Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μια βόλτα στα «love hotels» του κόσμου


Εκεί όπου οι πιο πονηρές φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα.

Αποτελούν το ερωτικό «καταφύγιο» πολλών ζευγαριών στη Λατινική Αμερική και σε ολόκληρη την Ασία. Για κάποιους όμως είναι απλά μια όχι και τόσο αποδεκτή πλευρά της βιομηχανίας των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

Τα «love hotels», ή «motels» όπως είναι γνωστά στη Βραζιλία, χρεώνουν τους επισκέπτες τους με την ώρα.

Το φαινόμενο των «love hotels» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ιαπωνία, όπου υπάρχουν ήδη 30.000, με την αξία της βιομηχανίας των «ερωτικών ξενοδοχείων» στη χώρα να εκτιμάται σχεδόν στα 30 δισ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.



Το «ξενοδοχείο ενηλίκων» στην κινεζική πόλη Nanning city


Το «κόκκινο δωμάτιο» στην πόλη Changsha της Κίνας



Το χριστουγεννιάτικο «Christmas Chapel Love Hotel» στην Οσάκα

Στη Χιλή υπάρχουν περίπου 500 τέτοιου είδους ξενοδοχεία, με τζίρο σχεδόν 40 εκατ. ευρώ το χρόνο. Πολλά από αυτά χαρακτηρίζονται από κάποιο ειδικό θέμα, όπως για παράδειγμα φυλακή ή νοσοκομείο, ενώ τα περισσότερα δωμάτια διαθέτουν τζακούζι, καθρέφτες και περίεργους φωτισμούς.



«Love hotel» στο Σαντιάγο της Χιλής σε ένα δωμάτιο εμπνευσμένο από… μια φυλακή



Η είσοδος ενός «Love hotel» στην περιοχή Shibuya του Τόκιου, η οποία φημίζεται για τις επιλογές «φθηνής διαμονής». Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βελτιώσει τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Στην Κίνα αρχικά είχαν συνδεθεί με την πορνεία, όμως η δημοτικότητά τους αυξάνεται διαρκώς. Το πρώτο «ξενοδοχείων ενηλίκων» άνοιξε στην Nanning το 2008 και ένα από τα πιο δημοφιλή του δωμάτια είναι αυτό με το κόκκινο κρεβάτι με τα λουριά, μια «ειδική» πολυθρόνα και μια μπάλα γυμναστηρίου.



Τα «Love hotels» είναι γνωστά και πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία εδώ και αρκετές δεκαετίες. Στο δωμάτιο Space Shuttle στο ξενοδοχείο Super Fashion hotel της Οσάκα (1985).


Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιδιωτική εταιρεία για γυμνιστές και swingers


Απευθύνεται σε «ανοιχτόμυαλους και περιπετειώδεις ενήλικες».

Κάθε εταιρεία που θέλει να πετύχει στο χώρο της, προσπαθεί να εστιάσει σε κάποια στοιχεία που θα την κάνουν να ξεχωρίζει και θα της προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων.

Πολλές φορές αυτό σημαίνει… καινοτόμα προϊόντα, μοναδικές υπηρεσίες ή/και ασυνήθιστες εμπειρίες!

Μια ταξιδιωτική εταιρεία στην Αγγλία αποφάσισε να εστιάσει το ενδιαφέρον της σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό… στους λάτρεις του γυμνισμού και του swinging (ανταλλαγή συντρόφων)!

Η εταιρεία Intimate Places έχει την έδρα της στο Surrey και παρέχει υπηρεσίες σε «ανοιχτόμυαλους και περιπετειώδεις ενήλικες», οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες να «ξεφύγουν από τη ρουτίνα, τα όρια και τους περιορισμούς μιας ‘φυσιολογικής’ ζωής σε προορισμούς πολυτελείας».

«Δε διαφέρουν από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που προσφέρει all-inclusive διακοπές. Η μόνη διαφορά είναι ότι εμείς προσφέρουμε πιο ασυνήθιστες δραστηριότητες» είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Dave Batley, μιλώντας στη MailOnline.

«Αντί να κάθεται κανείς να ψάχνει μόνος του τους κατάλληλους προορισμούς, να κλείνει τα εισιτήρια και τη διαμονή του, η εταιρεία μας προσφέρει ειδικά ‘πακέτα διακοπών’ σε όλον τον κόσμο» είπε ακόμη και συνέχισε λέγοντας, ότι η εταιρεία του θέλει να επεκτείνει τις προσφορές της εντός Ευρώπης.

Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι λόγω της μανίας που έχει προκαλέσει η κυκλοφορία της ταινίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» η ιστοσελίδα της εταιρείας… κράσαρε!



Διαβάστε περισσότερα...

Ένα γράμμα στις κόρες μου για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»


«Αγαπητά μου κορίτσια,

απόψε υπέκυψα στην πίεση των φιλενάδων μου (έκανα δηλαδή αυτό που σας λέω να μην κάνετε ΠΟΤΕ) και πήγα μαζί τους σινεμά για να δούμε τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι.

