Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μύθοι και αλήθειες για τα αεροπορικά ταξίδια


Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε.

Για πολλά χρόνια οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών, λίγο πριν την απογείωση και αμέσως μετά την επίδειξη των κανόνων ασφαλείας από τους/τις αεροσυνοδούς, άκουγαν μία πολύ συγκεκριμένη οδηγία: ότι έπρεπε να απενεργοποιήσουν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Σύμφωνα με τους κανόνες αυτό έπρεπε να συμβεί, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο εξοπλισμός πλοήγησης του αεροσκάφους.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και πρόσφατα οι εταιρείες Qantas και Virgin Australia επέστρεψαν στους επιβάτες τους να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, γράφει η Daily Mail, βάζοντας ένα τέλος στο «μύθο» που συνόδευε τη σύγχρονη αεροπλοΐα.

Διαβάστε παρακάτω τους δέκα πιο γνωστούς μύθους (και αλήθειες) γύρω από τα αεροπορικά ταξίδια:

1. Οι πιλότοι αφήνουν τα ανθρώπινα απόβλητα κατά τη διάρκεια των πτήσεων: Μύθος
Τα απόβλητα συγκεντρώνονται σε μια δεξαμενή στο αεροσκάφος, η οποία μπορεί να αδειάσει μόνο από την εξωτερική πλευρά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατο για τον πιλότο να... αφήσει το περιεχόμενό της κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πάντοτε γίνονται έρευνες γύρω από αναφορές περί... «προσγείωσης» ανθρώπινων αποβλήτων σε διάφορες περιοχές, ωστόσο σχεδόν πάντα αποδεικνύονται... περιττώματα πτηνών.

2. Μπορείς να κολλήσεις στο κάθισμα της τουαλέτας του αεροσκάφους, αν τραβήξεις το καζανάκι ενώ κάθεσαι: Μύθος

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν το... σώμα του επιβάτη δημιουργούσε το τέλειο «καπάκι-σφραγίδα» στη λεκάνη της τουαλέτας, όμως κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

3. Οι μάσκες οξυγόνου προσφέρουν... παραισθήσεις: Μύθος
Παρά τις κατά καιρούς θεωρίες συνομωσίας, που έχουν κυκλοφορήσει και υποστηρίζουν την άποψη αυτή, οι μάσκες οξυγόνου επιτελούν μία και μόνη λειτουργία: παρέχουν οξυγόνο στους επιβάτες σε περίπτωση απώλειας της πίεσης μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους σε μεγάλα υψόμετρα, μέχρι ο πιλότος να καταφέρει να το επαναφέρει σε ύψος όπου θα μπορούν να αναπνέουν κανονικά.

4. Καλύτερα να μην πίνετε το νερό από το αεροσκάφος: Αλήθεια
Μια έρευνα του 2009, που έγινε στις ΗΠΑ, βρήκε ότι το νερό σε ένα στα επτά αεροσκάφη δεν πληρούσε τα κριτήρια ασφαλείας, ενώ σε ορισμένα αεροσκάφη βρέθηκαν ίχνη E. Coli.

5. Ο αέρας στα αεροπλάνα είναι γεμάτος μικρόβια: Μύθος
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αέρας σε ένα αεροπλάνο είναι «στάσιμος» και γεμάτος μικρόβια. Στην πραγματικότητα, ο αέρας στα αεροσκάφη είναι σε μεγάλο βαθμό φιλτραρισμένος και μεταφέρει λιγότερα μικρόβια από αυτόν που υπάρχει στα πιο πολυσύχναστα μέρη.

6. Ο δίσκος μπροστά από το κάθισμά σας αποτελεί εστία μικροβίων: Αλήθεια
Μπορεί οι πιθανότητες να πάθετε κάτι από τον αέρα που αναπνέεται στο αεροσκάφος να είναι πολύ μικρές, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το δίσκο μπροστά από το κάθισμά σας. Μια έρευνα του 2007 έδειξε, ότι το 60% των δίσκων σε τρεις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, έφεραν ίχνη του δυνητικά θανατηφόρου υπερβακτηριδίου Staphylococcus Aureus (MRSA), που είναι ανθεκτικό στη μεθικιλίνη.

