Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Άφησαν ημίγυμνο βρέφος να μπουσουλάει μέσα στα αυτοκίνητα


Απίστευτο περιστατικό σε κεντρικό δρόμο του Ναυπλίου.

Αδυνατεί να χωρέσει ανθρώπινος νους όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου, με πρωταγωνιστή ένα βρέφος που βρέθηκε να μπουσουλάει ημίγυμνο μέσα στην κίνηση των αυτοκινήτων!

Το απίστευτο περιστατικό που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα εκτυλίχθηκε στην πολυσύχναστη λεωφόρο Ασκληπιού, όταν έντρομοι περαστικοί είδαν ένα αγοράκι, ηλικίας περίπου είκοσι μηνών, να περιφέρεται μπουσουλώντας ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Το παιδί, που φορούσε μόνο την πάνα του, έκλαιγε και αναζητούσε απεγνωσμένα τη μητέρα του. Αμέσως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου σταμάτησε και το πήρε στην αγκαλιά του, λίγα μόλις δευτερόλεπτα προτού περάσει από το σημείο ένα φορτηγό.

Ο άνδρας ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ η σύζυγός του προσπαθούσε να ηρεμήσει το βρέφος. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της Ασφάλειας, το οποίο παρέλαβε το μωρό και το μετέφερε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των γονιών που δεν «αντελήφθησαν» ότι το παιδί τους κυκλοφορούσε ολομόναχο στους δρόμους της πόλης, με κίνδυνο να παρασυρθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα. Αστυνομικοί, αφού διεξήγαγαν έρευνα σε σπίτια κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το παιδί, κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν ένα φιλικό ζευγάρι των γονιών, το οποίο είχε αναλάβει τη φύλαξη του αγοριού.

Σύμφωνα με το argolikeseidiseis.gr, οι αλβανικής καταγωγής γονείς εργάζονται σε εργοστάσιο επεξεργασίας σταφυλιών στην Κορινθία και είχαν εμπιστευθεί το αγγελούδι τους στο φιλικό τους ζευγάρι. Μόλις ενημερώθηκαν για το τι ακριβώς είχε συμβεί, έφυγαν άρον άρον και πήγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για να δώσουν τις ανάλογες εξηγήσεις και να πάρουν το μωρό τους, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, χαίρει άκρας υγείας. Ωστόσο, εναντίον των γονιών, αλλά και του φιλικού ζευγαριού σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη ανηλίκου και τον λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκμεταλλεύονται ανήλικη ασθενή


Την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη της οικογένειας της ανήλικης από το Βενεράτο που εδώ και καιρό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ βρήκαν επιτήδειοι που επικαλούνται το όνομα της οικογένειας για να κερδίσουν χρήματα.

Όπως καταγγέλλει στο Cretalive η οικογένεια της 4χρονης, απατεώνες κάνουν έρανο στο όνομα της ανήλικης, χωρίς να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που οι ίδιοι είχαν ζητήσει ήταν αιμοπετάλια κι ευτυχώς η μικρή ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Οι γονείς της 4χρονης διαψεύδουν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και συστήνουν μεγάλη προσοχή σε όποιον ζητήσει χρήματα στο όνομά της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμέτωπος με 8ετή κάθειρξη καθηγητής για επίθεση με οξύ σε λυκειάρχη


Κατηγορείται ότι πλήρωσε Νιγηριανό για να ρίξει το καυστικό υγρό.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ζήτησαν σήμερα την καταδίκη σε οκτώ χρόνια κάθειρξη ενός καθηγητή ο οποίος κατηγορείται ότι διέταξε την επίθεση με καυστικό οξύ σε βάρος του λυκειάρχη ενός γαλλικού σχολείου στο Λάγκος της Νιγηρίας το 2010.

Ο Σλιμάν Σαλί, 41 ετών, ο οποίος κατάγεται από το Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας και αρνείται όλες τις κατηγορίες, δικάζεται στο κακουργιοδικείο της Ιόν για συνέργεια σε βιαιοπραγία, που τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα με κάθειρξη έως και 15 ετών.

«Αυτή η περίπλοκη δίκη μας βάζει μέσα στη ζωή αυτή του γαλλικού λυκείου του Λάγκος, σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα πίσω από κλειστές πόρτες», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Γκρεγκορί Λερουά αναφερόμενος στην υπόθεση.

Ο Σαλί δίδασκε λογοτεχνία και φιλοσοφία στο λύκειο Λουί Παστέρ της Νιγηρίας. Το απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου 2010 ένας άγνωστος εμφανίστηκε στο σχολείο και έριξε ένα ποτήρι γεμάτο με καυστικό υγρό στο πρόσωπο του λυκειάρχη Πασκάλ Μεγιέρ, ο οποίος έχασε το ένα του μάτι από τα εγκαύματα που υπέστη.

«Το 2009, όταν διορίστηκε επικεφαλής του ιδρύματος ο Μεγιέρ, ένας άνθρωπος ακέραιος, ευθύς, έντιμος, ο Σαλί που είναι δόλιος, άτιμος και πανούργος αισθάνθηκε ότι τα πράγματα άλλαζαν. Δύο μήνες αργότερα τον κάλεσαν να σταματήσει τις εμπορικές δραστηριότητές του στο λύκειο και τα δάνεια που χορηγούσε», εξήγησε ο Λερουά, εκτιμώντας ότι με την άφιξη του νέου λυκειάρχη ο κατηγορούμενος «έχασε χρήματα». Λίγους μήνες αργότερα αφαιρέθηκαν από το αυτοκίνητο του Σαλί οι διπλωματικές πινακίδες με τις οποίες κυκλοφορούσε παρανόμως ενώ ο λυκειάρχης του διαμήνυσε ότι θα έκανε αρνητική εισήγηση όσον αφορά την ανανέωση της σύμβασής του με το σχολείο.

Η εισαγγελία βασίζεται κυρίως στη μαρτυρία μιας πρώην συναδέλφου και φίλης του κατηγορουμένου στην οποία φέρεται να εμπιστεύτηκε ότι έκανε μια «βλακεία» και ότι το οξύ έπρεπε να πέσει στα πόδια του λυκειάρχη και όχι στο πρόσωπο. Ο καθηγητής πάντως αρνείται ότι έκανε αυτή τη δήλωση και ότι κατέβαλε 50.000 νάιρα (περίπου 250 ευρώ) στον άγνωστο Νιγηριανό που επιτέθηκε στον Μεγιέρ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα αλλά έχει έλλειψη μνήμης»


Για τις επιθέσεις εις βάρος της μίλησε η υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης.

Ότι η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα δήλωσε η πρώτη έγχρωμη υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Σεσίλ Κιέντζε εκτιμώντας ότι οι ρατσιστικές ενέργειες των οποίων αποτέλεσε στόχο, μαρτυρούν μάλλον «μια έλλειψη μνήμης».

«Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική, δεν είναι ξενοφοβική. Υπάρχουν ρατσιστικά περιστατικά αλλά αυτό δεν καταδικάζει μια ολόκληρη χώρα. Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται γιατί οι νέοι έχουν έλλειψη μνήμης», δήλωσε χθες η Κιέντζε κατά την 3η παγκόσμια σύνοδο αφρικανών ή αφρικανικής καταγωγής δημάρχων και ηγετών που πραγματοποιείται στο Κάλι της Κολομβίας με θέμα την αφρικανική διασπορά.

Μετά τον διορισμό της στην ιταλική κυβέρνηση η Κιέντζε, από το πρώην Ζαΐρ, αντιμετώπισε επανειλημμένα εκδηλώσεις εχθρότητας από τη Λέγκα του Βορρά, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, του οποίου ένας γερουσιαστής την είχε παρομοιάσει με ουραγκοτάγκο. Στα τέλη Ιουλίου είχε σκουπίσει από πάνω της μπανάνες που της είχαν ρίξει στη διάρκεια ενός συνεδρίου.

«Μερικές φορές μαθαίνουμε καλά τι θα πει ρατσιστικές ενέργειες. Ορισμένα άτομα είναι αυτά που προβαίνουν σε αυτές και είναι αλήθεια ότι για πολλούς, είναι δύσκολο να δεχτούν ότι ένα πρόσωπο από άλλη χώρα, άλλη φυλή και διαφορετικού χρώματος αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη στους κόλπους της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η υπουργός 'Ενταξης, που ζει στην Ιταλία από 18 ετών, είπε ότι ορισμένοι Ιταλοί ξέχασαν ότι η Ιταλία είναι «μια χώρα μετανάστευσης και αποδημίας. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η νοοτροπία», τόνισε.

Κατά την άφιξή της στην Κολομβία, την Πέμπτη, εκατοντάδες συμμετέχοντας στη σύνοδο τής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ενώ ο κολομβιανός αντιπρόεδρος Αντζελίνο Γκαρσόν τής προσέφερε μια τσάντα την οποία είχε φτιάξει η κοινότητα των Ινδιάνων.

Περί τους 2.000 αφρικανούς ή αφρικανικής καταγωγής πολιτικούς αξιωματούχους αναμένονται στη σύνοδο που θα ολοκληρωθεί στην Καρθαγένη, το παλιό λιμάνι της Καραϊβικής όπου κατέφθαναν φορτία σκλάβων κατά την αποικιακή εποχή.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη σύνοδο είναι ο Τάμπο Μπέκι, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής από το 1999 έως το 2008, ο οποίος διαδέχτηκε τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα.