Αγνόησα την μικρή φωνή στο κεφάλι μου που μου έλεγε «Μην πας» γιατί έτσι κι αλλιώς ήξερα πώς θα ήταν μια ανόητη ταινία. Λοιπόν, θα ήθελα να είχα πράξει διαφορετικά και να ακολουθούσα την επιθυμία μου, αυτό δηλαδή που σαν συμβουλεύω πάντα να κάνετε, από την άλλη όμως, χαίρομαι που πήγα γιατί έτσι μου δίνετε η ευκαιρία να μοιραστώ αυτά τα λόγια μαζί σας.

Μια μέρα και όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, όταν πια θα έχω μεγαλώσει αρκετά, όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα είμαι σε θέση να βλέπω ταινίες όπως οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι. Φυσικά εσείς ή οι φίλες σας μπορεί να έχετε την περιέργεια να την δείτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να αποδεχθώ την σκληρή πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσω ότι τα αθώα σας ματάκια αργά ή γρήγορα θα δουν τέτοιου είδους ανοησίες.

Σας γράφω αυτό το γράμμα έτσι ώστε όταν έρθει αυτή η μέρα να καταλάβετε τι είναι στην πραγματικότητα οι 50 αποχρώσεις του Γκρι.

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι 50 αποχρώσεις του Γκρι δεν είναι μια ιστορία αγάπης. Επίσης δεν είναι ένα ρομαντικό παραμύθι με λίγη χρυσόσκονη «κακίας» πασπαλισμένη στην κορυφή.

Ουσιαστικά ο ρομαντισμός απουσιάζει εντελώς από την ταινία. Όσο κι αν προσπάθησε ο σεναριογράφος να μας πείσει για το αντίθετο σε αυτή την ταινία ένας γοητευτικός, πλούσιος, επιτυχημένος και έμπειρος άντρας χρησιμοποιεί την δύναμή του για να αποπλανήσει και να χειριστεί μια νεαρή και αθώα φοιτήτρια και μάλιστα την κάνει να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα σε πολλά πράγματα.

Σε αυτή την «σχέση» δεν είναι ίσοι. Δεν είναι σύντροφοι . Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μαζί!

Μάλλον, πρόκειται για μια ταινία σχετικά με τον έλεγχο και τις βίαιες σεξουαλικές επιθυμίες ενός ναρκισσιστική άντρα καθώς και της επιθυμίας του να ελέγχει το σώμα και το μυαλό μιας ευάλωτης κοπέλας για την προσωπική του ευχαρίστηση. Όλη η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες του και την αλαζονική του συμπεριφορά, παρά τη δυσφορία της κοπέλας να τον ευχαριστήσει.

Κάθισα στο σινεμά και είδα γύρω μου εκατοντάδες γυναίκες ενθουσιασμένες με αυτή την «ιστορία αγάπης» και ένιωσα άρρωστη. Αν ένα ολόκληρο σινεμά με γυναίκες τρεις φορές μεγαλύτερες από εσάς δεν κατάφερε να αντιληφθεί πόσο επιβλαβής είναι αυτή η ταινία τότε πώς στο καλό τα κορίτσια και τα αγόρια που βρίσκονται στην εφηβεία θα το καταλάβουν;

Ελπίζω κορίτσια μου να μην επιτρέψετε ποτέ σε κανέναν να σας αντιμετωπίσει σαν μια Anastasia Steele. Σε κανένα αρσενικό ή θηλυκό, δεν αξίζει να παραβιάζονται οι επιθυμίες του.

Ελπίζω ότι όταν έρθει η ημέρα που θα έχετε μεγαλώσει αρκετά και θα είστε σε μία σχέση να ξέρετε ότι αυτό που γίνεται πίσω από τις πόρτες μιας κρεβατοκάμαρας θα πρέπει πάντα να ευχαριστεί και τους δυο, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις σας. Ελπίζω να καταλάβετε ότι η συγκατάθεση που δίνεται υπό απειλή δεν είναι συγκατάθεση. Ελπίζω ότι θα απαιτήσετε σεβασμό από τον σύντροφό σας και ότι θα τον σέβεστε κι εσείς.

Απόψε βγήκα από τον κινηματογράφο και αισθάνθηκα τρομοκρατημένη και λίγο λυπημένη για την γενιά σας. Αν αυτή η ταινία στηρίζει τα ιδανικά της αγάπης και του ρομαντισμού τότε τι να περιμένουμε να δούμε στο μέλλον;

Αν κάποιος επειδή θέλει να είναι μαζί σας, έρχεται στη δουλειά σας απροειδοποίητα και συμπεριφέρεται με κτητικότητα, αυτό δεν είναι ρομαντικό. Είναι ανατριχιατρικό.

Αν πείτε σε κάποιον πώς δεν είχατε στο παρελθόν σεξουαλικές εμπειρίες και εκείνος θεωρήσει πώς «πρέπει αυτό το πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα», αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι επίθεση.

Αν σας παρακολουθεί κάποιος ενώ είστε έξω και σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο του, ενώ είστε μεθυσμένες, αυτό δεν είναι προστασία. Είναι καταδίωξη.