7. Αν ανοίξει η πόρτα του αεροσκάφους εν ώρα πτήσης... όλοι οι επιβάτες θα «ρουφηχτούν» προς τα έξω: Μύθος
Είναι σχεδόν αδύνατο να ανοίξουν οι πόρτες του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω της πίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους.

8. Ένας κεραυνός μπορεί να προκαλέσει την πτώση ενός αεροσκάφους: Μύθος
Μία φορά το χρόνο μπορεί να χτυπηθεί αεροσκάφος από κεραυνό, ωστόσο από το 1967 δεν έχει σημειωθεί πτώση αεροσκάφους λόγω αυτής της αιτίας. Τα αεροσκάφη περνούν πολλές δοκιμές ασφαλείας για το ενδεχόμενο αυτό.

9. Μπορείς να μεθύσεις πιο εύκολα μέσα σε ένα αεροσκάφος: Μύθος
Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να υποστηρίζει την άποψη, ότι κανείς μεθά πιο γρήγορα όταν πίνει... σε μεγάλα υψόμετρα.

10. Το κάπνισμα απαγορεύεται εν ώρα πτήσης, όμως υπάρχουν τασάκια στις τουαλέτες: Αλήθεια
Παρότι το κάπνισμα εντός των αεροσκαφών έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια, στις τουαλέτες των αεροπλάνων εξακολουθούν να υπάρχουν τασάκια... για τους παραβάτες.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γηραιότερη δασκάλα της γιόγκα


Είναι 96 ετών και έχει βρει το κλειδί της απόλυτης νιρβάνα.

Γνωρίστε της Tao Porchon-Lynch: την γηραιότερη, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες, δασκάλα της γιόγκα. Η αφοσιωμένη yogi είναι 96 ετών και εξακολουθεί και μεταδίδει τις γνώσεις της όντας απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό που εξασκεί εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ο έρωτάς της για την ινδική φιλοσοφία και τα οφέλη της, ξεκίνησε από την ηλικία των 8 όταν έγινε μάρτυρας μιας ομάδας που έκανε γιόγκα στη παραλία, στη γενέτειρά της στην Ινδία. Αλλά μόλις στην ηλικία των 49, η Lynch έγινε επαγγελματίας δασκάλα ενώ έχει ιδρύσει και το Westchester Institute of Yoga.

Η γηραιά γυναίκα, υπήρξε στα νιάτα της μοντέλο, ηθοποιός και χορεύτρια.

Η γηραιότερη δασκάλα της γιόγκα




Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι είναι η μουσική αν μπορούσαμε να τη δούμε


Καλλιτέχνης οπτικοποίησε τους ήχους χρησιμοποιώντας μάλλινα νήματα.

Καταφέρνει και επιδεικνύει την υπνωτική δύναμη της μουσικής, την οποία ο θεατής μπορεί να ακούσει αλλά και να δει.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Bertrand Lanthiez ασχολείται με την επίδραση της μουσικής σε όλο το σώμα και μέσω της εγκατάστασής του «Sounds of Threads», η οποία παρουσιάζεται ανά τον κόσμο, ενθουσιάζει τους επισκέπτες χάρη στην καθηλωτική εργασία του: Ο Lanthiez οπτικοποίησε τη μουσική η οποία γίνεται ορατή μέσω λεπτών μάλλινων λωρίδων, επιτρέποντας τον ήχο όχι μόνο να ακουστει αλλά και γίνει ορατός.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Gadgets για… φουσκωμένα πορτοφόλιαα


Για αυτούς που έχουν πολλά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Υπολογιστές, «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και διάφορα gadget τελευταίας τεχνολογίας υπάρχουν πολλά.

Και επίσης κοστίζουν αρκετά.

Μπορούν όμως να στοιχίσουν ακόμη περισσότερα, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Κάποια είναι υπερβολικά ακριβά επειδή έχουν κατασκευαστεί από πολύτιμα υλικά, ενώ άλλα επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιούν είναι πολύ εξελιγμένη.

Από iPhone φτιαγμένα από χρυσό, μέχρι μεγάλα tablets με εντυπωσιακές οθόνες… δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ακριβά gadget, που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν… παραφουσκωμένα πορτοφόλια.

