Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τελεσίγραφο οργής των γονέων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2011

Εξαιτίας της μη χρηματοδότησης που προμηνύει αδιέξοδα

Αποδέκτες του οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας

Ζητούνται άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις σε τέσσερα κρίσιμα για το κατασκγνηωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ ερωτήματαΖητούνται άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις σε τέσσερα κρίσιμα για το κατασκγνηωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ ερωτήματα 

Το επαπειλούμενο αδιέξοδο του φετινού κατασκηνωτικού προγράμματος ΑμεΑ εξαιτίας της μη εξασφάλισης μέχρι σήμερα των απαραίτητων πιστώσεων έχει εξοργίσει τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που δια της ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) απαιτούν τελεσιγραφικά την δέσμευση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας ότι οι κατασκηνώσεις θα είναι πανέτοιμες στις 20 Ιουλίου να υποδεχτούν τα παιδιά τους.

Στο τελεσίγραφό τους οι γονείς αξιώνουν ρητή απάντηση μέχρι ις 17 Ιουνίου και δεσμεύσεις επί τεσσάρων συγκεκριμένων σημείων. Ητοι (αντιγράφουμε από το σχετικό έγγραφο):

α. Άμεση υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης ανάθεσης του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος στις Περιφέρειες και τη στελέχωση μέχρι και 1/8/2011 των κατασκηνωτικών χώρων που θα λειτουργήσουν στον Άγιο Ανδρέα της Περιφέρειας Αττικής, στη Μεταμόρφωση και στο Σταυρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Νέα Πέραμο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, στην Κέρκυρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Περιφέρειας Κρήτης,

β. Ρητή έγγραφη διαβεβαίωση των Γενικών Γραμματέων των πιο πάνω Περιφερειών ότι οι κατασκηνωτικοί χώροι θα είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν επαρκώς και υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας τους κατασκηνωτές ΑμεΑ και τη σχετική κατανομή κατασκηνωτικών περιόδων τουλάχιστον από 1/8 μέχρι και 31/8/2011,

γ. Άμεση πίστωση του ΚΑΕ2559 του ΥΥΚΑ με το σύνολο της πίστωσης ύψους 720.000€ που (θεωρητικά τουλάχιστον) έχει εγκριθεί για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

δ. Άμεση υπογραφή της σχετικής τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΥΥΚΑ-ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2011 και την πλήρη εξόφληση της Ομοσπονδίας με τη λήξη του Προγράμματος και όχι μετά την 31/10/2011.

“Στην αντίθετη περίπτωση” καταλήγει το τελεσίγραφο της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αναφερόμενο στις επικείμενες φιέστες και δεξιώσεις για τους αγώνες Special Olympics, “θα μας συναντάτε στα ξενοδοχεία υποδοχής υψηλών προσώπων, τα Στάδια, τους δρόμους και τις πλατείες αυτής της χώρας που όπως λέγεται γέννησε τη Δημοκρατία”.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κοσμοπολιτικό γεγονός οι Special Olympics

«Αντι-μήνυμα» με αφορμή τα 27 εκατ. που θα στοιχίσουν οι αγώνες


ΕΣΑμεΑ : Η χρηματοδότηση των φιλανθρωπικών αγώνων θα αρκούσε για να καλύψει το κόστος λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών του λεκανοπεδίουΕΣΑμεΑ : Η χρηματοδότηση των φιλανθρωπικών αγώνων θα αρκούσε για να καλύψει το κόστος λειτουργίας όλων των προνοιακών δομών του λεκανοπεδίου
Την οργισμένη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκαλεί η διεξαγωγή των Special Olympics, η οποία τονίζει πως το κόστος των αγώνων θα αντλήσει δεκάδες εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά τη στιγμή που σιγοσβήνει η φλόγα δεκάδων δομών υποστήριξης ΑμεΑ σε όλη την χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ τονίζει χαρακτηριστικά ότι “σήμερα στην Πνύκα ξεκινά το κοσμοπολίτικο γεγονός της φιλανθρωπίστικης αντίληψης της αναπηρίας”.

“Σήμερα η Φλόγα των Special Olympics προσπαθεί να σκιάσει τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης, που επέλεξαν τη χρηματοδότηση των «φιλάνθρωπων» των Special Olympics, την ίδια στιγμή που χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται εκτός σχολείων, με μόνη στήριξη την οικογένειά τους, την ίδια εποχή που το υπουργείο Υγείας αδυνατεί να στηρίξει τη λειτουργία προγραμμάτων και υπηρεσιών που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία”.

Η συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση “να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της και το πραγματικό διακύβευμα: το κόστος μόνο για την τελετή έναρξης των Special Olympics ισούται περίπου με τη μείωση της συνολικής χρηματοδότησης των φορέων ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης ΑμεΑ της Αττικής μεταξύ των ετών 2010-2011”.