Εάν κάποιος έρχεται στο διαμέρισμά σας απρόσκλητος, δεν είναι ρομαντικό. Είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αν πείτε σε κάποιον ότι δεν σας ενδιαφέρει και παρόλ’ αυτά κάνει βίαιο σεξ μαζί σας, αυτό δεν είναι πάθος. Είναι βιασμός.

Αν πουλάει το αυτοκίνητό σας και σας αγοράζει καινούργιο χωρίς την άδειά σας «για έκπληξη», δεν είναι ρομαντικό. Είναι κλοπή και χειραγώγηση.

Αν κάποιος σας χτυπάει με ένα δερμάτινο λουρί μέχρι δακρύων και αυτό του δίνει ευχαρίστηση και στη συνέχεια το παίζει το θύμα αυτό δεν είναι αγάπη και ποτέ δεν ήταν!

Κορίτσια μου, αυτή η ταινία πραγματικά με ανησύχησε πολύ! Τρέμω και μόνο στην ιδέα εάν μεγαλώνοντας μοντελοποιήσετε αυτού του είδους τις σχέσεις και θεωρήσετε ότι είναι φυσιολογικές. Δεν είναι.

Να ξέρετε ότι η αγάπη γεννά ευγενή και τρυφερά συναισθήματα. Δεν παίρνει, ούτε απαιτεί. Δεν χρειάζονται βόλτες με ελικόπτερα και ακριβά δώρα. Όταν υπάρχει αγάπη όλα είναι αρκετά.

Ελπίζω να με ακούσετε. Και, αν επιλέξετε να μην με ακούσετε εύχομαι να ακούσετε το ένστικτό σας.

Με αγάπη,
η μαμά σας.»


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπιασαν τεράστιο γατόψαρο


Ένα τεράστιο γατόψαρο, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν πιαστεί ποτέ, ψάρεψαν δύο αδέρφια από την Ιταλία.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Telegraph, το γιγαντιαίο γατόψαρο, βάρους 127 κιλών, είναι αρκετά μεγάλο να καταπιεί έναν ολόκληρο άνθρωπο, όπως σχολιάζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα.



Το γατόψαρο έπιασαν τα δίδυμα αδέρφια, Ντίνο και Ντάριο Φεράρι, στον ποταμό Πο της βόρειας Ιταλίας.

Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους, που έχει πιαστεί ποτέ. Το ψάρι έβγαλαν από το ποτάμι στις 19 Φεβρουαρίου, μετά από μία «μάχη» που διήρκησε 40 ολόκληρα λεπτά.



Το γατόψαρο έχει μήκος 2,8 μέτρων και τα ιταλικά Μέσα το ονόμασαν «το τέρας του Πο».

Τα δύο αδέρφια, αφού έπιασαν, ζύγισαν και φωτογραφήθηκαν με το τεράστιο γατόψαρο, το απελευθέρωσαν και το ψάρι επέστρεψε στα νερά του ποταμού που ρέει από τη βόρεια Ιταλία προς την Αδριατική.



«Είναι ένα silurus glanis» -το λατινικό όνομα για το συγκεκριμένο είδος- ανέφερε ο Ντίνο Φεράρι. «Το αμερικάνικο γατόψαρο δεν μεγαλώνει τόσο πολύ, το περισσότερο να φτάσει τα 50 κιλά, συμπλήρωσε αργότερα, σχολιάζοντας ότι το ψάρι που έπιασαν με τον αδερφό του θα ήταν περίπου 30 ετών, βάση του μεγέθους του, προσθέτοντας ότι αυτά τα ψάρια ζουν μέχρι τα 50 έτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο πολύχρωμος ποταμός της Κολομβίας


Είναι γνωστός αλλιώς ως ποταμός «ουράνιο τόξο» - Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Ο ποταμός Caño Cristales στην Κολομβία θεωρείται ως ένας από τους ομορφότερους που υπάρχουν στον κόσμο.

Είναι γνωστός αλλιώς ως «υγρό ουράνιο τόξο», καθώς τα νερά του μετατρέπονται σε ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο χάρη στα φυτά γλυκού νερού (macarenia clavigera ) που ζουν σε αυτόν και είναι ενδημικά στη Sierra de la Macarena, μια οροσειρά στα νότια της πρωτεύουσας της χώρας, Μπογκοτά.

Κατά το σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην υγρή και ξηρή περίοδο (Ιούλιο με Νοέμβριο), μαζί με τα βρύα, τα υδρόβια φυτά και τα κοράλλια, τα κόκκινα φυτά προσκολλώνται στους βράχους κατά μήκος του ποταμού, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο διαφορετικών χρωμάτων κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Την περίοδο αυτή πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν το υπέροχο αυτό θέαμα της Φύσης.









Διαβάστε περισσότερα...

Σημάδια που δείχνουν ότι είστε «εθισμένοι» στα ταξίδια


Για φανατικούς ταξιδιώτες…

Μόλις επιστρέψατε από μια ολιγοήμερη και αναζωογονητική απόδραση, όμως εσείς έχετε αρχίσει ήδη να σκέφτεστε ποιος θα είναι ο επόμενός σας προορισμός και κυρίως… πότε θα έρθει η ώρα για να επισκεφθείτε τον επόμενό σας προορισμό.