Το αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Business Insider.

1. AeroSystem One iPhone Dock/Speaker (περίπου 1.115 δολάρια)



Οι περισσότεροι δε θα έδιναν καν μερικές χιλιάδες για ολόκληρο κινητό, πόσω μάλλον για… ένα αξεσουάρ! Το σύστημα αυτό ήχου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λέγεται ότι είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών έρευνας από το γάλλο συνθέτη Jean Michel Jarre και τους συνεργάτες του.

2. Optimus Maxiumus Keyboard (1.500 δολάρια)



Το πληκτρολόγιο Optimus Maximus είχε πουληθεί έναντι 1.500 δολαρίων, όταν παρουσιάστηκε πριν από έξι χρόνια. Κάθε πλήκτρο ορίζει μια συγκεκριμένη λειτουργία, ενώ επάνω σε κάθε ένα υπάρχει μια μικρογραφία οθόνης, η οποία λέει στο χρήστη ποια λειτουργία επιτελεί κάθε δεδομένη στιγμή.

3. Panasonic 4K Toughpad Tablet (6.000 δολάρια)



Η ταμπλέτα 4K Windows 8 της Panasonic μπορεί να κοστίζει πολλά, αλλά… αντέχει και πολλά. Μέχρι και πτώση από ύψος σχεδόν 1 μέτρου! Η ανάλυση της οθόνη της ταμπλέτας είναι 3.840x2.560 pixel.

4. Ego Lifestyle Emerald PC Notebook Computer (10.900 δολάρια)



Όταν η υψηλή τεχνολογία συναντά… τη μόδα! Αν θέλετε να δώσετε 11.000 δολάρια για ένα laptop, τότε το σμαραγδένιο Ego Lifestyle με το εξωτερικό περίβλημα από δέρμα κροκόδειλου είναι αυτό που αναζητάτε.

5. Vertu Signature Touch (18.000-20.000 δολάρια)



Τα κινητά τηλέφωνα της Vertu κατασκευάζονται στην Αγγλία, σύμφωνα με την εταιρεία. Η θήκη του κινητού είναι φτιαγμένη από δέρμα αλιγάτορα και κράμα τιτανίου βαθμού 5, ενώ η οθόνη από ανθεκτικό στις γρατσουνιές κρύσταλλου ζαφειριού.

6. Luvalgio Laptop (1 εκατ. δολάρια)



Πριν από μερικά χρόνια η κατασκευάστρια εταιρεία Luvalgio τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, όταν ισχυρίστηκε ότι ετοίμαζε ένα high-end laptop, η τιμή του οποίου θα κυμαινόταν γύρω στο 1 εκατ. δολάρια.

7. Stuart Hughes iPad 2 Gold History Edition (5 εκατ. δολάρια)



Ο σχεδιαστής Stuart Hughes επαναδημιούργησε το iPad 2 της Apple με μια… επίστρωση διαμαντιών 12,5 καρατίων. Η μπροστινή όψη έχει φτιαχτεί με ένα από τα αρχαιότερα πετρώματα του κόσμου (ammolite), ηλικίας 75 εκατ. ετών.

8. Stuart Hughes Black Diamond iPhone 5 (10 εκατ. δολάρια)



Αν νομίζατε ότι τα 5 εκατ. δολάρια είναι πολλά για ένα iPad… πώς θα σας φαινόταν να δίνατε 10 εκατ. δολάρια για ένα iPhone; Τόσο τουλάχιστον κοστολογεί ο σχεδιαστής Stuart Hughes τη διαμαντένια, χειροποίητη θήκη για iPhone 5, που υπογράφει ο ίδιος. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από ατόφιο χρυσάφι και έχει ενσωματωμένο ένα μαύρο διαμάντι.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκκεντρικές πρωινές δουλειές δέκα διάσημων συγγραφέων


Από πειρατές στρειδιών μέχρι λαντζέρηδες και υπεύθυνοι κρουαζιέρας.

Ακόμα και οι διάσημοι συγγραφείς πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Εξάλλου, με κάποιο τρόπο έπρεπε να πληρώνεται και το ενοίκιο… Πολύ πριν από την αναγνώριση, ιδού οι πρώτες δουλειές, οι …πρωινές εργασίες δέκα διακεκριμένων λογοτεχνών.

