναγιώτη Κουτατζή, που νοσηλεύεται στο ΓΝΑ έπειτα από σοβαρό τροχαίο, βρέθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας. Δείτε φωτογραφίες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού επισκέφτηκε τον αθλητή των Special Olympics, Παναγιώτη Κουτατζή, ο οποίος νοσηλεύεται εκεί έπειτα από σοβαρό τροχαίο.

Ο Γιαννιώτας εκτός από την χαρά που έδωσε στον συνάνθρωπό του και μόνο με την παρουσία του, του πρόσφερε και μία φανέλα των «ερυθρόλευκων» με το νούμερο «10» και το όνομά του.





Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

Η συναδελφικότητα, μεταξύ αθλητών, είναι πράγμα σημαντικό. Πόσω μάλλον όταν εκφράζεται με τρόπο ιδιαίτερο και οι δύο άνθρωποι που μοιράζονται τη χαρά, μοιράζονται και το πάθος για τον Θρύλο. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιάννης Γιαννιώτας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον αθλητή των Special Olympics, Παναγιώτη Κουτατζή και του πρόσφερε ιδιαίτερη χαρά!

Ο νεαρός Παναγιώτης Κουτατζής ενεπλάκη σε τροχαίο και εδώ και κάποιο καιρό νοσηλεύεται στο ΓΝΑ, μένοντας μακριά από την αγαπημένη του άθληση. Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό τον έκανε να συγκινηθεί ιδιαίτερα όταν είδε μπροστά του τον ποδοσφαιριστή του Θρύλου. Ο Γιάννης Γιαννιώτας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εμπορικού, Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ, κ. Κώστα Καρδιασμένο, έδωσαν στον νεαρό αθλητή μία ερυθρόλευκη φανέλα του Θρύλου, με το όνομά του και το «10» τυπωμένο στην πλάτη, καθώς και ένα κασκόλ με τα 42 πρωταθλήματα.

Κοντά στον Παναγιώτη ήταν οι δικοί του άνθρωποι, συγκινημένοι επίσης, βλέποντας τον άνθρωπό τους να χαίρεται τόσο πολύ με την παρουσία του παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Γιαννιώτας τόνισε τη σημασία που έχει το να δίνεις χαρά στον συνάνθρωπό σου, με όποιον τρόπο μπορείς και πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορούμε διαρκώς να είμαστε κοντά σε εκείνους που μας έχουν ανάγκη και που θέλουν τόσο πολύ να μας συναντήσουν. Νιώθω τη χαρά και τη δύναμη που πήρε ο Παναγιώτης, βλέποντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, της ομάδας που τόσο αγαπάει. Το χαμόγελό του και η χαρά στο πρόσωπό του είναι η μόνη πραγματική ανταμοιβή και δεν συγκρίνεται με τίποτα. Θαυμάζω τη δύναμη του Παναγιώτη και εύχομαι μόνο το καλύτερο για εκείνον».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε η «σκονισμένη κυρία» των Δίδυμων Πύργων


Η εικόνα της έγινε μια από τις αναγνωρίσιμες της δεκαετίας.

Η φωτογραφία της είχε γίνει σύμβολο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στους Δίδυμους Πύργους. Η Marcy Borders, είχε γίνει γνωστή ως «σκονισμένη κυρία», όταν ο φακός την κατέγραψε καλυμμένη με τέφρα και σκυρόδεμα τη στιγμή που προσπαθούσε να ξεφύγει από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η γυναίκα, 14 χρόνια αργότερα, απασχόλησε και πάλι τα μέσα μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν ότι πέθανε στα 42 της μόλις χρόνια, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Η Borders, ήταν μητέρα δυο παιδιών και ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ, πάντα πίστευε ότι ο καρκίνος προκλήθηκε από τη σκόνη που εισέπνευσε μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. «Το πιστεύω ακράδαντα γιατί ποτέ δεν είχα καμία ασθένεια. Δεν είχα υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη», είχε πει κάποτε.

