Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της τριχόπτωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων.

Η τριχόπτωση είναι ένα συχνό πρόβλημα, αρκετά πολύπλοκο, που αντιμετωπίζουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Σήμερα, όμως, η κοσμετολογία έχει στη «φαρέτρα» της αρκετές λύσεις, άμεσες και αποτελεσματικές.

Η τριχόπτωση οφείλεται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων, γι’ αυτό κατατάσσεται και στα πολύπλοκα προβλήματα.

Μπορεί, λοιπόν, να οφείλεται:
- Σε συνδυασμό γενετικών και ορμονικών παραγόντων.
- Σε παθήσεις, όπως είναι οι ενδοκρινικές διαταραχές (παθήσεις θυρεοειδούς).
- Σε λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής από μύκητες.
- Σε ανεπάρκεια βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
- Σε εποχικούς λόγους (για παράδειγμα, εποχική τριχόπτωση άνοιξης ή φθινοπώρου).

Από το ιστορικό σας και τον τύπο της τριχόπτωσης ο ειδικός είναι σε θέση να διακρίνει πότε αυτή οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια ή σε κάποια πάθηση.

Οι τρίχες στο κεφάλι μας αποτελούνται από το ορατό μέρος, εκείνο δηλαδή που βλέπουμε, από τη ρίζα και από το θύλακο της τρίχας. Κάθε τρίχα μεγαλώνει με ένα μέσο ρυθμό -υπολογίζεται περίπου στο 1 εκ. το μήνα- για 4-7 χρόνια. Στη συνέχεια η τρίχα παύει να αναπτύσσεται και πέφτει, ενώ μια νέα τρίχα μεγαλώνει στη θέση της.

Σε κάθε χρονική στιγμή το 85% των τριχών μεγαλώνει και το 15% πέφτει. Υπάρχει, λοιπόν, ένας φυσιολογικός κύκλος ανάπτυξης της τρίχας, που κάνει όλους μας να χάνουμε 50-100 τρίχες κάθε ημέρα. Όμως, την άνοιξη και το φθινόπωρο χάνουμε περισσότερα μαλλιά, εξαιτίας της αλλαγής της εποχής και της έκθεσης στο ηλιακό φως.

Ποιος αλήθεια δεν επιθυμεί να έχει υγιή και λαμπερά μαλλιά, κυρίως μετά τις διακοπές; Μπορείτε να τα αποκτήσετε κι εσείς χωρίς κόπο και σε ελάχιστο χρόνο, έχοντας υπόψη σας τις παρακάτω φροντίδες:

- Διαλέγετε απαλά σαμπουάν, ειδικά αυτά για μετά τον ήλιο, καθώς εμπεριέχουν δραστικά συστατικά που διεγείρουν και αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία στη ρίζα της τρίχας. Μην ξεχνάτε επίσης τις ειδικές τονωτικές λοσιόν.

- Χτενίζετε, καθημερινά, τα μαλλιά σας από κάτω προς τα επάνω απαλά, χωρίς να τα «τραβάτε», ώστε να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας. Για styling προτιμήστε κρεμώδη προϊόντα (κερί), παρά ζελέ ή αφρό, που ξηραίνουν τα μαλλιά και τα αφυδατώνουν.

- Κάντε μασάζ με τονωτικά έλαια, όπως το δαφνέλαιο, που θρέφει την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη.

- Χρησιμοποιήστε τονωτικές λοσιόν με αιθέρια έλαια από δεντρολίβανο, φασκόμηλο ή λεβάντα και θα δείτε γρήγορα τα μαλλιά σας να αποκτούν ξανά λάμψη και απαλότητα.

- Ενυδατώστε τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο και το αλάτι μαλλιά με ειδικές μάσκες τροφής, λάμψης και ενυδάτωσης.

- Προσέξτε τη διατροφή σας. Τρώτε τις τροφές εκείνες που θα σας παρέχουν τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και τις αναγκαίες βιταμίνες.

- Ζητήστε από το φαρμακοποιό σας τις κατάλληλες βιταμίνες για τα μαλλιά σας.

- Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.