Αγκάθα Κρίστι
Βοηθός φαρμακοποιού 




Πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η «βασίλισσα του εγκλήματος» παντρεύτηκε τον συνταγματάρχη Άρτσιμπαλντ Κρίστι με τον οποίο απέκτησε και μια κόρη. Όταν ο σύζυγος της αργότερα αποστρατεύτηκε, εκείνη δούλεψε ως βοηθός φαρμακοποιού και έτσι απέκτησε πολλές γνώσεις για τα διάφορα δηλητήρια.

Τζον Στάινμπεκ
Ξεναγός


Ο Στάινμπεκ αποφοίτησε από το Λύκειο του Σαλίνας το 1919 και παρακολουθούσε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ μέχρι το 1925. Ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε κάθε είδους παράδοξη δουλειά ενώ κυνηγούσε το όνειρό του να γίνει συγγραφέας. Όταν απέτυχε να δημοσιεύσει κάποιο έργο του επέστρεψε στην Καλιφόρνια όπου εργάστηκε για κάποιο διάστημα ως ξεναγός το 1928 και ως επιστάτης στο ιχθυοτροφείο του Ταχόε Σίτυ.

Τζ. Ντ.Σάλιντζερ
Υπεύθυνος δραστηριοτήτων σε κρουαζιερόπλοια




Όταν η σχέση του με την κόρη του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Oona χάλασε το 1941, ο Σάλιντζερ εργάστηκε ως διευθυντής δραστηριοτήτων σε ένα πολυτελές Κρουαζιερόπλοιο, το MS Kungsholm.

Τζορτζ Οργουελ
Αστυνομικός


Το 1922, και σε ηλικία 19 ετών ο Βρετανός συγγραφέας έγινε μέλος της Αυτοκρατορικής Αστυνομίας Ινδιών στη Βιρμανία.

Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ
Επιμελητής 



Ο συγγραφέας της «Λολίτας» είχε ήδη δημοσιεύσει διάφορα μυθιστορήματα στη ρωσική γλώσσα όταν ο ίδιος και η οικογένειά του μετανάστευσαν από την Ευρώπη για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1940. Εκεί, φοίτησε στο Wellesley College, Massachusetts , και αργότερα στο Χάρβαρντ, όπου έγινε επιμελητής της συλλογής πεταλούδων στο Μουσείο Συγκριτικής Ζωολογίας.

Τζακ Λόντον
Πειρατής στρειδιών


Ο Λόντον από πολύ μικρή ηλικία, είχε ζωηρή φαντασία και μεγάλη αγάπη στις περιπέτειες. Στα 15 χρόνια του έφυγε από το σπίτι του. Υπογραμμίζει πως δεν «το 'σκασε», αλλά πως «έφυγε». Πήγε στο Σαν Φρανσίσκο και εκεί μπλέχτηκε με…«πειρατές στρειδιών».

Τζακ Κέρουακ
Λαντζέρης 


Το βιογραφικό του Αμερικανού λογοτέχνη, περιλαμβάνει θητία ως συλλέκτης βαμβακιού, λαντζέρης, νυχτοφύλακας (όπως αναφέρεται στο On The Road (1957), υπάλληλος βενζινάδικου, ναύτης…

Φραντς Κάφκα
Ασκούμενος δικηγόρος


Με σπουδές στη Νομική, ο συγγραφέας της «Μεταμόρφωσης», τον Αύγουστο του 1906 εργάστηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στην Πράγα, για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Τζέιμς Τζόις
Ιδιοκτήτης κινηματογράφου 


Μετά την εγκατάλειψη των σπουδών του στην ιατρική, εργάστηκε ως τραγουδιστής και πιανίστας, και δάσκαλος αγγλικών στην Κροατία και την Ιταλία. Το Δεκέμβριο του 1909 μαζί με την μακροχρόνια σύντροφό του (και μετέπειτα σύζυγό του ) Nora Barnacle επέστρεψε στην Ιρλανδία για να ανοίξει το πρώτο κινηματογράφο του Δουβλίνου, το Volta.

