Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αντιρρησίας συνείδησης επιτέθηκε και χτύπησε ανήλικο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχασε το ευνοϊκό καθεστώς στράτευσης.

Η βίαιη συμπεριφορά που επέδειξε 19χρονος αντιρρησίας συνείδησης σε βάρος ανηλίκου όχι μόνο ήρθε σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις του αλλά στάθηκε και η αφορμή για να χάσει το ευεργέτημα της εναλλακτικής εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας που του είχε χορηγηθεί. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση επικυρώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έκρινε πως «η συμπεριφορά του είναι αντίθετη προς τις πεποιθήσεις του περί βίας, τις οποίες είχε επικαλεσθεί δια να τύχει του ευεργετήματος της εναλλακτικής θητείας».

Επιπλέον, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι «η άσκηση βίας είναι ευθέως αντίθετη στους σκοπούς του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού» στο οποίο υπηρετούσε εναλλακτικά την θητεία του ο 19χρονος.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ο 19χρονος, ο οποίος είχε εξαιρεθεί της ενόπλου στρατιωτικής του θητείας επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους, φέρεται να χαστούκισε και να κλότσησε ανήλικο του Κέντρου Προστασίας.

Όταν ο 19χρονος κλήθηκε σε απολογία ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον ανήλικο καθώς επανειλημμένα του επετίθετο φραστικά, του έκανε χειρονομίες και του πέταγε πέτρες με σκοπό να τον χτυπήσει.

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού επέβαλε στον νεαρό την πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών τριών μηνών και αμέσως μετά ο διευθυντής της Στρατολογικής Υπηρεσίας κήρυξε τον αντιρρησία συνείδησης έκπτωτο του ευνοϊκού καθεστώτος της εναλλακτικής υπηρεσίας εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο 19χρονος άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια ο αντιρρησίας συνείδησης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και της απόφασης του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας.

Τελικά, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του αντιρρησία συνείδησης, ξεκαθαρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιβολή της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε από Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, δεν συνδέεται με την απόφαση του διευθυντή της Στρατολογικής Υπηρεσίας που έχει το τελικό λόγο για την αφαίρεση του ευεργετήματος της εναλλακτικής εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του.

Και αυτό γιατί όσο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού, θεωρείται στρατευμένος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.