Αν ήταν στο χέρι σας δε, θα φεύγατε… χτες!

Δείτε παρακάτω μια λίστα, όπως δημοσιεύτηκε στη Skyscanner, με τα «σημάδια» που αποκαλύπτουν αν και πόσο εθισμένοι είστε στα ταξίδια:

1. Τα ταξίδια σας ενθουσιάζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ακόμη κι αν ταξιδεύετε με τις ώρες μέσα σε ένα λεωφορείο.

2. Ακόμη κι αν έχετε μόλις επιστρέψει από ένα ταξίδι, εσείς έχετε αρχίσει ήδη να «τρώγεστε» για το πότε θα ξαναφύγετε για την επόμενη περιπέτειά σας.

3. Σκέφτεστε να αγοράσετε μια πυξίδα ή να κάνετε τατουάζ με αεροπλάνο.

4. Έχετε κρατήσει νομίσματα από όλες τις χώρες που έχετε επισκεφθεί.

5. Το να μείνετε για πάντα σε ένα μέρος φαντάζει σαν εφιάλτης.

6. …για την ακρίβεια δε μπορείτε να φανταστείτε καν ότι θα περάσει ένας χρόνος χωρίς να πάτε κάπου.

7. Μπορείτε να κοιμηθείτε σχεδόν παντού: από αεροδρόμια, τρένα, λεωφορεία, μέχρι και στο μεσαίο κάθισμα ενός αεροσκάφους.

8. Η to-do λίστα σας αναγράφει μόνο μία λέξη: «παντού».

9. Σας εκφράζει απόλυτα το «όπου Γης, πατρίς».

10. Έχετε εγγραφεί στα newsletter όλων των μηχανών αναζήτησης και ιστοσελίδων με ταξιδιωτικές προσφορές.

11. Η φράση «έχω χαθεί» δε σας τρομάζει καθόλου. Ο παλιός είναι αλλιώς… κάτι θα σκεφτείτε για να βγείτε από τη δύσκολη θέση.

12. Στην οθόνη του υπολογιστή σας έχετε βάλει μια φωτογραφία από κάποιο εξωτικό προορισμό που θέλετε να επισκεφθείτε.

13. Οι περισσότεροι φίλοι σας ζουν σε ξένες χώρες και όχι εκεί που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε.

14. Δε σας τρομάζει το να ταξιδεύετε μόνοι. Κάποιον θα βρείτε, όπου κι αν πάτε!

15. Δε σας ενδιαφέρει αν έχετε φτιάξει καλά τη βαλίτσα σας. Είναι χάσιμο χρόνου, αφού ο επόμενος προορισμός είναι πολύ κοντά.

16. Φυλάτε το διαβατήριό σας σαν τα μάτια σας.

17. Μπορείτε να ταξιδεύετε για ένα μήνα με μια μικρή χειραποσκευή.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο μάγος του ipad


Εντυπωσιακά τρικ νέας τεχνολογίας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες


Οι πόλεις με τα πιο επικίνδυνα συστήματα μεταφοράς.

Ένα ταξίδι σε κάποιο απομακρυσμένο, εξωτικό προορισμό αποτελεί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μια απελευθερωτική περιπέτεια, που θυμάται κανείς για πάντα. Υπάρχουν όμως ορισμένοι προορισμοί, στους οποίους αυξάνονται οι πιθανότητες μια γυναίκα να εκτεθεί σε εχθρικά περιβάλλοντα, σε μισογυνισμό και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και σε κίνδυνο.

Η Julie Kreutzer, συνιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας International Women's Travel Center, έχει γράψει πολλές φορές για το ζήτημα της ασφάλειας των γυναικών που ταξιδεύουν σε ξένες χώρες. Η ίδια πιστεύει ότι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι η ειλικρινής συζήτηση γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις γυναίκες που επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες τους.

«Είναι συγκλονιστικό το πόσο εχθρικά και ανασφαλή είναι μερικά μέρη. Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες απαγορεύεται να μπεις αν είσαι γυναίκα. Εμείς είμαστε απολύτως υπέρ του να ταξιδεύουν οι γυναίκες μόνες τους, να είναι τολμηρές και να αναζητούν την περιπέτεια για να περάσουν καλά, όμως ας μην έχουμε αυταπάτες: οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες παντού. Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να πάει μια γυναίκα μόνη στη Βραζιλία και τη Δανία, για παράδειγμα».

Από την πλευρά της η Stephanie Yodel, αμερικανίδα blogger που ζει στο Λονδίνο και έχει ταξιδέψει σε πολλές περιοχές του κόσμου, δηλώνει ότι ένιωθε πάντα σχετικά ασφαλής στα ταξίδια της. Μιλώντας στη MailOnline τόνισε τη σπουδαιότητα του να ξεχωρίζει κανείς την πραγματικότητα από τις διαφημιστικές εκστρατείες.