Τσαρλς Ντίκενς
Εργάτης εργοστασίου 


Πολύ πριν καθιερωθεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και νομικός υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, ο Ντίκενς σε ηλικία μόλις 12 ετών εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο επικόλληση ετικέτες.


Διαβάστε περισσότερα...

Εικόνες από την κατασκευή του «διαστημοπλοίου» της Apple


Βίντεο με τα έργα για τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Cupertino.

Ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και μια κάμερα GoPro αρκούν για να μας δώσει κάποιος μια γεύση από τις νέες εγκαταστάσεις της Apple που κατασκευάζονται στο Cupertino.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο χρήστης jmcminn στο YouTube το drone που «πρωταγωνιστεί» ανεβαίνει στον αέρα και μας χαρίζει απίστευτες αεροφωτογραφίες από τις κατασκευές.

Δεν μιλάμε απλώς για κτίρια, αλλά για ένα «διαστημόπλοιο», όπως πολλοί το αποκαλούν, εξαιτίας του σχήματός του. Η Apple φαίνεται πως έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα της κατασκευής, ενώ παλιότερες πληροφορίες ήθελαν το Campus 2 να διαθέτει και υπόγειες σήραγγες.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.400 αυτοκίνητα, ενώ στην μικρή αυτή «πόλη» θα υπάρχουν πάνω από 4.500 δέντρα.



Η πρώτη φάση της κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Δείτε πώς θα μοιάζει η περιοχή όταν ολοκληρωθούν τα έργα…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου σε δημοπρασία


Περισσότερα από 60.000 ευρώ αναμένεται να «πιάσει» το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου που θα τεθεί σε δημοπρασία στο Σάσεξ της Αγγλίας. Πρόκειται για το αυγό ενός εξαφανισμένου πουλιού-ελέφαντα (aepyornis maximus), που έζησε στη Μαδαγασκάρη μέχρι το 1870 και δεν μπορούσε να πετάξει, σαν την στρουθοκάμηλο. Είχε τρία μέτρα ύψος, ζύγιζε μέχρι 450 κιλά, ενώ το αβγό του είχε μήκος 34 εκατοστά και όγκο 150 φορές περίπου μεγαλύτερα από αυτό της κότας.

Ο Έρολ Φούλερ, επιμελητής της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Νοέμβριο, περιέγραψε το αυγό Aepyornis ως «απλά ένα θαύμα».



«Στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο αυγό που έχει καταγραφεί ποτέ και οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι δομικά και λειτουργικά, είναι αδύνατο για ένα αυγό να είναι μεγαλύτερο», δήλωσε.

Τα δημοφιλές αυγό είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα περιεχόμενα επτά αυγών στρουθοκαμήλου, εκατό αυγών κότας ή 12.000 αυγών κολιμπρί. Τα πουλιά ελέφαντες εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 500 χρόνια, κυρίως ως αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας, τόσο λόγω κυνηγιού, όσο και λόγω εισαγωγής ασθενειών.

Πιστεύεται ότι ζούσαν μόνο στη Μαδαγασκάρη και έμοιαζαν με μια γιγαντιαία στρουθοκάμηλο, φτάνοντας σε ύψος τριών μέτρων και ζυγίζοντας περίπου μισό τόνο. Ιστορίες για το τεράστιο πτηνό, που όπως η στρουθοκάμηλος δεν είχε τη δυνατότητα να πετάει, παραμένουν στη λαϊκή παράδοση των ιθαγενών της Μαδαγασκάρης, ενώ υπάρχει και μία ακραία θεωρία για ίχνη του πτηνού και στα Κανάρια Νησιά.

Το περασμένο έτος ο ίδιος οίκος δημοπρασιών πούλησε έναν ολόκληρο σκελετό ύψους 1,5 μέτρου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίας για περισσότερα από 600.000 ευρώ. Φέτος στα εκθέματα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται μία συλλογή ενός Γερμανού ιδιώτη που περιέχει 50 απολιθώματα, μεταξύ άλλων και ενός ιχθυόσαυρου, ενός μεγάλου θαλάσσιου ερπετού από την πρώιμη Ιουράσιο περίοδο που αναμένεται να πωληθεί για πάνω από 10.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έσπασε 150 καρύδια με το κεφάλι του


Ο Muhammed Rashid από το Πακιστάν είναι εδώ και λίγους μήνες κάτοχος ενός ρεκόρ Γκίνες, δεδομένου ότι κατάφερε να σπάσει 150 καρύδια με το κεφάλι του μέσα σε ένα λεπτό.