Η Κολομβία, μια χώρα 47 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί μαζί με την Βραζιλία τη δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με την μεγαλύτερη αφρικανική κοινότητα, η οποία αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του πληθυσμού της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

12+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας


Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλα και πιο συχνά ασθενείς με αυτή την πάθηση ενώ η εξέλιξη της επιστήμης έχει καταφέρει να αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου.


Στο άκουσμα της ασθένειας μας έρχονται στο νου δύσκολες καταστάσεις υγείας. Διαφέρει ο ασθενής του τότε με τον ασθενή του σήμερα;

Πράγματι το όνομα της ασθένειας Κατά Πλάκας Σκλήρυνση (ΣΚΠ) παραπέμπει σε σημαντικού βαθμού αναπηρία χωρίς αυτό βέβαια να είναι αλήθεια. Η νόσος περιλαμβάνει μορφές με διαφορετική βαρύτητα παρόλο που όλες έχουν κοινό όνομα. Σήμερα με τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουμε είναι πλέον εφικτή μία έγκαιρη διάγνωση και άμεση αντιμετώπιση.

Ποια είναι τα πρώτα δείγματα της ασθένειας;

Τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να είναι όλα τα πιθανά νευρολογικά συμπτώματα ανάλογα με την περιοχή του νευρικού συστήματος που φλεγμαίνει. Πιο συχνά περιλαμβάνουν διαταραχές στην όραση σε έναν οφθαλμό,κάποια διαταραχή της αισθητικότητας, ή κάποια αδεξιότητα στις κινήσεις των άκρων ή διαταραχές της ισορροπίας.

Σε τι ηλικία συνήθως εμφανίζονται τα συμπτώματα;

Παρόλο που υπάρχει και παιδική μορφή της ΣΚΠ, τα συμπτώματα εμφανίζονται πιο συχνά μεταξύ 20-40 ετών. Συνήθως βέβαια η νόσος προυπάρχει της έναρξης των συμπτωμάτων.
Υπάρχει τρόπος για να κρατηθεί η κατάσταση στάσιμη; Να βελτιωθεί;

Είμαστε τυχεροί σήμερα διότι λόγω της συνεχούς έρευνας και της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε μέχρι και να μηδενίσουμε σε κάποιες περιπτώσεις τον αριθμό των υποτροπών, διατηρώντας μια πολύ καλή γενική φυσική κατάσταση. Οι δυνατότητες βελτίωσης υπάρχουν μεν αλλά έχουν να κάνουν τόσο με την μορφή της νόσου όσο και με το ίδιο το ιστορικό της νόσου για τον κάθε ασθενή. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην εκδήλωση της νόσου, για το λόγο αυτό τελευταία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο η έννοια της εξατομικευμένης θεραπείας και αντιμετώπισης.

Τι εξέλιξη υπάρχει στον τομέα της επιστήμης;

Οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ήδη τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της πρόληψης των υποτροπών έχουν προστεθεί νέα πολύ αποτελεσματικά σκευάσματα, χωρίς αυτό βέβαια να ακυρώνει τις παλαιότερες θεπαρείες οι οποίες σε κάποιο ποσοστό ασθενών εξακολουθούν να δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε να κυκλοφορούν και νέα φάρμακα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην μείωση των υποτροπών αλλά και στη εξέλιξη της νόσου.

Είναι αλήθεια πως η φαρμακευτική αγωγή είναι ιδιαίτερα ακριβή;

Αυτό είναι αλήθεια, το κόστος των θεραπειών κυμαίνεται από 600-1800 ευρώ μηνιαίως. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα μέσω των ταμείων να προσφέρουμε στον κάθε ασθενή την καταλληλότερη θεραπεία ανεξαρτήτως κόστους, χωρίς να επιβαρύνεται ο ασθενής οικονομικά.

Τι μπορεί να κάνει ο ασθενής για να βελτιώσει την κατάστασή του; Η γυμναστική είναι απαραίτητη; Τι είδους άσκηση;

Σίγουρα η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική στην διατήρηση μιας καλής γενικής κατάστασης όπως και στην επαναφορά της κινητικότητας ή της ισορροπίας όταν υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα πρέπει όμως ο ασθενής να υπερβαίνει τις δυνάμεις του, ούτε και να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πάντα επιθετική ή μπορεί και να μην εκδηλώσει συμπτώματα ποτέ;

Όπως είπαμε και πιο πάνω υπάρχουν διαφορετικές μορφές εκδήλωσης και βαρύτητας. Υπάρχουν ασθενείς που εμφανίζουν ένα και μοναδικό σύμπτωμα, αυτό υποχωρεί και μετά δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο σύμπτωμα ποτέ. Πρόκειται για καλοήθεις μορφές της νόσου. Στο ίδιο μικρό ποσοστό παρουσιάζονται και οι ιδιαίτερα επιθετικές μορφές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών βρίσκεται κάπου στη μέση.

Μια και μιλάμε για αυτοάνοση ασθένεια, τι ρόλο παίζει η ψυχολογία για την κατάσταση του ασθενούς;

Έχει αποδειχθεί για όλες τις αυτοάνοσες παθήσεις μία σημαντική συμμετοχή της ψυχολογίας στην αντίδραση και την κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φαίνεται ότι μετά από μεγάλο στρες υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες υποτροπής. Για το λόγο αυτό, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος βρίσκοντας εποικοδομητικές διεξόδους.

Η κρίση και το άγχος της εποχής έχουν αυξήσει τα κρούσματα της ασθένειας;

Δεν θα έλεγα ότι έχουν αυξήσει τα κρούσματα αλλά ένας ασθενής με διαγνωσμένη ΣΚΠ μπορεί να υποτροπιάσει σε περιόδους έντονου στρες και πίεσης.

Τίθεται θέμα κληρονομικότητας;

Η ΣΚΠ είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Δεν έχει αναδειχθεί ξεκάθαρη γονιδιακή κληρονομικότητα ακόμη, υπάρχει ωστόσο μία προδιάθεση. Για παράδειγμα, σε μία οικογένεια στην οποία πάσχει ο ένας γονέας από τη νόσο το κάθε παιδί εμφανίζει 4% πιθανότητα να αναπτύξει τη νόσο. Όταν δε πάσχουν και οι δύο γονείς η πιθανότητα αυτή αυξάνεται στο 25%. Είναι ένα από τα θέματα που βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ποιο ρόλο καλείται να παίξει η οικογένεια; Πώς μπορεί να στηρίξει τον ασθενή;

Η στήριξη που προσφέρεται μέσα από την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι απαραίτητο να κρατιούνται χαμηλοί τόνοι σε σχέση με τη νόσο, να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, να αποφεύγονται οι δραματοποιήσεις και να προσφέρεται ένα κλίμα ηρεμίας στον ασθενή. Τα ιατρικά ζητήματα θα πρέπει να εναποθέτονται μόνο στον θεράποντα ιατρό αφού έχει χτιστεί μία συνεργασία εμπιστοσύνης.

Υπάρχει κάποιος οργανισμός ή ομάδα στήριξης ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας;

Υπάρχει ο σύλλογος ασθενών ΣΚΠ msassociationhellas.org και η ελληνική εταιρία για την ΣΚΠ www.gmss.gr ιδιαίτερα δραστήριοι στο χώρο.


Διαβάστε περισσότερα...

Αγράμματος αγρότης υπέγραψε δάνειο - Η Τράπεζα βγάζει στο σφυρί το σπίτι του


Το 2005, μία από τις "συστημικές" (πλέον) τράπεζες προσέγγισε έναν αγρότη από την περιοχή της Κατερίνης Πιερίας. Του είπε ότι έχει εγκριθεί στο όνομά του ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 3.000 ευρώ. Ο αγρότης πήγε στο υποκατάστημα, έδωσε την αστυνομική του ταυτότητα και συναίνεσε για την έκδοση του δανείου. Μόνο που στην ταυτότητά του έγραφε "αγράμματος" καθώς ούτε αυτός, ούτε η σύζυγός του ξέρουν να γράφουν και να διαβάζουν.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το χρέος του αγράμματου συνταξιούχου αγρότη (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του ΕΤ) ανέρχεται στο ποσό των 5.473,12 ευρώ και είναι η τρίτη φορά που η τράπεζα επιχειρεί να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι του αξίας 100.000 ευρώ! Ευτυχώς, μέχρι στιγμής καλύπτεται από τον νόμο για άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Το 2008 έγινε η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού από την τράπεζα. Ένα χρόνο αργότερα, επιχειρήθηκε το ίδιο. Πήρε στα χέρια του την ειδοποίηση της τράπεζας. Έβαλε έναν γείτονα να του τη διαβάσει. Μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί... ντράπηκε!!! Μην αντέχοντας τον εξευτελισμό, πήρε την σύζυγό του και το παιδί του που είναι ΑΜΕΑ και πήγαν να ζήσουν στο σπίτι της παντρεμένης κόρης τους. Οι γονείς κράτησαν τον επαπειλούμενο πλειστηριασμό κρυφό ακόμη και από την κόρη τους, η οποία πριν από έναν μήνα ανακάλυψε τυχαία τι είχε συμβεί. Η κόρη ζήτησε βοήθεια, προστρέχοντας στον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

«Πρόκειται για άνθρωπο, που όπως αποδεικνύεται κι από την ταυτότητα του είναι αγράμματος. Καμία τράπεζα δεν εφαρμόζει τις επιταγές της κοινοτικής οδηγίας, για ερμηνεία της σύμβασης στον αντισυμβαλλόμενο», λέει η δικηγόρος και συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Σοφία Σιδερά. Υπενθύμισε οτι οι αντισυμβαλλόμενοι πρέπει να κατέχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για να κατανοήσουν τους όρους της σύμβασης που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του.