Η γυναίκα ξεκίνησε μόλις ένα μήνα πριν την επίθεση, να εργάζεται στην Bank of America. Το γραφείο της βρισκόταν στον 81ο όροφο και λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη, καθάριζε το γραφείο της. Τότε χτύπησε το αεροπλάνο και το κτίριο άρχισε να τρέμει και να ταλαντεύεται. Η 28χρονη τότε Marcy άρχισε να τρέχει από τις σκάλες, παρακούοντας το αφεντικό της που της είπε να παραμείνει στο γραφείο.

«Εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούσαμε να βγούμε. Το κλιμακοστάσιο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές και εμείς έπρεπε να κατεβούμε. Ήμουν πεπεισμένη ότι επρόκειτο να πεθάνω. Είμαι τόσο ευτυχής που είχα τη δύναμη να φτάσω στο ισόγειο», είχε πει.

Η φωτογραφία της έγινε μια από τις αναγνωρίσιμες της δεκαετίας και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 πιο ισχυρές εικόνες του περιοδικού Time.

Η ζωή της ωστόσο, άλλαξε δραματικά μετά την επίθεση:

«Έπινα πολύ και δεν έβγαινα έξω. Είχε στοιχειώσει την ζωή μου. Η ζωή μου βγήκε εκτός ελέγχου. Δεν δούλεψα ούτε μία μέρα σε σχεδόν δέκα χρόνια και από το 2011, ήμουν σε ένα πλήρες χάος. Ήμουν πεπεισμένη ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σχεδίαζε περισσότερες επιθέσεις. Κάθε φορά που έβλεπα αεροσκάφος, πάθαινα πανικό. Αν έβλεπα έναν άνδρα σε ένα κτίριο, ήμουν πεπεισμένη ότι επρόκειτο να με πυροβολήσει. Άρχισα να πίνω και να παίρνω ναρκωτικά, επειδή δεν ήθελα να ζήσω», έλεγε.
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλος στο πλευρό ετοιμοθάνατης γυναίκας


Μια ακραία συγκινητική στιγμή.

Η νοσοκόμα Tracy Calhoun και ο σκύλος της JJ, προσφέρουν ιδιαίτερα συγκινητικές υπηρεσίες σε ασθενείς, σε ειδικό κέντρο περίθαλψης ασθενών σε τελικό στάδιο. Ένα εντυπωσιακό βίντεο, δείχνει το τετράποδο να κάθεται στο πλευρό μιας ηλικιωμένης γυναίκας και να ακούν μαζί ποίηση-η γυναίκα, ηλικίας περίπου 80 με 90 ετών, λάτρευε την ποίηση και βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου μετά από μια άσχημη πτώση. Η ίδια νοσηλευόταν στο Samaritan Evergreen Hospice House στο Albany του Όρεγκον και δεν είχε πολλές επισκέψεις. Η Calhoun και ο JJ της προσέφεραν αμέριστη παρηγοριά.

Η γυναίκα, άφησε την τελευταία της πνοή την επόμενη ημέρα…

«Όπως συμβαίνει συχνά, όταν κάποιος είναι μόνος, κάθομαι δίπλα του και μαζί με εμένα έρχεται και ο JJ», λέει η Calhoun. «Αυτή η κυρία ανταποκρίθηκε άμεσα, αλλά όπως φαίνεται και στο βίντεο, ανταποκρίνεται μετά από την προτροπή του JJ», συμπληρώνει. Το βίντεο γυρίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και κάνει μόλις τώρα το γύρο του διαδικτύου.

Ο JJ προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες ως θεραπευτικός σκύλος.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έγιναν φοιτητές γράφοντας λίγο πάνω από το 0


Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με Γενικούς Βαθμούς Πρόσβασης κάτω από 5.