«Ήμουν πολύ τυχερή. Ειλικρινά, δε νιώθω ότι έχω πάει κάπου που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, όμως σίγουρα στη Νότια Αμερική ήμουν πιο ανήσυχη απ’ οπουδήποτε αλλού». Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα εκεί και οι τουρίστες αποτελούν πάντα στόχο ληστών. Για το λόγο αυτό πρόσεχα πάντα να μην κουβαλώ ποτέ μαζί μου πολύτιμα αντικείμενα και δεν έβγαινα μόνη μου τα βράδια».

Η Ali Garland που ζει στο Βερολίνο, συμφωνεί ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μερικές παραπάνω προκλήσεις απ’ ό,τι οι άντρες όταν ταξιδεύουν, παρότι η ίδια επισημαίνει πως αυτό δεν αποτελεί λόγο για να μένει κανείς στο σπίτι του.
«Σίγουρα υπάρχουν μέρη, όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εγώ προσπαθώ να θυμάμαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εκ φύσεως καλοί και κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου έτσι ώστε να ντύνομαι ανάλογα και να μην προκαλώ».

Οι πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή συστήματα μεταφοράς για γυναίκες:

1. Μπογκοτά, Κολομβία

2. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

3. Λίμα, Περού

4. Νέο Δελχί, Ινδία

5. Τζακάρτα, Ινδονησία

6. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

7. Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

8. Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη

9. Μόσχα, Ρωσία

10. Μανίλα, Φιλιππίνες

11. Παρίσι, Γαλλία

12. Σεούλ, Νότια Κορέα

13. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

14. Πεκίνο, Κίνα

15. Τόκιο, Ιαπωνία

16. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Διαβάστε περισσότερα...

Καλόγεροι παίζουν... χιονοπόλεμο


Ένα αναπάντεχο... θείο δώρο - Δείτε το βίντεο.

Και ποιος δεν αγαπά το χιόνι! Ακόμα και οι πιο… άγιοι άνθρωποι. Πρόσφατα, η κακοκαιρία χτύπησε και την Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα σχολεία αλλά και επιχειρήσεις να βάλουν προσωρινό λουκέτο.

Μια παρέα πάντως καλόγερων, αποφάσισε να διασκεδάσει με το αναπάντεχο αυτό … θείο δώρο. Στο παρακάτω βίντεο, διακρίνονται καθαρά έξι Φραγκισκανοί καλόγεροι να περπατούν σε ένα μονοπάτι, και να αποφασίζουν να «σπάσουν» το αυστηρό πρωτόκολο: ένας από τη παρέα, σκύβει και αρπάζει μια γερή χούφτα από χιόνι την οποία και εκτοξεύει στους υπόλοιπους. Και ο χιονοπόλεμο ξεκινά!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι η πραγματική αιτία της φοροδιαφυγής


Η απάντηση που δίνει το Business Insider.

Το Business Insider του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, επιχειρεί να δώσει την απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι τόσο υψηλό στη χώρα μας το ποσοστό της φοροδιαφυγής.

Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου, η Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια μεταρρυθμίσεων και ένα από τα κύρια σημεία είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.

Παρά τα πρωτοσέλιδα, γράφει ο συντάκτης, ότι οι πολύ πλούσιοι θα μπουν στο στόχαστρο των αρχών, υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που δείχνει σε πιο βαθμό η ανώτερη τάξη επαγγελματιών στην Ελλάδα καταφέρνει να μην πληρώνει φόρους.

Το Business Insider επικαλείται έρευνα σύμφωνα με την οποία οι αυτοαπασχολούμενοι Έλληνες ξοδεύουν το 82% του εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση χρεών.

Για να έχετε μία τάξη πραγμάτων, η συνήθης πρακτική στα οικονομικά (ισχύει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για την Ελλάδα) επιτάσσει να μη δανείζει κανείς σε κάποιον του οποίου οι πληρωμές δανείων ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Το 30% είναι το ανώτατο όριο.

Πολλές τράπεζες στη Νότια Ευρώπη έχουν αποκαλύψει στο οικονομικό δίκτυο ότι χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα προσομοίωσης για να υπολογίσουν το πραγματικό εισόδημα ενός επαγγελματία που ζητά δάνειο από την τράπεζα. Για παράδειγμα, οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι σύμβουλοι οικονομικών, οι λογιστές.

Σε όλα αυτά τα επαγγέλματα, οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν πάνω από το 100% του εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση του δανεισμού τους. Και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι αλήθεια. Οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα πληρώνουν περισσότερα από αυτά που βγάζουν για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Ελλήνων είναι αυτοαπασχολούμενοι, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και φυσικά το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν λοιπόν η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι όντως αποφασισμένοι να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, σε αυτούς τους επαγγελματίες πρέπει να επικεντρωθούν, όπως καταλήγει το δημοσίευμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα ροδάκινα πρώτο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν στη Λευκορωσία


Εντυπωσιακή άνοδος στο διμερές εμπόριο Ελλάδας-Λευκορωσίας
.
Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια ήταν τα πρώτα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα στη Λευκορωσία το 2014. Ωστόσο, στη λίστα με τα 15 δημοφιλέστερα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα προς τη συγκεκριμένη χώρα, εκτός από φρούτα, λαχανικά και καπνά, περιλαμβάνονται τα «δίχτυα με δεμένους κόμπους, σε τόπια ή σε τεμάχια, που γίνονται από σπάγκους και σχοινιά», ασανσέρ και μηχανές για την ανάμειξη μπετόν.

Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, το διμερές εμπόριο μεταξύ Ελλάδας - Λευκορωσίας κατά το 2014 χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακή άνοδο. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος εμπορίου αυξήθηκε κατά 345% και ανήλθε σε 71,5 εκατ. ευρώ, με τις ελληνικές εξαγωγές να διαμορφώνονται σε 14,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 3,7%, και τις εισαγωγές να ανέρχονται σε 57,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2402%. Το εμπορικό ισοζύγιο, από πλεονασματικό μετατράπηκε σε ελλειμματικό για τη χώρα μας.

Βασικός παράγοντας που διαμόρφωσε την εικόνα του διμερούς εμπορίου κατά το 2014 είναι η εισαγωγή των προϊόντων του κωδικού 271019 «Άλλα λάδια πετρελαίου» ύψους 54 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Όσον αφορά στη σύνθεση των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Λευκορωσία, τα ροδάκινα, το αργίλιο σε φύλλα και λεπτές ταινίες κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις με μερίδια 18,8% και 18,3% αντίστοιχα επί των συνολικών εξαγωγών, και ακολουθούν οι φράουλες με μερίδιο 13,9%, οι ανελκυστήρες με 10,2% και τα ακτινίδια με 7,8%.

Από την πλευρά των εισαγωγών από τη Λευκορωσία, το συντριπτικό μερίδιο κατέχουν τα λάδια πετρελαίου με μερίδιο 94,5% και ακολουθεί το χλωριούχο κάλιο που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα με μερίδιο 4,2%. Στα δύο αυτά προϊόντα αντιστοιχεί περίπου το 99% των ελληνικών εισαγωγών.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο ταραγμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου


Ποια θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Η Βενεζουέλα είναι για ακόμη μια φορά στην πρώτη θέση με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο Cato. Ο δείκτης Misery Index του ινστιτούτου, κατατάσσει 108 χώρες με βάσει τα στοιχεία του Economist Intelligence Unit και τους υπολογισμούς του καθηγητή Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Steve Hanke.

Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση της λίστας, ήταν ο πληθωρισμός, τα επιτόκια χορηγήσεων, τα ποσοστά ανεργίας και το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Στις πρώτες θέσεις εκτός από τη Βενεζουέλα, βρίσκονται η Αργεντινή, η Συρία, η Ουκρανία, το Ιράν και η Βραζιλία, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην 19η θέση. Στις πέντε τελευταίες θέσεις, βρίσκονται χώρες όπως η Ελβετία, η Κίνα, η Ταιβάν, η Ιαπωνία και το Μπρουνέι.

Δείτε τις 29 χειρότερες χώρες:
1. Βενεζουέλα
2. Αργεντινή
3. Συρία
4. Ουκρανία
5. Ιράν
6. Βραζιλία
7. Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
8. Σερβία
9. Τζαμάϊκα
10. Νότια Αφρική
11. Σουδάν
12. Σκόπια
13. Κιργιστάν
14. Λευκορωσία
15. Αρμενία
16. Ισπανία
17. Παλαιστίνη
18. Αίγυπτος
19. Ελλάδα
20. Κύπρος
21. Βοσνία Ερζεγοβίνη
22. Τουρκία
23. Μογγολία
24. Μπελίζ
25. Ουρουγουάη
26. Ονδούρα
27. Δομινικανή Δημοκρατία
28. Μπαρμπέιντος
29. Παραγουάη




Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις;


Η μαρτυρία ενός άντρα που είχε δυο μεταθανάτιες εμπειρίες.

Υπάρχει «ζωή» μετά το θάνατο; Πώς είναι να πεθαίνει κανείς; Τα συγκεκριμένα ερωτήματα, αναζητούν απαντήσεις εδώ και αιώνες, αλλά γίνεται κάποιος να έχει «πεθάνει» δυο φορές.

Η Huffington Post δημοσιεύει μια μαρτυρία του 22χρονου Σάσα Ελιασον από τη Σουηδία, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε μια τέτοια ανεξήγητη εμπειρία, και μάλιστα τη βίωσε δυο φορές. Την πρώτη, το σώμα του «έφυγε» εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων μετά από ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του.

Τη δεύτερη φορά, ισχυρίζεται, ότι συνέβη όταν έλαβε πάρα πολλά παυσίπονα μετά από επέμβαση. Ο πόνος, σε συνδυασμό με τα παυσίπονα, προκάλεσε μια αστάθεια στον παλμό του, που έπεσε κατακόρυφα και το αναπνευστικό σύστημα να «κλείσει».