Η ΕΣΑμεΑ εξηγεί ότι “εάν δεν ληφθούν μέτρα έστω και τώρα, οι περισσότεροι υποστηρικτικοί φορείς κινδυνεύουν με «λουκέτο», με άμεση συνέπεια τα άτομα με αναπηρία να βρεθούν εκτός εκπαίδευσης, εργασίας και στήριξης και οι εργαζόμενοι σε αυτά να βρεθούν στην ανεργία. Ας γίνει γνωστό ότι οι επιχορηγήσεις όλων των φορέων μειώθηκαν δραστικά το έτος 2010, ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα μέρος των επιχορηγήσεων σε κανένα φορέα για το 2011. Ας μαθευτεί ότι, ένα μήνα μετά την υπόσχεση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου στην ΕΣΑμεΑ, ότι θα δοθούν τα χρήματα ώστε η Ελλάδα να μην αποκλειστεί από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, αν δεν έχει εκπροσώπηση στα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, η ΕΑΟΜ - ΑμεΑ ενημέρωσε τους αθλητές κολύμβησης ότι δεν μπορεί να τους καλύψει τα έξοδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο - το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου. Την ώρα που η Πολιτεία χρηματοδοτεί μια φιέστα που προβάλλει το άτομο με αναπηρία ως αντικείμενο ελέους, το ΙΚΑ μειώνει στο μισό την δημόσια συμμετοχή στην αγορά τεχνικών βοηθημάτων που αποτελούν όρο επιβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία”.

Στον επίλογο της ανακοίνωσής της η ΕΣΑμεΑ μεταφέρει το αντι- μήνυμά της για τη διοργάνωση: “Από σήμερα μέχρι τη λήξη των Special Olympics, η χώρα θα βιώσει την υποκρισία του «φαίνεσθαι» των δημοσίων σχέσεων, της συγκάλυψης της πραγματικής κατάστασης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, και από την άλλη προβολείς στραμμένοι πάνω στην κατασπατάληση χρημάτων υπέρ της φιέστας της φιλανθρωπίας”.


Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας των γονέων του Πειραιά για δημιουργία νέου ειδικού σχολείου

Αποκλείουν σήμερα κεντρική διασταύρωση, προαναγγέλουν και άλλες ενέργειες

Υπό κατάληψη εδώ και μιά εβδομάδα το 1ο ΕΕΕΕΚ ΠειραιάΥπό κατάληψη εδώ και μιά εβδομάδα το 1ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Με συμβολικό αποκλεισμό της διασταύρωσης των οδών Δωδεκανήσου και Πειραιώς, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του 1ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά και οι γονείς τους “απαντούν” στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του σχολείου τους και στη μη υλοποίηση απόφασης για δημιουργία και 2ου ΕΕΕΕΚ στη γειτονική Νίκαια που εκρεμμεί εδώ και μια τετραετία.

Στο 1ο ΕΕΕΕΚ (εξειδικευμένο εργαστήριο ειδικής εκπαίδευσης κατάρτισης) Πειραιά εξελίσσεται κατάληψη από τις 3 Ιουνίου, ο δε συμβολικός αποκλεισμός της διασταύρωσης εντάσσεται σε σειρά ακτιβιστικών παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να ενταθεί η πίεση για την δημιουργία και 2ου ΕΕΕΕΚ που θα αποσυμφορίσει το υφιστάμενο. Εξαιτίας της έλλειψης χώρων τουλάχιστον 30 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παραμένουν εκτός σχολείου, αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό μέχρι σήμερα ΕΕΕΕΚ του Πειραιά καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο του Πειραιά αλλά και των όμορων δήμων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αγώνες των γονέων δεν είναι ενταγμένοι στα “σημάδια των καιρών”, έχουν ξεκινήσει από το 2008, έναν περίπου χρόνο μετά την λήψη απόφασης από πλευράς υπουργείου δημιουργίας και 2ουΕΕΕΕΚ και τα πρώτα δείγματα ολιγωρίας σε ότι αφορά την υλοποίησή της. Τους αγώνες τον τελευταίο χρόνο στηρίζουν μαζικά και οι οργανώσεις γονέων των σχολείων της Νίκαιας, αναγνωρίζοντας ότι το χρονίζον άδικο έχει γίνει πλέον και δική τους υπόθεση.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Διαβάστε περισσότερα...

Η διεκδίκηση της κοινωνικής χειραφέτησης των ΑμεΑ είναι αγώνας διαρκείας

Η πρωταγωνίστρια της κατάληψης του ΙΚΑ «Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ» κάνει την αποτίμησή της

Ευχαριστήρια για τα μηνύματα συμπαράστασης σε όλους πλην ΝΔ : «Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε»...




Η στιγμή της λήξης της κατάληψης. Χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και ετοιμότητα για νέους αγώνεςΗ στιγμή της λήξης της κατάληψης. Χαμόγελα αισιοδοξίας αλλά και ετοιμότητα για νέους αγώνες
Η κοινωνική και πολιτική συμπαράσταση στο αίτημα της Κίνησης για τη Χειραφέτηση των ΑμεΑ άμεσης απόσυρσης της εγκυκλίου που σφαγιάζει οριζόντια την δημόσια συμμετοχή στην προμήθεια αναπηρικών βοηθημάτων, υπήρξε πραγματικά πρωτόγνωρη για αίτημα που εντάσεται στη θεματική ατζέντα της αναπηρίας.

