Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Διάβαζαν στα κελιά τους για να μπουν στο πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχουν κάποια παιδιά που αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τη φυλακή .Ο Βασίλης και ο Ρόκας είναι δυο νέοι που έβαλαν στην άκρη το γεγονός ότι βρεθήκαν στη φυλακή, διάβασαν και κατάφεραν να γίνουν φοιτητές.

Πέρασαν στο Πολυτεχνείο και σε Τεχνολογικό ίδρυμα και απέδειξαν πως όταν υπάρχει θέληση δεν υπάρχουν εμπόδια.

Ο Ρόκας είναι 20 χρονών. Από την ημέρα που έχασε την ελευθερία του όλα άλλαξαν αλλά δεν το έβαλε κάτω.

«Ήμουν στα μαύρα μου τα χάλια αλλά αποφάσισα να διαβάσω. Για να φτιάξω πάλι τη ζωή μου, να μάθω κάτι…»

Ο Βασίλης είναι 23 χρονών και μόλις έμαθε ότι στη φυλακή του Αυλώνα υπάρχει σχολείο γράφτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το σχολείο το είχε σταματήσει από 16χρονων και τώρα του δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να το συνεχίσει αλλά να περάσει και σε μια σχόλη τεχνολογικού ιδρύματος .

«Ένιωσα γαλήνη μόλις έμαθα ότι πέρασα! Ήθελα πάρα πολύ να τελειώσω το σχολείο και να περάσω σε κάποια σχολή.. Είναι κάπως να μαθαίνεις ότι θα βγεις έξω έστω και για τη σχολή σου. Θέλω να ακολουθήσω τη σχολή μου να την τελειώσω κι αν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω πάνω σε αυτό.»

Οι δυο νέοι λένε πως αξίζει στη ζωή να προσπαθείς ό,τι δυσάρεστο και να συμβαίνει στο πέρασμα των χρονών και στέλνουν το μήνυμα τους:

«Αξίζει να κάνεις προσπάθειες για το μέλλον σου. Δεν αξίζει να σου τυχαίνει κάτι και να τα αφήνεις όλα πίσω. Πρέπει να προσπαθείς..»

Και οι δυο είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους σε μια νέα ζωή που ξεκινάει με τις σπουδές τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.