Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ντεμπούτο με νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη στο US Open

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο US Open με πανηγυρικό τρόπο. Στην πρώτη της εμφάνιση σε Grand Slam διοργάνωση στην καριέρα της, η 20χρονη Ελληνίδα νίκησε στα δύο σετ την Anastasia Sevastova και προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο, της πλουσιότερης διοργάνωσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο.



Καλύτερα δε θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο US Open η Σάκκαρη. Η 20χρονη Ελληνίδα, που τους τελευταίους μήνες είναι σταθερά η κορυφαία Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη και κοντά στο Top200 του κόσμου (στο Νο206 σήμερα), επιβλήθηκε της Sevastova με 6-2, 7-6 (2).

Αν και δεν είναι στις seeded παίκτριες, η Sevastova αποτελούσε ένα μεγάλο εμπόδιο για τη Μαρία, που κατάφερε να το ξεπεράσει και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί τρίτο σετ. Η 25χρονη Λετονή, Νο144 στον κόσμο, έχει πολλές εμπειρίες στην καριέρα της, έχει περάσει από το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης και το 2011 έφτασε στον 4ο γύρο του Australian Open.

Σύμφωνα με το tennisnews.gr, στον σημερινό αγώνα η Σάκκαρη ήταν η καλύτερη παίκτρια και κέρδισε άνετα το πρώτο σετ. Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, ωστόσο η πρωταθλήτριά μας κρατήθηκε μέχρι το τέλος, έσωσε ένα set point και έκανε ένα πολύ καλό tie-break, το οποίο πήρε με 7-2. Μετά από 1 ώρα και 13 λεπτά αγώνα, η πρώτη νίκη της Μαρίας σε Grand Slam τουρνουά ήταν γεγονός.

Να σημειωθεί πως η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα μετά από τη Λένα Δανιηλίδου και το Αυστραλιανό Όπεν του 2013, που πετυχαίνει νίκη σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Η νίκη αυτή ήρθε μάλιστα σε ένα τουρνουά με hardcourt, τη στιγμή που η Μαρία είχε να αγωνιστεί σε σκληρή επιφάνεια από τον Απρίλιο!

Στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε την An-Sophie Mestach από το Βέλγιο, που είναι στο Νο4 του ταμπλό και στο Νο102 του κόσμου, είτε τη Γιαπωνέζα, Junri Namigata.

Η φετινή διοργάνωση του US Open αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς τα χρηματικά του έπαθλα θα ξεπεράσουν τα 42 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.