H τράπεζα έχει εκτιμήσει σε 30.000 ευρώ την αξία του σπιτιού (85 τμ) και σε 70.000 την αξία του οικοπέδου (974 τμ) όπου είναι κτισμένο. Μάλιστα, τον Νοέμβριο σκοπεύει να αποπειραθεί για τρίτη φορά τον πλειστηριασμό της μοναδικής ακίνητης περιουσίας του 67χρονου. "Θα ζητήσουμε να κριθεί καταχρηστικός ο πλειστηριασμός, θα προσβάλλουμε τη δανειακή σύμβαση και θα μηνύσουμε την τράπεζα γιατί παραπλάνησε τον πελάτη μου", είπε στον ΕΤ η κ. Σιδερά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ' αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. "Οι συνταξιούχοι όπως ο συγκεκριμένος δανειολήπτης ανήκουν στις κατηγορίες των πολιτών που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την κρίση. Μήπως, όμως, δεν υπαχθούν στις ρυθμίσεις προστασίας με το πρόσχημα οτι όταν έλαβαν το δάνειο δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η κρίση;" αναρωτήθηκε ο κ. Περβανάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε 20 παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου αποκτούν πρόσβαση τα ΑμεΑ


Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση συστημάτων προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες σε 20 παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πριν από δύο χρόνια είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, η Πράξη: «Προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου» με συνολικό προϋπολογισμό 371.200,00€.



Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε κολυμβητικές ακτές νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 20 παραλίες 15 νησιών και συγκεκριμένα τη Σίφνο (Καμάρες), τη Θήρα (Καμάρι), τη Νάξο (Άγιος Προκόπιος), την Ίο (Μυλοπότας), την Πάρο (Χρυσή Ακτή), τη Μύκονο (Καλαφάτης), την Αντίπαρο (Α’ Ψαραλυκή), τη Σύρο (Κίνι), την Άνδρο (Μπατσί), την Τήνο (Κιόνια), τη Ρόδο (Ιαλυσσός, Τσαμπίκα, Φαληράκι, Έλλη), την Κω (Κρητικά, Καρδάμαινα, Τιγκάκι), Πάτμος (Κάμπος) και την Κάλυμνο (Κασόνια ή Νέα Παραλία-Πόθια). Το έργο υλοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους των νησιών αυτών.



Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία περιλαμβάνει:

1. Δύο αμφίβια αμαξίδια,

2. Διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουομένου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια,

3. Ένα χώρο Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων (Καμπίνα).

Η δράση καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφέρειας και υπογραμμίζει την ίση αντιμετώπιση της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Παράλληλα υλοποιείται και η προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για παιδιά με αναπηρίες όλων των Ειδικών Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικής δαπάνης 848.278,30€.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την αποδοχή των παραπάνω προτάσεών μου, και ιδιαίτερα προς τον κ. Περιφερειάρχη για την ευαισθητοποίησή του σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και για την αμέριστη συμπαράστασή του καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων αυτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας μιας χρονοβόρας και επίπονης προσπάθειας, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα από τη διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ



Διαβάστε περισσότερα...

Γεράσιμος Φεσσιάν: Δημιουργείστε πρόσβαση για τα ΑμεΑ στο δίκτυο του προαστιακού


Επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου σε Περιφερειαρχη, Δήμαρχο Πατρέων και Πρόεδρο ΕΡΓΟΣΕ.

Στην επιστολή του επισημαίνει:

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος δεν θα σταθώ στο αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Αυτό, γιατί εκτιμώ πως σας έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις και επειδή κατά την άποψη μου η συνάντηση αποδείχτηκε μια γενική αοριστολόγα χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό. Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός πως από το «Forum Ανάπτυξης» του 2012, στέλεχος του ΟΣΕ παρουσίασε μια εκτεταμένη πρόταση που προκαθορίζει το κόστος επέκτασης του προαστιακού προς την ΒΙΠΕ αλλά και προς το αεροδρόμιο Αράξου, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται τον εαυτό τους. Ούτε θα σχολιάσω το γεγονός ότι παρακάμφθηκε και κουρεύτηκε το δρομολόγιο προς τον Ψαθόπυργο. Αυτά είναι στην διάθεση όλων σας από την μελέτη αξιολόγησης λειτουργίας του Προαστιακού που είχε συντάξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβριο 2012, που αναφέρει πόσες στάσεις προβλέπονται για την επέκταση έως Κ. Αχαγιά, σελίδα 69.

Όμως, ως ανάπηρος πολίτης, έχω την κοινωνική υποχρέωση να σας υπενθυμίσω πως οι ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες δεν είναι προσβάσιμες.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο, τότε που σχεδιάστηκε αυτό, να μην έγινε με προδιαγραφές για εμποδιζόμενα άτομα. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, θα σας ζητήσω και στους τρεις σας να δείξετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία. Είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα ο αποκλεισμός των εμποδιζόμενων ατόμων, κοινωνικά αλλά και οικονομικά. Το 2013 δεν υπάρχει το δεν γίνεται, υπάρχει το δεν θέλω. Ας ξεπεράσουμε τα εμπόδια λοιπόν σχεδιάζοντας για όλους.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος εκπληρώνω την δέσμευσή μου προς τους ανάπηρους συμπολίτες μου ενημερώνοντάς σας για αυτή την κοινωνική αδικία, διεκδικώντας ισονομία και ίσιες ευκαιρίες δίχως αποκλεισμούς.

Παρακαλώ για τις ανάλογες προβλέψεις και αναμένω την απάντησή σας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναγνώστης σχολιάζει περί απολύσεις και ΑμεΑ


Σύμφωνα το ΦΕΚ 1914/7-8-2013, που αφορά τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξης τους, τον... τρόπο μοριοδότησης τους, τα ΑΜΕΑ που έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις με μοριοδότηση από τον ΟΑΕΔ σε εφαρμογή νόμων που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, πριμοδοτούνται, ενώ επίσης υπάλληλοι ΑΜΕΑ που προσελήφθησαν στο Δημόσιο με άλλες διαδικασίες ή η αναπηρία τους εμφανίστηκε αφότου προσελήφθησαν, δεν πριμοδοτούνται. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κρίνουν αυστηρότερα σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι υπάρχουν περιπτώσεις με μικρότερο πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας αλλά με σοβαρότερη αναπηρία από άλλους που η αναπηρίας τους είχε πιστοποιηθεί στο παρελθόν. Παρόλα αυτά και με την αποδοχή της άποψης ότι η κοινωνία προστατεύει τα πιο αδύνατα μέλη της, η προστασία πρέπει να είναι καθολική και χωρίς εξαιρέσεις. Η αδικία αυτή αποτελεί μία από τα πολλά κενά της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης.


Διαβάστε περισσότερα...

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε 4χρονη ΑμεΑ να καλλιεργεί λαχανικά στο σπίτι της!


Με κάθε μέρα που περνά, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, "γη της ελευθερίας και πατρίδα του γενναίου" (“Land of the Free and Home of the Brave”) γίνεται όλο και περισσότερο σαν την κομμουνιστική Ρωσία, όπου οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη τροφή τους εκτός εάν το κράτος τους το "επέτρεπε".

Ακόμα και όταν οι πολίτες απλά προσπαθούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας τις πιο βασικές δεξιότητες – την κηπουρική – το κράτος παρεμβαίνει. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του αμερικάνικου υπουργείου Γεωργίας (USDA) απαγορεύει στην Rosie, ένα εργατικό 4χρονο κοριτσάκι από τη Νότια Ντακότα, από το να χρησιμοποιήσει ένα μικρό, αχρησιμοποίητο χώρο έξω από το επιδοτούμενο από το κράτος σπίτι της, για να καλλιεργεί λαχανικά.

Η μητέρα της Rosie, η Mary (τα ονόματα άλλαξαν για την προστασία της ταυτότητας του παιδιού), ζει μόνη της (με το παιδί) και έχει σοβαρή αναπηρία. Αυτή και η κόρη της ζουν με ένα επίδομα αναπηρίας 628 δολαρίων το μήνα. Τα λαχανικά στον κήπο που καλλιεργεί με φροντίδα, λίγο έξω από εξώπορτα του σπιτιού, η μικρούλα Rosie παρέχουν φρέσκο ​​και υγιές συμπλήρωμα στη διατροφή τους το οποίο δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να αντέξουν εύκολα οικονομικά.

Ο Rosie ξεκίνησε τον κήπο τον Μάιο του 2013, αλλά τώρα η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων έχει παραγγείλει να αφαιρεθεί ο κήπος αυτή την εβδομάδα!