Επιγραμματικά: Σχεδόν όλοι οι φορείς εκπροσώπησης των ΑμεΑ συντάχθησαν με το αίτημα εκδίδοντας ανακοινώσεις ή δελτία τύπου. Το αίτημα υιοθετήθηκε πλήρως από όλα τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. και Οικολόγους), ενώ κατατέθησαν άμεσα βουλευτικές ερωτήσεις από τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την τετράδα βουλευτών της Δημ.Αρ. Κοντολογίς, γεννήθηκε ένα άτυπο μέτωπο ενιαίας δράσης, δίχως την παραμικρή προσυνεννόηση. Να επισημανθεί, τέλος, ότι υπήρξε και ανακοίνωση στήριξης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία όμως αποδοκιμάζει πλήρως η “Κίνηση” σε εκτενή ανακοίνωσή της αποτίμησης των εξελίξεων του καταληψιακού διημέρου.

Εξ’ ορισμού ο πρώτος λόγος για την αποτίμηση ανήκει στους πρωταγωνιστές των γεγονότων, δημοσιεύουμε λοιπόν αυτούσια την αποτίμηση της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ υπό τον τίτλο που η ίδια επιλέγει :

“Η διεκδίκηση της κοινωνικής χειραφέτησης των ΑμεΑ είναι αγώνας διαρκείας”

Η κατάληψη των “κεντρικών” του ΙΚΑ, ήταν από πλευράς μας η έμπρακτη απόδειξη της εξάντλησης των αποθεμάτων ανοχής έναντι αποφάσεων και ενεργειών που παραβιάζουν και το ύστατο σημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυθόρμητα αλλά και συνειδητοποιημένα συνάμα, το συναίσθημα μηδενικής ανοχής μεταφράστηκε σε πράξη. Μοναδικό όπλο μας ήταν και είναι η δύναμη της αλήθειας. Αποδείχτηκε ότι η δύναμη της αλήθειας, όταν αυτή εκφράζεται απενοχοποιημένα, ξεκάθαρα και χειραφετημένα, δεν έχει αντίπαλο. Σπεύδουν να την μοιραστούν, επικοινωνήσουν, ενισχύσουν και διοχετεύσουν, όλοι/όλες όσοι/όσες καταρχάς μέσα τους την αναγνωρίζουν. Αυτή και η μόνη αληθινή διαδικασία χειραφέτησης. Οταν το “προσωπικό” είναι τόσο σαφώς συνειδητοποιημένο που γίνεται αυτονόητα “κοινωνικό”.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης , γίναμε αποδέκτες κινήσεων συμπαράστασης από δεκάδες φορείς εκπροσώπησης των ΑμεΑ, αλλά και από κινήσεις και κινήματα που μετέχουν στον αγώνα για δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και νιώθουμε παράλληλα βαθιά δικαιωμένοι. Υπό την έννοια ότι η ανταπόκριση και η ενεργοποίηση τους σε μαχητικές και μετωπικές εκδοχές δράσης που εκφράζουν τη μηδενική πλέον ανοχή των ΑμεΑ σε αποφάσεις και ενέργειες που απειλούν ευθέως την αξιοπρέπειά τους, ήταν ο βασικότερος ίσως στόχος της κατάληψής μας. Επαναλαμβάνουμε ότι όταν το συνειδητοποιημένο “προσωπικό” μετεξελίσσεται σε “κοινωνικό” έχει πλέον ενεργοποιηθεί η διαδικασία κοινωνικής χειραφέτησης.

Ως ιδιαίτερη θετική επίσης κρίνουμε, την οριζόντια πολιτική συμπαράσταση στο αυτονόητα δίκαιο αίτημά μας απόσυρσης της εγκυκλίου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που σφαγιάζει οριζόντια ακόμα και αυτό το δικαίωμα στην επιβίωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων με κινητική αναπηρία. Με ανακοινώσεις και επερωτήσεις τους στήριξαν το αίτημά μας όλα τα κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ), κάνοντας πράξη έστω, άτυπα την ανάγκη ενιαίας δράσης σε περιπτώσεις όπου αν μη τι άλλο παραβιάζονται τα στοιχειωδώς “αυτονόητα”. Ομολογούμε ότι μας ξένισε η “συμπαράσταση” δια ανακοίνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εκ των υπαιτίων της μηδενικής ανοχής που σήμερα αισθανόμαστε προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την στάση μηδενικής ανοχής που κάναμε πράξη και το κύμα συμπαράστασης που αυτή γέννησε, προφανώς μη κατανοώντας το βαθιά αληθινό της χειραφέτησής μας. Ξεκάθαρα τους απαντάμε “ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε”...