Για ακόμη μια χρονιά υπήρξαν Τμήματα όπου για την εισαγωγή σε αυτά απαιτήθηκαν βαθμοί λίγο πάνω από το 0. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας όπου ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο στα 7 μαθήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, 2,17 ενώ στα δυο βασικά μαθήματα είχε άθροισμα 2,5.

Σημειώνουμε ότι όλα τα Τμήματα, όπου οι τελευταίοι επιτυχόντες κατάφεραν να εισαχθούν με χαμηλές βαθμολογίες, απαιτούν εξέταση σε Ειδικά Μαθήματα στα οποία η επίτευξη της βάσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος θέση εισαγωγής. Πρόκειται για Τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ενώ από τα Τμήματα των Πανεπιστημίων χαμηλούς βαθμούς εισαγωγής απαιτούσαν τα Ιταλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Οι τελευταίοι επιτυχόντες σε αυτά τα Τμήματα έγραψαν πάνω από 10 στα ειδικά μαθήματα αλλά χαμηλές βαθμολογίες στα υπόλοιπα

Στην Ιταλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο μαθημάτων 3,37 ενώ το άθροισμα σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 4,3. Στο Γερμανικής Φιλολογίας στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα ο μέσος όρος των βαθμών του τελευταίου εισακτέου 3,88 ενώ το άθροισμα των βαθμών σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 5,6.

Από τα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα με μέσο όρο 6,84 στα 7 εξεταζόμενα μαθήματα εισήχθη ο τελευταίος εισακτέος με την κατηγορία του 90% στο Διοίκησης- Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα ενώ Βαθμό Πρόσβασης 7,13 είχε ο τελευταίος επιτυχών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«FeelSafe» για ασφαλέστερο ηλεκτρονικό εμπόριο


Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ 2015.

Την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων «FeelSafe», με κεντρική θεματολογία το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω ασφαλούς χρήσεως πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, θα παρουσιάσει η Ελληνική Αστυνομία σε ειδικό περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2015.

Η πλατφόρμα «FeelSafe» υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με στόχο την από κοινού μελέτη των θεμάτων που προκύπτουν για το εμπόριο και τους καταναλωτές, από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ενημέρωση για τους διαδικτυακούς κινδύνους και την ασφαλή χρήση καρτών, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

FEELSAFE

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε η ιστοσελίδα www.cyberalert.gr/feelsafe αλλά και η πρωτοποριακή εφαρμογή για iOS και Android «FeelSafe», οι οποίες θα αποτελέσουν βασικό βήμα ενημέρωσης των καταναλωτών αλλά και των μελών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, χρησιμοποιεί «έξυπνα» κινητά στην καθημερινότητά του. Στην πλατφόρμα αυτή θα παρουσιάζονται με άμεσο τρόπο οδηγίες για την αποφυγή ηλεκτρονικών απατών ανά κατηγορία.

«Η δράση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε στην πράξη ότι η Αστυνομία έχει κοινωνικό πρόσωπο και ξέρει να συμβάλλει στη διαχείριση της κρίσης. Οι δομές Πολιτείας - αγοράς συνεργάζονται για το δημόσιο καλό», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ενώ πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί την ασφάλεια των συναλλαγών. Η ασφάλεια του δικαίου είναι η βάση της ανάπτυξης. Δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, εάν δεν εκσυγχρονιστείς. Πρώτα πρέπει να κάνεις σοβαρό κράτος και μετά να δώσεις ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα. Νομίζω, ότι θα πετύχει αυτή η δράση και θα τραβήξει το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και καταναλωτών, στη Θεσσαλονίκη».

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, επισήμανε ότι η πλατφόρμα «FeelSafe», ήρθε την κατάλληλη στιγμή, ενώ ανέφερε: «Όταν έχεις 6 δις ευρώ συναλλαγές και 9 δισ. μη πληρωμένο ΦΠΑ, σου δίνει τη δύναμη να χτυπήσεις τη φοροδιαφυγή και τα χρήματα να πηγαίνουν στο ταμείο του κράτους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βοηθήστε τον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει τους πρόσφυγες


Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται στη Θεσσαλονίκη.