Ο λόγος;

Η κηπουρική αντιβαίνει προφανώς στους κανόνες που θέτει ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του USDA, το οποίο απαγορεύει τους κατοίκους να έχουν δομές κάθε είδους μέσα σε διαμορφωμένους χώρους.

Αναρωτιέται κανείς αν το USDA σχεδιάζει να θεσπίσει και «κανόνες» σχετικά με την αναπνοή του αέρα στις επιδοτούμενες περιοχές;

Οι ομοσπονδιακοί γραφειοκράτες φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουν στην εξουσία τους τα άτομα εκείνα που λαμβάνουν κάθε είδους κρατική βοήθεια και ότι μπορούν να θεσπίζουν ό,τι "κανόνες" θέλουν.

...Η νομοθεσία, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σταδιακά στην Ευρώπη, κινείται προς την κατεύθυνση της ολιγοπώλησης της αγοράς, αφού οι όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές για καθαρότητα, νεότητα και τρόπου παραγωγής των προϊόντων φωτογραφίζουν ουσιαστικά τα βιομηχανικά προϊόντα και μόνο αυτά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δύναμη και η επιρροή μεγάλων πολυεθνικών προς τους διαμορφωτές αντίστοιχων νόμων και αποφάσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Η.Π.Α.



Διαβάστε περισσότερα...

Η υγεία «πέθανε»... ζήτω της υγείας


Ενώ λίγες μέρες μας χωρίζουν από τον Σεπτέμβρη, στη χώρα του ΠΟΤΕ το μπάχαλο γίνεται όλο και πιο μεγάλο! Καθημερινά η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που με πάθος...υποστηρίζουν ότι γίνονται «προσπάθειες πτυχωμένες» για την «ανόρθωση» της χώρας σε όλους τους τομείς, η σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο τους διαψεύδει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, αλλά σκάει σαν χαστούκι επάνω τους.

Μόνο που δεν καταλαβαίνουν από χαστούκια οι αναίσθητοι.

Στη χώρα του ΠΟΤΕ τα πράγματα πήραν να ξεκαθαρίζουν σε ότι έχει σχέση με την υγεία στην οποία θα αναφερθούμε.

ΝΑ ξεκαθαρίζουν, αλλά προς το χειρότερο.

Αφού λοιπόν έγιναν τα μύρια όσα πειράματα στην υγεία από τους φωστήρες υπουργούς, αφού έγινε το μεγάλο φαγοπότι από φαρμακοβιομήχανους, εταιρίες, κάποιους γιατρούς πολλούς ψευτοασθενείς κλπ, αφού διαλύθηκαν νοσοκομεία

(«Συγγενεύσεις» το λένε οι υπηρέτες των ξένων αλλά και δικών τους συμφερόντων.)

Κέντρα υγείας και γενικότερα ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ξεκίνησε η ΣΦΑΓΗ των ασφαλισμένων.

Να ξεκινήσω (για πολλοστή φορά) από εκείνους που εγκλωβίστηκαν στην πολύμηνη αναμονή για τα ΚΕ.Π.Α, τα άτομα με αναπηρία.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ δεν γίνονται οι επιτροπές, αν και για τους ενδιαφερόμενους, είναι γνωστό.

Κόπηκαν τα επιδόματα για όσο καιρό περιμένουν, και το ζητούμενο όπως φαίνεται είναι να κοπούν οριστικά.

Να υπενθυμίσω, πως από τα επιδόματα αυτά ΖΟΥΣΑΝ οι άνθρωποι, και τώρα, πολλοί δεν έχουν να φάνε.

ΟΤΑΝ περάσουν από επιτροπή, θα περιμένουν επιπλέον τρεις μήνες μέχρι να ξαναεισπράξουν τα επιδόματα τους, αλλά και να πληρώσουν τα χρέη τους στα φαρμακεία.

Πάμε στα φάρμακα.

ΝΕΑ δεδομένα στη συνταγογραφηση, στο κόστος των φαρμάκων, στη συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά και «άλλα κόλπα» με τα γεννόσημα να μπαίνουν πολύ πιο δυναμικά στο παιχνίδι…..

Με τις τελευταίες αυτές κινήσεις, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ τους ασφαλισμένους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη τους.

Τους ασφαλισμένους, που ΠΛΗΡΩΝΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις εισφορές τους για να μην πεθάνουν πριν την ώρα τους.

ΚΛΕΦΤΕΣ, τι πάτε να κάνετε;

Για να θησαυρίσουν τα φιλαράκια σας ΠΑΛΙ παίζετε με τις ζωές του κοσμάκη;

Να θυμίσω (σχετικά με τα γεννόσημα) για να μη το ξεχάσω και εγώ, ότι πέρσι, μετά από θόρυβο που είχε γίνει για τα γεννόσημα, και είχε αμφισβητηθεί η ποιότητα τους, υπήρξε ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ ότι ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα πλήρους ΕΛΕΓΧΟΥ (λόγο έλλειψης προσώπου αν θυμάμαι καλά; αν ψάξετε θα βρείτε τα δημοσιεύματα) των γεννοσήμων.

Φέτος πριν μέρες μάθαμε ότι σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ ΟΛΑ τα γεννοσημα είναι «ασφαλή».

Τα ταμεία ΔΕΝ θα καλύπτουν (όπως προκύπτει) πολλά από τα πρωτότυπα φάρμακα, και οι «ξεβράκωτοι» ασθενείς η θα βρουν χρήματα, η θα μείνουν χωρίς φάρμακα.

Αυτή είναι η ουσία.

Οι δε γνωστοί κι μη εξαιρετέοι «μέτοχοι» σε φαρμακοβιομηχανίες κλπ, θα γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι παίζοντας με τις ευλογιές της κυβέρνησης με τις ζωές του κοσμάκη..

Στη χώρα του ΠΟΤΕ η υγεία δολοφονήθηκε.

Ο ΦΟΝΙΑΔΕΣ της κυκλοφορούν ατιμώρητοι ετοιμάζοντας νέο μακελειό, σε άλλη κατεύθυνση.

Μέχρι ΠΟΤΕ;



Πηγή: http://www.newsnow.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναπηρική... Mercedes CLS;


Τα τρελά και παλαβά δεν τα συναντούμε μόνο στους ελληνικούς δρόμους αλλά και σε αυτούς της Κύπρου. Αυτή τη φορά, όπως θα δείτε και από την σχετική φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του zougla.gr, ένα πολυτελές Mercedes CLS βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από Υπουργείου της Λευκωσίας σε θέση που είναι για αυτοκίνητα ανθρώπων που έχουν κινητικά προβλήματα...

Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν ανήκει σε κάποιο άτομο με αναπηρία και ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως τελικά δεν υπάρχει σεβασμός στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.



Πότε επιτέλους θα καταλάβουν οι οδηγοί ότι η συγκεκριμένη πινακίδα απευθύνεται σε άτομα που έχουν πρόβλημα αναπηρίας;



Διαβάστε περισσότερα...

Να καταργηθούν άμεσα τα δάνεια που βαρύνουν τη κύρια κατοικία των ΑμεΑ


Με λένε Νίκο και είμαι ανάπηρος, 82%+ σύμφωνα με... γνωμάτευση της ΑΣΥΕ ή 75%+ σύμφωνα με επιτροπή του ΙΚΑ. Είμαι πλέον συνταξιούχος, χωρίς όμως να επιβαρύνω το δημόσιο ή τον ασφαλιστικό μου φορέα ένεκα αναπηρίας, επειδή ήμουν μαλάκας και συμπλήρωσα 36+ χρόνια ασφαλιστικού βίου δουλεύοντας σκληρά από μικρός και με απώλεια περίπου άλλων 4 χρόνων ανασφάλιστης εργασίας.

— Πριν από 4 χρόνια, με την έναρξη της κατασκευασμένης υπέρ των τραπεζών οικονομικής κρίσης, βγήκα στη σύνταξη, χωρίς να εισπράτω για σχεδόν 2 χρόνια σύνταξη.

— Καλώς ή κακώς είχα πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο, το οποίο δεν πρόλαβα να ξοφλήσω και σταμάτησα να καταβάλω τις δόσεις, επειδή δεν είχα μία. Όταν η κυβέρνητική χούντα έφτιαξε τον νόμο-απάτη το 2010, περί δήθεν ρυθμίσεων των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια πρόστυχη επιμήκυνση των δανείων, για να διασφαλίσει η κυβέρνηση τα συμφέροντα των τραπεζών, που κινδύνευαν από την ύπουλη και απάνθρωπη μείωση των εισοδημάτων των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων.

Το έχω ξαναγράψει, αφελώς, πήγα στη τράπεζα για να ρυθμίσω «εξωδικαστικά» την οφειλή μου που αδυνατούσα να πληρώσω και προς έκπληξή μου πληροφορήθηκα, ότι έπρεπε να προσλάβω δικηγόρο, ο οποίος θα αναλάμβανε να με εκπροσωπήσει για όποια ρύθμιση. Δηλαδή, είτε δικαστικά είτε εξωδικαστικά αν πήγαινα, θα πήγαινα γυρεύοντας, αφού με μια απλή κίνηση, αντί να ελαφρύνω τη θέση μου, ένα υπόλοιπο 7.000€ θα το πήγαινα λόγω εξωδικαστικών εξόδων, κατ΄ αρχήν στα… 10.000€! Και γαμώ τη ρύθμιση…..