Εκπρόσωποι της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις τους αμέσως μετά την κατάληψη, επιχείρησαν να μας στιγματίσουν ως “εκπροσώπους” των εταιριών που εμπορεύονται τεχνητά βοηθήματα για ανθρώπους με αναπηρία. Στο ελάχιστο δεν μας εξέπληξε αυτή η στάση αντίθετα ήταν η αναμενόμενη. Είναι η κλασική στρατηγική της εξουσίας , όταν απέναντι τους στέκονται ανεξάρτητοι, ακηδεμόνευτοι, χειραφετημένοι άνθρωποι. Επίσης, διόλου δεν μας εξέπληξε η αναδίπλωση του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτου Σπυρόπουλου που αντιλαμβανόμενος ότι είμαστε ανυποχώρητοι στο δίκαιο αίτημα μας δεσμεύτηκε ενώπιόν μας ότι η εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα τεθεί σε διαβούλευση από μηδενική βάση με ορίζοντα την 1η Ιουλίου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεσμεύτηκε για την συμμετοχή εκπροσώπου της “Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ” στις διαβουλεύσεις για την εγκύκλιο. Εκτιμούμε ότι τούτο, υπό την συμβολική έννοια, συνιστά συμμετοχή στην διαβούλευση όλων των χειραφετημένων πολιτών με αναπηρία. Από πλευράς μας θα επιχειρήσουμε τις αμέσως προσεχείς μέρες να συναποφασίσουμε μαζί με όσους/όσες στήριξαν έμπρακτα το αίτημα ανατροπής της εγκυκλίου, την διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας, η ενδεχόμενη παραβίαση της οποίας από τους κυβερνώντες θα συναντηθεί με την στάση και πράξη μηδενικής ανοχής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων με αναπηρία. Το μήνυμά μας για ανυποχώρητο αγώνα απευθύνεται ξεκάθαρα και προς τους θεσμικούς εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος. Με την πράξη μηδενικής ανοχής απεδείχθη ότι το δίκαιο στις εποχές μας δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τερματίστηκε στις 21:15 την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011. Το οκταόροφο κτήριο επιθεωρήθηκε και παραδόθηκε στους εργαζομένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρουσία εκπροσώπου της αστυνομίας.

Μήνυμα εδόθη. Ελπίζουμε και να ελήφθη. Μηδενική ανοχή σε όσα παραβιάζουν την διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με αναπηρία, ο αγώνας συνεχίζεται.

Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ


Διαβάστε περισσότερα...

Έληξε η κατάληψη του ΙΚΑ, «ο αγώνας συνεχίζεται ανυποχώρητα» μηνύουν οι καταληψίες

Μετά από διαβεβαιώσεις του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου ότι ξεκινάνε διαβουλεύσεις για την εγκύκλιο, που θα κρατήσουν μέχρι την 1η Ιουλίου

Πρωτόγνωρο το κύμα συμπαράστασης δημιουργεί παρακαταθήκες για τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ


"Η αναδίπλωση Σπυρόπουλου αποτελεί ένα πρώτο βήμα" επισημαίνει η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ"Η αναδίπλωση Σπυρόπουλου αποτελεί ένα πρώτο βήμα" επισημαίνει η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αφού πέτυχαν την αναδίπλωση του διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την εγκύκλιο περικοπής στο ήμισυ της συμμετοχής του Ιδρύματος σε κρίσιμα αναπηρικά βοηθήματα, οι εννιά καταληψίες των “κεντρικών” του ΙΚΑ τερμάτισαν την περίπου 40ωρη κατάληψή τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των καταληψιών Α. Ρέλλας, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι η “κρίσιμη” εγκύκλιος δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουλίου, ενώ παράλληλα ζήτησε από εκπρόσωπο της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ (έτσι αυτοπροσδιορίστηκαν οι μετέχοντες στην κατάληψη) να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν για να αρθούν οι σκαστές αδικίες της εγκυκλίου υπό την σημερινή της μορφή.

Από πλευράς της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, η αναδίπλωση Σπυρόπουλου δεν αποτελεί παρά ένα μικρό πρώτο βήμα η αξιοπιστία του οποίου θα κριθεί στην πράξη τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες. Οι της Κίνησης, απευθύνουν μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης προς όλο το αναπηρικό κίνημα, επαναλαμβάνοντας την θέση ότι “στις εποχές μας όπου στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία απειλούνται, η μηδενική ανοχή είναι η μόνη αληθινή διαδικασία χειραφέτησης”. Η συνολική αποτίμηση της όλης εμπειρίας με το “βλέμμα” των καταληψιών – πρωταγωνιστών της, θα γίνει με αυριανή εκτενή ανακοίνωση της “Κίνησης” που θα φιλοξενηθεί αυτούσια στη σελίδα. 





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"
Διαβάστε περισσότερα...

«Πρέσβης της προσβασιμότητας» ο Γιάννης Βαρδακαστάνης


Τον τίτλο του απένειμε ο δήμαρχος της μικρής ισπανικής πόλης Αβίλα



Τον τίτλο ευγενείας «Πρέσβης της Προσβασιμότητας», απένειμε στον έλληνα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ Γιάννη Βαρδακαστάνη, ο δήμαρχος της Ισπανικής πόλης Avila.

Σημειώνεται ότι η μικρή ισπανική πόλη ήταν η νικήτρια του ευρωπαϊκού βραβείου Access για το 2011, διότι εκτιμήθηκε πως βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό την προσβασιμότητα των υποδομών της στους ΑμεΑ. Μετά τον τίτλο ευγενείας που του απονεμήθη ο Γ. Βαρδακαστάνης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο τίτλος αυτός αποτελεί φόρο τιμής για κάθε ευρωπαίο πολίτη με αναπηρία και για τον καθημερινό του αγώνα να ζει ανεξάρτητα σε ένα προσβάσιμο περιβάλλον».



Διαβάστε περισσότερα...

Νύχτα πέρασε η εγκύκλιος που «φορτώνει» το υπέρμετρο κόστος των αναπηρικών βοηθημάτων




Όπως επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουλόπουλος, Κριτσωτάκης και Διώτη.