«Η αλήθεια είναι ότι και τις δυο φορές, απλά δεν υπήρχα. Έγιναν όλα μαύρα. Είναι σαν να παίρνετε έναν μικρό υπνάκο, χωρίς όνειρα –αν μπορούσα να το περιγράψω. Ξυπνάς και αισθάνεσαι σαν να έχεις κοιμηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στην πραγματικότητα είναι μόλις 15 λεπτά. Επιπλέον, ήμουν απίστευτα κουρασμένος, εξουθενωμένος όταν ‘επέστρεψα πίσω στη ζωή’. Ήταν σαν να χρησιμοποίησα όση ενέργεια είχα».

Ο νεαρός θα αγνοούσε τα πάντα για την κατάστασή του αν δεν του ενημέρωναν οι γιατροί ότι «πέθανες για μερικά λεπτά».

«Δεν είδα απολύτως τίποτα. Κανένα όνειρο, κανένα λευκό φως. Φανταστείτε ένα μαύρο τίποτα, μια μαύρη ανυπαρξία», λέει. «Ξέρω ότι ακούγεται απογοητευτικό το γεγονός ότι όταν πεθαίνεις δεν υπάρχει τίποτα, ότι απλά εξαφανίζεσαι. Αλλά ειλικρινά, αυτό με έχει κάνει να φοβάμαι το θάνατο λιγότερο. Όταν πεθαίνεις, απλά πεθαίνεις. Καμία έννοια, τίποτα απολύτως. Η μεγαλύτερη ειρήνη και γαλήνη που θα βρείτε ποτέ».








Διαβάστε περισσότερα...

Επισιτιστικό πρόγραμμα για άπορους στα Τρίκαλα


Στο υπουργείο Εργασίας η έκθεση πεπραγμένων της διαβούλευσης.

Υπογράφηκε, σήμερα το πρωί, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, το συμφωνητικό Κοινωνικής Σύμπραξης Φορέων, υπό τον τίτλο «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους.

Πρόκειται για συνέχεια της προ ημερών σύσκεψης, που ήταν η δεύτερη φάση της διαβούλευσης κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση κοινωνικών συμπράξεων, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Φορέας Συντονιστής του έργου ορίστηκε ο δήμος Τρικκαίων, ενώ ήδη υποβλήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, από τον συντονιστή φορέα, η έκθεση πεπραγμένων της διαβούλευσης. Η έκθεση περιλαμβάνει την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ως προς τις διαθέσιμες δομές, το επίπεδο και τις ανάγκες στελέχωσης των δομών, την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας, το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, τη διάγνωση αναγκών και την καθολικότητα κάλυψής τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

«Σήμερα, όλοι οι φορείς υπογράψαμε ένα συμβόλαιο συνεργασίας προκειμένου από κοινού να στηρίξουμε, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, τους συνανθρώπους μας, κάτι που ως Περιφέρεια Θεσσαλίας κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

«Υπογράψαμε τη μεγάλη κοινή προσπάθεια που κάνουμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 4 δήμου του Νομού, δεκάδες σύλλογοι και σωματεία, η Εκκλησία και πολλοί άλλοι φορείς, προκειμένου να επωμιστούμε το μεγάλο πρόβλημα του επισιτισμού» σημείωσε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο νέος τύπος αράχνης, που καταπολεμά την… αραχνοφοβία


Είναι πολύχρωμες και χορεύουν σαν τον... Τζον Τραβόλτα.

Μετά από αυτό το θέμα, θα πάψετε να φοβάστε τις αράχνες. Δείτε πόσο χαριτωμένες είναι οι παρακάτω αράχνες που φέρουν τα επιστημονικά ονόματα «Skeletorus» και «Sparklemuffin».

Είναι πολύχρωμες, με εξωτικά, ζωηρά χρώματα και μια ιδιαίτερη ερωτική ιεροτελεστία που μοιάζει σαν να εκτελεί μια απίθανη χορογραφία.

Η Madeline Girard, τελειόφοιτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, είναι εκείνη που βρήκε τους νέους αυτούς τύπους, που ανήκουν στην οικογένεια των αραχνών-παγώνι (peacock spiders), στην έρημο του Κουίνσλαντ.





Δείτε την φοιτήτρια να μελετά τις αράχνες-παγώνι:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πιο ηλίθιος εκτελεστής στον κόσμο


Διαφήμιζε τις «υπηρεσίες» του στο facebook.

Ο Johnathan Giraldo, που συστηνόταν με το επαγγελματικό ψευδώνυμο Tony Garcia ή Anthrax, έφτιαξε μία σελίδα στο facebook για να προβάλει τις υπηρεσίες του ως επαγγελματίας δολοφόνος! Μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες και με τα... εργαλεία της δουλειάς του! Όπως ήταν αναμενόμενο, πολύ σύντομα οι αρχές τον εντόπισαν και του πέρασαν «βραχιολάκια».









Διαβάστε περισσότερα...

Τι οπλίζει το χέρι ενός φανατικού


Ποια είναι τα κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου».

Υπάρχει τεράστια αύξηση στις επιθέσεις από τους αποκαλούμενους «μοναχικούς λύκους», σύμφωνα με μία νέα μελέτη που μάλιστα αποκαλύπτει και τα κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου».

