Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, διορθώσεις σε ΕΝΦΙΑ και αύξηση δόσεων για χρέη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Συγκρατημένες εξαγγελίες διορθωτικού τύπου έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ. Μοναδική συγκεκριμένη εξαγγελία είναι η μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για τον ΕΝΦΙΑ το τοπίο παραμένει θολό για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καθώς δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένη μείωση. Ανάλογη είναι η εικόνα για τη ρύθμιση των χρεών σε εφορία και ταμεία, αλλά και για την μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που πηγαίνουν για το μέλλον.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα υπάρξει μείωση κατά 30% και θα κρατηθούν τα επιδόματα θέρμανσης.

Δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρουσιαστούν στην κατάθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού. Το ίδιο ισχύει και για τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

ΕΝΦΙΑ

Έγιναν λάθη με τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Είπε ότι διορθώνεται το σφάλμα με τις αντικειμενικές και πρόσθεσε ότι ο κόσμος δεν το πλήρωσε το σφάλμα.

«Αυτοί που έκαναν το λάθος έδωσαν ή θα δώσουν λόγο. Θα γίνει μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα» είπε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης.

Ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει ανταποδοτικός φόρος και θα πάει στους Δήμους.

Ένστολοι

Για τους ένστολους ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πατριωτισμό και επεσήμανε ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί όσο επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού. «Δε μπορούμε μονομιάς να αποκαταστήσουμε πλήρως τις αποδοχές του 2012. Οι αυξήσεις όμως θα δοθούν άμεσα στους ένστολους» υπογράμμισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.