Οι βουλευτές συνυπογράφουν το αίτημα των καταληψιών του ΙΚΑ για άμεση απόσυρση

Συμπαρατασσόμενοι με το αίτημα των εννέα ανθρώπων με αναπηρία που από τα ξεημερώματα έχουν καταλάβει τα κεντρικά του ΙΚΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, Μ. Κριτσωτάκη και Η. Διώτη απαιτούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς εργασίας , υγείας και περιφερειακής ανάπτυξης την “άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ για αγορά ορθοπεδικών ειδών”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση “η διοίκηση υπέγραψε και απέστειλε την εγκύκλιο... νύχτα, αυθαίρετα και χωρίς καμμιά αιτιολόγηση” και ακολούθως εξηγείται : “Οι νέες αυτές τιμές για είδη άκρως απαραίτητα για την λειτουργικότητα και αυτονομία των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλότερες έως και 50% σε σχέση με τις προηγούμενες, δεν καλύπτουν τα κόστη του εμπορίου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα ίδια τα άτομα με αναπηρία με τη διαφορά της εμπορικής τιμής”.

Oι τρεις ερωτώντες βουλευτές χαρακτηρίζουν “τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να καταδικάζει ακόμη και σε πλήρη ακινησία τα άτομα με παραπληγίες, τετραπληγίες, ημιπληγίες και ακρωτηριασμούς, στο πλαίσιο δραστικών περικοπών των κοινωνικών παροχών” και καταλήγουν : “Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους των καταστημάτων πώλησης των ορθοπεδικών ειδών και να πατάξει ουσιαστικά φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, αντί να μετακυλύει το κόστος στους πολίτες-άτομα με αναπηρία”.



Διαβάστε περισσότερα...

Κύμα συμπαράστασης προς τους ΑμεΑ καταληψίες του ΙΚΑ και το αίτημά τους

«Η εγκύκλιος του ΙΚΑ που περικόπτει κατά 50% τα τεχνικά βοηθήματα των ΑμεΑ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί»

Εκκληση για ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση απευθύνουν οι καταληψίες της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ



Χειραφέτηση στις μέρες μας σημαίνει μηδενική ανοχή. Για τους ανθρώπους με αναπηρία και όχι μόνο...Χειραφέτηση στις μέρες μας σημαίνει μηδενική ανοχή. Για τους ανθρώπους με αναπηρία και όχι μόνο...Αντώνης Ρέλλας: " Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης δεν έχει επιστροφή. Θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε"Αντώνης Ρέλλας: " Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης δεν έχει επιστροφή. Θα επιμείνουμε μέχρι να δικαιωθούμε"
Αυξάνουν και πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υποστηρίζουν το αδιαπραγμάτευτο αίτημα των εννέα ανθρώπων με αναπηρία που έχουν καταλάβει τα “κεντρικά”του ΙΚΑ, να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που περικόπτει ως και 50% την παροχή τεχνικών βοηθημάτων προς τους ΑμεΑ και να ξεκινήσει σχετική διαβούλευση από μηδενική βάση.

Στο πλευρό των καταληψιών βρέθηκε από το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) προσυπογράφοντας το αίτημά τους για απόσυρση της εγκυκλίου και την στάση μηδενικής ανοχής τους όσο η συγκεκριμένη εγκύκλιος παραμένει ενεργή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κινηματική Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών, αξιώνει όπως “αποσυρθεί άμεσα η κατάπτυση εγκύκλιος που οριζόντια και αδιακρίτως συνθλίβει την αξιοπρέπεια και την όποια προσδοκία για στοιχειωδώς ισότιμη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία”. Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, τέλος, επισημαίνει σε σκληρή γλώσσα ότι “η διοίκηση του ΙΚΑ επανακαθόρισε τα χρηματικά ποσά για είδη άκρως απαραίτητα για την αυτονομία των ΑμεΑ με τρόπο άκρως δικτατορικό, καθορίζοντας τιμές ως και 50% χαμηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες δίχως την παραμικρή διαβούλευση”, και καταλήγει : “Αποσύρτε άμεσα την εγκύκλιο”.

Στάση υπέρ της κατάργησης της εγκυκλίου και διαβούλευσης από μηδενική βάση σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα επιλέγει ο κυβερνητικός βουλευτής Παν. Κουρουμπλής τονίζοντας με δήλωσή του ότι “είναι απαράδεκτες οι περικοπές που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, αντ’ αυτών χρειάζεται επεξεργασμένη ενιαιοποίηση του συστήματος παροχών και διασφάλιση διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών”. Την συμπαράστασή της στους καταληψίες και το αίτημά τους εκφράζει και το κόμμα της Δημ.Αρ. επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι “η οριζόντια περικοπή βοηθημάτων κατά 50% καταδικάζει σε κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδες άτομα με κινητικές αναπηρίες”. Δεκάδες αντίστοιχες δηλώσεις συμπαράστασης έχουν γίνει τόσο από στελέχη κομμάτων της αριστεράς όσο και από αναπηρικούς φορείς και σωματεία.

“Ζητούμε την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, είμαστε αμετακίνητοι στο αίτημά μας” πιστοποιεί εκ μέρους των καταληψιών της “Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ” ο Α. Ρέλλας, δηλώνοντας την συγκρατημένη του ικανοποίηση για τις πάμπολλες δηλώσεις και εκδηλώσεις συμπαράστασης. “Επρεπε να προχωρήσουμε στην κατάληψη του ΙΚΑ για να υπάρξει αποδοκιμασία της εγκυκλίου που γυρίζει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία πολλές δεκαετίες πίσω;”αναρωτιέται με νόημα και καταλήγει: “Οταν αποφασίζουμε τον δρόμο του αληθινού αγώνα για την προάπιση των δικαίων μας δεν υπάρχει επιστροφή. Η χειραφέτηση στις μέρες μας είναι μονόδρομος...”