— Δεν λέω, ο υπάλληλος με διευκόλυνε και με συμβούλεψε να μη προσφύγω στη ψευδορρύθμιση, γιατί θα μου κόστιζε. Αντί αυτού, επέλεξα να δίνω αραιά και που, ένα συμβολικό ποσό, κατά πολύ μικρότερο της μηνιαίας δόσεως, ώστε να φαίνεται ότι δεν αδιαφορούσα και άφησα τις δικαστικές και εξωδικαστικές πρωτοβουλίες στη τράπεζα, για να επωμιστεί τα όποια κόστη. Μέχρι που βγήκε η σύνταξή μου ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΧΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ. Αφού άρχισα να εισπράττω σύνταξη, εξόφλησα το δάνειο. Γνωστός ο πόνος, γνωστός ο φόβος.

— Έκτοτε έγιναν άλλες δύο νομίζω πανομοιότηπες συμπληρώσεις ρυθμίσεων για τη προστασία των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, με τους ίδιους προπαγανδιστικούς τίτλους της μαύρης προπαγάνδας, για δήθεν προστασία των πτωχών και των ΑΜΕΑ. Στη πραγματικότητα, ενώ λήστεψαν μισθούς και συντάξεις των δανειοληπτών, για να μη μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, ταυτόχρονα προεξέτειναν τη χρονική διάρκεια αποπληρωμής των δανείων, για να διευρύνουν τη βάση των υπόχρεων, με συμπερίληψη των κληρονόμων του αρχικα υπόχρεου δανειολήπτη! ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της απάτης, οι άμεσοι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και με εξασφαλισμένη την ΕΝΟΧΗ μαύρη σιωπή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. (και στη συνέχεια ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ).

Εκτελεστές οι συμμορίτες των συγκυβερνήσεων, αλλά σιωπηλοί συνένοχοι οι ανύπαρκτοι της ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης, οι οποίοι με τη στήριξη και προβολή των πουλημένων στους εβραιοτραπεζίτες ΜΜΕ, περιορίζονταν σε φραστικές περικοκλάδες των πρόσφατων νόμων που εξασφάλιζαν στο διηνεκές τη χρεοκοπία όλων των νοικοκυριών υπέρ των αδίστακτων και ληστρικών τραπεζών. Το κατάντημα το βλέπουμε σήμερα, όπου προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους όρους και τις διατάξεις για κατάσχεση και εκποίηση, και της κύριας και μοναδικής κατοικίας, καθενός τεχνητά πτωχευμένου από την εξουσία ληστών δανειολήπτη.

— Πορεία προς νέα γενοκτονία και κροκοδείλια δάκρυα από παντού και εναγώνιες δήθεν προσπάθειες πολιτικών νταβατζήδων, για σύνδεση της κατάσχεσης με γελοίο όριο οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορισμένου στο μισό, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου φτώχειας! Για σύνδεση της αιώνιας είσπραξης δόσεων, με κλοπή του 1/3 (ενός τρίτου) του οικογενειακού εισοδήματος και να πάνε να γαμηθούν οι δανειολήπτες, αν το μηνιαίο εισόδημα είναι 800, ή 700, ή 500 ή και προνοιακό επίδομα στοιχειώδους επιβίωσης. Τα πάντα όμως, με την ΕΝΟΧΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, βασισμένα στον παραλογισμό της διατηρησιμότητας των υποχρεώσεων του δανειολήπτη στο διηνεκές, ενώ ήδη η άρχουσα οικονομική ολιγαρχία, με βασικό κορμό τους σιωνιστές τραπεζίτες, έχουν κατακλέψει τα εισοδήματα των μισθοσυντήρητων και συνταξιούχων, κατά 50% (25% με άμεση μείωση μισθών και συντάξεων και 25% με την άμεση και έμμεση υπερφορολόγηση των 3 τελευταίων ετών!).

— Για τους μουρλούς που ελπίζουν στους πολιτικούς απατεώνες του μασόνου Μιχαλολιάκου, ένα θα πώ: Να ανοίξουν τα σταβά τους και τα αυτιά τους και να ακούσουν και να δουν, τι λένε μέσα στη βουλή οι πεμπτοφαλαγγίτες της Χρυσής Αυγής, στις συζητήσεις των τροϊκάνικων νομοσχεδίων, για τις οποίες εδώ έχουμε γράψει και έχουμε ξεβρακώσει Παπάδες και Καιάδες.

— Υπάρχουν ΑΜΕΑ σωματικά ή κοινωνικοοικονομικά, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη ληστρική και χυδαία οικονομική επίθεση των τραπεζιτών και των οικονομικών ολιγαρχών συμμάχων τους??? Αν υπάρχουν τι πρέπει να γίνει;

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ — ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Όμως οι λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν σε ένα 100% πουλημένο στους τραπεζίτες και διεφθαρμένο κοινοβούλιο. Αν υπήρχε δημοκρατικός κοινοβουλευτισμός, από μια τέτοια αιτία, απίστευτης σε έκταση γενοκτονίας, από τη πρώτη μέρα θα είχε ξεκινήσει κοινοβουλευτικός πόλεμος από την μέχρι σήμερα ανύπαρκτη αντιπολίτευση, και καμιά ΠΟΡΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ 10-15 ΜΕΡΕΣ. Αν υπήρχε δημοκρατία, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και οι λοιπές ορντινάτσες, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης, θα είχαν κηρύξει ΓΕΝΙΚΗ απεργία διαρκείας, και θα είχαν ανατρέψει το σιωνιστικό – ναζιστικό καθεστώς των Αθηνών.

Αν υπήρχε δημοκρατία, θα είχε ήδη θεσμοθετηθεί η πραγματική προστασία της κύριας κατοικίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και καμιά σκύλα τράπεζα, δεν θα τολμούσε να δένει χειροπόδαρα και να εκτελεί έναν ολόκληρο λαό. Αντί αυτού μας τοποθετούν μπροστά σε ένα σιωνιστικό – ναζιστικό θέατρο, θεατές της εκτέλεσής μας. Μιλούν ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα πολιτικά καθάρματα, για ενεργοποίηση των διατάξεων νομιμοποίησης των ληστειών της ολιγαρχίας, η δε πόρνη αντιπολίτευση, λέει στη ψύχρα «σκοτώστε τους και όταν πάρουμε εμείς τη κουτάλα της εξουσίας, θα καταργήσουμε τον θάνατό τους!!!!!» — Δεν κατεβάζουν τα ρολά, δεν καλύπτουν μια λαϊκή εξέγερση ανατροπής της σαπίλας, αλλά ΨΕΥΔΩΣ παπαγαλίζουν ξεδιάντροπα, ότι, αφού θα έχουν κατασχέσει οι τράπεζες και θα ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΕΙ! τις κατασχεμένες κύριες κατοικίες, θα έρθουν οι πολιτικοί απατεώνες ΣΥΡΙΖΑ και λοιπής ψευδεπίγραφης αντιπολίτευσης, να ακυρώσουν τι; Εδώ ο Λάτσης καταχρεοκόπησε σε μια νύχτα τη EUROBANK φόρτωσε τα γαμησιάτικά του στο κράτος και αυτός φιγουράρει ως μεγαλομέτοχος της ΕΤΕ, χωρίς να βγει ΚΙΧ….! Και θα επιστρέψει ο πεντόβολος μαλάκας σπίτια που κατασχέθηκαν και εκπλειστηριάσθηκαν; Τους πιστεύετε; Για όνομα του Θεού Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ρητή δια νόμου απαγόρευση υποθήκευσης ή και κατάσχεσης, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, της κύριας κατοικίας, ΟΛΩΝ των σωματικώς, διανοητικώς αλλά και κοινωνικοοικονομικώς ΑΜΕΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ και η άμεση ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ των δανείων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αναλόγως της μειώσεως εισοδήματος που τους επέβαλε η διατραπεζική σιωνιστική χουντοκρατία. Για να γίνει αυτό, πρέπει ΟΛΟΙ να πιστέψουμε, ότι με αυτοοργάνωση και εξέγερση, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!



Διαβάστε περισσότερα...

Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας


Κλιμακώνονται από Δευτέρα οι κινητοποιήσεις.

Κλιμακώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις κόντρα στη διαθεσιμότητα.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι δάσκαλοι, ωστόσο, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά είδη συγκέντρωσαν οι Atenistas


Θα δοθούν σε μαθητές σχολείων.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Atenistas για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών που έγινε το Σαββάτο στο μετρό Πανεπιστήμιο, με κεντρικό σύνθημα: «Βοήθησε τα παιδιά να γράψουν το μέλλον τους».

Συγκεντρώθηκαν σχολικές τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες, χάρακες κλπ), τετράδια, είδη ζωγραφικής κ.ά.