Η μελέτη που εκπόνησε αμερικανικό κέντρο δείχνει ότι η άποψη πως οι τζιχαντιστές και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λάθος.

Από τα 60 περιστατικά εγχώριας τρομοκρατίας που προγραμματίστηκαν ή έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2009 έως το 2015, στο 74% των περιπτώσεων από πίσω ήταν ένας «μοναχικός λύκος», ενώ το 90% των περιστατικών ήταν η δουλειά ενός ή δύο ανθρώπων.

Ανάμεσα στους «μοναχικούς λύκους», με τους οποίους ασχολείται η έρευνα βρίσκεται ένας άντρας από το Τέξας που μισούσε την κυβέρνηση, ένας άντρας από τη Φλόριντα που σκότωσε δύο βοηθούς του Σερίφη και ένας φανατικός κατά των αμβλώσεων που σκότωσε ένα γιατρό στο Κάνσας. Μην ξεχνάμε πως οι τρομοκράτες εξ ορισμού κινητοποιούνται από πολιτικά κίνητρα.

Ωστόσο, τα πολιτικά και κοινωνικά κίνητρα ενός «μοναχικού λύκου» που θα επιχειρήσει μία τρομοκρατική ενέργεια ποικίλουν, παρά το γεγονός ότι οι «μοναχικοί λύκοι» έχουν την ίδια ψυχολογία.

Ειδικός πράκτορας του FBI δηλώνει ότι ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι από τη στιγμή που θα διαμορφώσουν αυτή την πολιτική θέση με σκοπό να δράσουν, τότε ξεκινούν και να το επικοινωνούν, να μιλούν δηλαδή γι' αυτό που πιστεύουν.

Η ροπή προς τη βία προέρχεται από κάποιο παράπονο που έχουν από τον έξω κόσμο. Μαζεύουν «πληγές» και απομονώνονται, ενώ τρέφουν τη μανία τους με αδικίες. Από τις 60 υποθέσεις που μελετήθηκαν, σχεδόν κάθε «μοναχικός λύκος» κινητοποιείται από την αναρχία ή από μίσος για κάποια κοινωνική ομάδα. Υπήρξε «μοναχικός λύκος» που μισούσε την τεχνολογία και άλλος που πίστευε στην ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Άντερς Μπρέιβικ ανατίναξε ένα αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της κυβέρνησης στο Όσλο της Νορβηγίας και στη συνέχεια πήγε στην κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε άλλους 69 ανθρώπους, κυρίως παιδιά. Ο Μπρέιβικ είχε εμμονή με τους ξένους στη χώρα του.

Η κοινή συνισταμένη αυτών των ανθρώπων είναι επίσης ότι μισούν με πάθος, υποστηρίζει ο ειδικός πράκτορας του FBI.



Διαβάστε περισσότερα...

Εναλλακτικές διακοπές χωρίς... ρεύμα και τρεχούμενο νερό!


Glamping εμπειρία με ρουστίκ αισθητική - Δείτε τις φωτογραφίες.

Θέλετε μεν να ζήσετε μια εμπειρία κοντά στη φύση, αλλά έλα που δε μπορείτε να κοιμηθείτε κατάχαμα, σε ένα λεπτό στρωματάκι μέσα σε μια σκηνή! Η μέση σας δε θα σας το συγχωρήσει ποτέ!

Για τους λάτρεις του κάμπινγκ, αλλά και της άνεσης έχει δημιουργηθεί ένα νέο κύμα «πολυτελούς κάμπινγκ» το λεγόμενο «glamping».

Στη φάρμα Swallowtail Hill Farm στο ανατολικό Σάσεξ μπορείτε να ζήσετε μια εναλλακτική εμπειρία glamping, όπου θα έχετε μεν την άνεση ενός μικρού (πολύ μικρού) σπιτιού -ή καλύτερα καλύβας- για να κοιμηθείτε άνετα στο κρεβατάκι σας, όμως δε θα έχετε άλλες πολυτέλειες όπως ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Τα χειροποίητα, ξύλινα σπιτάκια βρίσκονται επάνω σε τέσσερις ρόδες και αποτελούν μια πολύ φιλική προς το περιβάλλον πρόταση τροχόσπιτου.

Οι ιδιοκτήτες τους Sarah και Christopher Broadbent τους έχουν προσδώσει μια εξαιρετική, ρουστίκ αισθητική και η ζήτηση συνεχώς ανεβαίνει.

Για όσους ενδιαφέρονται οι τιμές για μια διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 136 ευρώ.














Διαβάστε περισσότερα...

Πατούλης: Τρέχουμε για καλό σκοπό


Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, για τον αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί αύριο στις 10:00 το πρωί στο Μαρούσι για καλό σκοπό.

Ο κ.Πατούλης είπε ότι «Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια, εκτός από την τιμή στον μεγάλο μαραθωνοδρόμο, που είναι συνδεδεμένο το όνομά του με το Μαρούσι, τον Σπύρο Λούη, στόχο έχει να υποστηρίξει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών και Κοινωνικών Ομάδων του δήμου».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...