Διαβάστε περισσότερα...

Εννέα άνθρωποι με αναπηρία κατέλαβαν τα «κεντρικά» του ΙΚΑ

Εκφράζοντας μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκύκλιο του ΙΚΑ η οποία - όπως λένε - «συντρίβει την αξιοπρέπεια χιλιάδων ΑμεΑ»

Μήνυμα αντίστασης από το αυτοπροσδιοριζόμενο ως Κίνημα για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ



Οι πρώτες στιγμές της κατάληψης. Η φωτο μας εστάλη λίγο πριν τις 7 το πρωί
Οι πρώτες στιγμές της κατάληψης. Η φωτο μας εστάλη λίγο πριν τις 7 το πρωί


Δηλώνοντας ανυποχώρητοι στον αγώνα τους και αξιώνοντας την κατάργηση πρόσφατης εγκυκλίου του ΙΚΑ που στερεί χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία από το αυτονόητο δικαίωμα στα βασικά τεχνικά βοηθήματα, εννέα αποφασιστικοί νέοι άνθρωποι με αναπηρία κατέλαβαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιουνίου τα κεντρικά του ΙΚΑ επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Η εγκύκλιος – αφορμή της κατάληψης, μειώνει στο ήμισυ την δημόσια συμμετοχή στην αγορά τεχνικών βοηθημάτων που αποτελούν όρο επιβίωσης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους με αναπηρία. Δημοσιεύτηκε άνευ της παραμικρής διαβούλευσης, προειδοποίησης ή έστω ... διαρροής, την Παρασκευή 3 Ιουνίου ως ... κεραυνός εν αιθρία. Η κατάληψη των εννιά είναι η πρώτη εντυπωσιακή πράξη αντίδρασης – αντίστασης, όπως δε οι ίδιοι δηλώνουν “θα επιμείνουμε ανυποχώρητα μέχρι η εγκύκλιος να καταργηθεί”. Οι εννιά καταληψίες αλλά και οι πάμπολλοι άλλοι που τους στηρίζουν (με συνεχή μηνύματα μέσω facebook και εκκλήσεις για συμπαράσταση) αυτοπροσδιορίζονται ως Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, βασικό τους δε μήνυμα είναι το ... αυτονόητο (για τους καιρούς μας) : Μηδενική Ανοχή!

Η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ μας ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε αυτούσιο το μήνυμά της – “μήνυμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας για τους πολίτες με αναπηρία” το χαρακτήρισε ο μετέχων στη κατάληψη Αντώνης Ρέλλας – το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε. Το μήνυμα έχει ως εξής :

“Εφτασε η στιγμή να χειραφετηθούμε, με έπαθλο την ίδια τη ζωή μας . Μας υπονομεύουν το δικαίωμα σε αυτή καθεαυτή την επιβίωση. Μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Μας θέλουν δουλοπρεπείς, υποτελείς και άφωνους, να αποδεχόμαστε σεμνά και ταπεινά την σταδιακή απάλειψη και των πλέον αυτονόητων δικαιωματικών παροχών, που αν μη τι άλλο μας επέτρεπαν μέχρι σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η τελευταία εγκύκλιος του ΙΚΑ αφαιρεί πλέον από τους ανθρώπους με αναπηρία θεμελιώδεις – δικαιωματικές παροχές, δίχως τις οποίες η αξιοπρεπής ζωή είναι αδύνατη. Ταυτόχρονα, αφαιρεί από τους κυβερνώντες και το τελευταίο άλλοθι δημοκρατικής νομιμοποίησης και στοιχειώδους πολιτικής εντιμότητας. Η κλεψύδρα της ανοχής μας άδειασε οριστικά. Η κατάπτυστη εγκύκλιος του ΙΚΑ που μας απαγορεύει τελεσίδικα να ζήσουμε με όρους κοινωνικής αξιοπρέπειας δεν θα ισχύσει. Στο απαγορευτικό ζωής που μας θέτουν απαντάμε με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ.

Η κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις τυπικές και συμβολικού χαρακτήρα πράξεις ακτιβισμού. Καταλαμβάνουμε το ΙΚΑ διότι πλέον δεν λειτουργεί ως φορέας – σύμμαχος της ανάγκης μας για κοινωνική ασφάλιση και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά ως ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ που συνειδητά επιδιώκει την κοινωνική, ηθική και φυσική μας εξόντωση. Καταλαμβάνουμε τα γραφεία του ΙΚΑ διότι αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή αντίστασης, αγώνα, αξιοπρεπούς επιβίωσης. Και στέλνουμε προς την ... ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ που δια της εγκυκλίου της επιδιώκει την εξόντωσή μας, το μόνο τελεσίγραφο που υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες έχει ουσία και αξία: ΟΧΙ μέχρι εσχάτων. Η εγκύκλιός σας, το δικό σας τελεσίγραφο που αξιώνει την κοινωνική, ηθική και φυσική μας εξόντωση, δεν γίνεται επ’ ουδενί αποδεκτό.