Τα είδη αυτά θα δοθούν σε μαθητές του 1ου ειδικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, στη Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας, στο Σωματείο Ελληνίδων Καλλιθέας, σε μαθητές στο δήμο Αχαρνών (σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου), σε μαθητές σχολείων στη περιοχή του Μεταξουργείου και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου σε οικογένειες στο Πέραμα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Οι μαθητές με αναπηρία απαιτούν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.09.2013

Την τραγική κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καταγγέλλει με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η ΕΣΑμεΑ.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ακόμη μια φορά δεν τηρήθηκαν: Οι ελλείψεις που αναφέρονται σε εκπαιδευτικούς και σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες! Τεράστια είναι τα προβλήματα και στη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινούσε με αμέτρητα προβλήματα, η φετινή σχολική χρονιά είναι η χειρότερη όλων! Οι μαθητές με αναπηρία είναι οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία είναι εκρηκτική. Χιλιάδες παιδιά με αναπηρία θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι. Οι χρόνιες ελλείψεις παραμένουν: μη προσβάσιμα σχολικά κτίρια, προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία, ελλείψεις στα ωρολόγια προγράμματα και στο εκπαιδευτικό υλικό των Ειδικών Σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης των Γενικών Σχολείων, καθυστερήσεις στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία, έλλειψη παροχής παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία, έλλειψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού το οποίο υποβαθμίζει την παροχή επαρκών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων προσβάσιμων στα άτομα με αναπηρία κλπ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά λύση ΕΔΩ & ΤΩΡΑ: Οι μαθητές με αναπηρία και οι οικογένειές τους απαιτούν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και στη ζωή!

Η επιστολή:

Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ. προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά: Οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν, τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν κανονικά»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι δεσμεύσεις της Πολιτείας προς τους μαθητές με αναπηρία και αυτή τη σχολική χρονιά δεν τηρήθηκαν. Τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν κανονικά. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα είναι απογοητευτικά. Οι ελλείψεις που αναφέρονται σε εκπαιδευτικούς και σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστιες! Τεράστια είναι τα προβλήματα και στη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινούσε με αμέτρητα προβλήματα, η φετινή σχολική χρονιά είναι η χειρότερη όλων! Οι μαθητές με αναπηρία είναι, με ευθύνη της κυβέρνησής σας, οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία είναι εκρηκτική. Χιλιάδες παιδιά με αναπηρία θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι. Οι χρόνιες ελλείψεις παραμένουν: μη προσβάσιμα σχολικά κτίρια, προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία, ελλείψεις στα ωρολόγια προγράμματα και στο εκπαιδευτικό υλικό των Ειδικών Σχολείων και των Τμημάτων Ένταξης των Γενικών Σχολείων, καθυστερήσεις στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία, έλλειψη παροχής παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία, έλλειψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού το οποίο υποβαθμίζει την παροχή επαρκών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων προσβάσιμων στα άτομα με αναπηρία κλπ.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα αναφορικά με τους μαθητές με βαριές αναπηρίες που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σε οποιαδήποτε δομή του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι τα παιδιά που μένουν σε ιδρύματα και κλειστές μορφές περίθαλψης αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία οικονομική κρίση. Είναι αδιανόητο παιδιά σχολικής ηλικίας να βρίσκονται σε δομές προνοιακές κλειστής ή ανοιχτής φροντίδας και όχι στα σχολεία.

Η παρούσα κατάσταση στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καταστρατηγεί:

- Τη συνταγματική επιταγή της παρ. 6 του άρθρου 21, σύμφωνα με την οποία: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».
- Τη συνταγματική επιταγή της παρ. 4 του Άρθρου 16, σύμφωνα με την οποία: «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».
- Την υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία που υπαγορεύει ο Νόμος 3699/2008, η οποία για το αναπηρικό κίνημα της χώρας ουσιαστικά σημαίνει: α) ότι κανένα παιδί με αναπηρία δεν πρέπει να είναι εκτός σχολείου. β) ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινά την ίδια μέρα για τους μαθητές με αναπηρία όπως για όλους τους υπόλοιπους μαθητές, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει ήδη να έχει οργανωθεί η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δώστε λύση άμεσα! Οι μαθητές με αναπηρία και οι οικογένειές τους απαιτούν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και στη ζωή!


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 133 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση με οξύ δέχτηκε ιερέας στη Ζανζιβάρη


Επιβεβαιώνονται οι φόβοι του προέδρου για τον κίνδυνο από τις θρησκευτικές εντάσεις.

Επίθεση με οξύ δέχτηκε στη Ζανζιβάρη ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο οποίος και νοσηλεύεται.

Η επίθεση έρχεται ένα μήνα μετά από παρόμοια επίθεση εναντίον δύο νεαρών Βρετανίδων και έπειτα από την προειδοποίηση του προέδρου της χώρας, Τζακάγια Κικουέτ, ότι οι θρησκευτικές εντάσεις απειλούν την ειρήνη στην Τανζανία.

Το ημιαυτόνομο νησί, όπου ο ιερέας δέχτηκε επίθεση, κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Μίνα είπε ότι ο ιερέας Τζόζεφ Μουανγκάμπα, που είναι τανζανικής καταγωγής, δέχτηκε την επίθεση ενώ έβγαινε από ένα ίντερνετ καφέ στην περιοχή Μλαντέγκε. «Υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τους ώμους», πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι διενεργείται σχετική έρευνα.

Δύο ηγετικά στελέχη της χριστιανικής κοινότητας δολοφονήθηκαν στις αρχές του έτους στο νησί σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και εμπρησμοί σε εκκλησίες. Από την άλλη πλευρά, επίθεση με οξύ δέχτηκε και ένας ηγέτης των μουσουλμάνων, ο σεΐχης Φάντιλ Σουλεϊμάν Σοράγκα, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αν και από ορισμένους έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για τα επεισόδια αυτά σε βάρος της αυτονομιστικής οργάνωσης Ουάμσο, οι αρχές δεν τη συνδέουν με τις βιαιοπραγίες. Η Ουάμσο επιδιώκει την απόσχιση του αρχιπελάγους της Ζανζιβάρης από την Τανζανία και την επιβολή του ισλαμικού νόμου.



Διαβάστε περισσότερα...

Με «δάνειο» θα πληρώσει τις συντάξεις Οκτωβρίου το ΙΚΑ


Διάρκειας πέντε ημερών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με ταμειακή διευκόλυνση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου από το ΙΚΑ. Πρόκειται για πενθήμερη διευκόλυνση, που ανέρχεται σε 150 εκ. ευρώ, μέχρι να μπουν στο ταμείο προγραμματισμένα έσοδα.

Οπως σημειώνει η Καθημερινή, πρόκειται για τακτική η οποία δεν θα προκαλούσε ανησυχία εάν δεν συνέπιπτε με εκτιμήσεις για δραματική επιδείνωση όλων των οικονομικών και πληθυσμιακών μεγεθών του ΙΚΑ και των άλλων μεγάλων ασφαλιστικών Ταμείων. Η επιδείνωση αυτή εκδηλώνεται τώρα και με την αποτυχία της νέας ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εισφορών.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στο ΙΚΑ οι επιχειρήσεις που ρύθμισαν τα χρέη τους δεν ξεπερνούν τις 6.900, ενώ δεκάδες χιλιάδες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση για τις μέχρι 31.12.12 οφειλές, αδυνατώντας να ανταποκριθούν και στις τρέχουσες -για το 2013- υποχρεώσεις τους προς το Ιδρυμα.

Στον ΟΑΕΕ ακόμη και μετά την εκκαθάριση του μητρώου, από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, η εισπραξιμότητα υπολογίζεται από τη διοίκηση στο 50%, όταν το 2007 και πριν εκκαθαριστεί το μητρώο ήταν γύρω στο 85%. Η αποτυχία της ρύθμισης, η μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού και του ΕΟΠΥΥ των 2,5 δισ. ευρώ για το 2013 αλλά και η αναζήτηση επιπλέον 1 δισ. ευρώ εάν υλοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016 έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα και με υψηλό βαθμό ρίσκου για την ομαλή καταβολή των συντάξεων.

Το φετινό έλλειμμα θα καλυφθεί από το ειδικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά, όπως αναφέρουν παράγοντες και των δύο κυβερνητικών κομμάτων, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει μετά.

Στην προχθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας με τη συμμετοχή του τέως υπουργού Γ. Κουτρουμάνη, συμφωνήθηκε να ασκηθεί κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα στις επικείμενες συναντήσεις με την τρόικα και για να αποφευχθεί ένα κραχ που θα οδηγήσει αμέσως σε μεγάλες περικοπές ακόμη και στις χαμηλές συντάξεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο «τραπέζι» θα τεθεί εκ νέου η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές και θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί η συναίνεση της τρόικας στην υιοθέτηση ρήτρας για την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την πρόταση που συζητήθηκε, μείωση ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να έχουν μόνο όσοι καταβάλλουν τρέχουσες εισφορές και δεν κάνουν απολύσεις ή εγγυώνται την απασχόληση του προσωπικού.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΟΛΜΕ ζητά την ακύρωση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών


Η προσωρινή αναστολή δίνεται συνήθως σε όσους αποδείξουν οικονομική βλάβη.

Σε αίτηση ακύρωσης κατά της διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας που θέτει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς των καταργούμενων ειδικοτήτων προχώρησε η ΟΛΜΕ.