Να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων από τη Συρία καλεί πολίτες και επαγγελματίες το Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα είδη που χρειάζονται είναι φρυγανιές, μπισκότα, νερά, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα και κρέμες, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα παραλαμβάνει το προσωπικό του ΕΕΣ Τμήματος Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του στο Λιμάνι (οδός Ν. Κουντουριώτη 10), από Δευτέρα έως Παρασκευή (9πμ-2 μμ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531533,-4,-5).

Κλιμάκια εθελοντών και υπαλλήλων του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ μεταβαίνουν καθημερινά στον Τελωνειακό Σταθμό Ειδομένης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται εκεί, με προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, τα αποθέματα ΕΕΣ εξαντλούνται καθημερινά με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η επιτέλεση του ανθρωπιστικού έργου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποιες σχολές οι εισακτέοι ήταν λιγότεροι από τις θέσεις


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πτωτικά κινήθηκαν κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι βάσεις στις παραδοσιακές σχολές προτίμησης όπως η Ιατρική, η Νομική, η Σχολή Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Μετσοβίου, τομείς οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κορεσμένοι επαγγελματικά. Δεν έλειψαν βέβαια και οι σχολές που ψήλωσαν τον «πήχη» εισαγωγής. Πρόκειται κυρίως για Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα, όπως ήταν τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Ισπανικής Γλώσσας, Ιταλικής, Γαλλικής και Τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Αν και στα περισσότερα Τμήματα με την κατηγορία του 90%, καλύφθηκαν οι θέσεις των εισακτέων εντούτοις υπήρχαν και Τμήματα όπου οι εισακτέοι ήταν λιγότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις. Πρόκειται για Τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικό ή ειδικά μαθήματα και απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος εισαγωγή σε αυτά είναι η επίτευξη της βάσης του 10 στα ειδικά μαθήματα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται επτά Τμήματα με λιγότερους εισακτέους από τις θέσεις. Οι Περισσότερες κενές θέσεις εντοπίζονται στο Τμήμα Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομίας Τ.Ε στη Ζάκυνθο που απαιτεί εξέταση σε Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο. Οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 76 και οι εισακτέοι μόλις 12!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνες για εντοπισμό των οστών των καταδρομέων του Noratlas στην Κύπρο


Ελπίδες μετά τον εντοπισμό του ηρωϊκού αεροσκάφους.

Σύντομα ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των οστών των άτυχων καταδρομέων , οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο καταρρίφθηκε, λόγω λάθους, από την αεράμυνα της Εθνικής Φρουράς.

Το αεροσκάφος μετέφερε 28 καταδρομείς και τέσσερα μέλη πλήρωμα. Σκοτώθηκαν όλοι, εκτός από μέναν. Δεκά έξι τάφηκαν στο κοιμητήριο Λακατάμειας και από εκταφές ταυτοποιήθηκαν τα οστά 12. Από την εκσκαφή στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας ελπίζεται ότι θα βρεθούν τα οστά των άλλων 19 καταδρομέων. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το χώρο της εκσκαφής υπάρχουν δυο σημεία, τα οποία είναι σκεπασμένα με πράσινο ύφασμα και στα οποία έχουν εντοπιστεί συντρίμμια από το Noratlas. Το ένα σημείο, είναι εκεί που βρισκόταν ο μεγάλος μαρμάρινος σταυρός του μνημείου και το άλλο σε μικρή απόσταση στην πίσω δεξιά πλευρά του. Σε ένα από τα δυο σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες , έχει εντοπιστεί η άτρακτος του αεροσκάφους, ενώ στο δεύτερο ενδεχομένως να βρίσκεται το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε μέρος της ατράκτου και του πιλοτηρίου του Noratlas . Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τον εντοπισμό και δήλωσε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι να αποκαλυφτεί ολόκληρη η άτρακτος, προτού οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι ασχοληθούν με το τελευταίο μέρος της β` φάσης, που είναι ο εντοπισμός των λειψάνων. Επεσήμανε δε πως οι εργασίες διεξάγονται με μεγάλη προσοχή και με όλα εκείνα τα μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο. «Γίνεται σάρωση του εδάφους σε κάθε 30cm και εύχομαι μετά τον εντοπισμό και της ατράκτου να εντοπίσουμε και τα οστά για να τα παραδώσουμε στους συγγενείς των ηρώων αυτών για να τους κηδέψουν μετά από 41 χρόνια με τις πρέπουσες τιμές» είπε. Τον χώρο της εκσκαφής επισκέφθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκινος, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για το Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων. Ο κ. Κόκινος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι ανασκαφές για το Noratlas και ότι θα ταυτοποιηθούν μετά από 41 χρόνια και άλλοι από τους αγνοούμενους.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτιά νεαρού πρόσφυγα από την Αφρική στις πανελλαδικές


