Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΚΘ: Δραματική η κατάσταση για τους εργαζόμενους στη Β. Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συλλαλητήριο από κοινού με τη ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ.
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους, ενόψει του συλλαλητηρίου, το οποίο οργανώνουν μαζί με τη ΓΣΕΕ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, την πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής ΔΕΘ.


Στη Βόρεια Ελλάδα, η ανεργία κυμαίνεται μεταξύ 30% και 35%, χωρίς να υπολογίζονται οι Έλληνες μετανάστες της τελευταίας πενταετίας που φτάνουν τους 250.000, και στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι δραματική, καθώς επενδύσεις δεν έρχονται και οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας μειώνονται, σύμφωνα με το ΕΚΘ.

Από τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ προκύπτει ότι ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα αυξήθηκε από 364.000 το τρίτο τρίμηνο του 2008 σε 1.342.000 το πρώτο τρίμηνο του 2014 και το τέταρτο τρίμηνο του 2014 οι άνεργοι ανέρχονταν σε 1.246.000. Επίσης, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης αυξήθηκε στο 10% το 2014 από 6% το 2009, ενώ το ποσοστό της μη ηθελημένης μερικής απασχόλησης πλησιάζει το 70% του συνόλου της μερικής απασχόλησης.

«Το νέο πακέτο μέτρων που θα αρχίσει να υλοποιείται σε λίγες μέρες αποτελεί την 'ταφόπλακα' της ελληνικής οικογένειας, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του κόσμου της εργασίας», υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΚΘ και προσθέτει: «Η 'δημιουργική ασάφεια' της πρόσφατα παραιτηθείσας κυβέρνησης συγκεκριμενοποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και ακούει στο όνομα 'Μνημόνιο 3'. Αντί της υλοποίησης του 'Προγράμματος της Θεσσαλονίκης' επιβάλλονται νέα δυσβάσταχτα μέτρα».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της 5ης Σεπτεμβρίου θα γίνει σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ΕΚΘ (11π.μ.), και ταυτόχρονα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, στη διάρκεια εκδήλωσης σε αίθουσα του ξενοδοχείου IMPERIAL.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.