Ο Rashid έσπασε το ρεκόρ στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά μόλις χθες ο οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με το ρεκόρ του.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νησί των πελαργών


Το Grassholm είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί 13 χιλιόμετρα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής Pembrokeshire της Ουαλίας, που αποτελεί το σπίτι σε μία από τις μεγαλύτερες αποικίες gannets, ένα είδος πελαργών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής, από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο, περίπου 39.000 ζεύγη πτηνών, που αντιπροσωπεύουν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, φωλιάζουν στη βόρεια πλευρά του νησιού, καλύπτοντας σχεδόν όλη την επιφάνειά του τόσο με το σώμα τους όσο και με τα περιττώματά τους.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα πτηνά ονομάζονται γκουανό και δίνουν στο νησί αυτό το χαρακτηριστικό υπόλευκο χρώμα που έχει. Από μακριά, το νησί μοιάζει πολύ με ένα κουλούρι που επιπλέει στον ωκεανό με ζάχαρη άχνη στην επιφάνειά του. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές από ψηλά, ενώ ο θεατής όσο πλησιάζει και πιο κοντά στο νησί τόσο η δυσοσμία είναι και μεγαλύτερη. Ωστόσο το εν λόγω νησί αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Freestyle BMX στην Αθήνα


Ο Τζον Μανάρας κάνει κόλπα με το BMX του σε διάφορες γειτονιές στην Αθήνα. Πλατεία Συντάγματος, Μέγαρο Μουσικής, ΟΑΚΑ, Μοναστηράκι και άλλες «γωνιές» της ελληνικής πρωτεύουσας γίνονται διασκεδαστικά «εμπόδια» όπου ο ταλαντούχος νεαρός ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Το βίντεο με τα «κόλπα» του Τζον Μανάρα κατέγραψε με την κάμερα του και επιμελήθηκε ο φίλος του Ανάς Μανσούρ, και οι δύο τους συνέβαλαν στο να δημιουργήσουν αυτό το βίντεο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιπποπόταμος σώζει αντιλόπη από κροκόδειλο


Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου με έναν ιπποπόταμο να σώζει μια αντιλόπη από τα σαγόνια ενός κροκόδειλου. Η αντιλόπη δέχθηκε επίθεση από το ερπετό, αλλά ένας ιπποπόταμος που είδε τι συνέβη, επενέβη έγκαιρα και κατάφερε να τη σώσει από βέβαιο θάνατο. Στο σημείο για... καλό και για κακό έσπευσαν και άλλοι ιπποπόταμοι, αλλά δεν χρειάστηκε να βοηθήσουν το...φίλο τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλητές στο.. μούσι


Η μόδα με τους «μουσάτους» άνδρες έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» στη σημερινή κοινωνία. Ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών αφήνουν τις τρίχες στο πρόσωπό τους να μεγαλώσουν, άλλοι ακολουθώντας τη μόδα και άλλοι απλά γιατί αυτοί η μόδα τους βολεύει, μιας και γλιτώνουν το καθημερινό «μαρτύριο» της λεπίδας.





Μάλιστα η «μουσάτη» μόδα έχει τόσο μεγάλη απήχηση που τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πτώση στις πωλήσεις ξυραφιών, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν όμως και οι πρωταθλητές που για αυτούς το μούσι δεν είναι μόδα, αλλά «θρησκεία», ιδανικό και… πρωταθλητισμός.



Δείτε κάποια μούσια για… πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα για το National Beard and Mustache Championships που διεξάγεται στη Νέα Ορλεάνη

Στο 4ο πρωτάθλημα που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες συμμετείχαν 150 μουσάτοι, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία διαγωνιζόμενοι σε 17 διαφορετικές κατηγορίες.















Διαβάστε περισσότερα...