Η αίτηση κατατέθηκε στις 11/9 στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας . Στην αίτηση έχουν συμπεριληφθεί οι 2.122 εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η ΟΛΜΕ μέσω των τοπικών ενώσεων καθηγητών ενημερώνει όλους τους εκπαιδευτικούς που θίγονται από την απόφαση του Υπουργείου ότι για να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για προσωρινή αναστολή θα πρέπει να καταφύγουν ατομικά στα διοικητικά εφετεία στα πλαίσια της συνταγματικής κατοχύρωσης της παιδείας σαν δημόσιο αγαθό και του δικαιώματος στην εργασία. Η προσωρινή αναστολή δίνεται συνήθως στις περιπτώσεις που μπορεί κανείς να αποδείξει σοβαρή οικονομική βλάβη και αδυναμία διαβίωσης ως άμεσο αποτέλεσμα της διαθεσιμότητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ, υπάρχουν ήδη θετικές αποφάσεις από Διοικητικά Εφετεία. Η ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι για να είναι μέσα στην αίτηση ακύρωσης οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πρέπει να υπογράψουν σε συμβολαιογράφο ειδικό πληρεξούσιο στο οποίο θα εξουσιοδοτούν τους συγκεκριμένους δικηγόρους που κατέθεσαν την αίτηση ακύρωσης (σχέδιο ειδικού πληρεξουσίου ακολουθεί). Το πληρεξούσιο μπορεί να είναι ατομικό ή ομαδικό.

Το κόστος του πληρεξουσίου να καλυφθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ και πρέπει να σταλεί το συντομότερο δυνατόν στη Δικηγορική Εταιρεία «Ευθυδικία Α.Ε.Δ.Ε.»

Διεύθυνση: Πλατεία Δημοκρατίας 1, ΤΚ 54629, Θεσσαλονίκη.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν στείλουν το πληρεξούσιο μέχρι τις 30/9/2013 θα εξαιρεθούν από την αίτηση ακύρωσης.

Τα έξοδα της αίτησης ακύρωσης καλύπτονται από την ΟΛΜΕ.

Καλόγηρος Β.
Υπ.Διδάκτωρ Π.Θ



Διαβάστε περισσότερα...

Επικήρυξαν δράστη για το θάνατο ζώων στο Συκούριο


Φιλοζωικό σωματείο δίνει 1.000 ευρώ.

Με το ποσό των 1.000 ευρώ επικηρύσσει το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας το δράστη που θανάτωσε ζώα στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας.

Το Σωματείο μάλιστα, όπως αναφέρει το kosmoslarissa.gr, εξέδωσε ανακοίνωση την οποία κοινοποιεί και στην αστυνομία, καλώντας όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε για το περιστατικό να έρθουν σε επαφή με τους Εθελοντές.

Στην ανακοίνωση τα μέλη του Σωματείου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Επικηρρύσεται με 1.000 ευρώ το ανθρωπόμορφο τέρας που την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 σκόρπισε τον θάνατο με φόλες στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας με αποτέλεσμα να "φύγουν" από την ζωή βασανιστικά και με αφόρητους πόνους δεκαέξι ζώα, σκυλιά και γάτες, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα ήταν δεσποζόμενα.

Τις φόλες μάλιστα ο δολοφόνος δεν δίστασε να ρίξει κυρίως στην πλατεία του Συκουρίου αδιαφορώντας ακόμα και για τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα καθημερινά εκεί...».



Διαβάστε περισσότερα...

Να παραταθούν οι περσινές συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών


Τι ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες.
Να παραταθούν οι περσινές συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών, με τιμές Ιουνίου, που ήταν ήδη μειωμένες κατά 17%, και όχι με την πρόβλεψη της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που προβλέπει επιπλέον μειώσεις 35 έως 60% ζητούν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην πραγματοποιήσουν μεταφορές μαθητών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή την επικείμενη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα με μοναδικό θέμα την επικύρωση της παράτασης των περσινών συμβάσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Πεζίκογλου επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι παράταση δεν νοείται παρά μόνο αν ισχύσουν οι συμβάσεις που ίσχυσαν μέχρι τον Ιούνιο.

«Η τροπολογία που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την ημέρα των αγιασμών στα σχολεία, κάνει λόγο για παράταση των συμβάσεων με τιμές του Ιουνίου, αρκεί να μην υπερβαίνουν τη νέα ΚΥΑ δηλαδή τον νέο μαθηματικό τύπο» σχολιάζει και διευκρινίζει ότι ο όρος της μη υπέρβασης της νέας ΚΥΑ ισοδυναμεί με περαιτέρω μειώσεις της τάξης του 35 έως 60% τις οποίες δεν μπορούν να δεχτούν οι πράκτορες. «Με τις συγκεκριμένες τιμές το δρομολόγιο θα πληρώνεται 26 ευρώ τη στιγμή που το κόστος του είναι τουλάχιστον 90», σχολιάζει και διευκρινίζει ότι αν αυτή είναι η απόφαση που θα λάβει την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κλάδος δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων, συνεπώς χιλιάδες μαθητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Περιφέρειας ο κ. Πεζίκογλου αναγνωρίζει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκτελεστικός και σημειώνει ότι σχετική παρέμβαση θα πρέπει να υπάρξει μόνο από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας παρόντες θα είναι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων που εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το θέμα της μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εξετάζει ο ΕΔΟΕΑΠ


Τα συνολικά ελλείμματα του οργανισμού φτάνουν αθροιστικά τα 23.000.000 ευρώ.

Σε δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, περιλαμβάνει την καθιέρωση πλαφόν 600 ευρώ, στις επικουρικές συντάξεις, που χορηγεί το Ταμείο.

Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη για τις συντάξεις μεταξύ 900 και 1.300, που χορηγούνται σε 180 από τους 2.300 συνταξιούχους και μπορεί να φθάσει έως και το 50%.

Για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις έως 500 ευρώ, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις από 5% έως 7%.

Η Διοίκηση του Ταμείου πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση από 6.000.000 έως 8.000.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ.

Ακόμη 1.000.000 ευρώ το χρόνο αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις μειώσεις, που θα επιβληθούν στους μισθούς των εργαζομένων, μειώσεις οι οποίες θα φθάνουν έως και 50% για μισθούς άνω των 4.500 τον μήνα. Αντίθετα, δεν θα θιγούν μισθοί έως και 1.500 ευρώ.

Το ζήτημα των μειώσεων των μισθών του προσωπικού θα συζητηθεί και στην ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ εκτός από τις μειώσεις η Διοίκηση εξετάζει και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με όλα τα ιδιωτικά κέντρα από την οποία προσδοκά την εξοικονόμηση 3.000.000 ευρώ το χρόνο.

Τα συνολικά ελλείμματα του ΕΔΟΕΑΠ, που καλύπτει 19.000 ασφαλισμένους (έμμεσα και άμεσα μέλη) φθάνουν αθροιστικά τα 23.000.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κρέμασαν σκύλο έξω από σχολείο στην Αμαλιάδα


Αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φτάνοντας στο σχολείο αντίκρισαν ένα σκύλο κρεμασμένο με σχοινί από τα κάγκελα στον περίβολο του σχολείου.

Το άψυχο σώμα του νεκρού σκύλου ήταν δεμένο από τον λαιμό με το σχοινί και ο τοίχος της περίφραξης του σχολείου γεμάτος αίματα, προκαλώντας των αποτροπιασμό των μικρών μαθητών, των καθηγητών και των γονιών τους.

Το άτυχο σκυλάκι, που ήταν λευκού και μαύρου χρώματος, προφανώς είχε κρεμαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από αρρωστημένα μυαλά που για άγνωστους λόγους το θανάτωσαν και μάλιστα πέριξ του σχολείου, αδιαφορώντας τόσο για τη ζωή του σκύλου όσο και για την εικόνα που άφησαν πίσω τους, σοκάροντας τα παιδιά.

Όσοι αντίκρισαν το σκυλί σε αυτή την κατάσταση, δεν πίστευαν στα μάτια τους και καταφέρθηκαν κατά των αγνώστων που θανάτωσαν με αυτό τον τρόπο το τετράποδο.

Οι μαθητές που είδαν το θέαμα σοκαρίστηκαν και μπήκαν στις σχολικές αίθουσες με μισή καρδιά, ενώ οι περισσότεροι δεν έκρυψαν τον πόνο τους για τον άδικο χαμό του σκύλου.

Εκπαιδευτικοί και γονείς καυτηρίασαν το περιστατικό, μην μπορώντας να πιστέψουν πώς έφθασε κάποιος σε αυτό το σημείο, να κρεμάσει ελαφρά τη καρδία τον σκύλο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, ειδοποιήθηκε ο δήμος Ήλιδας, συνεργείο του οποίου έφθασε αμέσως στο σημείο και μόλις χτύπησε το κουδούνι και οι μαθητές μπήκαν στις σχολικές αίθουσες, οι εργαζόμενοι του δήμου έλυσαν τον σκύλο και τον απομάκρυναν από το σημείο με το φορτηγάκι του δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου καταδίκασε το περιστατικό.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

«Μου λείπεις... προσπάθησε να μη με μισήσεις»


Παιδεραστής κατά συρροή έγραψε γράμμα στο θύμα του.

