Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κάψτε περισσότερες θερμίδες χωρίς να αλλάξετε τον τρόπο που γυμνάζεστε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είτε είστε αρχάριος και βιάζεστε να δείτε τους κόπους σας να αποδίδουν καρπούς είτε φανατικός της άσκησης και ψάχνετε τρόπους να ξεφύγετε από την ρουτίνα εδώ θα ανακαλύψετε τις μικρές αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

Έχοντας καταναλώσει το προηγούμενο βράδυ ένα ελαφρύ γεύμα με μικρή ποσότητα υδατανθράκων , το επόμενο πρωί τα επίπεδα του γλυκογόνου βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στο σώμα μας. Έχοντας μεσολαβήσει αρκετές ώρες, το σώμα μας έχει χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακες, ακόμη και κατά την διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της πρωινής άσκησης να καταναλώσει αρχικά σε σύντομο χρόνο το γλυκογόνο που έχει και στην συνέχεια πιο να χρησιμοποιήσει πιο άμεσα την επιπλέον ενέργεια που χρειαζόμαστε από τις αποθήκες του λίπος του Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά αφού οι καύσεις του λίπους μπορεί να φτάσουν έως και 30% περισσότερες τις πρωινές ώρες τις ημέρας.

Εκτός αυτού το σώμα μας συνεχίζει να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια για αρκετές ώρες ακόμη κι αν η εργασία μας είναι καθιστική. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν φάμε αμέσως πρωινό, αλλά έπειτα από μισή έως μια ώρα, το σώμα μας συνεχίζει να ξοδεύει λίπος. Ακόμη και αν πάρουμε το πρωινό μας αμέσως μετά, μεγάλο μέρος των προσλαμβανόμενων θερμίδων θα ξοδευτεί με ταχύτερους ρυθμούς.

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η διαλειμματική προπόνηση είναι ένα είδος εξειδικευμένης προπόνησης, η οποία έχει διαστήματα πολύ έντονης προσπάθειας τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα προσπάθειας υπομέγιστης έντασης. Σκεφτείτε ένα ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν στιγμές μέσα στον αγώνα που μαρκάρει τον αντίπαλο ,κάνει σπριντ και σουτάρει και στιγμές που περπατάει στον αγωνιστικό χώρο όταν η μπάλα παίζεται σε άλλη πλευρά του γηπέδου.

Αν τρέχετε ή κάνετε ποδήλατο σε σταθερό τέμπο δοκιμάστε να αλλάξετε τον ρυθμό σας. Κάθε 4-5’ αυξήστε τους παλμούς σας στο 80-90% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας για 30-40’’ και στην συνέχεια χαμηλώστε την ένταση στο 60-65% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας. Με τον τρόπο αυτό ξοδεύετε έως 30% περισσότερες θερμίδες από ότι με την άσκηση σε σταθερό ρυθμό

ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ

Η παραλία, το πάρκο, η ανηφόρα και οι σκάλες είναι τρεις αποτελεσματικοί τρόποι εκγύμνασης ποδιών και γλουτών και παράλληλα πολύ αποδοτικοί ως προς την καύση λίπους. Η σειρά που τους παραθέσαμε έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας. Το τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος μας δίνει την δυνατότητα να ξοδέψουμε περισσότερες θερμίδες από ότι αν το κάναμε στο γυμναστηρίο. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή για όσους έχουν προβλήματα στα γόνατα ή αρκετά κιλά παραπάνω και η επιβάρυνση που θα ασκηθεί ίσως δημιουργήσει προβλήματα στην μέση και στην σπονδυλική στήλη.

Ωστόσο αν δεν έχετε τέτοιου είδους προβλήματα και συνηθίζετε να κάνετε καθημερινά τζόκινγκ ίσως ήρθε η στιγμή να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα. Τρέχοντας σε ανώμαλο έδαφος ξοδεύετε 10-20% περισσότερες θερμίδες ενώ το τρέξιμο σε σκάλες μπορεί να σας βοηθήσει να ξοδέψετε μέχρι και 50% περισσότερες θερμίδες απ ότι αν τρέχατε σε διάδρομο γυμναστηρίου.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ
Χρησιμοπoιήστε το ποδήλατο σας : Σε 30’ θα ξοδέψετε 200 θερμίδες και θα εξοικονομήσετε και χρήματα από την βενζίνη του αυτοκινήτου
Χορέψτε: Σε 30’ μπορείτε να ξοδέψετε μέχρι και 500 θερμίδες και θα φτιάξει και η διάθεσή σας
Παίξτε με τα παιδιά σας: Σε 30’ μπορείτε να ξοδέψετε μέχρι 300 θερμίδες και να ξαναγίνετε παιδί
Κάντε οικιακές δουλειές: Σε 30’ ξοδεύετε μέχρι και 100 θερμίδες και βοηθάτε και τον σύντροφό σας
Ασχοληθείτε με τον κήπο σας: Σε 30’ ξοδεύετε έως 150 θερμίδες , φροντίζετε τον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας και είστε περήφανος για τα λουλούδια σας


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.