Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα αλλά έχει έλλειψη μνήμης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις επιθέσεις εις βάρος της μίλησε η υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης.

Ότι η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα δήλωσε η πρώτη έγχρωμη υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Σεσίλ Κιέντζε εκτιμώντας ότι οι ρατσιστικές ενέργειες των οποίων αποτέλεσε στόχο, μαρτυρούν μάλλον «μια έλλειψη μνήμης».

«Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική, δεν είναι ξενοφοβική. Υπάρχουν ρατσιστικά περιστατικά αλλά αυτό δεν καταδικάζει μια ολόκληρη χώρα. Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται γιατί οι νέοι έχουν έλλειψη μνήμης», δήλωσε χθες η Κιέντζε κατά την 3η παγκόσμια σύνοδο αφρικανών ή αφρικανικής καταγωγής δημάρχων και ηγετών που πραγματοποιείται στο Κάλι της Κολομβίας με θέμα την αφρικανική διασπορά.

Μετά τον διορισμό της στην ιταλική κυβέρνηση η Κιέντζε, από το πρώην Ζαΐρ, αντιμετώπισε επανειλημμένα εκδηλώσεις εχθρότητας από τη Λέγκα του Βορρά, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, του οποίου ένας γερουσιαστής την είχε παρομοιάσει με ουραγκοτάγκο. Στα τέλη Ιουλίου είχε σκουπίσει από πάνω της μπανάνες που της είχαν ρίξει στη διάρκεια ενός συνεδρίου.

«Μερικές φορές μαθαίνουμε καλά τι θα πει ρατσιστικές ενέργειες. Ορισμένα άτομα είναι αυτά που προβαίνουν σε αυτές και είναι αλήθεια ότι για πολλούς, είναι δύσκολο να δεχτούν ότι ένα πρόσωπο από άλλη χώρα, άλλη φυλή και διαφορετικού χρώματος αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη στους κόλπους της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η υπουργός 'Ενταξης, που ζει στην Ιταλία από 18 ετών, είπε ότι ορισμένοι Ιταλοί ξέχασαν ότι η Ιταλία είναι «μια χώρα μετανάστευσης και αποδημίας. Πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η νοοτροπία», τόνισε.

Κατά την άφιξή της στην Κολομβία, την Πέμπτη, εκατοντάδες συμμετέχοντας στη σύνοδο τής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ενώ ο κολομβιανός αντιπρόεδρος Αντζελίνο Γκαρσόν τής προσέφερε μια τσάντα την οποία είχε φτιάξει η κοινότητα των Ινδιάνων.

Περί τους 2.000 αφρικανούς ή αφρικανικής καταγωγής πολιτικούς αξιωματούχους αναμένονται στη σύνοδο που θα ολοκληρωθεί στην Καρθαγένη, το παλιό λιμάνι της Καραϊβικής όπου κατέφθαναν φορτία σκλάβων κατά την αποικιακή εποχή.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη σύνοδο είναι ο Τάμπο Μπέκι, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής από το 1999 έως το 2008, ο οποίος διαδέχτηκε τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα.

Η Κολομβία, μια χώρα 47 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί μαζί με την Βραζιλία τη δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με την μεγαλύτερη αφρικανική κοινότητα, η οποία αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του πληθυσμού της.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.