Αξιώνουμε επιτακτικά την συμπόρευση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, την συνυπογραφή του τελεσιγράφου μας από όλους τους Ελληνες πολίτες, που επίσης δίνουν αγώνα τους τελευταίους καιρούς για να παραμείνει ζωντανό το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Κατά μείζονα λόγο, η αξίωσή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπόλίτες μας με αναπηρία. Τους καλούμε να αντισταθούν μέχρι εσχάτων στην άθλια απόπειρα κοινωνικής, ηθικής και φυσικής τους εξόντωσης. Γνωρίζουμε ότι το συναίσθημα μηδενικής ανοχής είναι διάχυτο σε όλους, τους καλούμε να μετουσιώσουν το συναίσθημα αυτό σε στάση – πράξη ζωής. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε, νίκη μεγάλη που έχει ως έπαθλο την ίδια τη ζωή μας. Ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν να μας αλυσοδέσουν για το υπόλοιπο της ζωής μας, δεν σας ζητάμε παρά να μετουσιώσετε το συναίσθημα που σας (μας) κατακλύζει σε στάση – πράξη ζωής. Αυτή και μόνο αυτή είναι η διαδικασία της αληθινής χειραφέτησης, έφτασε η στιγμή να την βιώσουμε”.

Διαβάστε περισσότερα...

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το... σπέρμα!




Κάποιοι άντρες το αποκαλούν νέκταρ, κάποιοι άλλοι εξωτικό χυμό. Το σπέρμα του καλού σου είναι αντικείμενο έρευνας και για εσένα, που πραγματικά έχεις πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ιδού λοιπόν όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.

Το σπέρμα: πρόκειται για το οργανικό υγρό,που περιέχει τα σπερματοζωάρια, απαραίτητα για τη γονιμοποίηση του ωαρίου. Εκκρίνεται στους όρχεις, το ζεύγος των ανδρικών γεννητικών αδένων ενώ εκτός από σπερματοζωάρια, το ανθρώπινο σπέρμα περιέχει και διάφορα συστατικά: ένζυμα και φρουκτόζη (πλήρης ανάλυση για το τι περιέχει το σπέρμα, θα βρεις παρακάτω, στην συγκεκριμένη παράγραφο που αφορά στο θέμα) που βοηθούν στην επιβίωση των σπερματοζωαρίων.
Η ποσότητα του σπέρματος: το ζήτημα της ποσότητας του σπέρματος απασχολεί πολύ τα απανταχού αρσενικά. Σε αντίθεση με εμάς που όσο λιγότερο είναι τόσο το καλύτερο, η ποσότητα εκκρινόμενου σπέρματος κατά την εκσπερμάτωση είναι μέτρο αυτοπεποίθησης για το αγόρι σου. Στο ανδρικό μυαλό, όσο περισσότερο είναι το σπέρμα που εκκρίνεται στην κορύφωση, τόσο μεγαλύτερη η αυτοπεποίθηση του καλού σου και άρα και η ηδονή του. Για πολλούς άντρες, η μεγάλη ποσότητα σπέρματος, συνδέεται με την αυξημένη λίμπιντο, την σεξουαλική δύναμη και την γονιμότητα.
Μια αλήθεια στα άνωθι υπάρχει αφού όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του σπέρματος, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες γονιμοποίησης του ωαρίου (εφόσον φυσικά μιλάμε για κολπική διείσδυση χωρίς προφυλάξεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που προσπαθεί να τεκνοποιήσει) ενώ και κατά την εκσπερμάτωση, η μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος οδηγεί σε περισσότερες συσπάσεις των μυών εκεί κάτω, που αυξάνουν την απόλαυσή του.
Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα σπέρματος που εκκρίνει;
Εννοείται πως οι παράγοντες ου επηρεάζουν την ποσότητα αλλά και την ποιότητα σπέρματος είναι πολλοί. Υπάρχει η κληρονομικότητα, η ηλικία, η διατροφή και φυσική η συνολική κατάσταση υγείας του άντρα.
Και μπορεί για την κληρονομικότητα και την ηλικία να ην μπορείς να κάνεις κάτι αλλά αν θέλεις να αυξήσεις την ποσότητα σπέρματος του αγαπημένου σου,πρότεινέ του μια διατροφή πλούσια σε αμινοξέα όπως η λ -αργιρινη ή η λ- λυσίνη αλλά και ο ψευδάργυρος (θα τα βρεις σε συμπληρώματα διατροφής) ενώ ταυτόχρονα μπορεί να καταναλώνει περισσότερο νερό και υγρά.
Εννοείται πως σπουδαίο ρόλο παίζει και η καλή κατάσταση του κυκλοφορικού του που επηρεάζει θετικά και την εκσπερμάτωση.
Φυσικά, και η συχνότητα εκσπερμάτωσης διαμορφώνει την ποσότητα του σπέρματος που εκκρίνεται σε κάθε επαφή. Αν απέχετε για μία με δύο ημέρες (για παραπάνω από δύο ημέρες, θα σταματήσει η παραγωγή περεταίρω σπέρματος αφού το ρεζερβουάρ θα είναι γεμάτο), η ποσότητα σπέρματος θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Αν προσπαθήσετε να κάνετε σεξ μέσα σε λίγη ώρα αφότου έχει εκσπερματώσει, η ποσότητα θα είναι μικρότερη.
Κατάποση, τι δύσκολο (ή εύκολο) πράγμα:
Καθώς το αγόρι σου πλησιάζει στην κορύφωση, πρέπει να αποφασίσεις αν θα φτύσεις ή θα καταπιείς το σπέρμα του. Σίγουρα, όπως και το να του κάνεις στοματικό, η κατάποση είναι μια διαδικασία που έχει απόλυτη σχέση με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Κάποιος μπορεί να σε πιέσει και να μην το κάνεις ποτέ. Με άλλον, μπορεί να το νιώσεις και να το κάνεις σαν κάτι απλό και συνηθισμένο. Ό,τι κι αν αποφασίσεις θυμήσου πως η απόφαση είναι δική σου κι αν κάνεις κάτι με το ζόρι μπορεί να σου έρθει ευκολότερα η αναγούλα και να σου μείνει και τραύμα από την ανεπιτυχή προσπάθεια.
Μην ξεχνάς πως για εκείνον δεν πάει να είναι μια σέξυ και ηδονική στιγμή. Αν αποφασίσεις να καταπιείς τους ''χυμούς'' του, καθώς πλησιάζει στον οργασμό, φέρε το πέος του κοντά μέσα και πίσω μέρος του λαιμού. Έτσι, η κατάποση θα γίνει σχεδόν αυτόματα και η γεύση του σπέρματος δεν θα σε αηδιάσει ιδιαίτερα! Αν πάλι αποφασίσεις να τον αφήσεις να τελειώσει στο στόμα σου αλλά να μην καταπιείς το σπέρμα, απομακρύνσου σιγά σιγά (μην τρέξεις σαν τρελή) και πήγαινε στο μπάνιο. Εναλλακτικά, έχε μια πετσετούλα δίπλα. Τώρα να πεις ναι στην κατάποση, κάνε τη ζωή σου ευκολότερη, βελτιώνοντας τη γεύση του σπέρματος.
Πώς θα βελτιώσεις τη γεύση του σπέρματός του:
Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν γύρω από το θέμα αυτό αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι τι ταιριάζει στα δικά σου γούστα. Κάτι πολύ ξινό για εσένα, μοιάζει γλυκό στο στόμα μιας άλλης γυναίκας. Αυτό που έχει σημασία, είναι να δούμε πως επηρεάζει τη γεύση του σπέρματος, μια ποικιλία τροφών.