Ένας κατά συρροή παιδεραστής έγραψε ένα γράμμα σε ένα από τα θύματά του από τη φυλακή, εκλιπαρώντας το μικρό κορίτσι να μην τον μισήσει και λέγοντάς της πόσο πολύ τού έλειπε!

Ο 45χρονος Darren Myhill έγραψε το γράμμα από τη φυλακή Stockton-on-Tees όπου εκτίει την ποινή άνω των 20 χρόνων για σωρεία βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων σε πέντε ανηλίκους, ηλικίας από 9 χρονών έως 16.

Η διοίκηση των φυλακών διέταξε να γίνει έρευνα, όταν το θύμα έλαβε γράμμα από το βιαστή της στο οποίο μεταξύ άλλων έλεγε: «Μου λείπεις... Σε παρακαλώ μη με μισήσεις πολύ. Το μίσος δε θα διώξει τον πόνο».

Ο παιδόφιλος από το Newcastle τήν παρότρυνε ακόμη να «ζήσει τη ζωή της» προσθέτοντας ότι «νιώθει πόνο» και ότι την αγαπούσε!

Αυτό που προκάλεσε τρόμο στο παιδί και απορία στις αρχές ήταν ότι μέσα στο γράμμα ο Darren ανέφερε μέρη που το κορίτσι είχε επισκεφθεί πρόσφατα, τις τελευταίες εβδομάδες.

«Θα μπορούσα να έχω αυτοκτονήσει, όμως αυτός είναι ο δρόμος που επιλέγουν οι δειλοί» έγραφε ακόμη.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τον θάνατο της 8χρονης νύφης στην Υεμένη


Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν 40χρονο.

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για να επαληθεύσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένα 8χρονο κορίτσι πέθανε μετά τον βιασμό του από τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο την πάντρεψαν οι γονείς της.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ράτζεχ Μπάντι είπε ότι συστήθηκε μια επιτροπή για να ερευνήσει τις πληροφορίες για το θάνατο της μικρής Ραουάν. "Το έγκλημα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Το έργο της επιτροπής είναι να επαληθεύσει εάν έγινε ή όχι", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η αστυνομία δεν έχει αναφέρει ένα τέτοιο γεγονός.

Η έρευνα της επιτροπής θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Σάββατο.

Ο πρόεδρος μιας οργάνωσης για την παροχή βοήθειας στα παιδιά, της Siyaj, και γνωστός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Άχμεντ αλ Κουράισιν, είπε ότι άλλοι ακτιβιστές πήγαν στην επαρχία όπου φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα και συγκέντρωσαν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. "Είμαστε (...) βέβαιοι για το θάνατο του κοριτσιού και πιστεύουμε ότι οι αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση", εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Κουράισιν, κάτοικοι της κοινότητας Μίντι είπαν στους ακτιβιστές ότι άκουσαν τη μικρή να λέει ότι επρόκειτο να παντρευτεί τον 40χρονο. Λίγες ημέρες μετά όμως εξαφανίστηκε, όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην ίδια περιοχή, είπε στους ακτιβιστές ότι η Ραουάν και ο πατέρας της κρατούνται από την αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους. Οι ακτιβιστές ανακάλυψαν επίσης ότι ο πατέρας έχει άλλη μία παντρεμένη κόρη, ηλικίας 10 ετών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία για τους άστεγους της Αθήνας στον Άλιμο


Με πρωτοβουλία της «Κλίμακας».

Συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους άστεγους της Αθήνας πραγματοποιεί απόψε η «Κλίμακα».

O Μπάμπης Στόκας, ο Ορφέας Περίδης, τα Κίτρινα Ποδήλατα και οι Flush Royale ενώνουν τις φωνές τους και ανεβαίνουν στη σκηνή του Bolivar Beach Bar στον Άλιμο για μία δυνατή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη σε εκείνους που βιώνουν τη φτώχεια και την κοινωνική απομόνωση.

Τιμή προπώλησης εισιτηρίων: 3 ευρώ (τα 1000 πρώτα εισιτήρια) στα καταστήματα PUBLIC και στο Bolivar Beach Bar. Τιμή εισιτηρίων στο ταμείο: 5 ευρώ.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «Κλίμακας».



Διαβάστε περισσότερα...

"Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση"


Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων.

Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου, χωρίς να δίνεται στους εργοδότες, η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το "καρδιογράφημα" της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για το μήνα Σεπτέμβριο», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μία μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων», είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια, επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα μνήμης από τους Πόντιους της «Ανατολής»


Την 80η επέτειο από την ίδρυση του προσφυγικού χωριού, που πήρε το όνομα «Ανατολή» για να θυμίζει τον τόπο καταγωγής των κατοίκων του, γιορτάζουν από χθες Πόντιοι από την Ντούτζια, στην νέα τους πατρίδα, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων.

Οι Πόντιοι της κοινότητας Ανατολής καθιέρωσαν συμβολικά να γιορτάζουν την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς η πορεία τους προς την Ελλάδα, ήταν μαρτυρική. Ξεσπιτώθηκαν από τα χωριά τους, έφτασαν στην Καισάρεια, τα Άδανα και τη Μερσίνα, βιώνοντας έναν Γολγοθά, που διήρκεσε από τον Μάρτιο του 1920 έως τον Δεκέμβριο του 1922.

Τις 3ημερες εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και επετειακές εκδηλώσεις για την ίδρυση της Κοινότητας Ανατολής συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου, η δημοτική κοινότητα Ανατολής και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αγιασμός μπροστά στο «Πρώτο Σχολείο» Ανατολής, το παλιό Δημαρχείο, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλία από τον καθηγητή Δημήτριο Ντούτση, αφιερωμένη στον δάσκαλο Γεώργιο Ζάγκλη.

Στις 8.30 το βράδυ η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της κοινότητας. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα συγκροτήματα της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

Αύριο, στις 10, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Ανατολή και θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο «Αλησμόνητων Πατρίδων».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ανατροπές στο λύκειο


Μπροστά στο φάσμα μεγάλων αλλαγών βρίσκονται από φέτος οι μαθητές του Λυκείου, αφού ο νέος νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη αλλάζει τα πάντα σε αυτήν τη βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Την πρώτη...γεύση, όμως, θα την πάρουν οι μαθητές της Α΄ τάξης, αφού από αυτούς ξεκινούν οι αλλαγές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και διαφορετικό τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αλλά τόσο τα παιδιά της Α΄ τάξης όσο και οι γονείς τους δεν έχουν καταλάβει ακόμη το νέο σύστημα, καθώς μέχρι και λίγες ώρες πριν από την ψήφισή του το υπουργείο Παιδείας κατέθετε τροπολογίες.

Είναι, όμως, πολύ σημαντικό οι μαθητές της Α΄ τάξης να κατανοήσουν τις αλλαγές, διότι ο βαθμός κάθε τάξης -και της Α΄ Λυκείου κατά 20%- θα συνυπολογίζεται σαν «πέμπτος βαθμός» μαζί με τα 4 -πλέον- πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που τώρα πάνε στην Α΄ Λυκείου, θα πρέπει να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο τους, γιατί ο βαθμός που θα πάρουν στο τέλος της χρονιάς θα μετρήσει για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Επίσης, τα παιδιά που αυτήν τη στιγμή ήδη φοιτούν στην Α΄ τάξη, θα πρέπει να ξέρουν πως τα επόμενα δύο χρόνια θα κληθούν να μπουν στη λογική της σταδιακής εξειδίκευσης, καθώς στη Β΄ και, ιδίως, τη Γ΄ Λυκείου θα τους ζητηθεί να ακολουθήσουν ομάδες προσανατολισμού, με λιγότερα μεν μαθήματα από σήμερα, αλλά υψηλής εμβάθυνσης.

Στην τελευταία τάξη θα βρουν μπροστά τους λιγότερα μαθήματα (9 από 16 σήμερα), αλλά περισσότερες ώρες διδασκαλίας (34 από 31), προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες στο εξής θα γίνονται με νέο τρόπο. Και, τέλος, θα πρέπει να ξέρουν ότι το 2016 που θα τελειώσουν το Λύκειο, θα δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ με διαφορετικό από ό,τι ισχύει σήμερα σύστημα.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η έκτιση ποινής κατ’ οίκον


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ' οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ' οίκον και με ηλεκτρονική παρακολούθηση του κρατούμενου, εφ΄όσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής ή (για περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης) τουλάχιστον 14 χρόνια. Σε περίπτωση που εκτίει πολλαπλές ποινές, το ελάχιστο όριο κάθειρξης εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι τα 17 χρόνια. Του ευεργετήματος εξαιρούνται οι κατάδικοι για κακουργήματα ιδιαίτερα ειδεχθή και επιβλαβή για τη δημόσια ασφάλεια - η μεγαλεμπορία ναρκωτικών, η εσχάτη προδοσία, η σύσταση συμμορίας και η τρομοκρατική δράση, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η παιδεραστία, η κατ' επάγγελμα ή συνήθεια παιδική πορνογραφία, η εκπόρνευση ανηλίκου, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία από πρόθεση (εφ' όσον στην περίπτωση αυτή δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά).

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ' οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.



Διαβάστε περισσότερα...