Είναι πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια.

Ο 20χρονος Ζυλιέν, που «δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011, είναι σήμερα πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια. «Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου μιλά επίσης για τον δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα.

Ο Ζυλιέν διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων της Κόνιτσας. Η χαρά του ξεχειλίζει και τη μοιράζεται μαζί μας. «Θέλω να αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους γονείς και τα αδέλφια μου, που δεν υπάρχουν πια στη ζωή» λέει και προσπαθεί να κρύψει τα δάκρυα που κυλούν από τα μάτια του. Όταν έφτασε στην Ελλάδα ήταν 16 χρόνων. Τον πρώτο καιρό αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Ως «παράνομος μετανάστης», έμεινε για τρεις μήνες στα κρατητήρια του Έβρου και στη συνέχεια περιπλανήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ώσπου τον Οκτώβριο του 2012, με εισαγγελική παραγγελία, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο της Κόνιτσας.

Οι υπάλληλοι του Κέντρου θυμούνται πως τότε ο Ζυλιέν δεν μίλαγε ελληνικά, ήταν πάντα θλιμμένος, σκεπτικός και το μοναδικό αίτημά του ήταν να πάει σε σχολείο. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να εγγράψουν τον νεαρό πρόσφυγα από την Αφρική, στο ΕΠΑΛ της Κόνιτσας.

«Οι γονείς μου, πάντα μού έλεγαν ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι η παιδεία. Εγώ αυτό το κράτησα» εξηγεί ο Ζυλιέν, όταν τον ρωτάμε για τη θέλησή του να συνεχίσει στο σχολείο, που απρόσμενα είχε διακόψει στην πατρίδα του, αλλά και για τη δύσκολη ελληνική γλώσσα, την οποία με επίπονες και επίμονες προσπάθειες κατάφερε να μάθει. Όπως αναφέρει, το Κέντρο της Κόνιτσας, από την πρώτη στιγμή, καθώς η καθηγήτρια-φιλόλογος Γιάννα Νίκου του παρέδιδε μάθημα Ελληνικών τα απογεύματα.

Στις περισσότερες κουβέντες του, ο Ζυλιέν επικαλείται τον Θεό, στον οποίο όπως μας αποκαλύπτει, προσεύχεται καθημερινά. Πάνω στο γραφείο του, μας δείχνει την Καινή Διαθήκη, «φυλαχτό» από τη μητέρα του, πριν την αποχωριστεί για πάντα, βίαια. Οι άνθρωποι της Κόνιστας λένε πως πολλές φορές είδαν τον Ζυλιέν να ανηφορίζει με τα πόδια το βουνό και να πηγαίνει στην Μονή Στομίου, το ησυχαστήριο του Αγίου Παϊσιου.