Πηγή: www.newsit.gr 

Διαβάστε περισσότερα...

Η πλειοψηφία των γυναικών αμελεί το τεστ ΠΑΠ


Είναι πολυάσχολες ή ντρέπονται δείχνει έρευνα


Η Jade Goody έγινε γνωστή μέσα από το reality Big Brother όταν διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας ο οποίος προσέβαλε όλα τα ζωτικά της όργανα, κόβοντας πρόωρα το νήμα της ζωής της 27χρονης, που ήταν μητέρα δύο παιδιών.


Η ιστορία της συγκίνησε πολλές γυναίκες με αποτέλεσμα πέρσι τα 2/3 των γυναικών ηλικίας από 25-29 ετών να πηγαίνουν συχνά στο γιατρό για τεστ ΠΑΠ. Όμως, όσο η ιστορία της Jade ξεχνιέται, τόσο και οι γυναίκες να ξεχνούν το θέμα της πρόληψης.


Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες που εξετάζονται φτάνουν το 78,9% (ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 82% που ήταν πριν 10 χρόνια), ενώ η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει στο 80%, σύμφωνα με τη Daily Mail.


H έρευνα του University College στο Λονδίνο έδειξε ότι οι νέες γυναίκες δεν πηγαίνουν συχνά για τεστ ΠΑΠ γιατί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεκλέψεουν χρόνο από την πολυάσχολη επαγγελματική ζωή τους. Όσον αφορά τις γυναίκες στην ηλικία των 50 εκείνες δηλώνουν ότι ντρέπονται να πάνε για εξέταση στο γυναικολόγο, ειδικά αν με την πάροδο του χρόνου έχουν παχύνει, ενώ υπάρχουν και ορισμένες οι οποίες δηλώνουν ότι δεν κινδυνεύουν, καθώς συνήθως ο καρκίνος της μήτρας «χτυπά» την ηλικιακή ομάδα 20-30.




Πηγή: www.newsbeast.gr 
Διαβάστε περισσότερα...

«Χρωματίστε τον κόσμο κόκκινο το 2011»



Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σήμερα.

Με σύνθημα «Περισσότερο Αίμα Περισσότερη Ζωή» η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει στόχο να αναδείξει την ανάγκη να γίνουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο «σωτήρες ζωής» με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και να μεταδώσει την ιδέα στους νεότερους.

Ο εορτασμός θεσμοθετήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γερμανός γιατρός Κάρλ Λάντσταϊνερ, που ανακάλυψε το 1900 τις ομάδες αίματος και πήρε το Νόμπελ Ιατρικής το 1930.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και με αλτρουισμό προσφέρει δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Οι εθελοντές αιμοδότες παγκοσμίως είναι περίπου 93 εκατομμύρια.

Ο μέσος όρος είναι 45,4 δωρεές ανά 1000 άτομα στις αναπτυγμένες χώρες, σε σύγκριση με τις αναπτυσσόμενες που είναι 10,6 και στις λιγότερο αναπτυγμένες που είναι 3,6 ανά 1000 άτομα πληθυσμού.


Διαβάστε περισσότερα...