Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Να παραταθούν οι περσινές συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες.
Να παραταθούν οι περσινές συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών, με τιμές Ιουνίου, που ήταν ήδη μειωμένες κατά 17%, και όχι με την πρόβλεψη της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που προβλέπει επιπλέον μειώσεις 35 έως 60% ζητούν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην πραγματοποιήσουν μεταφορές μαθητών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή την επικείμενη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα με μοναδικό θέμα την επικύρωση της παράτασης των περσινών συμβάσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Πεζίκογλου επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι παράταση δεν νοείται παρά μόνο αν ισχύσουν οι συμβάσεις που ίσχυσαν μέχρι τον Ιούνιο.

«Η τροπολογία που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ την ημέρα των αγιασμών στα σχολεία, κάνει λόγο για παράταση των συμβάσεων με τιμές του Ιουνίου, αρκεί να μην υπερβαίνουν τη νέα ΚΥΑ δηλαδή τον νέο μαθηματικό τύπο» σχολιάζει και διευκρινίζει ότι ο όρος της μη υπέρβασης της νέας ΚΥΑ ισοδυναμεί με περαιτέρω μειώσεις της τάξης του 35 έως 60% τις οποίες δεν μπορούν να δεχτούν οι πράκτορες. «Με τις συγκεκριμένες τιμές το δρομολόγιο θα πληρώνεται 26 ευρώ τη στιγμή που το κόστος του είναι τουλάχιστον 90», σχολιάζει και διευκρινίζει ότι αν αυτή είναι η απόφαση που θα λάβει την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κλάδος δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων, συνεπώς χιλιάδες μαθητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από και προς τις σχολικές τους μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Περιφέρειας ο κ. Πεζίκογλου αναγνωρίζει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκτελεστικός και σημειώνει ότι σχετική παρέμβαση θα πρέπει να υπάρξει μόνο από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας παρόντες θα είναι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων που εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το θέμα της μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.