Το ΕΠΑΛ της Κόνιτσας ήταν για τον νεαρό μία οικογένεια, γιατί, όπως μας περιγράφει, οι συμμαθητές και οι καθηγητές του τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ήταν ο πρώτος μαθητής στην τάξη, κάθε χρόνο, και το απολυτήριό του γράφει 19,8.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ζυλιέν έκανε αίτηση για χορήγηση προσφυγικού ασύλου. «Θέλω να νιώθω ασφαλής και να έχω διεθνή προστασία, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης. Θέλω να προχωρήσω για να γίνω χρήσιμος και σημαντικός άνθρωπος για την κοινωνία. Να προσφέρω, όσο μπορέσω, στην Ελλάδα που με βοήθησε» είναι η απάντησή του στο ερώτημα για το πώς βλέπει τώρα το μέλλον του.

Τον ελεύθερο χρόνο του, ο νεαρός ζει με αναμνήσεις από την οικογένεια που έχασε και τον τόπο του. Γιός πολιτικού, αν και γύρισε σελίδα στη ζωή, δεν διαγράφει από τη μνήμη του τον αγώνα του πατέρα του και των συμπατριωτών του για τη δημοκρατία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μπύρα που χαρίζει νιάτα και ομορφιά


Νέα ιαπωνική ανακάλυψη.

Οι Ιάπωνες κάνουν συχνά πυκνά μικρά ή μεγάλα, τεχνολογικά και μη θαύματα. Ένα από αυτό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η μπύρα Precious που αντί να προκαλεί δυσπεψία και φούσκωμα, σας χαρίζει νιάτα! Το νέο brand, είναι δημιούργημα της εταιρείας Suntory: κάθε κουτάκι μπύρας περιέχει δυο γραμμάτια κολλαγόνου και 5% αλκοόλ.

Στην τηλεοπτική διαφήμιση που συνοδεύει το προϊόν, ο κωμικός Ken Watanabe κάθεται σε ένα τραπέζι με γυναίκες που πίνουν τη μπύρα τους και περνούν χαλαρές στιγμές. Τότε ο Ken χαμογελάει, και λέει την ατάκα: «Τα αγόρια δεν καταλαβαίνουν αν ένα κορίτσι παίρνει κολλαγόνο ή όχι».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κανένας οικονομικός έλεγχος» δεν έγινε στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ


«Παραμένει ερώτημα ποιοι εσφαλμένα πληροφορούν τον υπουργό Παιδείας».

Με δελτίο Τύπου, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης απαντά σε σειρά δημοσιευμάτων τονίζοντας ότι «έως και σήμερα 25/8, κανένας οικονομικός έλεγχος δεν διεξήχθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Παραμένει ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που εσφαλμένα πληροφορούν τον Υπουργό, ώστε να δηλώνει στη σχετική επερώτηση του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κου Νικολόπουλου, δύο μήνες πριν, "ότι διεξάγεται εντατικά οικονομικός έλεγχος"».

«Είναι προφανές ότι, με ψευδή και κακόβουλη ενημέρωση, οδηγήθηκε ο Υπουργός να απαντήσει στη Βουλή με ανακριβή στοιχεία, σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αγνοώντας την επίσημη ενημέρωση που παρείχε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η αξιοπιστία του Ιδρύματος, για το εν λόγω πρόγραμμα Erasmus+/ Youth, βάλλεται με ψέματα και συκοφαντίες, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αλλαγή και η μεταφορά που έγινε τελικά στο ΙΚΥ», αναφέρει ακόμη.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων των εφημερίδων «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στις 14 Ιουλίου 2015, του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας www.esos.gr στις 15 Ιουλίου 2015 με τίτλο «Το δίλημμα του Υπουργείου Παιδείας για τα ευρωπαϊκά Προγράμματα», καθώς και του σημερινού δημοσιεύματος της ίδιας ιστοσελίδας www.esos.gr με τίτλο«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Προτιθέμεθα να αντικαταστήσουμε τις διοικήσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΙΕΠ και ΙΚΥ», στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, «Η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε πρόσφατα σκληρή κόντρα σχετικά με τους ελέγχους στον Οργανισμό» , το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Παραθέτει αυτούσια την επιστολή που έλαβε από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, για τον έλεγχο που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο 2014, κατόπιν αιτήματος του Ιδρύματος:

«Τα εξήντα τέσσερα (64) ευρήματα της Έκθεσης Προσυμφωνημένων Διαδικασιών των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον διαχειριστικό έλεγχο του προγράμματος της Ε.Ε. «Νεολαία σε δράση 2013» αφορούν κυρίως καθυστερήσεις και τυπικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος και όχι οικονομικές παρατυπίες. Οι παρατηρήσεις αυτές, δεν αποτελούν βάση για ουσιώδεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με την Ετήσια Αναφορά Δράσης (Yearly Report 2013) όπως αυτή συντάχθηκε και καταρτίστηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης».

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας συγκεκριμένα σημεία των δημοσιευμάτων, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Με βάση την αλληλογραφία και τις επίσημες παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προκύπτουν «παρατηρήσεις καίριας σημασίας» και σε καμία περίπτωση «κακοδιαχείρισης» που επιβάλλουν την αλλαγή του φορέα υλοποίησης του Προγράμματος.

2. H ανάθεση του Προγράμματος σε οποιοδήποτε φορέα υλοποίησης δεν είναι στην αρμοδιότητα και την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά στην αρμοδιότητα και την ευθύνη της Εθνικής Αρχής, που είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Η μοναδική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –που αποτέλεσε κρίσιμης σημασίας παρατήρηση προς την Εθνική Αρχή- ήταν και είναι η άμεση υποβολή της Ετήσιας Δήλωσης Διασφάλισης του Προγράμματος, η οποία είχε παραδοθεί από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στην Εθνική Αρχή, δηλαδή στο Υπουργείο, στις 9 Ιανουαρίου 2015.

4. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι έως και σήμερα 25/8, κανένας οικονομικός έλεγχος δεν διεξήχθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Παραμένει ερώτημα ποιοι είναι αυτοί που εσφαλμένα πληροφορούν τον Υπουργό, ώστε να δηλώνει στη σχετική επερώτηση του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κου Νικολόπουλου, δύο μήνες πριν, «ότι διεξάγεται εντατικά οικονομικός έλεγχος».

5. Είναι προφανές ότι, με ψευδή και κακόβουλη ενημέρωση, οδηγήθηκε ο Υπουργός να απαντήσει στη Βουλή με ανακριβή στοιχεία, σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, αγνοώντας την επίσημη ενημέρωση που παρείχε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στο αρμόδιο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η αξιοπιστία του Ιδρύματος, για το εν λόγω πρόγραμμα Erasmus+/ Youth, βάλλεται με ψέματα και συκοφαντίες, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αλλαγή και η μεταφορά που έγινε τελικά στο ΙΚΥ.

6. Τέλος προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, η απραξία του Υπουργείου, μετά την απόφαση του Υπουργού, για τη μεταφορά του προγράμματος ERASMUS+ Νεολαία, στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, (ΦΕΚ τεύχος Β' 1404/7.7.2015). Το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του, όχι μόνο δεν επιλύουν τα εξαιρετικής σημασίας ζητήματα, που προκάλεσαν με πράξεις, παραλήψεις και καθυστερήσεις, αλλά αγνοούν τις υποχρεώσεις τους για την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος, βάσει και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα Συμβόλαια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και για την απρόσκοπτη μετάβαση και διαδικασία παράδοσης – παραλαβής μεταξύ της παλιάς και νέας Εθνικής Μονάδας Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ 2014-2020 για τον τομέα «Νεολαία».

7. Κωλυσιεργούν, επιτείνοντας τις εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες που προκύπτουν και διακινδυνεύουν να απωλέσουν, για τους νέους της χώρας μια σημαντική πηγή κοινοτικών κονδυλίων, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...